Ένας μήνας μετά τις εκλογές...

Κλειδωμένο

Πώς κρίνετε τον πρώτο μήνα της κυβέρνησης;

Το δημοψήφισμα λήγει την Σάβ 14 Νοέμ 2009, 00:37

Είναι καλύτερη από ό,τι περίμενα.
3
38%
Είναι ακριβώς όπως την περίμενα...
4
50%
Είναι χειρότερη από ό,τι περίμενα...
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ.
1
13%

Σύνολο ψήφων: 8
Άβαταρ μέλους
Ombrax
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Ένας μήνας μετά τις εκλογές...

Δημοσίευση από Ombrax » Τετ 04 Νοέμ 2009, 00:37

Πρώτα-πρώτα, να χαιρετήσω τα μέλη του ΙΔΕΟ και να ευχηθώ καλό χειμώνα!
Έλειψα καιρό, λόγω πολλών υποχρεώσεων, όμως, τώρα τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά και μπορώ να πω ότι θα έχω τη δυνατότητα να δηλώνω "παρών" τακτικά...
Ελπίζω να μου δικαολογηθεί και να μου δοθεί ένας εύλογος χρόνος προσαρμογής στα δεδομένα του ΙΔΕΟ (που, παρεμπτιπτόντως, παρατηρώ ότι έχει αναβαθμιστεί αρκετά...).

Στο θέμα μας:

Συμπληρώθηκε ο πρώτος μήνας της νέας κυβέρνησης.
Σχόλια;
Δεν έχει νόημα να ψάχνεις να βρεις αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο,
μόλις καταλάβεις ότι απλώς έχει νερό μέχρι τη μέση...
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Re: Ένας μήνας μετά τις εκλογές...

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 04 Νοέμ 2009, 01:12

Καλώς επέστρεψες, καταρχήν :)

Ψήφισα, πως είναι ακριβώς όπως την περίμενα, και πολύ φοβάμαι πως σε λίγο θα είναι χειρότερα απ'ό,τι την περίμενα... Μου την δίνει όταν βγαίνω αληθινή, είναι κατάρα αυτό το πράγμα!

(εσείς θα κάνετε αίτηση καλέ για την διαγραφή των χρεών σας; είναι το τελευταίο ανέκδοτο και το πρώτο μου σχόλιο σ'αυτό το τόπικ...)

(εσείς δώσατε τ'αμαξάκι σας επί νδ για απόσυρση; μείνετε τώρα με τα 500 ευρώ και μόκο...αυτό είναι το δεύτερο σχόλιό μου)

(δεν έχει τρίτο, γιατί ετοιμάζεται να ξυπνήσει η μπουμπού)
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 04 Νοέμ 2009, 01:21

Καλώς μας ξανάρθες, Χρήστο! :D :xara:

Στα θετικά πρώτα:
-Το επίδομα αλληλεγγύης.
-Τα νέα πρόσωπα που εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον δείχνουν ζήλο για δουλειά. (θα τους δούμε- ακόμα είναι νωρίς)
-Δεν βλέπω (ακόμα) αλαζονεία απ'την Κυβέρνηση
-οι ρυθμίσεις των οφειλών- (στο βαθμό που ισχύουν- δεν το'χω ψάξει πολύ, γιατί δεν με αφορά)

Στα αρνητικά:
-Έπρεπε να'χε πάρει δρόμο ο διοικητής της ΔΕΗ
-Έπρεπε να'χαν διοριστεί γραμματείς στα υπουργεία και αρχηγός αστυνομίας.
-Οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι με χαλάνε αλλά προς το παρόν το καταπίνω το πικρόν ποτήριο, μπας και δούμε τελικά να ρίχνει χρήμα στον κόσμο κι όχι στις "άγνωστες δαπάνες"
-Επίσης μου κάθεται στραβά το κοπιάρισμα απ'το στυλάκι του Ομπάμα

Αυτά για την ώρα. Όταν σκεφτώ κι άλλα, εδώ είμαστε.

Και πάλι, καλώς μας ξανάρθες! :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 04 Νοέμ 2009, 01:33

Ο γιωργάκης εδειξε μερικά σωστά δειγματα.
Μακαρι να κανει φιλική προς τον πολίτη την αστυνομία οπως λεει και να μην σηκωνει αυθαιρεσίες.
Και μόνο η παραδοχη απο Ελληνα υπουργο.οτι γινονται αυθαιρεσιες στην ΕΛ.ΑΣ ειναι μια καινοτομία για την Ελληνικη πραγματικότητα
Ειναι σωστό το οτι θα καταργήσει τον νομο για την κουκούλα.
Διακρίνω πρόθεση να καταπολεμηθει η τρομοκρατία. οι τρομοκράτες φέρθηκαν ατσαλα και
πιστεύω πως μπορουν να τους πιάσουν.
Δεν υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία τρομονόμων και αν δημιουργηθει θα ειναι εκ του πονηρου.
Η τρομοκρατία ειναι εχθρος του εθνους και του πολίτη αλλα ο πολίτης δεν θα πρέπει να παραχωρήσει δικαιώματα του για να κερδίσει ασφάλεια.
Το πασόκ καταψήφισε τους νομους που επέτρεπαν την υπαρξη καμερών στους δρόμους και τον νόμο για την αρση της ανωνυμιας των καρτοκινητών. παρ ολα αυτά κραταεί και τους δυο νεοταξικους αυτούς νόμους.
Στα οικονομικα τώρα.
Διακρίνω μια πρόθεση να πάρει απο τους εχοντες και να δώσει στους μη-εχοντες.
Θα δειξει αν ειναι απλα μια τάση η αν θα γίνει και πολιτική.
Για τα εξωτερικα θεματα ειναι νωρίς να πουμε.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 04 Νοέμ 2009, 02:24

οι ρυθμίσεις των οφειλών- (στο βαθμό που ισχύουν- δεν το'χω ψάξει πολύ, γιατί δεν με αφορά)
Εχμ...ναι. Για ψάξ'το λίγο! Σ'αυτό έκανα αναφορά...
Ξέρω ότι δεν σ'αρέσει να τρως κουτόχορτο, και είναι λίγο πρόκληση που θεωρεί ο γιωργάκης πως όλοι οι έλληνες τρώμε κουτόχορτο!

ΌΜπραξ, ΄φιλε μου, θα μας κάνεις την τιμή να παραθέσεις τους όρους και τις προυποθέσεις γι'αυτή την περιβόητη ρύθμιση; :)
Διακρίνω μια πρόθεση να πάρει απο τους εχοντες και να δώσει στους μη-εχοντες.
:conf: Και αυτό το σχεδιάκι για τις ρυθμίσεις των οφειλών δείχνει ακριβώς το αντίθετο, όταν ψάξει κανείς τις προϋποθέσεις! Τα παιδιά θέλουν να μας αναγκάσουν να πουλήσουμε μόνοι μας τα σπίτια μας, και μάλιστα χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα ρυθμιστούν τα χρέη μας.

Γι'αυτό το προκλητικό σχέδιο και μόνο του βάζω 100 μείον και με αποδεικνύει σωστή. Κι έπονται κι άλλα...πέρα απ'την κοροϊδία στον 'πολίτη' που προστατεύει με όσους έκαναν συμφωνίες για απόσυρση.

Επίσης, παρόλο που μίλησαν για προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν πάγιες ανάγκες, δεν ξεκαθαρίστηκε ακόμα αν πρόκειται για αναπληρωτές (πάλι), ενώ όταν μίλησε για τους ωρομίσθιους είπαν ότι είναι πολύ κακό που είναι απλήρωτοι και θα τους πληρώσει (μπράβο του γι'αυτό), αλλά δεν είπε αν θα σταματήσει αυτό το ανέκδοτο, είπε μόνο ότι θα 'ερευνηθεί' το ζήτημα των ωρομισθίων...
Θα κάνει λοιπόν τις περιβόητες προσλήψεις που είχαν προκυρηχθεί προ εκλογών και οι οποίες σταμάτησαν λόγω εκλογών. ΜΟυ την δίνει λίγο που τις παρουσιάζουν σαν δικό τους 'έργο', γιατί ήδη τις περιμέναμε οι εκπαιδευτικοί, αλλά δεν βαριέσαι, δεν το βάζω καν στα μείον. Όλοι τα ίδια κάνουν.
Περιμένω, γιατί όπως είχα πει, το τι θα κάνει μ'αυτό το θέμα, θα κρίνει κατά πολύ την άποψή μου για την νέα κυβέρνηση.
Αχ, καλέ, ξέχασα το καλύτερο. Επιστρέφοντας από Εύβοια ανακαλύψαμε ότι τα σχεδόν γκρεμισμένα διόδια λίγο πριν μπου΄με ΑΘήνα, ΑΝΟΙΞΑΝ Και λειτουργούν κανονικά! :) Και γαμώ τις προστασίες του πολίτη :) ΤΟν ΓΙωργάκη περίμεναν ν'ανοίξουν μετά από σχεδο΄ν 10 χρονια που δεν λειτουργούν;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 04 Νοέμ 2009, 08:08

Και αυτό το σχεδιάκι για τις ρυθμίσεις των οφειλών δείχνει ακριβώς το αντίθετο, όταν ψάξει κανείς τις προϋποθέσεις! Τα παιδιά θέλουν να μας αναγκάσουν να πουλήσουμε μόνοι μας τα σπίτια μας, και μάλιστα χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα ρυθμιστούν τα χρέη μας.

Γι'αυτό το προκλητικό σχέδιο και μόνο του βάζω 100 μείον και με αποδεικνύει σωστή.
Οι τράπεζες σίγουρα δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα απ'τη μια, κι ο ΓΑΠ δεν είναι κολλητάρι μου να πίνω νερό στ'όνομά του απ'την άλλη. (μόνο για σένα πίνω κουβάδες εγώ χεχεχ). There must be a catch somewhere... :cotdown: Δεν ξέρω όμως τις προϋποθέσεις, και θα'θελα μια αναλυσούλα, γιατί μπορεί να μη με αφορά άμεσα, αφορά όμως κάτι φιλαράκια μου και πολλους συμπολίτες μας ακόμα.

Χρήστο, πρασινοπαλίκαρέ μας, ξέρεις σχετικά; :rtfm:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 04 Νοέμ 2009, 11:35

Επέλεξα το Δεν ξέρω/Δεν απαντώ, διότι νομίζω πως ένας μήνας είναι πολύ λίγος για να κρίνουμε.

Άλλωστε δεν είδαμε και τίποτα επί της ουσίας.

Μπορώ να εκφέρω γνώμη μόνο για την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπατζελή, για την οποία εδήλωσα εξαρχής πως είμαι φαν (αχ σε βλέπω και...)

Όσο αφορά το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες, δεν άκουσα να ψηφίστηκε τίποτε. Βρίσκεται ακόμη σε δημόσια διαβούλευση (sic)

Σε γενικές γραμμές, απ' όσο το ψιλοδιάβασα προβλέπεται ότι:

Βασική προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση είναι η μη δόλια μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών του. Στην περίπτωση που τα εισοδήματά του και τα περιουσιακά του στοιχεία επαρκούν για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων, τότε το αρμόδιο Ειρηνοδικείο μπορεί να δώσει έως 3 έτη περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή των χρεών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από το Ειρηνοδικείο ότι τα εισοδήματα, αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία του δανειολήπτη, δεν επαρκούν, τότε για 3 έως 5 χρόνια θα μπορεί να καταβάλει χαμηλότερη δόση. Ωστόσο με τη λήξη της περιόδου θα πρέπει να καταβάλει στην τράπεζα το 10% της συνολικής οφειλής. Ο οφειλέτης μπορεί με το σχέδιο εκκαθάρισης να ζητήσει την εξαίρεση της ρευστοποίησης ή εκπλειστηριασμού ακινήτου που χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του.

(Αυτά)
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 04 Νοέμ 2009, 12:20

Στα θετικά είναι σίγουρα ο περιορισμός των κρατικών αυτοκινήτων και το επίδομα κοινωνικής συνοχής.
Η διάθεση για προσωρινή ανακούφιση των δανειοληπτών είναι επίσης θετικό, αρκεί να γίνει, διότι απ'ότι έγραψε ο Απόμακρος ακόμα δεν έχει ψηφιστεί.

Όσον αφορά το επίδομα κοινωνικής συνοχής, ποιες είναι αυτές οι 300 επιχειρήσεις που θα πληρώσουν; Γιατί άκουσα ότι οι περισσότερες είναι κρατικές και τράπεζες. Δεν ξέρω, γι'αυτό ρωτάω.

Στα αρνητικά σίγουρα είναι η κατάργηση της απόσυρσης, το προκλητικό δούλεμα με τις θέσεις των γενικών γραμματέων και τα καραγκιοζιλίκια του Χρυσοχοίδη (βλέπω να εξελίσσεται σε νέο Πολύδωρα).

Για τα εθνικά θέματα, δεν έχουμε ουσιαστικές ενδείξεις.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τετ 04 Νοέμ 2009, 20:51

Ο Τζώρτζυ... αυτός ο Τζώρτζυ...

Επειδή τα μάτια μου είναι αρκετά γουρλωμένα για να κλείσουν με μικρές στάχτες (τα επιδόματα, η απόσυρση πολυτελών αυτοκινήτων, το γρήγορο βάδειν των υπουργών και τα σηκωμένα μανίκια τους), απλώς κάθομαι και παρατηρώ την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα ζητήματα, όπως το λιμάνι του Πειραιά το οποίο φυσικά και θα παραμείνει στους Κινέζους ή θα προβούν σε αλλαγές που πάλι θα ωφελήσουν τους σχιστομάτηδες κεφαλαιοκράτες, το Κυπριακό για το οποίο ο Τζώρτζυ δήλωσε "η Κύπρος πρέπει να απελευθερωθεί από μητέρες πατρίδες", υπονοώντας: Αδέλφια, μην περιμένετε δικαίωση ή ένωση με την Ελλάδα. Θα συγκυβερνήσετε με τους εισβολείς σας!
Και γενικώς, πώς να είμαι αισιόδοξος με την Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, δια βίου μάθησης και γηράσκοντας αεί διδασκόμενοι; Η εν λόγω κυρία συμμετέχει με μεγαλύτερο ζήλο και θέρμη στις συναντήσεις που προγραμματίζει η λέσχη Bilderberg παρά στις συναντήσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση! Ήταν αυτή που πρότεινε στη Βουλή την αγγλική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους!
Πώς να είμαι αισιόδοξος, όταν υπάρχει ο λατρεμένος κ. Λοβέρδος, που είναι ξεκάθαρα υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων ως "Μακεδονία";
Ρε παιδιά, κόψτε τα νοητικά lexotanil κι επιστρέψτε στην πραγματικότητα!

Φιλικά
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 04 Νοέμ 2009, 22:01

Αιολε. Αν ειναι η οχι θετικη η συμφωνια με τους κινεζους ειναι μεγαλο θεμα.
Αλλα ας υποθεσουμε οτι η συμφωνια αυτή δεν ειναι θετικη.
Ας πουμε οτι ειναι αρνητική και καταπτυστη
Η προηγουμενη κυβέρνηση εχει προβει στην υπογραφή της συμφωνιας.
με ολα τα ΦΕΚ και τα σχετικα.
η σημερινη κυβερνηση τι πρεπει να κανει; να παρανομησει;
Οτι υπογραψαμε υπογράψαμε. αυτα δεν αλλαζουν.
Η ΝΔ οταν υπεγραψε ηταν εκλεγμενη κυβερνηση.
Δεν ειχαμε καμια κατοχηκη κυβέρνηση επι ΝΔ, δεν ειχαμε καμια χουντα ωστε οποιες συμφωνιες υπέγραψε να πουμε οτι ειναι εκτος νομου.
Οτι υπεγραψε πρεπει να τηρηθει. δεν μπορει να γινει αλλιως.
Η Ελληνικη κυβερνηση δεν ειναι δικτατωρ που μπορει να κανει οτι του κατέβει.
υπαρχουν και θεσμοι και τζιφρες.
Ομπραξ. καλως επανήλθες
Άβαταρ μέλους
Sol Invictus

Δημοσίευση από Sol Invictus » Πέμ 05 Νοέμ 2009, 07:29

Παντως η δημοσκοπηση σας ειναι πονηρη..

Τι θα πει ειναι οπως την περιμενα;Ερωτηση ειναι αυτη;Βαλτε ερωτησεις Καλυτερη η χειροτερη ,γιατι με αυτην την κουτοπονηρια προσπαθητε να καλυψετε μια αποψη που θεωρει καλη την κυβερνηση αλλα οχι καλυτερη απο οτι την περιμενε καποιος..

Τι φοβαστε;Μη βγει η κυνερνηση καλη;Αφου ειναι καλη,πως να το κανουμε.. :cool:

Τα αγριογκαρισματα του Κασσανδρου και του Αιολου δεν πιανουν πια τοπου και η κοινωνια δειχνει να ξεπερασε τα εν λογω συνδρομα.Εξελισονται πραγματα σε κοινωνικο επιπεδο και εσεις ακομα ασχολειστε με υποτιθεμενες θεσεις εθνικων θεματων προ 15ετιας.Και επειδη φυσικα υπαρχει κι ο αντιλογος ,οσα λετε ειναι ανακριβειες κι αστοχιες.Για την Παγωνα δεν θα αναφερθω πολυ.Η κοπελα εχει συνδρομο μαρξιστικο-λενιστικο,δειτε τι λεει πανω και θα καταλαβαιτε,παρεκαμψε τα παντα και κρατησε σαν λογιστης οτι τη συνεφερε,οπως τη συνεφερε με το γνωστο δαιμονισμο που διακατεχει το κκε χρονια τωρα.

Ο Σινερ εχει απολυτο δικαιο σε οσα λεει για το λιμανι,η διαχειριση τους κρατους αλλα και η πολιτικη γενικοτερα δεν ειναι ευκολα πραγματα, υπαρχουν κι αλλοι σε αυτον τον κοσμο και δεν ειναι ολα ειπα -ξειπα..

Παντως επειδη το θεμα μου ειναι η δημοσκοπηση προτεινω να βαλετε πιο συγκεκριμμενες ερωτησεις .Αν βγειτε εξω στην κοινωνια θα παρατηρησετε οτι υπαρχει πολυ καλο κλιμα για τις πρωτες κινησεις ,συγκεκριμμενα πολιτες ειπαν τις προαλλες στο ΓΑΠ"Δε σε ψηφισαμε ολοι,αλλα βλεπουμε πως εχεις ορεξη και πως εξελισονται πραγματα και θα σε στηριξουμε ολοι."
Δεν ειναι τυχαιο αυτο.Δεν ειναι τυχαιο ουτε πως ειναι ισως η γρηγοροτερη κυβερνηση της δεκαετιας του 90 στο οργανωτικο θεμα διαχειρισης θεματων του κρατους,και πιστευω πως οι πρωτες 100 μερες θα ειναι οι καλυτερες απο αυτην την αποψη απο καθε αλλη κυβερνηση..

Σημερα υπαρχει και το θεμα των επιδοματων.Το θεμα με τα stage εληξε.Τυχαιο;Οτι ειπε το κανει.Ειναι μια ειλικρινης κυβερνηση..ασχετα αν ο κρυφο- δεξιουλης Καρυπης λεει τα δικα του και βγαζει ψυλλους μεσα απο τα αχυρα..

:cool:
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 05 Νοέμ 2009, 10:30

Οι τράπεζες σίγουρα δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα απ'τη μια
Γι'αυτό ακριβώς, κακώς τις 'έβαλε μπροστά' προεκλογικά τάζοντας λαγούς με πετραχείλια...
"Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να μην υφίστανται περιουσιακά στοιχεία και να μην επαρκούν τα τρέχοντα εισοδήματα του καταναλωτή για την ικανοποίηση των δανειακών τους υποχρεώσεων"
Δείτε παραπάνω, και κατανοήστε τι λέει ακριβώς...
Κι αφήνω τον Sol να θεωρεί όποιον διαφωνεί με το να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, λενινιστή μαρξιστή... (αυτό δείχνει άλλωστε και το επίπεδο όσων σας ψήφισαν, δεν είχα άδικο εξ'αρχής).
Παρακάτω, άλλο ένα σημείο του νόμου, από λίνκ που το είχα βάλει, και μετά (διάολε) πάτησα κατα λάθος paste αντί για copy σε κάτι άλλο, και έχασα το λινκ. Τέλος πάντων...
Το σχέδιο νόμου επιβεβαιώνει τη δυνατότητα προνομιακής ικανοποίησης των πιστωτών µε απόκτηση εµπράγµατης ασφάλειας σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη...
...Ειδικότερα, εισάγεται η προστασία της πρώτης κατοικίας κατά την διαδικασία ρύθμισης και απαλλαγής από τα χρέη. Ο οφειλέτης µπορεί να ζητήσει την εξαίρεσή της από την περιουσία που ρευστοποιείται για την ικανοποίηση των πιστωτών. Σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει σε χρονικό διάστηµα που δεν υπερβαίνει τα είκοσι έτη, µε περίοδο χάριτος και με ευνοϊκούς όρους, ποσό οφειλών µέχρι το 85% της εµπορικής αξίας του ακινήτου, όπως αυτή αποτιμείται από το Δικαστήριο. Πηγή
Ειδικά για το τελευταίο, που ισχύει σε περίπτωση που ζητήσεις εξαίρεση από την πώληση άρον-άρον του σπιτιού σου στην ουσία, μπορεί να μας εξηγήσει ο Αντώνης, τι στην ευχή εννοεί ο νόμος; Αν εγώ χρωστάω 100.000 κι η εμπορική αξία του ακινήτου μου είναι 250,000, θα οφείλω στο τέλος με την ρύθμιση το 85% των 250.000;

Εν ολίγοις ο νόμος είναι νόμος πτώχευσης ιδιωτών, όπως λένε και...σύντροφοί σου Sol, οι οποίοι έχουην ήδη αρχίσει κι αντιδρούν κι οι ίδιοι (ψάξε λίγο στα αντίστοιχα blogs, που τα βλέπεις όλα ρόδινα), και ουχί 'διευκόλυνσης'... Το πασόκ είχε πάντα την πρωτειά στο να αλλάζει τα ονόματα σε ό,τι έκανε και να κάνει τον κο΄σμάκη να νομίζει ότι κάνει κάτι άλλο... Του έχω βγάλει πολλάκις το καπέλο σ'αυτό!

Από τα σύν της κυβερνησης, τα οποία τα έχω αναφέρει κιι αλλού, σόρρυ δηλαδή που δεν ήταν πλήρης η λίστα μου εδώ μέσα... κε Sol, εκτός από την υποψία ότι ίσως κάτι γίνει με τους εκπαιδευτικούς, είναι το ότι τέθηκε ο ανωτέρω νόμος/γελοιότητα σε δημόσια συζήτηση μέσω ίντερνετ. Μένει βέβαια να δούμε τι αλλαγές θα προκύψουν απ'αυτό το 'δημοκρατικό' μέτρο, για να κρίνουμε καλύτερα...
Το θεμα με τα stage εληξε.Τυχαιο;Οτι ειπε το κανει
Τα stage ήταν νόμος του πασόκ, και ήταν κανονισμένο να λήξει επί πασόκ, αλλά συηνεχίστηκε και επί πασόκ κι επί ν.δ. Ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να λήξει, και απλά έκανε αυτό που είχε αποφασισθεί από το ίδιο το πασοκ να γίνει προ 100ετίας!!! (να κάνουμε και λίγη πλάκα).
ΕΠίσης, έχεις δίκιο, υποσχέθηκε αύξηση α΄νω του πληθωρισμού, και θα πάρουμε 0,15 έυρώ την ημέρα. ΒΖέβαια θα μας τα πάρουην πενταπλάσια μετά τον γενάρη που έρχονται οι έμμεσοι φόροι, γιατί ο κακός αλμούνια μας έβαλε τις φωνές, και τώρα κατάλαβε ο γιωργακης (Δεν τα ήξερε πριν) πως δεν βγαίνει το κράτος μόνο με υποσχέσεις, οπότε θα μας πηδήξει από Γενάρη, ακριβώς όπως θα μας πήδαγε κι ο Κωστάκης!
Κι επίσης, είδαμε και τον νόμο για την διευκόλυνση...Έκανε ακριβώς αυτό που έλεγε. Μόνο που κάποιοι το ξέρουν πραγματικά και δεν τους έρχεται τίποτα ξαφνικό, και κάποιοι νομίζουν ότι το ξέρουν, και σύντομα θα βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο...

Τώρα μπορείς να συνεχίσεις να σκύβεις το κεφάλι στα αφεντικά σου Sol και να τους γλύφεις, ευχαριστώντας τους από το πρωί μέχρι το βράδυ που είναι τόσο δημοκράτες και βάζουν πάνω απ'όλα τον πολίτη!!!! :lol:
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 05 Νοέμ 2009, 10:40

Και κάτι τελευταίο για το λιμάνι! Αφού δεν γίνεται να φαινόμαστε άσχημα στο εξωτερικό, και δεν γινόταν να αλλάξει η συμφωνία, γιατί έβγαιναν και υποσχέθηκαν αλλα στους εργάτες εκεί? Γιατί τους φλόμωσαν στο ψέμα (κι εμάς μαζί) πως το σκέφτονταν να λήξουν την συμφωνία;;;

Και σόρρυ, γελάω ακόμα. Σας βάζω ένα ξέσπασμα φίλου από αλλού:
αντι να κατσουν και να βρουν τροπους φορολογησης τραπεζων - βιομηχανων , πως να εχουμε επιτοκια ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ και οχι ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ , τροπους για να εχει δουλεια ο κοσμος ολος , τροπους για να υπαρχει δημοκρατια και οτι αλλο δεν εχει αυτη τη χωρα ... καθονται και βρισκουν μεγαλοΚΟΥΒΕΝΤΕΣ , ΔΗΘΕΝ οτι νοιαζονται ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ... ΡΕ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ , ΝΟΙΑΣΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΟ !!!

μη το παιδευεται παιδια ... οι πολιτικοι ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ και ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ
Κι αυτό την στιγμή που ο Χρυσοχοϊδης λέει σε συνέντευξή του στο βήμα, πως οι τράπεζες δεν πρόκειται να χάσουν! Τι μας λες ρε Χρυσοχο¨δη!!!! Δεν τολμάτε να τις αγγίξετε κι εσείς εεεεε; Εμ, κράτος εν κράτει οι τράπεζες... Εϊχε το θράσσος να πει τέτοιο πράγμα, κι εμείς έχουμε δημοσκόπηση για το αν είναι καλή η κυβέρνηση, την στιγμή που είναι μια απ'τα ίδια!

Α, ξέχασα: στα μείον (αν μου επιτρέπετε κε Sol) είναι οι επιπλέον φόροι που μας ετοιμάζουν για την ακίνητη περιουσία... Στο τέλος θα το πουλήσω, το βλέπω...
Άβαταρ μέλους
Ombrax
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Ombrax » Πέμ 05 Νοέμ 2009, 12:00

Μέχρι στιγμής, παρατηρώ ότι διατηρούνται σχετικά χαμηλοί τόνοι και μου κάνει (θετική) εντύπωση... Εντύπωση, επίσης, μου κάνουν και κάποια σχόλια, στα οποία οφείλω να αντιτείνω την άποψή μου:

"...εσείς δώσατε τ'αμαξάκι σας επί νδ για απόσυρση; μείνετε τώρα με τα 500 ευρώ και μόκο...αυτό είναι το δεύτερο σχόλιό μου..."

-όσοι έδωσαν το αμαξάκι τους για απόσυρση, επί Ν.Δ., άρα πριν τις εκλογές, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα... το πρόβλημα το έχουν όσοι είχαν προγραμματίσει να το δώσουν μετεκλογικά... :thumbsdown:

"...Δεν βλέπω (ακόμα) αλαζονεία απ'την Κυβέρνηση..."

-το "ακόμα" είναι μια πολύ χρήσιμη προσθήκη, έστω και σε παρένθεση... ωστόσο, πιστεύω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή η "σεμνή και ταπεινή" στάση ούτε στους επόμενους μήνες... :urock:

"...Έπρεπε να'χαν διοριστεί γραμματείς στα υπουργεία και αρχηγός αστυνομίας..."

-θεωρώ πολύ μεγάλο ατόπημα τη διαδικασία που ακολουθείται, για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών Γραμματέων. Ένας από τους βασικούς "πυλώνες" του προγράμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι η σαφής διάκριση της Κυβέρνησης, από τη Διοίκηση (υπό την έννοια, ότι το Κράτος-Διοίκηση έχει συνέχεια και η εκάστοτε Κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού για τη χώρα). Όμως, φοβάμαι πως το συγκεκριμένο μήνυμα "χάθηκε στη μετάφραση" και ο κόσμος εξακολουθεί να θεωρεί πως τη Διοίκηση πρέπει και θα την ασκούν οι Υπουργοί...
-για τον Αρχηγό της Αστυνομίας, δεν έχω σχόλιο... :swear:

"...Μακαρι να κανει φιλική προς τον πολίτη την αστυνομία οπως λεει και να μην σηκωνει αυθαιρεσίες. Και μόνο η παραδοχη απο Ελληνα υπουργο.οτι γινονται αυθαιρεσιες στην ΕΛ.ΑΣ ειναι μια καινοτομία για την Ελληνικη πραγματικότητα..."

-ο τρόπος που τέθηκε το ζήτημα -και επίσημα και ανεπίσημα- δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες: "δεν σπάνε οι βιτρίνες, δεν υπάρχουν "ζαρτινιέρες" και, σε καμία περίπτωση, δεν θα γίνει ανεκτή η συναναστρπφή με ακραία στοιχεία ούτε η ακραία συμπεριφορά". Καιρός είναι να εκδημοκρατιστεί, με ουσιαστικό τρόπο και όχι τύποις, η Αστυνομία και να "εξοστρακιστούν" όλα τα ακροδεξιά και αντιδημοκρατικά στοιχεία, που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται τη δομή του Σώματος, που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι αυστηρή, γι'αυτό "μην αγγίζετε"...

"...Διακρίνω μια πρόθεση να πάρει απο τους εχοντες και να δώσει στους μη-εχοντες.
Θα δειξει αν ειναι απλα μια τάση η αν θα γίνει και πολιτική..."

-η κεντρική ιδέα του οικονομικού προγράμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το ότι πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης, μεταξύ του Κράτους και του πολίτη. Το κράτος θεωρεί ότι οι πολίτες "κλέβουν" την Εφορία, αποκρύπτοντας εισοδήματα κια γι'αυτό βάζει "χαράτσια" τύπου περαίωσης. Από την άλλη, οι πολίτες θεωρούν ότι το Κράτους τους "κλέβει", τόσο γιατί βάζει άδικη φορολογία και "χαράτσια", όσο και γιατί τα όποια λεφτά εισπράττονται δεν καταλήγουν εκεί όπου θα έπρεπε (Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια κ.τ.λ.), με αποτέλεσμα να μην κάνουν ακριβείς φορολογικές δηλώσεις. Με αυτά τα πρώτα -και σχετικά επικοινωνιακού χαρακτήρα- μέτρα, η Κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει καλά δείγματα, ώστε ο πολίτης να αποκτήσει θετική προδιάθεση και να αντιληφθεί την προσπάθεια που θα επιχειρηθεί, με τα νέα -και πιο ουσιαστικά- μέτρα, που θα αφορούν στη συγκεκριμενοποίηση και τη σταθεροποίηση του φορολογικού-δημοσιονομικού πλαισίου...

"...Και αυτό το σχεδιάκι για τις ρυθμίσεις των οφειλών δείχνει ακριβώς το αντίθετο, όταν ψάξει κανείς τις προϋποθέσεις! Τα παιδιά θέλουν να μας αναγκάσουν να πουλήσουμε μόνοι μας τα σπίτια μας, και μάλιστα χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα ρυθμιστούν τα χρέη μας. Γι'αυτό το προκλητικό σχέδιο και μόνο του βάζω 100 μείον και με αποδεικνύει σωστή. Κι έπονται κι άλλα...πέρα απ'την κοροϊδία στον 'πολίτη' που προστατεύει με όσους έκαναν συμφωνίες για απόσυρση..."

-το "σχεδιάκι" για τις ρυθμίσεις είναι προφανές ότι δεν απευθύνεται σε όλους τους δανειολήπτες. Σίγουρα, δεν είναι κι εύκολη υπόθεση, όμως πρόκειται για μια απόπειρα ρύθμισης, σε έναν τομέα που αποτελεί "άβατο", για να μη θιγούν οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι, οι τράπεζες... Και επειδή θέλω να "δώσω τροφή", θα ήθελα να μου πεις, Mantam Froufrou -sorry, δεν ξέρω πώς αλλιώς να σε προσφωνήσω- τί πιστεύεις ότι θα γίνει στις περιπτώσεις των υποθηκευμένων περιουσιακών στοιχείων... Έτσι, για να δω πώς το σκέφτεσαι...

"...Θα κάνει λοιπόν τις περιβόητες προσλήψεις που είχαν προκυρηχθεί προ εκλογών και οι οποίες σταμάτησαν λόγω εκλογών. Μου την δίνει λίγο που τις παρουσιάζουν σαν δικό τους 'έργο', γιατί ήδη τις περιμέναμε οι εκπαιδευτικοί, αλλά δεν βαριέσαι, δεν το βάζω καν στα μείον. Όλοι τα ίδια κάνουν..."

-το κλείσιμο αυτής της πρότασης δείχνει το βαθύτερο -επικοινωνιακό- πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσα χρόνια κυβερνούσε η Ν.Δ. Ο Ρουσόπουλος είχε κατορθώσει να "επενδύσει" στη βάση του ότι "...είκοσι χρόνια κυβερνούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., πέντε χρόνια κυβερνά ο δικομματισμός..."! Και αυτό είναι και το "στοίχημα" της νέας Κυβέρνησης, να αποδείξει, σε όλα τα επίπεδα, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι... (π.χ. θα "πάγωνε" η Ν.Δ. την ανοικοδόμηση στα καμένα, με βάση το παρελθόν της;)
-το ζήτημα των διορισμών των εκπαιδευτικών είναι πολύ σοβαρό και η λύση του θα καθορίσει τη μελλοντική πορεία της Παιδείας, συνολικά. Και, σε κάθε περίπτωση, δεν πιστεύω ότι οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αισθάνονται υποχρεωμένοι απέναντι στους κυβερνώντες, γιατί οι τελευταίοι πράττουν το αυτονόητο...

"...Επέλεξα το Δεν ξέρω/Δεν απαντώ, διότι νομίζω πως ένας μήνας είναι πολύ λίγος για να κρίνουμε...
...Παντως η δημοσκοπηση σας ειναι πονηρη..."

-Η ερώτηση είναι σαφής και αναφέρεται στον πρώτο μήνα της νέας κυβέρνησης, άρα η όποια απάντηση δεν αναφέρεται στη συνολική αποτίμηση της κυβέρνησης, όπως αυτή θα γίνει πριν τις επόμενες εκλογές...
-Όλες οι δημοσκοπήσεις είναι πονηρές... Κι εγώ επέλεξα το "όπως την περίμενα", γιατί είναι όσο καλή την περίμενα... αν το κρίνει κάποιος ως "κουτοπονηριά", δεν μπορώ να κάνω κάτι... με αυτήν την επιλογή, περισσότερο φαίνεται ο βαθμός άρνησης )γιατί ακόμη και αυτοί που δεν την έχουν ψηφίσει, θα δυσκολευτούν να τη χαρακτηρίσουν χειρότερη από ό,τι περίμεναν :banghead: ), αλλά και ο βαθμός γνώσης του προγράμματος και των υπεσχεμένων... :loco:

"...Τα stage ήταν νόμος του πασόκ, και ήταν κανονισμένο να λήξει επί πασόκ, αλλά συηνεχίστηκε και επί πασόκ κι επί ν.δ. Ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να λήξει, και απλά έκανε αυτό που είχε αποφασισθεί από το ίδιο το πασοκ να γίνει προ 100ετίας!!! (να κάνουμε και λίγη πλάκα)..."

-Θα συμφωνήσω ότι η νέα κυβέρνηση κάνει το αυτονόητο και καλύπτει και ορισμένα λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος... Όμως, ειδικά τα stage, δεν τα "χτυπά" μόνο για την αποκατάσταση της "εργασιακής τάξης" και την κατάργηση των συνθηκών ενός "εργασιακού μεσαίωνα"... με την κατάργησή τους, περισσότερο στέλνει το μήνυμα ότι θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται οι υποψήφιοι (κάτι που θα εμπεδωθεί και με την εισήγηση του νέου εκλογικού συστήματος).

"...Και κάτι τελευταίο για το λιμάνι! Αφού δεν γίνεται να φαινόμαστε άσχημα στο εξωτερικό, και δεν γινόταν να αλλάξει η συμφωνία, γιατί έβγαιναν και υποσχέθηκαν αλλα στους εργάτες εκεί? Γιατί τους φλόμωσαν στο ψέμα (κι εμάς μαζί) πως το σκέφτονταν να λήξουν την συμφωνία;;;..."

-Για να είμαι δίκαιος, δεν μπορώ να γνωρίζω αν κάποιος υποωήφιος βουλευτής "νόθευε" την κεντρική επιλογή και γραμμή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προκειμένου να έχει ατομικά κέρδη (ψήφους). Ωστόσο, η γραμμή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν σαφής, συγκεκριμένη και διατυπωμένη με τον πιο επίσημο τρόπο, στη Βουλή. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε ότι θα καταργηθεί η συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, γίνονταν λόγος για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας, προκειμένου να κερδίσει ακόμη περισσότερα το Ελληνικό Δημόσιο και να διαφοροποιηθεί η σχέση υποτέλειας προς τους Κινέζους... Αν θες, μπορώ να αναρτήσω τα πρακτικά της Βουλής, από τη σχετική συζήτηση... Επιπλέον, αν μου βρεις οποιαδήποτε -επίσημη- θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπου να δηλώνεται ότι "θα καταργηθεί η σύμβαση" (όπως θέλει η αριστερο-δεξιά προπαγάνδα... :jerk: ), θα παραιτηθώ από τη θέση που έχω στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ με αυτό το κόμμα... Όμως, για να στο λέω, κάτι ξέρω... :dance:
Δεν έχει νόημα να ψάχνεις να βρεις αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο,
μόλις καταλάβεις ότι απλώς έχει νερό μέχρι τη μέση...
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 05 Νοέμ 2009, 12:11

Κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό. Τα stage καταργήθηκαν όσον αφορά τον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι σε αυτά πήραν τον πούλο βέβαια, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει την σοσιαλιστική κυβέρνηση του (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ.

Το θέμα όμως είναι ότι τα stage παρέμειναν όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα.
Δηλαδή, καταργείται η ανασφάσιστη και αθλίως αμοιβόμενη εργασία στο δημόσιο, αλλά στον ιδιωτικό τομέα παραμένει, ζει και βασιλεύει. Το (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ προσφέρει τους ανέργους βορά στα νύχια των αδίστακτων κεφαλαιοκρατών του ιδιωτικού τομέα...
Και γαμώ τους σοσιαλισμούς.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία που παρέθεσε η Παγώνα για την περίφημη ανακούφιση των δανειοληπτών.... Δώσε λινκ Παγώνα.
Αν είναι έτσι, τότε πρόκειται για μέτρο-απάτη.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να μην υφίστανται περιουσιακά στοιχεία και να μην επαρκούν τα τρέχοντα εισοδήματα του καταναλωτή για την ικανοποίηση των δανειακών τους υποχρεώσεων
Μα, αυτοί που είναι πνιγμένοι από τα δάνεια, θα έχουν σίγουρα περιουσιακά στοιχεία. Διότι, ποτέ δεν μπορούσες να πάρεις δάνειο, αν δεν είχες κάτι στο όνομά σου (πλην εξαιρέσεων). Οπότε, εφόσον το μέτρο αφαιρεί όλους αυτούς που είναι υπερδανεισμένοι και ΔΕΝ έχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους, τότε αυτομάτως εξαιρείται η συντριπτική πλειοψηφία των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.

Αλλά και το δεύτερο σκέλος ηχεί περίεργα.
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος αμοίβεται με 800 ευρώ/μήνα, και ότι οι δανειακές του υποχρεώσεις ανέρχονται στα 400 ευρώ/μήνα.
Τα τρέχοντα εισοδήματά του επαρκούν για την ικανοποίηση των δανειακών του υποχρεώσεων, οπότε δεν τον πιάνει το μέτρο. Του μένουν βέβαια μόνο 400 ευρώ για να ζήσει, αλλά το (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ δεν ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες.

Δηλαδή για να συμπεριληφθεί κάποιος στις ευνοϊκές διατάξεις του υπο ψήφιση νομοσχεδίου, θα πρέπει:
α) Να έχει καταφέρει με κάποιο απροσδιόριστο τρόπο να πάρει δάνειο, χωρίς να έχει περιουσιακά στοιχεία.. (πράγμα αρκετά δύσκολο εώς απίθανο)
β) Οι δανειακές του υποχρεώσεις να υπερκαλύπτουν τα έσοδά του... (αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, λογικά θα έχουν αυτοκτονήσει ή θα έχουν τρελαθεί)

Με λίγα λόγια... πολύς ντόρος, πολλή διαφήμιση και έξυπνα λαϊκίστικα επικοινωνιακά τεχνάσματα του(Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ, αλλά μηδαμινό κοινωνικό όφελος.

Μέσα σε όλα αυτά βέβαια, ο Γιωργάκης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει δικαίωμα ψήφου στους λαθρομετανάστες, και έχει ήδη αρχίσει να συζητείται η απόσυρση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία.
Μην ξεχνιόμαστε κιόλας...
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 06 Νοέμ 2009, 21:16

Μαντάμ Φρουφρού έγραψε:Ειδικά για το τελευταίο, που ισχύει σε περίπτωση που ζητήσεις εξαίρεση από την πώληση άρον-άρον του σπιτιού σου στην ουσία, μπορεί να μας εξηγήσει ο Αντώνης, τι στην ευχή εννοεί ο νόμος; Αν εγώ χρωστάω 100.000 κι η εμπορική αξία του ακινήτου μου είναι 250,000, θα οφείλω στο τέλος με την ρύθμιση το 85% των 250.000;
Έλα ντε...

Μη βιάζεστε. Το (νομο)σχέδιο είναι ακόμη υπό δημόσια διαβούλευση είπαμε. Υπάρχουν περιθώρια για συζητήσεις, τροποποιήσεις και βελτιώσεις μέχρι να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους.

Κάποια βασικά σημεία του σχεδίου μπορείτε να δείτε εδώ: http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&cid=15&aid=538166

Πάντως, με μια πρόχειρη ανάγνωση που έκανα, έχω πάρα πολλές επιφυλάξεις τόσο για την ορθότητα όσο και την λειτουργικότητα του σχεδίου.

Από τη στιγμή που προτείνεται η αναστολή των ατομικών καταδιωκτικών μέτρων έναντι παντός οφειλέτη με το που κάνει κάποιος την αίτηση (τέτοιο αποτέλεσμα έχει και η πτώχευση, αλλά όχι πριν την κήρυξή της με δικαστική απόφαση) έχω την αίσθηση ότι θα γίνει καταστρατήγηση του νόμου και πολύ φοβάμαι ένα μεγάλο μπαμ στην αγορά.

Θα συμφωνήσω με τη Μαντάμ ότι το σχέδιο μοιάζει μάλλον με νόμο πτώχευσης ιδιωτών!

(Συμπαθάτε με συντρόφια, αλλά με τις πορδές δεν βάφονται τ' αυγά!)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 06 Νοέμ 2009, 22:15

Το θέμα όμως είναι ότι τα stage παρέμειναν όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα.
Δηλαδή, καταργείται η ανασφάσιστη και αθλίως αμοιβόμενη εργασία στο δημόσιο, αλλά στον ιδιωτικό τομέα παραμένει, ζει και βασιλεύει. Το (Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ προσφέρει τους ανέργους βορά στα νύχια των αδίστακτων κεφαλαιοκρατών του ιδιωτικού τομέα...
Και γαμώ τους σοσιαλισμούς.
Το κομμα που κυβερναει αν οντως ειναι σοσιαλιστικο δεν παει να πει οτι θα αγνοήσει την καπιταλιστική πραγματικότητα.
Η ανεργία θα πρέπει να αντιμετωπιστει με καποιον τροπο (εντος του καπιταλιστικου συστηματος).
και αυτο δεν γινεται με ευχες και σοσιαλιστικες κορόνες.
Γινεται με συγκεκριμενες πολιτικες και κυριως με μανατζεριστικες πράξεις.
μπορει να ειναι η κυβέρνηση σοσιαλιστικη αλλα την ανεργία μπορει να την καταπολεμήσει μονο παιζοντας με καπιταλιστικους ορους.
Στην καπιταλιστικη πραγματικότητα το stage αν δουλεψει σωστα μπορει να βοηθήσει στην μείωση της ανεργίας και στην απόκτηση εργασιακής προϋπηρεσίας.
Φυσικά δεν λύνει το πρόβλημα, αλλα βοηθαει.
Ολα αυτα βέβαια με την προϋποθεση της σωστης εφαρμογής κι οχι της ρουσφετολογικής.
Το θεμα της οικονομίας και της ανεργίας δεν ειναι θεμα ιδεολογίας αλλα θεμα διοίκησης και μόνο.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Παρ 06 Νοέμ 2009, 23:29

Τα αγριογκαρισματα του Κασσανδρου και του Αιολου δεν πιανουν πια τοπου και η κοινωνια δειχνει να ξεπερασε τα εν λογω συνδρομα.
Η κοινωνία ξεπέρασε τα εν λόγω σύνδρομα... πρέπει να αστειεύεσαι. Ο λόγος που εκλέχτηκε το ΠΑΣΟΚ είναι η παταγώδης αποτυχία της ΝΔ που οδήγησε την Ελλάδα σε πρωτοφανή οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό. Τώρα από εκεί και πέρα, τα περί συνδρόμων και λοιπών ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων τα προσπερνώ ως ατυχείς παρατηρήσεις.
Εξελισονται πραγματα σε κοινωνικο επιπεδο και εσεις ακομα ασχολειστε με υποτιθεμενες θεσεις εθνικων θεματων προ 15ετιας.Και επειδη φυσικα υπαρχει κι ο αντιλογος ,οσα λετε ειναι ανακριβειες κι αστοχιες.
Δικαίωμά σου να θεωρείς αστοχίες και ανακρίβειες τις απόψεις κάποιων, αλλά νομίζω πως στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου έχεις και την υποχρέωση να αιτιολογείς τον ισχυρισμό σου.
Έπειτα από μία πενταετία ακυβερνησίας, κάθε κυβέρνηση θα φαινόταν καλύτερη. Ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν.
Ο Σινερ εχει απολυτο δικαιο σε οσα λεει για το λιμανι,η διαχειριση τους κρατους αλλα και η πολιτικη γενικοτερα δεν ειναι ευκολα πραγματα, υπαρχουν κι αλλοι σε αυτον τον κοσμο και δεν ειναι ολα ειπα -ξειπα..
Μία κυβέρνηση οφείλει να παίρνει αποφάσεις που οφελούν - έστω και μακροπρόθεσμα - τον λαό. Αυτή η απόφαση δεν ωφελεί τους εργάτες, αλλά τους κεφαλαιοκράτες. Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων φορέων (ναυτιλίας, υγείας, παιδείας, ασφαλείας κ.τ.λ.) ωφελούν μόνο τον καπιταλιστή που επιθυμεί να τα εκμεταλλευτεί προς ίδιον όφελος.
Μάθετε επί τέλους τι είναι καπιταλισμός και μετά αποφασίστε αν είστε εναντίον του ή μαζί του.
Αφού είναι καλή, πως να το κάνουμε..
Αν βγειτε εξω στην κοινωνια θα παρατηρησετε οτι υπαρχει πολυ καλο κλιμα για τις πρωτες κινησεις
συγκεκριμμενα πολιτες ειπαν τις προαλλες στο ΓΑΠ"Δε σε ψηφισαμε ολοι,αλλα βλεπουμε πως εχεις ορεξη και πως εξελισονται πραγματα και θα σε στηριξουμε ολοι.
Ειναι μια ειλικρινης κυβερνηση..ασχετα αν ο κρυφο- δεξιουλης Καρυπης λεει τα δικα του και βγαζει ψυλλους μεσα απο τα αχυρα..
Χεχ, σλουρπ... πρέπει να είσαι εγγεγραμμένος στο κόμμα, δεν χωράει αμφιβολία.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 07 Νοέμ 2009, 05:13

Ombrax, σου έχω ξαναπεί πως ένας απ'τους λόγους που σε σέβομαι είναι ότι μιλάς όμορφα, και είσαι χαμηλών τόνων. Εϊσαι καλός ακροατής και καλύτερος ομιλητής, και αυτός είναι ο μόνος λόγος που θ'απαντήσω σε καποια πράγματα, θεωρώντας πως τα λες με ειλικρίνεια, και δεν ξέρεις κάτι διαφορετικό (και ας είσαι στο πασοκ!)
έδωσαν το αμαξάκι τους για απόσυρση, επί Ν.Δ., άρα πριν τις εκλογές, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα... το πρόβλημα το έχουν όσοι είχαν προγραμματίσει να το δώσουν μετεκλογικά...
Να με συγχωρείς πολύ, αλλά αφορά άτομα που έκαναν απόσυρση ΕΝΤΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ. Η κατάργηση του νόμου της απόσυρσης έγινε την επομένη της λήξης της προθεσμίας, κι ανακοινώθηκε πως ίσχυε απ'την προηγούμενη! ΓΙ'αυτό άλλωστε, το πασόκ δήλωσε πως θα ψάξει να βρει τρόπο να λύσει το πρόβλημα, δηλαδή να διορθώσει την μέγιστη πατάτα που έκανε. Τώρα, εσύ γιατί θεωρείς ότι αυτοί που πήγαν την τελευταία μέρα της προθεσμίας είχαν δόλο κι ήθελαν να είναι παράνομοι, δεν θα το συζητήσω. ΕΠιμένω, πως δεν ήσουν πολύ καλά ενημερωμένος. Ξαναρώτα αύριο το κόμμα, και ίσως σου πουν κι αυτοί με ειλικρίνεια τι μαλακία έκαναν και πώς ψάχνονται τώρα να την καλύψουν...

Ombrax, παρακάτω απαντώ και σε κάποια quotes άλλων συνομιλητών... Δεν σ'έχω μπερδέψει :)
...Μακαρι να κανει φιλική προς τον πολίτη την αστυνομία οπως λεει και να μην σηκωνει αυθαιρεσίες. Και μόνο η παραδοχη απο Ελληνα υπουργο.οτι γινονται αυθαιρεσιες στην ΕΛ.ΑΣ ειναι μια καινοτομία για την Ελληνικη πραγματικότητα..."
Εχμ...συγγνώμη, κύριε! Εδώ, εγώ! Μήπως ακούω φωνές ενίοτε; Γιατί εγώ το έχω ξανακούσει απ'όλους όσους πέρασαν απ'το υπουργείο! :loco: Είναι, δε, πολύ γνωστή τακτική επικοινωνιακή. Θέλετε να το αναλύσουμε;
"...Διακρίνω μια πρόθεση να πάρει απο τους εχοντες και να δώσει στους μη-εχοντες.
Θα δειξει αν ειναι απλα μια τάση η αν θα γίνει και πολιτική..."
Συμφωνώ. ΓΙ'αυτό άλλωστε θα βάλει να πληρώνουν φόρο πάλι για γονικές παροχές (ο Λάτσης δεν θα κάνει γονική παροχή, θα περιμένει να ξαναλλάξει ο νόμος...ο έχων κάνει γονικές παροχές... :jerk: ), γι'αυτό θ'ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες κατά 30%...για να γίνει έχων και ο λίγο έχων και να του τα πάρουν πιο άνετα, γι'αυτό θα πληρώνω φόρο για το σπίτι μου που παραλίγο να μου το πάρουν οι κωλοτράπεζες, κι έχω φτύσει αίμα να το φτιάξω με αυτά που ΔΕΝ είχα ποτέ! Εϊναι μία δίκαιη κυβέρνηση, δεν το συζητώ, που πάνω απ'όλα βάζει τον ΜΗ - ΕΧΟΝΤΑ! Ντίρι-ντίρι-ντίρι-ντάχτα...
Το κράτος θεωρεί ότι οι πολίτες "κλέβουν" την Εφορία, αποκρύπτοντας εισοδήματα κια γι'αυτό βάζει "χαράτσια" τύπου περαίωσης.
ΠΟιος κλέβει την εφορία, Ombrax; Και γιατί το κράτος θεωρεί ότι κλέβουν οι μικροαστοί και οι μεσοαστοί; Ηλίθιοι είναι; Μόνο εμείς ξέρουμε ότι τα μεγάλα κεφάλια κλέβουν; Πλάκα με κάνεις; Εγώ ξέρω πως αν κάνεις τη μαλακία να κάνεις λάθος στην δήλωση, την πληρώνεις χρυσή! Αν δεν έχεις λογιστή να οσυ κάνει δήλωση πλέον κινδυνεύεις. Πώς θα κλέψει ο παππούς, ή εγώ που είμαστε άσχετοι με τα οικονομικά; Τι να πω...συγχίζομαι τώρα, αλλά ευτυχώς μιλάω μ'εσένα κι αυτό με ηρεμεί λίγο... Λίγο όμως. Δεν είμαι κι ο Βούδας, σε προειδοποιώ! :loco:
-το "σχεδιάκι" για τις ρυθμίσεις είναι προφανές ότι δεν απευθύνεται σε όλους τους δανειολήπτες. Σίγουρα, δεν είναι κι εύκολη υπόθεση, όμως πρόκειται για μια απόπειρα ρύθμισης, σε έναν τομέα που αποτελεί "άβατο", για να μη θιγούν οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι, οι τράπεζες... Και επειδή θέλω να "δώσω τροφή", θα ήθελα να μου πεις, Mantam Froufrou -sorry, δεν ξέρω πώς αλλιώς να σε προσφωνήσω- τί πιστεύεις ότι θα γίνει στις περιπτώσεις των υποθηκευμένων περιουσιακών στοιχείων... Έτσι, για να δω πώς το σκέφτεσαι...
Ευτυχώς, ο θεός μου έδωσε μυαλό και ξέρω να διαβάζω και τα μικρά γράμματα σε μία πρόταση νόμου! :p Είδες που κι ο ειδήμων, Απόμακρος (κοτζάμ δικηγόρος είναι, του φούστη, κάτι θα καταλαβαίνει κι αυτός) κατάλαβε το ίδιο πράγμα μ'εμένα; Ήμουν ακριβής για το τί σκέφτομαι, ξαναδιάβασε καλά ό,τι έγραψα για το σχεδιάκι και μετά το ξανασυζητάμε, ΑΦΟΥ καταλάβεις κι εσύ τι λέει...γιατί μάλλον δεν έχεις καταλάβει. Όσο για το άβατο, το ανέφερα κι εγώ, και αυτό -δεν ξέρω πώς το έχεις δει εσύ- αλλά δεν τιμά και πολύ τον Γιωργάκη, που προεκλογικά το έπαιζε Ρομπέν των Δασών (των τραπεζώνε μάλλον)
Ο Ρουσόπουλος είχε κατορθώσει να "επενδύσει" στη βάση του ότι "...είκοσι χρόνια κυβερνούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., πέντε χρόνια κυβερνά ο δικομματισμός..."!
Ε, καλά τώρα. ΤΟ ίδιο ακριβώς παραμύθι έχει ξεκιν΄πησει και το Πασόκ. Ο Λομβέρδος ειδικά, καραμέλα το έχει κάνει ήδη. Δεν τ'άκουγες εσύ τα "τι βρήκαμε", "τι έκπληξη φάγαμε στη μάπα" (ελεύθερη μετάφραση αυτό), και "τι δύσκολα που είναι τελικά" (κι αυτό ελεύθερη μετάφραση)...Μεταξύ μας κοροϊδευόμαστε, φίλε μου;
-Για να είμαι δίκαιος, δεν μπορώ να γνωρίζω αν κάποιος υποωήφιος βουλευτής "νόθευε" την κεντρική επιλογή και γραμμή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προκειμένου να έχει ατομικά κέρδη (ψήφους). Ωστόσο, η γραμμή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν σαφής, συγκεκριμένη και διατυπωμένη με τον πιο επίσημο τρόπο, στη Βουλή.

Στη Βουλή επίσημα, στους εργάτες του λιμανιού ανεπίσημα μάλλον, γιατί βγήκαν όλοι μαζί (ακόμα και του πασόκ μέσα) και είπαν δημοσίως ότι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα το γινόταν η επαναδιαπραγμάτευση, όπως είπες κι εσύ, και τους είχαν φλομώσει ότι έχουν δίκιο οι εργάτες, και ότι αυτή η συμφωνία είνα καταστροφική και ανθελληνική και τα σχετικά. Εσύ τι νόημα βγάζεις απ'αυτά, γιατί ίσως τελικά στο πασοκ μιλάνε διαφορετικά ελληνικά! Δεν ξέρω, εσύ θα μου πεις!
Αυτά λοιπόν τα "επίσημες θέσεις", την στιγμή που έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις, τις οποίες δεν αρνούνται ούτε μέλη του πασόκ στον συγκεκριμένο κλάδο, δεν μου κάνει και πολύ για προσπάθεια να υποστηρίξουν τα δικαιώματα του πολίτη. Όταν ξεκινάς προσπαθώντας να βγάλεις ηλίθιους κάποιους εργαζόμενους, μάλλον εχθρός τους είσαι κι έκανες ψηφοθηρία πριν... όχι εσύ προσωπικά, συλλήβδην το πασοκ... γιατί κανείς του πασόκ δεν ήταν εκτός γραμμής του κόμματος, και το ξέρεις καλά... αν έκανε κανείς τέτοια μαλακία θα τον είχαν βάλει στην θέση τους. ΣΕ όλα τα κόμματα, είθισται, ΜΕΤΑ τις εκλογές να το παίζουν επαναστάτες απέναντι στο κόμμα τους...
Μα, αυτοί που είναι πνιγμένοι από τα δάνεια, θα έχουν σίγουρα περιουσιακά στοιχεία. Διότι, ποτέ δεν μπορούσες να πάρεις δάνειο, αν δεν είχες κάτι στο όνομά σου (πλην εξαιρέσεων). Οπότε, εφόσον το μέτρο αφαιρεί όλους αυτούς που είναι υπερδανεισμένοι και ΔΕΝ έχουν περιουσιακά στοιχεία στο όνομά τους, τότε αυτομάτως εξαιρείται η συντριπτική πλειοψηφία των υπερχρεωμένων δανειοληπτών.
Ακριβώς, και αυτό που υπονοείται και 'συστήνεται' εμμέσως πλην σαφώς από το σχεδιάκι είναι να πουλήσεις πρώτα ό,τι έχεις και δεν έχεις (μιλάει ικι΄πολας ξεκάθαρα για ρευστοποίηση περιουσίας) προτού χτυπήσεις τις πόρτες των σωτήρων και κάνεις καν την αίτηση για την ρύθμιση. Δηλαδή, θα πουλήσεις και μπορεί να πάρεις και τον πούλο στο τέλος... ευτυχώς, ξαναλέω, που κι ο δικηγόρος της παρέας βλέπει αυτό που βλέπω, γιατί στο τέλος θα με πουν και...μαρξίστρια!!! :loco:
Καλώς ήρθες πτώχευση ιδιωτών... τώρα θα έχουμε κι επισήμως πτωχούς (τους είχαμε πτωχούς τω πνεύματι, τώρα θα τους έχουμε και τω...σπίτι) :)

Άντε βρε, για να μην λέτε πως είμαι υπερβολική και αρνητικά διακείμενη απέναντι στο θείο πασόκ, θα σας πω τι μου άρεσε απ'όλα όσα έκανε: μ'άρεσε που είδα τους μαυροντυμένους της εκκλησίας να ωρύονται και να τρέχουν μέσα στον πρωθυπουργό για να ζητήσουν τον λόγο για την φορολόγηση που θα τους κάνει στην ουσία (ελπίζω δηλαδή, ότι δεν θα είναι εφάπαξ). ΑΠό την άλλη, θα'πρεπε νομίζω να μαζευτούμε και να πάμε κι εμείς μια βόλτα ως φορολογούμενοι και ν'απαιτήσουμε να μην βάλει όλους αυτούς τους φόρους που θα βάλει από Γενάρη, γιατί ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΑΙ ΚΟΥΦΗ ΔΕΝ ΗΜΑΝΕ (ούτε θα είμαι ποτέ σε κάτι τέτοια)...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 07 Νοέμ 2009, 11:48

Επειδή άνοιξα το κλασικό στίκι, στο οποίο ανεβάζουμε τις παρατηρήσεις/επικρίσεις μας για την εκάστοτε κυβέρνηση, και εφ'όσον έχουμε νέα κυβέρνηση ανοίχθηκε νέο στίκι, θα παρακαλέσω να συνεχιστεί εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 803#p91803 ο διάλογος.

Την απάντησή μου επί θεμάτων που θίχτηκαν, θα την αναρτήσω κι εγώ εκεί.

Ευχαριστώ.

(το παρόν νήμα κλειδώνεται- αφού η ψηφοφορία είναι ήδη ενδεικτική).
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”