Καταρχήν, Κωνσταντίνε, δεν καταδικάζω κανέναν χωρίς να έχω έρεισμα... Ο τύπος έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του. Η τακτική του είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια που ακολούθησε κι ο Κώστας πριν βγει, κι ο ένας κι ο άλλος. Όλο θα, θα, θα, και μετά, "ναι μεν, αλλά...". Ποτέ δεν είπε ότι τα ταμεία είναι γεμάτα (Βικάκι), αλλά με τ'αυτιά μου τον άκουσα να λέει πως "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"... Αφού υπήρχαν λοιπόν πριν, και το ήξερε, γιατί ξαφνικά δεν υπάρχουν; Δεν σου κάνει εντύπωση αυτό; Γιατί όλοι του πασόκ επικεντρώθηκαν με το που βγήκε να λένε ότι τα ταμεία είναι άδεια...πολύ μας το πιπιλάνε...δεν σου κάνει ούτε αυτό εντύπωση;
Και συγγνώμη, αλλά έχω κάθε δικαίωμα να κρίνω τον κύριο, όταν είπε ότι θα διαπραγματευθεί εκ νέου το θέμα του αγωγού με την Ρωσία... Μία συμφωνία ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ για την Ελλάδα, και δεν του άρεσε... ή μάλλον δεν άρεσε στον Ομπάμα. Παίρνει κόκκινη. Και βεβαίως-βεβαίως, αυτό το "όλοι θέλουν να τα έχουν καλά με την Αμερική", να το πεις στη Γαλλία, την Γερμανία και τη Ρωσία! Που χέστηκαν για την Αμερική, εν ολίγοις! Δεν έχουμε καταλάβει την δύναμή μας, αυτό είναι το λάθος μας, και γι'αυτό θα προσκυνάμε στον αιώνα τον άπαντα... Και την αμερική μπορούμε να την παίξουμε (αν είχαμε τ'@@, θα τους παίζαμε με την γεωγραφική μας δύναμη καταρχήν, κι όχι μόνο) και την ευρώπη ακόμα. Εδώ η Ισλανδία του τίποτα και δεν έχει ακόμα ευρώ, γιατί απλά αρνήθηκε...τόσο απλό. Από διπλωματία παίρνουμε μονίμως 0, και δεν φαίνεται να θέλουμε ν'αλλάξουμε τακτική. Αυτό σημαίνει, πως όταν κρίνουν κάποιοι ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε μακεδονίες, αιγαία και δεν συμμαζεύεται, θα βρουν έναν τρόπο να μας το πασάρουν (μα με πόλεμο, μα με άλλα πιο ήπια μέτρα).
Ο λαός δεν είναι ότι εμπιστεύτηκε τον Γιώργο, είναι ότι ΔΕΝ εμπιστευτόταν πια τον Κώστα (και καλά έκανε) και αγχώθηκε να τον διώξει, θεωρώντας πως μόνο μία επιλογή είχε... Είναι γνωστό το σενάριο.
ΠΟΣΟ χειρότερα μπορεί να τα κάνει απ'τον Κώστα;
Πόσο χειρότερα εννοείς΄άμεσα ή έμμεσα; Η αλήθεια είναι πως είναι τρομερά δύσκολο να τα κάνει χειρότερα, αλλά το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό. Προσωπικά, δεν ήθελα κάποιον που απλά δεν θα τα έκανε χειρότερα, αλλά κάποιον που θα πάλευε να μας βγάλει απ'το αδιέξοδο, και τέτοιος δεν βγήκε. Μην μου πεις ότι βιάζομαι και προτρέχω πάλι. Το πράγμα φάνηκε με το καλημέρα σας, όπως σας απέδειξα! Αλλά αν προτιμάς το "πολύ φοβάμαι", άλλαξέ το... το ίδιο ακριβώς εννοώ, γιατί όταν εγώ φοβάμαι κάτι είναι επειδή είμαι σίγουρη για το τι μού'ρχεται κατακέφαλα...βλέπεις δεν φοβάμαι και πολλά πράγματα πια
Αλλά αυτό ισχύει για όλους, (ακόμα και για τον "Ελληναρά" Καρατσαφέση όπως αποδείχθηκε) όχι μόνο για τον ΓΑΠ. Μη γελιέσαι. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, ΟΛΟΙ προσκυνάνε τη νεοταξίλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ, και καλά θα κάνουμε να το πάρουμε απόφαση αυτό, μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει (αν ποτέ υπάρξει) κανάς μεσσίας ή εθνοσωτήρας.
Α γεια σου! Εννοείται πως συμφωνώ. Δεν στην σπάει λοιπόν, όταν κάποιος προσπαθεί ν'αναλάβει αυτόν τον ρόλο; Δεν βαρέθηκες να σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα;
Δε συμφωνώ φυσικά με την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνεις στον "αυτισμό" της Παπαρήγα, πάλι στο όνομα συναισθηματισμών και "αξιοπρέπειας"- που δεν είναι άλλο από καλωπισμένο/χρυσωμένο χαπάκι εγωϊσμού έτσι όπως το τοποθετείς τουλάχιστον... (άσε που την "αξιοπρέπεια" δεν την σκέφτηκαν όταν τους αβαντάριζε οικονομικά η ΝΔ, και με τη χρήση των τυπογραφείων του οίκου του λαού αλλά και με το θέμα του Γερμανού...)
Δεν είναι θέμα συναισθηματισμού! Ούτε ο παππούς μου έκανε στη Γιάρο, ούτε τη γιαγιά μου την βάραγαν και την βίαζαν, επειδή ήταν κομμουνίστρια τα Αγγλάκια. Οπότε, δεν με "δένει" τίποτα με το ΚΚΕ, ούτε καν ο Λουξ, με τον οποίο συχνά αντιδρώ γιατί μ'αρέσει να τον ανάβω! Βασικά, ο τελευταίος δεν είναι καν σίγουρος αν ψηφίζω κκε! :p
Θεωρώ, πως έχω κρίση αρκετά καθαρή, και σύμφωνη με αυτό που θεωρώ δικό μου συμφέρον και συμφέρον των παιδιών μου (και των παιδιών των υπόλοιπων Ελλήνων).
To πότε αβαντάριζε οικονομικά η ΝΔ δεν το ξέρω... πες μου να θυμηθώ, αλλά αυτό με τον Γερμανό καταντάει αστείο! Όλοι την είχαν πέσει στο ΚΚΕ, και όσο και να τους προκαλούσε το κκε να φέρουν τις αποδείξεις τους, κανείς δεν μπόρεσε ν'αποδείξει τις κακεντρέχειές τους... Μη μου πεις πως το πασόκ περίμενε στοιχεία από τη ΝΔ για να αποδείξει αυτό που ήθελε... γιατί τότε σημαίνει πως δεν είχε τίποτα στα χέρια του, παρά μόνο εικασίες, κι αν με εικασίες έκανε τέτοιο κυνηγητό (που θύμιζε άλλες εποχές, θα πω...) τότε είναι για φτύσιμο, έτσι δεν είναι;
Μην το αναμασάμε, λοιπόν, γιατί αναμασάμε προεκλογικά τερτίπια και ψηφοθηρίες του πασόκ και του ΛΑΟΣ. Αυτοί είχαν πάθει τη μεγάλη σύγχιση, ασφαλώς, οι μεν γιατί ήθελαν τις ψήφους απ΄το κκε, οι δε(ν) λόγω μένους γενικώς προς άπαντα αριστερό.
Όπως και να'χει, εννοείται πως έχουν να φάνε μεγάλη κατάρα από'δώ, αλλα μεγαλύτερο κυνήγι απ'΄τον δρόμο. Τώρα που γέννησα κιόλας, μου χρειάζεται η άσκηση. Εσείς ετοιμαστείτε, εντωμεταξύ, να πάρετε σύνταξη στα 65 (άντρες, γυναίκες και παιδιά), και πολύ σύντομα στα 70, ετοιμαστείτε να χάσετε τίποτα έξτρα ή επιδόματα (αν παίρνατε), λόγω βαρέων και ανθυγιεινών, και άλλων... και το κυριότερο, ετοιμαστείτε για τη Νέα Παιδεία του Γιωργάκη, και εν καιρώ και για τις διαπραγματεύσεις σε γη και ύδωρ (ελληνικό πάντα)... Μετά δεν θα μιλάω, απλά θα σας διαβάζω και θα κουνάω το κεφάλι μονολογώντας "don't wanna say, I told you so", έτσι, για να με καταλαβαίνει κι ο Γιωργάκης :p
Δεν μπορείς να μιλάς για λαό και να τον σνομπάρεις ταυτόχρονα. Ή θ'αγωνίζεσαι ΜΕ το λαό, ή θ'αγωνίζεσαι μόνος σου, και τότε μη μας λες ότι το κάνεις ΓΙΑ το λαό. Είναι η απόλυτη αντίφαση και σκανδαλώδες σχήμα οξύμωρο.
Ω, να με συγχωρείς πάρα πολύ. Μη μου πεις πως εσύ δεν μπορείς να δεις ότι τα 4/5 των Ελλήνων (και λίγο είπα) έχει υπνωτιστεί και τους παίζουν σαν μαριονέτες όλοι;;; Μη μου πεις πως δεν θυμώνεις με την μαλάκυνση που έχει βαρέσει τον Έλληνα; Δεν είναι δυνατόν να μου λες ότι επειδή είναι στο σύνολό τους ή βολεψάκηδες και παρτάκηδες ή απλά κοιμισμένοι, δεν θ'αγωνιστώ για να ξυπνήσουν; Αλλά δεν θα τους ξυπνήσει κανείς με το ζόρι, Βίκυ. Δεν θέλω να πιάσω κανέναν απ'το μαλλί και να του πω "Κοίτα, πόσο μ...ς έχει καταντήσει", θέλω να μάθει ν'αναγνωρίζει τι είναι αυτό το γαργαλητό που νιώθει στα οπίσθιά του, και να καταλάβει πως δεν του κάνει κάποιος μασάζ, απλά του έχει ανοίξει τόσο πολύ απ'το πολύ φίκι-φίκι, που δεν τον πονάει πια... Αυτό θέλω να γίνει... Δυστυχώς, τον εξαθλιώνουν σιγά-σιγά και με σχέδιο, οπότε, λόγω έλλειψης σοκ, είναι δύσκολο να ξυπνήσει, αλλά ποτέ των ποτών δεν θα τους θεωρήσω και παντελώς άμοιρους ευθυνών. Τα θέλουν και τα παθαίνουν, και θα το πω και θα γεμίσει το στόμα μου: ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ...τα παιδάκια μου τι φταίνε, μόνο;
Σέβομαι το δικαίωμα του Έλληνα στο να είναι ξύπνιος, δεν σέβομαι τον Έλληνα που κοιτάει την πάρτυ του, ούτε τον Έλληνα που φοβάται...για να τα διαχωρίζουμε τα πράγματα, χωρίς μεγάλα λόγια.
Ουφ, καιρό είχα να γράψω σεντόνι (νόμιζα ότι είχα χάσει το touch) :PpP