CHOCOLATE BROWNIES (από Nemesis)
- Nemesis
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Nem3sis
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
CHOCOLATE BROWNIES (από Nemesis)
Posted: Wed Nov 22, 2006 4:13 pm Post subject: CHOCOLATE BROWNIES
Από Nemesis
ορίστε ακόμα μία συνταγή .... chocolate brownies Αρέλα ελπίζω να σ'αρέσει... λατρεύω τα brownies και τα muffins φυσικά
ορίστε λοιπόν οι συνταγή....
3/4 κούπες βούτυρο
6 τετραγωνάκια (κάπου κοντά στα 30γρ.) unsweetened ή μαύρη σοκολάτα
(η διαφορά είναι ότι η μαύρη σοκολάτα είναι ελαφρώς πιο γλυκιά)
1 3/4 κούπες ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά (τώρα θα μου πείτε τα μεγάλα πόσο μεγάλα είναι, ε δεν ξέρω 4 αυγά βάζω εγώ)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια (αλεσμένα) και ψυμένα (προεραιτικό)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς, βουτυρώνουμε ένα ταψί μεγαλούτσικο ταψί, ανακατεύουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και είτε τα βάζουμε στον μικροκυμμάτων είτε στην φωτιά μέχρι να λιώσουνε και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεχωριστά χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα, προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι, και στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο μέχρι να δέσει.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και βάζουμε και τα καρύδια (σε περίπτωση) που χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και το βάζουμε στον φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
(ένας τρόπος για να δω εάν έχει ψηθεί είναι να δω εάν η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω ώς την μέση θα είναι καθαρή ή όχι) Μην παραψυθεί το κέντρο πρέπει να είναι ψυμμένο αλλά όχι και ξερό. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα πριν το κόψουμε...
Βγαίνουν κάπου στα 20-24 κομμάτια
Bone Appetite
Από Nemesis
ορίστε ακόμα μία συνταγή .... chocolate brownies Αρέλα ελπίζω να σ'αρέσει... λατρεύω τα brownies και τα muffins φυσικά
ορίστε λοιπόν οι συνταγή....
3/4 κούπες βούτυρο
6 τετραγωνάκια (κάπου κοντά στα 30γρ.) unsweetened ή μαύρη σοκολάτα
(η διαφορά είναι ότι η μαύρη σοκολάτα είναι ελαφρώς πιο γλυκιά)
1 3/4 κούπες ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά (τώρα θα μου πείτε τα μεγάλα πόσο μεγάλα είναι, ε δεν ξέρω 4 αυγά βάζω εγώ)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια (αλεσμένα) και ψυμένα (προεραιτικό)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς, βουτυρώνουμε ένα ταψί μεγαλούτσικο ταψί, ανακατεύουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και είτε τα βάζουμε στον μικροκυμμάτων είτε στην φωτιά μέχρι να λιώσουνε και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεχωριστά χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν ένα, προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι, και στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα της σοκολάτας με το βούτυρο μέχρι να δέσει.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και βάζουμε και τα καρύδια (σε περίπτωση) που χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και το βάζουμε στον φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
(ένας τρόπος για να δω εάν έχει ψηθεί είναι να δω εάν η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσω ώς την μέση θα είναι καθαρή ή όχι) Μην παραψυθεί το κέντρο πρέπει να είναι ψυμμένο αλλά όχι και ξερό. Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα πριν το κόψουμε...
Βγαίνουν κάπου στα 20-24 κομμάτια
Bone Appetite
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Richard M. Nixon
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Re: CHOCOLATE BROWNIES (από Nemesis)
Posted: Wed Nov 22, 2006 4:40 pm
Από Pagona
Αμάν παναγιά μου! Το αγαπημένο μου γλυκό, με παγωτάκι απο πάνω!!!!! Φτού, πάει η δίαιτα!
Από Pagona
Αμάν παναγιά μου! Το αγαπημένο μου γλυκό, με παγωτάκι απο πάνω!!!!! Φτού, πάει η δίαιτα!
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Posted: Wed Nov 22, 2006 4:47 pm
Από Nemesis
εμένα αυτό τα muffins και η μακαρονάδα που έχω δόσει είναι οι αδυναμίες μου.
αλλά ορισμένοι βάζουν και baking powder θα το δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα με 1 κουταλάκι baking powder το πολύ πολύ να μου φουσκώσει και να το μαζεύω
επίσης για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι εάν είανι 30 γρ ή 100 γρ εγώ για να είμαι ειλικρινής βάζω στις λίγες φορές που το δοκίμασα μαύρη σοκολάτα και το βλέπω με το μάτι και το δοκιμάζω εννοείται ... εάν δεν δοκιμάσεις δεν ξέρεις
Από Nemesis
εμένα αυτό τα muffins και η μακαρονάδα που έχω δόσει είναι οι αδυναμίες μου.
αλλά ορισμένοι βάζουν και baking powder θα το δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα με 1 κουταλάκι baking powder το πολύ πολύ να μου φουσκώσει και να το μαζεύω
επίσης για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι εάν είανι 30 γρ ή 100 γρ εγώ για να είμαι ειλικρινής βάζω στις λίγες φορές που το δοκίμασα μαύρη σοκολάτα και το βλέπω με το μάτι και το δοκιμάζω εννοείται ... εάν δεν δοκιμάσεις δεν ξέρεις
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Posted: Wed Nov 22, 2006 5:50 pm
Από s3irios
Μπραβο βρε ΝΕΜΕΣΙΣ μολις προσθεσες ενα τεραστιο χαμογελο στο προσωπο μου ,καθως και καμμια 8αρια κιλα...:PPP
Από s3irios
Μπραβο βρε ΝΕΜΕΣΙΣ μολις προσθεσες ενα τεραστιο χαμογελο στο προσωπο μου ,καθως και καμμια 8αρια κιλα...:PPP
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Posted: Wed Nov 22, 2006 6:11 pm
Από ΑρΕλα
Και την έψαχνα Λενιώ μου!
Και να σ'ευχαριστήσω θέλω, που θα τη φτιάξω και θα γουστάρει το ασκέρι μου, αλλά και να σε δείρω, που δε μ'αφήνεις να χάσω και κανά κιλό _hitlol_
Από ΑρΕλα
Και την έψαχνα Λενιώ μου!
Και να σ'ευχαριστήσω θέλω, που θα τη φτιάξω και θα γουστάρει το ασκέρι μου, αλλά και να σε δείρω, που δε μ'αφήνεις να χάσω και κανά κιλό _hitlol_
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Posted: Wed Nov 22, 2006 6:36 pm
Από elia
Τόση ώρα το βλέπω..., το ξαναβλέπω..., να το εκτυπώσω..;... να μη το εκτυπώσω...;
..τελικά το εκτύπωσα...:sarcasm:
μετά το αυτοσχέδιο πορφιτερόλ μου (τη συνταγή θα τη διηγηθώ μια άλλη φορά) νομίζω πως τα brownies σου είναι τα επόμενα στη λίστα... :happy03:
Βίκυ, κάποιος πρέπει να σε βοηθάει να τα βρίσκεις κιόλας.., όχι μόνο να τα χάνεις :bleh:
Από elia
Τόση ώρα το βλέπω..., το ξαναβλέπω..., να το εκτυπώσω..;... να μη το εκτυπώσω...;
..τελικά το εκτύπωσα...:sarcasm:
μετά το αυτοσχέδιο πορφιτερόλ μου (τη συνταγή θα τη διηγηθώ μια άλλη φορά) νομίζω πως τα brownies σου είναι τα επόμενα στη λίστα... :happy03:
Βίκυ, κάποιος πρέπει να σε βοηθάει να τα βρίσκεις κιόλας.., όχι μόνο να τα χάνεις :bleh:
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Posted: Wed Nov 22, 2006 7:14 pm
Από Clairvoyant_
Νέμεσις πότε είπαμε θα μου κάνεις το τραπέζι???? 8)
Από Clairvoyant_
Νέμεσις πότε είπαμε θα μου κάνεις το τραπέζι???? 8)
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Posted: Fri Nov 24, 2006 4:30 pm
Από Nemesis
Βρε μην ανησυχείτε θα σας αναλάβει ο Clairvoyant_ μετά θα σας ταράξει στην γυμναστική και θα τα χάσετε χιχιχιχιχ
Από Nemesis
Βρε μην ανησυχείτε θα σας αναλάβει ο Clairvoyant_ μετά θα σας ταράξει στην γυμναστική και θα τα χάσετε χιχιχιχιχ