Από Nemesis
επειδή η στήλη μου έχει πολλούς αναγνώστες και θαυμαστές :happy03:
και οι συνταγές μου είναι χρήσιμες και πολύτιμες για κάθε Ελληνίδα νοικοκυρά :iconcool:
σας παραθέτω τον δεύτερο κύκλο υπερεντατικών μαθημάτων μαγειρικής και με μεγάλη μου χαρά και περιφάνεια σας παραθέτω την 2η συνταγή που έμαθα ... αυγά μάτια....
παίρνουμε λοιπόν το τηγάνι μας ... έχω ένα μικρούτσικο μπαίνει στο μπροστινό δεξί μάτι της κουζίνας... μέγεθος δεν ξερω θα ρωτήσω και θα σας πω...
χωράει πάντως ένα αυγό μέσα
βάζουμε λίγο λαδάκι και περιμένουμε να ζεστάνει... βάζουμε και το χέρι μας από πάνω μην τυχόν και πάρει φωτιά...

αφού ζεστάνει αρκέτα... τώρα δεν το πετυχαίνω πάντα αυτό αλλά πάντως τηγανίζονται και σε πιο χαμηλή θερμοκρασία δοκιμασμένο αυτό που σας λέω...
χτυπάμε το αυγό στο πλάι του τηγανιού και με τα δύο χέρια το ανοίγουμε κοντά στο τηγάνι όχι από ψηλά και γίνει χάλια ο κρόκος... αυτό δεν το ήξερα και το έμαθα στην πορεία...
περιμένουμε να τηγανιστεί... εγώ τα θέλω πολύ καλά τηγανισμένα (οχι τίποτα άλλο αλλα σχεδόν τα καίω .. δικαιολογίες δηλαδή)
παίρνουμε μία σπάτουλα ... το βάζουμε στο πιατάκι και .... καλή σας όρεξη...
να είσαστε έτοιμοι και για καινούργια συνταγή λίαν συντόμως
φιλιά εώς τότε και καλή επιτυχία