Posted: Mon Jul 24, 2006 5:55 pm Post subject: και λίγη ..Σαλτσούλα..
Από elia
Σάλτσα "Ελληνική" για μακαρόνια (δική μου δημιουργία )
(για δύο άτομα)
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
2 πιπερίτσες πράσινες στενόμακρες
2 ακόμα πιπερίτσες καυτερές (από τις μικρούλες, κατά προτίμηση μία κόκκινη και μία κίτρινη)
6-7 ελιές καλαμών
5 φέτες σαλάμι αέρος
1 κομμάτι φέτα
Ντομάτα απ' αυτήν που πουλάνε έτοιμη και έχει κομματάκια (αν και καμιά φορά αυτές ξυνίζουν..) όχι σκέτο πολτό, ή
3-4 μέτριες ντομάτες (προτιμότερο!) που θα τις κόψεις κομματάκια μικρά εσύ χωρίς να πετάξεις το ζουμί που βγάζουν.
Σκόρδο σε μπαχαρικό
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Και φυσικά μακαρόνια
Κόβεις το κρεμμύδι κομματάκια και το αφήνεις μονάχο του γιατί είναι το πρώτο που θα πετάξεις στο τηγάνι. Μετά κόβεις κομματάκια επίσης τις πιπερίτσες, τις ελιές και το σαλάμι, αυτά τα αφήνεις όλα μαζί να κάνουν λίγο παρέα.
Βάζεις λάδι σε ένα τηγάνι (μιάς κάποιας διαμέτρου όχι σαγανάκι) σε μέτρια φωτιά, και μόλις κάψει πετάς μέσα το καϋμένο το κρεμμύδι. Σε λίγο ρίχνεις και τα υπόλοιπα που έχεις κόψει κομματάκια (όχι θα γλυτώνανε). Αφού τα ταλαιπωρήσεις 1-2 λεπτά, ρίχνεις και την φέτα σε κομματάκια, τ' ανακατεύεις λίγο και από πάνω ρίχνεις την ντομάτα και τ' ανακουφίζεις! (να καλύψει την διάμετρο του τηγανιού, όχι όμως και να σκεπάσει τελείως τα υλικά).
Ρίχνεις όσο αλάτι θέλεις και σκόρδο μπαχαρικό και τ' αφήνεις να βράσει (ανακατεύοντας που και που) όσο να "πιεί" τα ζουμιά. Μόλις συμβεί αυτό, χαμηλώνεις κι άλλο τη φωτιά, πετάς μέσα τα μακαρόνια (τα οποία έχεις προηγουμένως βράσει,ε) και τ' ανακατεύεις να πάει παντού η σάλτσα και τα διάφορα που βρίσκονται εντός αυτής.
Σερβίρεις στα πιάτα, πασπαλίζεις με τριμμένο τυράκι (κατά προτίμηση ξηρή μυζήθρα) και ορμάς....
και λίγη ..Σαλτσούλα.. (από elia)
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
- Φύλο: Γυναίκα
Re: και λίγη ..Σαλτσούλα.. (από elia)
Posted: Mon Jul 24, 2006 6:21 pm
Από ΑρΕλα
Πεντανόστιμη μου ακούγεται
Θα τη δοκιμάσω _beer_
Από ΑρΕλα
Πεντανόστιμη μου ακούγεται