Google vs Microsoft

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 3066
Εγγραφή: Παρ 20 Απρ 2007, 03:50
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Fortress of Solitude

Google vs Microsoft

Δημοσίευση από seliniasmenos » Κυρ 12 Ιούλ 2009, 01:24

Στην καρδιά της αυτοκρατορίας της Microsoft χτύπησε η Google, που δείχνει όλο και πιο έτοιμη για τη μητέρα των μαχών με τη μεγάλη της αντίπαλο.

Η πλέον «επισκέψιμη» μηχανή αναζήτησης του Ιντερνετ στον κόσμο, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε πόλεμο με τη Microsoft, ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την κυκλοφορία του δικού της λειτουργικού προγράμματος (OS Chrome), το οποίο μάλιστα θα διατίθεται δωρεάν. Η κίνηση χτυπάει απευθείας στο βασικό οχυρό της Microsoft, την αγορά λογισμικού, υπεύθυνη για το 40% των κερδών της και πιο συγκεκριμένα το λειτουργικό της πρόγραμμα, τα Windows, με το οποίο εδώ και δεκαετίες ελέγχει 9 στους 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές που υπάρχουν στον κόσμο, εκατομμύρια καταναλωτές και γεμίζει τα ταμεία της.

Η Google, όπως και αρκετοί άλλοι καινοτόμοι φορείς στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας, υποστηρίζουν ότι τα Windows, όπως και τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα που κυκλοφορούν στην αγορά, γεννήθηκαν σε εποχές που δεν υπήρχε διαδίκτυο. Το OS Chrome είναι συνεπές με τον στόχο της Google και άλλων εταιρειών να κάνουν τους χρήστες των υπολογιστών να χρησιμοποιούν λογισμικό online. Μια πρακτική η οποία, αν εξαπλωθεί, ενδεχομένως θα γκρεμίσει το σημερινό μονοπώλιο της Microsoft, η οποία και χρεώνει, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, από 20 δολάρια για το παλιό σύστημα ΧΡ των Windows έως 150 δολάρια το τρέχον, Vista.

Πολύ έξυπνα η Google επέλεξε να δώσει την πρώτη μάχη της για την καθιέρωση του OS Chrome στην αγορά των netbooks, τους χαμηλού κόστους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η λειτουργία των οποίων είναι προσαρμοσμένη στο Ιντερντετ και τις εφαρμογές του και οι οποίοι αυξάνουν ραγδαία τις πωλήσεις τους σήμερα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τύπους PC, που χάνουν. Η Microsoft που καθυστέρησε να αγκαλιάσει την τρέλα των netbooks υποστηρίζοντας ότι θα είναι δύσκολη η δημιουργία μιας νέας κατηγορίας PC, αν και διαψεύστηκε, συνεχίζει να παραμένει απρόθυμη υποστηρίκτριά τους, ακόμη και μετά το πρόσφατο μπουμ των πωλήσεών τους. Αιτία οι φθηνότερες εκδόσεις των Windows που χρησιμοποιήθηκαν για τα netbooks και οι οποίες «κανιβάλισαν» τις ακριβότερες εκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος.

Εξίσου έξυπνη ήταν όμως και η επιλογή της Google να ανακοινώσει την κυκλοφορία το OS Chrome λίγο πριν η Microsoft εξαγγείλει τις τιμές των νέων Windows 7, που κυκλοφορούν τον Οκτώβριο. Παρά την κρίση, η Microsoft δεν επιθυμεί μείωση των τιμών του νέου της προϊόντος. Ομως οι κατασκευαστές PC, που αγωνίζονται να ανακάμψουν, καθώς υποφέρουν και αυτοί από τις συνέπειες της παγκόσμιας ύφεσης και την εκρηκτική άνοδο των πωλήσεων netbooks -που «κανιβαλίζουν» τα παραδοσιακά laptops τα οποία κοστίζουν έξι φορές περισσότερο- σκέφτονται διαφορετικά. Το OS Chrome θα μπορούσε να αποτελέσει το εισιτήριο των κατασκευαστών PC για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, γι' αυτό και αρκετά μεγάλα ονόματα, όπως οι Hewlett-Packard, Acer and Lenovo, Asutek, πιθανόν να το αγκαλιάσουν.
ΜΠ. ΜΙΧΑΛΗΣ


http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=62675
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Konstantinos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 524
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:23
Irc ψευδώνυμο: [Konstantinos]
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Σ' άλλη γη, Σ' άλλη τροχιά σ άλλη χώρα

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από Konstantinos » Κυρ 12 Ιούλ 2009, 18:09

To chrome βγαίνει με την λογική του cloud computing. Όπου το μόνο που θα κάνει ο υπολογιστής θα είναι να συνδέεται στο διαδίκτυο όπου θα είναι αποθηκευμένα όλα τα αρχεία σου και τα προγράμματα θα είναι εφαρμογές Web.

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι θα χτυπήσει την microsoft. Όχι στο κοντινό μέλλον τουλάχιστον.
Mess with the best, CRY LIKE THE REST
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 12 Ιούλ 2009, 18:43

Επικίνδυνη ιστορία. Δεν θα εμπιστευόμουν τα προσωπικά μου αρχεία σε μία web εφαρμογή.
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: Δευ 01 Σεπ 2008, 15:26
Irc ψευδώνυμο: Casandra
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από Casandra » Κυρ 12 Ιούλ 2009, 23:22

Ο σχεδιασμός του Chrome γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της επιφάνειας εργασίας και του λεγόμενου "cloud computing". Με το πάτημα ενός κουμπιού ο Chrome σου δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα desktop, έν Start menu, ή μια συντόμευση για γρήγορη εκκίνηση για οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή εφαρμογή στο Web, δημιουργώντας έτσι, ένα μπλέξιμο με το τί ανήκει στον υπολογιστή σου και τί είναι online. Όλες οι συντομέυσεις που θα δημιουργήσετε από το web δεν θα έχουν tool bars και τα tabs από τα παράθυρα αφήνοντάς τα σαν desktop εφαρμογές παρά σαν μια ιστοσελίδα.

Ο chrome δεν νομιζω να αποτελέσει απειλή για κανέναν browser, είτε αυτός είναι IE 7/8, είτε FireFox, είτε Opera. Κοιμηθείτε ήσυχοι. :D
Divine Sinner έγραψε:Επικίνδυνη ιστορία. Δεν θα εμπιστευόμουν τα προσωπικά μου αρχεία σε μία web εφαρμογή.
Βέβαια, το cloud computing, δεν είναι και τόσο τρομερό. Εφαρμογές όπως τα peer-to-peer, BitTorrent, Skype και το SETI@home χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική αυτή.
Δεν κατεβάζεις μουσική ή ταινίες; Ίσως απλά να μην το ήξερες. :)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 13 Ιούλ 2009, 00:18

Δεν κατεβάζεις μουσική ή ταινίες; ίσως απλά να μην το ήξερες :)
Ε, κατεβάζω από την εποχή του καζαα και του audiogalaxy.
Αλλά εκεί ήταν ορισμένα αρχεία τα οποία μοιραζόμασταν.
Εδώ, δεν ξέρω αν μιλάμε για ορισμένα αρχεία ή για όλα.
Όπως το κατάλαβα, θα έχεις έναν σχεδόν άδειο δίσκο ή ένα usb stick και θα μπαίνεις στα αρχεία σου online.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Δημοσιεύσεις: 1847
Εγγραφή: Τετ 18 Ιουν 2008, 17:03
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: 12η Αποικία

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από SeirioAstro » Δευ 13 Ιούλ 2009, 13:06

Όσο περνάει ο καιρός, η Microsoft δέχεται όλο και μεγαλύτερη πίεση απο παντού. Έκαναν την τούμπα με τα Vista και στο καπάκι έρχονται τα Win 7, οι εκδόσεις του Linux ανεβαίνουν σταθερά και γίνονται όλο και καλύτερες, είναι θέμα χρόνου να κατακτήσουν μαζικά τους χρήστες και η παγκόσμια κοινότητα χρηστών πιέζει όλο και πιο πολύ για αποτελεσματικά, ελεύθερα λογισμικά που θα αντικαταστήσουν λειτουργικά και προγράμματα που είναι πανάκριβα, μία εμπορική τάξη δισεκατομμυρίων που ο ίδιος ο Γκέιτς ξεκίνησε. Τα Macintosh έχουν επίσης μία σταθερή πορεία αν και ενδείκνυνται για πιο συγκεκριμένες χρήσεις, και γενικά επειδή πολλά τα λειτουργικά και ταχύτατες οι αλλαγές, ο κόσμος μπερδεύεται και δεν μπορει να προλάβει τις εξελίξεις, και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που η Microsoft παραμένει ζωντανή, γιατί οι περισσότεροι προτιμούν τα γνωστά και δεν θέλουν να δοκιμάσουν κάτι άλλο. Για εμενα, το Linux σε λίγα χρόνια θα είναι μονόδρομος και η Microsoft θα βαράει το κεφάλι της, που ήδη το βαράει δηλαδή. Και καλύτερα, ήθελαν ένα γερό χαστουκι, πρέπει να αρχίσει να σπάει το μονοπώλιο, το μονοπώλιο δεν είναι καλό για κανέναν.
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Konstantinos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 524
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:23
Irc ψευδώνυμο: [Konstantinos]
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Σ' άλλη γη, Σ' άλλη τροχιά σ άλλη χώρα

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από Konstantinos » Τρί 14 Ιούλ 2009, 00:34

Ναι, ούτε την microsoft την πειράζει να υπάρχουν κι άλλοι στην αγορά..
Όμως, δεν χάνει την τόσο ζεστή θέση της στην αγορά τόσο εύκολα.

Πρώτα απ' ολα, έχουν χιλιάδες ανθρώπους να δουλεύουν πάνω στα windows, βγαίνουν πάρα πολλές εφαρμογές, και υπάρχουν πολλές πετυχημένες που συνεχίζουν να αναπτύσσονται κυρίως σε windows.

Τα windows vista μπορεί σε πολλούς να μην άρεσαν, είτε αυτό είναι γιατί ο υπολογιστής τους ήταν παλιός και τα έκανε να τρέχουν αργά, είτε ότι μετά απο 5 χρόνια είχαν πια προσαρμοστεί και συνηθίσει, είτε γιατί απλώς ήταν φανατικοί άλλων OS.

Το θέμα είναι ότι τα vista Δεν ήταν ΤΟΣΟ άσχημα...

Τα windows 7 υπόσχονται πολλά παραπάνω, και μικρότερες απαιτήσεις από τα vista, κάνοντάς τα να μπουν και στο παιχνίδι των netbooks.

Τώρα το θέμα είναι ότι ούτε η google, η apple, τα linux ουτε κανείς άλλος δεν μπορεί τόσο απλά να αγγίξει την θέση της microsoft, με τέτοιο εύρος εφαρμογών, παιχνίδια για windows, Ο μέσος χρήστης που έχει προσαρμοστεί... Πολλά....
Μπορεί μερικοί να "γκρινιάζουν" για τα windows αλλα δεν θα τα άφηναν έυκολα.

Επίσης η ιδέα του cloud computing δεν θα περάσει έτσι, δεν θα δεχτούν εύκολα οι χρήστες να τρέχουν ολα Online, θα έχει κάποια χρήση αλλά όχι τόσο πολύ...

Το επιχείρημα ότι τα άλλα λειτουργικά δεν έχουν ιούς, ε, αυτός που θα φτιάξει τον ιό δεν θα τον φτιάξει για τους λίγους, αλλά για τον κυρίαρχο της αγοράς, το ίδιο θα γίνει και με τα άλλα λειτουργικά αν αποκτήσουν μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά.
Mess with the best, CRY LIKE THE REST
Άβαταρ μέλους
geoak
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Δευ 21 Δεκ 2009, 15:32
Φύλο: Άνδρας

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από geoak » Δευ 21 Δεκ 2009, 17:36

Πάντως η μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που δουλεύουμε με το pc (στο internet πάντα πια) είναι η λογική του google wave (http://wave.google.com/help/wave/closed.html).
Και αυτό θα είναι αρκετά μεγάλο πλήγμα και πάλι στην λογική που εξακολουθεί να βλέπει τους χρήστες η Microsoft.
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 859
Εγγραφή: Δευ 27 Σεπ 2010, 16:16
Φύλο: Άνδρας

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από paris4u » Παρ 08 Φεβ 2013, 23:12

Γραψτε στην μπαρα αναζητησης της Google do a barrel roll πατηστε εντερ και πειτε μου ποιος πολιτικος σας ερχετε στο νου; :lol: :woot:
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από ION 4ever » Παρ 08 Φεβ 2013, 23:30

xaxaxa ο κωλοτούμπας.
Για το ποιος ακριβώς?
αδιευκρίνιστο
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
paris4u
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 859
Εγγραφή: Δευ 27 Σεπ 2010, 16:16
Φύλο: Άνδρας

Re: Google vs Microsoft

Δημοσίευση από paris4u » Παρ 08 Φεβ 2013, 23:43

:xara: χαχαχ μπραβο ION 4ever

Υ.Γ
Η αληθεια ειναι οτι ειναι παρα πολλοι οι πολιτικοι που ασχολουνται με το εν λογο αθλημα,αλλα ο μετρ της κωλοτουμπας ειναι Καρατζαφερης
Ποτε δεν σημαδευουνε στα ποδια.
Στο μυαλο ειναι ο στοχος ,τον νού σας!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές και Διαδίκτυο”