Μας απαγορεύουν και το τσιγάρο

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Φύλο: Γυναίκα

Re: Μας απαγορεύουν και το τσιγάρο

Δημοσίευση από SeirioAstro » Δευ 15 Ιουν 2009, 23:21

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη διαφωνία της, στη Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους ιδιωτικούς χώρους εργασίας.

Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος είναι αναμφισβήτητες και σοβαρές στην υγεία των πολιτών όπως και η ενόχληση των μη καπνιστών. Επιβάλλεται όμως να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των καπνιστών για τους οποίους λαμβάνονται εξοντωτικά- αστυνομικά- μέτρα.

Ειδικότερα η γενική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι απαράδεκτη, καταπιεστική και ρατσιστική! Χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι προβλέψεις του Νόμου 3730/08 (για διαμόρφωση ειδικών χώρων ) και οι ιδιαιτερότητες του ιδιωτικού τομέα, Βιομηχανίες - Βιοτεχνίες - Κατασκευές - Γραφεία - Κατάστημα κ.λπ, η απόφαση για γενική απαγόρευση του καπνίσματος διευκολύνει στα μέγιστα τις επιχειρήσεις (αφού δε θα δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ και δε θα ?χάνουν? ούτε ένα λεπτό!

Απαιτούμε πριν εκδοθεί γενική απαγορευτική απόφαση καπνίσματος για τους χώρους εργασίας να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με σεβασμό στο Νόμο, ώστε να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και προκληθούν πρόσθετα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις σε βάρος ΟΛΩΝ των εργαζομένων (καπνιστών και μη).
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 15 Ιουν 2009, 23:23

Divine Sinner έγραψε:Στο εξωτερικό αυτη η απαγόρεψη θεωρειτε κατι το φυσιολογικό.
Γιατι ειδικα εμεις αντιδρουμε και το βρίσκουμε ακραιο;
Πολυ απλα γιατι ειμαστε υποαναπτικτοι.
ειμαστε ενας λαος παπαρηγα που ξερει μονο να λεει ΟΧΙ χωρις καμια αιτιολογια.
Θα σου πω εγώ την αιτιολογία. Γιατί του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό, τσαμπουκαλέματα και φασιστικές επιβολές δεν υπομένει!

Ο μεταξας που ειπε το οχι το ειπε για καποιο λογο. εμεις το λεμε απο αντιδραση.
Όχι ΕΜΕΙΣ (οι καπνιστές) ΔΕΝ το λέμε από αντίδραση.
Το λέμε γιατί μας αφαιρείται ένα δικαίωμά μας. Είμαστε το 42% του πληθυσμού. Το είπα πιο πάνω αλλά το'κλασες τελείως. Οι Ιεχωβάδες τι ποσοστό έχουν στον ελληνικό πληθυσμό; 0,5% και ΑΝ. Αυτών το "θέλω" έγινε δεκτό στο στρατό και δε σηκώνουν όπλα, που είναι εν δυνάμει βλαπτικό για την χώρα σε περίπτωση πολέμου, βλαπτικό για την ΥΓΕΙΑ μας επίσης, αν επειδή δε σηκώνει όπλο ένας Ιεχωβάς, έρθει ο εχθρός και "καθαρίσει" μπροστά του ανθρώπους. Εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να καπνίζουμε ΞΑΦΝΟΥ επειδή κάποιοι το αποφάσισαν ως βλαπτικό της υγείας; Και ποιοι ειναι αυτοί που μας ψεκάζουν; Πόσο βλαπτικά είναι αυτά τα ψεκαστήρια στην υγεία μας; Βλέπω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (καθημερινά στον Αττικό ουρανό τουλάχιστον) αεροσκάφη να διαγράφουν ένα σωρό αχναρια στον αέρα. Γι'αυτά ποιος μας ρωτάει; ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ παίρνουν την άδεια για να ρίχνουν ό,τι σκατά ρίχνουν στον αέρα που αναπνέουμε, στο νερό που πίνουμε, στα σπαρτά που καταναλώνουμε; Τα είπα πιο πάνω. Δεν τα διάβασες ή έκανες πως δεν τα είδες. Ελπίζω τώρα να τα διαβάσεις, να τα δεις κατάματα και να τα διαπραγματευτείς αυτά.

ΣείριοΑστρο έγραψε:
Όχι, δεν το παρατήρησα καθόλου. Τα τραβάω σαν μαγνήτης, με έχουν φάει.
Στον Κάλαμο προ 5ετίας, δεν μπορούσαμε να κάτσουμε χωρίς 5 φιδάκια γύρω μας ή αουτάν, ή τα άλλα που μπαίνουν στην πρίζα ή όλα μαζί. Κάθε χρόνο, τα κουνούπια ενοχλούσαν όλο και λιγότερο. Σήμερα, καθόμαστε άνετα και χωρίς φιδάκια στη βεράντα ας πούμε. Το Σ/Κ σε πληροφορώ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ να βάλουμε κουνουποαπωθητικά, και δεν τσιμπηθήκαμε καθόλου. Κάποιες (ελάχιστες) μας ενόχλησαν για λίγο, αλλά ήταν μια ενόχληση που δεν ειναι άξια λόγου. Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...

Πίσω στο κάπνισμα: Τα Starbucks καφέ τα ξέρετε; Δείτε τα όταν είναι χειμώνας και ο κόσμος πρέπει να περιοριστεί στους εσωτερικούς του χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα. Στην περιοχη Πατησίων, Γαλατσίου τουλάχιστον, (που έχω δει 4) είναι ΑΔΕΙΑ. Ακόμα και τώρα το καλοκαίρι που μπορούν να καπνίζουν έξω, έχουν ελάχιστους θαμώνες. Σιγά μην πάω ΓΙΑ ΚΑΦΕ και να μην καπνίσω. Για έναν καπνιστή δεν νοείται καφές χωρίς τσιγάρο.

Αν κόπτονταν τόσο για την υγειά μας (μη χέσω) μπορούσαν να κάνουν αντικαπνιστική εκστρατεία με σποτάκια και να περιοριστούν σ'αυτά, δεδομένου ότι επηρεάζονται οι μάζες μα τα σποτάκια. Το να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ απαγόρευση για κάτι που είναι εθισμός ή/και απαραίτητο για τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ΕΙΝΑΙ φασιστικό όπως και να το δει κανείς. Το ότι βολεύει τους μη καπνιστές, δεν κάνει την συμπεριφορά/νοοτροπία αυτή λιγότερο ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.

Μπράβο Σείριο γλυκό μου που έβαλες και τη θέση της ΓΣΕΕ. Ομολογουμένως δεν τη γνώριζα. :thumb:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 15 Ιουν 2009, 23:51

Οι Ιεχωβάδες τι ποσοστό έχουν στον ελληνικό πληθυσμό; 0,5% και ΑΝ. Αυτών το "θέλω" έγινε δεκτό στο στρατό και δε σηκώνουν όπλα, που είναι εν δυνάμει βλαπτικό για την χώρα σε περίπτωση πολέμου, βλαπτικό για την ΥΓΕΙΑ μας επίσης, αν επειδή δε σηκώνει όπλο ένας Ιεχωβάς, έρθει ο εχθρός και "καθαρίσει" μπροστά του ανθρώπους.
Ωραια τα λες. η μη ασκηση βιας ειναι ποιο βλαπτικη απο το να καπνιζει ο αλλος στα μουτρα σου.
Αφου τα μετρας τοσο μαθηματικς. ποσους θανατους εχουμε απο παθητικο καπνισμα και ποσοι μπορει να υπάρξουν στην απιθανη περίπτωση πολέμου επειδή 5 ιεχωβάδες δεν υπηρέτησαν.
Ασε που στην ουσια ετσι οπως εχει θεσμοθετηθεί η εναλλακτικη θητεία αποτελεί ΤΙΜΩΡΙΑ.
Και ποιοι ειναι αυτοί που μας ψεκάζουν; Πόσο βλαπτικά είναι αυτά τα ψεκαστήρια στην υγεία μας; Βλέπω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (καθημερινά στον Αττικό ουρανό τουλάχιστον) αεροσκάφη να διαγράφουν ένα σωρό αχναρια στον αέρα.
Η ιδια λες οτι αναρωτιεσαι τι ειναι. αφου δεν εχεις καταλήξει σε συμπέρασμα πως το θεωρεις σιγουρα επιβλαβές για την υγεία σου.
και πώς Συγκρίνεις κατι το επιβλαβές με κατι που (δεν εχει αποδειχθει) αλλα ενδέχεται να ειναι επιβλαβές και ενδέχεται να μην ειναι.
Οταν φέρνεις παραδειγματα ειναι καλό να φέρνεις παραδείγματα αποδεκτά και απο τα δύο μερη της συζητησης.
Δεν μπορεις να μου μιλας για αεροψεκασμους χωρις να γνωρίζεις οτι θεωρω δεδομένη την βλαπτικότητα τους.

Πίσω στο κάπνισμα: Τα Starbucks καφέ τα ξέρετε; Δείτε τα όταν είναι χειμώνας και ο κόσμος πρέπει να περιοριστεί στους εσωτερικούς του χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα. Στην περιοχη Πατησίων, Γαλατσίου τουλάχιστον, (που έχω δει 4) είναι ΑΔΕΙΑ. Ακόμα και τώρα το καλοκαίρι που μπορούν να καπνίζουν έξω, έχουν ελάχιστους θαμώνες. Σιγά μην πάω ΓΙΑ ΚΑΦΕ και να μην καπνίσω. Για έναν καπνιστή δεν νοείται καφές χωρίς τσιγάρο.
Τα starbucks σε πληροφορώ οτι πάνε πολυ καλά. απο εκει και πέρα μπορεις να μην βγεις για καφέ και να καπνίσεις.
θα πρέπει να θυσιάσεις μια δραστηριότητα που βλάπτει τους γύρω σου προς οφελος μιας αλλης.
Αν κόπτονταν τόσο για την υγειά μας (μη χέσω) μπορούσαν να κάνουν αντικαπνιστική εκστρατεία με σποτάκια και να περιοριστούν σ'αυτά, δεδομένου ότι επηρεάζονται οι μάζες μα τα σποτάκια. Το να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ απαγόρευση για κάτι που είναι εθισμός ή/και απαραίτητο για τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ΕΙΝΑΙ φασιστικό όπως και να το δει κανείς. Το ότι βολεύει τους μη καπνιστές, δεν κάνει την συμπεριφορά/νοοτροπία αυτή λιγότερο ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ.
Τα σποτάκια δεν κάνουν τίποτα σε αυτές τις περιπτώσεις. Γιατι λοιπον να μην επιτρέψουμε και την ηρωϊνη;
Απο πότε ο εθισμος πρέπει να χρησιμοποιείτε ως επιχειρημα υπέρ του εθισμένου;
ας πρόσεχε.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 16 Ιουν 2009, 00:15

Θα σου πω εγώ την αιτιολογία. Γιατί του Ελληνα ο τράχηλος ζυγό, τσαμπουκαλέματα και φασιστικές επιβολές δεν υπομένει!
Σε αυτο συμφωνω αλλα μην ξεχνας οτι ο Ελληνας αναλαμβανει τις ευθηνες του και ειναι πειθαρχημενος.
Το να μην εισαι ασυδοτος δεν σημαινει οτι εισαι υποταγμενος.
Το 42% οπως λες μπορει να ειστε. αλλα το 60% των καπνιστων συμφωνουν με το μέτρο.
οπότε πόσοι μενετε περίπου;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 16 Ιουν 2009, 00:53

Σε αυτο συμφωνω αλλα μην ξεχνας οτι ο Ελληνας αναλαμβανει τις ευθηνες του και ειναι πειθαρχημενος.
Το να μην εισαι ασυδοτος δεν σημαινει οτι εισαι υποταγμενος.
To να καπνίζεις δεν είναι ασυδοσία.
Το 42% οπως λες μπορει να ειστε. αλλα το 60% των καπνιστων συμφωνουν με το μέτρο.
Αυτό ποιος το λέει; Ο Αβραμόπουλος. Με συγχωρείς που γελάω. :xaxas:
Η ιδια λες οτι αναρωτιεσαι τι ειναι. αφου δεν εχεις καταλήξει σε συμπέρασμα πως το θεωρεις σιγουρα επιβλαβές για την υγεία σου.
Το ότι είναι επιβλαβές το θεωρώ δεδομένο. ΠΟΙΟ ΑΠ'ΤΑ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ψεκάζουν αναρωτιέμαι.
Οταν φέρνεις παραδειγματα ειναι καλό να φέρνεις παραδείγματα αποδεκτά και απο τα δύο μερη της συζητησης.
Δεν μπορεις να μου μιλας για αεροψεκασμους χωρις να γνωρίζεις οτι θεωρω δεδομένη την βλαπτικότητα τους.
Παραδείγματα έχω φέρει με ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ στο νήμα περί αεροψεκασμών. Δεν φταίω εγώ αν δεν τα είδες ή αν απλά ΑΡΝΕΙΣΑΙ να αποδεχτείς το γεγονος ότι μιλάμε για καθίκια, λαμόγια σε τριπάκι εξουσίας που δεν υπολογίζουν τη "μάζα" ως πολπυτιμες ξεχωριστές ζωές. Θα ξαναβάλω εδώ ένα μόνο απ'τα ΠΑΜΠΟΛΛΑ παραδειγματα που έβαλα στο τόπικ για τους αεροψεκασμούς το οποίο βρίσκεται συγκεκριμένα εδώ αν θες να διαβάσεις τη μετάφραση, ενώ το συγκεκριμένο βίντεο με τίτλο Chemtrails UK Government admits deadly spraying (η κυβέρνηση της βρετανίας ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ θανατηφόρους ψεκασμούς) βρίσκεται ΕΔΩ! . Αυτά δεν τα είπα εγώ, δεν τα'βγαλα απ'την κοιλιά μου για να στηρίξω κάποια συνωμοσιολογική θεωρία μου, τα ειπε Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GUARDIAN! Αν προτιμάς να στρέψεις το βλέμμα σου αλλού, ή να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, το πρόβλημα είναι δικό σου. Το ότι εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ να μην αποδέχεστε πράγματα που σας χτυπάνε κατά μέτωπο, δεν θα τα κάνει αυτά τα πράγματα ανύπαρκτα. Εμένα όμως μη μου ξαναπείς ότι δεν φέρνω παραδείγματα. Στοιχεία τεκμηριωμένα παρουσιάζω όχι κουτσομπολιά.
Τα starbucks σε πληροφορώ οτι πάνε πολυ καλά.
Κι ο γνωστός που έχω με στάρμπακς ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, που έχει απελπιστεί και ετοιμάζεται να κλείσει γιατί έχει μπει μέσα, μάλλον ζει ένα μάτριξ. Οκ. :cool:

Για το κάπνισμα δεν δέχομαι να ακούσω υποδείξεις απο κανέναν. Εδώ μιλάμε για την ΕΠΙΒΟΛΗ ενός μέτρου κι όχι για τα υπέρ και τα κατά του καπνίσματος. Καπνίζω κι είναι ατομική συνειδητή μου επιλογή. Βλάπτω εμένα με αυτό και αμφισβητώ κάθετα, διαγώνια και οριζόντια τα στοιχεία που παρουσιάζονται για τη βλαπτικότητα του παθητικού καπνίσματος. Κι αυτό γιατί δεν καταπίνω όσα μου πασάρουν αβλεπί (είτε με συμφέρουν είτε μου τη σπάνε) Στηριζω την αμφισβήτησή μου με το εξής σκεπτικό: Όταν ζούμε σ'ένα περιβάλλον στο οποίο εισπνέουμε, καταπίνουμε και πίνουμε τα μύρια όσα βλαπτικά, δεν μπορεί να ισχυριστεί ΚΑΝΕΙΣ ότι υπάρχει αποδείξιμη μέτρηση που να αποδεικνύει ότι το παθητικό κάπνισμα ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη.

Η ουσία είναι ότι εγκρίνεις τη φασιστική επιβολή ενός μέτρου, επειδή συμφωνείς με το μέτρο. Πράγμα που ποτέ δεν θα κάνω εγώ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 16 Ιουν 2009, 01:01

Aμφισβητεις και την επικινδυνοτητα του παθητικου καπνίσματος;
για να καταλαβω.
δηλαδη ποσα ακομα επιστημονικα δεδομενα θα απορίψεις ως μέρη καποιας πλεκτάνης για να μπορεις να εχεις
ησυχη την συνειδηση σου οταν βλάπτεις τους γύρω σου.
αυτη τη στιγμη ειναι λες και εισαι ο εκπροσωπος τύπου των καπνοβιομηχανίων που τα παρουσιάζουν ολα ρόδινα σε σχέση με το καπνισμα.
αυτες για να μην χάσουν το κέρδος εσυ για να μην χάσεις τον εθισμό σου.
Αφήστε τις να πλουτίζουν εις βάρος της υγείας σας και της υγειας των γύρω σας.
Kαι αν θες να ξέρεις ακου και το ποιο φασιστικό απο μένα.
αν ημουν κυβέρνηση θα είχα κλεισει ολες τις καπνοβιομηχανίες και θα είχα δημευσει την περιουσια τους.
θα ειχα απαγορεψει την εισαγωγη τσιγαρων και θα κρέμαζα καθε βιομήχανο που πουλαεί τσιγάρα εντος Ελλάδος.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 16 Ιουν 2009, 01:23

Divine Sinner έγραψε:Aμφισβητεις και την επικινδυνοτητα του παθητικου καπνίσματος;
για να καταλαβω.
Ναι.
δηλαδη ποσα ακομα επιστημονικα δεδομενα θα απορίψεις ως μέρη καποιας πλεκτάνης για να μπορεις να εχεις
ησυχη την συνειδηση σου οταν βλάπτεις τους γύρω σου.

Τη συνείδησή μου την έχω ήσυχη πως δεν βλάπτω τους γύρω μου.
Τα επιστημονικά δεδομένα δεν ήταν/είναι/ούτε θα είναι ποτέ αδιαμφισβήτητα θέσφατα για μένα. Αφ'ενός γιατί αυτά όπως θα'χεις διαπιστώσει αλλάζουν μέσα στα χρόνια (παλιά λέγανε το αυγό προκαλεί χοληστερίνη, σήμερα λένε πως είναι οκ το αυγό- )
αφ'ετέρου, γιατί όντως ορισμένες επιστημονικές ομάδες δουλεύουν κατ'εντολήν ή μάλλον κατ'ανάθεσιν κυβερνήσεων και/ή φαρμακευτικών εταιριών. Εν πάση περιπτώσει, δεν δέχομαι αβλεπί ό,τι μου πασάρεται. Αν συγκρίνουμε το ποσοστό εισπενόμενων ρύπων καθημερινά (όσων ζουν σε αστικά κέντρα) με την εισπνοή καπνού που θα γίνει περιστασιακά από έναν καπνιστή, είναι πασιφανές και σε απαίδευτο επιστημονικά πού οφειλεται η όποια βλαπτικότητα.

αυτη τη στιγμη ειναι λες και εισαι ο εκπροσωπος τύπου των καπνοβιομηχανίων που τα παρουσιάζουν ολα ρόδινα σε σχέση με το καπνισμα.
Είμαι εκπρόσωπος του εαυτου μου. Είμαι επίσης απείθαρχη στην διγλωσσία και την υποκρισία μιας κυβέρνησης που απ'τη μια "κόπτεται για την υγεία μας" κι απ'την άλλη καλοβολεύεται με τους δασμούς που τσεπώνει απ'την αγορά τσιγάρων. Γι'αυτό και δεν τα απαγορεύει όπως τα ναρκωτικά (σ'αυτά δεν μαζεύει αρκετά μπικικίνια- τα τρώνε οι βαρώνοι και τα πολιτικά λαμόγια στη ζούλα). Γι'αυτό δεν απαγορεύει και το αλκοόλ. Αλήθεια, αν αύριο επιβάλλουν ποτοαπαγόρευση, ή η πλήρη απαγόρευση του πορνό με το πρόσχημα βλαπτικότητας σωματικής υγείας στο ένα και ψυχικής υγείας στο άλλο, θα την υπερασπιστείς με την ίδια ζέση;
Αν πεις ναι, δεν θα σε πιστέψω, στο λέω προκαταβολικά.

αυτες για να μην χάσουν το κέρδος εσυ για να μην χάσεις τον εθισμό σου.
Τον εθισμό μου θέλω να τον κόψω (αν τον κόψω) οποτε θα θελήσω εγώ κι όχι αυτοί.

Αφήστε τις να πλουτίζουν εις βάρος της υγείας σας και της υγειας των γύρω σας.
Kαι αν θες να ξέρεις ακου και το ποιο φασιστικό απο μένα.
αν ημουν κυβέρνηση θα είχα κλεισει ολες τις καπνοβιομηχανίες και θα είχα δημευσει την περιουσια τους.
θα ειχα απαγορεψει την εισαγωγη τσιγαρων και θα κρέμαζα καθε βιομήχανο που πουλαεί τσιγάρα εντος Ελλάδος.
Εντάξει, πάνω σε τέτοιες βάσεις και ηθικιστικές λογικές, που θες να επιβάλλεις κι εσύ το κατά τη γνώμη σου σωστό ως πάνσωστο για όλους, δεν συζητάω καν.

Είναι αξιοπρόσεκτο φυσικά το γεγονός ότι για τους αεροψεκασμούς δεν είχες άλλα σχόλια και τους προσπέρασες λες και δεν συζητήθηκαν καθόλου.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Apomakros » Τρί 16 Ιουν 2009, 12:32

Αρέλα έγραψε:Απόμακρε, το ΠΡΟΣΧΗΜΑ είναι πως νοιάζονται για την υγεία μας. Επιμένω πως δοκιμάζουν απλά τις ΑΝΟΧΕΣ μας σε άλλες επιβολές φασιστοειδούς τύπου, που σκοπεύουν να μας χώσουν στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ Αντώνη...
Απόμακρος έγραψε:(Και μη μασάτε από ηλίθιους νόμους)

Για κοίτα αν μπορώ να καπνίζω στο 18 τετραγωνικών μαγαζί μου. Γιατί κάτι άκουσα, που αν ισχύει, ετοιμαστείτε να με δείτε στις ειδήσεις
Ν. 3730/2008 "Προστασία ανηλίκων από τον καπνό & αλκοόλ,απαγόρευση καπνίσματος, θέματα ιατρών κλπ."

Από τον τίτλο και μόνο, δεν είναι εύκολο στον καθένα να φανταστεί τι μπορεί να κρύβεται στο περιεχόμενο ενός νόμου του Ελληνικού Κράτους. Και τούτο διότι πολλοί (αν όχι οι περισσότεροι)νόμοι που ψηφίζονται στη Βουλή περιέχουν διατάξεις, άσχετες με το κύριο αντικείμενό τους, παρόλο που αυτό απαγορεύεται ρητά από την παράγραφο 5 του άρθρου 74 του ισχύοντος Συντάγματος.

Πώς όμως γίνεται η παράκαμψη της απαγόρευσης του Συντάγματος και η προσθήκη διατάξεων άσχετων με το κύριο αντικείμενο των νόμων; Η απάντηση είναι απλή και δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Η ίδια παράγραφος, με την φράση «σε περίπτωση αμφισβήτησης, αποφαίνεται η Βουλή» επιτρέπει τη «νόμιμη» αδρανοποίηση της απαγόρευσης από την εκάστοτε πλειοψηφία.

Κρίνοντας από το περιεχόμενο των νόμων που ψηφίζονται, είναι προφανές ότι η προσθήκη άσχετων διατάξεων είναι ο κανόνας και ότι η κατάχρηση αυτή οδηγεί σε ένα απίστευτο νομοθετικό χάος (δηλαδή, αυτό ακριβώς που ήθελε να αποφύγει η σχετική απαγόρευση).

Ένας τέτοιος νόμος είναι και ο υπό συζήτηση εδώ, ο οποίος ψηφίστηκε στη Βουλή στις 16.12.2008 και ακολούθως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για το Ν. 3730/2008 με τίτλο «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υγείας & Κ.Α. (ΦΕΚ Α’ 262/ 23.12.08)

Από τα 32 άρθρα του, μόνο τα έξι πρώτα αφορούν στην ουσία του νόμου ενώ τα υπόλοιπα (πλήν του τελευταίου) αφορούν σε άλλες διατάξεις, που είναι άσχετες τόσο προς το κύριο αντικείμενό του όσο και μεταξύ τους.

Παραθέτω το Άρθρο 3 (Απαγόρευση χρήσης προϊόντων καπνού)

1. Εκτός από όσες απαγορευτικές ή περιοριστικές διατάξεις ισχύουν και εφαρμόζονται ήδη, απαγορεύεται πλήρως, από 1ης Ιουλίου 2009, το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού στους ακόλουθους χώρους: (α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προβλεφθούν για τους καπνιστές από την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή ή όργανο, σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα εκδοθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου, καθώς και των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού, (β) σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 5, 37, 38, 39, 40 και 41 της υπ` αριθμ. Α1β/8577/1983 Υγειονομικής Διάταξης (ΦΕΚ 526 Β`), εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων, (γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, (δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά θα προσδιοριστούν για τους καπνιστές, (ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, (στ) στα παντός είδους κυλικεία, (ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δύναται να υπάγονται και άλλοι χώροι στην απαγόρευση του παρόντος άρθρου.

2. Μετά τη θέση σε ισχύ της απαγόρευσης της προηγούμενης παραγράφου, στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περίπτωσης β` της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, δύνανται να διαμορφωθούν χώροι καπνιζόντων που διαχωρίζονται από την υπόλοιπη αίθουσα και έχουν ειδικές εγκαταστάσεις εξαερισμού. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και εκδίδεται μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Προστασίας Ανηλίκων από τον Καπνό και Αλκοόλ του άρθρου 5 παράγραφος 1 του παρόντος, εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παροχή, από την αρμόδια διεύθυνση του οικείου δήμου, της άδειας διαμόρφωσης και λειτουργίας χώρου καπνιζόντων, καθώς και την ανάκληση της.

3. Ειδικά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εμβαδού έως 70 τ.μ., της περίπτωσης β` της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, χαρακτηρίζονται με απόφαση του ιδιοκτήτη τους, που θα ενσωματώνεται στην άδεια λειτουργίας τους, ως καταστήματα αποκλειστικά για καπνίζοντες ή μη καπνίζοντες. Με νεότερη αίτηση του ιδιοκτήτη, δύναται να τροποποιηθεί, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ο χαρακτηρισμός αυτός.

(Πηγή: NOMOS)

(Το κάπνισμα μπορεί να βλάπτει σοβαρά την υγεία αλλά είναι βέβαιο ότι κάποιες νομοθετικές διατάξεις την βλάπτουν εξίσου, αν όχι περισσότερο...)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 16 Ιουν 2009, 12:50

Kι εσυ η ιδια που ανεφερες του ιεχωβαδες εκανες γαργαρα την απάντηση μου.
Εγω αντιθετως απαντησα για τους αεροψεκασμους. Δεν γνωριζω τι ειναι.
Δεν μπορω να πω οτι με ψεκαζουν με κατι αλλα δεν ξερω με ποιο απο ολα.
ειναι σαν να παω καποιον στα δικαστηρια και να του πω. εισαι εγκληματιας αλλα δεν ξερω ακομα ποιο εγκλημα εκανες.
γιατί όντως ορισμένες επιστημονικές ομάδες δουλεύουν κατ'εντολήν ή μάλλον κατ'ανάθεσιν κυβερνήσεων και/ή φαρμακευτικών εταιριών. Εν πάση περιπτώσει, δεν δέχομαι αβλεπί ό,τι μου πασάρεται. Αν συγκρίνουμε το ποσοστό εισπενόμενων ρύπων καθημερινά (όσων ζουν σε αστικά κέντρα) με την εισπνοή καπνού που θα γίνει περιστασιακά από έναν καπνιστή, είναι πασιφανές και σε απαίδευτο επιστημονικά πού οφειλεται η όποια βλαπτικότητα.
Ελα. και οι εταιριες καπνου με τους τζιρους που εχουν πως και δεν καταφεραν να ανατρέψουν αυτα τα δεδομένα. ποσο μαλλον αν εχουν δικιο μιας και το παθητικο καπνισμα δεν βλαπτει οπως λες.
. Εν πάση περιπτώσει, δεν δέχομαι αβλεπί ό,τι μου πασάρεται. Αν συγκρίνουμε το ποσοστό εισπενόμενων ρύπων καθημερινά (όσων ζουν σε αστικά κέντρα) με την εισπνοή καπνού που θα γίνει περιστασιακά από έναν καπνιστή, είναι πασιφανές και σε απαίδευτο επιστημονικά πού οφειλεται η όποια βλαπτικότητα.
Οι εισπνεομενοι ρυπο ειναι αναγκαιο κακό μιας και ΟΛΟΙ οι πολιτες τους παράγουν.
απο εκει και περα. εγω που δεν παράγω ειμαι μειοψηφια και το δεχομαι.
εσεις ομως που παραγετε καπνο ειστε και ο ιδιοι μειοψηφια.
Οχι οτι στο θεμα των ρυπων δεν θα μπορουσαν αν υπαρξουν εναλλακτικες.
Αλήθεια, αν αύριο επιβάλλουν ποτοαπαγόρευση,
Δεν υπαρχει παθητικη οινοπωσια Αρελα ο καθενας κανει οτι θελει για τον εαυτο του.
Θα επρεπε παντως να απαγορευεται η μέθη.
ή η πλήρη απαγόρευση του πορνό με το πρόσχημα βλαπτικότητας σωματικής υγείας στο ένα και ψυχικής υγείας στο άλλο, θα την υπερασπιστείς με την ίδια ζέση;
Το πορνό δεν βλάπτει την σωματική ουτε και την ψυχικη υγεία αν το παρακολουθεί κανεις με μέτρο.
Μαλιστα οι σεξολόγοι συνιστούν στα ζευγάρια να βλέπουν πορνό (νομιζω πως αρμοδιότερος πανω στο θέμα απο τον
σεξολόγο δεν υπαρχει.
Επισης δεν υπαρχει "παθητικη θεαση πορνό" ο καθένας το βλέπει για τον εαυτό του επειδη το θέλει.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 16 Ιουν 2009, 13:15

Kι εσυ η ιδια που ανεφερες του ιεχωβαδες εκανες γαργαρα την απάντηση μου.
Δεν το'κανα γαργάρα, απλά είδα το επιχείρημά σου και είπα οκ με το δικό του σκεπτικό έχει δίκιο. Αν το συνέχιζα θα εκτρεπόταν η συζήτηση.
Εγω αντιθετως απαντησα για τους αεροψεκασμους. Δεν γνωριζω τι ειναι.
Απάντησες, ανταπάντησα και μετά μούγκα στη στρούγκα.
Δεν μπορω να πω οτι με ψεκαζουν με κατι αλλα δεν ξερω με ποιο απο ολαΔεν μπορω να πω οτι με ψεκαζουν με κατι αλλα δεν ξερω με ποιο απο ολα.
Όσο για το "δε γνωρίζεις τι είναι", απαντώ: ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι σε ψεκάζουν κατ'αρχάς. Δεν έχεις παρά να κοιτάς και λίγο ψηλά κατά καιρούς.

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ επίσης αυτά που σε παρέπεμψα να δεις, κι αν δεν τα γνωρίζεις ΑΚΟΜΑ, φταις εσύ και η άρνησή σου να δεις κάποια πράγματα κατάματα, όχι εγώ.
ειναι σαν να παω καποιον στα δικαστηρια και να του πω. εισαι εγκληματιας αλλα δεν ξερω ακομα ποιο εγκλημα εκανες.
Εδώ ο Ομπάμα προτείνει να συλλαμβάνονται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς δικαστήρια, όποιοι είναι ύποπτοι για ΤΥΧΟΝ τέλεση τρομοκρατικής ενέργειας/εγκληματος . Στην υποψία και μόνο. Εσύ κολλάς να καταγγείλεις φαυλότητα, την ενέργεια (ψεκασμοί) της οποίας βλέπεις ξεκάθαρα στον ουρανό σου; Παραείσαι ελαστικός στα λαμόγια, αλλά φασιστικά αυστηρός σ'αυτούς που θεωρείς ότι βλάπτουν... Οι καπνοβιομήχανοι βλάπτουν και τα λαμόγια της παγκοσμιας κυβέρνησης μας αγαπάνε/προστατεύουν κατά τη γνώμη σου;
Οι εισπνεομενοι ρυπο ειναι αναγκαιο κακό μιας και ΟΛΟΙ οι πολιτες τους παράγουν.
εσεις ομως που παραγετε καπνο ειστε και ο ιδιοι μειοψηφια.
Θεώρησε λοιπόν και το ψιλορυπάκι (ψιλό μπροστά στους φρικώδεις ρύπους των λαμογιών) αναγκαίο κακό που παράγει Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ της γης. (και μιλάς για μειοψηφία! έλεος) Δεν μπορείς να μας στείλεις ΟΛΟΥΣ στον καιάδα.
Δεν υπαρχει παθητικη οινοπωσια Αρελα ο καθενας κανει οτι θελει για τον εαυτο του.
Θα επρεπε παντως να απαγορευεται η μέθη.
Αν πιεις γίνεις λιάδα, οδηγήσεις και με σκοτώσεις, σίγουρα βλάπτεις την υγεία μου κι εγώ το υπόκειμαι αυτό παθητικά και τραγικά. Η μέθη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στην οδήγηση, ωστόσο βλέπεις ότι δεν τηρείται ο νόμος της απαγόρευσης και υπάρχουν θύματα απ'αυτήν. Λες τα θύματα απ'το παθητικό κάπνισμα να'ναι περισσότερα;
Το πορνό δεν βλάπτει την σωματική ουτε και την ψυχικη υγεία αν το παρακολουθεί κανεις με μέτρο.
Κατα τη γνώμη ΣΟΥ. Και κατά τη γνώμη ΜΟΥ το παθητικό κάπνισμα δεν βλάπτει όσο λένε και σίγουρα καμία σχέση με τους υπολοιπους ρύπους στο περιβάλλον. Εμένα μου επέβαλαν όμως απαγόρευση ΠΑΡΑ την γνώμη μου. Εσύ τι θα κάνεις αν επιβάλλουν απαγόρευση αυτού που ΕΣΥ δε θεωρείς βλαπτικό, αλλά κατά τη γνώμη ΤΟΥΣ θα είναι;

Είναι τελικά φασισμός αυτό; Ή θα αποφασίσεις επιλεκτικά ποιο είναι φασισμός ανάλογα με τα γούστα σου;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 16 Ιουν 2009, 13:58

Εδώ ο Ομπάμα προτείνει να συλλαμβάνονται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς δικαστήρια, όποιοι είναι ύποπτοι για ΤΥΧΟΝ τέλεση τρομοκρατικής ενέργειας/εγκληματος . Στην υποψία και μόνο. Εσύ κολλάς να καταγγείλεις φαυλότητα, την ενέργεια (ψεκασμοί) της οποίας βλέπεις ξεκάθαρα στον ουρανό σου; Παραείσαι ελαστικός στα λαμόγια, αλλά φασιστικά αυστηρός σ'αυτούς που θεωρείς ότι βλάπτουν...

Ναι ομως εγω δεν ειμαι ο ομπαμα και ουτε σκοπευω να του μοιάσω ουτε στο εκατομυριοστο
Θεώρησε λοιπόν και το ψιλορυπάκι (ψιλό μπροστά στους φρικώδεις ρύπους των λαμογιών) αναγκαίο κακό που παράγει Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ της γης. (και μιλάς για μειοψηφία! έλεος) Δεν μπορείς να μας στείλεις ΟΛΟΥΣ στον καιάδα.
Ναι αλλα δες τη διαφορα αναμεσα στο μεγεθος ολοκληρου του λεκανοπεδιου ατικης και σε ενα μαγαζι.
Η συγκεντρωση ρυπου απο το τσιγαρο δεν ειναι κατι το αμελητεο οταν μιλαμε για εναν μικρο χωρο οπου συχναζει κοσμος.

Αν πιεις γίνεις λιάδα, οδηγήσεις και με σκοτώσεις, σίγουρα βλάπτεις την υγεία μου κι εγώ το υπόκειμαι αυτό παθητικά και τραγικά. Η μέθη ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στην οδήγηση, ωστόσο βλέπεις ότι δεν τηρείται ο νόμος της απαγόρευσης και υπάρχουν θύματα απ'αυτήν. Λες τα θύματα απ'το παθητικό κάπνισμα να'ναι περισσότερα;
Το οτι δεν εφαρμοζεται ενας σωστος νομος δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να θεσμοθετηθει κι ενας αλλος σωστος.
μακαρι να εφαρμοζονταν κι αυτος ο νομος.
Κατα τη γνώμη ΣΟΥ.
Και των σεξολογων μην ξεχνιομαστε.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τρί 16 Ιουν 2009, 14:29

Υπέπεσε κάτι πάρα πολυ σοβαρό στην αντίληψη μου:

Νέες διευκρινίσεις εν όψει της απαγόρευσης του καπνίσματος

Περισσότερες διευκρινίσεις για το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος έδωσε ο υπουργός Υγείας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου προβλέπεται πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, ενώ δεν θα προβλέπεται καπνιστήριο.

Στο νόμο υπάρχει διάταξη για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάτω των 70 τ.μ. τα οποία οι ιδιοκτήτες θα επιλέγουν αν θα είναι καπνιστών ή μη καπνιστών.

Για τα καταστήματα άνω των 70 τ.μ., το 30% του συνολικού εμβαδού θα προορίζεται για τους καπνιστές, εφόσον οι ιδιοκτήτες τοποθετήσουν διαχωριστικό μέχρι την οροφή, ειδικά φίλτρα εξαερισμού και χωριστή είσοδο.

Για τα καταστήματα άνω των 300 τ.μ. ο χώρος για τους καπνιστές μπορεί να καταλαμβάνει έως και το 40% του συνολικού χώρου.

Όλα τα καταστήματα που θέλουν να διαθέσουν χώρο καπνιζόντων θα πρέπει να προμηθευτούν το δωρεάν ειδικό σήμα και άδεια από το Δήμο. Εφόσον δεν το πράξουν, αυτομάτως θα θεωρούνται καταστήματα μη καπνιστών.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα μετατροπής καταστήματος από καπνιστών σε μη καπνιστών ή το αντίστροφο και αργότερα.

Στους ειδικούς χώρους θα απαγορεύεται η είσοδος σε νέους ηλικίας έως και 18 ετών.

Στα καταστήματα εστίασης, οι παραβάσεις δεν επιφέρουν κυρώσεις σε βάρος των καταστημάτων και των υπεύθυνων λειτουργίας τους, εφόσον δεν υπεδείχθη η παράβαση από πελάτη, επισκέπτη ή εργαζόμενο στο κατάστημα ή εφ' όσον υπεδείχθη ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος μερίμνησε για την αντιμετώπισή της απομακρύνοντας τον παραβάτη ή λαμβάνοντας τ' αναγκαία για τον σκοπό αυτό μέτρα με παράλληλη ενημέρωση των αρχών.

Στο πεδίο εφαρμογής του νόμου δεν εμπίπτει ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος, όπου αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα, ακόμα και αν στο χώρο αυτό υπάρχει στέγαστρο. Σε κάθε περίπτωση, εφ' όσον οι υπεύθυνοι λειτουργίας των καταστημάτων επιλέξουν να μη δημιουργήσουν ειδικούς χώρους ισχύει η ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κάθε σημείο του.

Παράλληλα από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση προϊόντων καπνού καθώς και η διαφήμιση στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σε ειδικό τετραψήφιο αριθμό (ο οποίος θα ανακοινωθεί προσεχώς) οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν πιθανές παραβάσεις του νόμου. (ζήτω η Ελλάς, το έθνος των ρουφιάνων αντικαπνιστών δηλαδή)

Τα πρόστιμα, όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, θα είναι αυστηρά και θα επιβάλλονται από την αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία και το Σώμα Επιθεωρητών Ελέγχου του υπουργείου Υγείας.

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 16 Ιουν 2009, 14:38

οκ δεν συμφωνω με την ρουφιανια.
αλλο να πιανουν οι αρχες καποιον παραβάτη κι αλλο να τον καρφώνει ο γειτονας.
αυτές ειναι νοοτροπίες που δείχνουν οτι η ΝΔ δεν ξέχασε τον παλιό δεξιό της εαυτό.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τρί 16 Ιουν 2009, 18:31

Η μάλλον η ΝΔ ξέρει οτι ο νεοέλληνας δεν έχει ξεχάσει τον παλιό καλό του εαυτό. :?

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 16 Ιουν 2009, 20:02

Tη ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ άρχισε ήδη να την προωθει η κυβέρνηση της Βρετανίας (ακολουθεί κατά πόδας και η Αμερική) παροτρύνοντας τους πολίτες να καλούν "ειδικό αριθμό" (όπως αυτόν που θα δοθεί για τους παραβάτες καπνιστές εδώ στην Ελλάδα), όταν δουν έναν γείτονα "ύποπτο". Δηλαδή να'χει καλό αυτοκίνητο, και μια σχετική ευμάρεια που να του επιτρέπει να ζει κάπως καλά. Το επιχείρημα της παρότρυνσης είναι ότι ο "άνετος" μπορεί κάλλιστα να συμμετέχει σε οργάνωση τρομοκρατών και να πληρώνεται αδρά γι'αυτό. Τα ρουφιανέματα δίνουν και παίρνουν στη βρετανία και οι πολίτες ήδη άρχισαν να ζουν κάτω από ένα φοβικό και φασιστικό -νεοναζιστικό καθεστώς νοσταλγικό του Γκέμπελς, όταν η χιτλερική κυβέρνηση παρότρυνε τους πολίτες να "καρφώνουν" τους Εβραίους.... Ήδη έγιναν τα πρώτα βήματα κι εδώ, και δεν θ'αργήσουν και τα καλύτερα. Να τους χαιρόμαστε τους Ελληναράδες σφουγγοκωλάριους και εντελταλμένα οργανάκια της νεοταξίλας που μας κυβερνούν.

Και μετά μιλάμε για "σωστό μέτρο". Στα πλαίσια του νεοφασισμού που πάει να μας κατσικωθεί στο σβέρκο, σωστό είναι, δε λέω. :thumbsdown: :swear:

Σείριο και Αντώνη σας ευχαριστώ. Θα δω τι θα κάνω με το δικό μου μαγαζί τώρα γμτ μου :banghead:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τρί 16 Ιουν 2009, 20:13

ΑρΕλα έγραψε:
Σείριο και Αντώνη σας ευχαριστώ. Θα δω τι θα κάνω με το δικό μου μαγαζί τώρα γμτ μου :banghead:
Κάνε αυτό που θα κάνω και εγώ.

Γράφ' τους στα @@ σου. (ουπς! χε χε...)

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 16 Ιουν 2009, 20:38

Eνταξει Βικυ ειπα πως ειναι σωστο να απαγορευτει οχι να γινει ο γειτονας ρουφιανος.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τρί 16 Ιουν 2009, 20:39

Αρέλα έγραψε:Θα δω τι θα κάνω με το δικό μου μαγαζί τώρα γμτ μου
Σύμφωνα με το νόμο υπάγεσαι στην διάταξη του άρθρου 3 (α) κατά την οποία απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού ....(α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας....

Όταν έρθουν για έλεγχο, μπορείς να τους πεις:

α) δεν παρέχω εργασία αλλά..............κάνω λετούργημα
β) δεν παρέχω εργασία αλλά............. είναι το χόμπυ μου
γ) δεν παρέχω εργασία αλλά..............το'χω για πάρεργο
δ) δεν παρέχω εργασία αλλά ............. κάνω τέχνη
ε) δεν παρέχω εργασία αλλά ............. δουλεύω τον κόσμο

*Το τελευταίο ταιριάζει στη δική μου περίπτωση μάλλον

Η άλλη λύση είναι να μοιράζεις μάσκες οξυγόνου στους πελάτες και καρπαζιές στα όργανα!

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ!

(ΑΥΤΟΣ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!)
Άβαταρ μέλους
theo38
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo38 » Τρί 16 Ιουν 2009, 21:06

o anthrwpos pou otan itan dimarxos athinaiwn to sdoe toy epestrepse 15000 parastatika ws aparadekta.
o anthrwpos pou otan paredwse to dimarxeio stin mpakogiannena ayti arnithike na to paralabei prin perasei mia ebdomada wste na elegxksoun oi orkwtoi logistes.

i kybernisi pou mas apallakse apo ti preza.

re tha to pw eygenika
ANTE KAI SKULOGAMITHEITE
την...ακούσαμε για τα καλά
Άβαταρ μέλους
Prince Istar
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από Prince Istar » Τετ 17 Ιουν 2009, 10:47

Καταρχην, να πω πως ειμαι υπερ αυτου του μετρου αν και καπνιστης. Και ειναι κατι καλο κατα τη γνωμη μου γιατι ουτε οταν παω σε μια υπηρεσια πχ θελω να με σκαει ο αλλος τα ντουμανια του στη μαπα μου αλλα ουτε και οταν βγαινω σε καποιο μαγαζι οταν φευγω να μη μπορω να παρω ανασα και αυτο οχι γιατι μπορει να ειχα καπνισει εγω τρια πακετα..
Απο κει και περα ωσαν παρταλια που μαστε,δεν καναμε πρωτα το εξης λογικο. Να υπαρξει η μεριμνα ωστε πριν εφαρμοσθει το μετρο, να δημιουργηθει χωρος καπνιστων σε καθε υπηρεσια,επιχειρηση κτλ. οπως και να γινει η καταλληλη διαμορφωση κτλ. των μαγαζιων.Τοτε και εφοσον ειχαν γινει αυτα, να εμπαινε σε λειτουργια το μετρο.
Προσωπικα, μιας και το εχω ζησει δε μπορω να πω οτι μου δημιουργησε προβλημα ουτε στην εργασια ουτε και στη διασκεδαση.
Οσο για τα περι ρουφιανων,πιστευω πως ενα μεγαλο ποσοστο το χουν στο αιμα τους,αυτη ειναι η νοοτροπια, και ουτως η αλλως κοιτανε να φανε τον αλλον.Και σ'αυτο δε φταιει το μετρο κατ'εμε.
Αλλωστε, σιγα μην εφαρμοστει οποιοδηποτε τετοιο μετρο οποτε τζερτζελες να γινεται.. :elephant:
Every prophet in his house
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 17 Ιουν 2009, 11:05

To θέμα βίτο, δεν είναι αν θα εφαρμοστεί το μέτρο, (πιστεύω κι εγώ πως θα ατονήσει γιατί δε γίνεται αλλιώς), ούτε αν το μέτρο είναι "καλό" ή "κακό". Το θέμα είναι η ΕΠΙΒΟΛΗ οποιουδήποτε μέτρου που καταπατάει βάναυσα τα δικαιώματα του μισού πληθυσμου (για να μην πω και περισσοτέρων). Δεν βλάπτω πχ εγώ ΚΑΝΕΝΑΝ αν καπνίζω στο μαγαζί μου στο οποίο έχω εξαεριστήρα δυνατό και καμια στιγμή δε θα μπεις μέσα να βρεις ντουμάνι ή και μυρωδιά καπνού. Το θέμα είναι η φασιστική διαδρομή που μας πασάρεται "για το καλό μας" και επειδή ακριβώς προτάσσεται η ψευτιά "για το καλό μας", δυστυχώς πολλοί αποδέχονται και ως σωστή. Προσωπικά δεν θα δεχόμουν αυτό το μέτρο ακομα κι αν δεν ήμουν καπνίστρια, όπως δεν το δέχονται πολλοί μη-καπνιστές του δικού μου περιβάλλοντος, που έχουν πάρει χαμπάρι τι παίζει. Δίνουμε "άφεση" σ'αυτό και τους δίνουμε το ελεύθερο να προχωρήσουν και σε άλλες επιβολές που θα μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά σε ένα φασιστικό καθεστώς. Αυτή είναι η ουσία και αυτό με απογοητεύει σε όσους δέχονται ή/και επικροτούν τέτοια επιβολή. Όταν θα γίνει αντιληπτή και από αυτούς τα συνεπακόλουθα της αποδοχής μιας τέτοιας επιβολής, ελπίζω να μην είναι αργά για ανατροπές...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Prince Istar

Δημοσίευση από Prince Istar » Τετ 17 Ιουν 2009, 11:39

Οπως ειπα και παραπανω το μετρο για μενα ειναι κατι θετικο και περισσοτερο στο τομεα εργασιας, εννοειται βεβαια με τις προυποθεσεις που εγραψα.Αυτο βλεποντας το μονο σαν μετρο περα απο σκεψεις "φασιστικης δρομολογησης".
Αν το παρω απο αυτη τη σκοπια τωρα, θα ελεγα πως ενταξει δεν ειναι και τοσο τραγικο. Απλα οταν σε χτυπανε σε κατι που εισαι κολλημενος,η αντιδραση σου παντα ειναι πιο δυνατη και για τον ελληνα πιστευω ακομα παραπανω. Γιατι οταν του κοβουνε μια "ευχαριστηση" τοτε θα αντιδρασει,δε θα υπακουσει στο νομο κτλ κτλ. Ενω οταν τον βαζουν να δουλευει 25 ωρες το 24ωρο για ενα ξεροκομματο,απλα ψηφιζει πασοκ ξερωγω. Η αν(λεμε τωρα) πει κανενας πολιτικος για αξιοκρατια σε διορισμους πχ. τοτε παλι θα το βαλει το μεσο εαν το εχει.Αυτο καταλαβαινω εγω.
Και μια ερωτησις στο κοινο( :P ) : Ειναι φασιστικο να μη μπορεις να κανεις φρι καμπινγκ, να πρεπει να πας στρατο, να πρεπει να τα σκας σε ενα ταμειο ασφαλισης που δε σου προσφερει τιποτα η ακομα να μη μπορεις να πιεις τη φουντα σου ομορφα κι ωραια; (Τυχαια παραδειγματα..)
Every prophet in his house
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τετ 17 Ιουν 2009, 19:10

Ο Έλληνας είναι ένας άνθρωπος αντιδραστικός. Θα κάνει κάτι σωστά, αν τον χτυπήσεις στο φιλότιμο, ή ακόμα και αν προσπαθήσεις να του το επιβάλλεις. Η αλήθεια όμως είναι οτι το ''όχι'' λειτουργεί σαν μαγνήτης επάνω μας σαν κοινωνία, με τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Εγώ να πω την αλήθεια, έχω εκνευριστεί αρκετά απο τον τρόπο που πάνε περισσότερο να επιβάλλουν το παρόν μέτρο, και ειδικά απο τα πλάγια μέσα που πάνε να χρησιμοποιήσουν, όπως τον τετραψήφιο αριθμό ''καταγγελιών''. Δεν μπορώ όμως να μην αναρωτηθώ, αν το παρόν μέτρο και ο τρόπος που πάνε να το επιβάλουν, ενισχύσει αυτή την αντιδραστικότητα στους Έλληνες, με αποτέλεσμα αντί να το κόψουν, να καπνίσουν πιο πολύ. Ίσως ακούγεται περίεργο, αλλά υπήρξαν άνθρωποι που είπαν οτι αν και κάπνιζαν λίγο, ή σκόπευαν να το κόψουν, τώρα δεν θα το κάνουν επειδή έχουν εκνευριστεί (όπως και εγώ άλλωστε) πάρα πολύ.

Υπάρχει περίπτωση η όλη εφαρμογή, να έχει να κάνει στην προκειμένη περίπτωση, και με κάποιου είδους αντίστροφη ψυχολογία που θα βγάλει κάποιους κερδισμένους έτσι και αλλιώς;

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 17 Ιουν 2009, 21:09

Πρίγκηψ Ιστάρ έγραψε:Και μια ερωτησις στο κοινο: Ειναι φασιστικο να μη μπορεις να κανεις φρι καμπινγκ, να πρεπει να πας στρατο, να πρεπει να τα σκας σε ενα ταμειο ασφαλισης που δε σου προσφερει τιποτα η ακομα να μη μπορεις να πιεις τη φουντα σου ομορφα κι ωραια; (Τυχαια παραδειγματα..)
Κατάρα των ερυθρόδερμων εναντίον της λευκής φυλής αποκαλούσε ο Χίτλερ τον καπνό. Η δυναμική αντικαπνιστική εκστρατεία των Ναζί αντανακλούσε την πολιτική ιδεολογία που υπογράμμιζε τις αρετές της σωματικής υγείας και της φυλετικής καθαρότητας. Παρόμοιες αντιλήψεις είχαν επικρατήσει στην Ιταλία του Μουσολίνι και την Ισπανία του Φράνκο, όχι μόνο για τον καπνό αλλά και για το αλκοόλ και την υγιεινή διατροφή. Το κάπνισμα εξοβελίστηκε από τους δημόσιους χώρους, απαγορεύτηκε κάθε διαφήμιση ή δημόσια αναφορά του. Οι καπνοκαλλιεργητές υποχρεώθηκαν να αλλάξουν καλλιέργεια, οι φόροι καπνού τριπλασιάστηκαν. Ειδικά κλιμάκια επισκέπτονταν τα σχολεία και παρουσίαζαν στα παιδιά τις καταστρεπτικές συνέπειες του καπνίσματος.

Αντλώντας από το πλούσιο απόθεμα στρεοτύπων και μισαλλοδοξίας του ναζισμού (η στρατιωτική μπότα που αποβάλλει κλωτσηδόν μια βρωμερή συνήθεια, ο Εβραίος καιροσκόπος χρηματιστής ως εκφυλισμένο παράσιτο με το σύμβολο της ανάλγητης πλουτοκρατίας στο φιλήδονο στόμα), προπαγανδιστικές αφίσες παρουσίαζαν το κάπνισμα σαν αηδιαστική συνήθεια των Εβραίων, των μουσικών της τζαζ, των τσιγγάνων, των μαύρων, των κομμουνιστών και των ομοφυλοφίλων. Τότε διατυπώθηκε για πρώτη φορά ο όρος «παθητικό κάπνισμα» στο «Tabak und Organismus» του Fritz Lickint, που εκδόθηκε το 1035 σε συνεργασία με τη Γερμανική Αντικαπνιστική Ένωση.

(Παραδόξως, η ετήσια κατά καφαλήν κατανάλωση καπνού στη Γερμανία μεταξύ 1932 και 1939 αυξήθηκε από 570 σε 970 τσιγάρα, σε σημείο ορισμένοι αναλυτές να κάνουν λόγο για «πολιτιστική αντίσταση» των καπνιστών)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 17 Ιουν 2009, 21:21

Κατάρα των ερυθρόδερμων εναντίον της λευκής φυλής αποκαλούσε ο Χίτλερ τον καπνό. Η δυναμική αντικαπνιστική εκστρατεία των Ναζί αντανακλούσε την πολιτική ιδεολογία που υπογράμμιζε τις αρετές της σωματικής υγείας και της φυλετικής καθαρότητας. Παρόμοιες αντιλήψεις είχαν επικρατήσει στην Ιταλία του Μουσολίνι και την Ισπανία του Φράνκο, όχι μόνο για τον καπνό αλλά και για το αλκοόλ και την υγιεινή διατροφή. Το κάπνισμα εξοβελίστηκε από τους δημόσιους χώρους, απαγορεύτηκε κάθε διαφήμιση ή δημόσια αναφορά του. Οι καπνοκαλλιεργητές υποχρεώθηκαν να αλλάξουν καλλιέργεια, οι φόροι καπνού τριπλασιάστηκαν. Ειδικά κλιμάκια επισκέπτονταν τα σχολεία και παρουσίαζαν στα παιδιά τις καταστρεπτικές συνέπειες του καπνίσματος.

Αντλώντας από το πλούσιο απόθεμα στρεοτύπων και μισαλλοδοξίας του ναζισμού (η στρατιωτική μπότα που αποβάλλει κλωτσηδόν μια βρωμερή συνήθεια, ο Εβραίος καιροσκόπος χρηματιστής ως εκφυλισμένο παράσιτο με το σύμβολο της ανάλγητης πλουτοκρατίας στο φιλήδονο στόμα), προπαγανδιστικές αφίσες παρουσίαζαν το κάπνισμα σαν αηδιαστική συνήθεια των Εβραίων, των μουσικών της τζαζ, των τσιγγάνων, των μαύρων, των κομμουνιστών και των ομοφυλοφίλων. Τότε διατυπώθηκε για πρώτη φορά ο όρος «παθητικό κάπνισμα» στο «Tabak und Organismus» του Fritz Lickint, που εκδόθηκε το 1035 σε συνεργασία με τη Γερμανική Αντικαπνιστική Ένωση.
Και μετα μου λετε οτι ο χιτλερ ηταν κακος.
Συγνωμη αλλα εγω απο το ποστ σου καταλαβα μια ταυτιση αποψεων αναμεσα στον χιτλερ κι εμενα.
Λυπαμαι αλλα εχοντας το "γνωθις εαυτον" θα πω οτι αν η αντικαπνιστικη εξτρατεια αρχισε απο τον χιτλερ. και μαλιστα με
τα παραπανω επιχειρηματα. οφειλω να του πω ενα μεγαλο μπραβο!.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”