Εσύ για ποιόν σκοπό πιστεύεις πως "τα έχουν χαράξει"; Θα μπορούσες σε παρακαλώ να αναλύσεις την δική σου "οπτική γωνία" για το τι θεωρείς κράτος;KELAINO έγραψε:Εγώ πάλι θυμάμαι από την ιστορία του λυκείου ότι αυτά τα σύνορα τα είχανε χαράξει με κοινή τους απόφαση οι μεγάλες δυνάμεις και έπαιζε κι ο Βενιζέλος κάπου, τέλος πάντων, διορθώστε με αν κάνω λάθος, για να καθόσαστε τώρα εσείς εντός της γεωγραφικής αυτής παρωδίας και να αισθάνεστε ότι πρέπει να την διαφυλάξετε πάση θυσία διότι είναι ότι έχετε ιερό στον κόσμο τούτο;
εμείς...............................
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
Re: εμείς...............................
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ
- Φύλο: Γυναίκα
Νυχτιάτικα;karipis έγραψε: Εσύ για ποιόν σκοπό πιστεύεις πως "τα έχουν χαράξει"; Θα μπορούσες σε παρακαλώ να αναλύσεις την δική σου "οπτική γωνία" για το τι θεωρείς κράτος;
Λοιπόν.. ο άνθρωπος είναι ομαδικό ζώο, και κάθε κοπάδι έχει και την περιοχή του.
Στη σημερινή εποχή αυτό εκφράζεται με τα σύνορα, που μπορεί να είναι μεταξύ κρατών, νομών, χωραφιών/οικοπέδων, Άνω και Κάτω Τούμπας, δεν έχει σημασία, την ψυχολογική τους λειτουργία την επιτελούν.
Αυτά γενικά για τα σύνορα. Ειδικά για τα κρατικά, προέκυψαν από τις ανάγκες που δημιούργησε η εμφάνιση της κεντρικής εξουσίας: μέχρι που φτάνει η δικαιοδοσία του άρχοντα, από που θα μαζεύει τους φόρους, ποιοι χωρικοί θα του χτίζουν τα τείχη του, που θα περνάνε τα νομίσματα με τη φάτσα του κλπ.
Τα σύνορα των σύγχρονων κρατών, είναι εμφανές ότι χαράκτηκαν χωρίς να ληφθεί υπ' όψιν το ποιοί τελικά ζούσαν ένθεν κι ένθεν, με αποτέλεσμα τους γνωστούς εγκλωβισμένους θύλακες μειονοτήτων. Αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί οπουδήποτε χαράχτηκαν σύνορα. Αυτός και μόνο ο λόγος θα ήταν αρκετός για να μην τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά.
Η μορφή των κρατών είναι αποτέλεσμα διεθνών συνθηκών, στις οποίες συνήθως φαίνονται να εμπλέκονται και διάφορες "μεγάλες δυνάμεις", σαν εγγυήτριες (σικ). Κατά τη γνώμη μου αυτές οι δυνάμεις, αν και το παίζουν εχθρικές μεταξύ τους, φαίνονται να συνεργάζονται άψογα στο χωρισμό της υδρόγειου σε σφαίρες επιρροής, προωθώντας η καθεμιά τα δικά της συμφέροντα και όλες μαζί... τί; ε; τί;
Οπότε, για να σε απαντήσω: Κράτος για μένα είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα, ένα κομμάτι γης περιχαρακωμένο χωρίς εμφανή λογική με σκοπό την άσκηση ελέγχου έξωθεν και έσωθεν, εντός του οποίου μία διορισμένη κλίκα ανδρείκελων διεκπεραιώνει εντολές.
Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια.
Just close your eyes and smell the seagulls
- karipis

- Επικοινωνία:
Φυσικά και κάνεις λάθος γιατί μετράς από την ημερομηνία γέννησής σου (προφανώς). Έτσι μάλιστα εξηγείται και το καταπληκτικό "και έπαιζε κι ο Βενιζέλος κάπου" (.....).
Απλά για να το έχεις κατα νου, η έννοια αλλά και η πράξη σύνορα μετράει κάτι χιλιάδες χρόνια, πριν ακόμη εμφανιστούν άρχοντες, τσιφλικάδες, μειονότητες (....) κ.λπ.
Θεωρώ πως η απάντησή σου δηλώνει στενό τρόπο σκέψης όσον αφορά την έννοια του όρου "κράτους" αλλά και ακροαριστερή αντίληψη (αν κρίνω και από άλλες απαξίες που έθεσες σε ανάλογα θέματα).
Παρ' όλ' αυτά, δημοκρατία έχετε οπότε σαν άποψη είναι σεβαστή.
Απλά για να το έχεις κατα νου, η έννοια αλλά και η πράξη σύνορα μετράει κάτι χιλιάδες χρόνια, πριν ακόμη εμφανιστούν άρχοντες, τσιφλικάδες, μειονότητες (....) κ.λπ.
Θεωρώ πως η απάντησή σου δηλώνει στενό τρόπο σκέψης όσον αφορά την έννοια του όρου "κράτους" αλλά και ακροαριστερή αντίληψη (αν κρίνω και από άλλες απαξίες που έθεσες σε ανάλογα θέματα).
Παρ' όλ' αυτά, δημοκρατία έχετε οπότε σαν άποψη είναι σεβαστή.
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Όπου κάνω λάθος, είπαμε, απλά με διορθώνετε.karipis έγραψε:Φυσικά και κάνεις λάθος γιατί μετράς από την ημερομηνία γέννησής σου (προφανώς). Έτσι μάλιστα εξηγείται και το καταπληκτικό "και έπαιζε κι ο Βενιζέλος κάπου" (.....).
Ναι. Από την εμφάνιση του ανθρώπου σαν είδος, που είναι ζώο που ζει κοπαδιαστά και έχει την περιοχή του, η οποία περιοχή προϋποθέτει και μια οριοθέτηση, μα όλα πρέπει να τα σπάω λιανά τέλος πάντων;
Καμμία σχέση, αλλά αυτήν την ταμπέλα διαλέγεις να με κολλήσεις και μάλλον αυτή θα βλέπεις από 'δω και πέρα, μη διακρίνοντας ποτέ ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει από πίσω. Εσύ χάνεις.Θεωρώ πως η απάντησή σου δηλώνει στενό τρόπο σκέψης όσον αφορά την έννοια του όρου "κράτους" αλλά και ακροαριστερή αντίληψη (αν κρίνω και από άλλες απαξίες που έθεσες σε ανάλογα θέματα).
Μάλιστα.Παρ' όλ' αυτά, δημοκρατία έχετε οπότε σαν άποψη είναι σεβαστή.
- Polikos Arkoudos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Αγαπητή μου , τι ακριβώς θες να πεις με αυτή την ακαδημαική ανάλυση της έννοιας έθνους-κράτους-συνόρων;
Τα προβλήματα είναι υπαρκτά , είναι μπροστά μας , στην πραγματικότητα μας , στην ζωή μας...είναι ασφυκτικά και δυσοίωνα και για αυτό προσωπικά δεν έχω ούτε ώρα ούτε διάθεση για ακαδημαικού τύπου συζητήσεις.
Στο λέω για να καταλάβεις τον ετεροχρονισμό της συλλογιστικής μας.
Τα προβλήματα είναι υπαρκτά , είναι μπροστά μας , στην πραγματικότητα μας , στην ζωή μας...είναι ασφυκτικά και δυσοίωνα και για αυτό προσωπικά δεν έχω ούτε ώρα ούτε διάθεση για ακαδημαικού τύπου συζητήσεις.
Στο λέω για να καταλάβεις τον ετεροχρονισμό της συλλογιστικής μας.
"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
-
KASSANDROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 5 φορές
Όχι ακριβώς.Κράτος για μένα είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα, ένα κομμάτι γης περιχαρακωμένο χωρίς εμφανή λογική με σκοπό την άσκηση ελέγχου έξωθεν και έσωθεν, εντός του οποίου μία διορισμένη κλίκα ανδρείκελων διεκπεραιώνει εντολές.
Το κράτος είναι ο μηχανισμός εξουσίας.
- karipis

- Επικοινωνία:
Είναι πολύ πιο απλό το πράγμα ΚΑΙΛΕΝΩ.
Όταν οι πατριωτικές ιδέες "μυρίζουν μούχλα", όταν υπάρχει απαξία απέναντι στην εθνική ταυτότητα και την ίδια την ιστορία, λοιδορία και ευτελισμός έναντι της κυριαρχίας κρατών, έλλειψη σεβασμού στις κουλτούρες και τις πολιτισμικές συνήθειες ενός λαού (ή όλων των λαών) ...τότε δεν ήμαστε απέναντι σε μια "ταμπέλα". Πρόκειται για μια συγκεκριμένη στάση και ιδεοληψία.
Η άρνηση σαφούς απάντησης και (έστω μιας) σχετικής ανάλυσης σε πολλά ερωτήματα και θέσεις που έχουν τεθεί εδώ μέσα, σε συνδιασμό με τα ατελείωτα λεξιπαίγνια και ελαφροσυναισθηματικές προσεγγίσεις είναι αυτές που οδηγούν σε τέτοια συμπεράσματα (και όχι φυσικά ταμπέλες όπως ισχυρίζεσαι).
Είναι κουραστικό ξέρεις να προσπαθεί κάποιος με πολλαπλά επιχειρήματα, ιστορικά δεδομένα κ.λπ. να αναλύσει τις ιδέες του, τον τρόπο που σκέφτεται ή προσεγγίζει ένα γεγονός και από την άλλη να έχει να αντικρούσει μόνο όμορφα διατυπωμένα "συνθήματα" (κρίμα το μολύβι δηλαδή). Θέλω να 'πω πως θα προτιμούσα έναν μεστό και έτσι όμορφα διατυπωμένο λόγο παρά τα ωραία συντεταγμένα και έξυπνα (ομολογώ) -αλλά λακωνικά- ιδεολογήματα.
Λάθη δεν ξέρω αν κάνεις -που κάνεις- αλλά ο τρόπος που γράφεις αυτά που γράφεις αυτό δείχνει. π.χ.:Από την εμφάνιση του ανθρώπου σαν είδος, που είναι ζώο που ζει κοπαδιαστά... κ.λπ, κ.λπ.
Όταν οι πατριωτικές ιδέες "μυρίζουν μούχλα", όταν υπάρχει απαξία απέναντι στην εθνική ταυτότητα και την ίδια την ιστορία, λοιδορία και ευτελισμός έναντι της κυριαρχίας κρατών, έλλειψη σεβασμού στις κουλτούρες και τις πολιτισμικές συνήθειες ενός λαού (ή όλων των λαών) ...τότε δεν ήμαστε απέναντι σε μια "ταμπέλα". Πρόκειται για μια συγκεκριμένη στάση και ιδεοληψία.
Η άρνηση σαφούς απάντησης και (έστω μιας) σχετικής ανάλυσης σε πολλά ερωτήματα και θέσεις που έχουν τεθεί εδώ μέσα, σε συνδιασμό με τα ατελείωτα λεξιπαίγνια και ελαφροσυναισθηματικές προσεγγίσεις είναι αυτές που οδηγούν σε τέτοια συμπεράσματα (και όχι φυσικά ταμπέλες όπως ισχυρίζεσαι).
Είναι κουραστικό ξέρεις να προσπαθεί κάποιος με πολλαπλά επιχειρήματα, ιστορικά δεδομένα κ.λπ. να αναλύσει τις ιδέες του, τον τρόπο που σκέφτεται ή προσεγγίζει ένα γεγονός και από την άλλη να έχει να αντικρούσει μόνο όμορφα διατυπωμένα "συνθήματα" (κρίμα το μολύβι δηλαδή). Θέλω να 'πω πως θα προτιμούσα έναν μεστό και έτσι όμορφα διατυπωμένο λόγο παρά τα ωραία συντεταγμένα και έξυπνα (ομολογώ) -αλλά λακωνικά- ιδεολογήματα.
Λάθη δεν ξέρω αν κάνεις -που κάνεις- αλλά ο τρόπος που γράφεις αυτά που γράφεις αυτό δείχνει. π.χ.:Από την εμφάνιση του ανθρώπου σαν είδος, που είναι ζώο που ζει κοπαδιαστά... κ.λπ, κ.λπ.
- totispap
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: totispap
KELAINO έγραψε:Δε νομίζω να είπε κανείς ότι πρέπει να έχεις ενοχές για την καθημερινότητά σου, αλλά η συνειδητοποίηση ότι αυτά που μας περιβάλλουν δεν είναι για όλους το ίδιο αυτονόητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.totispap έγραψε:Arela μου δεν θελω να κανω τον Ξανθοπουλο,απλως αυτες τις μερες περναω καπως και...το βιντεο μου διμηουργησε ενοχες που δεν πρεπει να τις εχω,οχι σε αυτο το βαθμο τουλαχιστον
H συνειδητοποίηση ναι δεν εβλαψε ποτε κανενα,η στοχευση ομως των απλων ανθρωπον σαν φταιχτες για ολα, ειναι πια κατι που εγω προσωπικα δεν το σηκωνω αλλο
Μεριδιο εχουμε ολοι,αλλα ας μοιραστουν οι ευθηνες για αυτη την κατασταση λιγακι πιο δικαια
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
- KELAINO
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

Αγαπητέ κύριε Καρίπη, σας ευχαριστώ για την απάντησή σας αυτή. Η προηγούμενη με είχε αφήσει με κάποιες αμφιβολίες για το αν λαμβάνετε καθόλου υπ' όψιν το τί τελοσπάντων λέω, ή αν τα απορρίπτετε αβλεπί ως ακροαριστερά. Με χαρά διαπιστώνω ότι αυτό δεν ισχύει. Επιτέλους αναφέρεστε κατά κύριο λόγο στα γραφόμενά μου, το ύφος μου και τη "στάση" μου (όπως την εκλαμβάνετε) και όχι στο άτομό μου.karipis έγραψε:Είναι πολύ πιο απλό το πράγμα ΚΑΙΛΕΝΩ.
Συγνώμη αν σας ενόχλησαν τα λεξιπαίγνιά μου και το ασόβαρο στιλάκι μου, η αλήθεια είναι ότι πάντα προσπαθώ να μην κουράζω τον αναγνώστη με ατελείωτες σοβαροφανείς αναλύσεις (για τις οποίες δεν έχω και το χρόνο δηλαδή). Άν έχετε συνηθίσει σε αυτό το είδος απαντήσεων, καταλαβαίνω γιατί θεωρείτε τις δικές μου απαξιωτικές και ασαφείς.
Πάντως έκατσα και σας έφτιαξα μια συντομότατη παρουσίαση της έννοιας του κράτους όπως την εννοώ, όταν το ζητήσατε, όχι για να χλευάσω κανέναν αλλά γιατί έτσι το βλέπω. Διαφωνείτε.Καλώς. Αν θέλετε πείτε ποιά σημεία σας ξένισαν ή πού χρειάζεται εμβάθυνση, αν πάλι δε θέλετε, εντάξει, δε θα χαλάσουμε και τις καρδιές μας..
Φιλάκια!!
- Dhmellhn
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Οι μειονοτικοί θύλακες συνιστούν παράγοντα αποσταθεροποίησης. Τα παραδείγματα άπειρα. Καλό θα ήταν λοιπόν να τα πάρεις στα σοβαρά και να αναρωτηθείς ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε αυτή η χάραξη των συνόρων.Τα σύνορα των σύγχρονων κρατών, είναι εμφανές ότι χαράκτηκαν χωρίς να ληφθεί υπ' όψιν το ποιοί τελικά ζούσαν ένθεν κι ένθεν, με αποτέλεσμα τους γνωστούς εγκλωβισμένους θύλακες μειονοτήτων. Αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί οπουδήποτε χαράχτηκαν σύνορα. Αυτός και μόνο ο λόγος θα ήταν αρκετός για να μην τα παίρνω και πολύ στα σοβαρά.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
πνιγήκαμε στη μόρφωση εδώ μέσα.
ουτε ξερω τι περιμενω....και πλεον ουτε με νοιαζει να μαθω...
- S3irios
- Καμμένος Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: EVAGELOS_s3irios
- Επικοινωνία:
Κανεις δεν ειπε οτι δεν πρεπει να υπολογιζουμε τον συνανθρωπο μας ειτε ειναι ελληνας ειτε αφγανος η πακιστανος η ακομα και τουρκος. Βαρεθηκα ομως πια να την πληρωνω εγω και ο διπλα μου για τις αποφασεις του Νατο του Καραμανλη και του Γιωργαλη. Βαρεθηκα να δινω 1-2 ευρω στο φαναρι για τους "κακομοιρους" τους Πακιστανους που δεν εχουν να ζησουν. Τους κακομοιρους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ Πακιστανους (και οχι μονο). Τα 1-2 ευρω ρε μαγγες τι νομιζετε οτι ειναι πενταροδεκαρες???
Εγω για να βγαλω 1 ευρω πρεπει να εχω εναν πελατη για 1 ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΩΡΑ στο μαγαζι μου με οτι συνεπαγεται αυτο.
ΤΙ συνεπαγεται αυτο? Αυτη τη 1 ωρα στην οποια θα βγαλω 1 ευρω, πρεπει και ειμαι υποχρεωμενος να εξυπηρετησω τον πελατη. Πολλες φορες ο πελατης ειναι παντελως ασχετος με το θεμα των υπηρεσιων που προσφερω που σημαινει οτι αυτη τη 1 ωρα που θα παρω ενα ευρω πρεπει να κανω εγω την δουλεια για τον πελατη αυτον. Αφου φυγει πρεπει να καθαρισω και να προετοιμασω την θεση για καποιον αλλο πελατη που θα κατσει μια ωρα και θα μου δωσει 1 ευρω.
Εγω για αυτο το 1 ευρω θα πληρωσω εφορια, ΦΠΑ, ΤΕΒΕ, Λογιστη, ΙΚΑ.
Καποιος θα μπορουσε να πει, "Ρε φιλε προβλημα σου αν δεν σου αρεσει αλλαξε δουλεια".
Και ξερετε κατι δεν θα διαφωνησω καθολου μαζι του. Γιατι ουδεποτε βγηκα εξω να γκρινιαξω ουτε να ζητιανεψω. Το οτι τα ανεφερα τωρα μονο κ μονο για να δωσω βαση σε αυτο το ρημαδι το 1 ευρω.
Εγω τους υποσχεθηκα ενα καλυτερο μελλον? Εγω τους ειπα να ερθουν στην Ελβετια του Νοτου? Και σχετικα με καποιον που ειπε οτι και εμεις εχουθμε στειλει στρατο στις χωρες τους (μεσω ΝΑΤΟ), να θυμισω οτι οι Γερμανοι που μας ΓΑΜ***Ν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τις μαναδες και τα πρεκια για ποσα χρονια και μας εφθασαν στις χειροτερες φασεις εξαθλιωσης, τι κανουν ΣΗΜΕΡΑ για μας? Μας ξεφτιλιζουν στην Ε.Ε. και στην ουσια μας διοικουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
Εγω για να βγαλω 1 ευρω πρεπει να εχω εναν πελατη για 1 ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΩΡΑ στο μαγαζι μου με οτι συνεπαγεται αυτο.
ΤΙ συνεπαγεται αυτο? Αυτη τη 1 ωρα στην οποια θα βγαλω 1 ευρω, πρεπει και ειμαι υποχρεωμενος να εξυπηρετησω τον πελατη. Πολλες φορες ο πελατης ειναι παντελως ασχετος με το θεμα των υπηρεσιων που προσφερω που σημαινει οτι αυτη τη 1 ωρα που θα παρω ενα ευρω πρεπει να κανω εγω την δουλεια για τον πελατη αυτον. Αφου φυγει πρεπει να καθαρισω και να προετοιμασω την θεση για καποιον αλλο πελατη που θα κατσει μια ωρα και θα μου δωσει 1 ευρω.
Εγω για αυτο το 1 ευρω θα πληρωσω εφορια, ΦΠΑ, ΤΕΒΕ, Λογιστη, ΙΚΑ.
Καποιος θα μπορουσε να πει, "Ρε φιλε προβλημα σου αν δεν σου αρεσει αλλαξε δουλεια".
Και ξερετε κατι δεν θα διαφωνησω καθολου μαζι του. Γιατι ουδεποτε βγηκα εξω να γκρινιαξω ουτε να ζητιανεψω. Το οτι τα ανεφερα τωρα μονο κ μονο για να δωσω βαση σε αυτο το ρημαδι το 1 ευρω.
Εγω τους υποσχεθηκα ενα καλυτερο μελλον? Εγω τους ειπα να ερθουν στην Ελβετια του Νοτου? Και σχετικα με καποιον που ειπε οτι και εμεις εχουθμε στειλει στρατο στις χωρες τους (μεσω ΝΑΤΟ), να θυμισω οτι οι Γερμανοι που μας ΓΑΜ***Ν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τις μαναδες και τα πρεκια για ποσα χρονια και μας εφθασαν στις χειροτερες φασεις εξαθλιωσης, τι κανουν ΣΗΜΕΡΑ για μας? Μας ξεφτιλιζουν στην Ε.Ε. και στην ουσια μας διοικουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
-)-I-(-
"...Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά κεί πάνω,
κάνε πάσα καμμιά ματιά και χάμω..."
http://PlayBox.gr
-)-I-(-
-)-I-(-
-
Divine Sinner
Oι πατριωτικες ιδεες απο μονες τους δεν μυριζουν μουχλα, μια χαρα ιδεες ειναι.Όταν οι πατριωτικές ιδέες "μυρίζουν μούχλα", όταν υπάρχει απαξία απέναντι στην εθνική ταυτότητα και την ίδια την ιστορία, λοιδορία και ευτελισμός έναντι της κυριαρχίας κρατών, έλλειψη σεβασμού στις κουλτούρες και τις πολιτισμικές συνήθειες ενός λαού (ή όλων των λαών) ...τότε δεν ήμαστε απέναντι σε μια "ταμπέλα". Πρόκειται για μια συγκεκριμένη στάση και ιδεοληψία.
Η πατριδοκαπηλη δεξια μυριζει μουχλα.
- Aiolos
- Aνενεργός χρήστης
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Επικοινωνία:
Πολύ καλό το βίντεο από πλευράς πληροφοριών, αλλά δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί μεταναστεύουν εκατομμύρια άνθρωποι προς τις αναπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες χώρες;
Γιατί αυτό το φαινόμενο έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις - που διογκώνεται με ραγδαία ταχύτητα - τις τελευταίες δεκαετίες; Είναι ο πόλεμος; Οι άθλιες συνθήκες εκείνων των χωρών; Μήπως οι αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες δίνουν κάποιο κίνητρο στους μετανάστες (ας γελάσω); Μήπως οι μετανάστες ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή και ωθούνται από φρούδες ελπίδες;
Όχι... τίποτε από αυτά δεν ωθεί τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν μαζικά. Ανέκαθεν υπήρχαν πόλεμοι, τριτοκοσμικές και αναπτυγμένες χώρες, φτώχεια και εξαθλίωση, όμως ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοιου μεγέθους μεταναστεύσεις. Μιλάμε για μετακινήσεις ολόκληρων πληθυσμών.
Το φαινόμενο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις από τότε που επιβλήθηκε το καθεστώς των φιλελευθέρων, ο καπιταλισμός, που κατήργησε σύνορα κι έστειλε με έμμεσο τρόπο το μήνυμα στους εξαθλιωμένους ανθρώπους: "Ελάτε προς τα εδώ για μια καλύτερη ζωή". Κι έτσι η μαύρη εργασία, οι πενιχροί μισθοί, το εξαντλητικό ωράριο (16 - 18 ώρες εργασίας - δουλείας) ωφέλησε τους πλούσιους και έβλαψε αυτόχθονες και μετανάστες. Κάποτε, οι χώρες δέχονταν μετανάστες όταν ήθελαν να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας. Σήμερα οι χώρες δέχονται μετανάστες χωρίς να τους χρειάζονται... γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως οι κυβερνώντες δεν γνωρίζουν ότι θα μετατραπούν ολόκληρες περιοχές σε γκέτο και παράγκες; Μήπως δεν ξέρουν ότι οι λαθρομετανάστες θα καταφύγουν σε εγκληματικές πράξεις, εμπόριο ναρκωτικών, όπλων κ.τ.λ.; Όλα τα ξέρουν. Αυτός ήταν ο σκοπός... Κατά καιρούς νομιμοποιούν μερικές χιλιάδες, τους "ενσωματώνουν" στην κοινωνία διαβρώνοντάς την και συνεχίσουν να επιτρέπουν την αθρόα εισροή μεταναστών - λαθραίων και μη - διαιωνίζοντας τον φαύλο κύκλο που καταδυναστεύει τους πάντες.
Μακροπρόθεσμα κανένας δεν ωφελείται. Οι παραδοσιακές κοινωνίες καταστρέφονται, η ιστορική μνήμη χάνεται, οι διαφορές πολτοποιούνται και ομοιομορφοποιούνται μ' αποτέλεσμα τη δημιουργία παγκόσμιου διευθυντηρίου, τον πλήρη έλεγχο των μαζών, την κατάργηση των πραγματικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποδούλωση των ανθρώπων σε πολυεθνικούς κολοσσούς. Οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε τεμάχια των πλουσίων...
Ήδη στην Αμερική, χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται σε επιχειρήσεις και επαύλεις πλουσίων από το πρωί έως το βράδυ με μισθό που δεν φθάνει ούτε για να πληρωθεί το ενοίκιο (μέχρι και σε επαύλεις αστέρων της τηλεόρασης) οι οποίοι (οι εργαζόμενοι)
βρήκαν τη δουλειά μέσω ενός προγράμματος του κράτους που απαλλάσσει τους πλούσιους από φορολογικές επιβαρύνσεις επειδή απασχολούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη! Φοβερό ε; Δηλαδή θα προσλάβω - υποθετικά - 10 ανθρώπους που συμμετέχουν σ' αυτό το πρόγραμμα με μισθό 300 ευρώ, αντί να προσλάβω κανονικούς υπαλλήλους που θα έπρεπε να τους παρέχω ασφάλιση και αξιοπρεπή μισθό και το κράτος με επιβραβεύει γι' αυτό που κάνω απαλλάσσοντάς με από φορολογικές επιβαρύνσεις! Μιλάμε για την πλήρη κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων με τη σφραγίδα του κράτους που δεν ασκεί βέβαια πρωτογενή εξουσία αλλά δευτερογενή (πρωτογενή ασκούν οι κεφαλαιοκράτες και τα ΜΜΕ).
Εν ολίγοις, οι λόγοι που έχει αυξηθεί η μετανάστευση, που δημιουργήθηκαν τόσοι οργανισμοί που προστατεύουν υποτίθεται τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, είναι η διάβρωση των κοινωνιών, των εθνών, η αλλοίωση όλων των χαρακτηριστικών τους, η ελαστικοποίηση της εργασίας, η μείωση των μισθών στους αυτόχθονες (αναγκαστικά, αφού ο μετανάστης πληρώνεται λιγότερο και τον προτιμούν) και η μετατροπή των ανθρώπων σε μονάδες, άβουλα πλάσματα και εργατικά τεμάχια.
Γιατί αυτό το φαινόμενο έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις - που διογκώνεται με ραγδαία ταχύτητα - τις τελευταίες δεκαετίες; Είναι ο πόλεμος; Οι άθλιες συνθήκες εκείνων των χωρών; Μήπως οι αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες δίνουν κάποιο κίνητρο στους μετανάστες (ας γελάσω); Μήπως οι μετανάστες ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή και ωθούνται από φρούδες ελπίδες;
Όχι... τίποτε από αυτά δεν ωθεί τους ανθρώπους να μεταναστεύσουν μαζικά. Ανέκαθεν υπήρχαν πόλεμοι, τριτοκοσμικές και αναπτυγμένες χώρες, φτώχεια και εξαθλίωση, όμως ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τέτοιου μεγέθους μεταναστεύσεις. Μιλάμε για μετακινήσεις ολόκληρων πληθυσμών.
Το φαινόμενο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις από τότε που επιβλήθηκε το καθεστώς των φιλελευθέρων, ο καπιταλισμός, που κατήργησε σύνορα κι έστειλε με έμμεσο τρόπο το μήνυμα στους εξαθλιωμένους ανθρώπους: "Ελάτε προς τα εδώ για μια καλύτερη ζωή". Κι έτσι η μαύρη εργασία, οι πενιχροί μισθοί, το εξαντλητικό ωράριο (16 - 18 ώρες εργασίας - δουλείας) ωφέλησε τους πλούσιους και έβλαψε αυτόχθονες και μετανάστες. Κάποτε, οι χώρες δέχονταν μετανάστες όταν ήθελαν να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας. Σήμερα οι χώρες δέχονται μετανάστες χωρίς να τους χρειάζονται... γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως οι κυβερνώντες δεν γνωρίζουν ότι θα μετατραπούν ολόκληρες περιοχές σε γκέτο και παράγκες; Μήπως δεν ξέρουν ότι οι λαθρομετανάστες θα καταφύγουν σε εγκληματικές πράξεις, εμπόριο ναρκωτικών, όπλων κ.τ.λ.; Όλα τα ξέρουν. Αυτός ήταν ο σκοπός... Κατά καιρούς νομιμοποιούν μερικές χιλιάδες, τους "ενσωματώνουν" στην κοινωνία διαβρώνοντάς την και συνεχίσουν να επιτρέπουν την αθρόα εισροή μεταναστών - λαθραίων και μη - διαιωνίζοντας τον φαύλο κύκλο που καταδυναστεύει τους πάντες.
Μακροπρόθεσμα κανένας δεν ωφελείται. Οι παραδοσιακές κοινωνίες καταστρέφονται, η ιστορική μνήμη χάνεται, οι διαφορές πολτοποιούνται και ομοιομορφοποιούνται μ' αποτέλεσμα τη δημιουργία παγκόσμιου διευθυντηρίου, τον πλήρη έλεγχο των μαζών, την κατάργηση των πραγματικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την υποδούλωση των ανθρώπων σε πολυεθνικούς κολοσσούς. Οι άνθρωποι θα μετατραπούν σε τεμάχια των πλουσίων...
Ήδη στην Αμερική, χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται σε επιχειρήσεις και επαύλεις πλουσίων από το πρωί έως το βράδυ με μισθό που δεν φθάνει ούτε για να πληρωθεί το ενοίκιο (μέχρι και σε επαύλεις αστέρων της τηλεόρασης) οι οποίοι (οι εργαζόμενοι)
βρήκαν τη δουλειά μέσω ενός προγράμματος του κράτους που απαλλάσσει τους πλούσιους από φορολογικές επιβαρύνσεις επειδή απασχολούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη! Φοβερό ε; Δηλαδή θα προσλάβω - υποθετικά - 10 ανθρώπους που συμμετέχουν σ' αυτό το πρόγραμμα με μισθό 300 ευρώ, αντί να προσλάβω κανονικούς υπαλλήλους που θα έπρεπε να τους παρέχω ασφάλιση και αξιοπρεπή μισθό και το κράτος με επιβραβεύει γι' αυτό που κάνω απαλλάσσοντάς με από φορολογικές επιβαρύνσεις! Μιλάμε για την πλήρη κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων με τη σφραγίδα του κράτους που δεν ασκεί βέβαια πρωτογενή εξουσία αλλά δευτερογενή (πρωτογενή ασκούν οι κεφαλαιοκράτες και τα ΜΜΕ).
Εν ολίγοις, οι λόγοι που έχει αυξηθεί η μετανάστευση, που δημιουργήθηκαν τόσοι οργανισμοί που προστατεύουν υποτίθεται τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, είναι η διάβρωση των κοινωνιών, των εθνών, η αλλοίωση όλων των χαρακτηριστικών τους, η ελαστικοποίηση της εργασίας, η μείωση των μισθών στους αυτόχθονες (αναγκαστικά, αφού ο μετανάστης πληρώνεται λιγότερο και τον προτιμούν) και η μετατροπή των ανθρώπων σε μονάδες, άβουλα πλάσματα και εργατικά τεμάχια.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
-
Divine Sinner
O καπιταλισμος στην ουσια δειχνει ενα δυο πλουσιους που τα "καταφερανε"
και λεει στους κατοικους των εξαθλιωμενων χωρων.
Ελάτε και μπορει να γίνετε κι εσεις ετσι.
Φυσικα ποτε αυτοι οι ανθρωποι δεν θα γινουν πλουσιοι.
αναλωσιμοι εργαζομενοι ειναι "στην περίπτωση που βρουν δουλεια".
και λεει στους κατοικους των εξαθλιωμενων χωρων.
Ελάτε και μπορει να γίνετε κι εσεις ετσι.
Φυσικα ποτε αυτοι οι ανθρωποι δεν θα γινουν πλουσιοι.
αναλωσιμοι εργαζομενοι ειναι "στην περίπτωση που βρουν δουλεια".
- Polikos Arkoudos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Αίολε , για να απαντηθούν τα ερωτήματα σου σε παραπέμπω εδώ ==>> http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 250#p96250
ιδίως η τελευταία παράγραφος περιγράφει ακριβώς τον πρωταρχικό στόχο
πχ το ότι έφτιαξαν οι μεγάλο-εργολάβοι τα ολυμπιακά έργα με αλβανούς και μαύρους εργάτες ανασφάλιστους χαμηλών ημερομισθίων , είναι απλά ένα παράπλευρο όφελος.....
ιδίως η τελευταία παράγραφος περιγράφει ακριβώς τον πρωταρχικό στόχο
πχ το ότι έφτιαξαν οι μεγάλο-εργολάβοι τα ολυμπιακά έργα με αλβανούς και μαύρους εργάτες ανασφάλιστους χαμηλών ημερομισθίων , είναι απλά ένα παράπλευρο όφελος.....
"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
- S3irios
- Καμμένος Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: EVAGELOS_s3irios
- Επικοινωνία:
Καλα την Ελλαδα πλεον (σαν Ελλαδα-κρατος, ΟΧΙ σαν ελλαδικο χωρο) μονο στις
"Ριξτους 5.000.000 ασχετους απο δεξια καια ριστερα και θα σου πω αν υπαρχει Ελλαδα και Ελληνες σε λιγο."
Αυτη ειναι η αποψη τους. Αυτος ειναι ο συγχρονος πολεμος τους.
δεν ανηκει. Ο λογος που "εισαγοντε" ανθρωποι απο διαφορες γυρω χωρες ειναι απλος. Ετσι μας πολεμανε.Aiolos έγραψε:αλλά δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί μεταναστεύουν εκατομμύρια άνθρωποι προς τις αναπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες χώρες;
"Ριξτους 5.000.000 ασχετους απο δεξια καια ριστερα και θα σου πω αν υπαρχει Ελλαδα και Ελληνες σε λιγο."
-)-I-(-
-)-I-(-
-)-I-(-
- ILLUVATAR85
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: ILLUVATAR85
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Ή αλλίως δόγμα Οζάλ. :evil: :evil: :evil: :evil:S3irios έγραψε:Καλα την Ελλαδα πλεον (σαν Ελλαδα-κρατος, ΟΧΙ σαν ελλαδικο χωρο) μονο στιςδεν ανηκει. Ο λογος που "εισαγοντε" ανθρωποι απο διαφορες γυρω χωρες ειναι απλος. Ετσι μας πολεμανε.Aiolos έγραψε:αλλά δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί μεταναστεύουν εκατομμύρια άνθρωποι προς τις αναπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες χώρες;
Η δημοκρατία δεν συνίσταται σε ισότητα,συνίσταται σε ανισότητα που οφείλει να είναι δίκαιη-Σόλων
Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος
Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν
O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας
Όλοι φοβούνται ένα βρώμικο όνομα μα όχι μία βρώμικη συνείδηση-Πλίνιος
Μην σε ανησυχεί αυτό που βλέπεις, τίποτα δεν συμβαίνει μόνο του-Ρόαν
O σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, ο σκοπός είναι τα μέσα-Δραγώνας