Γκάφα Αλαβάνου...

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Γκάφα Αλαβάνου...

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 12 Απρ 2009, 00:15

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Λίνος Πολίτης, Μπαμπινιώτης, Τριανταφυλλίδης, Σταματάκος, Καργάκος και άλλοι δεν πιάνουν μία μπροστά στη διανόηση των συριζαίων. :cool:

Από το λεξικό Τριανταφυλλίδη:

βια, η (χωρίς πληθ.) : (λαϊκότρ.) βιασύνη, βία.
[αρχ. βία με συνίζηση για αποφυγή της χασμωδίας]

Η όλη διευκρίνηση στην λέξη "βία" φυσικά είναι η βία με συνίζηση ώστε να αποφύγουμε το φαινόμενο της χασμωδίας που παρατηρείται όταν συναντηθούν δύο φωνήεντα που ανήκουν σε δύο γειτονικές συλλαβές. Έτσι βάζουμε την λέξη "βία" για να έχουμε συνεκφώνηση γειτονικών φωνηέντων στη συμπροφορά και μέσα σε λέξη, ενώ ταυτόχρονα κρατιέται ο ρυθμός του στίχου.

Ο Μπαμπινιώτης πάλι: Συνίζηση έχουμε και στον γνωστό στίχο του Εθνικού Ύμνου του Δ.Σολωμού προκειμένου για τη λέξη βί-α που, για μετρικούς λόγους, προφέρεται ως μονοσύλλαβη σημαίνοντας όμως "βιασύνη".

Της ίδιας άποψης είναι και ο Σαράντος Καργάκος.

Φυσικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η βία των "παιδιών" ή άλλως του "ανθού της ελληνικής νεολαίας" ουδεμία σχέση έχει με πραγματικές επαναστάσεις όπως η Ελληνική. Άλλωστε η καρικατούρα του ψωριάριζα έψαχνε για άλλοθι, μόνο που την πάτησε διότι οι Εθνικοί αγώνες δεν έχουν να κάνουν με τα τυφλά χτυπήματα των κενού περιεχομένου κουκουλοφλώρικων εγκεφάλων. Μιλάμε για ανόητες σοφιστείες των χρησίμων ηλιθίων του τύπου: ο αστυνομικός είναι μπουζούκι προκειμένου ν'αυτοϊκανοποιούνται όπως τους εδίδαξαν οι ινστρούχτορές των απόγονοι του Αυνάν.

Ας αρκεστούν στις αποχαυνωτικές διαλέξεις των πάσης φύσεως λεβί και σαμπετάϊ και ας αφήσουν τα του Έθνους. :cool:

Υ.Γ Βεβαίως την παραπάνω διόρθωση δεν την σκέφτηκε μόνος του ο Καρατζαφέρης. Του την σφύριξαν. Δεν περιμένω ούτε από τον ίδιο, ούτε από τον εκ Τήνου σώγαμπρο που το παίζει διανόηση να γνωρίζουν τα του Ύμνου εις την Ελευθερίαν. Πάει πολύ γι' αυτούς. :P

:urock: :clap:

Όλο όμως! ΚΑΙ το υστερόγραφο!
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 12 Απρ 2009, 04:43

Δεν τον πάω τον τύπο, για ένα λόγο βασικό: Τη φιλαυτία του, που "βγαίνει" σε στυλ "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε" που απέχει παρασάγγας από προσεγγίσεις ενός ανώτερου πνευματικού ανθρώπου. Και για έναν δευτερεύοντα λόγο δεν τον πάω: Γιατί σφουγγισε κι αυτός τα οπίσθια της κομματίλας. Οι άνθρωποι του πνεύματος και δη της ποίησης, θα πρέπει να'χουν τόσο ελεύθερο πνεύμα, ώστε να μην "εντάσσονται" σε κανένα από τα βρώμικα κομματικά μαντριά που μόνο ιδεολογία αγνή δεν αποδίδουν πια... Θα'πρεπε να ακολουθούν μονάχα αυτό που τους επιτάσσει η ψυχή τους κάθε φορά. Κι αν η ψυχή τους "στένεψε" τόσο πολύ ώστε να χωράει σε κομματικές γραμμές του κάθε παγαπόντη, λαμογιο-γκόλντεν μπόι χρυσόφλωρου πολιτικάντη, δεν έχει πια τη θεία ουσία της ατόφιας έμπνευσης που θέλει το είδος της πένας που προτίμησε.

Παρ'όλα αυτά, για το συγκεκριμένο ζήτημα, οφείλω να υποκλιθώ στον αιχμηρό και δυνατό λόγο του, :worship: και να προσυπογράψω μέχρι κεραίας όλο το κείμενό του που θα το παραθέσω εδώ ως εύστοχο δείγμα αυτού που εννοούσα σε τόσα προηγούμενα ποστς μου και μάλλον δεν έγινε κατανοητό...

Εικόνα

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
.
"Όσο κι αν με «συγκινεί» που επιτέλους μπήκε στο καθημερινό θεαματικό θεματολόγιο των Μίντια, ο εθνικός μας ποιητής, με αφορμή τη γνωστή δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου και όσα αυτή παρήγαγε σε επίπεδο πολιτικής διελκυστίνδας, όμως αισθάνομαι υποχρεωμένος να δηλώσω και να καταγράψω στη συνέχεια πως η συγκίνηση αυτή έρχεται και χτυπάει απευθείας σε μια αίσθηση σιχαμάρας που νιώθω, από την ανατριχιαστική υποκρισία που περισσεύει σ’ αυτή την περίπτωση...
Και θα εξηγηθώ αμέσως και καθέτως, όπως σ’ όλη τη ζωή μου, πράττω και διαπράττω:

-------------------------------------------------------
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Αιδώς Αργείοι! Ο Σολωμός σας μάρανε! Και απευθύνομαι σε όλους εκείνους, πολιτικούς ανθρώπους, πνευματικούς ταγούς, εκπαιδευτικούς μέντορες, αναρχοσυνδικαλιστικοφλερτάροντες εργατοπατέρες, δημοσιογραφίσκους της δεκάρας, αργυρώνητους καθηγητάδες, επίορκους υπαλλήλους της Διοίκησης και αρκετές άλλες κατηγορίες γραικύλων και όχι Ελλήνων:

Τι δουλειά έχετε εσείς μωροί, με την Ποίηση κατ’ αρχήν, και τον Εθνικό Βάρδο μετά κι ακόμα περισσότερο με ό, τι η Μητέρα όλων των Τεχνών εκπροσωπεί, για τον ιερό ετούτο τόπο και την ιστορία του;

Εσείς δεν διαλύσατε τις βάσεις παιδείας; Εσείς δεν στείλατε τα ελληνόπουλα να διάγουν με εφτακόσιες λέξεις οπλισμό; Εσείς δεν οδηγήσατε τη μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία στην κατάντια εκείνη, όπου...
το 73% των παιδιών μας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, να αγνοεί τα σημεία στίξεως και να μην μπορεί να αρθρώσει μια στοιχειώδη ακολουθία προτάσεων στον λόγο του; Εσείς δεν υπερασπίζεστε ως βασική γλώσσα κι όχι ως βοηθητικό εργαλείο, τα γλωσσοδιαστροφικά «γκρήκλις» με τα οποία πλημμύρισαν τα παιδιά μας κάθε παρουσία τους στο Διαδίκτυο;

------------------------------------------------------
ΟΛΙΓΟΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΕΣΧΑΤΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Εσείς δεν διαλύσατε κάθε ικμάδα πολιτισμού στη χώρα, εσείς δεν εξακολουθείτε ως αλητήριοι πελάτες των χουντικών «ιδεολογημάτων» να προβάλετε τον αηδιαστικό όρο «κουλτουριάρης» για κάθε Συνέλληνα που ακόμα διαβάζει ποίηση, που ακόμα ακούει καλή μουσική που ακόμα επιμένει και μελετάει την ιστορία της πατρίδας που ακόμα διατηρεί πνευματικούς δεσμούς με την ιστορική μνήμη των προπατόρων του;

Τι δουλειά έχετε εσείς, όποτε σας καπνίζει, και ανασύρετε τον Διονύσιο Σολωμό και τον ερμηνεύετε κιόλας και τον διασύρετε στα τηλεπαράθυρά σας;

Ολιγογράμματοι, εσχατοπροδότες του ιερού ελληνικού πολιτισμού, μανιακοί ψευτοκοσμοπολίτες ψευτοδιεθνιστές και τάχα πολυπολιτισμικοί αντιρατσιστές και παραμύθια τούμπανα και κουλουβάχατα και ταμπαραπατούμπαρα και βουρδουλομπέρδουλα, γιατί με άλλες λέξεις ελληνικές δεν σας αξίζει να κάνει κανείς επαφή μαζί σας!

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ..

Διαπράττετε την Ύβρι, μετά από τόσα που κάνατε στη Νεολαία του τόπου, τώρα βάλατε και στο χυδαίο οπλοστάσιο σας το Μεγάλο Ποιητή.

Δεν σας είδα να προτείνετε να βλέπουν τα ελληνόπουλα στην Πλατεία Συντάγματος έστω δύο μονάχα προτομές, τα Βραβεία Νόμπελ που πήραμε σε 16 μονάχα χρόνια, τον Σεφέρη και τον Ελύτη τουλάχιστον!
Με ποιό δικαίωμα μιλάτε εσείς για τον Σολωμό; Σ αυτή τη χώρα των μεγάλων ποιητών, το ξέρετε ότι με τα αισχρά αποτελέσματα της κουρελιασμένης ανθελληνικής σας μπέρτας που σκεπάζετε την πνευματική σας καμπούρα, φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουμε να μην ξαναβγάλουμε όχι μόνο μεγάλους ποιητές, αλλά ποιητές καν; Με ποια γλώσσα να μιλήσουν τα νέα παιδιά; Ποια γλώσσα τους αφήσατε;

Εδώ και χρόνια μεθοδικά, αργά και σταθερά κάνετε ότι περνάει από το βρώμικο μυαλό σας και το άπληστο χέρι σας για να διαλύσετε τη μοναδική κυτταρική δύναμη του ελληνικού πολιτισμού, τη γλώσσα του. Για να ανοίξτε το δρόμο στους αλήτες ανθέλληνες που φιλοδοξούν και ονειρεύονται να ξαναγράψουν την ιστορία όπως αυτοί γουστάρουν για να στήσουν τον καινούριο μαλιστάνθρωπο που χρειάζονται, το μεταλλαγμένο ζώο της νέας εποχής τους, που δεν θα σκέπτεται, δεν θα αντιδρά, δεν θα διαμαρτύρεται.

-----------------------------------------------------------
ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΟΜΗΡΙΚΑ!

Και φυσικά σ αυτό το παιχνίδι η πνευματική επάρκεια είναι ο χειρότερος εχθρός σας. Και βέβαια, όταν μιλάμε για πνευματική επάρκεια εννοούμε την διανοητική συμμετοχή στα αγαθά του πνευματικού πολιτισμού. Και έτσι, μιλώντας για πνευματικό πολιτισμό, εννοούμε πριν από όλα και πάνω από όλα τον πατέρα πολιτισμό, τον αρχαίο ελληνικό. Δηλαδή την ελληνική μας γλώσσα!

Να γιατί υποτελείς του κύριου Κίσινγκερ και υπάλληλοι των σκοτεινών εκείνων κέντρων αφελληνισμού του δυτικού πολιτισμού, κάνετε ό,τι μπορείτε για να διαλύστε τη σχέση των νέων Ελλήνων με τη γλώσσα τους.

Την Ομηρική γλώσσα μας που μιλάμε συνεχώς και αδιαλείπτως, χιλιάδες χρόνια τώρα. Γιατί μπορεί να λέμε σκάφος, βαπόρι, πλοίο, καράβι και να μη λέμε «ναυς» αλλά από το πρωί ως το βράδυ λέμε: Ναύτης, ναυτιλία, ναυτιλλόμενος, ναύαρχος, ναυσιπλοΐα, και χίλια ακόμα!
Να γιατί πλασάρετε την αισχρή παρόλα «νεοέλληνας», για να διακοπεί η συνέχεια!
Να γιατί αντί να μας πει ο μεγάλος επίσης ποιητής μας ο Γιάννης Ρίτσος για την Ελληνοσύνη, αστόχαστα μας μιλάει για «Ρωμιοσύνη»!
ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΕΤΕ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!
Και μετά από όλα αυτά, και μετά από την τηλεοπτική ασυδοσία διάλυσης κάθε πολιτισμικού στοιχείου στον τόπο και μετά από την επέλαση των ολιγογράμματων σε όλους τους χώρους όπου διεξάγεται η καθημερινή μας ζωή, μιλάτε εσείς για το Διονύσιο Σολωμό και …αναλύετε κιόλας. τον Εθνικό μας Ύμνο; Αφού εσείς είσαστε «έλληνες» μονάχα στα διαβατήρια σας! Δεν είσαστε ΕΛΛΗΝΕΣ, όμως!

Ουστ Ξευτίλες! Που αν λειτουργούσαμε ως απολύτως ισόνομοι μέσα σ αυτή τη δημοκρατία, θα σας έκαναν οι νέοι μας μήνυση, τουλάχιστον για εσχάτη προδοσία! ΄Όμως τους μαστουρώνετε κανονικά και τους τρώτε τα όμορφα αυτά δέκα νεανικά χρόνια με τις μαλακίες και τις αλητείες που προτείνετε, μέσα στον πληρωμένο και απέξω κατευθυνόμενο ανθελληνικό σχεδιασμό της διάλυσης αυτής της χώρας.
------------------------------------------------------------------

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Μα ας μην πάμε παραπέρα! Ας μείνουμε σ αυτό: Ο Κόμης Διονύσιος Σολωμός, σας έχει μεταθανατίως εγγεγραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του! Όπως κι εμείς, άλλωστε, όσοι μείναμε και ξεμείναμε, ακόμα Ποιητές, στον τόπο ετούτο.
Όμως, μη, ΑΥΤΟΝ! Και κυρίως ,όχι «εσείς»!
Αλήτες!"

http://press-gr.blogspot.com/2009/04/bl ... _3341.html
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Κυρ 12 Απρ 2009, 13:20

Το έσχατο σωσίβιο της εθνικοφροσύνης, το copy paste. O παραπάνω παπάρας ποιητής είναι γνωστό στέλεχος της δημοτικής παράταξης του Κακλαμάνη. Αυτόν λοιπόν ο τύπος ξέχασε στο μέσα μπουρδολόγιο του να αναφέρει ότι για να συμβάλει την ιερά και εθνικώς ορθή αναβάθμιση της ελληνικής νεολαίας ψηφίζει να κόβονται τα δέντρα από τα παρκάκια για να γίνονται πάρκινγκ. Ζήτω το έθνος, κατά τ' άλλα.

Για τα υπόλοιπα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να συνδεθούν άσχετοι στίχοι μεταξύ τους προκειμένου να φανεί το ορθό της καρατζαφέρειας εκδοχής, πρώτη φορά ακούω ένα ποίημα που περιγράφει σφαγές, πόλεμους, επανάσταση δεν έχει βία, όπως μας πληροφόρησε ο χοντρούλης αρχηγός του ΛΑΟΣ και συμφωνούν τα κοροϊδάκια που τον ψηφίζουν. Και πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο Σολωμός έχει γράψει ξεκάθαρα την συγκεκριμένη λέξη.

Ο Μπαμπινιώτης δεν είναι ο υπέρμαχος του ινδοευρωπαϊσμού και της εισαγωγής φοινικών γράμματων; Εκεί είναι λάθος φυσικά και πάει περίπατο η αυθεντία του. Για το δε Καργάκο που έχει καταντήσει μια γραφική φιγούρα μόνιμου θαμώνα των εκπομπών του εκδότη του, του Μπουμπούκου, ας φρόντιζε να αποδείξει που ο Αλαβάνος συνέδεσε τη βία των αναρχικών με τον εθνικό ύμνο και ύστερα να ξεφούρνιζε τις υπόλοιπες παλαβομάρες. Από εκεί και πέρα η βία ως βία είναι ίδια, είτε κάνεις επανάσταση για εθνικούς λόγους, είτε για κοινωνικούς λόγους, είτε για ιδιοτελείς σκοπούς. Αυτό που διαφέρει είναι ο σκοπός για τον οποίον χρησιμοποιείς ως μέσο την βία και η ένταση της.

Οταν βέβαια, το μυαλουδάκι είναι καμμένο από πατριωτικές μπαρουφολογίες κσι συνομοσιολογίες, πως να σκεφτεί μόνο του; Ετσι καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν οι Καρατζαφύρερ, οι Μπουμπούκοι και ο λοιπός πατριωτικός θίασος που τους εκπροσωπεί .
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Κυρ 12 Απρ 2009, 13:50

Επίσης εσύ νομίζω ότι είχες βάλει την ερμηνεία που είχε δώσει ο Ιάκωβος Πολυλάς
΅
..«η ακαταμάχητη ορμή του αυτόνομου Ελληνικού πνεύματος, όπου παρουσιάζεται εις τη φαντασία του ποιητή βγαλμένο από τα ιερά κόκαλα των προγόνων, με την ακονισμένη ρομφαία και με το μάτι όπου με βία μετράει τη γη, ως να εθαρρούσε ότι γλήγορα θα την κάμη δική του».

Το ότι θα έφτανε μια μέρα οι πατριώτες να ψάχνουν στηρίγματα στον ινδοευρωπαϊστή, φοινικιστή Μπαμπινιώτη και να απορρίπτουν την ερμηνεία του Πολυλά, μπας και καλύψουν το ρεζιλίκι του αρχηγού του, δεν το περίμενα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 12 Απρ 2009, 19:35

Είπα πιο πάνω ρε Νίκο ότι προσωπικά δεν τον πάω γι'αυτό καιγι'αυτό το λόγο. Παρ'όλα αυτά, ΔΥΝΑΜΑΙ να βγάλω τα πατομπούκαλα της προσωπικής μου συμπάθειας ή εμπάθειας για κάποιον, ΔΥΝΑΜΑΙ να ξεφύγω απ'την ιδεολογία του καθένα, κι όχι να το "στενεύω" όπως εσύ που θεωρείς ότι ο άλλος ΕΙΝΑΙ μόνο ιδεολογία και μάλιστα στενεμένη κομματικά. Εγώ πιστεύω πως μέσα στο "είναι" του αλλουνού, υπάρχει και η ιδεολογία, τι να κάνουμε τώρα.

Τεσπα, αυτό που έγραψε ΜΠΟΡΕΣΑ να το δω πέρα και έξω απ'όλα τα παραπάνω, και να πω ότι το προσυπογράφω μέχρι κεραίας. Τα αναθέματα περί πατριωτισμού, δεν απαντάνε ούτε σε ένα απ'αυτά που έθεσε ο Ιατρόπουλος. Αποτελούν μόνο αποτυχημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού με κούφιες στρακαστρούκες και βρισίδια της δεκάρας που'χουμε φάει στη μάπα με τα καντάρια από σένα εδώ μέσα. Δεν αποδεικνύεις ΤΙΠΟΤΑ μ'αυτά, ούτε καταρρίπτεις έστω κι ένα απ'αυτά που έθεσε, γιατί όλα δυστυχώς είναι αλήθεια. Η μεγαλύτερη μάστιγα και πληγή της Ελλάδας είναι αυτοί οι "ανθρωπιστές" που εσύ υποστηρίζεις.

Α και πού είσαι, κανείς δεν ψαχνει στηρίγματα. Ο σταυραετός έδωσε κάποια ονόματα για να στηρίξει την άποψη που καταθέτει και τα 3 ονόματα αυτά είναι οι: Λίνος Πολίτης, Μπαμπινιώτης, Τριανταφυλλίδης, Σταματάκος, Καργάκος.
Αν δεν σου κάνουν επειδή θες ντε και καλά να υποστηρίξεις Αλ(α)βάνο, δικός σου είναι και ο σταυρός και ο ώμος. Τράβα και στην "ιστορία" στο τόπικ παραχάραξη της ιστορίας να δεις τι σου'χωσα με τον τελευταίο :Ρ
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Κυρ 12 Απρ 2009, 19:43

Iφικράτης έγραψε:Το έσχατο σωσίβιο της εθνικοφροσύνης, το copy paste. .
Iφικράτης έγραψε:Επίσης εσύ νομίζω ότι είχες βάλει την ερμηνεία που είχε δώσει ο Ιάκωβος Πολυλάς
΅
..«η ακαταμάχητη ορμή του αυτόνομου Ελληνικού πνεύματος, όπου παρουσιάζεται εις τη φαντασία του ποιητή βγαλμένο από τα ιερά κόκαλα των προγόνων, με την ακονισμένη ρομφαία και με το μάτι όπου με βία μετράει τη γη, ως να εθαρρούσε ότι γλήγορα θα την κάμη δική του».
...................................
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 12 Απρ 2009, 19:49

...................................
Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα Καριπάκο. Είπα εγώ αρκετά πιο πάνω άλλωστε :lol: Μη μασάς, έτσι είναι ο Νικολής. Ρίχνει βρισίδια με τους τόνους σ'αυτούς που χαλάνε τη μανέστρα της φάρας των "διεθνιστών" που υποστηρίζει, νομίζοντας ότι έτσι θα τους κάνει σωστούς στα μάτια μας ή θα ξεχάσουμε τα αφοδεύματα που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο ρίχνουν κάθε μέρα στην πατρίδα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Κυρ 12 Απρ 2009, 19:52

Εγώ απλώς ήθελα να ρωτήσω τι είναι το "κόπι πέϊστ" ...αλλά μου φυγε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 12 Απρ 2009, 19:58

Αντιγραφή είναι το κόπι πέιστ.

Δες κι εδώ άλλο ένα πετυχημένο κόπι πέιστ μου. χαχα

http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 516#p81516
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
theo38
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo38 » Κυρ 12 Απρ 2009, 20:10

stin poihsh ,sti filosofia kai sti theologia enas allos Politis eixe pei oti telika oloi gnwmes ekferoume.ton elegan Niko Politi.

tespa.

ksaadiabaza olo to topic kai eimai sigouros ti prospathei na pei o ifis.
ta alla paidia pou summeteixan niwthoun oti thigontai ta iera tous symbola.
den kserw an thigontai gia tin ousia twn logwn tou alabanou i apla gia tin xrhsimopoihsh aytou tou logopaigniou apo ton alabano sygkekrimena.

i proswpiki mou apopsi einai oti ta osia tou kathenos den mporei na thigontai etsi eykola ektos an psaxneis gia aformi.

oi antidraseis pollwn melwn edw mesa pali plisiazoun ta oria tis ysterias.

to thema den einai oso sobaro prospathoume na to parousiasoume edw mesa.

papste pia na gkriniazete kai na klaigeste mprosta se kathe alabano i kapoion diethnisti opws tous lete.
i dynamiki sas einai mikri kai analwete se xazomares.

adynatw na syllabw to syllogismo sas.einai tosa polla pragmata pou mporeite na kanete gia tin patrida sas opws lete kai mas exete trelanei me mathimata istorias ta opoia apo mona tous mono xazouperifaneia sas gemizoun.

eiste mallon uperifanoi pou eiste ellines alla egw eimai tapeinwmenos pou legomai anthrwpos.

ug
oi apopseis pou anaferthikan sto paron post einai proswpikes kai den diakatexontai apo katholou misos i eirwnia pros kanenan eite melos eite episkepti tou parontos foroum
την...ακούσαμε για τα καλά
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Κυρ 12 Απρ 2009, 21:35

Λόγος επεξηγηματικός.

Εγώ προσωπικά δεν ένιωσα να μου θίγεται κανένα ιερό σύμβολο. Ισα-ισα που καταχάρηκα από το γεγονός ότι ο κύριος Αλαβάνος ασχολήθηκε, έστω με αυτόν τον τρόπο, με τον Εθνικό μας Ύμνο. Δεν γνωρίζω αν τον οδήγησαν εκεί (και την πάτησε σαν αγράμματος) η αν αυτός πήρε την πρωτοβουλία (και την πάτησε πάλι σαν αγράμματος), αλλα αυτό δεν με νοιαζει καθόλου.

.
Πάντως, για αφορμές ψάχνω...

Δεν κριτικάρω ανθρώπους αλλα απόψεις. Και άποψη εδώ μέσα νομίζω ότι εξέφρασαν όλοι όση συμμετείχαν.... Και θέση πήραν (κάποιοι ίσος και παραπάνω από μια θέσεις...)!!

Με την ιστορία δεν θα πάψω ποτε να ασχολούμαι γιατί φτιάχνομε αλλα και χαλιέμαι όμορφα.
Με ταξιδεύει όπως εγώ γουστάρω και σε οποια εποχή εγώ επιλέξω.
Με ανεβάζει και με κατεβάζει και εγώ απλός την ακόλουθο.
Αυτό το όνειρο δεν μπορεί να το αλλάξει κανεις επειδή δεν του κάθεται του ιδιου καλά

Αν δεν του αρέσει καλά θα κάνει να πάψει να σχολείται αυτός γιατί με "ιδεογραφιματα" που μονο τον ίδιο πείθουν εμενα δεν με πτοεί, και, ας βρει άλλη χώρα η ιδέες να ασχολείται αφήνοντας τα συνθήματα κατά μέρος

Τα παραπάνω εκφράζουν εμένα και μόνο εμένα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Κυρ 12 Απρ 2009, 22:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: μετατροπή στην ελληνική γραφή
Άβαταρ μέλους
theo38
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από theo38 » Κυρ 12 Απρ 2009, 21:51

άντε τώρα που έχω γεράσει και έχω πιει και 7 κουτάκια amstel να σου απαντήσω.

λυπάμαι που απαντάς μονο και μονο για να καταλήξεις ότι πρέπει να φύγω από τη χωρα.
βαριά κουβέντα η οποια δε κάνει λέγεται σε κάποιο φιλικό φόρουμ.
και επειδή οι βαριές κουβέντες θέλουν και γερο στομάχι μαζευτείτε εσύ και οι ομοϊδεάτες σου και έλα να διώξεις εμενα και τους ομοιους μου.
αλλα ως τότε είτε δεν θα λες τέτοιες κουβέντες είτε αν τις λες θα ξέρεις ότι θα με κανεις να χαμογελάω από συμπάθεια προς εσένα μπροστά στον υπολογιστή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Κυρ 12 Απρ 2009, 22:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
την...ακούσαμε για τα καλά
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Κυρ 12 Απρ 2009, 22:00

karipis έγραψε:Λόγος επεξηγηματικός.

ας βρει αλλη χωρα η ιδέες να ασχολείται.
Να ασχολείται ώπα καλέ μου, να ασχολείται :rose:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Κυρ 12 Απρ 2009, 22:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 12 Απρ 2009, 22:34

Ρε παιδιά έλεος, τα greeklish αυξάνονται και πληθύνοναι?
ΚΙ ΕΣΥ ΤΑΣΟ? :shock:

Έκανα τις μετατροπές γιατί είμαστε σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ φόρουμ αν δεν το καταλάβατε, αλλα δεν έχω το χρόνο να τις κάνω συνέχεια! :banghead:

οπότε παρακαλώ προσπαθήστε τα επόμενα ποστς σας να'ναι στην ελληνική γραφή. Για όνομα δηλαδή! :help: :help:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Δευ 13 Απρ 2009, 00:44

Δεν φταίω εγώ ρε συ Βασιλικούλα.
Απλώς, επειδή μέσα σε ένα γενικό μανιφέστο (δικό του όπως διευκρίνισε) με κατηγόρησε για υστερία και διάφορα άλλα παραληρηματικά, είπα μήπως με αυτόν τον τρόπο με καταλάβει καλύτερα το παιδί.
Δυστυχώς έπεσα πάνω σε 7 άμστελ και αυτός κατάλαβε ότι θέλω να τον στείλω σε άλλη χώρα(!!!!!!!!!!...............).
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Δευ 13 Απρ 2009, 15:14

Αηδίες Αρέλα…αηδίες. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσες να έβαζες και κάποιο ανάλογο παραλήρημα ενός νεοναζιστή και να έλεγες …«μπορεί να διαφωνώ, αλλά σε ότι λέει εδώ πέρα συμφωνώ απόλυτα». Εννοείται, όμως, πως δεν θα μπορούσες να αποφύγεις την ταύτιση σου μ’ ένα νεοναζί. Οπότε τι έχουμε εδώ; Όχι μόνο δεν βγάζεις κανένα ματομπούκαλο προσωπικής σου εμπάθειας, αλλά συστρατεύεσαι με τον οποιονδήποτε που δείχνει την ίδια εμπάθεια με τη δική σου.

Αν και είχα αποφασίσει να μην σχολιάζω κάποιο κείμενο από copy paste, εντούτοις μόνο για σένα θα κάνω μια εξαίρεση, για μην νομίζεις ότι δεν έχω να απαντήσω στο ακατάσχετο μπουρδολόγιο του Ιατρόπουλου. Ξέρεις όπως και να το κάνουμε είναι λιγάκι άδικο ο ένας να ξοδεύει 1 λεπτάκι για να κάνει την αντιγραφή και να απαιτεί από τον άλλον να απαντήσει γράφοντας ένα ανάλογο κατεβατό. Επίσης για σκέψου τι φόρουμ θα ήταν αυτό, αν όλοι κάναμε το ίδιο; Αντί να γράφουμε δικές μας απόψεις ο καθένας να αντιπαραθέτει copy paste.

Και πριν πάμε στα όσα είπε ο Ιατρόπουλος, ας δούμε πρώτα τι είναι και την πρώτη ατιμία που κάνει. Γράφει ένα – ας το πούμε και έτσι το μπουρδολόγιο του – πολιτικό σχόλιο, αλλά θέλει να το περάσει ότι το γράφει ως ποιητής. Ο συγκεκριμένος κύριος, όμως, έχει και μια άλλη ιδιότητα, αυτή του στελέχους της δημοτικής παράταξης που έχει την αρχή του δήμου της Αθήνας. Συνεπώς όταν γράφει ένα πολιτικό σχόλιο η δεύτερη υπερκαλύπτει την πρώτη. Και σε παρακαλώ σε ποιο κόμμα είναι ο Ιατρόπουλος; Στη ΝΔ, την πολιτική της οποίας την περνάει σε τοπικό επίπεδο. Και τι είναι η ΝΔ; Το κατεξοχήν κόμμα της ελληνικής πλουτοκρατίας που διαμορφώθηκε στα χρόνια μετά την απελευθέρωση, που πρεσβεύει τον οικονομικό φιλελευθερισμό, που ταυτίζεται πλήρως με την πολιτική των ιμπεριαλιστών και είναι σταθερά προσανατολισμένο προς τη Δύση. Είναι το κόμμα συνέχεια της παράταξης, που παρέδωσε την Ελλάδα ως αποικία στις ΗΠΑ και είχε για σήμα κατατεθέν της, τους yesmen. Εκεί λοιπόν ανήκει ο κατά τ’ άλλα εθνικά υπερήφανος Ιατρόπουλος, ο οποίος βγαίνει λάβρος να κατηγορήσει τους άλλους ως προδότες. Παλιά τακτική, άλλωστε, των …εθνικοφρόνων. Συνεπώς ότι και να κάνει ο ποιητής αυτά δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε, γιατί έτσι μπορούμε να κρίνουμε ξεκάθαρα τι λέει και γιατί το λέει. Βλέπεις Αρελα, δεν χάσκουμε όλοι με το στόμα ανοικτό μπροστά στον οποιοδήποτε που θα πει λέξεις «πατρίδα», «έθνος» κτλ και τρέχουμε να συμφωνήσουμε μαζί του.

Λοιπόν αρχίζει λοιπόν το κείμενο του ο …ποιηταράς γράφοντας.
Αιδώς Αργείοι! Ο Σολωμός σας μάρανε! Και απευθύνομαι σε όλους εκείνους, πολιτικούς ανθρώπους, πνευματικούς ταγούς, εκπαιδευτικούς μέντορες, αναρχοσυνδικαλιστικοφλερτάροντες εργατοπατέρες, δημοσιογραφίσκους της δεκάρας, αργυρώνητους καθηγητάδες, επίορκους υπαλλήλους της Διοίκησης και αρκετές άλλες κατηγορίες γραικύλων και όχι Ελλήνων
Βλέπουμε λοιπόν ότι ξεκινάει κάνοντας ένας χωρισμό της ελληνικής κοινωνίας, μεταξύ γραικύλων και Ελλήνων. Δεν μας προκαλεί καμιά εντύπωση, γιατί αυτό ήταν πάγια τακτική της παράταξης του, όταν χώριζε τους Ελληνες με τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Όπως τότε που υπήρχαν οι ακραιφνώς εθνικόφρονες Α’ κατηγορίας, οι ύποπτοι Β’ κατηγορίας και οι προδότες κομμουνιστές Γ’ κατηγορίας, έτσι τώρα επαναφέρει τον ίδιο χωρισμό. Τι κρίμα ρε Ιατρόπουλε που δεν σας παίρνει πλέον να βγάζεται ανάλογα πιστοποιητικά.

Και ποιους συμπεριλαμβάνει στους γραικύλους. Τους … «πολιτικούς ανθρώπους, πνευματικούς ταγούς, εκπαιδευτικούς μέντορες, αναρχοσυνδικαλιστικοφλερτάροντες εργατοπατέρες, δημοσιογραφίσκους της δεκάρας, αργυρώνητους καθηγητάδες, επίορκους υπαλλήλους της Διοίκησης και αρκετές άλλες κατηγορίες»,

Στην Ελλάδα και οι πέτρες ξέρουν ότι ο αναρχοσυνδικαλισμός έχει μηδαμινή επιρροή στο εργατικό κίνημα. Συνεπώς ο Ιατρόπουλος δεν εννοεί τους αναρχοσυνδικαλιστές, αλλά τους συνδικαλιστές, των οποίων η πολιτική μπορεί να είναι ξεπουλημένη και άκρως ρεφορμιστική, αλλά έστω και έτσι για τα μάτια του κόσμου κάνουν μια στις τόσες μια απεργία ως αντίδραση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του κυρίου ποιητή. Ακόμη, όμως, και αυτή την ελάχιστη διαμαρτυρία, ο Ιατρόπουλος την λαμβάνει ως φλερτ με τον αναρχοσυνδικαλισμό και γνωρίζοντας την αρνητική χροιά που έχει η λέξη αναρχία στην κοινή γνώμη επιχειρεί να τους συκοφαντήσει. Κατά τον ίδιο τρόπο στολίζει και τις υπόλοιπες κατηγορίες που αναφέρει, αφού το κριτήριο είναι η παραμικρή έστω αντίδραση στην πολιτική της ΝΔ. Μιλάει ο ποιητής – παπάρας για επίορκους υπάλληλους της διοίκησης. Για επίορκους υπουργούς γιατί δεν βγάζει άχνα; Τι να πει; Για τις στελεχάρες του κόμματος του; Για τον Μητσοτάκη, τον Βουλγαράκη, τον Ρουσσόπουλο, τον Παυλίδη, για τα ομόλογα κτλ; Αστο ποιητά….κάνει τζιζ, οπότε σοφά το παραλείπεις. Αλλωστε ξέρεις πολύ καλά σε ποιους απευθύνεσαι. Σε ανθρώπους που δεν θα τα σκεφτούν αυτά, αλλά θα εντυπωσιαστούν μόλις διαβάζουν τις λέξεις «Ελλάς», «ανθέλληνες» κτλ. Είδαμε λοιπόν, πως κάνει τον διαχωρισμό ανάμεσα στους γραικύλους και στους Ελλήνες.
Τι δουλειά έχετε εσείς μωροί, με την Ποίηση κατ’ αρχήν, και τον Εθνικό Βάρδο μετά κι ακόμα περισσότερο με ό, τι η Μητέρα όλων των Τεχνών εκπροσωπεί, για τον ιερό ετούτο τόπο και την ιστορία του;
Εννοείται τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί; Ο ελληνικός πολιτισμός, η παράδοση, η ιστορία είναι αποκλειστική κληρονομιά του Ιατρόπουλου και των όμοιων του, αλλά όχι κτήμα ολόκληρου του ελληνικού λαού.
Εσείς δεν διαλύσατε τις βάσεις παιδείας; Εσείς δεν στείλατε τα ελληνόπουλα να διάγουν με εφτακόσιες λέξεις οπλισμό; Εσείς δεν οδηγήσατε τη μαθητιώσα και σπουδάζουσα νεολαία στην κατάντια εκείνη, όπου...
το 73% των παιδιών μας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, να αγνοεί τα σημεία στίξεως και να μην μπορεί να αρθρώσει μια στοιχειώδη ακολουθία προτάσεων στον λόγο του;
Εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες πάει ο ποιητής έχασε κι αυτό το λίγο που του είχε απομείνει, έπαθε αλτσχάιμερ. Κι αν αυτός έπαθε μπλακ άουτ και έχει κενά μνήμης, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Ποιοι έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα από το 1974 και δώθε; Μήπως το ΚΚΕ; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή, το παλιό ΚΚΕ εσ; Μήπως οι …αναρχικοί; Το κόμμα του έχει την εξουσία εδώ και πέντε χρόνια, ενώ παλαιότερα έχει κυβερνήσει από το 1974 μέχρι το 81 και από το 90 μέχρι το 93. Συνολικά 15 χρονια κυβέρνησης ΝΔ. Ποιος λοιπόν χάραξε την πολιτική στην παιδεία με αποτέλεσμα τη διάλυση της και κατά πόσο δικαιολογείται η ΝΔ, που επί ημερών της έγιναν οι πιο ριζικές αλλαγές (μονοτονικό, κατάργηση των αρχαίων κτλ), να θεωρεί τον εαυτό της αμέτοχη. Εκτός αν ο ποιητής εννοεί ότι υπεύθυνο είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Μεγαλώνει λοιπόν η παράταξη των…γραικύλων. Αντε να δούμε στο φινάλε ποιοι είναι και οι Ελληνες, κατά τον…ποιητή.
Εσείς δεν διαλύσατε κάθε ικμάδα πολιτισμού στη χώρα, εσείς δεν εξακολουθείτε ως αλητήριοι πελάτες των χουντικών «ιδεολογημάτων» να προβάλετε τον αηδιαστικό όρο «κουλτουριάρης» για κάθε Συνέλληνα που ακόμα διαβάζει ποίηση, που ακόμα ακούει καλή μουσική που ακόμα επιμένει και μελετάει την ιστορία της πατρίδας που ακόμα διατηρεί πνευματικούς δεσμούς με την ιστορική μνήμη των προπατόρων του;
Αν εξαιρέσουμε τους καταστασιακούς (μια τάση του αναρχικού κινήματος), δεν υπάρχει στην αριστερά και στην μεγάλη πλειοψηφεία των αναρχικών η συγκεκριμένη άποψη. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Η «κουλτούρα» αντιμετωπίζεται με μεγάλο σεβασμό και είναι κάτι το αδιανόητο να πετάξει κάποιος αριστερός ή, αναρχικός τέχνες, επιστήμη, πολιτισμό από το παράθυρο ακόμη κι αν έχουν αστική προέλευση. Αντίθετα αρνητική χροιά στον όρο «κουλτουριάρης», δίνει όχι ο εγγράμματος εθνικισμός (Σίτσα Καραϊσκάκη, Καραγάτσης κ.α) , αλλά ο αγράμματος εθνικολαϊκισμός τύπου Καρατζαφύρερ, Μπουμπούκου και λοιπού θιάσου, συχνά βάζοντας και το συνθετικό «θολό». Συνεπώς κάπου άλλου θα πρέπει να απευθυνθεί ο Ιατρόπουλος.
Ολιγογράμματοι, εσχατοπροδότες του ιερού ελληνικού πολιτισμού, μανιακοί ψευτοκοσμοπολίτες ψευτοδιεθνιστές και τάχα πολυπολιτισμικοί αντιρατσιστές και παραμύθια τούμπανα και κουλουβάχατα και ταμπαραπατούμπαρα και βουρδουλομπέρδουλα, γιατί με άλλες λέξεις ελληνικές δεν σας αξίζει να κάνει κανείς επαφή μαζί σας!
Κλασικό παραλήρημα. Σε αυτά τα επιχειρήματα προβάλω και εγώ τα ανάλογα…φασίστα, ρουφιάνε, κυπατζή, ασφαλίτη, γιεσμενάκια, γερμανοτσολιά, αμερικανόδουλε, ρατσιστή, απατεώνα πολιτικάντη, δεξιέ τραμπούκε, αλαμπλαμπλα και μπλαμπλαμπούμπλα, γιατί με άλλες λέξεις δεν αξίζει να έχει κανείς επαφή με τέτοια σκουπίδια της κοινωνίας σαν εσένα.
Δεν σας είδα να προτείνετε να βλέπουν τα ελληνόπουλα στην Πλατεία Συντάγματος έστω δύο μονάχα προτομές, τα Βραβεία Νόμπελ που πήραμε σε 16 μονάχα χρόνια, τον Σεφέρη και τον Ελύτη τουλάχιστον!
Ούτε αυτόν τον είδα να προτείνει κάτι τέτοιο, αν και μετέχει στο δήμο Αθηναίων. Γιατί η δημοτική παράταξη του δεν το κάνει; Γιατί η κυβέρνηση του δεν το κάνει; Αμ έπος, αμ έργον, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι κύριε ποιητά και θα έπρεπε να το ξέρεις καθότι εσύ είναι Ελληνας κι όχι γραικύλος όπως οι άλλοι. Στο φινάλε εσείς είσαστε εξουσία, γιατί πετάς το μπαλάκι σε άλλους; Τι όμως κάνει ο Ιατρόπουλος. Ψηφίζει να κόβονται τα δέντρα από τα τελευταία παρκάκια της Αθήνας για να γίνονται πάρκινγκ και όσοι διαμαρτύρονται για την πολιτική του είναι…γραικύλοι.
Εδώ και χρόνια μεθοδικά, αργά και σταθερά κάνετε ότι περνάει από το βρώμικο μυαλό σας και το άπληστο χέρι σας για να διαλύσετε τη μοναδική κυτταρική δύναμη του ελληνικού πολιτισμού, τη γλώσσα του. Για να ανοίξτε το δρόμο στους αλήτες ανθέλληνες που φιλοδοξούν και ονειρεύονται να ξαναγράψουν την ιστορία όπως αυτοί γουστάρουν για να στήσουν τον καινούριο μαλιστάνθρωπο που χρειάζονται, το μεταλλαγμένο ζώο της νέας εποχής τους, που δεν θα σκέπτεται, δεν θα αντιδρά, δεν θα διαμαρτύρεται.
Ασυνάρτητες κατηγορίες, που και πάλι η απάντηση είναι πως το κόμμα του βρίσκεται στην εξουσία και αυτό εφαρμόζει την πολιτική για την παιδεία. Ας πάει εκεί να απευθυνθεί. Μου άρεσε, όμως, αυτό που είπε για τον …μαλιστάνθρωπο. Ο ποιητής καλύτερα να ψάξει σε ποιους κόλλησε το παρατσούκλι yesmen ο λαός και γιατί. Επίσης δεν νομίζω πως θα τον χάλαγε καθόλου τον ποιητή, την δημοτική παράταξη στην οποία μετέχει και την κυβέρνηση του να μην σκέπτεται και να μην αντιδρά ο λαός. Εδώ έβγαλε αναρχοσυνδικαλιστές τους εντελώς ξεπουλημένους συνδικαλιστές που άφησαν να περάσει το ασφαλιστικό και όλα τα υπόλοιπα της επέλασης του φιλελευθερισμού από την κυβέρνηση του, μόνο και μόνο επειδή μια στις τόσες κάνουν μια 24ωρη απεργία.
Να γιατί υποτελείς του κύριου Κίσινγκερ και υπάλληλοι των σκοτεινών εκείνων κέντρων αφελληνισμού του δυτικού πολιτισμού, κάνετε ό,τι μπορείτε για να διαλύστε τη σχέση των νέων Ελλήνων με τη γλώσσα τους.
Να μιλάει για υποτελείς του Κίσινγκερ, ο άνθρωπος που εφαρμόζει – όχι απλά στηρίζει – την πολιτική ενός κόμματος που είναι σταθερά προσανατολισμό στην αμερικανο -νατοϊκή γραμμή πλεύσης, που όπως είχε πει ο ιδρυτής του «ανήκουμεν στη δύση», που κάποτε οι οπαδοί του φώναζαν το σύνθημα «Μητσοτάκης, Μπους και Κολ έβαλαν στον Ανδρέα γκολ» είναι αν μην τι άλλο κωμικό, που υποστήριζαν ότι η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα μαζί με τις μεγάλες δημοκρατίες των ΗΠΑ και της Δυτ. Ευρώπης (δηλαδή με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, την Νέα Τάξη μπας και το καταλάβεις) και κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ για το ότι είχε σχέσεις με τον Αραφάτ, τον Καντάφι και λοιπούς τριτοκοσμικούς. Μήπως είναι ιδέα μου ότι ο ποιητής έχει διχασμένη και διαταραγμένη προσωπικότητα; Μήπως;
Να γιατί αντί να μας πει ο μεγάλος επίσης ποιητής μας ο Γιάννης Ρίτσος για την Ελληνοσύνη, αστόχαστα μας μιλάει για «Ρωμιοσύνη»!
Εννοείται ότι ο Ρίτσος έπρεπε να σε συμβουλευτεί και να ζητήσει τα φώτα σου. Δεν το έκανε και την πάτησε. Μιλάει αστόχαστα ο Ρίτσος. Ρε Ιατρόπουλε, πόσο ψώνιο είσαι τελικά
Ουστ Ξευτίλες! Που αν λειτουργούσαμε ως απολύτως ισόνομοι μέσα σ αυτή τη δημοκρατία, θα σας έκαναν οι νέοι μας μήνυση, τουλάχιστον για εσχάτη προδοσία!
Οι νέοι δεν θα έκαναν μήνυση, κάποιοι άλλοι θα έστηναν ξανά τα έκτακτα στρατοδικεία για να μοιράζουν θανατικές ποινές. Τι κρίμα ρε Ιατρόπουλε που δεν μπορείς να τα στήσεις εσύ και όμοιοι σου και τώρα, όπως έκανε η παράταξη σου πριν 60 χρόνια, για να εκτελείτε ως προδότη οποιοδήποτε είναι αντίθετος με την πολιτική σας. Αυτή λοιπόν την ισονομία και αυτή τη δημοκρατία πρεσβεύει ο ποιητής. Και επειδή ξέρει ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν και δεν πρόκειται να ξαναγίνουν, μεγαλογχολεί, θυμώνει, βρίζει και παραληρεί.

Ξαναλέω ότι ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα με copy paste. Από εδώ και πέρα θα αφιερώνω όσο ακριβώς χρόνο αφιέρωσε και αυτός που έκανε copy paste.Κι αν δεν αντιληφθείτε τι λέω, δεν με απασχολεί. Ας νομίζετε ότι θέλετε.

Και ξαναγυρνάμε στην Αρέλα.
. Α και πού είσαι, κανείς δεν ψαχνει στηρίγματα. Ο σταυραετός έδωσε κάποια ονόματα για να στηρίξει την άποψη που καταθέτει και τα 3 ονόματα αυτά είναι οι: Λίνος Πολίτης, Μπαμπινιώτης, Τριανταφυλλίδης, Σταματάκος, Καργάκος.
Αν δεν σου κάνουν επειδή θες ντε και καλά να υποστηρίξεις Αλ(α)βάνο, δικός σου είναι και ο σταυρός και ο ώμος
Σε όλα έχω απαντήσει. Το ότι εσύ δεν το βλέπεις επειδή έχεις πατριωτικές τσίμπλες και κρίνεις τα πάντα με το ποιος έχει πατριωτικές απόψεις σαν τις δικές σου, δεν σου φταίω. Ο Πολίτης αναφέρει τα εξής:
Ότι ενδιαφέρει περισσότερο, αφού Έλληνας ποιητής είναι ο Σολωμός, είναι βέβαια να δούμε πότε πρωτοαρχίζει να γράφει ελληνικά, ποτε εγκαταλείπει το γράψιμο σε μια γλώσσα έτοιμη και διαμορφωμένη από αιώνες, για να καταπιαστεί να γράψει σε μια γλώσσα με σχεδόν καθόλου ή με υποτυπώδη παράδοση ποιητική, γλώσσα που μολονότι ήταν η μητρική του, δεν την είχε σπουδάσει φιλολογικά
Όπως βλέπουμε δεν έχει καμιά αναφορά για τον στίχο, επίσης πουθενά δεν γράφει ότι ο Σολωμός δεν ήξερε καλά ελληνικά – αυτό ήταν αυθαίρετο συμπέρασμα του σταυραετού. Ο ύμνος στην ελευθερία γράφτηκε στη δημοτική ή, καλύτερα στην καθομιλουμένη της εποχής, την οποία ο Σολωμός γνώριζε άπταιστα και την μελετούσε γιατί είχε ιδανικό της ζωής του να συγκεντρώσει όλα τα δημοτικά τραγούδια από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτό το έκανε από το 1818, όταν επέστρεψε από την Ιταλία και τον ύμνο στην ελευθερία τον έγραψε πέντε χρόνια αργότερα. Επίσης ο τεράστιος αυτός πλούτος δημοτικών τραγουδιών, η δε μεγάλη ποιητική παράδοση που είχε η Ζάκυνθος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που λέει ο Πολίτης.

Ο Τριανταφυλλίδης δεν έκανε καμιά αναφορά για τον στίχο. Αναφέρει ότι βια σημαίνει βιασύνη. Χαίρω πολύ χαιρόπουλος. Το θέμα μας, όμως, είναι τι έγραψε ο Σολωμός και όχι τι σημαίνει βια. Και έγραψε βία όπως είπε ο Αλαβάνος και όχι βια όπως ο αστοιχείωτος ισχυρίστηκε ο Καρατζαφύρερ.

Ο δε ΚΑραγκάκος δεν αναφέρει καν για το τι έγραψε ο Σολωμός, αλλά ισχυρίζεται ότι ο Αλαβάνος συνέδεσε τον εθνικό ύμνο με τους αναρχικούς και στη συνέχεια λέει κάτι μπαρούφες ολκής για τη βία. Και εγώ ρωτάω, που και σε ποιο σημείο της ομιλίας του ο Αλάβανος έκανε αυτή τη σύνδεση; Οσον αφορά αυτά που λέει για τη βία είναι ανοησίες. Η βία ως πρακτική είναι ίδια, είτε κάνεις επανάσταση, είτε κλέβεις ηλικιωμένους. Αυτό που αλλάζει είναι ο σκοπός για τον οποίο χρησιμοποιείς τη βία και η ένταση της.

Και τι μας μένει; Ο Μπαμπινιώτης. Μέχρι χθες οι πατριωτάρες βγάζανε σπυράκια όταν άκουγαν το όνομα του, λόγω των απόψεων του περί ινδοευρωπαίων και φοινικικών γραμμάτων. Τώρα τον θεωρούν αυθεντία; Επειδή κάπως έτσι μπορεί να καλυφθεί το ρεζιλίκι του Καρατζαφύρερ; Μα και πάλι δεν καλύπτεται, γιατί ο χοντρούλης αρχηγός του ΛΑΟΣ είπε ότι ο Σολωμός δεν έγραψε την βία. Αν έλεγε ότι ναι μεν ο Σολωμός έγραψε τη λέξη βία, αλλά εννοούσε βιασύνη, κάπως θα είχε καλύψει τον τεράστιο χοντρό πρωκτό του. Τώρα τον άφησε ακάλυπτο.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Καρατζαφύρερ βγήκε και εντελώς αγράμματος, γιατί είπε ότι ο Αλαβάνος μπερδεύτηκε από το μονοτονικό και την λέξη βια την πέρασε για βία. Ας του πει κάποιος ότι η λέξη βία είναι δισύλλαβη και τονίζεται κανονικά, οπότε δεν την διάβασε λάθος ο Αλαβάνος, αλλά αυτός δεν έχει ανοίξει ποτέ του να διαβάσει τον ύμνο στην ελευθερία και η μόνη γνώση που έχει είναι ότι άρπαξε το αυτί του από σχολικές γιορτές. Με την ευκαιρία ο Μπαμπινιώτης είναι αυτός που στο λεξικό του είχε στο λήμμα Βούλγαροι = μεταφορικά οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Το δε ακόμη πιο κωμικό είναι ότι η ερμηνεία του Μπαμπινιώτη είναι διαφορετική με αυτή του Πολυλά και πως οι «πατριώτες» επιλέγουν τώρα τον πρώτο αντί για το δεύτερο, μήπως έτσι και θολώσουν τα νερά για την γκάφα του αρχηγού τους.

Αυτά και τέρμα το σεντόνι. Οσο για το άλλο βίντεο που παρέθεσες. Εχουν απαντηθεί όλα όσα αναφέρει ο Καργάκος, οπότε δεν έχω όρεξη να τα ξαναγράφω. Αλλωστε είπαμε. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα με copy paste.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 13 Απρ 2009, 16:29

Αηδίες Αρέλα…αηδίες. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσες να έβαζες και κάποιο ανάλογο παραλήρημα ενός νεοναζιστή και να έλεγες …«μπορεί να διαφωνώ, αλλά σε ότι λέει εδώ πέρα συμφωνώ απόλυτα». Εννοείται, όμως, πως δεν θα μπορούσες να αποφύγεις την ταύτιση σου μ’ ένα νεοναζί. Οπότε τι έχουμε εδώ; Όχι μόνο δεν βγάζεις κανένα ματομπούκαλο προσωπικής σου εμπάθειας, αλλά συστρατεύεσαι με τον οποιονδήποτε που δείχνει την ίδια εμπάθεια με τη δική σου.
Όλες μα ΟΛΕΣ οι ιδεολογίες (ακόμα και η νεοταξίλα θα σου'λεγα) εμπεριέχουν και σωστά μέσα τους. Ένα το κρατούμενο.

Μαθε να κάνεις κατάλληλη χρήση λέξεων. Η λέξη "εμπάθεια" δεν αρμόζει εδώ, αλλά ούτε και σ'εμένα. Άλλο η κάθετη απόρριψη μιας συγκεκριμένης προσέγγισης, ΜΕ έρεισμα και επιχείρημα, άλλο η απέχθεια γι'αυτή την προσέγγιση κι άλλο η εμπάθεια. Δύο τα κρατούμενα.

Το ότι εσύ απορρίπτεις συλλήβδην όσα λέει κάποιος ιδεολογικός σου αντίπαλος, ΕΠΕΙΔΗ είναι ιδεολογικός σου αντίπαλος ή ΕΠΕΙΔΗ "δεν τον πας" για τον Α ή Β λόγο, είναι α/ ανεγκέφαλη στάση, β/ ανύπαρκτο σκεπτικό, γ/ δικό σου πρόβλημα που δεν θα το κάνεις δικό μου. Εγώ θεωρώ μαγκιά και προτέρημά μου να βάζω στην άκρη την ψιλο-η-χοντρο αντιπάθειά μου για κάποιον ή τη διαφωνία μου στην ιδεολογία του, και να επισημαίνω τα σωστά του. Αυτό θα πει κριτικη σκέψη, ακριβοδίκαιη κρίση και αντικειμενικη ανάλυση μιας συγκεκριμένης τοποθέτησης, Σ'ΟΠΟΙΟΝ κι αν ανήκει αυτή. Ξέρω ότι εσύ αδυνατείς να μπεις σε τέτοιες διαδικασίες, αλλά εγώ με αυτή τη νοοτροπία επισημανα τα σωστά του Ιατρόπουλου. Τρία τα κρατούμενα.

Όσο για την εμμονή σου να με ταυτίζεις με ναζί-νεοναζί, κατάντησε τόσο μονότονη και γελοία η ανυπόστατη επαναληπτικότητά σου, που δεν μπορώ ΠΛΕΟΝ ούτε να θυμώσω αλλά ούτε και να γελάσω μ'αυτή, παρ'όλο που είναι και για γέλια και για κλάματα. Αφήνω συμφορουμίτες να σου απαντήσουν αν το θεωρήσουν άξιο λόγου. Συμφορουμίτες και συνδιαχειριστές όπως Καρυάτιδα, Αννα, Νανά, Απόμακρο, Αλέξανδρο, Παγώνα που είδαν στο διαχειριστικό - αλλά και άλλους ιδεογραφίτες που βλέπουν γενικότερα στο φόρουμ, τη στάση μου απέναντι στη ναζιστίλα. Άλλωστε, δε χρειάζεται να ψάξει και πολύ κανείς. Αρκεί να πάει στο στίγμα και στους κανόνες μας, όπου θα δει τι έχω τοποθετήσει/διευκρινίσει σχετικά.

Ξέρεις όπως και να το κάνουμε είναι λιγάκι άδικο ο ένας να ξοδεύει 1 λεπτάκι για να κάνει την αντιγραφή και να απαιτεί από τον άλλον να απαντήσει γράφοντας ένα ανάλογο κατεβατό.
Πρώτον, δεν απαίτησα καμία απάντηση στο άρθρο του Ιατρόπουλου. Εγώ το έβαλα ως κάτι που εκφράζει εμένα. Όπως και να'χει απάντησες, ή νομίζεις πως απάντησες. Σε ό,τι με αφορά, δεν έδωσες κανένα ουσιώδες επιχείρημα. Περιορίστηκες σ'αυτό που συνηθίζεις εσύ. Βρισίδια, απαξία και χλαπάτσες χωρίς υπόσταση.

Επίσης για σκέψου τι φόρουμ θα ήταν αυτό, αν όλοι κάναμε το ίδιο; Αντί να γράφουμε δικές μας απόψεις ο καθένας να αντιπαραθέτει copy paste.
Πριν κάνω κόπι πέιστ, και συγκεκριμένα ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΔΩ το συγκεκριμένο άρθρο του Ιατρόπουλου, είχα ήδη τοποθετήσει δικές μου θέσεις. Κι επειδή έχεις ένα πρόβλημα στο να παρακολουθείς σωστά το νήμα (αφού δεν είδες προηγούμενες τοποθετήσεις μου- πολλές εκ των οποίων απευθύνονταν σε σένα μάλιστα), σου θυμίζω τις ουσιώδεις.

Εδώ για παράδειγμα, είπα μεταξύ άλλων:

"Για το Σολωμό θα πρέπει (αν δε θέλουμε να το παίζουμε πολυξερίδηδες) να μείνουμε στο "τι εννοούσε ο άραγε ο ποιητής?", παρά να ισχυριζόμαστε πως ξέρουμε, γιατί την τύφλα μας δεν ξέρουμε.

Το θέμα μου βεβαίως βεβαίως, ουδέποτε ήταν ο Σολωμός σ'αυτό το τόπικ, αλλά ο Αλ-αβάνος, οπότε ΚΑΚΩΣ κολλάμε στον εθνικό ύμνο λες και τον βλέπουμε/ακούμε για πρώτη φορά
Αυτός ο κύριος θεωρώ πως ήταν άτοπος στη χρήση του εθνικού ύμνου για να ενισχύσει το όποιο πολιτικό του...ευφυολόγημα."

Είπα επίσης
" Αν έχεις τραγουδήσει ποτέ τον εθνικό ύμνο, και μου πεις ότι έλεγες με βΙ'α μετράει τη γη, θ'αρχίσουνε τον κλαυσίγελω και οι πέτρες. Δεν θα δεχτώ να'ρθει τώρα ένας Αλ-αβάνος για να με κάνει να ψάχνομαι για τον εθνικό μου ύμνο. ΤΕΛΕΙΑ."

Επίσης εδώ είπα μεταξύ άλλων:

"Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπήρε ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να πιάσει τον Εθνικό Ύμνο στο στόμα του."
Και συμπληρώνω: Τον έπιασε ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ, ακριβώς για να γίνει θέμα αυτό που είπε, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι θα προκαλέσει. Ε, λοιπόν εγώ δεν τσιμπάω. Είτε εννοούσε "βία" ο Σολωμός είτε "βιασύνη", λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει ότι επιασε ο κύριος στο στόμα του, κάτι που στην ουσία δεν τιμά (την πατρίδα) και επανειλημμένα αυτός και το συνάφι του μάλλον υποσκάπτει, παρά υποστηρίζει!

Όπως βλέπεις , ΕΠ'ΑΥΤΩΝ συνταυτίζομαι με τον Ιατρόπουλο. Δεν είναι ν'απορείς λοιπόν που όταν είδα το άρθρο του αισθάνθηκα την ανάγκη να το συμπεριλάβω και αυτό στο νήμα, αφού ανέπτυξε τις θέσεις του με τρόπο που προσωπικά με καλύπτουν.
Αν και είχα αποφασίσει να μην σχολιάζω κάποιο κείμενο από copy paste, εντούτοις μόνο για σένα θα κάνω μια εξαίρεση, για μην νομίζεις ότι δεν έχω να απαντήσω στο ακατάσχετο μπουρδολόγιο του Ιατρόπουλου.
στο απαντητικό μπουρδολόγιο το δικό σου προς τον Ιατρόπουλο, δεν θ'απαντήσω εγώ. Καιρός να πάψω να υπερασπίζομαι όλο το ντουνιά και να περιοριστώ στην προάσπιση των δικών μου θέσεων. Εχω δώσει το λινκ εκεί που αναρτήθηκε το άρθρο του, κι αν θέλει μπορεί να'ρθει ο ίδιος να σου απαντήσει.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Δευ 13 Απρ 2009, 17:13

Καταρχήν, επί του θέματος: πιστεύω, δίχως να έχω διαβάσει όλες τις αιτιάσεις και τις θέσεις που έχουν παρατεθεί εδώ μέσα, ότι ο ποιητής εννοεί "βια", δηλαδή βιασύνη, ταχύτητα κ.λπ. Αν εννοεί κάτι άλλο ΟΚ θα το δεχθώ δεν έγινε και τίποτα. Και ένα άλλο ζήτημα τώρα, παρατηρώ ότι εδώ μέσα υπάρχει μία τάση για ταμπελοποίηση. Αν δηλαδή εγώ συμφωνώ με τον Ιφικράτη είμαι "θολοκουλτουριάρης, ψευτοπροοδευτικός, ροζουλί διεθνιστής" κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Αν κάπου συμφωνήσω με τον Άβαττον (όλα μπορεί να συμβούν σε αυτή τη ζωή, μην αμφιβάλλετε γι' αυτό) μπορεί να μου κολλήσουν και την ταμπέλα του φασίστα. Η ιδεολογία που πρεσβεύει ο καθένας και η κοσμοθεωρία του αποδεικνύονται από τα λεγόμενά του. Αν τύχει και κάπου συναντηθώ με τον Ίφι (που έχει συμβεί πολλές φορές) αυτό δεν με κάνει σε καμία περίπτωση αριστερό και ότι άλλο αντιπροσωπεύει ο Ίφις. Απλά τυχαίνει να είμαστε στην ίδια πλευρά για το δεδομένο ζήτημα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Δευ 13 Απρ 2009, 18:50

Όλες μα ΟΛΕΣ οι ιδεολογίες (ακόμα και η νεοταξίλα θα σου'λεγα) εμπεριέχουν και σωστά μέσα τους. Ένα το κρατούμενο
Αυτή είναι η άποψή σου, αλλά δεν είναι αξίωμα ώστε σώνει και καλά θα πρέπει να το δεχτώ και εγώ. Ειδικά αυτό που λες «νεοταξίλα», το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επέλαση του ιμπεριαλισμού, δεν μπορώ να βρω τι σωστό έχει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σε σχέση βέβαια με τα όσα πρεσβεύω.
Το ότι εσύ απορρίπτεις συλλήβδην όσα λέει κάποιος ιδεολογικός σου αντίπαλος, ΕΠΕΙΔΗ είναι ιδεολογικός σου αντίπαλος ή ΕΠΕΙΔΗ "δεν τον πας" για τον Α ή Β λόγο, είναι α/ ανεγκέφαλη στάση, β/ ανύπαρκτο σκεπτικό, γ/ δικό σου πρόβλημα που δεν θα το κάνεις δικό μου
Αυτό ακριβώς κάνεις εσύ. Συστρατεύεσαι με οποιοδήποτε εκφράζει τη δική σου εμπάθεια για κάτι, αδιαφορώντας από πια σκοπιά λέει όσα λέει. Ετσι την πατάς και πιάνεσε στα δίχτυα του κάθε πατριδοκάπηλου όπως ο Καρατζαφύρερ ή, απατεώνα πολιτικάντη όπως ο Ιατρόπουλος. Δεν σε ταυτίζω εγώ με αυτούς, μόνη σου ταυτίζεσε και ύστερα φωνάζεις όταν στο επισημαίνω.
Οπως και να'χει απάντησες, ή νομίζεις πως απάντησες. Σε ό,τι με αφορά, δεν έδωσες κανένα ουσιώδες επιχείρημα. Περιορίστηκες σ'αυτό που συνηθίζεις εσύ. Βρισίδια, απαξία και χλαπάτσες χωρίς υπόσταση.
Οχι μόνο απάντησα, αλλά το έκανα φύλλο φτερό σε σημείο που να μην τολμάς πλέον να το υπερασπιστείς από την κριτική μου. Οπότε κλείνεις τα μάτια και λες πως δεν παρέβαλα κανένα επιχείρημα. Συμπληρώνεις, μάλιστα, ότι περιορίστηκα σε μπινελίκια, απαξία και χλαπάτσες. Ετσι φυσικά αντιλαμβάνεσε την αντίθετη άποψη στον δήθεν «πατριωτικό» λόγο ενός απατεώνα πολιτικάντη. Αντίθετα οι λεκτικές πατριωτικές πόρδες ...«Ολιγογράμματοι, εσχατοπροδότες του ιερού ελληνικού πολιτισμού, μανιακοί ψευτοκοσμοπολίτες ψευτοδιεθνιστές και τάχα πολυπολιτισμικοί αντιρατσιστές και παραμύθια τούμπανα και κουλουβάχατα και ταμπαραπατούμπαρα και βουρδουλομπέρδουλα...», είναι για σένα βαθυστόχαστα επιχειρήματα.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπήρε ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να πιάσει τον Εθνικό Ύμνο στο στόμα του." Και συμπληρώνω: Τον έπιασε ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ, ακριβώς για να γίνει θέμα αυτό που είπε, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι θα προκαλέσει. Ε, λοιπόν εγώ δεν τσιμπάω. Είτε εννοούσε "βία" ο Σολωμός είτε "βιασύνη", λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει ότι επιασε ο κύριος στο στόμα του, κάτι που στην ουσία δεν τιμά (την πατρίδα) και επανειλημμένα αυτός και το συνάφι του μάλλον υποσκάπτει, παρά υποστηρίζει!
Τι βλέπουμε εδώ; Ο Αλαβάνος απαγορεύεται να πιάνει στο στόμα του τον εθνικό ύμνο. Γιατί; Γιατί είναι ...γραικύλος. Και πως προκύπτει ότι είναι γραικύλος; Μα επειδή έτσι λένε οι πατριώτες, ο Καρατζαφύρερ, ο Μπουμπούκος, ο Ιατρόπουλος, ο Καργάκος κ.α. Ποιοι και γιατί κάνουν αυτό το διαχωρισμό της ελληνικής κοινωνίας ανέλυσα στην απάντηση που έδωσα για τον Ιατρόπουλο, άσχετα αν εσύ δεν την είδες. Και εγώ ρωτώ. Πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι τον έπιασε εκ του πονηρού; Σου θυμίζω ότι όταν ρώτησες γιατί χρησιμοποίησε αυτόν τον στίχο σου έδωσα μια απάντηση. Επίσης σου παρέθεσα μεγάλα αποσπάσματα της συγκεκριμένης ομιλίας του Αλαβάνου και σου ζήτησα να μου υποδείξεις που και σε ποια σημεία υποστηρίζει τα συμφέροντα της Νέας Τάξης, αλλά ακόμη περισσότερο σε ποιο σημείο δικαιολογεί την βία των αναρχικών όπως λένε οι πατριώτες. Απάντηση για αυτό δεν πήρα.

Το ξέρω ότι προσπαθείς να μιμηθείς το στυλ μου χρησιμοποιόντας λέξεις και φράσεις μου, βγάζοντας το σε πατριωτική εκδοχή, αλλά όπως και να το κάνουμε το δικό μου το οριτζίναλ.
Αν και είχα αποφασίσει να μην σχολιάζω κάποιο κείμενο από copy paste, εντούτοις μόνο για σένα θα κάνω μια εξαίρεση, για μην νομίζεις ότι δεν έχω να απαντήσω στο ακατάσχετο μπουρδολόγιο του Ιατρόπουλου
.

στο απαντητικό μπουρδολόγιο το δικό σου προς τον Ιατρόπουλο, δεν θ'απαντήσω εγώ
Το ξέρω ότι προσπαθείς να μιμηθείς το στυλ μου χρησιμοποιόντας λέξεις και φράσεις μου, βγάζοντας το σε πατριωτική εκδοχή, αλλά όπως και να το κάνουμε το δικό μου το οριτζίναλ.
Εχω δώσει το λινκ εκεί που αναρτήθηκε το άρθρο του, κι αν θέλει μπορεί να'ρθει ο ίδιος να σου απαντήσει.
Ας κοπιάσει ο ποιητής, αλλά το θεωρώ απίθανο...
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Δευ 13 Απρ 2009, 23:43

Για το ποιόν του ανθρώπου Ιατρόπουλου θα συμφωνούσα με τα λεγόμενα του Ιφικράτη. Απλώς στο σεντόνι θα κάνω δύο παρατηρήσεις:
Εδώ σηκώνεις τα χέρια ψηλά και λες πάει ο ποιητής έχασε κι αυτό το λίγο που του είχε απομείνει, έπαθε αλτσχάιμερ. Κι αν αυτός έπαθε μπλακ άουτ και έχει κενά μνήμης, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Ποιοι έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα από το 1974 και δώθε; Μήπως το ΚΚΕ; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή, το παλιό ΚΚΕ εσ; Μήπως οι …αναρχικοί; Το κόμμα του έχει την εξουσία εδώ και πέντε χρόνια, ενώ παλαιότερα έχει κυβερνήσει από το 1974 μέχρι το 81 και από το 90 μέχρι το 93. Συνολικά 15 χρονια κυβέρνησης ΝΔ. Ποιος λοιπόν χάραξε την πολιτική στην παιδεία με αποτέλεσμα τη διάλυση της και κατά πόσο δικαιολογείται η ΝΔ, που επί ημερών της έγιναν οι πιο ριζικές αλλαγές (μονοτονικό, κατάργηση των αρχαίων κτλ), να θεωρεί τον εαυτό της αμέτοχη. Εκτός αν ο ποιητής εννοεί ότι υπεύθυνο είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ. Μεγαλώνει λοιπόν η παράταξη των…γραικύλων. Αντε να δούμε στο φινάλε ποιοι είναι και οι Ελληνες, κατά τον…ποιητή.
Από το 1974 και μετά η Αριστερά έχει αλώσει ιδεολογικά την εκπαίδευση και ιδιαίτερα την ανωτάτη. Δεν μιλάω για τα ποσοστά που συγκεντρώνει η ΔΑΠ η οποία τα έχει για να τα χαίρεται. Η ουσία είναι ότι από τη μία η πλειοψηφία του καθηγητικού κατεστημένου (όποιος έχει αντίρρηση ας ρίξει μία ματιά στις πρόσφατες εκλογές της ΠΟΣΔΕΠ στα πανεπιστήμια, αλλά και σε αυτούς τους ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ της ΟΛΜΕ όπου αναφέρουν την Κωνσταντινούπολη ως ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ για να δει ποιοι κάνουν κουμάντο. Ειδικά τα πανεπιστήμια είναι τσιφλίκι τους. Έχω περάσει και τα γνωρίζω από πρώτο χέρι) και από την άλλη οι πάσης φύσεως αριστεριστές φοιτητές, αν και μειοψηφίες, με τις καταλήψεις τους κάνουν ότι γουστάρουν. Τα κόμματα εξουσίας και ιδιαίτερα η γεμάτη φοβικά σύνδρομα ψευτοδεξιά ΝΔ απλώς... προεδρεύει, οσάκις είναι κυβέρνηση.

Πάμε παρακάτω:
Αν εξαιρέσουμε τους καταστασιακούς (μια τάση του αναρχικού κινήματος), δεν υπάρχει στην αριστερά και στην μεγάλη πλειοψηφεία των αναρχικών η συγκεκριμένη άποψη. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Η «κουλτούρα» αντιμετωπίζεται με μεγάλο σεβασμό και είναι κάτι το αδιανόητο να πετάξει κάποιος αριστερός ή, αναρχικός τέχνες, επιστήμη, πολιτισμό από το παράθυρο ακόμη κι αν έχουν αστική προέλευση. Αντίθετα αρνητική χροιά στον όρο «κουλτουριάρης», δίνει όχι ο εγγράμματος εθνικισμός (Σίτσα Καραϊσκάκη, Καραγάτσης κ.α) , αλλά ο αγράμματος εθνικολαϊκισμός τύπου Καρατζαφύρερ, Μπουμπούκου και λοιπού θιάσου, συχνά βάζοντας και το συνθετικό «θολό». Συνεπώς κάπου άλλου θα πρέπει να απευθυνθεί ο Ιατρόπουλος.
Δεν είναι κακό όταν ένας άνθρωπος επιζητεί την καλλιέργεια του νου και της ψυχής. Τα πράγματα αλλάζουν όμως όταν ορισμένοι ρέπουν προς οριακές καταστάσεις. Τότε είναι που υπεισέρχεται ο πολύ εύστοχος χαρακτηρισμός θολοκουλτουριάρης ούτως ώστε να δηλώσει εκείνον που απώλεσε το μέτρο. Διότι Μέτρον Άριστον και Μηδέν Άγαν έλεγαν οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι. Και επειδή με συνεπήρε η σημερινή παρουσίαση του Μεγάλου Σταγειρίτου φιλοσόφου: Έστιν άρα η αρετή έξις προαιρετική, εν μεσότητι ούσα τηι προς ημάς, ωρισμένηι λόγωι και ως αν ο φρόνινμος ορίσειν, μεσότης δε δύο κακιών, της μεν καθ' υπερβολήν της δε κατ' έλλειψιν.

Τα παραδείγματα αμετροέπειας από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είναι πολλά. Γιατί άλλο πράγμα η μόρφωση και διαφορετικό η παραμόρφωση. :cool:

Σχετικά με τις προτομές τώρα, ας μην είμεθα αχάριστοι. Εδώ πρόκειται να τοποθετηθεί άγαλμα του Εβραίου Φριζή στο Δήμο πριν από την 28η Οκτωβρίου, ενώ το άγαλμα του Αλεξάνδρου ακόμη περιμένει. :P

Όσο για τα σχετικά με το θέμα δεν υπήρξαν επαρκείς απαντήσεις παρά αφορισμοί.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 13 Απρ 2009, 23:59

Ξέρεις ποια είναι η πλάκα ρε Δημήτρη;
Ο Ιφικράτης κοντράρει χάριν κόντρας.
Απόδειξη ότι στο ποστ μου που παρέθεσα το άρθρο του, είπα κι εγώ ότι δεν βλέπω θετικά τον Ιατρόπουλο. Αυτό είναι άλλο όμως, κι άλλο να λέω πως επειδή δεν τον πάω, απορρίπτω αβλεπί αυτά που λέει.

Κι όταν πιο πάνω του είπα (μεταξύ άλλων) πως "βάζω στην άκρη την ψιλο-η-χοντρο αντιπάθειά μου για κάποιον ή τη διαφωνία μου στην ιδεολογία του, και να επισημαίνω τα σωστά του. Αυτό θα πει κριτικη σκέψη, ακριβοδίκαιη κρίση και αντικειμενικη ανάλυση μιας συγκεκριμένης τοποθέτησης, Σ'ΟΠΟΙΟΝ κι αν ανήκει αυτή." (πράγμα με το οποίο εξ όσων είδα μετά συμπλέει και ο Αλέξανδρος) , η απάντησή του ήταν μια πασιφανής προσπάθεια να το γυρίσει εκεί που θέλει- στο κλασικό τροπάρι του, λέγοντας "Συστρατεύεσαι με οποιοδήποτε εκφράζει τη δική σου εμπάθεια για κάτι, αδιαφορώντας από πια σκοπιά λέει όσα λέει."

Όσο για τα σχετικά με το θέμα δεν υπήρξαν επαρκείς απαντήσεις παρά αφορισμοί.
Αυτό ακριβώς είπα κι εγώ.
Στις απαντήσεις που του έδωσες φυσικά προσυπογράφω.

Σε σένα Νίκο δεν απαντώ, γιατί αυτό θα σήμαινε πως γουστάρω τους φαύλους κύκλους των ανούσιων και ασυνάρτητων αντιπαραθέσεων. Στα είπα σαφώς πιο πάνω, και ελλείψει επιχειρήματος, έκανες αυτό που κάνεις πάντα. Μας ξαναπέταξες τρεβλώσεις και πανομοιότυπα μονότονα τροπάρια. Είναι τόσο βαρετό και προβλέψιμο που θα μου'ρχονταν κλάματα αν δεν έδινες νέα διάσταση στην απελπισμένη ανάγκη σου να με κοντράρεις, λέγοντας πως αντιγράφω και το στυλ σου εκτός των άλλων! :xaxas: Ο γέλωτας ήταν μεν αυθόρμητος, αλλά μετά όταν το καλοσκέφτηκα, αρχισα ν'ανησυχώ για σένα. Πρόσεξέ το ρε φίλε, μην επιδεινωθεί αυτό... :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τρί 14 Απρ 2009, 00:04

Κοουτάρεται το ακόλουθο:
Ότι ενδιαφέρει περισσότερο, αφού Έλληνας ποιητής είναι ο Σολωμός, είναι βέβαια να δούμε πότε πρωτοαρχίζει να γράφει ελληνικά, ποτε εγκαταλείπει το γράψιμο σε μια γλώσσα έτοιμη και διαμορφωμένη από αιώνες, για να καταπιαστεί να γράψει σε μια γλώσσα με σχεδόν καθόλου ή με υποτυπώδη παράδοση ποιητική, γλώσσα που μολονότι ήταν η μητρική του, δεν την είχε σπουδάσει φιλολογικά
Η δική μου σημείωση των λεγομένων του Πολίτη ήταν:
Ο Λίνος Πολίτης, λοιπόν, κορυφαίος Σολωμιστής, γράφει: Ότι ενδιαφέρει περισσότερο, αφού Έλληνας ποιητής είναι ο Σολωμός, είναι βέβαια να δούμε πότε πρωτοαρχίζει να γράφει ελληνικά, ποτε εγκαταλείπει το γράψιμο σε μια γλώσσα έτοιμη και διαμορφωμένη από αιώνες, για να καταπιαστεί να γράψει σε μια γλώσσα με σχεδόν καθόλου ή με υποτυπώδη παράδοση ποιητική, γλώσσα που μολονότι ήταν η μητρική του, δεν την είχε σπουδάσει φιλολογικά.
Την τελευταία πρόταση την υπογράμμισα για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Είναι από το ίδιο το βιβλίο του Λίνου Πολίτη το οποίο μας εδόθη κατά το 2ο Έτος στο Πανεπιστήμιο μαζί με το εγχειρίδιο. Ο έχων νου...:cool:

Την καλησπέρα μου.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τρί 14 Απρ 2009, 10:45

Θα σταθώ λίγο στην παρακάτω φράση του Ιφικράτη που με εξέπληξε, μάλλον ευχάριστα:
Αντίθετα αρνητική χροιά στον όρο «κουλτουριάρης», δίνει όχι ο εγγράμματος εθνικισμός (Σίτσα Καραϊσκάκη, Καραγάτσης κ.α) , αλλά ο αγράμματος εθνικολαϊκισμός τύπου Καρατζαφύρερ, Μπουμπούκου και λοιπού θιάσου, συχνά βάζοντας και το συνθετικό «θολό»
Παρατηρώ ότι διαχωρίζει π.χ την Σίτσα Καραϊσκάκη από τους σημερινούς εθνικόφρονες. Πολύ σωστά.
Προφανώς γνωρίζεις Ιφικράτη ότι η Σίτσα Καραϊσκάκη ήταν μία μεγάλη προσωπικότητα, λαμπρός πνευματικός άνθρωπος που τάχθηκε στο πλευρό τόσο του Ιωάννη Μεταξά και της ΕΟΝ, όσο και στο Γ' Ράιχ ως το τέλος. Λάθη έκανε και αυτή βέβαια, όπως όλοι.
Μου κάνει εντύπωση που εσύ ένας δηλωμένος αναρχικός (αν και μάλλον προς τον αναρχοκομμουνισμό τείνεις, σωστά;) εκφράζεσαι θετικά για την Καραϊσκάκη.

Θα γνωρίζεις προφανώς ότι στην προπολεμική Ελλάδα και Ευρώπη, ο εθνικιστικός ή ακόμα και ο φασιστικός/εθνικοσοσιαλιστικός χώρος είχε να επιδείξει πολύ σημαντικό πνευματικό έργο, σαφώς ανώτερο από τους αρτηριοσκληρωτικούς κομμουνιστές της εποχής. Εν αντιθέσει με την μεταπολεμική εποχή.

Παρεμπιπτόντως, μην βάζεις τον Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια μοίρα με τον Καρατζαφέρη. Ξέρεις ότι ο Άδωνις έχει επιτελέσει ένα θαυμάσιο έργο μέσω της Ελληνικής Αγωγής. Από τότε που έμπλεξε με την πολιτική και το τηλεμάρκετινγκ τα έκανε μαντάρα και ξεφτιλίστηκε.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τρί 14 Απρ 2009, 12:00

Παρεμπιπτόντως, μην βάζεις τον Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια μοίρα με τον Καρατζαφέρη. Ξέρεις ότι ο Άδωνις έχει επιτελέσει ένα θαυμάσιο έργο μέσω της Ελληνικής Αγωγής. Από τότε που έμπλεξε με την πολιτική και το τηλεμάρκετινγκ τα έκανε μαντάρα και ξεφτιλίστηκε.
Οπως υποθέτω ότι και εσύ θα γνωρίζεις την λαϊκή ρήση «τα στερνά κρίνουν τα πρώτα». Αλλος Αδωνις Γεωργιάδης ήταν πριν μπλέξει με τον θίασο του Καρατζαφύρερ και άλλος είναι ο σημερινός Μπουμπούκος.

Για την Σίτσα Καραϊσκάκη εννοείται ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ την πνευματική της αξία (αυτό σημαίνει κυρία Αρέλα ότι βγάζω ματομπούκαλα και όχι ότι μπορεί να μην τον πάω τον τάδε, αλλά από τη στιγμή που λέει τα ίδια με μένα συμφωνώ μαζί του κι ας είναι και ναζί ή, ο ποιητής - στιχουργός ελαφρολαϊκών τραγουδιών Ιατρόπουλος).

Τώρα βέβαια, σχετικά με την παρατήρηση σου ότι ο εθνικιστικός χώρος είχε να επιδείξει πολύ πιο σημαντικό έργο το μεσοπόλεμο σε σχέση με τους σταλινικούς κομμουνιστές (αυτούς υποθέτω εννοείς και όχι όλους τους κομμουνιστές), νομίζω ότι δεν είναι δόκιμο να γίνεται σύγκριση σε τέτοιο πεδίο. Θα μπορούσα να αντιπαραθέσω ένα σωρό ονόματα διαννοούμενων, αλλά θα ξεφτιλιζότανε το ζήτημα.

Η ουσία είναι ότι τότε ο εθνικιστικός χώρος είχε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και γι' αυτό συστράτευτηκαν μαζί του άνθρωποι του πνεύματος που είχαν τις ανησυχίες της τότε εποχής. Αυτό του έδωσε και ένα ποιοτικό λόγο, ο οποίος λείπει σήμερα από αυτούς που λένε ότι είναι εθνικιστές. Και τι υπάρχει στη θέση του; Η αγραμματοσύνη, ο λαϊκισμός και η τσαπατσουλιά του Καρατζαφέρη, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πατριωτικό πρωινάδικο της πολιτικής. Οπως είχε πει ο Μάρει Μπούκτσιν για τον λαϊφ στάιλ αναρχισμό της εποχής, κάτι ανάλογο είναι και ο λάιφ στάιλ πατριωτισμός του ΛΑΟΣ.

Σταραυτέ, δες πρώτα πάνω σε ποια θέση του Ιατρόπουλου απάντησα για το θέμα της παιδείας. Το ότι το 73% των παιδιών του γυμνασίου και του λυκείου δεν γνωρίζουν τα σημεία στήξης και έχουν λεξιπενία, είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και όχι των καταλήψεων που κάνουν οι αριστερές μειοψηφίες στα ΑΕΙ (αν και για να γίνει κατάληψη γίνεται συνέλευση και αποφασίζεται με πλειοψηφία). Και σε παρακαλώ για πες μου, πάνω στη γλώσσα ποια κυβέρνηση και ποιανού κόμματος ήταν αυτή αυτή που έχει κάνει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις; Μήπως της ΝΔ, δηλαδή του κόμματος του στιχουργού; Λέω μήπως;

Διαφωνώ με την άποψή σου ότι μπορεί να υπάρχει μέτρο στο θέμα της καλλιέργιας της ψυχής και του νου (δηλαδή κουλτούρα). Ο Αριστοτέλης π.χ. ήταν πέρα από μέτρο των ανθρώπων της εποχής του, μήπως ήταν παραμορφωμένος; Επίσης γράφεις παρακάτω ... «τα παραδείγματα αμετροέπειας από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είναι πολλά». Αυτό είναι μια υποκειμενική κρίση. Εγώ πάντως, δεν ξέρω κάποιον χώρο που να μην έχει να επιδείξει μπόλικα παραδείγματα αμετροέπειας.

Για το Λίνο Πολίτη δεν είναι δυνατόν να τα γράφω τρίτη φορά. Αλλωστε όχι τρεις, αλλά 153 φορές να τα γράψω, η βελόνα έχει κολήσει.

Αρέλα εκτός από το να προσυπογράφεις τα όσα λέει κάθε πατριώτης και να καταφεύγεις σε γενικότητες άνευ ουσίας, θα μου κάνεις την τιμή να απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα;

Τα επαναλαμβάνω για τρίτη φορά.

Σε ποιό σημείο της ομιλίας του ο Αλαβάνος κάνει τη σύνδεση του εθνικού ύμνου με την βία των αναρχικών;

Σε ποιο σημείο δικαιολογεί τη βία των αναρχικών;

Σε ποιο σημείο υποστηρίζει τα συμφέροντα της Νέας Τάξης;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Τρί 14 Απρ 2009, 12:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τρί 14 Απρ 2009, 12:13

Η ουσία είναι ότι τότε ο εθνικιστικός χώρος είχε εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και γι' αυτό συστράτευτηκαν μαζί του άνθρωποι του πνεύματος που είχαν τις ανησυχίες της τότε εποχής. Αυτό του έδωσε και ένα ποιοτικό λόγο, ο οποίος λείπει σήμερα από αυτούς που λένε ότι είναι εθνικιστές. Και τι υπάρχει στη θέση του; Η αγραμματοσύνη, ο λαϊκισμός και η τσαπατσουλιά του Καρατζαφέρη, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πατριωτικό πρωινάδικο της πολιτικής. Οπως είχε πει ο Μάρει Μπούκτσιν για τον λαϊφ στάιλ αναρχισμό της εποχής, κάτι ανάλογο είναι και ο λάιφ στάιλ πατριωτισμός του ΛΑΟΣ.
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες αιτίες γι'αυτήν την πνευματική παρακμή των εθνκιστών, αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση.

Κάτι αντίστοιχο όμως παρατηρείται και στον χώρο της ευρύτερης αριστεράς (από το ΚΚΕ ως τους αναρχικούς). Έχετε απωλέσει προ πολλού την επαναστατικότητά σας και έχετε γίνει αναπόσπαστο μέρος του συστήματος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”