Στείρωση ζώων

Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Στείρωση ζώων

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 05 Ιουν 2009, 12:29

Μόδα που διαρκεί πάνω από 40 χρόνια, δεν είναι μόδα. Άλλοι είναι οι λόγοι και τους εξήγησε πολύ καλά η μαντάμ.

Η ανάγκη συμβίωσης ανθρώπου και ζώου δεν είναι μονομερής αλλά αμοιβαία και αμφίπλευρη.

Η καταγραφή των οικόσιτων στα διαμερίσματα μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους λόγους (ιατρικούς, προληπτικούς, στατιστικούς κλπ)

Η οικολογική συνείδηση και η ευαισθησία είναι ζήτημα παιδείας και καλλιέργειας.

(Η αγάπη προς τα ζώα και το περιβάλλον δεν επιβάλλεται με νόμο)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Apomakros την Παρ 05 Ιουν 2009, 12:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 05 Ιουν 2009, 12:31

(Η αγάπη προς τα ζώα και το περιβάλλον δεν επιβάλλεται με νόμο)

Κοίτα, και η αγάπη προς τον άνθρωπο δεν επιβάλλεται με νόμο, αλλά επειδή υπάρχουν πολλοί ανώμαλοι υπάρχουην νόμοι για να προστατεύονται οι 'αθώοι'. Έτσι και στην περίπτωση των ζώων, κι επειδή δεν μπορείς να ξέρεις τί είναι ο κάθε ένας που βάζει ένα ζώο στο στπί του, καλό έιναι να υπάρχουν νόμοι προστασίας των ζώων, κι όποιος τ'αγαπάει αληθινά, έτσι κι αλλιώς, δεν θα επηρεαστεί σε κάτι απ'αυτόν.
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Lykaina
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Lykaina

Δημοσίευση από Lykaina » Παρ 05 Ιουν 2009, 12:38

Είναι φανερή η διαφορά στις απόψεις μας Πεγκούλα μου.

Επίσης μια καλή λύση θα ήτανε να θεσπιστούν προδιαγραφές για τον καθένα που θα ήθελε να φιλοξενήσει ένα ζώο.
Αυτές οι προδιαγραφές θα πρέπει να είναι σύμφωνες με την φύση και τον όγκο του κάθε ζώου.
Για παράδειγμα, δεν μπορείς να έχεις ένα λυκόσκυλο 60 κιλών μέσα σε ένα διαμέρισμα 80 ή 100 τετραγωνικά...το ζώο θα παραφρονήσει. Δύο στρέμματα αυλή για τέτοιου είδους ζώα.
Αν κάποιος κρατούσε το παιδί του σε ακατάλληλο χώρο, θα επενέβαινε η πρόνοια και θα του το έπαιρνε.
Εφόσον θεωρούμε τα ζώα μέλη των οικογενειών μας, θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με πολύ υπεύθυνο τρόπο.
Αν θεσπιστούν νόμοι, θα δεις ότι λύνονται και τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παρουσία τόσων πολλών ζώων στις πόλεις.
Ίσως τώρα καταλαβαίνεις γιατί είμαι κάθετα αντίθετη στην στείρωση. Εγώ δεν θα στείρωνα ποτέ ένα μέλος της οικογένειάς μου.
Αλήθεια, πιστεύεις ότι η λύση του προβλήματος της ανθρώπινης υπεργεννητικότητας, που οδηγεί την αύξηση του πληθυσμού με εκρητικούς ρυθμούς, είναι η στείρωση;

Anyway..απόψεις είναι αυτές. :)
Σε φιλώ γλυκά Πεγκουλίνα μου :rose:
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 05 Ιουν 2009, 12:40

Υπάρχει νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων και θα την παραθέσω εν καιρώ.

Γενικά οι έλληνες πολιτικοί φημίζονται εκτός των άλλων και για τις επιδόσεις τους στο σπορ της θέσπισης νόμων. Είμαστε από τις χώρες με την μεγαλύτερη πολυνομία.

Τους οποίους νόμους δεν εφαρμόζουμε.

(Ένας νόμος χρειάζεται μόνο, ότι οι νόμοι ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμόζονται)
Άβαταρ μέλους
Lykaina
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lykaina » Παρ 05 Ιουν 2009, 12:50

Απόμακρος έγραψε:Υπάρχει νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων και θα την παραθέσω εν καιρώ.
Νομοθεσία με την μορφή που λέω εγώ, δεν υπάρχει.
Εγώ μιλάω για νομικό-θεσμικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί ο καθένας που φιλοξενεί κάποιο ζωάκι.
Μιλάω δλδ για μητρώο και για προδιαγραφές πάνω απ΄όλα. Και για ανάληψη ευθύνης.

Είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται...ή πρέπει να μας το πει κάποιος; Χρειαζόμαστε νόμο για να εφαρμόσουμε τους νόμους; Απίστευτο; :)
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 05 Ιουν 2009, 12:57

Λύκαινα έγραψε:Εγώ μιλάω για νομικό-θεσμικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί ο καθένας που φιλοξενεί κάποιο ζωάκι.
Κι εγώ μιλάω για οικολογική συνείδηση κι ευαισθησία.

(ορισμένα πράγματα ΔΕΝ ρυθμίζονται με νόμους)
Άβαταρ μέλους
Lykaina
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lykaina » Παρ 05 Ιουν 2009, 13:23

Απόμακρος έγραψε:
Λύκαινα έγραψε: Κι εγώ μιλάω για οικολογική συνείδηση κι ευαισθησία.

(ορισμένα πράγματα ΔΕΝ ρυθμίζονται με νόμους)
Αν υπήρχε αυτό το πράγμα έμφυτο σε όλους, δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση τώρα Απόμακρε.
Και γι αυτόν τον λόγο ακριβώς φτιάχνουμε νόμους...για να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του.
Στην προκειμένη περίπτωση, πιστεύω ότι υπάρχει κενό νομοθεσίας.
Δυστυχώς, χρειαζόμαστε νόμους για να ρυθμίσουμε πολλές φορές κι αυτά που "ΔΕΝ ρυθμίζονται με νόμους". Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα... μην απομακρύνεσαι πάλι :)

Συνοψίζω λοιπόν την άποψή μου :
Αν θέλεις να φιλοξενείς ζώο, οφείλεις να το σέβεσαι ως μέλος της οικογένειάς σου. Η στείρωση είναι κακοποίηση όταν επιβάλλεται για γεννετικό έλεγχο. Και οφείλεις επίσης να του παρέχεις τις συνθήκες διαβίωσης, που δεν περιορίζουν την φύση του.
Αν δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά, καλύτερα να μην συμβιώνεις με ζώο. Άστο στην φύση ελεύθερο. Σεβάσου το.
Και όλα αυτά, βάσει νόμου πλέον...αφού δεν διαθέτουμε όλοι οικολογική συνείδηση κι ευαισθησία...
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 05 Ιουν 2009, 13:31

Μητρωο;Ελεος.
εχουμε γεμισει με μητρωα. ικα, αρενων,θηλεων,ποινικα, στρατολογικα.
μηπως να δειξουμε και οτι πληρωνουμε τακτικα τους φορους μας για να φιλοξενησουμε ενα ζωο.
ολα πια πρεπει να υποκεινται σε φακελωμα;

Επισης αυτα που ακουω. αστο στη φυση ελευθερο ειναι αστεια.
Αν αφησεις ενα σκυλο στο βουνο δεν θα γινει λυκος.
Απλα ΔΕΝ θα επιβιωσει. γιατι η εξελιξη του ειδους του εγινε μαζι με το ανθρωπινο εδω και ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρονια.

Εικόνα
Τα σκυλια προερχονται απο τους λυκους.
οι ανθρωπινες φυλες πηραν υπο την προστασια τους λυκους πριν χιλιαδες χρονια.
τους εξημερωσανε.
απο εκει και περα ακολουθησε η διαλεκτικη του ανθρωπου. πραγμα που παει να πει οτι για χιλιαδες χρονια οσοι απο αυτους τους λυκους που γενιονταν υπο την προστασια της ομαδας των ανθρωπων εδειχνε υπερβολικα αγρια ενστικτα και ορμουσε σε ανθρωπους, θανατωνονταν. ετσι τα σημερινα σκυλια ειναι στην ουσια απογονοι των ποιο ημερων λυκων.
Γενετικα μπορουμε να πουμε πως τα σκυλια ειναι απογονοι οσων λυκων ηταν γενετικα προορισμενοι να πεθανουν στην αγρια φυση.
Η ανθρωποτητα τους εδωσε μια ευκαιρια να ζησουνε και να εξελίχθουνε στα πλαισια της ανθρωπινης κοινωνιας ως μερη ποια της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ κοινωνιας (φυλακες κατοικιδια κλπ) κι οχι της αγελης των λυκων.
πολλοι φυσικα εχουν την αποψη οτι ο σκυλος αποτελει υβριδιο λυκου και αλεπους.
αλλα δεν μας εξηγησαν πως αναπαρηχθησαν τα υβριδια.
μιας και τα υβριδια γενικα ΔΕΝ αναπαραγονται.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 05 Ιουν 2009, 14:25

Λύκαινα έγραψε:Συνοψίζω λοιπόν την άποψή μου :
Αν θέλεις να φιλοξενείς ζώο, οφείλεις να το σέβεσαι ως μέλος της οικογένειάς σου. Η στείρωση είναι κακοποίηση όταν επιβάλλεται για γεννετικό έλεγχο. Και οφείλεις επίσης να του παρέχεις τις συνθήκες διαβίωσης, που δεν περιορίζουν την φύση του.
Αν δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά, καλύτερα να μην συμβιώνεις με ζώο. Άστο στην φύση ελεύθερο. Σεβάσου το. Και όλα αυτά, βάσει νόμου πλέον...αφού δεν διαθέτουμε όλοι οικολογική συνείδηση κι ευαισθησία...
Ωραία Λύκαινα, έγινε σαφής η άποψή σου και είναι σεβαστή.

Ποιος διαφώνησε στο ότι όποιος φιλοξενεί ζώο οφείλει να το σέβεται; Δεν τέθηκε πουθενά τέτοιο θέμα.

Υποστηρίζεις ότι η στείρωση είναι κακοποίηση όταν επιβάλλεται για γενετικούς λόγους. Μόνο γενετικοί λόγοι δεν αναφέρθηκαν στην εισαγωγή του τοπικ. Οι λόγοι εστιάστηκαν κυρίως στη συμβίωση ανθρώπου και ζώου εντός των σπιτιών (οικόσιτα) που αποτελεί μια πραγματικότητα όπως προαναφέρθηκε. Ξαναδιάβασε λοιπόν την εισαγωγή και τοποθετήσου αν θέλεις επί των θεμάτων που αναφέρονται εκεί. Οι γενικεύσεις δεν ενδείκνυνται.

Ξέρεις ότι η στείρωση ζώων, βάσει νόμου, επιτρέπεται. Προτείνεις νέους νόμους (μητρώα, ευθύνες κλπ) βασισμένους σε νομοθετικό πλαίσιο που ήδη ισχύει; Εφόσον λοιπόν είσαι κατά της στείρωσης των ζώων γενικώς, οφείλεις πρώτα να πετύχεις την αλλαγή της νομοθεσίας στο θέμα αυτό και όχι να προτείνεις άλλους νόμους - μέτρα ...

(...στην ουσία τους ανεφάρμοστα)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 05 Ιουν 2009, 14:33

too much about laws.
Προφανως λυκαινα εχουμε διαφορετικη αντιλληψη της οικολογιας και της ευαισθησιας.
προσωπικα ειμαι οικολογος (οντας παγανιστης) και αγαπω τα ζωα. φυσικα δεν νομιζω οτι ενας σκυλος που καβαλαει τους παντες δεν το κανει γιατι υποφερει.
ο σκυλοςυποφερει απο τις σεξουαλικες ορμες του. και η στειρωση το βοηθαει στο να ανακουφιστει.
δεν αποτελει κακοποιηση αλλα χαρη προς αυτο.
Άβαταρ μέλους
theo38
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo38 » Παρ 05 Ιουν 2009, 17:44

αφου αρχισες να μιλας πιο ευγενικα καριπη κατι καταφεραμε νομιζω.
ειδες ομορφε μακεδονα ποσο απλο ειναι.
την...ακούσαμε για τα καλά
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 05 Ιουν 2009, 18:21

Χμ... να συνοψίσουμε λοιπόν.
Έχουμε και λέμε:
Κατ'αρχάς η αφεντιά μου δε φάνηκε συνεπής σ'αυτό που ειπα αρχικά και ξανατοποθετήθηκα, ας όψονται κάποιες προηγούμενες ανάξιες προκλήσεις που δεν είναι και τώρα άξιες λόγου.

Κατά δεύτερον, χαίρομαι που η νεο-εγγραφείσα στα ΙΔΕΟ αποφάσισε να παίξει με τους κανόνες μας, και από φλύκταινα άλλαξε υφάκι και επιχειρεί έστω και τελευταία στιγμή (ποτέ δεν είναι αργά, παρά μόνο όταν είναι αργά) να ανακτήσει - αν όχι την αίγλη που της προσέδιδε το νικ της πριν μιλήσει- τουλάχιστον το σεβασμό μας και ίσως στην τελική και την επιβεβαίωση στη σκέψη μας πως διαθέτει και αρκετό μυαλό ώστε να αρθρώσει στοιχειωδώς συγκροτημένο και ευπρεπή λόγο στον τόπο μας.

Τρίτον, εξακολουθώ να μην έχω τη διάθεση να τοποθετηθώ η ίδια επί του θέματος πλέον (αν και θα'χα πολλά να αντιτάξω στη λύκαινα). Δε χρειάζεται άλλωστε. Εκτός του ότι τοποθετήθηκα πλήρως αρχικά, με κάλυψαν και με το παραπάνω στη συνέχεια η Πέγκι, ο Αντώνης και ο Φωτάκης μου ειδικά με την τοποθέτησή του εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 724#p83724

Με κάλυψε ασφαλώς και το ειρηνοποιό πνεύμα του τεο (ήμαρτον Κύριε! :) )

Να'στε καλά :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 05 Ιουν 2009, 19:45

Αν δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά, καλύτερα να μην συμβιώνεις με ζώο. Άστο στην φύση ελεύθερο. Σεβάσου το.
Δεν διαφωνούμε καθόλου σ'αυτό, στο ότι πρέπει να σέβεσαι το ζώο που έχεις μαζί σου, και να του παρέχεις τις συνθήκες διαβίωσης που δεν περιορίζουν την φύση του. Το θέμα είναι, και μάλλον η διαφορά μας, πως λαμβάνω υπόψιν την ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, (κι όχι μία ιδεατή, που αντιπροτείνεις, και την θεωρώ ανεφάρμοστη σε κάθε επίπεδο) η οποία λέει, πως αυτό που ζητάς, να το αφήσεις ελεύθερο το ζώο στην φύση, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ, ΟΥΤΕ ΛΟΓΙΚΗ, γιατί για λόγους πάρα πολλούς, συγκεκριμένα ζώα (κυρίως, γάτες και σκυλιά) συμβιώνουν με τον άνθρωπο όπου κι αν πάει αυτός, όπως κι αν ζει. Όπως είπε κι ο Φώτης, ένας σκύλος στην 'φύση' δεν επιβιώνει. Δείξε μου μία...φύση στην Ελλάδα, που υπάρχει ελεύθερος σκύλος, μάλιστα, και δεν πηγαίνει σε ανθρώπους για να φάει! Έχουμε καταστρέψει κάθε δυνατότητα να επιβιώσουν τα ζώα δίπλα στις πόλεις, δεν είνια όπως στην Αμερική, που δίπλα στις βίλες στο Χολυγουντ έχουν λιοντάρια. Η Ευρώπη ειδικα, και σαν φύση, πυκνοκατοικείται εδώ και χιλιάδες χρόνια... Δεν υπάρχουν καν θηράματα για τα σκυλιά, το'χεις πάρει είδηση; Και σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε για γάτες, με τους ψεκασμούς για ποντίκια και τα συναφή...

Η πραγματικότητα είναι άσχημη, αλλά αυτή είναι, και πρέπει κάτι να κάνουμε με βάση τα χαρτιά που έχουμε στα χέρια μας, όχι μία ιδεατή κατάσταση, που δεν μπορούμε να φτάσουμε ποτέ! Αυτό λέω, βασικά...

Ο γεννετικός έλεγχος που έθιξες, προφανώς θα έχει να κάνει μ'αυτό που είπα, πως καλύτερα να στειρώνονται τα αδέσποτα, προ΄κειμένου να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, απλά και μόνο για να ψοφήσουν με βασανιστικό τρόπο. Η ίδια ειπες, κάποια στιγμή, πως είσαι έτοιμη να δεχτείς ΣΚΛΗΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, για να λυθεί το πρόβλημα. Ποιές είναι αυτές, και γιατί μία σκληρή λύση σαν την δική μου, είναι πιο σκληρή απ'αυτό που μπορείς να δεχτείς;
Για το ανθρώπινο είδος ειδικότερα, πρέπει να ξέρεις, πως αν και δεν επιβάλλεται στείρωση ακόμα, στην Κίνα τουλάχιστον έχουν ήδη απαγορεύσει να γεννιούνται δύο παιδιά στην ίδια οικογένεια, κάτι που με βρίσκει μεν αντίθετη ως λογική, αλλά δεν μπορώ να την καταδικάσω κιόλας, όταν υπάρχει πρόβλημα υπεργεννητικότητας, και τόσα παιδιά πεθαίνουν απο πείνα.
Από την άλλη, πάλι με απασχολεί το τι αποτέλεσμα έχει αυτό στους Κινέζους, οι οποίοι αν δεν τους κάτσει το επιθυμητό φύλλο, δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν μία έκρτρωση, ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη για να προσπαθήσουν την μία φορά που τους αναλογεί να έχουν το παιδί που ονειρεύονται... Οποία μαλάκυνσις! Πάντα η πραγματικότητα είναι σκληρή, και πάντα πρέπει να βλέπουμε όλες τις παραμέτρους, πριν πάρουμε μία απόφαση... Αυτό προσπαθώ να κάνω, και το ομολογώ, πως ειδικά για τα αδέσποτα, θεωρώ είναι απαραίτητο να γίνεται ένας έλεγχος γεννήσεων... Θα γίνει με στείρωση αυτό; Ας γίνει με στείρωση... εκτός αν προτιμάς να βλέπεις τα χιλιάδες πεινασμένα ζωντανά, να ψοφάνε απο τις αρρώστιες και την πείνα.

Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων και αναγκαιοτήτων, ακόμα και οι ιδεολογίες (για την ακρίβεια, ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ). Αυτή είναι η άποψή μου... Νομίζω μαλιστα ότι καλύφθηκα προσωπικά, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, δεν μπορώ να πείσω εσένα (δεν το θέλω κιόλας), ούτε εσύ εμένα προφανώς, οπότε αν κρίνω ότι υπάρχει λόγος ν'απαντήσω σε κάτι άλλο, θα το κάνω (πιάστηκαν τα δάχτυλά μου, επιτέλους!!!!)

Σ'ευχαριστώ θερμά για την καλή προαίρεση (και προσπάθεια).

Τεό μου, γλυκιά μου αγάπη, τον Καρίπη, πού τον είδες βρε αδελφέ! Η Λύκαινα ομιλεί!!! :loco:
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 05 Ιουν 2009, 19:49

"Μανταμ_ΦρουΦρου" Καρίπιε, νόμιζα ότι ήξερες ελληνικά! Η έννοια της πρότασής σου, που ξεκινάει με το ΑΛΛΩΣΤΕ, συνδέθηκε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ από σένα, ακριβώς επειδή χρησιμοποίησες το άλλωστε. Η γλώσσα δεν αλλάζει νόημα τόσο με τις αλλαγές παραγράφων και κεφαλαίων ή πεζών, αλλά με την χρήση των ίδιων των λέξεων. Και επιτέλους, οι επιλογές σου ήταν ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ!

-Συγνώμη για τα κακά ελληνικά μου. Νόμισα πως το "άλλωστε", δηλώνει συνάφεια με την προηγούμενη πρόταση και όχι συνέχεια.

-------------------------------------------------------------------

"Μανταμ_ΦρουΦρου": Επίσης, δεν στραβώθηκα ακόμα, αλλά επειδή επιμένεις να με βγάλεις στραβή, τότε καλέ μου, εγώ θα σε βγάλω ανώμαλο, που κάθεσαι και γράφεις κάτι, το οποίο ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ τίποτα στο νόημα σου, δηλαδή, έτσι θες να μας πείσεις, ότι απλά είπες να μας ενημερώσεις για τις ανάγκες των κτηνοβατών!
Άσε μας ρε Καρίπιε, που τα έκανες σαλάτα, προσπαθώντας να εξηγήσεις τα ανεξήγητα!

-Σ' αυτό ομολογώ πως έχεις δίκαιο. Έπρεπε να σταματήσω όταν είδα το αστρικό με την παρουσία σκύλου και όχι να επεκταθώ σε άλλες χρήσεις του ζώου.

---------------------------------------------------------------------
Συμπέρασμα2: Άλλωστε Το "δείχνουν πολύ περισσότερο συναίσθημα στα ζώα απ' ότι στους ανθρώπους ...εμπράκτως", σημαίνει πως αυτό πιστεύουν οι ίδιοι. Στην ίδια πρόταση και αμέσως πριν από αυτό λέω έχουν ]δικούς τους λόγους που για τους ίδιους μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικοί". Αυτό μάλλον δεν θα το είδες επίσης.

-Βλέπεις, δεν ήξερα πως μπορεί κάποιος να πάρει αποσπασματικά το κείμενό μου για να δείξει γράφω ακαταλαβίστικα.
Ούτε φαντάστηκα πως η χρήση ομοιοματικών απαγορεύεται.
Και πως για μια παράγραφο πρέπει να απαντήσω σε πέντε διαφορετικές ερωτήσεις (!!!!).

----------------------------------------------------------------------
Όσο για τις προτάσεις και ποια είναι η γνώμη μου στο θέμα, τα είπα στην πρώτη κιόλας ανάρτηση που έκανα σ' αυτό το ζήτημα. Ίσως και αυτό να μην το είδες.
"Μανταμ_ΦρουΦρου": Είδα την άποψή σου, Καρίπιε, και την κατέγραψες μία χαρά πολιτισμένα, αλλά ήταν ελλειπής αγάπη μου. Ήδη υπάρχουν αδέσποτα αυτή την στιγμή... Τι τα κάνεις αυτά; Και θα υπάρχουν αδέσποτα, και θα υπάρχουν και άσχετοι που θα συνεχίσουν να 'αγοράζουν' ζώα (ούτε καν να υιοθετούν). Σ'αυτά δεν μου απάντησε κανείς. Η λύση του να μην πάρεις ζώο δεν λέει τίποτα σε σχέση με την ΑΝΑΓΚΗ για στείρωση των περισσότερων ζώων, (μία ανάγκη που βλέπω τουλάχιστον εγώ, έτσι;), γιατί ήδη υπάρχουν χιλιάδες ζώα που πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα, πεθαίνουν με βασανιστικό τροπο (ή φονεύονται), κτλ κτλ. Δεν είσαι υποχρεωμένος ν'απαντήσεις σ'αυτά, άλλωστε (κοίτα το άλλωστε, τι ωραία σύνδεση/σύγκριση κάνει με την προηγούμενη πρόταση, για να μαθαίνουμε κι ελληνικά μερικοί) τις περισσο΄τερες ερωτήσεις μου τις απηύθυνα στην Λύκαινα!

-Ναι... συγνώμη που παρέμεινα στο θέμα (Στείρωση ζώων) και δεν ακολούθησα τον ειρμό που είχες εσύ και άλλοι 7-8 που μίλησαν. Δεν θα ξαναγίνει.
Άλλωστε είπαμε, ελληνικά εγώ δεν ξέρω να γράφω και να διαβάζω (αυτό το τελευταίο τώρα το έμαθα).

-----------------------------------------------------------------------

Υ.Γ. Δεν έχει κανείς πρόβλημα με τις διαφορετικές απόψεις αλλά με τις μετάνοιες ένα άγριο ζόρι το τραβάμε. Θα πω της μάνας μου να τις κόψει αν είναι.
"Μανταμ_ΦρουΦρου": [b]Κρίμα, γιατί αν δεν μπορείς να μετανιώνεις για πιθανές μα....ες[/b], δεν θα γίνεις ποτέ άνθρωπος... και σίγουρα δεν μπορείς να κόπτεσαι για τον χριστιανισμό μετά, μία θρησκεία που ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ στην ομορφιά της μετάνοιας! Επι΄σης, αυτή σου η στάση μου δίνει το δικαίωμα να σου πω, πως αν σε ξαναδώ να ΑΠΑΙΤΕΙΣ (σε άλλο ποστ) να μιλάμε ευπρεπώς για ομάδες ανθρώπων, στις οποίες ανήκουν και φίλοι σου, να ξέρεις πως θα φας χοντρό δούλεμα, και πολύ βρισίδι! Γιατί, δεν έχεις τα @@ όχι να ζητήσεις συγγνώμη (δεν σου ζήτησα αυτό, αν πρόσεξες), αλλά να καταλάβεις ο ίδιος ότι ΦΕΡΘΗΚΕΣ ΑΠΡΕΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ!

-Λυπάμαι. Εγώ δεν μπορώ να γίνω τόσο πράος, ανοιχτόμυαλος, αντιρατσιστής, και φιλόζωος.
Το αφήνω σε σένα.

----------------------------------------------------------------------------

"Μανταμ_ΦρουΦρου": Δεν πειράζει, εγώ ακόμα σε γουστάρω τρελά, γιατί το μεγαλύτερο μέρος της αναίδειας που κουβαλάς σαν άνθρωπος είναι καλοπροαίρετη, και μ'αρέσει στους ανθρώπους...απλά θέλει λίγο χαλινάρι, και στο λέω ακριβώς επειδή σε γουστάρω.

-Που να μη με γούσταρες κιόλας :conf:

Τέλος πάντων. Ας μου επιτραπεί να συνεχίσω την πορεία μου με την παραδοσιακή λογική (αυτές οι καινούργιες μου κάθονται κάπως βαριά στο στομάχι) και με τα ελληνικά που έμαθα να μιλάω.
Το ανώτερο επίπεδο το αφήνω σε σένα καλή μου.

theo38 έγραψε:αφου αρχισες να μιλας πιο ευγενικα καριπη κατι καταφεραμε νομιζω.
ειδες ομορφε μακεδονα ποσο απλο ειναι.

Ναι, είδα την Μαντάμ και έμαθα τα ελληνικά. με σένα έμαθα την ευγένεια (να δω πότε θα αποβάλλω τα συμπλέγματα, τον εγωϊσμό, την εμπάθεια, την ηλιθιότητα, το πνεύμα αντιλογίας και τα άλλα δεινά της καμπούρας μου...).
Σ' ευχαριστώ πάντως :rose:

ΑρΕλα έγραψε:Με κάλυψε ασφαλώς και το ειρηνοποιό πνεύμα του τεο
:thumb: Και μένα με κάλυψε. Με έθαψε να μη σου πω!!
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 05 Ιουν 2009, 20:05

Συγνώμη για τα κακά ελληνικά μου. Νόμισα πως το "άλλωστε", δηλώνει συνάφεια με την προηγούμενη πρόταση και όχι συνέχεια.
Κι εγώ για συνάφεια μίλησα, ΜΗ ΧΕΣΩ! Είπα ΣΥΝΔΕΕΙ, δεν είπα ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ!!! Περίεργο, γιατί προσπάθησες να με πείσεις στην προηγούμενη εξήγησή σου, πως ούτε καν για συνάφεια δεν το έβαλες.

Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως κάποιος απ'τους δύο δεν ξέρει αρκετά καλά ελληνικά, και χτυπήσου όσο θες τώρα!!!!
Ναι... συγνώμη που παρέμεινα στο θέμα (Στείρωση ζώων) και δεν ακολούθησα τον ειρμό που είχες εσύ και άλλοι 7-8 που μίλησαν. Δεν θα ξαναγίνει.
Δεν είπα πουθενά ότι ήσουν εκτός θέματος, ήμουν ξεκάθαρη, είπα πως δεν με κάλυψε η άποψή σου! Σόρρυ κιόλας, που δεν μ'έπεισες με ένα πόστ σου!!!! Γι'αυτό γίνονται διάλογοι για να συνεννοούμαστε και να ξεδιπλώνουμε το σύνολο της άποψής μας.
Δεν γίνονται ούτε για να χαρακτηρίζουμε ομάδες, ούτε καν μέσω υπόνοιας (όπως έκανες πολύ πονηρά μικρέ μου, κι ασε τις μούφες), ούτε για να το παίζουμε άντρες, προσβάλλοντας σε προσωπικό επίπεδο τον άλλον, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ευαίσθητες καταστάσεις που μπορεί να περνάει!

Για τα υπόλοιπα, απλά με απογοήτευσες! Σε πείραξε το 'αναίδεια' το οποίο το είπα χαριτολογώντας, αλλά η στάση σου απέναντι σ'εμένα δεν σε πείραξε!
Επιμένεις, να το παίζεις θιγμένος...Και το χειρότερο, το ρίχνεις εσύ τώρα στην ειρωνία!

Να σου πω ρε Καρίπη, με απογοήτευσες τόσο, με την γαϊδουρινή στενοκεφαλιά σου, που προτιμώ να μην ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Και τότε θα δεις πώς είμαι όταν 'δεν γουστάρω κάποιον'. Για να μην έχεις απορία...
Όχι, δεν απειλώ για τίποτα, άλλωστε όταν δεν γουστάρω κάποιον δεν κάνω και τίποτε φοβερό, απλά τον έχω χεσμένο. Αλλά, μια και είχες την απορία, είπα να στην λύσω εκ των προτέρων.

Άντε γεια μας, στα νέα τα βρακιά μας! :cool:
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Δευ 08 Ιουν 2009, 23:52

Άς σας φτιάξω λίγο.

Περπάταγα στους δρόμους της Καστοριάς προψές, αργά τη νύχτα με φεγγάρι και φωτογράφιζα ό,τι έκανα κέφι εκείνες τις στιγμές. Η πανσέληνος αντιφέγγιζε στη λίμνη και είχε μια ησυχία που σου χαλάρωνε το νου και την καρδιά.

Ένας σκύλος μ' ακολουθούσε και δεν έλεγε να μ΄αφήσει. Καθίσαμε σ' ένα παγκάκι στην όχθη της λίμνης και τα λέγαμε κάμποση ώρα, ο σκύλος κι εγώ κάτω απ' το φεγγάρι.

Ύστερα συνέχισα τη βόλτα μου κι ο σκύλος από πίσω. Δεν μ' άφηνε με τίποτε και γίναμε φίλοι.

(Ήθελα απλώς να σας πω ότι άνθρωποι και ζώα έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο)
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Irc ψευδώνυμο: Casandra

Δημοσίευση από Casandra » Πέμ 11 Ιουν 2009, 08:59

Όνομα έδωσες στον φίλο σου; :)

Εμείς, ο Μενέλαος και εγώ, έχουμε την ΕΛΜΕΝ (ΕΛένη + ΜΕΝέλαος).
Είναι μια γλυκύτατη γατούλα (κοπρογατούλα όπως την αποκαλούμε καμιά φορά) κανελί με άσπρο τρίχωμα, η οποία περνάει ατελείωτες ώρες στο μπαλκόνι του. Έχει μάθει το πρόγραμμά του και τους ήχους που την καλούν.
Έχει βρει μερικές φορές και καταφύγιο σε ένα έπιπλο από έναν κατεργάρη γάτο που την κυνηγάει για να την ... :wink:
Την έχω γνωρίσει μέσα από φωτογραφίες και την λατρεύουμε.
Όταν θα φύγει ο Μενέλαος από την Ρόδο θα μας λείψει :bye:

... μιας και σε ανέφερα καλέ μου ... :rose:
μου λείπεις
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Πέμ 11 Ιουν 2009, 09:59

η Ελμεν είναι μια καλή παρέα, αλλά απειλείται από τον Μαυρομμάτη. Τελευταία βέβαια έρχεται απογευματινές ώρες αλλα οκ, έρχεται πάντως.

Και μενα μου λειπεις! :lovey0: :rose:
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
Lykaina
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Lykaina » Πέμ 11 Ιουν 2009, 11:01

Απόμακρος έγραψε: Ένας σκύλος μ' ακολουθούσε και δεν έλεγε να μ΄αφήσει.

Μήπως είχες φάει σουβλάκια πριν; :)
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Παρ 12 Ιουν 2009, 00:16

-Όταν ένα ζευγάρι περιστεριών κάνει την φωλιά του, τα αυγά συνήθως τα επωάζει το θηλυκό.
Το αρσενικό περιστέρι είναι αυτό που της κουβαλάει την τροφή στην φωλιά και την περιποιείτ σε ότι χρειαστεί μέχρι να βγουν οι νεοσσοί.
Πολλές φορές την θέση της θηλυκιάς στην φωλιά, για να ξεμουδιάσει και αυτή, την παίρνει ο αρσενικός. Αν όμως τύχει να αργήσει η θηλυκιά να επιστρέψει στα καθήκοντά της και "χαζοβολάει" αμέριμνη ή με τίποτε φιλενάδες, τότε ο αρσενικός πηγαίνει την βρίσκει και με τσιμπιές στο κεφάλι την συνετίζει και την επαναφέρει στην φωλιά τους*.

*νομίζω ότι αρκετοί θα την έχετε 'δει την εικόνα.

-Ένα μονογαμικό ζευγάρι στο βασίλειο των πτηνών είναι και αυτό των πελαργών. Αν, λέει ο συγγραφέας, ένα από τα δυο μέλη της "οικογένειας" χαθεί τότε το άλλο ποτέ στην ζωή του δεν ξαναζευγαρώνει.
Μάλιστα είναι τόσο πιστά στην οικογένεια αυτά τα πτηνά που στην περίπτωση που ο γονέας των νεαρών (παιδιών) πελαργών, λόγω γήρατος, δεν μπορεί να πετάξει για το ταξίδι της επιστροφής τότε αυτά (τα παιδιά) πετούν δεξιά και αριστερά του τόσο κοντά ωστε να τον βοηθούν(...).

Αυτές, και πολλές άλλες "ανθρώπινες" ιστορίες με ζώα και τα μικρά ή την οικογένειά τους περιλαμβάνει ο Πλούταρχος στο έργο του "Πότερα των ζώων φρονιμότερα, τα χερσαία ή τα ένυδρα".
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 12 Ιουν 2009, 00:57

Λύκαινα έγραψε:Μήπως είχες φάει σουβλάκια πριν;
Θα μπορούσε πράγματι να είχε συμβεί. Να με είχε ακολουθήσει ο σκύλος γιατί πεινούσε αλλά νομίζω ότι δεν ήταν αυτό.

Η ιστορία μας λέει ότι ο βασικός πρόγονος του σκύλου δεν είναι άλλος από τον λύκο. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι παρατήρησαν ότι ο τρόπος ζωής των λύκων έμοιαζε παρά πολύ με αυτόν του ανθρώπου, δεδομένου ότι υπήρχε πάντα ο αρχηγός της αγέλης, ο οποίος μαζί με τα υπόλοιπα αρσενικά προστάτευε τα θηλυκά της φυλής και φρόντιζε για την καθημερινή τους σίτιση. Βλέποντας λοιπόν το ισχυρό ένστικτο για προστασία, ο άνθρωπος σταδιακά εξημέρωσε τον λύκο, μετατρέποντάς τον σε φύλακα για τον εαυτό του καθώς επίσης και σε σύντροφό του στο κυνήγι. Από κει και πέρα, δημιουργήθηκαν διαφόρων ειδών ράτσες με απώτερο σκοπό, πάντα, την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών του ανθρώπου όσον αφορά την προστασία στέγης και την αναζήτηση τροφής.

Αυτό που προκύπτει από την αναδρομή αυτή, είναι μια βαθιά ριζωμένη σχέση, μεταξύ σκύλου και ανθρώπου, αφεντικού και φύλακα, κυνηγού και συνοδοιπόρου. Μια σχέση από την οποία τουλάχιστον η ζωή του σκύλου εξαρτάται άμεσα.

Το πρώτο πράγμα νομίζω που επηρεάζει την ευτυχία ενός σκύλου, είναι ο δεσμός με το αφεντικό του και σαν αρχή, μπορούμε να πούμε ότι ένας σκύλος είναι ευτυχής όταν βρίσκεται εκεί που βρίσκεται το αφεντικό του.

Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει, ούτε να μας κάνει να θεωρούμε ότι όντας απλά το αφεντικό ενός σκύλου τον κάνουμε ευτυχισμένο. Πόσο μάλλον στην περίπτωση όπου ζούμε σε διαμέρισμα και ο σκύλος αδυνατεί να πραγματοποιήσει από μόνος του τις φυσικές του ανάγκες και εξαρτάται άμεσα από την καλή μας θέληση.

(Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλα πράγματα που νομίζω πως δεν τα γνωρίζουμε)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζωα-Φυτά (τα πάντα στη φύση)”