Τί θα ρωτούσατε τον Μ. Αλέξανδρο;
- Spirit oF Fire
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
- Φύλο: Γυναίκα
Re: Τί θα ρωτούσατε τον Μ. Αλέξανδρο;
Εμένα το θέμα με γοητεύει από ιστορικής πλευράς αφάνταστα, διότι πρόκειται για το ιστορικό μου πρότυπο. Το γεγονός ότι τέθηκε σε παιδάκια 4ης δημοτικού με γοητεύει ακόμη περισσότερο γιατί θέλω να δω πως σκέφτονται σχετικά με τον Αλέξανδρο. Οι απαντήσεις σας μου αρέσουν πολύ, διότι είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και συνάμα πολύ ενδιαφέρουσες. Επίσης, μου έκανε εντύπωση το κομμάτι της ερώτησης που λέει "αν ήσασταν δημοσιογράφος της εποχής". Δηλαδή πρόκειται για κάτι που το σπούδασα, για μία προσωπικότητα που θαυμάζω και αγαπώ και για μία εποχή που ήθελα να σίγουρα να ανακαλύψω όσο πιο πολύ μπορώ.
Ο υιος της νονάς μου, σκέφτηκε να ρωτήσει "πώς κόψατε το γόρδιο δεσμός".. πολύ καλή ερώτηση, όχι επειδή δεν γνωρίζουμε την απάντηση και επειδή δεν μπορούμε να φανταστούμε την αιτιολογία, αλλά επειδή αυτό το κομμάτι, με τον γόρδιο δεσμό ήταν αυτό που αποτυπώθηκε στο νου ενός 10χρονου παιδιού. Μία άλλη ερώτηση, ήταν για τον Βουκεφάλα και την εξημέρωσή του.. αλήθεια κι εμένα στην 3η δημοτικού, όταν πρωτοδιάβασα για τον Αλέξανδρο, αυτό ήταν το κομμάτι που με καταγοήτευε, αυτό και πως διαχείριστε τους Πέρσες πρέσβεις όταν ήταν παιδί ακόμη.
Στην νονά μου έθεσα αυτές τις ερωτήσεις για να σκεφτεί με τον μικρό:
Τί ήταν αυτό που τον γοήτευε στην Ιλιάδα;
Αν μπορούσε να αλλάξει κάτι στη μέχρι τώρα πορεία του, τί θα ήταν αυτό;
Ποια θα είναι τα σχέδιά του μετά και από την νικηφόρα εκστρατεία στην Ινδία; (σε αυτό με βοήθησε το κείμενο του Μενέλαου, σχετικά με τη συνέχιση της εκστρατείας στη Δύση)
Να μου περιγραψει, την πρώτη του επαφή με τον Βουκεφάλα
Πήγα να συνεχίσω, μα η νονά μου, με διέκοψε και μου είπε, πως είναι μόλις 4η δημοτικού και δεν χρειάζονται παραπάνω ερωτήσεις ή πιο πολύπλοκες. Όμως θα ήθελα να ρωτήσω και τα εξείς:
Πώς ήταν οι σχέσεις του με τους γονείς του και με τα αδέρφια του;
Τί ήταν αυτό που τον ώθησε να πάει τόσο βαθειά στην Ασία; - Φεύγοντας, γνώριζε πως δεν θα ξαναγυρνούσε;
Αυτά είναι ερωτήματα που θα με γοήτευαν οι απαντήσεις, τώρα. Δεν θα τον ρωτούσα όμως αν είχα την ευκαιρία, διότι δεν νιώθω τόσο δημοσιογράφος, όσο νιώθω άνθρωπος. Δεν θα το έκανα από σεβασμό, αλλά κάποιες φορές τα λόγια είναι περιττά. Κάθε μέρα, κάθε φορά, περνάνε απ το μυαλό μου χιλιάδες ερωτήσεις. Ρωτάω συνέχεια και τους πάντες, κάποιες φορές ρωτάω ακόμη κι όταν ξέρω τις απαντήσεις. Ρωτάω, ρωτάω, ρωτάω, μιλάω, μιλάω, μιλάω... θα ήθελα να γνωρίσω τον Αλέξανδρο, όχι να του μιλήσω ή να τον ρωτήσω. Δεν είμαι δημοσιογράφος στην ψυχή.. είμαι απλά μία μακρινή συγγενής του =).
Ο υιος της νονάς μου, σκέφτηκε να ρωτήσει "πώς κόψατε το γόρδιο δεσμός".. πολύ καλή ερώτηση, όχι επειδή δεν γνωρίζουμε την απάντηση και επειδή δεν μπορούμε να φανταστούμε την αιτιολογία, αλλά επειδή αυτό το κομμάτι, με τον γόρδιο δεσμό ήταν αυτό που αποτυπώθηκε στο νου ενός 10χρονου παιδιού. Μία άλλη ερώτηση, ήταν για τον Βουκεφάλα και την εξημέρωσή του.. αλήθεια κι εμένα στην 3η δημοτικού, όταν πρωτοδιάβασα για τον Αλέξανδρο, αυτό ήταν το κομμάτι που με καταγοήτευε, αυτό και πως διαχείριστε τους Πέρσες πρέσβεις όταν ήταν παιδί ακόμη.
Στην νονά μου έθεσα αυτές τις ερωτήσεις για να σκεφτεί με τον μικρό:
Τί ήταν αυτό που τον γοήτευε στην Ιλιάδα;
Αν μπορούσε να αλλάξει κάτι στη μέχρι τώρα πορεία του, τί θα ήταν αυτό;
Ποια θα είναι τα σχέδιά του μετά και από την νικηφόρα εκστρατεία στην Ινδία; (σε αυτό με βοήθησε το κείμενο του Μενέλαου, σχετικά με τη συνέχιση της εκστρατείας στη Δύση)
Να μου περιγραψει, την πρώτη του επαφή με τον Βουκεφάλα
Πήγα να συνεχίσω, μα η νονά μου, με διέκοψε και μου είπε, πως είναι μόλις 4η δημοτικού και δεν χρειάζονται παραπάνω ερωτήσεις ή πιο πολύπλοκες. Όμως θα ήθελα να ρωτήσω και τα εξείς:
Πώς ήταν οι σχέσεις του με τους γονείς του και με τα αδέρφια του;
Τί ήταν αυτό που τον ώθησε να πάει τόσο βαθειά στην Ασία; - Φεύγοντας, γνώριζε πως δεν θα ξαναγυρνούσε;
Αυτά είναι ερωτήματα που θα με γοήτευαν οι απαντήσεις, τώρα. Δεν θα τον ρωτούσα όμως αν είχα την ευκαιρία, διότι δεν νιώθω τόσο δημοσιογράφος, όσο νιώθω άνθρωπος. Δεν θα το έκανα από σεβασμό, αλλά κάποιες φορές τα λόγια είναι περιττά. Κάθε μέρα, κάθε φορά, περνάνε απ το μυαλό μου χιλιάδες ερωτήσεις. Ρωτάω συνέχεια και τους πάντες, κάποιες φορές ρωτάω ακόμη κι όταν ξέρω τις απαντήσεις. Ρωτάω, ρωτάω, ρωτάω, μιλάω, μιλάω, μιλάω... θα ήθελα να γνωρίσω τον Αλέξανδρο, όχι να του μιλήσω ή να τον ρωτήσω. Δεν είμαι δημοσιογράφος στην ψυχή.. είμαι απλά μία μακρινή συγγενής του =).
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
-Για την επέκταση της αυτοκρατορίας σου χάθηκαν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές. Πιστεύεις πως τελικά άξιζε τον κόπο;
-Ποια είναι η γνώμη σου για την ομοφυλοφιλία;
-Θα ήθελες οι επόμενες γενεές ανθρώπων να σε έχουν ως πρότυπο;
-Στο μαντείο των Δελφών κυκλοφορεί η φήμη πως το 2009 θα γίνει μια δημοσκόπηση η οποία θα σε αναδείξει ως μεγαλύτερο Έλληνα, μπροστά από φιλόσοφους και γιατρούς. Σου δημιουργεί περηφάνια, θλίψη ή γέλιο;
-Τι σημαίνει για 'σένα "Έλληνας";
-Πιστεύεις πως αν δεν είχες πατέρα τον Φίλιππο, θα έφτανες εδώ που είσαι;
-Ποια είναι η γνώμη σου για την ομοφυλοφιλία;
-Θα ήθελες οι επόμενες γενεές ανθρώπων να σε έχουν ως πρότυπο;
-Στο μαντείο των Δελφών κυκλοφορεί η φήμη πως το 2009 θα γίνει μια δημοσκόπηση η οποία θα σε αναδείξει ως μεγαλύτερο Έλληνα, μπροστά από φιλόσοφους και γιατρούς. Σου δημιουργεί περηφάνια, θλίψη ή γέλιο;
-Τι σημαίνει για 'σένα "Έλληνας";
-Πιστεύεις πως αν δεν είχες πατέρα τον Φίλιππο, θα έφτανες εδώ που είσαι;
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Αν δεν είμασταν εμείς οι επιτιθέμενοι θα ήταν αυτοί (οι οποίοι, ειρήσθωι εν παρόδωι, για να στερεώσουν την ιδική των αυτοκρατορία εφόνευσαν και καταδυνάστευσαν χιλιάδες). Απλώς τους πρόλαβα. Και ναι, άξιζε τον κόπο από τη στιγμή που οι ίδιοι οι αντίπαλοι μου με ύμνησαν μέσα από τα δικά των έπη, όπως επίσης και όλοι οι λαοί που νίκησα με λατρεύουν και με θεωρούν ως πρόγονό των. Διότι έχει διαφορά ο εκπολιτισμός από τη βαρβαρότητα.-Για την επέκταση της αυτοκρατορίας σου χάθηκαν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές. Πιστεύεις πως τελικά άξιζε τον κόπο;
Η απάντησίς μου εις τον Φιλόξενο:-Ποια είναι η γνώμη σου για την ομοφυλοφιλία;
Αλέξανδρος δε, Φιλοξένου του της παραλίας υπέρχου γράψαντος, ότι παις εν Ιωνία γέγονεν οίος ουκ άλλος ώραν και είδος, και πυνθανόμενον διά των γραμμάτων ει αναπέμψη, πικρώς αντέγραψεν` ώ κάκιστ' ανθρώπων, τι μοι πώποτε τοιούτο συνέγνως, ίνα τοιαύταις με κολακεύσης ηδοναίς;
Αυτό θα το κρίνουν οι ίδιοι, εφόσον έχουν διαβάσει τον βίο μου. Απλώς θα επαναλάβω ότι οι απόγονοι των λαών της Ασίας πίνουν νερό στ' όνομά μου, πράγμα το οποίο ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο.-Θα ήθελες οι επόμενες γενεές ανθρώπων να σε έχουν ως πρότυπο;
Οι νεώτεροι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με αναγνωρίζουν ως τον Μέγιστο του Έθνους των. Ασφαλώς και είναι μία αρχή. Το μείζον όμως είναι ν' απαλλαγούν από την αρνητική πλευρά των. Διότι έχει αποδειχθεί περίτρανα ανά τους αιώνες ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του Έλληνος είναι ο ίδιος του ο εαυτός.-Στο μαντείο των Δελφών κυκλοφορεί η φήμη πως το 2009 θα γίνει μια δημοσκόπηση η οποία θα σε αναδείξει ως μεγαλύτερο Έλληνα, μπροστά από φιλόσοφους και γιατρούς. Σου δημιουργεί περηφάνια, θλίψη ή γέλιο;
ΦΩΤΟΔΟΤΗΣ-Τι σημαίνει για 'σένα "Έλληνας";
Στον πατέρα μου οφειλώ το Ζειν, στον διδάσκαλό μου όμως το Ευ Ζειν.-Πιστεύεις πως αν δεν είχες πατέρα τον Φίλιππο, θα έφτανες εδώ που είσαι;
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- Spirit oF Fire
αυτό είναι ενδιαφέρον =) το channeling
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
- Dhmellhn
- Επίτιμος
Το chanelling με τον Μέγιστο των Ελλήνων, και μάλιστα κακίστης ποιότητος, ανεκαλύφθη εσχάτως παρά των γυφτοσκοπιανών απατεώνων προκειμένου να στηρίξουν τας θέσεις των. Ήταν μία ακόμη διασκεδαστική προσπάθεια των ανιστόρητων γελωτοποιών.
Τα κείμενα μιλούν από μόνα των.
Τα κείμενα μιλούν από μόνα των.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- ELectriE
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible
Τι να πρωτορωτήσεις ένα τέτοιο πρόσωπο! Το πιο πιθανό είναι να μείνεις ενεός.. και σε κάτι τέτοιες καταστάσεις καλύτερα είναι να μασάς παρά να μιλάς. Αλλά ΑΝ, λέμε τώρα, υπήρχε περίπτωση να είσαι ψύχραιμος με καθαρό μυαλό και ο Αλέξανδρος πρόθυμος να σου απαντήσει, έχει καλώς.
Εγώ είχα πάντα απορία για το τι συνέβη κατά την επίσκεψή του στον ναό του Άμμωνα Δία στην Αίγυπτο και κατά πόσο αυτό επηρέασε ή όχι την μετέπειτα πορεία του και ο λόγος αυτής. Οπότε αν μου δινόταν η ευκαιρία θα τον ρωτούσα αυτό, αν και είναι λίγο απίθανο να μου το απαντούσε
Μετά για να τον υποψιάσω θα τον ρωτούσα τι γνωρίζει για τον εαυτό του, με την ελπίδα να μου απαντούσε και στην παραπάνω ερώτηση
Μετά θα ακολουθούσαν κι άλλες παρόμοιες ερωτήσεις..
Τώρα, αν τον συναντούσα σε κάποια ..μετενσάρκωσή του, στην περίπτωση δηλαδή που βρίσκεται και πάλι ανάμεσά μας με διαφορετική προσωπικότητα αυτή τη φορά, θα τον ρωτούσα άλλα πράγματα που δεν είναι επί του παρόντος
Εγώ είχα πάντα απορία για το τι συνέβη κατά την επίσκεψή του στον ναό του Άμμωνα Δία στην Αίγυπτο και κατά πόσο αυτό επηρέασε ή όχι την μετέπειτα πορεία του και ο λόγος αυτής. Οπότε αν μου δινόταν η ευκαιρία θα τον ρωτούσα αυτό, αν και είναι λίγο απίθανο να μου το απαντούσε
Μετά για να τον υποψιάσω θα τον ρωτούσα τι γνωρίζει για τον εαυτό του, με την ελπίδα να μου απαντούσε και στην παραπάνω ερώτηση
Μετά θα ακολουθούσαν κι άλλες παρόμοιες ερωτήσεις..
Τώρα, αν τον συναντούσα σε κάποια ..μετενσάρκωσή του, στην περίπτωση δηλαδή που βρίσκεται και πάλι ανάμεσά μας με διαφορετική προσωπικότητα αυτή τη φορά, θα τον ρωτούσα άλλα πράγματα που δεν είναι επί του παρόντος
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή
Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Ερμητική Αρχή
- Diagalaksiaki
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
- Επικοινωνία:
Ωραία ερώτηση.ΗΛΕΚΤRA έγραψε:Εγώ είχα πάντα απορία για το τι συνέβη κατά την επίσκεψή του στον ναό του Άμμωνα Δία στην Αίγυπτο και κατά πόσο αυτό επηρέασε ή όχι την μετέπειτα πορεία του και ο λόγος αυτής. Οπότε αν μου δινόταν η ευκαιρία θα τον ρωτούσα αυτό, αν και είναι λίγο απίθανο να μου το απαντούσε
χαχΗΛΕΚΤRA έγραψε:Τώρα, αν τον συναντούσα σε κάποια ..μετενσάρκωσή του, στην περίπτωση δηλαδή που βρίσκεται και πάλι ανάμεσά μας με διαφορετική προσωπικότητα αυτή τη φορά, θα τον ρωτούσα άλλα πράγματα που δεν είναι επί του παρόντος
Ίσως σε αυτή την περίπτωση να ρωτούσα κι εγώ κάποια "άλλα πράγματα"..
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
Eαν εχει μετενσαρκωθει δεν νομιζω να θυμαται και τιποτα.
μπορει μαλιστα να τον θεωρει και αντιπαθη τον μεγα αλεξανδρο της ιστοριας
- Spirit oF Fire
=)
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Το να μετενσαρκωθεί ο Αλέξανδρος για "ίδιον όφελος", δηλ να μετεξελιχθεί ανελιχθεί (που είναι κι ο βασικός λόγος της μετενσάρκωσης) είναι τόσο πιθανό όσο το να βγάλει κάποιος το πανεπιστήμιο και μετά να ξαναπάει στην Α' Δημοτικού.Divine Sinner έγραψε:Eαν εχει μετενσαρκωθει δεν νομιζω να θυμαται και τιποτα.
Αν ξαναπήγαινε σ'αυτή την ταξη, (επίπεδο) θα'ταν για να διδάξει κάτι ή για κάποιον άλλο λόγο όπως- να διεκπεραιώσει ένα συγκεκριμένο έργο ή αποστολή. Σ'αυτή την περίπτωση τα χαρακτηριστικά της ξεχωριστής περσόνας του θα ήταν εμφανή και στην τωρινή ζωή του... Όσο για τις μνήμες, παίζεται ενα περίεργο παιχνίδι εκεί που εμπλέκει ακόμα και το ίδιο το DNA...
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
κι εγω συμπαθω τον Αλεξανδρο αλλα εσυ τον εχεις εξειδανικευσει.Το να μετενσαρκωθεί ο Αλέξανδρος για "ίδιον όφελος", δηλ να μετεξελιχθεί ανελιχθεί (που είναι κι ο βασικός λόγος της μετενσάρκωσης) είναι τόσο πιθανό όσο το να βγάλει κάποιος το πανεπιστήμιο και μετά να ξαναπάει στην Α' Δημοτικού.
ανθρωπος ηταν και εκανε λαθη.
Δεν λεω τα καταφερε τελεια για ανθρωπος αλλα δεν παυει να ειναι ανθρωπος.
και σε καποιες περιπτωσεις μαλιστα ειχε ψωνιστει και ασχημα.
κανενας πραγματικος θεος δεν θελει δια καως να τον ανακυρηξουν οι αλλοι θεο.
γιατι γνωριζει ο ιδιος ποιος ειναι και αυτο αρκει.
ομως ο ιδιος απαιτησε να ανακυρηχθει θεος.
και αρχισε μια κακια παραδοση με τις θεοποιησεις αυτοκρατορων που ηταν ξενη προς την Ελλαδα.
παραδοση την οποια υιοθετησε κι ο ρωμαϊκος κοσμος.
Και στην τελικη κανενας θεος δεν ασχολειτε με τους ανθρωπους. εχει καλυτερα πραγματα να κανει. οπως ειναι η λειτουργια του συμπαντος κλπ.
- Spirit oF Fire
Εργασία 4ης δημοτικούς νούμερο δύο. Μόλις έσκασε τηλεφώνημα από απεγνωσμένη υπέροχη νονά που λέει.. "μας βοηθάς;" χεχε η ερώτηση αυτή τη φορά: "φανταστείτε πως είστε ιστορικός, μηχανικός, γεωγράφος, καλλιτέχνης και ακολουθείτε τον Μ. Αλέξανδρο στην εκστρατεία του. Περιγράψτε μία σημαντική μέρα στη ζωή σας σαν να τη γράφετε σε ημερολόγιο".
Ποια ημέρα θα διαλέγατε; Και από ποιο πρίσμα;
Εγώ θα βοηθήσω τον μικρό να γράψει για την ημέρα του θανάτου του Αλεξάνδρου, από τη πλευρά του ιστορικού. Ή μάλλον αυτό θα προτείνω, από εκεί και πέρα θα τον ρωτήσω τί του αρέσει και μετά θα αποφασίσουμε τι θα γράψουμε.. θεωρώ τις ερωτήσεις δύσκολες για παιδιά τετάρτης δημοτικού, αλλά πολύ γοητευτικές για μένα. Θα ήθελα να δω τι θα απαντούσατε σε αυτές τις ερωτήσεις =) αν θέλετε.. πείτε μου.
Ποια ημέρα θα διαλέγατε; Και από ποιο πρίσμα;
Εγώ θα βοηθήσω τον μικρό να γράψει για την ημέρα του θανάτου του Αλεξάνδρου, από τη πλευρά του ιστορικού. Ή μάλλον αυτό θα προτείνω, από εκεί και πέρα θα τον ρωτήσω τί του αρέσει και μετά θα αποφασίσουμε τι θα γράψουμε.. θεωρώ τις ερωτήσεις δύσκολες για παιδιά τετάρτης δημοτικού, αλλά πολύ γοητευτικές για μένα. Θα ήθελα να δω τι θα απαντούσατε σε αυτές τις ερωτήσεις =) αν θέλετε.. πείτε μου.
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Επικοινωνία:
Ως ιστορικός θα έγραφα για την ημέρα που ο Αλέξανδρος είδε έναν στρατιώτη του να σέρνει 2 σακκιά με χρυσό (αφού του είχε σκάσει το υποζύγιο από το βάρος) και του είπε: κάνε λίγο κουράγιο, λίγο πιο κάτω είναι η σκηνή σου και αυτά που κουβαλάς σου ανήκουν.
Ως μηχανικός θα έγραφα για την μάχη και τον τραυματισμό του Αλεξάνδρου στα τείχη των Ινδών. Τότε που μόλις αντίκρυσε τον στρατό του να οπισθοχωρεί, μόνος του ανέβηκε στο τείχος παρασύροντας κατόπιν και τους υπόλοιπους σε μια μεγαλειώδη νίκη. Ήταν η ημέρα που το θάρρος του άνδρα μας κατήργησε ως επάγγελμα.
Σαν γεωγράφος θα περιέγραφα την Άορνο Πέτρα και την χώρα των Γεδρωσίων (μα τέτοια ξεραϊλα;;; ).
Τέλος, ως καλλιτέχνης, θα έδεινα μια λεπτομερή περιγραφή της Βαβυλώνας. Μου αρέσουν αυτά που γράφει ο Ηρόδοτος αλλά είμαι σίγουρος ότι είχε και άλλα "ενδιαφέροντα" αυτή η πόλη.
Ως μηχανικός θα έγραφα για την μάχη και τον τραυματισμό του Αλεξάνδρου στα τείχη των Ινδών. Τότε που μόλις αντίκρυσε τον στρατό του να οπισθοχωρεί, μόνος του ανέβηκε στο τείχος παρασύροντας κατόπιν και τους υπόλοιπους σε μια μεγαλειώδη νίκη. Ήταν η ημέρα που το θάρρος του άνδρα μας κατήργησε ως επάγγελμα.
Σαν γεωγράφος θα περιέγραφα την Άορνο Πέτρα και την χώρα των Γεδρωσίων (μα τέτοια ξεραϊλα;;; ).
Τέλος, ως καλλιτέχνης, θα έδεινα μια λεπτομερή περιγραφή της Βαβυλώνας. Μου αρέσουν αυτά που γράφει ο Ηρόδοτος αλλά είμαι σίγουρος ότι είχε και άλλα "ενδιαφέροντα" αυτή η πόλη.
- ELectriE
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible
karipis έγραψε:Ως ιστορικός θα έγραφα για την ημέρα που ο Αλέξανδρος είδε έναν στρατιώτη του να σέρνει 2 σακκιά με χρυσό (αφού του είχε σκάσει το υποζύγιο από το βάρος) και του είπε: κάνε λίγο κουράγιο, λίγο πιο κάτω είναι η σκηνή σου και αυτά που κουβαλάς σου ανήκουν.
Μου αρέσουν ΠΟΛΥ οι επιλογές σου
Εγώ προσωπικά θα έσπευδα να αναπαραστήσω τη δυσκολότερη ίσως πολιορκία της Τύρου, που τα τείχη της δεν έπεφταν με τίποτα, μέχρι που μαρτυρίες[*] λένε ότι εμφανίστηκαν απ'το πουθενά τεράστιες "ιπτάμενες ασπίδες" στον ουρανό και έριξαν τα τείχη. Ίσως το ζωγράφιζα κιόλας
[*]Το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρεται από μεταγενέστερους ερευνητές οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βασίστηκαν σε αρχαιότερες πηγές. Το αν όντως ισχύει είναι άλλο θέμα..
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή
Ερμητική Αρχή
Εγώ θα επέλεγα την διάβαση της Γεδρωσίας, όπου συνέβη το εξής:
Μετά από κάποιες μέρες, λοιπόν, δεν υπήρχε νερό. Είχε στερεύσει το νερό. Και όλοι οι στρατιώτες, όπως περπατάγανε, μαζί με τον Αλέξανδρο, διψούσαν πάρα πολύ. Κάποιοι, λοιπόν, εκ των στρατιωτών του έφυγαν, βρήκαν σε ένα βράχο να στάζει λίγο νερό, πήρανε ένα κράνος, σταγόνα-σταγόνα γέμισαν το κράνος. Πήγαν πίσω, προσέφεραν στον Αλέξανδρο το κράνος με το νερό, λέγοντάς του: «Βασιλέα, εσύ τουλάχιστον πρέπει να ξεδιψάσεις». Ο Αλέξανδρος πήρε το κράνος, κοίταξε πίσω τους στρατιώτες του, οι οποίοι διψούσαν φυσικά όσο και εκείνος, ενδεχομένως και περισσότερο, έχυσε το κράνος με το νερό στο έδαφος και είπε: «Εφόσον δεν μπορούμε να πιούμε όλοι, δεν θα πιει κανένας».
Και τότε, γράφει ο Αρριανός, από κάτω ξέσπασαν οι στρατιώτες του σε ζωηρές επευφημίες. Είπαν: «Για σένα, Βασιλέα, θα πηγαίναμε και στην άκρη του κόσμου». Και σχολιάζει ο Αρριανός: «Εκείνη τη στιγμή ήταν σαν να ξεδίψασαν όλοι οι στρατιώτες από αυτό το νερό που έχυσε ο Αλέξανδρος στην έρημο της Γεδρωσίας». Όταν μετά από τρεις μέρες έφθασαν σε μέρος με πόσιμο νερό (ποταμός ΄Ωξος) ο Αλέξανδρος περίμενε να πιούν όλοι οι στρατιώτες του και ήπιε τελευταίος.
Επίσης, ωραία στιγμή ήταν όταν ευρισκόμενοι στον Ινδικό Ωκεανό με τα πλοία συνάντησαν ένα κοπάδι από φάλαινες, που τους φαινόντουσαν ως πίδακες (πίδακες εισι), και τότε έγινε μια ιδίοτυπη ναυμαχία μεταξύ του στολου και των φαλαινων. Είναι η πρώτη ίσως καταγραφή συνάντησης ανθρώπου και αυτών των υπερμεγεθών θηλαστικών.
Μια άλλη σπουδαία στιγμή ήταν όταν ο Αλέξανδρος περνώντας από την Τροία θυσίασε σε βωμό του Αχιλλέα που υπήρχε εκεί. Η καλλίτερη σκηνή συνάντησης των ηρώων του έπους και της ιστορίας.
Μετά από κάποιες μέρες, λοιπόν, δεν υπήρχε νερό. Είχε στερεύσει το νερό. Και όλοι οι στρατιώτες, όπως περπατάγανε, μαζί με τον Αλέξανδρο, διψούσαν πάρα πολύ. Κάποιοι, λοιπόν, εκ των στρατιωτών του έφυγαν, βρήκαν σε ένα βράχο να στάζει λίγο νερό, πήρανε ένα κράνος, σταγόνα-σταγόνα γέμισαν το κράνος. Πήγαν πίσω, προσέφεραν στον Αλέξανδρο το κράνος με το νερό, λέγοντάς του: «Βασιλέα, εσύ τουλάχιστον πρέπει να ξεδιψάσεις». Ο Αλέξανδρος πήρε το κράνος, κοίταξε πίσω τους στρατιώτες του, οι οποίοι διψούσαν φυσικά όσο και εκείνος, ενδεχομένως και περισσότερο, έχυσε το κράνος με το νερό στο έδαφος και είπε: «Εφόσον δεν μπορούμε να πιούμε όλοι, δεν θα πιει κανένας».
Και τότε, γράφει ο Αρριανός, από κάτω ξέσπασαν οι στρατιώτες του σε ζωηρές επευφημίες. Είπαν: «Για σένα, Βασιλέα, θα πηγαίναμε και στην άκρη του κόσμου». Και σχολιάζει ο Αρριανός: «Εκείνη τη στιγμή ήταν σαν να ξεδίψασαν όλοι οι στρατιώτες από αυτό το νερό που έχυσε ο Αλέξανδρος στην έρημο της Γεδρωσίας». Όταν μετά από τρεις μέρες έφθασαν σε μέρος με πόσιμο νερό (ποταμός ΄Ωξος) ο Αλέξανδρος περίμενε να πιούν όλοι οι στρατιώτες του και ήπιε τελευταίος.
Επίσης, ωραία στιγμή ήταν όταν ευρισκόμενοι στον Ινδικό Ωκεανό με τα πλοία συνάντησαν ένα κοπάδι από φάλαινες, που τους φαινόντουσαν ως πίδακες (πίδακες εισι), και τότε έγινε μια ιδίοτυπη ναυμαχία μεταξύ του στολου και των φαλαινων. Είναι η πρώτη ίσως καταγραφή συνάντησης ανθρώπου και αυτών των υπερμεγεθών θηλαστικών.
Μια άλλη σπουδαία στιγμή ήταν όταν ο Αλέξανδρος περνώντας από την Τροία θυσίασε σε βωμό του Αχιλλέα που υπήρχε εκεί. Η καλλίτερη σκηνή συνάντησης των ηρώων του έπους και της ιστορίας.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
- Spirit oF Fire
μπλε, μ αρέσουν πολύ αυτά που έγραψες =)) είναι πολύ όμορφες σκέψεις =))
και σίγουρα η περιδιάβαση της Γεδρωσίας είναι κάτι το καταπληχτικό, ακόμη και στο παιδάκι είχε κάνει εντύπωση.. εδώ κάνει σε εμάς, δεν θα έκανε στο παιδάκι;
Αυτό με τις ασπιδες Αθηνά, πού το έχεις πετύχει; Κάπου το είχε πάρει το μάτι μου.. αλλά δεν το έχω πετύχει έκτοτε.. και μάλιστα δεν το είχα πετύχει σε βιβλίο αλλά σε ιστότοπο. =) Χελπ;
ο μικρός φαίνεται να έχει γοητευτεί από την ιστορία με τον Γόρδιο δεσμό. Του κάνει τρομερή εντύπωση ο τρόπος που σκέφτηκε να τον λύσει και ότι κανείς άλλος δεν το είχε σκεφτεί. Οπότε γράψαμε για εκείνη την ημέρα. Είχε πλάκα ο μικρός, καθώς πληροφορήθηκα απ τη μητέρα του, ότι έχει μία μινιατούρα του μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα και παίζει συνέχεια μαζί του, το πιο αστείο είναι πως του την χάρισε η "κοπέλα του" αχχχ να τον βλέπατε πως καμάρωνε για την μουνιατούρα του =Ρ. Του έδειξα κι εγώ τα αγάλματα που έχω του Αλεξάνδρου πάνω απ τις βιβλιοθήκες και σοκαρίστηκε το παιδί.. τώρα στα γεννέθλιά του, δεν έχει χαζά δωράκια, αλλά αγαλματίδιο του Αλεξάνδρου =Ρ
και σίγουρα η περιδιάβαση της Γεδρωσίας είναι κάτι το καταπληχτικό, ακόμη και στο παιδάκι είχε κάνει εντύπωση.. εδώ κάνει σε εμάς, δεν θα έκανε στο παιδάκι;
Αυτό με τις ασπιδες Αθηνά, πού το έχεις πετύχει; Κάπου το είχε πάρει το μάτι μου.. αλλά δεν το έχω πετύχει έκτοτε.. και μάλιστα δεν το είχα πετύχει σε βιβλίο αλλά σε ιστότοπο. =) Χελπ;
ο μικρός φαίνεται να έχει γοητευτεί από την ιστορία με τον Γόρδιο δεσμό. Του κάνει τρομερή εντύπωση ο τρόπος που σκέφτηκε να τον λύσει και ότι κανείς άλλος δεν το είχε σκεφτεί. Οπότε γράψαμε για εκείνη την ημέρα. Είχε πλάκα ο μικρός, καθώς πληροφορήθηκα απ τη μητέρα του, ότι έχει μία μινιατούρα του μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα και παίζει συνέχεια μαζί του, το πιο αστείο είναι πως του την χάρισε η "κοπέλα του" αχχχ να τον βλέπατε πως καμάρωνε για την μουνιατούρα του =Ρ. Του έδειξα κι εγώ τα αγάλματα που έχω του Αλεξάνδρου πάνω απ τις βιβλιοθήκες και σοκαρίστηκε το παιδί.. τώρα στα γεννέθλιά του, δεν έχει χαζά δωράκια, αλλά αγαλματίδιο του Αλεξάνδρου =Ρ
- karipis
- Επικοινωνία:
(Αν ξαναδιαβάσω από 'σένα την λέξη "καταπληχτικό" θα έρθω να σου σπάσω το πληκτρολόγιο στο κεφάλι.)
- Dhmellhn
- Επίτιμος
Εάν ζούσε στις ημέρες μας ο Μέγας Αλέξανδρος θα προτιμούσε να ηγηθεί των Περσών.
Εγώ θα έλεγα πως αν ζούσε ο Μέγας Αλέξανδρος θα προτιμούσε να ηγηθεί των Τούρκων.ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Εάν ζούσε στις ημέρες μας ο Μέγας Αλέξανδρος θα προτιμούσε να ηγηθεί των Περσών.
Μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο, όσο μπορώ να αποδείξει ο οποιοσδήποτε, πως οι απαντήσεις που δίνεις και οι θέσεις που παίρνεις, λες και είσαι ο ίδιος ο Αλέξανδρος, είναι λανθασμένες.
Συγνώμη κιόλας, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο γλοιώδες από το να προσπαθείς να εκπροσωπήσεις έναν νεκρό και μάλιστα με νέα δεδομένα.
- karipis
- Επικοινωνία:
ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Εάν ζούσε στις ημέρες μας ο Μέγας Αλέξανδρος θα προτιμούσε να ηγηθεί των Περσών.
Δηλαδή πάλι μ' εμάς (εννοώ του ελλαδίτες) θα ήταν ε
- Dhmellhn
- Επίτιμος
Φίλτατε Αναστάσιε, ορισμένοι, πέραν όλων των άλλων συμπλεγμάτων που τους διακατέχουν, κυκλοφορούν με το εγχειρίδιο βλακείας παραμάσχαλα. Κατά συνέπεια, μόνο έκπληξη δεν θα μου προξενούσε η απόφασις του Μεγίστου των Ελλήνων (εάν υποθέσουμε ότι θα επανερχόνταν στον κόσμο τούτο) να ηγηθεί εκείνων που πραγματικά αντιστέκονται και όχι των εκφυλισμένων ελλαδιτών.
- karipis
- Επικοινωνία:
Ω ναι.
Αυτή η προσέγγισή σου νομίζω πως είναι απολύτως ορθή και δεν έχω να πω τίποτε άλλο.
Αυτή η προσέγγισή σου νομίζω πως είναι απολύτως ορθή και δεν έχω να πω τίποτε άλλο.
- seliniasmenos
Moνάχα τούτο:
Ci sei o ci fai?
Ci sei o ci fai?
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]