Διαμαρτυρία για βίντεο Κώστα Γαβρά

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Διαμαρτυρία για βίντεο Κώστα Γαβρά

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 29 Ιούλ 2009, 14:52

Όπως ίσως γνωρίζετε το Δ.Σ. του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης αποφάσισε να "κόψει" το βίντεο του Κώστα Γαβρά, το οποίο αν δεν κάνω λάθος αποτελούσε παραγγελία, από τον χώρο όπου προβαλλόταν. Την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 10.30 θα γίνει διαμαρτυρία από την Κοινωνία των Πολιτών γι΄ αυτή την πρωτοφανή κίνηση. Στο Facebook ήδη έχει δημιουργηθεί ένα γκρουπ το οποίο αφορά το ζήτημα. http://www.facebook.com/group.php?gid=127648368295&

Για όσους δεν έχουν facebook παραθέτω το κείμενο της Κοινωνίας των Πολιτών

Όχι στην απόσυρση του βίντεο του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, που προβάλλεται (για λίγο ακόμα!) στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και που εμφανίζει χριστιανούς να καταστρέφουν τον Παρθενώνα.
Εμείς, ενεργά μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών, διαμαρτυρόμαστε για την επαίσχυντη αυτή απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και των υπεύθυνων του Μουσείου της Ακρόπολης, που υπέκυψαν για ακόμα μια φορά στις πιέσεις των Θεοκρατών.

Η κατάσταση αυτή ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πέρα από την υγεία μας, το περιβάλλον μας και το οικονομικό μας, έχουμε να υπερασπιστούμε και έναν πολιτισμό που βάλλεται πανταχόθεν εδώ και αιώνες...
Δράση ΤΩΡΑ! Με πρώτο βήμα τη συνειδητοποίηση της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ μας, καθώς επίσης και την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.

Γι αυτό και παρακαλείστε να μην μείνετε μόνο στην απλή συμμετοχή σας εδώ, αλλά να διαδώσετε το group σε όσους περισσότερους φίλους και γνωστούς σας μπορείτε...

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 10.30πμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΚΩΣΤΑ ΓΑΒΡΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ.
(διαδώστε το κι εσείς ποστάροντάς το όπου μπορείτε)
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Re: Διαμαρτυρία για βίντεο Κώστα Γαβρά

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 29 Ιούλ 2009, 15:21

Εικόνα

Επιστολή Γαβρά για την λογοκρισία του βίντεο για τον Παρθενώνα

Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, με επιστολή που απέστειλε στα ελληνικά Μ.Μ.Ε., διαμαρτύρεται για την περικοπή σκηνής – που είναι απόσπασμα δικού του βίντεο animation – η οποία και χρησιμοποιήθηκε στο ενημερωτικό φιλμ που προβάλλεται στον προθάλαμο της γυάλινης αίθουσας με τα γλυπτά του Παρθενώνα, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στην επιστολή του ο κ. Γαβράς επισημαίνει: «Σκοπός μου ήταν να δείξω - βασιζόμενος σε αναμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα - ότι η σταδιακή " συρρίκνωση " του Παρθενώνα δεν πρέπει να αποδοθεί σε τυχόν φθορές μέσα στο χρόνο ή σε ενδεχόμενες αδυναμίες της κατασκευής του αλλά αντίθετα οφείλεται στον φανατισμό των ανθρώπων καθώς και στην βαρβαρότητα των διαδοχικών εισβολέων, χωρίς να ξεχνά κανείς τις ασύστολες λεηλασίες του λόρδου Έλγιν, πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας.

Στη σκηνή που κόπηκε βλέπουμε μερικούς βανδάλους "παλαιοχριστιανούς" να καταστρέφουν τα γλυπτά που κοσμούσαν το αέτωμα του ναού θεωρώντας τα είδωλα και αναπαραστάσεις ακολασίας. Φαίνεται ότι ο ελληνικός κλήρος ζήτησε στη Διοίκηση του Μουσείου της Ακρόπολης όπου προβάλλεται η ταινία να κόψει αυτή τη σκηνή. Η ιστορία επαναλαμβάνεται: οι θρησκόληπτοι που άλλοτε ακρωτηρίαζαν τα αγάλματα, σήμερα επεμβαίνουν και κόβουν τις εικόνες.

Το πεδίο των λογοκριτών εμπλουτίσθηκε με ανώτερους δημοσίους λειτουργούς των οποίων το καθήκον είναι η προστασία της Δημοκρατίας. Οι νόμοι που προστατεύουν τα Πνευματικά Δικαιώματα των Δημιουργών ( Droits d'Auteur) απαγορεύουν ρητά οποιαδήποτε αλλαγή σε μία κινηματογραφική ταινία χωρίς τη συγκατάθεση του σκηνοθέτη».

Στον επίλογο της επιστολής ο σκηνοθέτης σημειώνει: «Θέλω να κάνω σαφές το εξής: ο κύριος σκοπός της ταινίας μου είναι να αποδειχθεί ότι ο λόρδος Έλγιν κατέστρεψε μέρος του ναού και έκλεψε τα αγάλματά του για κερδοσκοπικούς λόγους : ο αγοραστής - δηλαδή ο κλεπταποδόχος - ήταν το αγγλικό κράτος. Τα αγάλματα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του Παρθενώνα».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=54903&cid=4
Άβαταρ μέλους
panta
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Έδωσε Likes: 4 φορές
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από panta » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 02:07

a) Κάκιστα έδωσαν έναν κασμό χρήμα στον άνθρωπο που αντιπαθεί την Ελλάδα και ζει στας Παρισίους - αναρχοαριστερός εκατομυριούχος ο "σκηνοθετάρας".
b) Ο Παρθενών διεσώθη ώς ναός χριστιανικός και ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΦΗ. Συνέχισε να υπάρχει ως ναός της επικρατούσης θρησκείας. Έγιναν καταστροφές ελάχιστες λόγω μετατροπών.
g) Ο ναός συνέχισε να είναι ιερός τόπος και επί Οθωμανών, τον είχαν μετατρέψει σε τζαμί. Κανένα γλυπτό δεν είχε καταστραφεί ούτε επί Οθωμανών.
d) Ενώ ο σκηνοθέτης διατηρεί τον μύθο της καταστροφής του... Παρθενώνα από τους χριστιανούς, αποφεύγει να παρουσιάζει τον αληθινό καταστροφέα του ναού που ήταν: α) ο Μοροζίνης, όταν έδωσε μεγάλο ποσόν σε όποιον ανατίναζε τον ναό που μέσα είχαν κρύψει οι τούρκοι τα πυρομαχικά τους, και β) ο Έλγιν που πριόνισε τα γλυπτά που είχαν απομείνει όρθια από την καταστροφή. Και φυσικά καμία αναφορά δεν έκανε σε αυτήν την ... πολιτιστική πράξη των Βενετών και των Εγγλέζων - θα μπορούσε να φτιάξει μιά σκηνή ανάλογη με τους "φανατικούς χριστιανούς" που κατέστρεφαν αγάλματα που να δείχνει την αγγλική και την βενετσιάνικη σημαία. Φαίνεται ότι για τον σκηνοθέτη και τους ομοίους του οι έλληνες είναι το εύκολο θύμα.

Την ευθύνη όμως την έχει το Υπουργείο Πολιτισμού, που αντί να κάνει διαγωνισμό μεταξύ των μαθητών των σχολών animation, έκανε ανάθεση - άλλη μιά απόδειξη του πόσο δημοκρατικά πετά ο καθείς τα λεφτά μας, στον αναρχοκνίτη εκ Παρισίων σκηνοθέτη.
όποιος μου πειράξει πατρίδα και θρησκεία και θα μιλήσω και θα πράξω και ας μου κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 09:24

Άλλη δουλειά δεν είχε ο Γαβράς και αποφάσισε να κάνει "ανθελληνική" προπαγάνδα. Μιλάμε για ένα σκηνοθέτη παγκοσμίου φήμης που απεικονίζει μία ιστορική αλήθεια στην ταινία του. Πόσα χρήματα του έδωσαν δεν το γνωρίζω αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται κι ο Γαβράς πληρώθηκε. Αν πληρώθηκε πολλά μπράβο του και μαγκιά του που τους έπεισε να του τα δώσουν.

Είναι μου φαίνεται προφανές γιατί ζει στο Παρίσι και όχι στην Ελλάδα-Ιράν όταν έχει να αντιμετωπίσει και να αντιπαρατεθεί με τους διάφορους φανατικούς.

Η ιστορική αλήθεια δεν θα καπελωθεί από τους λογής-λογής φανατικούς που έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν θεοκρατία στην Ελλάδα. Σας έχουμε καταλάβει και σας βαρεθήκαμε. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ιράν, πάει και τελείωσε.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 10:30

Το βίντεο - animation (σε μουσική Μ. Μάτσα) προβλήθηκε στο σύνολό του στη Νέα Υόρκη το 2003, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Το ελληνικό κράτος, μέσω του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, πλήρωσε χιλιάδες ευρώ για το συγκεκριμένο έργο, που προβλήθηκε στις 20 Μαΐου 2003 ως μέρος της παράστασης «Όλα γύρω είναι φως» στη Μητροπολιτική Όπερα της Ν. Υόρκης.

Το έργο θεωρήθηκε τότε το πλέον κατάλληλο, προκειμένου να κατατοπίσει τους ξένους και ιδιαίτερα τους μη ειδικούς για το τι συνέβη στο μνημείο.

Μέχρι σήμερα τι άλλαξε;

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=54735&cid=4
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 10:33

Δεν θέλω αλλά ούτε και μπορώ με βάση τα δεδομένα να κρίνω τις προθέσεις του Γαβρά ως ανθελληνικές. Μπορεί (και αυτό θέλω προσωπικά να πιστεύω) να είναι αγαθότατες οι προθέσεις του για την προστασία των μνημείων και θησαυρών μας, και απλά να μην αρέσει σε ορισμένους ο τρόπος που το εκφράζει.

Οι ιστορικές αλήθειες στην προκειμένη, λίγη σημασία έχουν. Αν θα στεκόμουν προς στιγμήν σ'αυτές θα έλεγα ότι κατά την γνώμη και τη γνώση μου, ο Πάντα έβαλε κάποιες αλήθειες στο τραπέζι. (όπως αυτή για τον Μοροζίνη που πάντα θα με εξοργίζει επιεικώς :angry: )

Από 'κει και πέρα, θεωρώ ότι κολλάμε (κι εμείς κι η εκκλησία σήμερα) στα επί μέρους, που ως γεγονότα ήδη διαδραματισθέντα, δεν αλλάζουν κιολας..

Μπορούμε πιστεύω όλοι να συμφωνήσουμε ότι η Ακρόπολις υπέστη από πολλούς και διαφόρους, απίστευτες ταλαιπωρίες μέσα στους αιώνες, βανδαλισμούς, λεηλασίες, φθορές από το χρόνο, τα φυσικά φαινόμενα, από ανθρώπινη απροσεξία ή ασυνειδησία, και γενικότερα έχει επάνω της σήμερα λαβωματιές που δεν της άξιζαν... Δεν θ'αποκλείσω μέσα σ'αυτούς που συνέβαλαν στις πληγές της να είναι και χριστιανοί. Ήταν όμως το ειδος αυτών των χριστιανών που ανήκει στους φανατικους-ανεγκέφαλους-ζηλωτές - κατά συνέπεια δεν ήταν άνθρωποι που εκπροσωπούν τον πραγματικό χριστιανισμό, οπότε μ'αυτή τη λογική η εκκλησία δε θα'πρεπε να πάρει καμία θέση για να τους υποστηρίξει. Το γεγονός της λεηλασίας της από τον Έλγιν είναι δεδομένο και τα αποτελέσματα αυτής της λεηλασίας μας ταλανίζουν ακόμα.

Και για να βάλω και τη... συνωμοσιολογική πλευρά του θέματος εδώ (το φαϊ μου - και σιγά μη δε σας το'βαζα :loco: )
Αυτό που δεν έχει συνυπολογίσει κανείς μας σ'αυτό το διάλογο ακόμα, είναι το πόσα αγάλματα, ευρήματα και άλλα πολύτιμα έχουν ξεπουληθεί στη ζούλα, από...νεοΕλλληναράδες που αγαπάνε αυτόν τον τόπο, όσο αγαπάω εγώ τα σκατά μου. Κατά τη διάρκεια των "ανασκαφών" για το μετρό, είναι γνωστό τοις πάσι πως βγήκαν στο φως ένα σωρό θησαυροί που δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ. Γι'αυτά τα ανθελληναριά-απίστευτους προδότες καιροσκόπους-Εφιάλτες, που ξεπουλάνε την ιστορία μας πιρ παρά, για να γεμίσουν τις τσεπούλες τους, δεν μιλάει κανείς... Εγώ αυτούς θα'θελα να βάλω στα 2 μέτρα κρατώντας ένα τουφέκι. :polyvolo:
Τους υπευθύνους του παρελθόντος δεν θα μπορούσα να τους εγκαλέσω έτσι κι αλλιώς...
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 11:10

Αρέλα έγραψε:Και για να βάλω και τη... συνωμοσιολογική πλευρά του θέματος εδώ...
Σιγά μη σου διέφευγε ξανθιά :D

Όπου συνωμοσιολογία και χαρά .... και η Βασίλω πρώτη :xara:

Νομίζω πάντως ότι το θέμα δεν είναι ιστορικό. Η ιστορία έχει καταγράψει τα γεγονότα και ο καθένας διαβάζει και κρίνει.

Η ουσία για μένα είναι ότι ένα πολιτιστικό έργο το οποίο χρηματοδότησε και ενέκρινε το ελληνικό κράτος και το οποίο παρουσιάστηκε το 2003 και εκπροσώπησε τη χώρα μας διεθνώς με επιτυχία, λογοκρίνεται τώρα το 2009 από το Υπουργείο Πολιτισμού κατόπιν πιέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

(Απλά πράγματα δηλαδή, όμορφα και εκκλησιαστικά καμωμένα)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 11:16

λογοκρίθηκε τώρα το 2009 από το Υπουργείο Πολιτισμού κατόπιν πιέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

(Απλά πράγματα δηλαδή, όμορφα και εκκλησιαστικά καμωμένα)
Oντως βλακώδες, αλλά δεν με εκπλήσσει, με δεδομένο ότι έχουμε δει ακόμα πιο βλακώδη (έως ύποπτα απαράδεκτη) στάση του Υπουργείου και κατά συνέπεια της Κυβέρνησης σε κρίσιμα εξωτερικά θέματα.

Κάποιος θα'πρεπε να τους μιλήσει (και δη στην κα. Μπακογιάννη), για αυτόνομο σκέπτεσθαι και για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από δεσμεύσεις-βαρύδια, λήψη αποφάσεων. Εκεί υπολείπονται οικτρά και η πρόσφατη λογοκρισία είναι απλά κάτι που επιβεβαιώνει τον κανόνα τους...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 11:25

Η εκκλησία δεν έχει θέση να πιέζει ώστε να λογοκρίνεται ένα έργο τέχνης. Τέλος. Επίσης, θα ήθελα, ως άλλος Κικέρων που τελείωνε τις ομιλίες για οποιοδήποτε θέμα λέγοντας ότι πρέπει να καταστραφεί η Καρχηδόνα, να πω ότι πρέπει επιτέλους να φορολογηθεί η Εκκλησία.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 12:02

alexandros έγραψε:πρέπει να καταστραφεί η Καρχηδόνα, να πω ότι πρέπει επιτέλους να φορολογηθεί η Εκκλησία.
Mαζί σου! :thumb:
ΚΑΙ οι τράπεζες επίσης! :swear:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 12:15

Η ουσία για μένα είναι ότι ένα πολιτιστικό έργο το οποίο χρηματοδότησε και ενέκρινε το ελληνικό κράτος και το οποίο παρουσιάστηκε το 2003 και εκπροσώπησε τη χώρα μας διεθνώς με επιτυχία, λογοκρίνεται τώρα το 2009 από το Υπουργείο Πολιτισμού κατόπιν πιέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ναι αλλα δεν εχουμε θεοκρατικα καταλοιπα στην χωρα μας. :cool:
Θυμασαι βασω;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 12:26

Ηδη απάντησα επ'αυτού (αναφερόμενη στη στάση του υπουργείου και κατ'επέκτασιν της κυβέρνησης- αλλά το προσπέρασες ανετότατα) και προσωπικά δεν νομίζω ότι το θέμα ανάγεται σε "θεοκρατικό κατάλοιπο".

Η επιρροή της εκκλησίας στην εξουσία, παίζει σε άλλα ταμπλώ κι όχι στη θρησκεία. Αυτό έπρεπε να το έχεις δει ξεκάθαρα και με το βα(λ)τοπέδι. Η οποιαδήποτε εκκλησία (στη χώρα της) είναι γωνιακό και κερδοφόρο μαγαζί. Βλέπε βατικανό στην Ιταλία, βλέπε Ιερά Σύνοδος εδώ. Τα παιχνίδια ισχύος παίζονται σε χρηματικά συμφέροντα.

Η θεοκρατία είναι το λιγότερο απ'τις "συμφορές" αυτού του τόπου και όπως σου έχω ξαναπεί, δε θα ευδοκιμούσε εδώ, αφού θα "κλώτσαγαν" σ'αυτήν και οι πιο θρησκειοκαπελωμένες θεούσες. Μη μπερδεύεις τις ιρανικές πραγματικότητες (για παράδειγμα) με τις ελληνικές και μη συγχέεις εικόνες στο μυαλό σου.

Εξακολουθώ να θεωρώ τα...ευγενικώς αποκαλούμενα "πιστωτικά ιδρύματα" - αλλιώς τράπεζες- αλλιώς μεγαλύτερους τοκογλύφους παγκοσμίως- ως τη μεγαλύτερη μάστιγα και απειλή (πολύ μεγαλύτερη απ'την όποια εκκλησία) για τους λαούς- κατά συνέπεια και για τον δικό μας. Όταν ξανατόνισα (και κανείς μάλλον δε βλέπει) ότι οι τράπεζες ΔΕΝ φορολογούνται, υπονοούσα ακριβώς αυτό και καλώ ξανά όλους μας να εστιάσουμε σε "φορείς" που μας χτυπάνε πιο βάναυσα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 13:18

Μα ποτε η θεοκρατια δεν ειχε θρησκευτικα κινητρα. αυτα προεβαλε στον αμορφωτο λαο.
Ολα γινονταν και επι ιερας εξετασεως ακομα με σκοπο το χρημα και την εξουσια.
κανεις δεν εδωσε δεκαρα για τον χριστο.
Καταλοιπα θεοκρατιας σαφως και υπαρχουν.
Αλλιως το εκκλησιαστικο βυσμα δεν θα ηταν το ανωτερο των βυσματων στο στρατο.
Η διευθηνση θρησκευτικου δεν θα εκανε ιεραποστολη οπως η ιδια ομολογει στο στρατευμα.
και φυσικα οι παπαδες δεν θα ηταν στο απυροβλητο.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 13:27

Oπότε (αφού αντιλαμβάνεσαι έτσι τη θεοκρατία) τα ίδια λέμε βασικά.
Με τη διαφορά ότι θεωρώ την πλουτοκρατία (τράπεζες) πολύ ισχυρότερη και την επιρροή της πολύ χειρότερη για το βιοτικό μας επίπεδο. Κι αν είναι να τις πατάξουμε με σειρά προταιρεότητας, βάζω τα τραπεζιτικά σκυλιά πρώτα στη δική μου λίστα και δεύτερα και καταϊδρωμένα τα ιερατικά.

Το ότι δεν μπορούμε να αγγίξουμε τα πρώτα δε σημαίνει πως πρέπει να εστιάζουμε ΜΟΝΟ στα δεύτερα. Είναι καλύτερο να πασχίζουμε να χτυπήσουμε πρώτιστα τα τραπεζιτικά λαμόγια και να πιστεύουμε πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι. Και αν γίνει η αρχή, θα καταρρεύσει φυσιολογικά και η επιρροή των ιερατείων.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 30 Ιούλ 2009, 13:31

Αρέλα έγραψε:Εξακολουθώ να θεωρώ τα...ευγενικώς αποκαλούμενα "πιστωτικά ιδρύματα" - αλλιώς τράπεζες- αλλιώς μεγαλύτερους τοκογλύφους παγκοσμίως- ως τη μεγαλύτερη μάστιγα και απειλή (πολύ μεγαλύτερη απ'την όποια εκκλησία) για τους λαούς- κατά συνέπεια και για τον δικό μας.
Έτσι είναι δυστυχώς. Σήμερα ο μεν λαός είναι υποδουλωμένος και δουλεύει για τις Τράπεζες, το δε Κράτος είναι υποδουλωμένο και εξαρτημένο από το διεθνές χρηματο-πιστωτικό σύστημα (πολυεθνικό κεφάλαιο) με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

(Προσωπικά έχω κηρύξει μποϋκοτάζ κατά των Τραπεζών και κατάργησα εδώ και καιρό όλες τις πλαστικές-ληστρικές κάρτες)
Άβαταρ μέλους
Yperboreios
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Yperboreios » Παρ 31 Ιούλ 2009, 12:48

Την κυριακή 2 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί θα αρχίσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω απο το μετρό στο μουσείο ακρόπολης σχετικά με το αυτο το θέμα που η θεοκρατία και οι χριστιανοί για αλλη μια φορά εκαναν την Ελλάδα ρόμπα διεθνώς.Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους αντιχριστιανούς ανεξαιρέτως θρησκεύματος ή ιδεολογίας να δώσουν το παρών και να τους κάνουμε και εμεις απο την πλευρά μας ρόμπα.Και εδω θα ηθελα να τονίσω οτι δεν φταίει μονο το ιερατείο που κατηγορούν οι περισσότεροι αλλα φταίνε ολοι οι χριστιανοί γιατι το ιερατείο ζεί και βασιλεύει επειδη οι ίδιοι οι χριστιανοί του δίνουν δύναμη να συνεχίζει να ζεί και να πράτει οπως πράτει.Όπως δεν φταίνε οι πολιτικοί και φταίνε αυτοι που τους ψηφίζουν ετσι συμβαίνει και με την περίπτωση του ιερατείου.Οι χριστιανοί οσο δίνουν το παρών στις εκκλησίες εστω και 1-2 φορές το χρόνο τοσο δύναμη αποκτάει το ιερατείο και οι θεοκράτες.Για αυτο να λεμε τα πράγματα με το όνομά τους φταίνε ΟΛΟΙ οι χριστιανοί και οχι μονο το ιερατείο.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Παρ 31 Ιούλ 2009, 12:57

Αυτές τις γενικεύσεις δεν μπορώ Υπερβόρειε...ο καθένας που θα πάει να διαμαρτυρηθεί την Κυριακή σίγουρα θα το κάνει για τους δικούς του λόγους. Εγώ ούτε στον Δία πιστεύω ούτε αντιχριστιανός είμαι ούτε χριστιανός είμαι αλλά θα πάω γιατί θεωρώ ότι οι αρχές μου, οι φιλελεύθερες αρχές μου, βιάζονται ασύστολα από τέτοιου είδους αποφάσεις και πρακτικές. Ζούμε σε μία χώρα της ΕΕ που φτάνει στο σημείο να λογοκρίνει τη δουλειά ενός καλλιτέχνη με βάση τα θρησκευτικά πιστεύω και να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια με το έτσι θέλω. Γι' αυτό το λόγο λοιπόν κι εγώ θα είμαι εκεί.

Edit: αν κάποιοι το βλέπουν ως ευκαιρία για να εκφράσουν το αντιχριστιανικό τους μένος πιστεύω ότι δεν έχουν θέση στην εκδήλωση αυτή. Η κοινωνία των πολιτών πιστεύω ότι θα τους αποδοκιμάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Παρ 31 Ιούλ 2009, 13:40

Άλλη δουλειά δεν είχε ο Γαβράς και αποφάσισε να κάνει "ανθελληνική" προπαγάνδα. Μιλάμε για ένα σκηνοθέτη παγκοσμίου φήμης που απεικονίζει μία ιστορική αλήθεια στην ταινία του. Πόσα χρήματα του έδωσαν δεν το γνωρίζω αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται κι ο Γαβράς πληρώθηκε. Αν πληρώθηκε πολλά μπράβο του και μαγκιά του που τους έπεισε να του τα δώσουν.
Αλέξανδρε, οι περισσότεροι αριστερίζοντες δυτικοκουλτουριάρηδες δεν παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις αλλά ως κλασσικοί μισθωμένοι εντελοδόχοι κάνουν ό,τι τους πούνε. Το ότι έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, επίσης δεν μου λέει τίποτα, διότι διεθνή μνήμη έχει πλέον το κάθε καρακιτσαριό.
Είναι μου φαίνεται προφανές γιατί ζει στο Παρίσι και όχι στην Ελλάδα-Ιράν όταν έχει να αντιμετωπίσει και να αντιπαρατεθεί με τους διάφορους φανατικούς.
Χαχαχα... σε καμμία περίπτωση δεν συγκρίνω την Ελλάδα με το Ιράν. Το Ιράν έχει σοβαρούς πολιτικούς.
Η εκκλησία δεν επενέβη επειδή αναφέρει αυτό το αληθές ιστορικό γεγονός, αλλά επειδή παρουσιάζει κληρικούς να διαπράττουν βαρβαρισμούς στη ζωφόρο, στη μετόπη και γενικώς γύρω από τον Παρθενώνα. Αυτό φυσικά δεν ισχύει και η παρουσίαση του γεγονότος μ' αυτό τον τρόπο κινεί υποψίες.
Εγώ είμαι υπέρ της άποψης να αποκατασταθεί το κομμάτι, αλλά να μην παρουσιάζει με τέτοιο προπαγανδιστικό τρόπο κληρικούς να ξηλώνουν ανάγλυφα και αγάλματα από τον ιερό ναό.
Η ιστορική αλήθεια δεν θα καπελωθεί από τους λογής-λογής φανατικούς που έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν θεοκρατία στην Ελλάδα. Σας έχουμε καταλάβει και σας βαρεθήκαμε. Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ιράν, πάει και τελείωσε.
Έχεις δίκιο. Η ιστορική αλήθεια θα καπελωθεί από τους μηδενιστές - υλιστές νεόπλουτους και βαθύπλουτους καπιταλιστές που επιθυμούν να ξεθεμελιώσουν τις πατροπαράδοτες αρχές, να θολώσουν τη μνήμη μας και να επιβάλλουν ολοκληρωτικώς το κοσμοείδωλό της, τη λεγόμενη Γη της Επαγγελίας σε μία μη πολιτικώς ελεγχόμενη οικονομία, χωρίς κράτη, χωρίς ιστορία, χωρίς θεούς, χωρίς κοινότητα! Εύγε! Ο καθένας μόνος του.
Κι επαναλαμβάνω, το Ιράν έχει σοβαρούς πολιτικούς, μην το προσβάλλεις.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Yperboreios
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Yperboreios » Παρ 31 Ιούλ 2009, 16:53

Αυτές τις γενικεύσεις δεν μπορώ Υπερβόρειε...ο καθένας που θα πάει να διαμαρτυρηθεί την Κυριακή σίγουρα θα το κάνει για τους δικούς του λόγους. Εγώ ούτε στον Δία πιστεύω ούτε αντιχριστιανός είμαι ούτε χριστιανός είμαι αλλά θα πάω γιατί θεωρώ ότι οι αρχές μου, οι φιλελεύθερες αρχές μου, βιάζονται ασύστολα από τέτοιου είδους αποφάσεις και πρακτικές. Ζούμε σε μία χώρα της ΕΕ που φτάνει στο σημείο να λογοκρίνει τη δουλειά ενός καλλιτέχνη με βάση τα θρησκευτικά πιστεύω και να διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια με το έτσι θέλω. Γι' αυτό το λόγο λοιπόν κι εγώ θα είμαι εκεί.

Edit: αν κάποιοι το βλέπουν ως ευκαιρία για να εκφράσουν το αντιχριστιανικό τους μένος πιστεύω ότι δεν έχουν θέση στην εκδήλωση αυτή. Η κοινωνία των πολιτών πιστεύω ότι θα τους αποδοκιμάσει.
alexandre δεν ξέρεις οτι σε αυτη την εκδήλωση διαμαρτυρίας θα ειναι πάρα πολλοί αντιχριστιανοί και μαλίστα παγανιστές και αρχαιολάτρες?Εγω πιστεύω οτι αν δεν εισαι αντιχριστιανός δεν εχεις καμιά δουλειά σε αυτην την εκδήλωση διαμαρτυρίας.Αν δεν σε αφορά ο χριστιανισμός και το τί κανει ο καθε χριστιανός τοτε για ποιον λόγο να διαμαρτυρηθείς?Εμεις απο το facebook εχουμε μαζευτεί πανω απο 1000 ατομα οι οποιοι ανήκουμε σε ομάδες παγανιστών και φυσικά ειμαστε ολοι αντιχριστιανοί.Εγω προσωπικά εμαθα για αυτη την εκδήλωση διαμαρτυρίας απο το ΥΣΕΕ οι οποίοι μου έστυλαν μήνυμα στο facebook.Εμεις δεν εχουμε κανένα κόλλημα με το ιερατείο οπως οι περισσότεροι Έλληνες σημερα που λενε οτι δεν εχει σχέση με την θρησκεία τους.Όπως ειπα και πριν το ιερατείο εχει δύναμη γιατι οι εκκλησίες καθε πάσχα και καθε πρωτοχρονιά για παράδειγμα ειναι γεμάτες και αυτες τις συγκεκριμένες μέρες πηγαίνουν ακόμα και άνθρωποι που δηλώνουν άθεοι ή άθρησκοι ή δεν ξέρω και εγω τι άλλο.Το ιερατείο για να μην εχει δύναμη θα πρεπει να σταματήσουν ολοι να πηγαίνουν και να γεμίζουν τις εκκλησίες και να δίνουν λεφτά.Νομίζετε οτι απο μόνοι τους βρήκαν δύναμη και εξουσία οι θεοκράτες?Ξαναλέω το παράδειγμα με τους πολιτικούς.Δεν φταίνε οι πολιτικοί για τις πράξεις τους αλλα τα εκκατομύρια Έλληνες που τους ψηφίζουν.Θα χάσουν την δύναμή τους μονο αν σταματήσουνε να τους ψηφίσουνε.Οι πολλοί δίνουν δύναμη στους λίγους ετσι ειναι η δημοκρατία δυστηχώς και δεν φταίνε οι λίγοι που δέχονται αυτη την δύναμη.Εμεις οι παγανιστές αντιχριστιανοί παντως ειμαστε απο τους πρώτους που πηγαίνουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οχι καποιος που απλα θελει να πάει κοντρα στο ιερατείο για να το παίξει επαναστάτης η κατι τετοιο.Εμας μας πειράζει χίλιες φορές περισσότερο το οτι εκαναν κακό στον Παρθενώνα μας γιατι ο Παρθενώνας για εμας τους παγανιστές ειναι λατρευτικός χώρος ενω για χριστιανούς,άθεους κλπ ειναι απλα αρχαιολογικός χώρος.Άρα εμας μας πειράζει πρώτα απο όλους για το ποιός ακουμπάει τους λατρευτικούς μας χώρους.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 31 Ιούλ 2009, 17:34

alexandre δεν ξέρεις οτι σε αυτη την εκδήλωση διαμαρτυρίας θα ειναι πάρα πολλοί αντιχριστιανοί και μαλίστα παγανιστές και αρχαιολάτρες?
La-dee-da... :nuts: Οι παπάδες απ'τη μια, εσείς απ'την άλλη, τα ίδια σούργελα σε δυο παραλλαγές, υποβιβάζετε το θέμα αυτό σε αμιγώς θρησκευτικό ζήτημα.

Ε δεν είναι να απορεί κανείς, γιατί ΔΕΝ καταλαβαίνει το χριστεπώνυμο πλήθος απ'τη μια, το αρχαιολατρευτικό ή παγανιστικό απ'την άλλη, ότι χτενίζονται σαν το παριμοιώδες αιδοίο, την ώρα που ο κόσμος γύρω πάει για φούντο.

Θα'χετε ένα άγριο ξύπνημα, στο οποίο θα πιαστείτε με τα βρακιά κατεβασμένα, :moonie: (το μόνο πράγμα που θα απολαμβάνω μέσα σε διάφορες συμφορές :lol: ) αλλά μέχρι τότε καλά νανάκια στην επίπλαστη και μαλακώδη ευδαιμονία σας. :?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Παρ 31 Ιούλ 2009, 17:53

Αυτό το βιντεάκι κακώς προεβλήθη όπως έχει. Το να ζητείται από την άλλη να γίνουν αλλαγές είναι επ' ίσης απαράδεκτον. Το βιντεάκι δεν ήτο τίποτε άλλο από την ιστορία της καταστροφής ή της αλλοιώσεως του μνημείου, δεν ήτο όμως το ιστορικόν του. Σε μια περίοδο που το αίτημα επιστροφής των μαρμάρων θα έπρεπε λόγωι του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως να είναι στο ζενίθ, παρουσιάζουμε ένα άκρως διχαστικόν βίντεο, κι απο πάνω ζητείται και η "βελτίωσίς" του. Αυτό το έργον τέχνης που τωι όντι ελογοκρίθη ήτο και είναι ο Παρθενών ο ίδιος. Καμμια σχεσις δεν έχει με τον συμβολισμόν και την δύναμιν της εποχής που εδημιουργήθη.
Τώρα όσον αφορά τις υποτιθέμενες καταστροφές των Χριστιανών, αυτό δεν είναι τόσο αληθές. Όχι ότι δεν υπήρχον καταστροφές αρχαίων μνημείων κατά τον 4ον αι. μ.Χ., για τις οποίες μάλιστα ο Λιβάνιος προειδοποιεί τον Θεοδόσιον, αλλά ειδικά στην περίπτωσιν του Παρθενώνος είχαμε μάλλον αξιοποίησιν του μνημείου ως ναού της του Θεού Σοφίας αρχικώς και ως ναού της Παναγίας Αθηνιώτισσας έπειτα, που επεσκέφθη κι ο ίδιος ο αυτοκράτωρ Βασίλειος Β΄Βουλγαροκτόνος. Η αρχαία μας κληρονομιά έτσι μόνον μπόρεσε να διατηρηθεί ώς σήμερα, επειδή μετετράπη σε κάτι άλλο και δεν αφέθηκε εις την φθοράν του χρόνου ή των φυσικών φαινομένων. Οι πραγματικές καταστροφές έγιναν από τους Δυτικούς (Μοροζίνι, Έλγιν), οι οποίοι όντες αδίστακτοι προέβησαν στην σκύλευσιν του υπέροχου αυτού μνημείου.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 31 Ιούλ 2009, 17:59

To καταστροφη vs αξιοποιηση για τα μη-χριστιανικα μυαλα μοιαζουν απλο λογοπαιγνιο.
Κατεστραφη ο συγκεκριμενος θρησκευτικος χαρακτηρας του ναου.
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Παρ 31 Ιούλ 2009, 18:03

Ποιοι να ήταν εκείνοι που ανέβηκαν στο μνημείο και πελέκησαν τα γλυπτά του. Ιερείς, απλοί πιστοί ή ζηλωτές; ρωτήσαμε τον καθηγητή Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νίκο Σταμπολίδη.

«Δεν μπορεί να πει ποτέ κανείς ποιοι ήταν ακριβώς, διότι τέτοιου είδους πράξεις γίνονται συνήθως από φανατισμένα πλήθη ή ομάδες συχνά υποκινούμενες. Η Ιστορία στον ρου της έχει πολλά τέτοια παραδείγματα. Για το κάψιμο π.χ. της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας δεν μπορεί κανείς να προδιορίσει τον τύπο των ανθρώπων που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια. Γιατί σε έναν ομαδικό βανδαλισμό ποτέ δεν ξέρεις αν έχουν παρεισφρύσει στοιχεία που ανήκουν στην "ομάδα πρωτοβουλίας" ή όχι. Πρέπει να είναι κανείς πολύ επιφυλακτικός, γιατί μπορεί ο βανδαλισμός να έχει γίνει από ένα χέρι και η σφραγίδα της ταυτότητας να έχει χαραχθεί από άλλο χέρι μεταγενέστερα. Πάντως, οι βανδαλισμοί τέτοιου είδους γίνονται πάντα σε εποχές που υπάρχει κρίση. Σε μια περίοδο που δεν υπάρχει ένα απόλυτο status quo και ομάδες πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες συγκρούονται για να υπερισχύσουν και ξεσπούν στα μνημεία. Είμαι βέβαιος ότι αυτό ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Παρθενώνα.
Η επικράτηση του Χριστιανισμού με το διάταγμα των Μεδιολάνων (312-313) του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ένα διάταγμα ανεξιθρησκίας, η μετέπειτα αναβίωση των ειδώλων με τον Ιουλιανό τον Παραβάτη (361-363) και στη συνέχεια με τον Μέγα Θεοδόσιο, που ανακηρύσσει τη χριστιανική θρησκεία ως επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας (380), ήταν μια εποχή που χαρακτηρίζεται από ένα συνεχές πισωγύρισμα. Ολα αυτά στον 4ο αιώνα. Δεν μπορεί οι εναλλαγές αυτές να μη δημιούργησαν αντιπαλότητες και αντεκδικήσεις.
Θεωρώ επίσης βέβαιο ότι, όπως υπήρχαν κρυπτοχριστιανοί πριν από τον Μ. Κωνσταντίνο, έτσι θα υπήρχαν και κρυπτοειδωλολάτρες μετά τον Θεοδόσιο. Γι' αυτό πολύ συχνά βλέπουμε οι Χριστιανοί να χρησιμοποιούν τους αρχαίους ναούς. Τους μετατρέπουν σε εκκλησίες με αποτέλεσμα να τους προστατεύουν. Αν ήταν φανατισμένοι, θα τους γκρέμιζαν συθέμελα και σήμερα δεν θα είχαμε καν Παρθενώνα.
Στις Συρακούσες βλέπεις σήμερα την Αρχιεπισκοπή τους να είναι κτισμένη πάνω στον ναό της Αθηνάς. Τους δε μεγάλους λίθινους λέβητες να τους χρησιμοποιούν για το αγίασμα. Εξαρτάται λοιπόν για ποια ποιότητα χριστιανών μιλάμε. Γιατί όλοι οι χριστιανοί δεν ήταν ίδιοι
».

πηγή: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&dat ... 9&id=68732
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
Yperboreios
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Yperboreios » Παρ 31 Ιούλ 2009, 20:09

Αν μιλήσουμε για την Αγια Σοφιά εσας τους χριστιανούς δεν σας πειράζει που την εχουν κάνει τζαμί?Ειναι προσβολή για εναν ναό να του αλλάξεις ολόκληρο το θρησκευτικό οικοδόμημα και πνεύμα.Για παράδειγμα δεν θα σας πείραζε οι σατανιστές να άλλαζαν μια εκκλησία σε ναό του Σατανά?Δεν ειναι παντα καλό το να αλλάζεις την θρησκευτική ταυτότητα ενος ναού για εμενα προσωπικά δεν ειναι σε καμιά περίπτωση καλή πράξη.Απλα μερικοί χριστιανοί δικαιολογούν οτι δεν κατέστρεψαν τελειως μερικούς αρχαίους ναούς αλλα τους μετέτρεψαν σε εκκλησίες και ετσι διεσώθηκαν.Εγω θα ελεγα καλύτερα να καταστραφεί ενας αρχαίος ναός της Ελληνικής θρησκείας των αρχαίων παρα να γίνει χριστιανικός ή μουσουλμανικός ή οτι άλλο.Βεβαια οι αρχαίοι ήξεραν σε ποιό ακριβως σημείο να χτίσουν εναν ναό σύμφωνα με τους νόμους της φύσης και της αστρολογίας δηλαδη έχτιζαν ναούς κατω ακριβώς απο καποιον συγκεκριμένο αστερισμό και αν δεν κανω λάθος έχτιζαν καποια συγκεκριμένη μέρα ανάλογα με τις θέσεις των πλανητών.Αυτο ισχύει και με τα θέατρα που έχτιζαν.ίσως ακομα και με τα απλά σπιτάκια τους.Ίσως μερικοί χριστιανοί το γνώριζαν αυτο και δεν κατέστρεψαν όλους τους αρχαίους ναούς και τους μετέτρεψαν σε χριστιανικούς.Σημασία εχει οτι αυτο ειναι προσβολή για την αρχαία θρησκεία γιατι οι αρχαίοι ναοί ανήκουν στους Θεούς και όχι σε καποιον χριστιανικό Θεό ή χριστιανό άγιο.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Κυρ 02 Αύγ 2009, 18:27

Κατ' αρχάς θα συμφωνήσω με τον Υπερβόρειο, αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι το "ψαλίδι" στο βίντεο του Κώστα Γαβρά.
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι οι θερμοί "κήρυκες" του χριστιανισμού που έσπευσαν να αθωώσουν και τα φιλελεύθερα φερέφωνα της "προόδου" (=Νέας Τάξης Πραγμάτων) για να καταδικάσουν αυτή την κίνηση, είναι τα θύματα αυτών που εσκεμμένα παρουσίασαν κληρικούς να διαπράττουν βανδαλισμούς όντας βέβαιοι ότι η Εκκλησία θα αντιδράσει! Από εκεί ξεκινάει όλη η διαμάχη, την οποία κάποιοι την προκάλεσαν.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρύψεις την αλήθεια, δεν είναι η αποσιώπηση και η παρουσίαση ψευδών ή ατεκμηρίωτων γεγονότων, αλλά η νώθευση της αλήθειας. Παρουσιάζουν κάποιες αλήθειες συγκεχυμένες με κάποιες εικασίες και ισοπεδώνουν την αλήθεια.
Εννοείται πως ο Παρθενώνας λειτούργησε κάποτε ως χριστιανικός ναός, αλλά ουδέποτε αναφέρθηκε ότι σκαρφάλωσαν κληρικοί και ξήλωσαν κομμάτια του ναού που θεωρούσαν ειδωλολατρικά κ.τ.λ.
Προκαλεί διχόνοιες και είναι μια εικασία.
Όλα αυτά είναι εικασίες... εικασία είναι ότι κάποιοι τα ξήλωσαν υποκινούμενοι από την εκκλησία, εικασία είναι ότι τα ξήλωσαν οι ίδιοι οι κληρικοί, εικασία είναι ότι δεν συνέβη τίποτα από αυτά. Το μόνο τεκμηριωμένο για το οποίο δεν χωράει αμφιβολία είναι ότι λειτούργησε ως χριστιανικός ναός.
Τόσες μέρες οι παπάδες επισημαίνουν ότι δεν αφαίρεσαν το κομμάτι επειδή αναφέρει το αληθινό ιστορικό γεγονός, αλλά επειδή δείχνει κληρικούς να διαπράττουν βαρβαρισμούς.
Με ποιο δικαίωμα ο κ. Γαβράς πήρε ένα ιστορικό γεγονός και πρόσθεσε σ' αυτό ως αληθή μία εικασία; Νομιμοποιείται να κάνει κάτι τέτοιο; Αναλογιστήκατε το μέγεθος του λάθους που έκανε ο κ. Γαβράς, όλοι εσείς οι κριτές της Εκκλησίας;
Για εμένα είστε απλά φερέφωνα, όσοι βλέπετε μαύρο ή άσπρο σ' αυτή την περίπτωση.
Κι ενώ δικαίως έκανε ένσταση η Εκκλησία, γιατί την προσβάλλει η παρουσίαση ενός ατεκμηρίωτου γεγονότος ως αληθούς, έτρεξαν όλοι από τον καλλιτεχνικό, το δημοσιογραφικό και τον πολιτικό κόσμο να καταδικάσουν την ένσταση και την επέμβαση της Εκκλησίας. Και δεν μιλάμε για μία απλή έκθεση, αλλά για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης διεθνούς φήμης και απήχησης που υποτίθεται ότι πρέπει να προσέχει τι αναφέρει, σωστά;
Είμαι υπέρ της αποκατάστασης του κομματιού αλλά δεν πρέπει να δείχνει κληρικούς να βεβηλώνουν τον ιερό ναό της Ακροπόλεως αλλά να αναφέρει απλώς το γεγονός.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”