Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:Βίκυ μου, είναι σεβαστή η προσέγγισή σου "ο μονόφθαλμος καλύτερος απο τον τυφλό", αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι είναι και η καλύτερη, όταν υπάρχουν και αετομάτηδες στην πιάτσα!!!!
Πρέπει να καταλάβεις και να νιώσεις κάτι. Κάποτε υποστήριζα τον Καράτζα, όχι ιδεολογικά, γιατί δεν πρόσκειμαι στη δεξιά και ποτέ δεν την υποστήριξα. Τον υποστήριζα μόνο για το Ελληνικό παραμύθι που πασάριζε, όχι γιατί δεν ήξερα πως είναι παραμύθι, αλλά γιατί μου γουστάριζε περισσότερο απ'τα υπόλοιπα. Ώσπου έσκυψε κανονικότατα μπροστά σ'έναν Κωστάκη και μου γύρισε το άντερο και μ'αυτόν. Πάει αυτό λοιπόν οριστικά και αμετάκλητα. Σήμερα και κατόπιν αρκετής σκέψης, μπορώ να πω με το χέρι μου στο ευαγγέλιο κι όποιος θέλει το πιστεύει, όποιος δε θέλει οκ, ας το δεχθεί προσωρινώς έστω, χάριν διαλόγου. Λοιπόν, ΔΕΝ υποστηρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ, δεν εντάσσομαι (ούτε καν ιδεολογικά) πουθενά, ΔΕΝ στηρίζω κανέναν. Με βάση λοιπόν των προσφορών που βλέπω, κρίνω κι επιλέγω το λιγότερο κακό. Το να μην πάω να ψηφίσω ούτε το συζητάω. ΑΥΤΟ προωθούν οι Ν/Δημοκράτες βλέποντας πως πατώνουν, να κάνουν την πτώση τους λιγότερο εμφανή. Τη χάρη αυτή δε θα τους την κάνω εγώ τουλάχιστον.
Σημαντικά αντινεοταξίτικα μηνύματα, απ'όλη την "αριστερή" παράταξη, δίνει ΜΟΝΟΝ το ΚΚΕ. (Αν λέγοντας αυτό δεν αποδεικνύω εδώ αντικειμενικότητα και ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων στα μάτια αυτών που βαρύνει η γνώμη τους για μένα, ε, οκ, δε θα πειστούν ποτέ, αλλά και πάλι δε ζορίζομαι. Ό,τι θέλει ο καθένας πιστεύει).
Θα το ψηφιζα λοιπόν το ΚΚΕ μόνο και μόνο γι'αυτό, το εννοώ, αν δεν έβλεπα δυο πράγματα που μου τη χοντροσπάνε. Το ένα και σημαντικότερο είναι η εμφανής ψηφοθηρία τους, το άλλο είναι ο γνωστός αυτισμός τους. (τα'χουμε ξαναπεί αυτά). Αυτοί οι δύο παράγοντες νοθεύουν κατά πολύ στη σκέψη μου, τον κατά τα άλλα καλό αγώνα τους. Α, είναι φυσικά και το θέμα του Γερμανού/ΟΤΕ που ζητάνε μεν στοιχεία κι αποδείξεις και καταγγελίες (από ποιούς? Από λαμόγια που'΄χουν κάνει χειρότερες λαμογές και κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει) ενώ ταυτόχρονα δεν δίνουν κι αυτοί αποδείξεις ότι δεν ενέχονται. Συνεπώς, είναι μια σούπα όλο αυτό το μπάχαλο που εγώ δεν μπορώ να καταπιώ. Κι όπως καταλαβαίνεις, όταν δε μπορείς να καταπιείς μια σούπα... άστα να πάνε.
Βέβαια, κάποιι θεωρούν οτι είμαστε χαμένοι αοπ χέρι, και μόνο ένας μονόφθαλμος μας έμεινε, αλλά υπάρχουν και κάοπιοι αισιόδοξοι (βλ εμένα), που θεωρούν πως δεν έχουν χαθεί ακόμα όλα!
Βλέποντας (παρακολουθώντας επισταμένως τελευταία) τα τεκταινόμενα, τις εξελίξεις και τις λαμογιές μεγατόνων στην Αμερική, και συγκρίνοντάς τις με τα εδώ, σχεδόν νιώθω ορισμένες στιγμές ότι ζούμε σε μια εδέμ και δεν το ξέρουμε. Όμως έρχεται κοπελάρα μου το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ τώρα) που επί μονόφθαλμου μου'παιρνε 440ευρουδάκια και σήμερα επί θεόγκαβου ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΑΤΟΥ, μου κόβει κουστούμι των 580Ε. Τα 140Ε επιπλέον μέσα σε μια 5ετία, είναι για μένα λογαριασμός φιλενάδα και θεωρώ ΑΘΕΜΙΤΗ και ΛΗΣΤΕΥΤΙΚΗ μια τέτοιας κλίμακας αύξηση. Πρόσεξε, δεν έχω κόλλημα με το ΤΕΒΕ, το δίνω όμως σαν τρανό και εμφανέστατο δείγμα της απίστευτης ΛΗΣΤΕΙΑΣ που τρώμε στη μάπα ΟΛΟΙ μας και το κάνουμε γαργάρα. Πάντα μεγαλώνει η μαύρη τρύπα και πάντα εμείς καλούμεθα να την κλείσουμε, ενώ ΕΚΕΙΝΟΙ την ανοίγουν όλο και πιο πολύ με τις ασταμάτητες κλοπές τους. Επιπροσθέτως, έρχεται και η σκέψη πως ό,τι γίνεται στην Αμερική, έρχεται κάποια στιγμή και εδώ θέλουμε δε θέλουμε. Όπως η λεγόμενη κρίση... Για πες μου φιλενάδα, ποια τράπεζα ή μεγάλος κολοσός κατέρρευσε εδώ στην Ελλάδα για να δικαιολογεί οποιαδήποτε κρίση; ΤΙΠΟΤΑ δεν κατέρρευσε εκτός από ταλαιπωράκια μεσσαίας διαστρωμάτωσης, πολλοί εκ των οποίων έμειναν στο δρόμο ή αυτοκτόνησαν ή εγκλημάτησαν ή δεν ξέρω κι εγώ ποια άλλη απονενοημένη πράξη έκαναν... Απεναντίας οι τράπεζες ενισχύθηκαν με 28 δις, KAI με το γεγονός ότι ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΎΝΤΑΙ, ενώ εγώ κι εσύ πληρώνουμε τα κέρατά μας και ψαχνόμαστε μέρα νύχτα για να τα φέρουμε σε λογαριασμό. Λέγε λέγε όμως στα ΜΜΕ για κρίση, μας έπεισαν φαίνεται, γιατί έχωσαν απανωτές αυξήσεις στα πάντα (τρόφιμα, βενζίνη, ΔΕΗ, και ΟΑΕΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) και ΞΑΝΑ δε βγάλαμε άχνα...
Πάντως σίγουρα, υπάρχουν ΑΔΟΚΙΜΑΣΤΕΣ δυνάμεις.
Μ'αυτή την λογική, προτιμώ να μου πεις οτι θα ψηφίσεις ΛΑΟΣ
(που σαν ιδεολογία με βρίσκει αντίθετη), παρά πασοκ.
ΛΑΟΣ με την καμία. Με εξόργισε και εξήγησα πιο πάνω γιατί.
Ειλικρινά ακόμα δεν ξέρω τι θα ψηφίσω, γι'αυτό δεν ψήφισα ούτε κι εδώ, αλλά αν καταλήξω στο ΠΑΣΟΚ (είναι μια πιθανότητα) θα'ναι ΜΟΝΟΝ για να δώσω άλλη μια ώθηση να πιάσει μεγαλύτερο πάτο η ΝΔ κι όχι γιατί τους πιστεύω ή τους στηρίζω και αυτούς. Να ξηγιόμαστε...
Γι'αυτό δεν πρόκειται να συμπλεύσω ποτέ μ'αυτή την λογική... η ψήφος σ'έναν μονόφθαλμο (και στην προκειμένη, μονόφθαλμο με μυωπία!)
Δικαίωμά σου αναφαίρετο να μη συμπλεύσεις. Εγώ τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον, έτσι κι αλλιώς ψήφιζα αρνητικά και δεν προβλέπεται ν'αλλάξει αυτή η λογική μου.
είναι άλλο ένα λάθος που θα μας ρίξει πιο βαθιά στον βούρκο, εκεί οπυ είναι ο άπατος πάτος, που λέει ο Αντώνης.
Πιο βαθιά απ'το χαμό που θα επέλθει αν μείνει ο Α-καταλληλότερος επάνω? Δυσκολεύομαι να το καταπιώ, αλλά έτσι κι αλλιώς χαμένοι από χέρι είμαστε με τους υπάρχοντες πολιτικούς ταγούς σ'αυτή τη χώρα...
Πιο συγκεκριμένα, δεν ανέχομαι κανέναν να μου πιάνει λίγο ή πολύ τον κώλο (εμ, σόρρυ, την τσέπη)
Κοπέλα μου είτε το ανέχεσαι είτε όχι,
ΣΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!
Δεν το'νιωσες ακόμα;
...όλοι όσοι το δοκίμασαν στην ζωή μου (με κυριολεκτικούς όρους μιλώντας), ακόμα και χάριν αστεισμού, έφαγαν μέχρι ξύλο!
Έλα που τα μεγαλοχοντρολαμόγια δεν μπορεις να τα δείρεις! Μακάρι να μπορούσες, θα'ρχόμουνα μαζί σου!
Δεν θ'αφήσω τώρα τον κάθε τυχάρπαστο να μου το κάνει με την έγκρισή μου! Είμαι υπέρ της αξιοπρέπειας, οι λεμέδες με ανακατεύουν, ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΛΕΜΕΔΕΣ (για μένα είναι όλοι λεμέδες), και με κάνουν να θέλω να ξεράσω!
Είτε τους αφήσεις, είτε τους εγκρίνεις είτε όχι, αυτοί, θα στο κάνουν, αυτό είναι δεδομένο.
Κι εμένα οι λεμέδες μου προκαλούν αναγούλα, αλλά ΑΥΤΟΙ είναι το διαθέσιμο...προϊόν. ΕΞ ΑΥΤΩΝ πρέπει να διαλέξουμε. Και για μένα, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, είναι ΟΛΟΙ λεμέδες , λαμόγια ή όπως αλλιώς θες να τους πεις. Η διαφορά μας ίσως να έγκειται στο ποιους θεωρείς εσύ λιγότερο και ποιους εγώ.
(για μένα, και οι δύο έκλεψαν μέχρι εκεί που δεν φτάνει ο νους, απλά οι μεν το έκαναν έξυπνα και ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ τόσο πολύ, όσο φάνηκε στους δεύτερους, που έπεσαν σαν πεινασμένοι πάνω στο χρήμα...και οι δύο όμως ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ μου πήραν τα ίδια ποσά,
Φιλενάδα ναι, κι οι δυο έκλεψαν. Δεκτό. Στην τσέπη τη δική μου όμως, φάνηκε πως ΔΕΝ πήραν κι οι δυο τα ίδια. Συγνώμη, αλλά μιλάω με αριθμούς και οι αριθμοί δεν αμφισβητούνται. Η μάνα μου το 2003-4 έδινε $5.000 ευρώ εφορία (περιουσία-ακίνητα-εισοδήματα) και το 2005 της ήρθε μπουγιουρντί $11.000!!!! Αυτό δεν το λέω εγώ, μπορεί να στο βεβαιώσει κι ο Σταυραετός που κάνει τα λογιστικά της. Κι άσε τη μάνα μου. Πάρε εμένα. Είμαι με μπλοκάκι ως γνωστόν. Μέχρι προ 3ετίας έπαιρνα επιστροφή φόρου. (2000 ε το 2004, 1700Ε το 2005, 500 Ε το 2006) Πέρσι, και πρόπερσι ξέρεις τι πήρα? Τα @@ μου!!!!
Με τα ίδια ποσά κομμένα στο μπλοκάκι!!
Πάλι καλά που δε με βγάλανε και χρεωμένη! Φέτος θα με βγάλουν που έχω και το μαγαζί, ΑΣΧΕΤΩΣ αν θα ζούσα στα όρια της φτώχειας αν δεν είχα το Γιάννη!
Μη μου λες λοιπόν πως παίρνουν τα ίδια. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αυτή η καραμέλα! Και το λέω με απλούς αριθμούς που δεν αμφισβητούνται, κι αν χρειαστεί άμα λάχει σκανάρω και τα διάφορα για του λόγου μου το αληθές!
Όντας αποστασιοποιημένη συναισθηματικά ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ,
μπορώ να μιλήσω επί πραγματικών δεδομένων και τα πραγματικά δεδομένα είναι αυτά είτε μας αρέσει είτε όχι. Όποιος δεν το παραδέχεται απλά είναι εμπαθής με το ΠΑΣΟΚ σε βαθμό που να μη μπορεί να παραδεχτεί ούτε αυτό. Εγώ δεν είμαι εμπαθής με το ΠΑΣΟΚ. Με τη ΝΔ έγινα ΤΩΡΑ, ΚΙ ΑΦΟΥ έφαγα στη μάπα όσα έφαγα σαν απλός πολίτης... Και πάλι, αν αύριο βγει το ΠΑΣΟΚ και κάνει χειρότερα, θα αναγνωρίσω στη ΝΔ ότι δεν είχε φτάσει ως εκεί, ΠΑΡΑ το γεγονός ότι τώρα ευχαρίστως τους ρούφαγα ολωνών το αίμα με καλαμάκι!
Η κυρά Μάρω (η μάνα μου) ήταν (και είναι ακόμα υποθέτω από συνήθεια) άρρωστη γαλάζια. Φέτος δηλώνει πως θα ψηφίσει καρατζαφέρη και την πιστεύω γιατί τους βρίζει τους άλλους και με το δίκιο της. Φυσικά δεν θα πήγαινε το χέρι της να ρίξει ψήφο στην αριστερά, αλλά εμένα μου πάει... Τώρα σε ποια αριστερά θα ρίξω, δεν ξέρω ακόμα, πάντως σε καμία μορφή δεξιάς, αυτό είναι βέβαιο. Κάποια αδοκίμαστη δύναμη μπορεί να βρω που να μη θίγει τα πολύ βασικά μου σημεία...
κι αυτό είναι προφανές, απο το δημόσιο χρέος, που μο΄νο ανεβαίνει εδώ και δεκαετίες....ΕΚΕΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)
Επαναλαμβάνεις το μονότονο τροπάρι των γαλάζιων και κόκκινων εδώ και προσωπικά μου ακούγεται παράφωνο... άσε που το ψιλοβαρέθηκα...
Εγώ που δεν έχω ιδεολογική ταύτιση με κανέναν σαχλαμάρα πλέον γιατί δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ ιδεολογίες παρά μόνον συμφέροντα σήμερα,
δεν μπορεί ΣΙΓΟΥΡΑ να μιλάς για μη-ταύτιση, όταν λες αυτο΄:
Γιατί δεν μπορεί; Δεν κατάλαβα...
Κλέφτες αμφότεροι ναι, αλλά οι μεν άφηναν να παίρνεις και μια ανάσα. Οι δε, στραγγαλίζουν σε βαθμό να ασθμαίνουμε.
αυτό το σώνει και ντε σου, ρε Βίκυ, να έχουμε κάποιον να μας ξεζουμίζει (αρκεί να παίρνουμε και καμιά ανάσα που και που), δεν μπορώ να το χωνέψω οτι προέρχεται απο σένα, όσες φορες και να το διαβάσω!
Προέρχεται γιατί πλέον έγινα περισσότερο ρεαλίστρια και λιγότερο ιδεαλίστρια.
και δεν μπορώ γιατί τα ίδια λέει ο πατέρας μου για την ΝΔ...αυτο΄ς δηλαδή βλέπει την ανάσα απ'αυτούς, ή τέλος πάντων, τους βρίσκει πολλά ελαφρυντικά (πρώην χρέη απο πασόκ, παγκόσμια και καλά κρίση κτλ)... Κι όμως, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΜΜΕΝΟΣ, είπε πως δεν θα ψηφίσει αυτή την φορά!!!! Ακόμα κι αυτός ρε συ....ο άνθρωπος δηλαδή, είναι τόσο βαμμένος, οπυ απο το να το ρίξει αλλού, προτιμά να μην ψηφίσει καθόλου, άνθρωπος που θεωρεί την ψήφο ιερή, έτσι;!!! Βρίσκω την στάση του πολύ ειλικρινή και υποκλίνομαι σ'αυτό! Αν έλεγε οτι δεν θα ψηφίσει, επειδή δεν βλέπει να υπάρχει κανείς άξιος, θα τον σεβόμουν ακόμα περισσότερο, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινής.
Δεν μπορώ να μπω σητν λογική σου μεν, αλλά την σέβομαι...θεωρώ οτι είναι η κυρίαρχη λογική που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε (γιατί και την ΝΔ την ψήφισαν κάποτε για να ξεφύγουμε απ τους άλλους κλέφτες, και την ξαναψήφισαν, ελπίζοντας οτι θα έκλεβαν λίγο λιγότερο απο εκείνους), αλλά και πάλι την σέβομαι...
Όχι φιλενάδα. Εγώ δεν τη σέβομαι γιατί η αποχή βοηθά ΜΟΝΟΝ τη γαλάζια δεξιά. Οπότε ναι μεν έχει αγανακτήσει, αλλά ουσιαστικά στηρίζει αυτά που βλέπει ως σαθρά.
σε ρωτώ δηλαδή, με παράδειγμα που ξέρω οτι το κατανοείς: στο σπίτι σου θ'ανεχόσουν να σε κλέβει κάποιος, αν μάθαινες οτι θα το έκανε με τρόπο που δεν θα το καταλάβαινες άμεσα? Θα τον ξανάβαζες σπίτι σου???
Κάποιος θα μπει στο σπίτι μου, είτε το θέλω είτε όχι. Συνεπώς, θα προτιμήσω αυτόν που με κλέβει λιγότερο! Που με απομυζά λιγότερο!
Ελπίζω, αυτή την φορά οι Έλληνες, να έχουν το θάρρος να ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ στους πολιτικούς. Αυτή είναι η δική μου ευχή...αν πάρουν μαζί και τα δύο μεγάλα κόμματα ένα 40% το πολύ, θα είναι η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ! Θα πανηγυρίζω! Γιατί θα σημαινει πως οι Έλληνες δεν ανέχονται πια απο κανέναν να τους πιάνει τον κώλο...αυτό θα σημάνει... το ΞΥΠΝΗΜΑ!
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ το ελπίζω, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες.
Ασπασμούς, γλυκυτάτη μου
Βασιλικό μου...
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ αυτά που έθεσες εδώ.
Συνιστώ σε όλους να πάνε να δουν τις παραπομπές σου!!