Αντώνης, Ντόρα ή Ψωμιάδης;

Ποιον θέλετε γι'αρχηγό;

1. Ντόρα Μπακογιάννη
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
2. Αντώνης Σαμαράς
5
31%
3. Παναγιώτης Ψωμιάδης
2
13%
4. Άλλος
1
6%
5. Δεν με ενδιαφέρει
8
50%

Σύνολο ψήφων: 16
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Αντώνης, Ντόρα ή Ψωμιάδης;

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 09 Νοέμ 2009, 12:54

Ίσως μερικοί να πουν πως θα'πρεπε να βάλω το ερώτημα "ποιος πιστεύετε ότι θα βγει", αλλά δεν το βάζω, γιατί αυτό θα το δούμε έτσι κι αλλιώς λίαν συντόμως.

Το ερώτημα είναι ποιος θα θέλατε να βγει, είτε είστε ΝΔ/κράτες είτε όχι. Οι κύριοι της γαλάζιας παράταξης δεν ήταν τόσο δημοκρατικοί ώστε να δώσουν φωνή και στους μη "καταχωρημένους"¨ως γαλάζιους, δηλαδή σε ΟΛΟΥΣ, αλλά εμείς θα την πάρουμε από μόνοι μας εδώ, γιατί όπως προείπα, μας αφορά όλους στο βαθμό που η γαλάζια παράταξη είναι (δυστυχώς) κόμμα εξουσίας, και θα'πρεπε να'χουμε λόγο στο ποιον θα θέλαμε να μας κατσικωθεί ως πρωθυπουργός στην (ακραία και απίθανη εύχομαι) περίπτωση που θα επανεκλεγούν.

Ντόρα ή Αντώνης λοιπόν; Ή Ψωμιάδης;

Προσωπικά θα ψηφίσω Αντώνη. Όχι γιατί τρελαίνομαι και με δαύτον, αλλά είναι πιο πραγματικός στη δεξιά του καταγωγή, υποδηλώνει (έστω και ψευδεπίγραφα) ένα ... νοιάξιμο για την εθνική υπόσταση αυτής της καταταλαιπωρημένης πατρίδας, και γιατί...ε, πώς να το κάνουμε, υπάρχει κι ένας τρίτος (άσχετος) παράγων: έχω κι αδυναμία σ'αυτό το όνομα παιδιόθεν, πολλώ δε μάλλον τώρα που΄χουμε έναν Απόμακρο εδώ, ο οποίος, φέροντάς το, το'χει κάνει να μου ηχεί ακόμα πιο όμορφο! :lovey0:

(ε, καλά σε πέθανα τώρα παλάβρα! χαχα)

Κριτηριάρες ε; Χαχα... μα τι να διάλεγα ρε παίδες με τους υπάρχοντες που προσφέρονται; Μεταξύ των θεόγκαβων, βασιλεύει ο γυαλάκιας :lol:

(Αν έβαζε ο Άρης, μέχρι μέλος θα γραφόμουν για να τον ψηφίσω. Είναι ο μόνος που γουστάρω απ'αυτό το τσούρμο. )
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Αντώνης, Ντόρα ή Ψωμιάδης;

Δημοσίευση από Apomakros » Δευ 09 Νοέμ 2009, 13:33

Οι πολιτικοί φίλοι του Σαμαρά φοβούνται το πιθανό ενδεχόμενο να δούμε και ακρότητες από το Μητσοτακεϊκο. Ο Αντώνης δείχνει να θέλει να κρατήσει την αναμέτρηση σε κάποιο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, αλλά δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Αν η Ντόρα σήμερα ακούει την ανάσα του αντιπάλου της, με πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να βλέπει σύντομα και την πλάτη του, όπως δείχνουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις, τότε θα δούμε όλοι το αληθινό πρόσωπο της αγίας οικογένειας. Με το Μητσοτακεϊκο δεν παίζει μέση λύση. Ή είσαι μαζί τους ή είσαι εχθρός τους...

Όταν, λοιπόν, δούν ότι το παιχνίδι χάνεται, τότε θα ρίξουν όλα τα όπλα τους στην αρένα, νόμιμα ή παράνομα, θα αξιοποιήσουν τις κουμπαριές, θα ανοίξουν τους κρουνούς με το χρήμα, θα απειλήσουν, θα εκβιάσουν, θα λοιδωρήσουν, θα ταπεινώσουν και εν κατακλείδι θα ρίξουν στην αγορά όλα αυτά τα "ωραία" που χαρακτηρίζουν το δικό τους πολιτισμό και αξιοπρέπεια. Ήδη όλα δείχνουν ότι προς τα εκεί πάει το πράγμα.

(Τζάμπα νομίζετε πως δουλεύουν οι ντοράκηδες και τα παπαγαλάκια;)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 09 Νοέμ 2009, 14:26

Kαλά τα είπες, αλλά δεν ψήφισες
(ούτε με σχολίασες... ουστ να μου χαθείς :loco: )
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Δευ 09 Νοέμ 2009, 20:29

Παναής δαγκωμένο.

Γιατί να σας πω κάτι; Ο κόσμος έχει κουραστεί, θέλει λίγο να χαμο/γελάσει, να διασκεδάσει και να τραγουδήσει μαζί τους, να δει τους πολιτικούς του σε ένα ρόλο μαχητή/μασκοφόρου που βαμεί και δέρνει, που ανεβαίνει στην μοτοσυκλέτα και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην του λέει καλημέρα και που στο κάτω-κάτω είναι και Πόντιος.

Δεν ξέρω αν εσείς τα βλέπετε χιουμοριστικά όλα αυτά αλλά η δική μου σκέψη είναι η εξής.
Έτσι κι αλλιώς 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ θα έχουμε (τόσο δεν κάθονται αυτοί σηνήθως; ), γιατί να μην διασκεδάσουμε και λίγο βρε αδερφέ;;
Άβαταρ μέλους
Sol Invictus

Δημοσίευση από Sol Invictus » Τρί 10 Νοέμ 2009, 08:37

Παναης δαγκωτο και μαζι με το δαγκωτο ερχεται η καγκουρια, η χωριατια ,το βλαχοποντ ,ο εθνικιστικος και θρησκευτικος φονταμενταλισμος,η λαμογια των κουμπαρων τους και η εκαστοτε γιοροβιζιον και γενικως το τηλεκιτσ και η τηλεφαρσα..

Αρη; Αρης who?Spiliotupoulous?

Αν προκειται γιαυτην..νιπτω τα χειρας..και λεω ο Χριστος κι η Παναγια :cool: :lol:
Σαν πολυ Σταρ δεν βλεπετε; :dance:

Προσωπικα δε ψηφιζω,εχω χωρο οσο ο Γιωργος Παπανδρεου ειναι στο τιμονι του Πασοκ,αν μετα γινει αρχηγος καποιος αλλος απο το στενο του πυρηνα εχει καλα.Αν γινει καποιο πρωην εκσυγχρονισμενο γραβατωμενο σκυλι η καμια/κανενας Μπιλντεμπεργκ τοτε παραιτουμαι.Ετσι κι αλλιως κομματικη ταυτοτητα δεν εχω.Αλλα οκ, δε θα κατσω να ψηφισω τωρα ποιον θελω αρχηγο στη..νδ!Αλλωστε οποιος ψηφιζει εμμεσως εχει στην ακρουλα του μυαλου του οτι καποτε θα ριξει τον οβολο-ψηφο του στην γαλαζια ..παραταξη..ε συγνωμη παρενθεση ηθελα να πω. :lol: :lol:

Tο θεμα ειναι απλα οτι οποιος και να βγει απο τη νδ ,δευτερη τετραετια θα την παρει ο Γιωργος.Για να μη πω οτι αν διαχειριστει σωστα το κρατος,παργμα που πιστευω,οτι θα ειναι ο καλυτερος διαχειριστης του κρατους μετα τη μεταπολιτευση και με μια νδ να προβαλλει ακομα Ψωμιαδηδες κτλ,θα κανει και τριτη.

Αυτα ειχα να πω.Ελπιζω να μην δυσαρεστησα τον Καρυπη.

Καρυπηηη ελαααα θα κανουμε Μπαναννααα..
20 χρονια ειναι θα περασουν,θα κανεις παιδια,θα τα μεγαλωσεις θα τα σπουδασεις,θα αρχισουν να κανουν σχεσεις.Θα περασει βρε ο καιρος..θα δεις.. :(

:xara:
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τρί 10 Νοέμ 2009, 13:06

Αρέλα έγραψε:Kαλά τα είπες, αλλά δεν ψήφισες
(ούτε με σχολίασες... ουστ να μου χαθείς :loco: )
Έκανα εγώ τέτοιο πράγμα;; :rose:

(πέφτω αμέσως για κάμψεις)

:lol:

(Η Σαλονίκη ψηφίζει Παναή !!)

:D
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 10 Νοέμ 2009, 15:46

ψηφίζω σαμαρά
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τρί 10 Νοέμ 2009, 16:09

Θα έλεγα τον Σαμαρά διότι δεν αντέχω άλλον έναν Μητσοτάκη στην εξουσία. Το αστείο είναι ότι αν βγει η Ντόρα τότε το θεωρώ σίγουρο, εκτός αν γίνει κανένα θαύμα και στην πολιτική δεν γίνονται θαύματα, ότι θα είναι και η επόμενη πρωθυπουργός. Φυσικά ούτε ο Σαμαράς με έχει πείσει με όλα αυτά τα νεφελώδη περί "κοινωνικού φιλελευθερισμού" κ.λπ. που ούτε καλά-καλά μου φαίνεται να ξέρει περί τίνος πρόκειται. Αυτόν που πραγματικά θα ήθελα να ηγηθεί της νέας δημοκρατίας θα ήταν ο Κωστής Χατζηδάκις αλλά δυστυχώς τέτοιου είδους πολιτικοί δεν βουτάνε τα χέρια τους στη βρωμιά. Προτιμούν να κάνουν έργο.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 10 Νοέμ 2009, 17:10

Φυσικά ούτε ο Σαμαράς με έχει πείσει με όλα αυτά τα νεφελώδη περί "κοινωνικού φιλελευθερισμού" κ.λπ. που ούτε καλά-καλά μου φαίνεται να ξέρει περί τίνος πρόκειται.
Συμφωνώ. Αλλά όπως είπα, μεταξύ των θεόγκαβων βασιλεύει ο γυαλάκιας. :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 10 Νοέμ 2009, 17:25

Τον σαμαρά τον κατηγορούν ότι πρόδωσε το κόμμα.
Όμως στην ουσία αυτό που έκανε ήταν ότι ΔΕΝ πρόδωσε την πατρίδα του.
Το ότι έβαλε την πατρίδα πάνω από όλα τον κάνει επιλογή μου για πρόεδρο και μελλοντικό πρωθυπουργό.
ο σαμαράς λέει. αμύνεσθε περί πατρίς. το μητσοτακέικο λέει "αμύνεσθε περί πάρτης".
Οποτε δεν υπάρχει και κάνα μεγάλο δίλημμα
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τρί 10 Νοέμ 2009, 19:30

Κανείς δεν λέει πως ο Σαμαράς πρόδωσε την πατρίδα αλλά...

Γιατί όταν υποστήκαμε την μεγάλη διπλωματική ήττα με το όνομα (ήταν υπουργός τότε) δεν παραιτήθηκε;;; Περι τίνος αμύνονταν τότε ο έτσι;
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 10 Νοέμ 2009, 19:36

Μην ξεχνάς ότι ο έτσι βρέθηκε να τον έχει αδειάσει ο μητσοτάκης.
και του λέγαν οι ξένοι υπουργοί. ότι αλλα μας λες εσύ αντώνη αλλα μας διαρρέει ο πρωθυπουργός.
Τώρα γιατί δεν παραιτήθηκε αμέσως είναι θέμα της κρίσης του
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τρί 10 Νοέμ 2009, 19:45

Της κρίσης και όχι της πάρτης του τελικά...

Όξω από την παράγκα όλοι τους.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 10 Νοέμ 2009, 20:03

Για κοιτάτε ρε, θα τρελαθώ... παίρνουν την ΝΔ και τις "στελεχάρες" της στα σοβαρά.

Αφού θέλετε σοβαρότητα, ένα ερώτημα:

Κι αν ο Σαμαράς ήταν τόσο κακό παιδί, η Ντόρα ήταν πιο καλό που μας έχωσε σε χειρότερα σκατά (στη διεθνή πολιτική σκακιέρα) με τους άλλοτε ανύπαρκτους και άλλοτε ΕΝΤΕΛΩΣ λαθεμένους χειρισμούς της;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Τρί 10 Νοέμ 2009, 20:12

Αν ρωτάς εμένα απάντησα στο προηγούμενο μνμ μου (στην τελευταία σειρούλα κάτω-κάτω) και συμπληρώνω λέγοντας οτι ο αμέσως ανώτερος του "υπερ πατρίδος" ήταν ο μπαμπάς της κερίας.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 12 Νοέμ 2009, 13:07

Kαι μές στον χαμό που γίνεται στην ΝΔ (παραπλήσιος του χαμού που γινόταν στο ΠΑΣΟΚ προ διετίας), πετάχτηκε ο ...Καρατζαφέρης να υποστηρίξει εμμέσως πλην σαφώς την Ντόρα!!!
Ε βέβαια, το αίμα νερό δεν γίνεται....

Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν για το μητσοτακέικο, επιστρατεύονται και οι εφεδρείες τύπου Καρατζαφέρη...

Και φυσικά, μην έχει κανείς αυταπάτες για τον Σαμαρά...
Δεν μπορεί αυτός που επί υπουργείας του αφελληνιστήκε πρακτικά η Β.Ήπειρος και συγχρόνως ξεκίνησε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης να μεταλλάχτηκε ξαφνικά σε... αγνό πατριώτη...

Είτε με Σαμαρά, είτε με Ντόρα, είτε με Ψωμιάδη, η ΝΔ δεν αλλάζει.

Υ.Γ: Εξυπακούεται ότι ψήφισα την 5η επιλογή: ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!!
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Πέμ 12 Νοέμ 2009, 13:39

Ο,ΤΙ και να προκυψει θα ειναι αμερικανοτραφες...αμεσα ή εμμεσα, προσφατα ή παλιοτερα
σε αλουμινοχαρτο ή σε λαδοκολλα...με ταχομα ή ταημς νηουρομαν...αμερικανοτραφες...
ολοι εχουν παρελθον αμεσο ή εμμεσο αποστασιας διασπασης αυτονομησης με ερωτηματικα στο ταημηνγκ και στο ντηλ των τοτε κινησεων...τα ερλη 90΄ς επι αντωνη εχουν καποια σκοτεινα σημεια οσον αφορα τα αγαθα κινητρα και το ανοιγμα συνορων σε ανεξελεγκτους
λαθρομεταναστες....περι υγιους πατριωτισμου ο λογος....
προφανως καλα κανουμε και τα συζηταμε και ας προφανεστατα δεν ειμαστε μελη της νουδου...τι δηλαδη?επειδη σχολιαζουμε το κουρδικο και τα του οτσαλαν ...σημαινει οτι θα γραφτουμε στο πεκακα ή ακομα ...καλυτερα στην πεσμεργκα....? :wink:

εν τελει...αντωνης ή δωρα....φοβου τους "δαναους" και δωρα...φεροντας..οποτε

τονυ...αφου αλλοι μειναν εκτος κουρσας ευθυς εξαρχης.... :wink:
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 12 Νοέμ 2009, 13:41

Συμφωνώ με όλα όσα λες, Κώστα (Κάσσαντρος χεχε), διίσταμαι μόνο στο "δε με ενδιαφέρει", γιατί θα σ'ενδιαφέρει αναγκαστικά αν στο μέλλον ξαναπάρουν την εξουσία και σου κατσικωθεί ένας απ'τους δυο ως πρωθυπουργός.

Όπως προείπα, οι υποψηφιότητες δεν έχουν τίποτα αξιόλογο να επιδείξουν. Θα αποτολμούσα να πω πως όλο αυτό το κόμμα δεν έχει και τίποτα αξιολογότερο να επιδείξει, αλλά ας μην τσουβαλιάζω. Έπρεπε να ψηφίσεις λοιπόν με τη λογική του "εκ των δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον".

Ο Καρατζαφέρης επιβεβαίωσε και δικαίωσε για πολλοστή φορά την αηδία :emetos: που μου προκαλούν οι πολιτικές κολοτούμπες και ηλιθιότητές του, οι οποίες αυξάνονται και πληθύνονται, δυστυχώς, ευτελίζοντας μια προσπάθεια που άλλοι εκεί μέσα είναι σοβαρή και κάνουν φιλότιμα... Δυστυχώς, ψωνίσανε από σβέρκο. Είναι εξευτελιστικός ο τρόπος που από μεγάλα όνειρα και ιδανικά για την Ελλάδα κατέληξε να μας καλεί να χωθούμε στα μπετά μιας πολυκατοικίας με τη μπόχα της παραταξίλας, ο τρόπος που γλύφει εκεί που φτύνει ( Ντόρα), κι ο τρόπος που κάνει το άσπρο μαύρο, αποκαλώντας "νίκη" την εκλογική του ξεφτίλα, που τον έβγαλε τέταρτο και καταϊδρωμένο, ενώ με τις απώλειες που είχε η παράταξη που λύσσαξε να στηρίζει, θα'πρεπε να'χε γίνει τρίτο κόμμα χαλαρά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Ombrax
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Ombrax » Πέμ 12 Νοέμ 2009, 14:23

Επέλεξα το "άλλος", ανταποκρινόμενος στο ερώτημα, γιατί με ενδιαφέρει το ζήτημα της εκλογής αρχηγού στη Ν.Δ., αλλά δεν επιθυμώ να εκλεγεί κάποιος από τους τρεις υποψηφίους... :banghead:
Ειδικότερα:
- Απορρίπτω την Μπακογιάννη για πολλούς λόγους. Πρώτα-πρώτα, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, για τον οποίο διατηρεί το επώνυμο του δολοφονημένου Παύλου (αλήθεια, αν δεν τον σκότωνε η 17Ν, θα υπήρχε περιθώριο να ενταχθεί στην "πρώτη γραμμή" της πολιτικής και της Ν.Δ. η Ντόρα;)! Αν ήθελε τόσο πολύ να τον τιμήσει, θα έπρεπε να μην έχει παντρευτεί τον Ισίδωρο Κούβελο... Πέρα από αυτό, οι πολιτικές της θέσεις και το προπέτασμα του "κοινωνικού φιλελευθερισμού" δε νομίζω ότι μπορούν να εκφράσουν την πραγματική πολιτική επιλογή της Ν.Δ. και των υποστηρικτών της... :thumbsdown:
- Ο Σαμαράς μου φαίνεται ότι προσπαθεί να συνδυάσει τη λεγόμενη "Λαϊκή Δεξιά" με την "πατριωτική πτέρυγα" της Δεξιάς παράταξης (έστω κι αν ο Καρατζαφέρης φαίνεαται να προτιμάει την Μπακογιάννη...). Η συνεργασία του με τον Αβραμόπουλο μάλλον "νοθεύει" το -κατά τα άλλα- ξεκάθαρο στίγμα που επιχειρούσε να δώσει ο Σαμαράς, στην αρχή της όλης διαδικασίας. Τώρα, θα πρέπει να ξαναβάλει στην ατζέντα του και τον περιβόητο "μεσαίο χώρο", έστω και με τη μορφή της "αμφίπλευρης διεύρυνσης"... :loco:
- Για τον Ψωμιάδη, τα λόγια είναι περιττά... Επ'ουδενί δεν μπορεί να είναι σοβαρή υποψηφιότητα, όσο κι αν λαϊκίζει και αν προσπαθεί να εκφράσει -δήθεν- το λαϊκό αίσθημα... :punch:

Σε γενικές γραμμές, το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι το ίδιο με αυτό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έχει άρρηκτη σύνδεση με την ιδεολογική βάση, όπου εδράζονται τα δύο "κόμματα εξουσίας". Στο βωμό του κυβερνητισμού, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συμβιβάζεται με τη συνύπαρξη σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, κεντρώων, κεντροαριστερών, αριστερών και άλλων ομάδων/τάσεων, με αποτέλεσμα να έχει "θολό" στίγμα και να δυσκολεύεται να επιλέξει την κεντρική πολιτική του κατεύθυνση, σε πολλά κρίσιμα ζητήματα. Ο Παπανδρέου, προσπαθεί να δώσει έναν άλλο προσανατολισμό στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, για άλλο "νήμα"... :worship:
Όσο για τη Ν.Δ., νομίζω ότι διατηρεί (για πόσο ακόμη, άραγε;) την ιδιαιτερότητα της συνύπαρξης φιλελεύθερων, συντηρητικών, χουντικών και (μάλλον ελάχιστων, πια) κεντρώων (αυτό που η Ν.Δ. χαρακτηρίζει "κεντροδεξιούς"). :sick:

Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος προς μια αναλογικότερη κατεύθυνση, όπως φαίνεται ότι θα γίνει, είναι εξαιρετικά πιθανό να απελευθερώσει "φυγόκεντρες" δυνάμεις και να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στα δύο μεγάλα κόμματα. Σίγουρα, η πρώτη πράξη του συγκεκριμένου έργου θα έχει ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής και την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Ν.Δ.

Τα καλύτερα έρχονται... :help:
Δεν έχει νόημα να ψάχνεις να βρεις αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο,
μόλις καταλάβεις ότι απλώς έχει νερό μέχρι τη μέση...
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 12 Νοέμ 2009, 15:53

Aρέλα, διάλεξα την επιλογή "Δεν με ενδιαφέρει", διότι αφενός μεν δεν είμαι οπαδός της ΝΔ, και αφετέρου διότι πιστεύω ακράδαντα ότι όποιος/α και να εκλεγεί, η ΝΔ δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά την πολιτική της γραμμή.
Και το λέω αυτό, διότι υπάρχουν κάποιοι αφελείς που έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν εκλεγεί ο Σαμαράς,τότε η ΝΔ θα μεταμορφωθεί ως δια μαγείας σε ένα πατριωτικό αντινεοταξίτικο κόμμα που θα υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.
Είναι περιττό να πω ότι ένα τέτοιο σκεπτικό μαρτυρά πολιτικό αναλφαβητισμό.

Υπό αυτή την έννοια επέλεξα το "Δεν με ενδιαφέρει", και όχι υπό την έννοια της αδιαφορίας για τις πολιτικές εξελίξεις.

Όσον αφορά τον Καρατζαφέρη, οι οπαδοί-απολογητές του ισχυρίζονται ότι το (και καλά, απόρρητο) σκεπτικό του προέδρου τους είναι το εξής:
"Μας συμφέρει να βγει η Ντόρα, διότι τότε πολλοί νεοδημοκράτες θα απογοητευτούν από τον ενδοτισμό της στα εθνικά θέματα και θα έρθουν προς εμάς. Έτσι ο ΛΑ.Ο.Σ θα αυξήσει την δύναμή του. Αντιθέτως, η πατριωτική φρασεολογία του Σαμαρά θα μας συρρικνώσει. Άρα, στηρίζουμε την Ντόρα".

Εδώ φυσικά πρόκειται περί ξεκάθαρης κοροϊδίας, διότι όλοι οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, έχουν πει ανοικτά ότι στόχος τους είναι το άνοιγμα τόσο προς το κέντρο όσο και προς τα δεξιά.
Μπορεί να χρησιμοποιούν διαφορετική φρασεολογία (άλλος μιλάει για επιστροφή αυτών που έφυγαν, άλλος μιλάει για αμφίπλευρη διεύρυνση, άλλοε μιλάει για μεγάλη κεντροδεξιά που τους χωράει όλους κτλ), αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.

Συνεπώς, είτε με τον Σαμαρά είτε με την Ντόρα, οι πόρτες της ΝΔ παραμένουν ορθάνοικτες για τον Καρατζαφέρη. Άρα αυτός δεν θα έπρεπε να ανησυχεί. Κάθε άλλο. Θα έπρεπε να είναι χαρούμενος, αφού επιτέλους βλέπει ότι οι επανειλημμένες κρούσεις του για συνεργασία με την ΝΔ έχουν σοβαρές πιθανότητες να γίνουν πράξη.

Άρα, αφού το γελοίο επιχείρημα των καρατζαφερικών δεν στέκει με τίποτα, το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ο Καρατζαφέρης απλά παίζει το παιχνίδι του μητσοτακέικου, προκειμένου να βοηθήσει την Ντόρα να βγει αρχηγός.

Και φυσικά, πιστεύω να φαντάζεστε ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του Καρατζαφέρη μετά την μετά βαϊων και κλάδων επιστροφή του στην ΝΔ.....
Να σας δω, ποιος θα το βρεί...
Άβαταρ μέλους
Arela_
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από Arela_ » Πέμ 12 Νοέμ 2009, 15:54

Ombrax έγραψε:Επέλεξα το "άλλος", ανταποκρινόμενος στο ερώτημα, γιατί με ενδιαφέρει το ζήτημα της εκλογής αρχηγού στη Ν.Δ., αλλά δεν επιθυμώ να εκλεγεί κάποιος από τους τρεις υποψηφίους... :banghead:
Δεν επιθυμείς, (ούτε κι εγώ) αλλά αυτοί είναι οι μόνοι υποψήφιοι...

Ειδικότερα:
- Απορρίπτω την Μπακογιάννη για πολλούς λόγους. Πρώτα-πρώτα, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, για τον οποίο διατηρεί το επώνυμο του δολοφονημένου Παύλου (αλήθεια, αν δεν τον σκότωνε η 17Ν, θα υπήρχε περιθώριο να ενταχθεί στην "πρώτη γραμμή" της πολιτικής και της Ν.Δ. η Ντόρα;)!

Δεν μπορείς να καταλάβει μεν, δίνεις ξεκάθαρα το λόγο δε. :loco:

Αν ήθελε τόσο πολύ να τον τιμήσει, θα έπρεπε να μην έχει παντρευτεί τον Ισίδωρο Κούβελο...
Eδώ μου κάνεις λίγο φάουλ. Έπρεπε να μείνει άγαμη διά βίου επειδή πέθανε ο Παύλος;
Εκτός αν υπονοείς συγκεκριμένο λόγο που δεν έπρεπε να παντρευτεί το συγκεκριμένο άτομο. Τότε πάω πάσο, αφού μας το αναλύσεις βεβαια. :cool:
Πέρα από αυτό, οι πολιτικές της θέσεις και το προπέτασμα του "κοινωνικού φιλελευθερισμού" δε νομίζω ότι μπορούν να εκφράσουν την πραγματική πολιτική επιλογή της Ν.Δ. και των υποστηρικτών της... :thumbsdown:

Aς μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αυτός ο νέος όρος "κοινωνικός φιλελευθερισμός", να ξεστραβωθώ επιτέλους η καψερή. :nuts:

- Ο Σαμαράς μου φαίνεται ότι προσπαθεί να συνδυάσει τη λεγόμενη "Λαϊκή Δεξιά" με την "πατριωτική πτέρυγα" της Δεξιάς παράταξης (έστω κι αν ο Καρατζαφέρης φαίνεαται να προτιμάει την Μπακογιάννη...). Η συνεργασία του με τον Αβραμόπουλο μάλλον "νοθεύει" το -κατά τα άλλα- ξεκάθαρο στίγμα που επιχειρούσε να δώσει ο Σαμαράς, στην αρχή της όλης διαδικασίας. Τώρα, θα πρέπει να ξαναβάλει στην ατζέντα του και τον περιβόητο "μεσαίο χώρο", έστω και με τη μορφή της "αμφίπλευρης διεύρυνσης"... :loco:
- Για τον Ψωμιάδη, τα λόγια είναι περιττά... Επ'ουδενί δεν μπορεί να είναι σοβαρή υποψηφιότητα, όσο κι αν λαϊκίζει και αν προσπαθεί να εκφράσει -δήθεν- το λαϊκό αίσθημα... :punch:
Γενικώς, συμφωνώ.
Σε γενικές γραμμές, το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι το ίδιο με αυτό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έχει άρρηκτη σύνδεση με την ιδεολογική βάση, όπου εδράζονται τα δύο "κόμματα εξουσίας". Στο βωμό του κυβερνητισμού, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συμβιβάζεται με τη συνύπαρξη σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, κεντρώων, κεντροαριστερών, αριστερών και άλλων ομάδων/τάσεων, με αποτέλεσμα να έχει "θολό" στίγμα και να δυσκολεύεται να επιλέξει την κεντρική πολιτική του κατεύθυνση, σε πολλά κρίσιμα ζητήματα. Ο Παπανδρέου, προσπαθεί να δώσει έναν άλλο προσανατολισμό στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, για άλλο "νήμα"... :worship:
Όσο για τη Ν.Δ., νομίζω ότι διατηρεί (για πόσο ακόμη, άραγε;) την ιδιαιτερότητα της συνύπαρξης φιλελεύθερων, συντηρητικών, χουντικών και (μάλλον ελάχιστων, πια) κεντρώων (αυτό που η Ν.Δ. χαρακτηρίζει "κεντροδεξιούς"). :sick:
Δε νομίζω πως μπορούμε πλέον να μιλάμε στα σοβαρά για "ιδεολογικό στίγμα" σε αμφότερα τα μεγάλα κόμματα. Οι ιδεολογίες έγιναν μπάχαλο προ πολλού, η παραχωρήσεις και οι προσχωρήσεις της μιας μέσα στην άλλη εμφανείς και χαοτικές. Επί της ουσίας δεν υπάρχει πλέον ιδεολογικό υπόβαθρο και καιρός να έρθουμε στο σήμερα αντι να νοσταλγούμε εποχές (προ 30ετίας) που όντως το στίγμα ήταν ξεκάθαρο απ'την μια με τον Ανδρέα, κι απ'την άλλη με τον Καραμανλή (τον πρεσβύτερο ασφαλώς). Οι δυο μεγάλες παρατάξεις σήμερα, είναι δυο πολυκαταστήματα που προμηθεύονται -προωθούν και πουλάνε τα ίδια εμπορεύματα από έναν προμηθευτή και μόνον. Την παγκοσμιοποιητική ελίτ.

Kατά τα λοιπά, βρισκω αξιόλογη την ανάλυσή σου, αλλά το χρώμα των γραμμάτων σου έχει τσακίσει το μάτι μου παρόλο που είναι πρασίνου αποχρώσεως. Χάθηκε ρε πουλάκι μου ένα πιο σκούρο πράσινο; Υπάρχει και τέτοιο στην παλέτα μας... :shock:
H γνώση είναι δύναμη. Ανίσχυρο όπλο όμως, χωρίς την επίγνωση...
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 12 Νοέμ 2009, 18:56

Ο,ΤΙ και να προκυψει θα ειναι αμερικανοτραφες...αμεσα ή εμμεσα, προσφατα ή παλιοτερα
O Αντωνάκης ήταν και συμφοιτητής με τον Γιωργάκη...μια απ'τα ίδια και στο στύλ αν το έχετε παρατηρήσει :p

Ψήφισα δεν μ'ενδιαφέρει, αλλά μπορώ να σας μεταφέρω την επιθυμία του νεοδημοκράτη πατρός μου, ο οποίος, ως πρώην αστυνομικός ψηφίζει δαγκωτό Σαν Αντόνιο (οπως λένε τον Αντωνάκη οι αστυνόμοι)...
Τώρα, βγάλτε άκρη... :loco:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Πέμ 12 Νοέμ 2009, 20:49

Ό,τι και να ψηφίσουν αυτοί, ο Μητσοτάκης θα τους κυβερνάει παρασκηνιακά :lol:
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 12 Νοέμ 2009, 21:03

Αντωνάκης + Δημητράκης = Ντόρα γιόκ

Εικόνα

(...αφήστε που λίαν συντόμως θα ενωθεί μαζί τους και ο Παναγιωτάκης)

:D
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 13 Νοέμ 2009, 17:47

Κοινωνικός φιλελευθερισμός = σοσιαλφιλελευθερισμός.

Τώρα τελευταία οι παλαιοί "εκσυγχρονιστές" της ελληνικής κεντροαριστερής συνιστώσας (πασοκ) επιχειρούν να το παίξουν σοσιαλφιλελεύθεροι, ενώ από την άλλη οι λαϊκοδεξιοί ελαφροπατριώτες της αντίστοιχης κεντροδεξιάς (νδ) κινούνται προς τον εύπεπτο τίτλο του "Κοινωνικού Φιλελευθερισμού". Στην ουσία συμφωνούν. Η ομολογουμένως έξυπνη φραστική προσέγγιση από μέρους του Σαμαρά δεν αποκλείει τη συνεργασία με τους κατ' εξοχήν λάϊτ αστούς πολιτικούς όπως ο Αβραμόπουλος. Το παίζει έξυπνα το παιγνίδι το Αντώνης και δεν αποκλείεται να κερδίσει. Επίσης, είναι περισσότερο ευχερής η μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο συγκεκριμένων συνιστωσών, όσο και αν αυτό φαντάζει τη δεδομένη στιγμή εξωπραγματικό, παρά μία συνεργασία jeoffrey-doras.

Με απλά λόγια: Ο σοσιαλφιλελευθερισμός είναι το νέο πολιτικό μοντελάκι που θα φορεθεί τα επόμενα έτη. Οι έχοντες και κατέχοντες έκριναν ότι ήγγικεν η ώρα της σύζευξης των δύο ρευμάτων, τα οποία δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Πρόκειται για έναν ευφυέστατο ελιγμό από την πλευρά τους, προκειμένου να ρεφάρουν τόσο την αποτυχία του νεοφιλελευθέρου μοντέλου με την πρόσφατη κρίση όσο και την παλαιότερη του υπαρκτού, την ήττα του οποίου μόλις πρόσφατα γιόρτασαν. :cool: Άλλωστε η εποχή της πολιτικής της ήπιας προσαρμογής (δόγμα Μπρεζίνσκι) έχει ήδη ξεκινήσει με την εκλογή στην προεδρία των ΗΠΑ του Ομπάμα (σχετικά έχω αναφερθεί σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μου).

Για την ώρα θα "απολαμβάνουμε" μία κυβέρνηση του πραγματικού Κυρίου Τίποτα. Όσο για το ντορομητσοτακαίϊκο είναι μία κατηγορία από μόνο του. Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί είναι ότι φρούτα yesman, νέτα-σκέτα, δεν ευδοκιμούν πια, είναι ξεπερασμένα. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Παρεμπιπτόντως όσο περισσότερο μιλάει δημοσίως (κανάλια, ραδιόφωνο, εφημερίδες) ο Γιακουμάτος, τόσο περισσότερο χάνει η dora.

Κατά συνέπεια: Timao Adonio et dona ferentes (Φοβού τον Αντώνη ακόμη και αν φέρνει δώρα). Εδικά τα καινούργια με το σοσιαλφιλελεύθερο περιτύλιγμα.

Τέλος, για τον Παναγιώτη τι να πούμε; Καλλίτερα Zoro, αυτός και ο Μπλάνκο. :P

Προσωπικά Κανέναν.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”