Προεκλογικά τερτίπια
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Προεκλογικά τερτίπια
Και μόλις έκανε αποκαλύψεις ο Βγενόπουλος...
που ούτε λίγο ούτε πολύ βγήκαν στη φόρα οι λαμογές του ΥΠΕΞ, με την υπουργό να τα κάνει πλακάκια με την Aegian...
Τότε η καημένη η Ντόρα... "αρρώστησε"...
Και ο νοών νοείτω.
Η καλή μας κα. Παπαρήγα, στο ύψος της! (το αυτιστικό)
Εμείς δεν συνεργαζόμαστε ρε παιδί μου! Πάει και τελείωσε!
αλλά εντάξει, ενίοτε χρειάζεται και το πνεύμα...συνεργασίας που εξαιρείται απ'το κατά τα άλλα αδιάλλακτο "δεν σνεργαζόμαστε"...
(όχι ότι δεν είχε τα δίκια της χώνοντάς τα στο Γιωργάκη με έρισμα, αλλά κι ο Γιωργάκης έγραψε εδώ )
Όσο για τον κύριο Καρατζαφέρη που κάποτε μιλούσε για Ελλάδα...
τώρα ξεπέφτει στις παρατάξεις και στα γλυψίματα. Σλουρπ Σλουρπ...
Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...
Σύριζα...
Το κόμμα της δημοκρατικής διάσπασης και της υπό διάλυσιν προόδου
Ο Γιωργάκης έρχεται, εμπρός βήμα ταψί
(και φασκελοκουκούλωσ'τα )
Και τα προεκλογικά συνεχίζονται
που ούτε λίγο ούτε πολύ βγήκαν στη φόρα οι λαμογές του ΥΠΕΞ, με την υπουργό να τα κάνει πλακάκια με την Aegian...
Τότε η καημένη η Ντόρα... "αρρώστησε"...
Και ο νοών νοείτω.
Η καλή μας κα. Παπαρήγα, στο ύψος της! (το αυτιστικό)
Εμείς δεν συνεργαζόμαστε ρε παιδί μου! Πάει και τελείωσε!
αλλά εντάξει, ενίοτε χρειάζεται και το πνεύμα...συνεργασίας που εξαιρείται απ'το κατά τα άλλα αδιάλλακτο "δεν σνεργαζόμαστε"...
(όχι ότι δεν είχε τα δίκια της χώνοντάς τα στο Γιωργάκη με έρισμα, αλλά κι ο Γιωργάκης έγραψε εδώ )
Όσο για τον κύριο Καρατζαφέρη που κάποτε μιλούσε για Ελλάδα...
τώρα ξεπέφτει στις παρατάξεις και στα γλυψίματα. Σλουρπ Σλουρπ...
Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...
Σύριζα...
Το κόμμα της δημοκρατικής διάσπασης και της υπό διάλυσιν προόδου
Ο Γιωργάκης έρχεται, εμπρός βήμα ταψί
(και φασκελοκουκούλωσ'τα )
Και τα προεκλογικά συνεχίζονται
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Re: Προεκλογικά τερτίπια
την συνέντευξη του Βγενό την είδα, όσο την προβάλανε τουλάχιστον. Ωραία τα έλεγε και είπε αρκετά....
ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ.
- ArELa
- Founder-Administrator
Αρκετά ώστε να πέσουν οι μετοχές της Ντόρας επικίνδυνα και να αναγκαστεί να..."αρρωστήσει". (της έκανε ζημιά που μπορεί να της στοιχήσει αρκετά πολιτικά. Ευελπιστώ τουλάχιστον...)
Δεν ξέρω εσάς, αλλά για μεγαλοκαρχαρίας, μου κάθεται καλά ο τύπος. Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του δίνουν άνετο προβάδισμα απ'τους λοιπούς ομοίους του.
Δεν ξέρω εσάς, αλλά για μεγαλοκαρχαρίας, μου κάθεται καλά ο τύπος. Τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής του δίνουν άνετο προβάδισμα απ'τους λοιπούς ομοίους του.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Αν ρίξει και κανένα φράγκο στην τριφυλλάρα, καλά θα τα πάμε.......
ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ.
- ArELa
- Founder-Administrator
Ε, εντάξει, όλοι έχουν τα βίτσια τους... τον συγχωρώ
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Για μενα ολοι οι πλουτοκρατες εχουν την ιδια φατσα.
ειτε ειναι πολιτικοι ειτε επιχειρηματιες.
ειτε ειναι πολιτικοι ειτε επιχειρηματιες.
- ArELa
- Founder-Administrator
Πάει κι αυτό το ντιμπέιιιιιιιιιιιιιτ...
Θεουλη μου κάνε να τελειώσει εδώ αυτή η φαρσοκωμωδία, γιατί η ΝΔ στην πρεμούρα και τον πόνο της, ζητάει κι άλλο γύρο!
Ο Γιώργος δεν μου'κανε ούτε κρύο ούτε ζέστη. Δεν ξέρω αν κέρδισε εντυπώσεις, ξέρω πως σίγουρα δεν έχασε, με τον διαλεκτικό αντίπαλο που είχε ν'αντιμετωπίσει...Ο Κώστας στο ετεροχρονισμένο και θλιβερό τσαμπουκαλεμένο δηθεν αντριλίκι του που ύψωνε τη φωνή, χτύπαγε χέρια, το'παιζε μάγκας και αλάνι, μ'έκανε να εκνευριστώ απ'τη βαρεμάρα αλλά και την ΗΛΙΘΙΑ λογική που κάνει αυτόν και το επιτελείο του να πιστεύει πως αν επαναλαμβάνει διαρκώς τις λέξεις "αοριστίες" και "ασάφειες" (πρέπει να είπε τις λέξεις-τσίχλα-καραμέλα πάνω από 100 φορές), θα πείσει... Μάλλον για το αντίθετο πείθει, αφού η πρεμούρα του να πείσει, κάνει τον ταλαίπωρο που διψάει για ελπίδα να σκέφτεται "για να το λέει συνέχεια, πάει να πει ότι το φοβάται και για να το φοβάται...ρε μπας και είναι αλήθεια;" Κι έτσι τον στέλνει κατ'ευθείαν στον Ζορζ, που μας φλομώνει στις υποσχέσεις, όχι αόριστες, αλλά αρκετά σαφείς, και μετά θα βγει να μας πει πως πέρα απ'την πραγματικά καμμένη γη (που άφησε μπόλικη η αφεντιά του παχουλού) βρήκε και απίστευτη τραγωδία στα ταμεία, οπότε δε θα μπορέσει να τηρήσει τις...συγκεκριμένες υποσχέσεις.
Εν κατακλείδι, με το τελευταίο βατερλώ του Καραμανλή, σ'ένα ντιμπέιτ που φάνηκε "λίγος" και απομυθοποιήθηκε τελικά το "επικοινωνιακό του χάρισμα"( που εδώ που τα λέμε εγώ ποτέ δεν έβλεπα ) επισφράγισε μια συγκεκριμένη εικόνα του κυρίου στη σκέψη μου
Όχι ότι θα'ρθει τίποτα καλύτερο. Ας ελπίσουμε να μην είναι ακόμα χειρότερο, είτε μ'αυτόν τον...ξεχειλωμένο κύριο, είτε με τον άλλον τον "κομψό"
Θεουλη μου κάνε να τελειώσει εδώ αυτή η φαρσοκωμωδία, γιατί η ΝΔ στην πρεμούρα και τον πόνο της, ζητάει κι άλλο γύρο!
Ο Γιώργος δεν μου'κανε ούτε κρύο ούτε ζέστη. Δεν ξέρω αν κέρδισε εντυπώσεις, ξέρω πως σίγουρα δεν έχασε, με τον διαλεκτικό αντίπαλο που είχε ν'αντιμετωπίσει...Ο Κώστας στο ετεροχρονισμένο και θλιβερό τσαμπουκαλεμένο δηθεν αντριλίκι του που ύψωνε τη φωνή, χτύπαγε χέρια, το'παιζε μάγκας και αλάνι, μ'έκανε να εκνευριστώ απ'τη βαρεμάρα αλλά και την ΗΛΙΘΙΑ λογική που κάνει αυτόν και το επιτελείο του να πιστεύει πως αν επαναλαμβάνει διαρκώς τις λέξεις "αοριστίες" και "ασάφειες" (πρέπει να είπε τις λέξεις-τσίχλα-καραμέλα πάνω από 100 φορές), θα πείσει... Μάλλον για το αντίθετο πείθει, αφού η πρεμούρα του να πείσει, κάνει τον ταλαίπωρο που διψάει για ελπίδα να σκέφτεται "για να το λέει συνέχεια, πάει να πει ότι το φοβάται και για να το φοβάται...ρε μπας και είναι αλήθεια;" Κι έτσι τον στέλνει κατ'ευθείαν στον Ζορζ, που μας φλομώνει στις υποσχέσεις, όχι αόριστες, αλλά αρκετά σαφείς, και μετά θα βγει να μας πει πως πέρα απ'την πραγματικά καμμένη γη (που άφησε μπόλικη η αφεντιά του παχουλού) βρήκε και απίστευτη τραγωδία στα ταμεία, οπότε δε θα μπορέσει να τηρήσει τις...συγκεκριμένες υποσχέσεις.
Εν κατακλείδι, με το τελευταίο βατερλώ του Καραμανλή, σ'ένα ντιμπέιτ που φάνηκε "λίγος" και απομυθοποιήθηκε τελικά το "επικοινωνιακό του χάρισμα"( που εδώ που τα λέμε εγώ ποτέ δεν έβλεπα ) επισφράγισε μια συγκεκριμένη εικόνα του κυρίου στη σκέψη μου
Όχι ότι θα'ρθει τίποτα καλύτερο. Ας ελπίσουμε να μην είναι ακόμα χειρότερο, είτε μ'αυτόν τον...ξεχειλωμένο κύριο, είτε με τον άλλον τον "κομψό"
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Acid{RFE}
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: Acid{RFE}
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ούτε με τον ένα ούτε με τον άλλο θα βγεί τίποτα, είμαι απαισιόδοξος το γνωρίζω, εάν θα γίνει αλλαγή πρέπει να γίνει σε εμάς, όχι σε δάύτους.
Εάν βγεί ο Καραμανλής μιά απο τα ίδια πιστεύω, αλλα όσον αφορά των Γιωργάκη πιστεύω ότι αν θα βγεί, θα γίνουν αρκετά πράγματα, μα αρκετά { τώρα εάν θα είναι καλά δεν γνωρίζω, αλλά μάλλον όχι }.
Το πολύ πολύ ο Παπανδρέου να πάρει κάνα μεγάλο δάνειο να πάρουμε ανάσα για λίγα χρονάκια η και όχι, και μετά να τρώμε τα μαλλιά μας.
Ο Καραμανλής τώρα είναι και λιγάκι μπουνταλάς, αλλά τουλάχιστο μιλάει καλύτερα Ελληνικά.
Είδα ένα βιντεάκι και θέλω να το παραχωρήσω, έτσι να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.
Εάν βγεί ο Καραμανλής μιά απο τα ίδια πιστεύω, αλλα όσον αφορά των Γιωργάκη πιστεύω ότι αν θα βγεί, θα γίνουν αρκετά πράγματα, μα αρκετά { τώρα εάν θα είναι καλά δεν γνωρίζω, αλλά μάλλον όχι }.
Το πολύ πολύ ο Παπανδρέου να πάρει κάνα μεγάλο δάνειο να πάρουμε ανάσα για λίγα χρονάκια η και όχι, και μετά να τρώμε τα μαλλιά μας.
Ο Καραμανλής τώρα είναι και λιγάκι μπουνταλάς, αλλά τουλάχιστο μιλάει καλύτερα Ελληνικά.
Είδα ένα βιντεάκι και θέλω να το παραχωρήσω, έτσι να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.
[img]http://img339.imageshack.us/img339/6128/74384781.jpg[/img]
ΕΝ ΟΙΔΑ...ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
- ArELa
- Founder-Administrator
Γιώργη μου, καιρό έχεις να "μιλήσεις" και κάνω χαρούλες δηλαδή!
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την τοποθέτησή σου, αλλά σ'ένα σημείο θα σταθώ:
(δεν ξέρετε πόσο βαρέθηκα να ακούω συγκρίσεις για την εκφορά του λόγου τους και να γίνεται αυτό πολιτικό επιχείρημα. έλεος)
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την τοποθέτησή σου, αλλά σ'ένα σημείο θα σταθώ:
Δηλαδή αν μίλαγε ο θείος του απευθυνόμενος στο λαό σήμερα τι θα λέγαμε; Ότι μιλάει ένα συνοθύλευμα ελληνικών, γαλλικών, σλαβικών και κινέζικων;Ο Καραμανλής τώρα είναι και λιγάκι μπουνταλάς, αλλά τουλάχιστο μιλάει καλύτερα Ελληνικά.
(δεν ξέρετε πόσο βαρέθηκα να ακούω συγκρίσεις για την εκφορά του λόγου τους και να γίνεται αυτό πολιτικό επιχείρημα. έλεος)
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Την στιγμή που η κυβέρνηση και ο Καραμανλής διαλαλούσε ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προσπαθώντας να αναστείλει την ισχύ του ευρωπαϊκού νόμου που επιβάλλει την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών, η Ντόρα Μπακογιάννη εφάρμοζε την κοινοτική οδηγία 54/2006 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διακινούσε και προσπαθούσε να την επιβάλει μέσω εσωτερικής αλληλογραφίας στον κρατικό μηχανισμό.
Το συγκλονιστικό έγγραφο έφερε σήμερα στο φως η zougla.gr αποκαλύπτοντας και αποδεικνύοντας την αναλγησία και υποκρισία των κυβερνητικών στελεχών. Πρόκειται για εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ υπουργείων, όπου το ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών πρέπει να εξισωθούν, σύμφωνα με την οδηγία 54/2006 της ΕΕ.
Με την οδηγία 54/2006 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενες γυναίκες χάνουν το προνόμιο που είχαν έναντι των ανδρών να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα. Με την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης και οι γυναίκες θα συνταξιοδοτούνται στα 65 χρόνια τους, αδιάφορο αν έχουν να μεγαλώσουν παιδιά ή αν πρέπει να φροντίζουν ηλικιωμένους.
Εύλογα γεννάται το ερώτημα, αν η κυβέρνηση της ΝΔ αμφισβήτησε ποτέ ουσιαστικά την οδηγία 54/2006 ή αν η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έγινε για δημαγωγικούς και μόνο λόγους.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64226&cid=6
Αυτά κι αν δεν είναι προεκλογικά τερτίπια και εμπαιγμός!!
Παλιότερα η δεξιά κέρδιζε τις εκλογές με βία και νοθεία, ενώ σήμερα υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι εξαπάτησης.
(Με τέτοιες τακτικές, ποιος σκεπτόμενος νέος ή αναποφάσιστος ψηφοφόρος θα πήγαινε αύριο στην κάλπη για να ψηφίσει το κόμμα του Καραμανλή;)
Το συγκλονιστικό έγγραφο έφερε σήμερα στο φως η zougla.gr αποκαλύπτοντας και αποδεικνύοντας την αναλγησία και υποκρισία των κυβερνητικών στελεχών. Πρόκειται για εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ υπουργείων, όπου το ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι τα όρια συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών πρέπει να εξισωθούν, σύμφωνα με την οδηγία 54/2006 της ΕΕ.
Με την οδηγία 54/2006 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενες γυναίκες χάνουν το προνόμιο που είχαν έναντι των ανδρών να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα. Με την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης και οι γυναίκες θα συνταξιοδοτούνται στα 65 χρόνια τους, αδιάφορο αν έχουν να μεγαλώσουν παιδιά ή αν πρέπει να φροντίζουν ηλικιωμένους.
Εύλογα γεννάται το ερώτημα, αν η κυβέρνηση της ΝΔ αμφισβήτησε ποτέ ουσιαστικά την οδηγία 54/2006 ή αν η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έγινε για δημαγωγικούς και μόνο λόγους.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=64226&cid=6
Αυτά κι αν δεν είναι προεκλογικά τερτίπια και εμπαιγμός!!
Παλιότερα η δεξιά κέρδιζε τις εκλογές με βία και νοθεία, ενώ σήμερα υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι εξαπάτησης.
(Με τέτοιες τακτικές, ποιος σκεπτόμενος νέος ή αναποφάσιστος ψηφοφόρος θα πήγαινε αύριο στην κάλπη για να ψηφίσει το κόμμα του Καραμανλή;)
- ArELa
- Founder-Administrator
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι μήπως θα χρειαστεί να ξαναμπούν στις παλιές τους πρακτικές (νοθείες και τα ρέστα) για να εμφανιστεί ένα ποσοστό αρκετά αξιοπρεπές ώστε να μη διαλυθεί η παράταξη. Εξ όσων άκουσα απ'τους δημοσκόπους (όσο μπορούσαν να μιλήσουν) έφυγαν αρκετά παγιωμένοι ΝΔ/κράτες για άλλα κόμματα και κυρίως για ΠΑΣΟΚ. Νέοι μπορεί να πάνε στον Καραμανλή, αλλά όχι αναποφάσιστοι. Μόνο φανατισμένα ανεγκέφαλα σαν αυτόν τον κόπανο που μας χάλασε την ψηφοφορία, με επαναληπτικές ψήφους δίνοντας στη ΝΔ 78 και στο ΛΑΟΣ 57 αν έχεις το θεό σου! Βέβαια η ψηφοφορία θα λήξει ως άκυρη πλέον και θα βάλει ο Κωστής νέο poll (ευελπιστώ αν προλάβει) με καλύτερες δικλείδες ασφαλείας, να μη μπαίνουν οι εξυπνάκηδες να κάνουν αηδίες.(Με τέτοιες τακτικές, ποιος νέος ή "αναποφάσιστος" ψηφοφόρος θα πήγαινε αύριο στην κάλπη για να ψηφίσει το κόμμα του Καραμανλή;)
Όσο για την Ντόρα, δεν είναι τα μόνα ράμματα που ξεφτίζουν πια στη γούνα της. Είναι και η κομπίνα που έστησε με τον οικογ. της φίλο της Aegean, ειναι και οι επεμβάσεις της με το θέμα του αγωγού, είναι ασφαλώς αυτό που σωστά πρόβαλες, είναι και ένα σωρό άλλα υποθέτω που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και είναι γενικότερα η εξοργιστική πια υποδούλωσή της στο πλανηταρχείο. Ειλικρινά δε με νοιάζει τόσο αν θα καταποντιστεί η ΝΔ όσο η πιθανότητα να καταποντιστεί αυτή η κυρία, ώστε να μη νομίζει ότι μπορεί να αλωνίζει κατά το δοκούν. Φυσικά ξέρω πως η ελπίδα είναι φρούδα, όπως υποψιάζομαι ότι θα'ναι η επόμενη αρχηγός κόμματος και δυστυχώς ίσως και μελλοντική πρωθυπουργός, γιατί υπάρχει και η ειδική εκείνη ράτσα κομματικοποιημένων (όχι πολιτικοποιημένων) που καταπίνει το πολιτικό "τίποτα" που προβάλλει ως κάτι "σπουδαίο", επηρεαζόμενος ίσως απ'τη θεωρία και το μπόι της, τι να πω...
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Acid{RFE}
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Όντως έχεις δίκιο, άκυρο απο μέρους μου, ήταν πρόχειρη τοποθέτηση, γιατί πραγματικά πονάει το κεφάλι όποτε πάω να γράψω σχετικά με πολιτική και γράφω αρλούμπες.
Εγώ πάντως είμαι πεπεισμένος οτι θα τραβήξουμε μεγάλο λούκι, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον. Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολοι καιροί, διότι τα χρέη είναι τεράστια και οι πολιτικές, πολιτικές νηπιαγωγείου { εσκεμένες φυσικά } και πιό κάτω, άρε αυτές οι μπάνκες τι κάνουν, ο κεντρικός μοχλός καταστροφής ενός έθνους είναι, το πρώτο βήμα που λένε αλλά καλυμένο.
Αλήθεια εάν δεν ψηφίσεις υπάρχουν επιπτώσεις? Και ναι ποιές?
Εγώ πάντως είμαι πεπεισμένος οτι θα τραβήξουμε μεγάλο λούκι, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον. Πιστεύω ότι έρχονται δύσκολοι καιροί, διότι τα χρέη είναι τεράστια και οι πολιτικές, πολιτικές νηπιαγωγείου { εσκεμένες φυσικά } και πιό κάτω, άρε αυτές οι μπάνκες τι κάνουν, ο κεντρικός μοχλός καταστροφής ενός έθνους είναι, το πρώτο βήμα που λένε αλλά καλυμένο.
Αλήθεια εάν δεν ψηφίσεις υπάρχουν επιπτώσεις? Και ναι ποιές?
ΕΝ ΟΙΔΑ...ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
- Apomakros
Ως γνωστόν, το Σύνταγμα κατοχυρώνει την υποχρεωτικότητα της ψήφου, ορίζοντας στο άρθρο 51 παρ. 5 ότι: "Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική."Αcid έγραψε:Αλήθεια εάν δεν ψηφίσεις υπάρχουν επιπτώσεις? Και ναι ποιές?
Σύμφωνα με την πολιτική θεωρία, το δικαίωμα του εκλέγειν είναι πολιτικό δικαίωμα που αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση συνάμα (λειτουργικός χαρακτήρας) και γι' αυτόν τον λόγο έχουν θεσμοθετηθεί νόμοι που προβλέπουν ποινικές ή διοικητικές κυρώσεις. Στην πράξη όμως δεν υπάρχουν κυρώσεις, διότι οι σχετικοί νόμοι έχουν καταστεί ανενεργοί στην εφαρμογή τους.
Από την πείρα μου θυμάμαι ότι μόνο σε μια εκλογική αναμέτρηση στη δεκαετία του 80 είχε ζητηθεί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους να συντάξουν κατάσταση μη ψηφισάντων, με την οποία κανείς δεν ασχολήθηκε στη συνέχεια.
Ωστόσο, οι πραγματικές κυρώσεις και συνέπειες της αποχής είναι άλλες.
Οι πραγματικές συνέπειες και κυρώσεις, ακόμη και σε ατομικό επίπεδο, είναι το να ζεις σε μία χώρα όπου όλα όσα συμβαίνουν, συμβαίνουν χωρίς εσένα.
Το να απέχει κανείς από το εκλογικό του δικαίωμα σημαίνει ότι ο ίδιος έχει καταστήσει τον εαυτό του ανενεργό πολίτη αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στο κράτος και το σύστημα να δράσει χωρίς αυτόν.
(Και ας μη ξεχνάμε, τέλος, ότι άλλο πράγμα είναι η αποχή, και άλλο η άκυρη ή η λευκή ψήφος)
- ArELa
- Founder-Administrator
Να σου πω κάτι? Κάποτε πίστευα και διακήρυσσα κι εγώ τα ίδια, και ψήφιζα ακριβώς γι'αυτούς τους λόγους. Σήμερα εξακολουθώ να τα επαναλαμβάνω ως ένα σημείο (σαν κουρδισμένο μαϊμουδάκι) και εξακολουθώ να ψηφίζω πιο πολύ αντανακλαστικά και από μια ενστικτώδη τάση μου να αντιδράσω κάπως, αλλά επί της ουσίας νιώθω άλλα... Νιώθω πως...Apomakros έγραψε:
Οι πραγματικές συνέπειες και κυρώσεις, ακόμη και σε ατομικό επίπεδο, είναι το να ζεις σε μία χώρα όπου όλα όσα συμβαίνουν, συμβαίνουν χωρίς εσένα.
Το να απέχει κανείς από το εκλογικό του δικαίωμα σημαίνει ότι ο ίδιος έχει καταστήσει τον εαυτό του ανενεργό πολίτη αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στο κράτος και το σύστημα να δράσει χωρίς αυτόν.
(Και ας μη ξεχνάμε, τέλος, ότι άλλο πράγμα είναι η αποχή, και άλλο η άκυρη ή η λευκή ψήφος)
α/ είτε ψηφίσω είτε όχι, θα εξακολουθούν να συμβαίνουν ένα σωρό παρανοϊκές/εξοργιστικές αηδίες χωρίς εμένα κι εσένα και τον Παύλο και τον Γκίκα και τον Δία μου.
β/ Σιγά το δικαίωμα. ΕΙΜΑΙ (είμαστε ουσιαστικά) ανενεργοί ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ πολίτες, και το πεδίο ΕΙΝΑΙ και ΘΑ είναι ελεύθερο να δρα χωρίς εμάς όσο θα συναινούμε ή θα καταπίνουμε τις "πραγματικότητες" που μας πασάρει.
Και μια και καταπιάστηκα με τον ιδιαιτέρως αγαπημένο μου Orwell σήμερα, λέω να βάλω κι εδώ μια ατακάρα του που τα λέει όλα για την πολιτική.
" Political language. . . is designed to make lies sound truthful and murder respectable, and to give an appearance of solidity to pure wind. "
(Η γλώσσα των πολιτικών είναι σχεδιασμένη για να κάνει τα ψέματα να ακούγονται σαν αλήθειες, και τον φόνο αξιοσέβαστο, και να κάνει τον άνεμο να φαντάζει στερεο σώμα )
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
Πολύ καλά τα είπε ο Οrwell, αλλά όσοι αρνούνται τις εκλογές, ας μας δείξουν και ας μας υποδείξουν ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Μέσα από αυτό το σύστημα που όλοι μας κατηγορούμε και απαξιώνουμε, εξαιτίας αυτού του συστήματος που όλοι μας καταγγέλουμε, μπορούμε σήμερα να λέμε και να γράφουμε τις μπούρδες μας. Κι αυτό το δικαίωμα έκφρασης, όσο κουτσουρεμένο κι αν είναι, μάς το εξασφάλισαν κάποιοι άνθρωποι που αγωνίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν. Άνθρωποι που μάτωσαν ψυχικά και σωματικά γι’ αυτό που εμείς με τόση ευκολία σνομπάρουμε, χλευάζουμε κι απαξιώνουμε, το δημοκρατικό σύστημα, κορμός του οποίου είναι η εκλογική διαδικασία, η συμμετοχή και η πολιτική δράση.
Η αποχή μας από τις εκλογές θα ωφελούσε το κοινωνικό σύνολο; Θα έστελνε τάχα κανένα μήνυμα; Αλλά και να έστελνε, θα είχε αυτό καμία σημασία για τους παραλήπτες του; Όχι δυστυχώς, γιατί θα είχαν ήδη εκλεγεί…
Μπορεί τα δικαιώματα που έχουμε να είναι λειψά, μπορεί η δημοκρατία που έχουμε να είναι ανάπηρη, μπορεί οι θεσμοί να νοσούν, μπορεί οι πολιτικοί μας να είναι για σφαλιάρες και τα κόμματά μας για ξύλο, όμως την κοινωνία και τους κανόνες που τη διέπουν την καθορίζουμε όλοι μας. Τους πολιτικούς που μάς κυβερνάνε εμείς τους αναδεικνύουμε, εμείς τους σταυρώνουμε και εμείς τους μαυρίζουμε. Όλοι όσοι θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα μεθαύριο, πλην των επικρατείας, με την δική μας ψήφο θα έχουν εκλεγεί.
Κατά τα λοιπά, εδώ θα είμαστε, σ' αυτό τον πλανήτη, σ' αυτή την χώρα μάνα μου Ελλάς…
Δεν θα ήθελα ποτέ να συμβεί να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε, που ονειρευόμαστε και που προσδοκούμε.
(Δικαίωμα στο όνειρο, δικαίωμα ακόμη και στην ουτοπία)
Μέσα από αυτό το σύστημα που όλοι μας κατηγορούμε και απαξιώνουμε, εξαιτίας αυτού του συστήματος που όλοι μας καταγγέλουμε, μπορούμε σήμερα να λέμε και να γράφουμε τις μπούρδες μας. Κι αυτό το δικαίωμα έκφρασης, όσο κουτσουρεμένο κι αν είναι, μάς το εξασφάλισαν κάποιοι άνθρωποι που αγωνίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν. Άνθρωποι που μάτωσαν ψυχικά και σωματικά γι’ αυτό που εμείς με τόση ευκολία σνομπάρουμε, χλευάζουμε κι απαξιώνουμε, το δημοκρατικό σύστημα, κορμός του οποίου είναι η εκλογική διαδικασία, η συμμετοχή και η πολιτική δράση.
Η αποχή μας από τις εκλογές θα ωφελούσε το κοινωνικό σύνολο; Θα έστελνε τάχα κανένα μήνυμα; Αλλά και να έστελνε, θα είχε αυτό καμία σημασία για τους παραλήπτες του; Όχι δυστυχώς, γιατί θα είχαν ήδη εκλεγεί…
Μπορεί τα δικαιώματα που έχουμε να είναι λειψά, μπορεί η δημοκρατία που έχουμε να είναι ανάπηρη, μπορεί οι θεσμοί να νοσούν, μπορεί οι πολιτικοί μας να είναι για σφαλιάρες και τα κόμματά μας για ξύλο, όμως την κοινωνία και τους κανόνες που τη διέπουν την καθορίζουμε όλοι μας. Τους πολιτικούς που μάς κυβερνάνε εμείς τους αναδεικνύουμε, εμείς τους σταυρώνουμε και εμείς τους μαυρίζουμε. Όλοι όσοι θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα μεθαύριο, πλην των επικρατείας, με την δική μας ψήφο θα έχουν εκλεγεί.
Κατά τα λοιπά, εδώ θα είμαστε, σ' αυτό τον πλανήτη, σ' αυτή την χώρα μάνα μου Ελλάς…
Δεν θα ήθελα ποτέ να συμβεί να παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε, που ονειρευόμαστε και που προσδοκούμε.
- Acid{RFE}
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Απόμακρε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα που λές είναι σωστά, αλλά για μένα σε λάθος εποχή { έχω την τάση της απαξίωσης σε αυτό το θέμα το ξέρω } τώρα δεν θα εκφέρω την προσωπική μου άποψη, διότι δεν θέλω να μεταφέρω την απαισιοδοξία μου εδώ. Πάντως συμφωνώ με τα όσα είπες, αλλά ίσως να είχαν αξία εάν ήταν αλλιώτικες η εποχές και οι ανθρώποι. Οπότε θα πλευρίσω στα λεγόμενα της Βίκυς, που για μένα φαίνονται στα στέκονται ποιό καλά την σήμερον.
ΕΝ ΟΙΔΑ...ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
- ArELa
- Founder-Administrator
Apomakros έγραψε:Πολύ καλά τα είπε ο Οrwell, αλλά όσοι αρνούνται τις εκλογές, ας μας δείξουν και ας μας υποδείξουν ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Μακράν εμού η σνομπαρία και η αχαριστία απέναντι σε αγωνιστές που'δωσαν αίμα και ψυχή για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανθρώπινα δικαιώματα... Σ'αυτούς υποκλίνομαι και ΘΑ υποκλίνομαι ώσπου να τινάξω τα πέταλα και πάντα θα νιώθω μικρή και λίγη μπροστά τους.
Δε με "έπιασες" ή δε με ένιωσες καλά... Ίσως εγώ να'χω "ξεφύγει" πολύ...Ναι, το πιθανότερο αυτό είναι. Γιατί η σκέψη που μου έρχεται εδώ αρχικά... σκέψη που μου'ρθε αυθόρμητα, είναι μία: ΓΙΑΤΙ να μαχόμαστε για αυτονόητα δικαιώματα ΣΗΜΕΡΑ στον 21ο αιώνα; Ποιος μας τα παίρνει κι από ποιον πρέπει να τα πάρουμε πίσω; Αυτό στ'αλήθεια έχει κάτσει κανείς να το σκεφτεί;
Έπειτα σκέψου και το άλλο... Τράβα 40 χρόνια πίσω... Δεν έχει σημασία που ήμασταν παιδιά... κάνε μια γρήγορη "διαδρομή" απ'τα τότε ως τα τώρα (εξαιρουμένης της χουντός :Ρ) και πες μου... μήπως...στην πορεία... συρρυκνώνονται τα δικαιώματα για τα οποία δόθηκαν τόσες μάχες; Λέω εγώ τώρα.. ΜΗΠΩΣ; Και μήπως συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να συρρυκνώνονται όσο εμείς μένουμε επί της ουσίας συναινούντες απαθείς;
Μάλλον γράφω επηρεασμένη από τον Ντέιβιντ μια και τον μεταφράζω, αλλά ουσιαστικά αντηχεί αυτό που πάντα ένιωθα μέσα μου... Ναι, θα ψηφίσω για όλους τους λόγους που εκθέτεις, αλλά ουσιαστικά ΞΕΡΩ πως δεν στέλνω κανένα μήνυμα, ή αν στέλνω, αυτοί που πρέπει να το πάρουν, έχουν κλασμένο το δικό μου-το δικό σου-του παραδίπλα το μήνυμα...Η αποχή μας από τις εκλογές θα ωφελούσε το κοινωνικό σύνολο; Θα έστελνε τάχα κανένα μήνυμα; Αλλά και να έστελνε, θα είχε αυτό καμία σημασία για τους παραλήπτες του; Όχι δυστυχώς, γιατί θα είχαν ήδη εκλεγεί…
Ναι, εκ πρώτης όψεως έτσι είναι. Αλλά ποιούς σταυρώνουμε; Ποιους ψηφίζουμε; Ποιους εκλέγουμε; Αυτούς που ντύνονται, στολίζονται, δασκαλεύονται, ετοιμάζονται για να μας παρουσιαστούν κάποια στιγμή σαν εθνοσωτήρες. Όχι αυτούς που θα διαλέγαμε πραγματικά, αν είχαμε πραγματική επιλογή...σκέψου το.Μπορεί τα δικαιώματα που έχουμε να είναι λειψά, μπορεί η δημοκρατία που έχουμε να είναι ανάπηρη, μπορεί οι θεσμοί να νοσούν, μπορεί οι πολιτικοί μας να είναι για σφαλιάρες και τα κόμματά μας για ξύλο, όμως την κοινωνία και τους κανόνες που τη διέπουν την καθορίζουμε όλοι μας. Τους πολιτικούς που μάς κυβερνάνε εμείς τους αναδεικνύουμε, εμείς τους σταυρώνουμε και εμείς τους μαυρίζουμε. Όλοι όσοι θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα μεθαύριο, πλην των επικρατείας, με την δική μας ψήφο θα έχουν εκλεγεί.
Το δικαίωμά μας είναι ή θα'πρεπε να είναι δεδομένο. Και δε θα'πρεπε να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε. Διότι για να τα διεκδικούμε, σημαίνει πως κάποιοι μας τα στερούν. Ξέρεις, συνειδητοποιείς πραγματικά πόσο λίγοι (και αριθμητικά και αξιοκρατικά) είναι αυτά τα ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ που νομίζουν πως έχουν το δικαίωμα να μας τα στερούν σε σχέση με όλους εμάς τους "στερημένους"; Ξέρεις ότι το δικαίωμα ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ τους το δίνουμε, συναινούντες ουσιαστικά στο "δεδικασμένο" ότι αυτοί αποφασίζουν για μας; Ξέρεις τι μαλακία βάθους αμέτρητου είναι η πειθώ που κατάπιαμε και χωνέψαμε και τώρα μέσα απ'αυτήν μπαίνουμε αγόγγυστα στη στο τριπάκι να νιώθουμε μικρά, αδύναμα ανθρωπάκια, που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτ'άλλο απ'το να διαλέγουμε μέσα από 5-6 κοπάνια, αυτούς που θα ορίζουν τις τύχες μας;Κατά τα λοιπά, εδώ θα είμαστε, σ' αυτό τον πλανήτη, σ' αυτή την χώρα μάνα μου Ελλάς…
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
Οι εποχές φίλε μου αλλάζουν, συμφωνώ. Δεν μπορούμε σήμερα να μιλάμε με πολιτικούς όρους και συνθηματολογία του περασμένου αιώνα. Ακούμε κάποιους πολιτικούς και γελάμε. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια γενικότερη απαξία για την πολιτική όπως επίσης υπάρχει κλίμα απαισιοδοξίας για την πολιτική κατάσταση και το μέλλον.Αcid έγραψε:Απόμακρε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα που λές είναι σωστά, αλλά για μένα σε λάθος εποχή { έχω την τάση της απαξίωσης σε αυτό το θέμα το ξέρω } τώρα δεν θα εκφέρω την προσωπική μου άποψη, διότι δεν θέλω να μεταφέρω την απαισιοδοξία μου εδώ.
Πιστεύω πως το παλιό πρέπει να γκρεμιστεί ή να μετασχηματιστεί. Νέοι άνθρωποι και νέες ιδέες πρέπει να μπουν μπροστά. Τέτοιοι είδους διεργασίες όμως μπορούν να γίνουν μόνο στη δημοκρατία με την ενεργό συμμετοχή και δράση πολιτικοποιημένων (όχι κομματικοποιημένων) ατόμων.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος και άσε την ξανθιά να φωνάζει για επανάσταση.
(κι εγώ μαζί της βέβαια)
Παρ' όλα αυτά, δεν βλέπω και πολλούς να μάχονται. Αντίθετα, βλέπω μια γενικότερη αποχαύνωση, κάτι σαν μαλάκυνση εγκεφάλου ή παραίτηση από τις πολιτικές διεργασίες. Φαίνεται πως οι περισσότεροι αδιαφορούμε απλώς ή έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στη μετά θάνατον ζωή ή στη σωτηρία του τομαριού (της ψυχής μας θέλω να πω) ή …στην άφιξη κανενός διαστημοπλοίου από το υπερπέραν.Αρέλα έγραψε:ΓΙΑΤΙ να μαχόμαστε για αυτονόητα δικαιώματα ΣΗΜΕΡΑ στον 21ο αιώνα; Ποιος μας τα παίρνει κι από ποιον πρέπει να τα πάρουμε πίσω;
(επανάσταση ξανθιά !!)
Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν, όπως λέει κι ο φίλος μας ο καλλιτέχνης. Τα πολιτικά δικαιώματα μεταλλάσσονται, εξελίσσονται, μετασχηματίζονται, αλλά η ουσία τους παραμένει πάντα η ίδια. Ελευθερία.Αρέλα έγραψε:μήπως...στην πορεία... συρρικνώνονται τα δικαιώματα για τα οποία δόθηκαν τόσες μάχες; Λέω εγώ τώρα.. ΜΗΠΩΣ; Και μήπως συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται όσο εμείς μένουμε επί της ουσίας συναινούντες απαθείς;
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή θα δούμε ότι οι εκδηλώσεις και οι εκφράσεις των πολιτικών δικαιωμάτων είναι διαφορετικές, αλλά η ουσία τους παραμένει η ίδια. Και επειδή η ουσία είναι αυτή που μετράει, δεν πρέπει να μένουμε απαθείς.
Δεν χρειάζεται καν να το σκεφτώ, αφού είναι πασίδηλο ότι ψηφίζουμε τους πιο άχρηστους! Θέλεις να τους πάρουμε έναν-έναν στη Βουλή; Θέλεις να ξεραθούμε στο γέλιο;Αρέλα έγραψε:Αλλά ποιούς σταυρώνουμε; Ποιους ψηφίζουμε; Ποιους εκλέγουμε; Αυτούς που ντύνονται, στολίζονται, δασκαλεύονται, ετοιμάζονται για να μας παρουσιαστούν κάποια στιγμή σαν εθνοσωτήρες. Όχι αυτούς που θα διαλέγαμε πραγματικά, αν είχαμε πραγματική επιλογή...σκέψου το.
Όσο και να το σκεφτούμε, όσο και να χτυπάμε τον κώλο μας κάτω, η δική μας ψήφος θα είναι πάντοτε ισάξια με αυτήν του πολίτη που ψηφίζει από συνήθεια ή της γριούλας και του παππούλη που (τους) πηγαίνουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο σταυρωμένο και διπλωμένο στην τσέπη.
Αυτό το πολίτευμα ονομάζεται δημοκρατία.
(Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό μου ερώτημα. Δείξτε ή υποδείξε μας, ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα χωρίς εκλογές. Μπορείτε;)
- ArELa
- Founder-Administrator
Θέλω να το γελάσουμε λιγάκι...
(το παρασοβαρέψαμε και δεν τους αξίζει :Ρ)
Πέντε χρόνια ΝΔ: Τίναξαν την μπάγκα στον αέρα !!!
Απο press.gr
(το παρασοβαρέψαμε και δεν τους αξίζει :Ρ)
Πέντε χρόνια ΝΔ: Τίναξαν την μπάγκα στον αέρα !!!
Απο press.gr
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble