God speed M J...
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)
Kariatida έγραψε:Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ με τον χαμό του, καθώς έχει γράψει/τραγουδήσει/ εκτελέσει τραγούδια που με ενέπνευσαν σε στιγμές της ζωής μου που χρειαζόμουν ταρακούνημα (βλ Earth Song). Δεν θα σταθω στο ότι άλλαξε δέρμα. Δεν μου ζήτησε δανεικά για να το κάνει ούτε να κάνω κάτι γι αυτό. Το κακό που έχουμε στην Ελλάδα είναι πως όταν πεθαίνει κάποιος πέφτουμε σαν τα κοράκια να τον κατασπαράξουμε πιάνοντας όλα τα αρνητικά και ξεχνώντας τα θετικά.
Σημασία έχει ότι έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Ο κόσμος λάτρεψε τη μουσική του, ο ίδιος απέκτησε δύο παιδιά που απ όσο ξέρω υπεραγαπούσε, και άλλαξε χρώμα που επίσης ήθελε. Από εκεί και πέρα όλα τ άλλα είναι περιττά. Το να ρίχνουμε λάσπη σε έναν νεκρό, είτε τον συμπαθούμε είτε όχι είναι χάλια.
Απομακρε, τα πράγματα είναι απλά:Apomakros έγραψε:Καλό ταξίδι στον αποβιώσαντα.
Οι δικές μου ενστάσεις είναι σχετικά με τον τίτλο ....ο βασιλιάς της ποπ.
(κάτι για το οποίο διαφωνώ - και είναι προσωπική μου άποψη αυτή)
Πέραν όμως της όποιας προσφοράς του εν λόγω αποβιώσαντος καλλιτέχνη στη μουσική, πόσο εύκολα τα ΜΜΕ και εμείς αποδίδουμε έναν τίτλο;
Δεν τον αξίζει αυτό τον τίτλο κατ' εμέ (αλλά αυτό είναι μια προσωπική άποψη)
Γι' αυτό θα παρακαλούσα όλους εσάς και ιδίως τους πιο σχετικούς με τη μουσική και την τέχνη ειδικότερα,
να απαντήσετε στο ερώτημα:
Με ποια κριτήρια αποδίδεται (ή αποδίδετε) σε κάποιον τον τίτλο "βασιλιάς";
Τόσο εύκολα άραγε χρήζουμε κάποιον "βασιλιά" ;
(ευχαριστώ)
Ένας ανθρωπος λοιπόν που έφτιαξε ενα ολόκληρο είδος μουσικής, το λιγότερο που μπορούμε να τον αποκαλέσουμε, είναι βασιλιάς.Throughout his career he received numerous honors and awards, including the World Music Awards' Best-Selling Pop Male Artist of the Millennium, the American Music Award's Artist of the Century Award and the Bambi Pop Artist of the Millennium Award
...συμπληρώνω πως άνοιξε και νέους ορίζοντες στα χορευτικά, με κινήσεις κορυφαίας έμπνευσης και εκτέλεσης, που τον καθιστούν πρωτεργάτη των μεταγενέστερων μουσικο-χορευτικών ειδών hip hop, break dance κλπ, τα οποία εξελίσσονται και σήμερα σε θαυμάσια και ευρηματικά είδη που δίνουν νέες διαστάσεις στο χορό.Ένας ανθρωπος λοιπόν που έφτιαξε ενα ολόκληρο είδος μουσικής, το λιγότερο που μπορούμε να τον αποκαλέσουμε, είναι βασιλιάς.