Μας απαγορεύουν και το τσιγάρο

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Μας απαγορεύουν και το τσιγάρο

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 23 Ιουν 2009, 13:09

. Η προσβολή της δημόσιας αιδούς ήταν θεσμοθετημένη από αρχαιοτάτων χρόνων αφ'ενός, αφ'ετέρου δεν βγαίνει κανείς στα λογικά του να κάνει σεξ στους δρόμους. Αυτό θα ήταν βλαπτικό γενικότερα και σε πολύ πιο πολύπλοκους και πολύπρευρους όρους στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση και δη των παιδιών (στην οποία τουλάχιστον εγώ δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα απ'τη βλαπτικότητα που έχει το τσιγάρο πάνω μας).
Eιναι υποκειμενικο. ξερεις και η δουλεία ηταν θεσμοθετημενη απο αρχαιοτατων χρονων. δεν νομιζω να ηταν σωστη.
(στην οποία τουλάχιστον εγώ δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα απ'τη βλαπτικότητα που έχει το τσιγάρο πάνω μας).
Σε πειραζει αν τα παιδια δουν απο μικρη ηλικια σκηνες σεξ (οι επιστημονικες αποψεις δυισταντε οσων αφορα τα αποτελεσματα στη ψυχοσυνθεση) και δεν σε πειραζει αν χαρη στη συνηθεια σου γινουν μελλοντικοι καρκινοπαθης;
το οτι βλεπουν εσενα και τον καθε μαγκα ως προτυπο με το τσιγαρο στο χερι;
στο οτι απο την ηλικια του δημοτικου κρατανε τα μιλυβια σαν να ειναι τσιγαρα επειδη τους εχει περασει αυτη η ΜΑΘΗΜΕΝΗ συμπεριφορα; ολα αυτα δεν σε πειραζουν σε σχεση με τα παιδια;
Δεν σας αναγνωρίζουν το πτυχίο σας; Προσφεύγετε στην ελληνική δικαιοσύνη και αν δεν δικαιωθείτε από τα ελληνικά δικαστήρια (μέχρι και τον τελευταίο βαθμό) τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ προσφεύγετε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Το θεμα των πτυχιων εχει τελεσιδικισει. η Ελλαδα τρωει προστιμα την ωρα που μιλαμε.
απλα για συντεχνιακους σκοπους δεν συμμορφωνονται στις αποφασεις.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 23 Ιουν 2009, 18:46

ΠΑΛΙ προσπαθείς να εκτρέψεις το διάλογο στα σωστα και λάθη, ΠΑΛΙ προσπερνάς βολικότατα τα σημεία που θα'χαν αξία να σχολιάσεις και μένεις στα επιμέρους. Οκ θα το πιω το πικρό ποτηριο τούτο, για να μη νομίζεις πως δεν έχω ανταπάντηση.

Eιναι υποκειμενικο. ξερεις και η δουλεία ηταν θεσμοθετημενη απο αρχαιοτατων χρονων. δεν νομιζω να ηταν σωστη.
Όχι δεν ήταν, κι ήταν μια κακιά συνήθεια που κράτησε μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, παρά το γεγονός ότι δήλωναν οι κύριοι Αγγλοι/Αμερικάνοι "πολιτισμένοι".
Δεν είναι Ο,ΤΙ θεσμοθετείται σωστό, αλλά κάποια πράγματα είναι σωστά, και ένα απ'αυτά κατά τη γνώμη μου είναι η προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Σε πειραζει αν τα παιδια δουν απο μικρη ηλικια σκηνες σεξ (οι επιστημονικες αποψεις δυισταντε οσων αφορα τα αποτελεσματα στη ψυχοσυνθεση)
Ναι με πειράζει. Δεν ξέρω τι λένε οι επιστημονικές απόψεις, ξέρω τι λέει η δική μου άποψη που μπορεί να μην έχει την "εγκυρότητα" της επιστημοσύνης, αλλά δεν είναι και του πεταματού. Θεωρώ ότι τα παιδιά πρέπει να εισπράττουν ερεθίσματα σεξουαλικότητας, σε φυσιολογικούς ρυθμούς και ανάλογους με την συνολική ψυχονοητική αλλά και σεξουαλική τους ανάπτυξη. Αν εισπράττουν δυσανάλογα ερεθίσματα (είτε λιγότερα είτε "μπουκώνονται" με περισσότερα), τότε ΣΙΓΟΥΡΑ οι φυσιολογικοί ρυθμοί της εξέλιξης/ανάπτυξή τους θα διακοπούν βάναυσα κι αυτό θα φέρει άλλα μπουκώματα και βρασ'τα.

και δεν σε πειραζει αν χαρη στη συνηθεια σου γινουν μελλοντικοι καρκινοπαθης;
το οτι βλεπουν εσενα και τον καθε μαγκα ως προτυπο με το τσιγαρο στο χερι;
στο οτι απο την ηλικια του δημοτικου κρατανε τα μιλυβια σαν να ειναι τσιγαρα επειδη τους εχει περασει αυτη η ΜΑΘΗΜΕΝΗ συμπεριφορα; ολα αυτα δεν σε πειραζουν σε σχεση με τα παιδια;
Με πειράζει ΚΑΙ αυτό. Με τη διαφορά πως εγώ λέω ότι δεν είναι δουλειά της πολιτείας να το "ρεγουλάρει". και ΔΕΝ το ρεγουλάρει έτσι, γιατί μπορεί να μην καπνίσει ο γονέας σε δημόσιο χώρο, αλλά στο σπίτι του θα καπνίσει. Άρα, τα παιδιά (κάργα μιμητικά όντα) παραδειγματίζονται έτσι κι αλλιώς. Άρα, η πολιτεία ΔΕΝ το κάνει για να προστατεύσει τα παιδιά, ούτε και την υγεία μας όπως απέδειξα με ανάπτυξη επιχειρημάτων νωρίτερα. Άρα, ΓΙΑΤΙ το κάνει η πολιτεία; Ξέρει κανείς;

Καταλαβαίνεις βέβαια ότι η προσπάθειά σου να πλατιάσεις αυτό το τόπικ σε σημείο εκτροπής δεν πέτυχε, γιατί σε ΑΝΑΓΚΑΖΩ να εστιάσεις στη μαμημένη την πολιτεία εδώ πέρα, γιατί ΑΥΤΟ είναι το θέμα μας. Αν μπορείς καν'το, αν δε μπορείς η δε θες, μην συζητήσεις περαιτέρω αυτά που έθεσες εδώ, γιατί θα διασπάσω αυτά τα ποστ και θα τα κάνω ξέχωρο τόπικ. Θα σταματήσεις τα offtopics είτε το θες είτε όχι, γιατί αρνούμαι το μπαχάλεμα των τόπικς κατηγορηματικά όμως.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 25 Ιουν 2009, 11:26

Γίνεται και παραγίνεται, γιατί όπως είπα πιο πάνω σε άλλο ποστ βέβαια και ίσως να μην το διάβασες :
Δεν πιστεύω πως δικαιούται κανείς να επιβάλλει σε ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΝΗΛΙΚΑ τι πρέπει και τι δεν πρέπει, όταν αφορά ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ. Το κράτος δεν υπάρχει για να μου το παίζει γονιός λες και είμαι κανά παιδάκι, αλλά για να μ'εξυπηρετεί και να φροντίζει για την ασφάλεια και την αξιοπρεπή μου διαβίωση. Αν ως ενήλικας κάνω μαλακισμένες επιλογές ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ μου, θα πληρώσω εγώ την απερισκεψία μου. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΠΟΠΤΕΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ (μετά τους γονείς μου), ΑΣΚΟΥΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ.

Κατά τα λοιπά, στάθηκες ξανά (και εσύ) στη βλαπτικότητα του τσιγάρου. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ! Είπα ότι αυτό άπτεται άλλης συζήτησης, γιατί εδώ μιλάμε για ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ(επιμένω) απαγόρευση μιας πρακτικής που είναι προσωπική μου επιλογή ως ενηλίκου και δεν θεωρώ ότι δικαιούται ΚΑΝΕΙΣ να μου απαγορεύσει να καπνίζω με το πρόσχημα ότι με βλάπτει. Το αν και κατά πόσο με βλάπτει το ξέρω εγώ, και δεν περιμένω το κράτος να'ρθει να μου το υποδείξει, ούτε είναι η δουλειά του αυτή.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν στέκομαι απέναντι στους καπνιστές, γιατί για όνομα κι εγώ τέτοια ήμουν μέχρι πρόσφατα, και πολύ πιθανό να ξαναγίνω!
Προσπάθησα μάλιστα, μέσα από το ποστ μου, να θίξω μία πτυχή που δεν έγινε κατανοητή.

Δεν μιλάω για το θέμα της ατομικής επιλογής, και το κατά πόσο χτυπιέται από αυτόν τον νόμο, γιατί πάντα με έναν νόμο κάποιο τέτοιο δικαίωμα επιλογής χτυπιέται... Είμαι σίγουρη ότι κι αυτοί που έφτιαξαν τον νόμο δεν το κάνουν επειδή θέλουν να σε μαλώσουν που καπνίζεις, άλλωστε η εκστρατεία τους δέιχνει ότι μάλλον εστιάζουν σ'αυτό που εστιάζω κι εγώ:
Μένω κι επιμένω σ'αυτό στην επιρροή που έχει αυτή η εικόνα στα παιδιά, με τα οποία έχω αποκτήσει μία εμμονή όπως ξέρεις, συγχώρα με κιόλας, μπορεί να γίνομαι υπερβολική...αλλά διαβάζοντας τόσα χρόνια για τον ΑΣΕΠ παιδαγωγικά και αφού έγινα κι εγώ μάνα, με πείραξε ίσως λίγο παραπάνω στον εγκέφαλο :P

Ο νόμος μπορεί να είναι υπερβολικός ως προς το θέμα της ιδιωτικής εργασίας, αλλά δεν απαγόρευσε σε κανέναν να κάνει το σπίτι του τεκέ, άρα μία χαρά σέβεται το δικαίωμα του καπνιστή στο κάπνισμα!

Από την άλλη αυτό που λέει ο αμαρτωλός για τα παιδιά με τα μολύβια, το είδα εγώ στην μικρή μου, η οποία έπαιρνε από τριών χρονών το μολύβι που ζωγράφιζε και μας παρέστενε κανονικότατα, 'φυσώντας' και τον καπνό, μόνο που όταν της είπαμε ότι αυτό που κάνει ο μπαμπάς ξέρω γω είναι κακό και να μην το κάνει, αυτή μας απάντησε, ότι δεν το κάνει ο μπαμπάς (δεν παρέστενε αυτόν), αλλά ο Μανώλης (ο έρωτάς της, ένα παληκάρι γύρω στα 25 ο οποίος είναι μονίμως μ'ένα τσιγάρο στο στόμα)!
Αυτό σημαίνει ότι έχει περισσότερες πιθανότητες από ένα άλλο παιδί να γίνει καπνίστρια στο μέλλον. Θα μου πεις (και το είπες), όσο και να μην βλέπει έξω να καπνίζουν, αν το βλέπει μέσα στο σπίτι έιναι το ίδιο πράγμα!
ΚΙ ΟΜΩΣ, εκτός από το παραπάνω παράδειγμα το οποίο είνα ενδεικτικό, όπως έχω πει σε άλλα τόπικ, τα πρότυπα αλλάζουν για τα πιτσιρίκια, ανάλογα με την ηλικία και την πορεία κοινωνικοποίησής τους, με μία παράξενη τάση να μιμούνται περισσότερο μεγαλύτερα παιδιά, ή νέους, μετά ενήλικες, ανάμεσα τους γονείς, δασκάλους, φίλους οικογένειας κτλ, μετά συνομήλικούς τους.
Αυτό σημαίνει πως αν βλέπει παντού κάποιον 'κουλ' τύπο (σύμφωνα με την αποδοχή από το κοινωνικό περίγυρο του τι είναι κουλ) με ένα τσιαγάρο στο στόμα, ή ένα πιτσιρίκι 15 χρονών να καπνίζει έξω από το σχολείο, είναι πλέον σχεδόν σίγουρο ότι θα καπνίσει και μάλιστα πριν της ώρας του! Ακριβώς όπως έγινε και με εμε΄να, και πολλά άλλα παιδιά, που στην ηλικία των 17 περίπου δοκίμασα πρώτη φορά τσιγάρο, παίζοντάς το μάλιστα ότι ήδη κάπνιζα, επειδή κάπνιζαν όλοι οι ωραίοι τύποι και τύπισες που έβλεπα γύρω μου στα διαλείματα, και πίστεψέ με, καθόλου δεν θεωρούσα κουλ τους γονείς μου, αντίθετα οι γονείς μου ήταν ο λόγος (αν και κάργα καπνιστές) που δεν ξεκίνμησα τελικά το κάπνισμα σ'εκείνη την ηλικία, γιατι με είχαν φλομώσει στην τρομοκρατία σε σχέση με το κάπνισμα κι επέμεναν ότι έκαναν βλακεία που κάπνιζαν, κτλ κτλ! (και μου άσκησαν και ψυχολογική βία σε περίπτωση που το έκανα, να'ναι καλά οι άνθρωποι!!!)

Επομένως, ξαναλέω, για όποιον λόγο κι αν το κάνουν, για μένα θα κάνει κάποια διαφορά στο τι ερεθίσματα θα πάρουν αυτά τα παιδιά, που πλέον από 12 χρονών αρχίζουν το κάπνισμα μανάρι μου, και δεν είναι αστείο, ούτε θέμα επιλογής.
Όταν η δική σου επιλογή 'βιάζει' έναν νεανικό εγκέφαλο, τότε πρέπει να περιοριστείς εσύ...δεν υπάρχουν μέσες λύσεις.

Από την άλλη καποιος είπε, ίσως ο Αντώνης, οτι σε μία χώρα με τον περιορισμό αυξήθηκαν τα κέρδη από τα τσιγάρα, αλλά ξέχασε να παρατηρήσει, πως αυτό έγινε, επειδή μαζί με τον περιορισμό αυξήθηκαν οι τιμές των τσιγάρων και οι φόροι (οπως θα γίνει κι εδώ, και καλά θα κάνουν, δεν πιστεύω να θέλετε να πουλανε κιόλας τον καρκίνο τσάμπα, ακόμα και αν είναι 'επιλογή' σας), οπότε αυτόματα ανέβηκαν τα κέρδη παρόλο που μειώθηκαν οι πωλήσεις.

Καταλαβαίνω ότι δεν θα συμφωνήσουμε τελικά, και μπορώ να δω γιατί, αλλά θα ήθελα να κοιτάξετε λίγο το θέμα των δικαιωμάτων των νέων ρε παιδιά, κι ας μην τον παραδεχτείτε, ότι από ΚΑΙ από αυτό το κακό θα βγει ένα καλό, όπως γίνεται σε όλες τις καταστάσεις της ζωής. Κανένα κακό, στην προκειμένη ένας 'φασιστικός' (για σας) νόμος, δεν είναι μόνο κακό. Περιέχει κι ένα καλό. Απλά εγώ εστιάζω στο καλό, κι εσείς στο κακό, για το συγκεκριμένο θέμα.
Είναι θέμα αντίληψης βασικά :)

Άντε και καλές μας φούμες :) :) :)
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Apomakros
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 25 Ιουν 2009, 12:01

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται για καμιά διαμάχη καπνιστών και αντικαπνιστών και αφού όλοι μας συμφωνούμε πως το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία, δεν έχουμε παρά να βρούμε τους τρόπους για να το περάσουμε αυτό στην κοινωνία.

Ποιός θα είναι λοιπόν αυτός ο τρόπος; Θα είναι ένας ηλίθιος νόμος με αντισυνταγματικές διατάξεις, λογικές ανακολουθίες και ανεφάρμοστες απαγορεύσεις σε ιδιωτικούς χώρους εργασίας, ένας νόμος που επιβραβεύει τη ρουφινιά με τετραψήφιους αριθμούς;

Όχι, δεν είναι αυτός ο τρόπος για να πολεμήσουμε το τσιγάρο!

Αυτό λέμε εμείς και δεν διαφωνεί κανένας νομίζω σε όσα πολύ σωστά παραθέτει πιο πάνω η μαντάμ.

Κανείς δεν λέει ναι στο τσιγάρο. Και πολύ περισσότερο, κανείς δεν θέλει οι νέοι μας να καπνίζουν.

Αλλά μαντάμ, και αυτό εσύ το ξέρεις καλύτερα, ο σκοπός δεν αγιάζει ΠΟΤΕ τα μέσα.

(σωστή μεν η οπτική η δική σου αλλά δεν μπορεί κανείς να μή λάβει υπόψη ή να κατηγορήσει και τη δική μας οπτική)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 25 Ιουν 2009, 12:26

Εξυπακούεται ότι συμφωνώ και με τη λογική και με τις προθέσεις σου όσον αφορά τη νεολαία Πεγκούλα μου. Αλοίμονο, έχω και καθαρά ατομικές ευθύνες πάνω σ'αυτό, αλλά είσαι αρκετά ρεαλίστρια κι εσύ όπως κι εγώ για να ξέρεις ότι ΔΕΝ πρόκειται να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος, και δεν γλυτώνει η νεολαία απ'τα κακά πρότυπα. Παντού και πάντα θα τα βρίσκει μπροστά της και όχι μόνο του τσιγάρου, γι'αυτό οφείλουμε ως άνθρωποι πρωτίστως (και δη οι γονείς) να θωρακίζουμε τα πλάσματά μας όσο καλύτερα μπορούμε με σωστό και ζόρικο σύστημα αξιών. Είναι το μόνο που μπορεί να τα προστατέψει σ'ένα μεγάλο βαθμό από την πληθώρα των σαθρών ερεθισμάτων/προτύπων, που όσο οι εποχές διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο πολλαπλασιάζονται και μακάρι το μόνο κακό πρότυπο να'ταν το φουμάρισμα.

Ο νόμος μπορεί να είναι υπερβολικός ως προς το θέμα της ιδιωτικής εργασίας, αλλά δεν απαγόρευσε σε κανέναν να κάνει το σπίτι του τεκέ, άρα μία χαρά σέβεται το δικαίωμα του καπνιστή στο κάπνισμα!
Να σου πω κάτι; Εγώ ακομα και στη νεοταξίλα την ίδια αν θες (που ξέρεις πόσο λυσσαλέα την πολεμάω) έχω δει και μπορεί να δω και άλλα σωστά. Αυτό όμως δεν είναι παράγοντας καθοριστικής επιρροής για το δικό μου το μυαλό τουλάχιστον, αφ'ενός γιατί ΞΕΡΩ τις προθέσεις των λαμογιών που μονο αγαθές και ανθρωπιστικές δεν είναι, αφ'ετέρου διότι όπως πολύ σωστά είπε ο Απόμακρος...

Αλλά μαντάμ, και αυτό το ξέρεις πολύ καλύτερα εσύ, ο σκοπός δεν αγιάζει ΠΟΤΕ τα μέσα.
Μη μου πεις ότι δεν έκανε κεφαλοκλείδωμα εδώ ο τσόγλανος, απαντώντας με το δικό σου το επιχείρημα! :ups:
Μιλάμε μάβισε κι έγινε κάργα επικίνδυνος. Πρέπει να τον προσέχουμε τον τύπο :wink: :lol:

Εν κατακλείδι, όσο και να μην το περίμενες, ναι βρήκαμε κοινές συνιστώσες πάνω στις οποίες συμφωνούμε, στο μόνο που διαφωνούμε ή ψιλοδιϊστάμεθα αν θες, είναι η εφαρμογή ενός ηλίθιου νόμου.

Με τον επικίνδυνο παλάβρα μας, είμαι σε πλήρη ταύτιση σκεπτικού εδώ. :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 25 Ιουν 2009, 14:25

Να σου πω κάτι; Εγώ ακομα και στη νεοταξίλα την ίδια αν θες (που ξέρεις πόσο λυσσαλέα την πολεμάω) έχω δει και μπορεί να δω και άλλα σωστά. Αυτό όμως δεν είναι παράγοντας καθοριστικής επιρροής για το δικό μου το μυαλό τουλάχιστον, αφ'ενός γιατί ΞΕΡΩ τις προθέσεις των λαμογιών που μονο αγαθές και ανθρωπιστικές δεν είναι, αφ'ετέρου διότι όπως πολύ σωστά είπε ο Απόμακρος...
Αρα εισαι σαν την παπαρηγα. Πριν ρωτησουν την αποψη σου για μια προταση θα ξερουν προκαταβολικα οτι η απαντηση ειναι ΟΧΙ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 26 Ιουν 2009, 17:29

Λάθος συνειρμούς κάνεις στην πρεμούρα σου να βγάλεις αντίλογο.

Είπα ότι δεν έχω παρωπίδες και μπορεί να συμφωνώ (χωρίς να κολώνω να το πω) με την εκστρατεία που κρατάνε λάβαρό τους προκειμένου να θεσπίσουν την απαγόρευση. Παράλληλα ΞΕΡΩ ότι αυτό που προτάσσουν είναι ψευτολάβαρο γιατί αλλού είναι η ατζέντα τους με την οποία εξ ορισμού δε γίνεται να συμφωνήσω. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, άστο να πάει και μείνε με την άποψη που έχεις, δεν πειράζει. :ok:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 30 Ιουν 2009, 12:18

(σωστή μεν η οπτική η δική σου αλλά δεν μπορεί κανείς να μή λάβει υπόψη ή να κατηγορήσει και τη δική μας οπτική)
Δεν την κατηγόρησα καν, ίσα-ίσα καταλαβαίνω την θέση σας, ασχέτως αν διαφωνώ!
Αλλά μαντάμ, και αυτό το ξέρεις πολύ καλύτερα εσύ, ο σκοπός δεν αγιάζει ΠΟΤΕ τα μέσα.
Συγχώρα με, αλλά έπεσες σε ατόπημα. Εδώ δεν τίθεται θέμα σκοπού που αγιάζει τα μέσα, γιατί ΓΙΑ ΜΕΝΑ ο νόμος δεν είναι ούτε απάνθρωπος, ούτε άδικος!
Έχει κάποια κενά, αλλά το θεωρώ αυτονόητο να απαγορεύεται (στην κοινωνία ως έχει, που δεν μπορούμε να λειτουργούμε και ελεύθεροι και να είμαστε και δίκαιοι στους άλλους) το σεξ στον δρόμο, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, η εξύβριση, ο φόνος κτλ κτλ!
Φαίνεται, βέβαια, πως εσείς θεωρείτε τον νόμο απάνθρωπο για κάποιον λόγο, αλλά για μένα θα ήταν απάνθρωπος μόνο αν σας το απαγόρευε και στο σπίτι σας! Κάτι που δεν ισχύει!

(μώβισε, αλλά ακόμα δεν τον λένε Μαντάμ Φρουφρού, οκ;) :P
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τρί 30 Ιουν 2009, 23:00

Μαντάμ για πάρτη σου και μόνο θα παρανομήσω σου λέω!

Θα χορέψω τη ζεϊμπεκιά μου σε δημόσιο χώρο με το τσιγάρο στο στόμα και χαλάλι τα πρόστιμα!

(αϊντα κουτσαβάκηδες, από αύριο στον αγώνα)
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τετ 01 Ιούλ 2009, 14:19

Το θέμα δεν είναι τα ενδεχομένως καλά (;) κίνητρα που υποκινούν την απαγόρευση, αλλά ο απολυταρχικός και ισοπεδωτικός τρόπος που πάνε να μας το επιβάλλουν, και αυτό εμένα δεν μου αρέσει, και δεν θα το δεχτώ.

Με αυτή την λογική δεν έχω καμία αντίρρηση να δεχτώ την απαγόρευση, με την προϋπόθεση να απαγορευτεί η πώληση παχυντικών φαγητών και γλυκών στους υπέρβαρους και στα παιδιά, να απαγορευτούν τα κινητά και η χρήση τους, να απαγορευτούν τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητα επειδή ρυπαίνουν και μας καρκινιάζουν, και να απαγορευτεί στον νεοέλληνα να οδηγεί, γιατί είναι επικίνδυνος.

Σας ακούγεται υπερβολικό;

Surprise! :string:

Και επειδή είμαι αφεντικό, στο δικό μου εργασιακό τσιφλίκι θα καπνίζει και όποιος γουστάρει.
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 01 Ιούλ 2009, 15:07

Με αυτή την λογική δεν έχω καμία αντίρρηση να δεχτώ την απαγόρευση, με την προϋπόθεση να απαγορευτεί η πώληση παχυντικών φαγητών και γλυκών στους υπέρβαρους και στα παιδιά, να απαγορευτούν τα κινητά και η χρήση τους, να απαγορευτούν τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητα επειδή ρυπαίνουν και μας καρκινιάζουν, και να απαγορευτεί στον νεοέλληνα να οδηγεί, γιατί είναι επικίνδυνος.

Σας ακούγεται υπερβολικό;
ΝΟμίζω γινόμαστε υπερβολικοί, και μας διαφεύγει το σημαντικότερο. Το τσιγάρο ΕΙΝΑΙ 100% εθιστικό, και μάλιστα 1000% πιο εθιστικό από την μαριχουάνα, που θεωρείται ναρκωτική ουσία...Το τσιγάρο ΕΙΝΑΙ ναρκωτική ουσία...οπότε ειλικρινά δεν θεωρώ σωστό να το μπερδεύουμε με διατροφή, ή ακόμα και με ρύπανση, που μπορεί να βλάπτουν αλλά άπτονται άλλου τρόπου διαχείρισης και άλλου τρόπου προστασίας μας! Η μεν διατροφή έχει να κάνει με ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (όταν γίνεται παθολογική) ή ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, η δε ρύπανση είναι θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΟ στην ουσία και δικής μας πολιτικής δράσης (Και δεν αναφέρομαι σε κόμματα...αναφέρομαι σε κοινωνική παρουσία/δράση που είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ), ενώ για τα κινητά έχουν ήδη ενημερώσει ΕΠΑΡΚΩΣ το κοινό για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται και έχει αναπτυχθεί αντιστοίχως η αντίστοιχη τεχνολογία (hands free κτλ κτλ)... κι όσο προκύπτουν νέα στοιχεία, τόσο συζητιέται εκ νέου το θέμα... Με το τσιγάρο απαιτούμε σχεδόν να γίνει 'άβατον' το θέμα, και δεν καταλαβαίνω γιατί...

Ωστόσο σας έχω την λύση βρε... η απαγόρευση δεν ισχύει λέει για τα ψυχιατρεία και προφανώς και για όσους διαμένουν σ'αυτά! Προβλέπω όπως έχουμε το Ι5, να έχουμε κι ένα Ι15 για το κάπνισμα!
Τρεχάτε να βγάλουμε χαρτιάααααααααααααααααα... :loco:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 01 Ιούλ 2009, 16:06

Το τσιγάρο είναι εθιστικό όντως, κι έχει εθιστεί σ'αυτό ΤΕΡΑΣΤΙΟ μέρος του πληθυσμού. Ο Αβραμόπουλος λέει για το 42% του πληθυσμού και συγχωρείστε με που το θεωρώ μπούρδα. Δεκτά όλα τα βλαπτικά που αναφέρετε για το τσιγάρο, τα ξέραμε από τοτε που το πρωτοβάλαμε στο στόμα μας, κάποιοι απο μας περναμε κουτσα στραβα το μισό αιώνα κι ακόμα ζουμε. Οκ δική μας επιλογή. Αν σκεφτείτε πόσα βλαπτικότατα δηλητηριώδη δέχεται ο οργανισμός μας ΧΩΡΙΣ τον εθισμό ή την επιλογή μας, και αν σκεφτείτε ότι τα περισσότερα απ'αυτά όχι μόνο δεν τα απαγορεύουν αλλά μας τα χώνουν κι οι ίδιοι αυτοί που και καλά τώρα κόπτονται για το καλό μας, η ιστορία είναι και για γέλια, και για κλάματα και για να παίρνεις στυλιάρια και να πηγαίνεις να τους πλακώνεις στις ανάποδες! :pcpunch:

Δείτε όσοι δεν έχετε δει κάτι ψιλά εδώ, εδώ και εδώ και όταν μου πείτε πώς αντιμετωπίζονται αυτά που προπορευονται σε βλαπτικότητα ΜΑΖΙΚΗΣ φυσεως, τότε συζητάμε και για το τσιγάρο.

Ο νόμος είναι φασιστικός. Τελεία.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 01 Ιούλ 2009, 21:22

Ακουσα κατι που με εκανε και γελασα με το τι προπαγανδα πευτει.
το μεσημερι οι δημοσιογραφοι ειπαν πως οι εργαζομενοι ειπαν πως καπνισαν πολυ λιγοτερο σημερα σε σχεση με τις αλλες μερες.
θελοντας ετσι να πουν πως ο νομος σε βοηθα και να μειωσεις το καπνισμα.
Λες και τελειωσε η μερα και δεν μπορει οταν παει σπιτι να αναπληρωσει τα οσα τσιγραρα δεν καπνισε.
Ε οχι αναθεωρω ολα οσα ειπα εδω μεσα. ο νομος αυτος ειναι φασιστικος. η επιβολη του το ιδιο. και η προπαγανδα που γινεται ξεκαθαρη ποια με κανει και βγαζω σπυρια.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 02 Ιούλ 2009, 09:37

Ακουσα κατι που με εκανε και γελασα με το τι προπαγανδα πευτει.
το μεσημερι οι δημοσιογραφοι ειπαν πως οι εργαζομενοι ειπαν πως καπνισαν πολυ λιγοτερο σημερα σε σχεση με τις αλλες μερες.
θελοντας ετσι να πουν πως ο νομος σε βοηθα και να μειωσεις το καπνισμα.
Λες και τελειωσε η μερα και δεν μπορει οταν παει σπιτι να αναπληρωσει τα οσα τσιγραρα δεν καπνισε.
Ε οχι αναθεωρω ολα οσα ειπα εδω μεσα. ο νομος αυτος ειναι φασιστικος. η επιβολη του το ιδιο. και η προπαγανδα που γινεται ξεκαθαρη ποια με κανει και βγαζω σπυρια.
Συγγνώμη, αλλά κι ο άντρας μου που πήγε στην δουλειά κάπνισε 5 τσιγάρα συνολικά αντί για 30 που κάπνιζε!!!! Και στο σπίτι δεν κάπνισε παραπάνω, γιατί κι εγώ ήμουν κάποτε καπνίστρια, και δεν θυμάμαι να κάπνιζα περισσότερο μετά όταν για κάποιο λόγο δεν μπορούσα να καπνίσω μία στιγμή της ημέρας αυτά που κάπνιζα!
Τι αηδίες είναι αυτές μωρέ; Πώς αφήνεις να πέφτεις στην προπαγάνδα της άλλης πλευράς τώρα?"
Γιατί θα τα πα΄ρω τώρα! Κοτζάμ ΓΣΕΕ ασχολείται με το θέμα και μιλάνε για ρατσισμούς και αηδίες!!!

Όταν μία συνάδελφος ήταν έγκυος στην δουλειά και είχε 4 ηλίθιες να το ντουμανιάζουν κι όταν τόλμησε να τους ζητήσει τουλάχισον να μην καπνίζουν όλες μαζί την βρίσανε κιόλας...ήταν καλά;;;; Και ξέρω πολύ καλά ότι γίνονται τέτοια...ΤΑ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ όπου έχω δουλέψει!
Το ρίξαμε στον ρατσισμό... εδώ ο κόσμος καίγεται, μας ξεσηκώνον τον έναν ενάντια στον άλλον!!!
Ο άλλος ο ηλίθιος έλεγε πως αν πάει μια παρέα για καφέ και οι μισοί δεν καπνίζουν θα μοιραστούην οι παρέες!!! ΜΗ ΧΕΣΩ!!! ΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ! Όταν δηλαδή η μισή παρέα που δεν κάπνιζε ήταν υποχρωμένη να φράζει απο΄την καπνίλα ήταν καλά;;;

Βίκυ, δεν είανι δυνατόν να μου λεςι ότι επειδή υπάρχουν παντού δηλητήρια γύρω μας, ας επιτρέψουμε άλλο ένα!!! Δεν έχει λογική αυτό!!!
Σήμερα μόλις είδα οτι μπορείτε να καπνίζετε σε εξωτερικούς χώρςου άνετα! ΥΠάρχει ευρωπαική χώρα οπυ απαγορεύεται το κάπνισμα ακόμα και στον δρόμο, το ξέρεις;;; ΜΙα χαρά ζουν οι άνθρωοπι, δεν έχουν πάθει τίποτα!
Κι ο άντρας μου μια χαρά ήταν με τα πέντε τ΄σιγάρα, κάπνισε άλλα πέντε στο σπίτι (στο μπαλκόνι εννοείται, γαιτί ειμαστε ρατσιστές στο σπίτι μας, και δεν τον αφήνω να κπανίζει μέσα κθαόλτι έχουμε μικρό παιδί, κι εγώ έγκυος!!!!!) Και μια χαρά είναι!

Μήπως να κοιτάξουμε λίγο μέσα μας, και να δούμε γιατί πραγματικά τσιγκλάμε τόσο πολύ με το θέμα; Ακόμα κι ο άντρας μου σου λέω, που ξέρει πολύ καλά ότι όντως έρχονται διάφορα μετά από αυτο΄ν τον νόμο (ασφαλιστικά ταμεία, και πραγματικός ρατσισμός σε σχέση με τους καπνιστές, ή έτσι το λέει αυτός) το συγκεκριμένο μέτρο κατάφερε να το ξεχωρίσει μέσα του, και να πει πως ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, γιατί η ακτάσταση είχε ξεφύγει...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 02 Ιούλ 2009, 10:36

Συγγνώμη, αλλά κι ο άντρας μου που πήγε στην δουλειά κάπνισε 5 τσιγάρα συνολικά αντί για 30 που κάπνιζε!!!!
Δηλαδή ρε μάνα μου περίμενες τον Αβραμόπουλο να αποφασίσει για το καλό σου; Και θεωρείς καλό και άγιο που το επέβαλε αυτό το πράγμα, γιατί κάνει καλό στον Λουξάκο σου; Μη με τρελάνεις τώρα. Εδώ μου γυρνάς κανονικά το τροπάρι, και μου λες ότι ο σκοπός (υπέρ υγείας κλπ) ΑΓΙΑΖΕΙ τελικά το μέσο, που στην προκειμένη είναι μια φασιστικη επιβολή, πώς να το κάνουμε τώρα!
Ε, συγνώμη, δεν το αγιάζει αυτό το ρημαδομέσο. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ όμως.

Κάποτε φώναζες επίμονα και απόλυτα ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, και τότε μιλάγαμε για ένα ΥΛΙΚΟ μέσο που δεν επιβάλλεται σε κανέναν, αλλά βοηθάει ίσως έναν ενδιαφερόμενο για συγκεκριμένη επικοινωνία. Τώρα μου καθαγιάζεις ένα μέσον-φασισμό; Τότε θεωρούσες το υλικό αυτό μέσο βλαπτικό για πολλούς λόγους. Τώρα το ΜΕΣΟ-ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ που καταπατάει-καταπνίγει δικαιώματα αυτοδιάθεσης, δε σε χαλάει;
Μήπως να κοιτάξουμε λίγο μέσα μας, και να δούμε γιατί πραγματικά τσιγκλάμε τόσο πολύ με το θέμα;
Το θέμα το τσιγκλάμε για έναν και μόνο λόγο. Γιατί ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ, γιατί μόλις τέθηκε σε εφαρμογή και μας ζοχαδιάζει-ταλανίζει- εξοργίζει εδώ και τώρα. Άμεσα. Όσους από μας τουλάχιστον έχουμε άμεσο και χοντρό πρόβλημα μ'αυτόν τον φασισμό.
Κι εγώ κοιτάω μέσα μου φιλενάδα κι αποφασίζω πως τελικά θα πεθάνω μ'ένα τσιγάρο στο στόμα σαν τη Μελίνα, τι να κάνουμε τώρα. Λάθος απόφαση, αλλά αυτήν πήρα, και δε δικαιούται κανείς να με "κάνει νταντά" γι'αυτό, ούτε μπορεί να μου την αλλάξει με το στανιό.
Πέρα απ'το μέσα μας όμως, να κοιτάξουμε και λίγο έξω μας;
Είναι σοβαροί που επιβάλλουν απαγόρευση καπνίσματος στα νυχτερινά κέντρα; Θα πάει ο άλλος για διασκέδαση/γλέντι και δε θα καπνίσει; Ήδη έχουν κρίση, ήδη έχουν χάσει πολλοί χριστιανοί τη δουλειά τους, κι αν κλείσουν και τα υπόλοιπα θα βγουν κι άλλα ανθρωπάκια στην ανεργία και γιατί; Για το κωλοτσίγαρο που όμως σε κάποιες φάσεις/εκφάνσεις ζωής, ΕΊΝΑΙ είτε μας αρέσει είτε όχι, αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Οι κοπελιές στο σούπερ απέναντι, καπνίζουν όλες. Μιλάμε για καμιά 15ριά άτομα. (Τα'πα και στο ημερολόγιο χθες) Έβριζαν θεούς και δαίμονες χθες, γιατί αναγκάζονται πλέον (δικά τους λόγια--->) "να βγαίνουν να καπνίζουν έξω σαν τις π@τάνες που κάνουν πεζοδρόμιο".

Είναι ασόβαρα πράγματα αυτά, και δημιουργούν αχρείαστες δυσαρέσκειες και δυσκολίες στον κόσμο, για ένα πανηλίθιο φασιστικό μέτρο, που έτσι κι αλλιώς είναι καταδικασμένο να ατονήσει.

Βίκυ, δεν είανι δυνατόν να μου λεςι ότι επειδή υπάρχουν παντού δηλητήρια γύρω μας, ας επιτρέψουμε άλλο ένα!!! Δεν έχει λογική αυτό!!!
Δε λέω φυσικά αυτό, λέω να μπουν προτεραιότητες. Και αυτο ΕΧΕΙ λογική. Οι προτεραιότητες είναι κάτι στο οποίο πάσχουμε γενικότερα! Όλα τα άλλα - ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ- επιτρέπονται/ή τα κάνουν γαργάρα και κάνουν τα στραβά μάτια- τα άλλα που είναι ΤΡΙΣχειρότερα, και θα απαγορευτει το ελασον! Πώς σου κάθεται αυτό; Λογικότατο;

Έλεγα λοιπόν πως πρώτα θα'πρεπε να αντιδράσει/αντιμετωπίσει κανείς τις πετρελαιοκηλίδες στις θάλασσες, τα πλαστικά, τους δυναμίτες, τους οχετούς που πέφτουν μέσα της, και ΟΤΑΝ λυθούν όλα αυτά, τότε να μου μπήξει εμένα τη φωνή γιατί πέταξα ένα χαρτάκι σ'αυτήν. Δεν είναι σωστό να πετάω το χαρτάκι, αλλά ΠΟΙΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ τα πελάγη και τους ωκεανούς; το χαρτάκι ιπου πέταξα ρε Πέγκι ή τα άλλα που προανέφερα; (πρόσεξε λέω χαρτάκι όχι κουτί κοκα κόλας, πλαστικά κλπ- γιατί είδα να γίνεται επίπληξη σε λουόμενο για χαρτάκι που ΔΕΝ πέταξε επίτηδες!)

Πότε θα καταλάβεις ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ σ'αυτά που λες που αφορούν τη βλαπτικότητα του τσιγάρου; Η ένστασή μου έγκειται ΜΟΝΟΝ στην απαγόρευση/επιβολή, αφού είναι αυτονόητο ότι η απόφαση να το κόψει κάποιος είναι (ΠΡΕΠΕΙ να είναι) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ και κανενός άλλου, πόσο μάλλον του κράτους. Και μη μου πεις ότι βλάπτω τον μη καπνιστή, γιατί θα σου πω να κοιτάξουν οι κυβερνήσεις ΕΝΤΙΜΑ, αλλά και οι πολίτες ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ να διορθώσουν πρώτα τα άλλα εξωφρενικά που μας ταλανίζουν (βλέπε λινκς στα οποία ήδη παρέπεμψα) και βλάπτουν ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, καπνιστές-μη καπνιστές-ζώα-περιβάλλον, και μετά να αρχίσουν να φωνάζουν για το τσιγάρο, το οποίο καπνίζει τελικά Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ του πληθυσμού!
Σήμερα μόλις είδα οτι μπορείτε να καπνίζετε σε εξωτερικούς χώρςου άνετα! ΥΠάρχει ευρωπαική χώρα οπυ απαγορεύεται το κάπνισμα ακόμα και στον δρόμο, το ξέρεις;;; ΜΙα χαρά ζουν οι άνθρωοπι, δεν έχουν πάθει τίποτα!
Πω ρε...ευχαριστώ θεούλη μου, :ty: που το καλό αυτό και άγιο-μεγαλόψυχο κράτος μας, αποφάσισε να μας αφήσει ένα παραθυράκι ελευθερίας... Οχι, φιλενάδα. ΔΕΝ ζουν μια χαρά. Το τι παθαίνει κανείς στην τελική μ'αυτά τα "ανθρωπιστικά μέτρα", θα το διαπιστώσεις και συ στην πορεία.

Και σημείωσε κάτι σημαντικό που αποδεικνύει ότι οι προθέσεις τους σ'αυτή την επιβολή δεν είναι καλές και ανθρωπιστικές "για το καλό μας", αλλά για να δοκιμάσουν κυρίως την ανοχή μας στο ζαλίγκωμα του σβέρκου μας, κοινώς στα επόμενα φασιστικά που προτίθενται σιγά σιγά να μας κατσικώσουν. Αν όντως κόπτονταν ΜΟΝΑΧΑ για την βλαπτική επίδραση του τσιγάρου στους μη καπνιστές σ'έναν κλειστό χώρο, μπορούσαν να επιβάλλουν (και θα τους παραδεχόμουν γι'αυτή την επιβολη που θα'ταν πέραν υποψίας, μομφής και αμφιβολίας) ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ συστήματα ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ στους χώρους αυτούς και τελείωνε το θέμα!
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
geo
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από geo » Πέμ 02 Ιούλ 2009, 11:14

Δεν καπνίζω και γενικώς ποτέ δεν μου άρεσε αυτό το πράγμα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο νόμος δεν αγγίζει τον Φασισμό και πρέπει όλοι να το παραδεχτούμε. Στις δημόσιες υπηρεσίες οκ να απαγορευτεί το τσιγάρο αφού είναι και κρατική περιουσία (και καλά, ο λαός όμως την πλήρωσε άρα ούτε του κράτους είναι αλλά τέλος πάντων), στο μαγαζί μου όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου πει τι θα κάνω! Γιατί το βλέπουμε ως μια μάχη καπνιστών-αντικαπνιστών; Γιατί αυτό προωθούν κι εκεί θέλουν να ρίξουν όλο το βάρος αυτού του νόμου που περιορίζει σιγά σιγά της ελευθερίες του ανθρώπου! Πρέπει να πάρουμε είδηση οι αντικαπνιστές, πως θα έρθουν νόμοι που θα μας πιάνουν και εμάς για άλλα πράγματα κι όχι να λέμε πως αυτό είναι το σωστό επειδή δεν καπνίζουμε και να χαμογελάμε. Το κόλπο να μοιράζουν τους ανθρώπους σε δύο ομάδες και να τις φέρνουν σε σύγκρουση δεν πιάνει πλέον. Ως ελεύθερος άνθρωπος εύχομαι να μην σεβαστεί κανείς το φασιστικό μέτρο και όλοι να καπνίζουν μέσα στα μαγαζιά τους και όπου βρίσκουν!

*Σίγουρα υπάρχουν τρόποι που αν τους ακολουθούσαν δεν θα υπήρχε πρόβλημα μεταξύ καπνιστών-αντικαπνιστών... Ο νόμος όμως δείχνει πως άλλα πράγματα θέλουν να κάνουν!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 02 Ιούλ 2009, 12:34

geo έγραψε:στο μαγαζί μου όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου πει τι θα κάνω!
Αμ πες τα ντε! :ouf:
Γιατί το βλέπουμε ως μια μάχη καπνιστών-αντικαπνιστών; Γιατί αυτό προωθούν κι εκεί θέλουν να ρίξουν όλο το βάρος αυτού του νόμου που περιορίζει σιγά σιγά της ελευθερίες του ανθρώπου!
Έτσιιιιιιιιιιιιιι! :kabana: Πέρα απ'τη δοκιμασία των ανοχών μας στις επιβολές, (που ήδη έθιξα) σπέρνουν κι άλλους λόγους για διχόνοιες μεταξύ ανθρώπων! (που δεν έθιξα και ΜΠΡΑΒΟ σου που το έθιξες εσύ) Δυο τερπνά κι οφέλιμα γι'αυτούς δηλαδή!

Πρέπει να πάρουμε είδηση οι αντικαπνιστές, πως θα έρθουν νόμοι που θα μας πιάνουν και εμάς για άλλα πράγματα κι όχι να λέμε πως αυτό είναι το σωστό επειδή δεν καπνίζουμε και να χαμογελάμε. Το κόλπο να μοιράζουν τους ανθρώπους σε δύο ομάδες και να τις φέρνουν σε σύγκρουση δεν πιάνει πλέον.

Δυστυχώς Γιώργη μου, όπως βλέπεις ακόμα "τσιμπάμε" και πιάνει το ρημαδιασμένο. Εγώ άνοιξα το τόπικ για να "χτυπήσω" τη φαυλότητά τους, και καταλήγω να τρώγομαι με ανθρώπους που αγαπάω, με ανθρώπους που είμαστε στην ίδια βάρκα, που περνάμε μαζί τα ίδια λούκια...
Και δεν το θέλω! Θέλω σύμπνοια και ενότητα! Αν πρέπει να υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα, δεν είναι των καπνιστών-μη καπνιστών, αλλά των απλών ανθρώπων/του λαού, ενάντια σε μια αλλαζονική, σκάρτη, ανάξια και φαύλη εξουσία που όλο και περισσότερο πασχίζει να "περάσει" τις Γκεμπελικές της τακτικές! Ορίσανε και τηλεφωνικό αριθμό ρε, για να τηλεφωνεί ο κόσμος να ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΕΙ-καταδίδει τον διπλανό του! :banghead: :thumbsdown: ΤΑ φασιστόμουτρα μιλάμε! :swear: :swear:

Ως ελεύθερος άνθρωπος εύχομαι να μην σεβαστεί κανείς το φασιστικό μέτρο και όλοι να καπνίζουν μέσα στα μαγαζιά τους και όπου βρίσκουν!

*Σίγουρα υπάρχουν τρόποι που αν τους ακολουθούσαν δεν θα υπήρχε πρόβλημα μεταξύ καπνιστών-αντικαπνιστών... Ο νόμος όμως δείχνει πως άλλα πράγματα θέλουν να κάνουν!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ άλλοι τρόποι και είπα έναν απ'αυτούς. Ισχυρότατα συστήματα εξαερισμού και ιονιστές! :smokin:

Γιώργη μου σ'ευχαριστώ γι'αυτήν την κατάθεσή σου. Έχει ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη αξία γιατί είναι γραμμένη από άνθρωπο ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙ!! :urock:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
username
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευση από username » Πέμ 02 Ιούλ 2009, 19:14

Και εγώ δεν καπνίζω και μπορώ να πω οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάσανα!!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 02 Ιούλ 2009, 19:26

username έγραψε:Και εγώ δεν καπνίζω και μπορώ να πω οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάσανα!!
Κι εγώ σ'αγαπάω, Γιούζι :giggle:

Εικόνα
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 02 Ιούλ 2009, 20:43

Πιστεύω πως το συζητήσαμε διεξοδικά και απ' όλες τις πλευρές.

Ο νόμος είναι σε ισχύ πλέον (dura lex sed lex)

Νομίζω πως καλό είναι να κλειδωθεί το θέμα και να επανέλθουμε όταν υπάρξουν νεώτερα

(πχ πρόστιμα και κατάθεση προσφυγών)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 03 Ιούλ 2009, 00:33

Συμφωνώ.
Κλειδώνεται μέχρι νεοτέρας.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

ALEX JONES-Μαχητής κατά της Νεοταξίτικης μαστιγας!

Δημοσίευση από Aiolos » Παρ 24 Ιούλ 2009, 12:51

Νικοτίνη ονομάζεται το αλκαλοειδές, το οποίο απαντάται σε σχετικά μεγάλες ποσότητες στα φύλλα του καπνού (Nicotiana tabacum) και σε πολύ μικρότερες ποσότητες στα φυτά της οικογένειας των σολανιδών (Solenacae), όπως η τομάτα, η πατάτα και η μελιτζάνα.

Ιστορία

Η νικοτίνη οφείλει το όνομά της στον Γάλλο Ζαν Νικό (Jean Nicot), στον οποίο οφείλει το όνομά του και το φυτό του καπνού (Nicotiana tabacum). O Νικό υπηρετούσε ως πρεσβευτής της Γαλλίας στη Βραζιλία και το 1560 έστειλε στη χώρα του φύλλα και σπόρους καπνού, συνιστώντας να μελετηθεί η χρήση τους ως θεραπευτικών μέσων.

Το αλκαλοειδές απομονώθηκε μόλις το 1828 από τους Γερμανούς χημικούς Πόσελτ (Posselt) και Ράιμαν (Reimann).

Φυσικές και χημικές ιδιότητες

Είναι υγρό άχρωμο, λιπαρό και ισχυρά δηλητηριώδες, με έντονη οσμή και ιδιαίτερα πικρή γεύση. Διαλύεται στο νερό, στην αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) και στον αιθέρα. Με θέρμανση αναδίδει ατμούς ισχυρά δηλητηριώδεις και αναφλέξιμους, ενώ σε θερμοκρασίες άνω των 55οC μπορεί να σχηματίσει με τον αέρα εκρηκτικά μίγματα. Το γεγονός ότι η νικοτίνη καίγεται στον αέρα είναι αυτό που κάνει δυνατό το κάπνισμα, καθώς από τα 20 mg περίπου που περιέχει ένα τσιγάρο μόνο το 1 mg περίπου εισπνέεται. Η νικοτίνη, όπως όλα τα αλκαλοειδή, είναι βάση και σχηματίζει άλατα με τα οξέα.

Φυσιολογική δράση

Η νικοτίνη, όταν εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του κυκλοφορικού συστήματος, απορροφάται ταχέως και υπερβαίνει τον αιματεγκεφαλικό φραγμό. Η ημιπερίοδος ζωής της νικοτίνης στον οργανισμό είναι περίπου δύο ώρες. Από φυσιολογικής απόψεως είναι ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια και προσβάλλει τόσο το κεντρικό όσο και το περιφερειακό νευρικό σύστημα. Είναι, επίσης, ουσία η οποία προκαλεί ισχυρότατο εθισμό. Σε πολύ μικρές ποσότητες αποτελεί ισχυρό διεγερτικό και συνεπώς προκαλεί αύξηση των καρδιακών παλμών και της αρτηριακής πίεσης. Προκαλεί, επίσης, ζάλη και ναυτία καθώς και ανορεξία. Ο εθισμός που προκαλεί στους καπνιστές είναι ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς μόνο το 20% των συστηματικά καπνιστών καταφέρνουν να κόψουν το κάπνισμα με την πρώτη προσπάθεια. Η αποχή από το κάπνισμα συνήθως προκαλεί, εκτός των συμπτωμάτων στέρησης, ισχυρή αύξηση της όρεξης, με συνέπεια οι καπνιστές να εμφανίζουν σωματική πάχυνση.

Σε περιπτώσεις δηλητηρίασης από νικοτίνη (έχει παρατηρηθεί σε υπερκατανάλωση καπνού από άτομα που δεν κάπνιζαν συστηματικά, αλλά και σε χρήστες της ουσίας ως εντομοκτόνου), εμφανίζεται σιελόρροια, καυστική γεύση στο στόμα και στο λαιμό, ναυτία, εντερικοί πόνοι, έμετος και διάρροια. Εμφανίζεται, επίσης, και απώλεια νευρικού συντονισμού. Σε περιπτώσεις λήψης μεγάλων δόσεων εμφανίζεται λιποθυμία ή κώμα, δύσπνοια, κυάνωση και τελικά θάνατος.

Αν η είσοδος έχει γίνει μέσω του πεπτικού συστήματος, συνιστάται η πλύση στομάχου και η χορήγηση ενεργού άνθρακα. Επειδή η είσοδός της είναι δυνατή και μέσω του δέρματος, συνιστάται στην περίπτωση αυτή η πλύση με άφθονο νερό. Σε περιπτώσεις εισπνοής της χορηγούνται ατροπίνη ή διαζεπάμη.

Χρήσεις

Χρησιμεύει στη θεραπευτική, ως διεγερτικό του νευρικού συστήματος. Έχει, επίσης, χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή εντομοκτόνων, θεωρούμενη αρχικά ως "οικολογικό" εντομοκτόνο προερχόμενο από το φυτικό βασίλειο. Μπορεί, όμως, να φονεύσει και άλλα ζώα, και κυρίως μικρά πτηνά, τα οποία θα εισπνεύσουν τους ατμούς της.

------------

Εδώ μιλάμε για ένα άκρως ζημιογόνο παρασκεύασμα. Από εκεί και πέρα, ακόμη κι αν δρούσε ως αντίδοτο σ' αυτά που μας ρίχνουν στο νερό και που ψεκάζουν στην ατμόσφαιρα, δεν θα το έβαζα ποτέ στον οργανισμό μου. Σαν να μου λέτε, ότι για να αντιμετωπίσω τον καρκίνο, πρέπει να κολλήσω ηπατίτιδα!
Σε λίγο θα υποθέσετε ότι οι παθητικές καπνιστές σάς χρωστάμε και χάρη, επειδή μας προστατεύετε!
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 24 Ιούλ 2009, 17:34

Το παρόν νήμα ξεκλειδώνεται γιατί προφανώς δεν είπαν όλοι την τελευταία τους λέξη- και με αφορμή το ποστ του Αιολου, προφανώς θα συνεχιστεί κάποιος διάλογος, τουλάχιστον από μένα.

Θα επανακάμψω όταν θα έχω βρει αρκετά στοιχεία για ν'αντικρούσω κάποια σημεία της τοποθέτησής σου.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 25 Ιούλ 2009, 02:03

Η θέσπιση ενός τέτοιου νόμου είναι κατ' εμέ γελοία. Επίσης, είμαι βέβαιος πως δεν θα εφαρμοσθεί ποτέ, όπως εκατοντάδες (μην πω χιλιάδες) άλλοι νόμοι.
Κανονικά θα έπρεπε να απαγορευθεί το κάπνισμα, όπως κάθε ρυπογόνος και ζημιογόνος ουσία η οποία είτε μέσω ψεκασμού, είτε μέσω προϊόντων, είτε μέσω του πόσιμου νερού μάς δηλητηριάζουν καθημερινώς. Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να προστατεύσει τους πολίτες από οτιδήποτε βλαβερό, καθώς και από κακές συνήθειες που δημιούργησαν στον λαό οι πολυεθνικές εταιρείες (τσιγάρα, κοκα-κόλα, junk foods κ.τ.λ.).
Θεωρώ το τσιγάρο ως μία - από τις πολλές - κοινωνική μάστιγα, η οποία δυστυχώς καταστρέφει κι ένα τεράστιο μέρος του ανθού του λαού μας: τη νεολαία.
Είναι ένα άκρως επιβλαβές προϊόν που δεν ωφελεί κανέναν, παρά μόνο τους μεγαλομετόχους των καπνοβιομηχανιών.
Ο δήθεν αντικαπνιστικός νόμος, είναι μία κίνηση του συστήματος η οποία υποβιβάζει τη νοημοσύνη μας - ως είθισται. Απλώς θολώνει τα νερά και δημιουργεί σ' εμάς την ψευδαίσθηση ότι επί τέλους εδόθη μια λύση στο πρόβλημα των μη καπνιστών και ίσως το έναυσμα στους καπνιστές να το ελαττώσουν.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Σάβ 25 Ιούλ 2009, 02:30

Υποχρέωση της Πολιτείας είναι να προστατεύσει τους πολίτες από οτιδήποτε βλαβερό, καθώςΥποχρέωση της Πολιτείας είναι να προστατεύσει τους πολίτες από οτιδήποτε βλαβερό, καθώς και από κακές συνήθειες που δημιούργησαν στον λαό οι πολυεθνικές εταιρείες (τσιγάρα, κοκα-κόλα, junk foods κ.τ.λ.). και από κακές συνήθειες που δημιούργησαν στον λαό οι πολυεθνικές εταιρείες (τσιγάρα, κοκα-κόλα, junk foods κ.τ.λ.).
καμια τετοια υποχρεωση δεν εχει η πολιτεια.
Οι συνηθειες του καθενος ειναι δικη του δουλεια.
Ο καθενας κανει τις επιλογές του.
Ναι να προστατευθει ο παθητικος καπνιστης απο το τσιγαρο. Αλλα οχι να παρουμε απο τον ενεργητικο καπνιστη το δικαιωμα της επιλογης.
Η πολιτεια δεν ειναι κηδεμονας μας,
Θα ελεγα παντως πως καλο μετρο θα ηταν να μην πωλουνται τα junk σε παιδια. μιας και τα παιδια ειναι μικρα να αποφασισουν.
Αλλα ο μεγαλος εφοσων θελει να φαει τετοια φαγητα ας κοψει τον λαιμο του.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”