πΝευματικά Δικαιώματα
- Spirit oF Fire
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
- Φύλο: Γυναίκα
πΝευματικά Δικαιώματα
Έψαχνα για αυτά στο google και στη σελίδα μας αλλά δεν βρήκα απάντηση σε ένα μου ερώτημα. Για να κατοχυρώσω κάποιους στίχους μου, πρέπει να πάω σε συμβολαιογράφο ή μπορώ να πάω και σε δικηγόρο;
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Re: πΝευματικά Δικαιώματα
Ένας τρόπος ακόμη για να κατοχυρώσεις τα πνευματικά σου δικαιώματα, είναι να στείλεις στον εαυτό σου γράμμα με τους στίχους και να μην το ανοίξεις ποτέ παρα μόνο αν χρειαστεί σε δικαστήριο. Έχω ακούσει πως και σε δικηγόρο πας κανονικά αλλά δεν ξέρω αν είναι συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία που το κάνουν. Πάντως και σε δικηγόρο και σε συμβολαιογράφο γίνεται αυτό που λες και σίγουρα είναι ασφαλέστερο από ένα γράμμα. Το Γράμμα ωστόσο θα έχει φυσιολογικά έξοδα σε σχέση με τους δικηγόρους-συμβολαιογράφους. Ελπίζω να σε βοήθησα έστω λίγο.
- Spirit oF Fire
εύχαριστώ =)
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
Σε συμβουλεύω να κάνεις με τη σειρά τις παρακάτω ενέργειες:Πνεύμα φωτιάς έγραψε:Για να κατοχυρώσω κάποιους στίχους μου, πρέπει να πάω σε συμβολαιογράφο ή μπορώ να πάω και σε δικηγόρο;
Ενέργεια πρώτη: Γράψε τους στίχους σου χειρόγραφα, βάλτους σε έναν φάκελο και ταχυδρόμησέ τον με συστημένη επιστολή στον εαυτό σου. Κράτησε οπωσδήποτε την απόδειξη του ταχυδρομείου.
Αυτό γίνεται για να μπορέσεις να αποδείξεις στο δικαστήριο (αν ποτέ χρειαστεί) ότι οι στίχοι είναι δικοί σου.
Ενέργεια δεύτερη: Πήγαινε σε έναν συμβολαιογράφο, ο οποίος θα συντάξει κάποια πράξη κατάθεσης και το πνευματικό σου έργο, σφραγισμένο σε φάκελο, θα κατατεθεί στο χρηματοκιβώτιό του. (Μια πράξη κατάθεσης σε συμβολαιογράφο δεν κοστίζει μην ανησυχείς)
Προτείνω για σιγουριά να κάνεις ΚΑΙ τις δυο παραπάνω ενέργειες.
Ύστερα μπορείς να δημοσιεύσεις τα ποιήματά σου παντού και οπωσδήποτε ΚΑΙ στα ΙΔΕΟ για να τα απολαύσουμε.
(Μη ξεχνάς ότι μπορεί να τα αντιγράψει ο καθένας, όπου κι αν τα δημοσιεύσεις. Αλλά από εκεί και πέρα εσύ θα πρέπει να προβείς σε νομικές διαδικασίες για να το αποδείξεις την πνευματική σου ιδιοκτησία και να απαιτήσεις αποζημίωση όπως ορίζει ο νόμος)
- Spirit oF Fire
ευχαριστώ πολύ =) δεν με πειράζει η αναδημοσίευση, απλά θέλω να προωθήσω τους στίχους και θέλω πριν κλείσω τα ραντεβού να είμαι κατοχυρωμένη, θα κάνω αυτά που είπες και πάλι ευχαριστώ.
- Apomakros
Δική μου η ευχαρίστηση! Εδώ είμαστε για ό,τι απορίες έχεις.
Α, ξέχασα να πω κάτι, είναι αυτονόητο βέβαια αλλά ας το πω...
Τον συστημένο φάκελο που θα στείλεις με το ταχυδρομείο στον εαυτό σου, μη τον ανοίξεις όταν τον παραλάβεις, αλλά φύλαξέ τον σε ασφαλές μέρος μαζί με την απόδειξη του ταχυδρομείου. Θα ανοιχτεί ΜΟΝΟ σε δικαστήριο αν τυχόν στραφείς εναντίον κάποιου δικαστικά.
(Μπορεί βέβαια και να μη χρειαστεί, αλλά αυτό γίνεται μόνο για την κατοχύρωσή σου)
Α, ξέχασα να πω κάτι, είναι αυτονόητο βέβαια αλλά ας το πω...
Τον συστημένο φάκελο που θα στείλεις με το ταχυδρομείο στον εαυτό σου, μη τον ανοίξεις όταν τον παραλάβεις, αλλά φύλαξέ τον σε ασφαλές μέρος μαζί με την απόδειξη του ταχυδρομείου. Θα ανοιχτεί ΜΟΝΟ σε δικαστήριο αν τυχόν στραφείς εναντίον κάποιου δικαστικά.
(Μπορεί βέβαια και να μη χρειαστεί, αλλά αυτό γίνεται μόνο για την κατοχύρωσή σου)
- Spirit oF Fire
ναι, αυτό το βρήκα στο διαδικτυο, απλά δεν ήξερα σε τι ειδικό μπορούσα να απευθυνθώ thank you
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Πολυ ωραία στα είπε ο Απόμακρος, αλλά νομίζω ότι υπάρχει και εταιρία κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων... πας εκεί τα καταθέτεις και τελείωσες.
Πρέπει να το ψάξουμε, αλλά σίγουρα υπάρχει αυτό που λέω.
Πρέπει να το ψάξουμε, αλλά σίγουρα υπάρχει αυτό που λέω.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
Εξ' όσων γνωρίζω Βίκυ, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα εταιρίες κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων όπως γίνεται στο εξωτερικό.Aρελα έγραψε:Πολυ ωραία στα είπε ο Απόμακρος, αλλά νομίζω ότι υπάρχει και εταιρία κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων... πας εκεί τα καταθέτεις και τελείωσες.
Πριν λίγα χρόνια, υπήρχε βέβαια στην Εθνική Βιβλιοθήκη ειδικό τμήμα για κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας, όπου συμπλήρωνες ένα έντυπο, κατέθετες ένα αντίτυπο και τέλειωνε η ιστορία, αλλά αυτό το τμήμα έχει καταργηθεί εδώ και αρκετό καιρό.
Εκτός αν εννοείς την Α.Ε.Π.Ι. (άλλη πονεμένη ιστορία) η οποία όμως δεν είναι εταιρία κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά (ληστρικός) οργανισμός συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων...
(έτερον εκάτερον)
Απορία: Επειδή έχω στείλει κάποιες φορές συστημένες επιστολές, ποτέ δεν αναφέρεται στην απόδειξη που μου δίνουν από το ταχυδρομείο τι περιέχει ο φάκελος. Αν πχ κάποιος στείλει στον εαυτό του (ή σε κάποιον άλλο) ένα λευκό χαρτί, πως αποδεικνύεται ότι είναι στίχοι και όχι κάτι άλλο άσχετο;Apomakros έγραψε:Ενέργεια πρώτη: Γράψε τους στίχους σου χειρόγραφα, βάλτους σε έναν φάκελο και ταχυδρόμησέ τον με συστημένη επιστολή στον εαυτό σου. Κράτησε οπωσδήποτε την απόδειξη του ταχυδρομείου.Πνεύμα φωτιάς έγραψε:Για να κατοχυρώσω κάποιους στίχους μου, πρέπει να πάω σε συμβολαιογράφο ή μπορώ να πάω και σε δικηγόρο;
Αυτό γίνεται για να μπορέσεις να αποδείξεις στο δικαστήριο (αν ποτέ χρειαστεί) ότι οι στίχοι είναι δικοί σου.
- Konstantinos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: [Konstantinos]
Ο φάκελος θα είναι σφραγισμένος..... Οπότε δε θα μπορεί να είναι λευκό χαρτί
Mess with the best, CRY LIKE THE REST
Περιμεντε. περνω εγω τους στιχους ενος αλλου.
μου τους στελνω με συστημενη επιστολη.
πως αυτο αποδυκνειει στο δικαστηριο οτι ειναι δικοι μου;
μου τους στελνω με συστημενη επιστολη.
πως αυτο αποδυκνειει στο δικαστηριο οτι ειναι δικοι μου;
- Apomakros
Εύλογη η απορία σου. Η απόδειξη του ταχυδρομείου δεν αναγράφει ποτέ το περιεχόμενο ενός φακέλου. Αποδεικνύει μόνο την ημερομηνία, δηλαδή πότε στάλθηκε ο φάκελος.e-to3iko έγραψε:Απορία: Επειδή έχω στείλει κάποιες φορές συστημένες επιστολές, ποτέ δεν αναφέρεται στην απόδειξη που μου δίνουν από το ταχυδρομείο τι περιέχει ο φάκελος. Αν πχ κάποιος στείλει στον εαυτό του (ή σε κάποιον άλλο) ένα λευκό χαρτί, πως αποδεικνύεται ότι είναι στίχοι και όχι κάτι άλλο άσχετο;
Από τη στιγμή λοιπόν που ο φάκελος δεν θα ανοιχτεί από εσένα όταν τον παραλάβεις, αλλά θα φυλαχθεί μαζί με την απόδειξη του ταχυδρομείου και θα ανοιχτεί ΜΟΝΟ στο δικαστήριο (όπως έγραψα παραπάνω), αποδεικνύεται η πνευματική ιδιοκτησία επί του έργου που περιέχει ο φάκελος.
Ο τρόπος αυτός, σε συνδυασμό και με την κατάθεση του έργου σε συμβολαιογράφο (με μια απλή πράξη κατάθεσης) σε κατοχυρώνει απόλυτα.
Γι' αυτό, Divine, πρότεινα παραπάνω (αν είδες) να ακολουθούνται ΚΑΙ οι δύο ενέργειες .
(Έτσι η κατοχύρωση είναι πληρέστερη)