'Εγχειριδιο Βλακειας'
- cris
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: andromeda
- Φύλο: Γυναίκα
'Εγχειριδιο Βλακειας'
Το μέγεθος και οι αυλακώσεις του εγκεφάλου που χώρισαν τους ανθρώπους από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο χωρίζουν και τους ίδιους (με την επίδραση και του
περιβάλλοντος όπου αναπτύσσονται) , ανεξαρτήτως φυλής , χρώματος , φύλου , πλούτου , σπουδών , ιδεολογίας , σε δύο βασικές κατηγορίες: στους ΕΞΥΠΝΟΥΣ
και στους ΒΛΑΚΕΣ. Αν και η μεταξύ τους διάκριση δεν είναι δύσκολη , όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δεν το λένε και όσοι ανήκουν στη δεύτερη δεν το ξέρουν
.
-Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι υποτιμούμε τον αριθμό των βλακών ανάμεσα μας , αφού το κρίσιμο ποσοστό που όλοι γνωρίζουμε ότι υφίσταται σε κάθε τυχαία
πληθυσμιακή ομάδα παραμένει ως σήμερα απροσδιόριστο. Σύμφωνα με την καμπύλη του Gauss η οποία χρησιμοποιείται για την ανίχνευση διάφορων χαρακτηρισ
τικών ενός πληθυσμού , έχουμε το λιγότερο ένα ποσοστό 25% βλακών , 25% έξυπνων και 50% μέσης νοημοσύνης. Ο ένας στους τέσσερις είναι βλάκας…
-Ένας ικανοποιητικός (και συνάμα πολύ γενικός) ορισμός για την ευφυία διατυπώθηκε από τον Μπερξόν και είναι ότι ευφυία θεωρείται η «ισορροπία ενστίκτων , συναισθημάτων και νόησης». Αντίθετα , η ανισσοροπία των ανωτέρω ιδιοτήτων ορίζει την βλακεία.
-Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι αισθαντικοί , έχουν μία αδιόρατη θλίψη πάνω τους. Το αντίθετο ισχύει με τον ηλίθιο , που είναι λίγο αδιάβροχος σε αυτά , αφού όσα λιγότερα εννοεί τόσα λιγότερα νοιώθει. Είναι όπως λέμε «χοντρόπετσος» δεν «συν- αισθάνεται». Συνήθως αντιλαμβάνεται και θαυμάζει ποσότητες , απτά μεγέθη , χειροπιαστά : ώρες δουλειάς και όχι αποτέλεσμα , μεγάλη ορχήστρα και όχι άκουσμα , πολλά λεφτά , μεγάλο σπίτι , πολύ φαϊ , μεγάλα βυζιά.
-Ένας ηλίθιος άνδρας , όσο εμφανίσιμος και να είναι , απογοητεύει το θηλυκό, δεν του εμπνέει την αναγκαία αίσθηση σιγουριάς. Εκτός και αν τη χαζομάρα του αντισταθμίζει η οικονομική ή κοινωνική του θέση , οπότε το παλικάρι είναι λαχείο. Αντιθέτως μία νεαρή και όμορφη χαζοβιόλα είναι σταθερή αντρική φαντασίωση. Γενικώς , στα ερωτικά οι άντρες ψάχνουν τα μικρά , οι γυναίκες τα μεγάλα και η αποκολοκύνθωση καλά κρατεί. Η διαφορά είναι ότι ο ηλίθιος όταν καυλ...σει νομίζει ότι ερωτεύτηκε και η χαζή πιστεύει ότι όσοι θέλουν να την πη...ξουν θέλουν να την παντρευτούν.
-Για ορισμένα «ελεύθερα πνεύματα» είναι προτιμότερο να ανοίξουν μπαράκι σε κάποιο νησί παρά να κλειστούν με κουστουμιά , τσάντα και γυαλί απ’ το πρωί ως το βράδι στην πολυεθνική.
-Το έχουν γράψει ο Κανέτι και παλιότερα ο Λεμπόν : «Οι άνθρωποι που ανήκουν σε μάζες τείνουν προς τη διανοητική τους εξίσωση»
-Όσοι ανησυχούν για τους νέους ανθρώπους , είναι απλώς χοντροκέφαλοι. Ο νέος που προσαρμόζεται πρόθυμα στην κρατούσα λογική δεν είναι καλό σημάδι. Το ανησυχητικό δεν είναι οι «συγκρούσεις» αλλά η απουσία τους.
-Η καλλιέργεια (κουλτούρα) δεν είναι συσσώρευση γνώσης , αλλά το απόσταγμα της ή όπως το έθεσε ο Μαρλό , «είναι αυτό που μένει όταν ξεχάσεις όσα έμαθες»
-Ο κοινός νους υπάρχει. Η κοινή γνώμη από την άλλη , όχι.
-Λένε πως “εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός”, κάτι που κάλλιστα ισχύει και για άλλα μεγάλα συστήματα, εκκλησιαστικά, κομματικά, γραφειοκρατικά, ακαδημαϊκά
-όσοι δεν σκέπτονται συσκέπτονται” λένε οι λαϊκοί. Το σίγουρο είναι ότι καμία νέα ιδέα δεν γεννήθηκε σε επιτροπή, ενώ πολλές καλές θάφτηκαν εκεί.
ANHKEI ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ
περιβάλλοντος όπου αναπτύσσονται) , ανεξαρτήτως φυλής , χρώματος , φύλου , πλούτου , σπουδών , ιδεολογίας , σε δύο βασικές κατηγορίες: στους ΕΞΥΠΝΟΥΣ
και στους ΒΛΑΚΕΣ. Αν και η μεταξύ τους διάκριση δεν είναι δύσκολη , όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δεν το λένε και όσοι ανήκουν στη δεύτερη δεν το ξέρουν
.
-Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι υποτιμούμε τον αριθμό των βλακών ανάμεσα μας , αφού το κρίσιμο ποσοστό που όλοι γνωρίζουμε ότι υφίσταται σε κάθε τυχαία
πληθυσμιακή ομάδα παραμένει ως σήμερα απροσδιόριστο. Σύμφωνα με την καμπύλη του Gauss η οποία χρησιμοποιείται για την ανίχνευση διάφορων χαρακτηρισ
τικών ενός πληθυσμού , έχουμε το λιγότερο ένα ποσοστό 25% βλακών , 25% έξυπνων και 50% μέσης νοημοσύνης. Ο ένας στους τέσσερις είναι βλάκας…
-Ένας ικανοποιητικός (και συνάμα πολύ γενικός) ορισμός για την ευφυία διατυπώθηκε από τον Μπερξόν και είναι ότι ευφυία θεωρείται η «ισορροπία ενστίκτων , συναισθημάτων και νόησης». Αντίθετα , η ανισσοροπία των ανωτέρω ιδιοτήτων ορίζει την βλακεία.
-Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι αισθαντικοί , έχουν μία αδιόρατη θλίψη πάνω τους. Το αντίθετο ισχύει με τον ηλίθιο , που είναι λίγο αδιάβροχος σε αυτά , αφού όσα λιγότερα εννοεί τόσα λιγότερα νοιώθει. Είναι όπως λέμε «χοντρόπετσος» δεν «συν- αισθάνεται». Συνήθως αντιλαμβάνεται και θαυμάζει ποσότητες , απτά μεγέθη , χειροπιαστά : ώρες δουλειάς και όχι αποτέλεσμα , μεγάλη ορχήστρα και όχι άκουσμα , πολλά λεφτά , μεγάλο σπίτι , πολύ φαϊ , μεγάλα βυζιά.
-Ένας ηλίθιος άνδρας , όσο εμφανίσιμος και να είναι , απογοητεύει το θηλυκό, δεν του εμπνέει την αναγκαία αίσθηση σιγουριάς. Εκτός και αν τη χαζομάρα του αντισταθμίζει η οικονομική ή κοινωνική του θέση , οπότε το παλικάρι είναι λαχείο. Αντιθέτως μία νεαρή και όμορφη χαζοβιόλα είναι σταθερή αντρική φαντασίωση. Γενικώς , στα ερωτικά οι άντρες ψάχνουν τα μικρά , οι γυναίκες τα μεγάλα και η αποκολοκύνθωση καλά κρατεί. Η διαφορά είναι ότι ο ηλίθιος όταν καυλ...σει νομίζει ότι ερωτεύτηκε και η χαζή πιστεύει ότι όσοι θέλουν να την πη...ξουν θέλουν να την παντρευτούν.
-Για ορισμένα «ελεύθερα πνεύματα» είναι προτιμότερο να ανοίξουν μπαράκι σε κάποιο νησί παρά να κλειστούν με κουστουμιά , τσάντα και γυαλί απ’ το πρωί ως το βράδι στην πολυεθνική.
-Το έχουν γράψει ο Κανέτι και παλιότερα ο Λεμπόν : «Οι άνθρωποι που ανήκουν σε μάζες τείνουν προς τη διανοητική τους εξίσωση»
-Όσοι ανησυχούν για τους νέους ανθρώπους , είναι απλώς χοντροκέφαλοι. Ο νέος που προσαρμόζεται πρόθυμα στην κρατούσα λογική δεν είναι καλό σημάδι. Το ανησυχητικό δεν είναι οι «συγκρούσεις» αλλά η απουσία τους.
-Η καλλιέργεια (κουλτούρα) δεν είναι συσσώρευση γνώσης , αλλά το απόσταγμα της ή όπως το έθεσε ο Μαρλό , «είναι αυτό που μένει όταν ξεχάσεις όσα έμαθες»
-Ο κοινός νους υπάρχει. Η κοινή γνώμη από την άλλη , όχι.
-Λένε πως “εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο στρατός”, κάτι που κάλλιστα ισχύει και για άλλα μεγάλα συστήματα, εκκλησιαστικά, κομματικά, γραφειοκρατικά, ακαδημαϊκά
-όσοι δεν σκέπτονται συσκέπτονται” λένε οι λαϊκοί. Το σίγουρο είναι ότι καμία νέα ιδέα δεν γεννήθηκε σε επιτροπή, ενώ πολλές καλές θάφτηκαν εκεί.
ANHKEI ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟ
Si me queras escrivir yas sabes mi paradero tercera
brigada mixta primera linea del fuego
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: 'Εγχειριδιο Βλακειας'
Eίναι πάρα πολύ όμορφο αυτό το κομμάτι και σ'ευχαριστώ που το'βαλες γλυκιά μου Χρύσα!
Όμως νιώθω πως το έβαλες σε λάθος ενότητα.
Στις ΙΔΕΟγραφές, και γραφήματα και στιχουργήματα, μπαίνουν ΜΟΝΟΝ κομμάτια γραμμένα από τους ιδεογραφίτες μας. Γι'αυτό και η ενότητα είναι "κλειστή" στους επισκέπτες...
Σκέφτομαι να το μεταφέρω στις Γενικές, αλλά αν έχεις κάποια άλλη γνώμη, θα συμμορφωθώ σ'αυτήν. Περιμένω να μου πεις
Όμως νιώθω πως το έβαλες σε λάθος ενότητα.
Στις ΙΔΕΟγραφές, και γραφήματα και στιχουργήματα, μπαίνουν ΜΟΝΟΝ κομμάτια γραμμένα από τους ιδεογραφίτες μας. Γι'αυτό και η ενότητα είναι "κλειστή" στους επισκέπτες...
Σκέφτομαι να το μεταφέρω στις Γενικές, αλλά αν έχεις κάποια άλλη γνώμη, θα συμμορφωθώ σ'αυτήν. Περιμένω να μου πεις
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- cris
Συμφωνω για την μετακινηση του! Ουτε εγω ηξερα που να το βαλω χθες, γι αυτο επελεξα αυτη την ενοτητα
- ArELa
- Founder-Administrator
Τι λες κούκλα μου! Τοπικάρα η βλακεία!
Θα μπει στις Γενικές.
Αν δεν το κάνω τώρα και δε με προλάβει άλλος μωβ, θα το κάνω το βραδάκι.
Είναι πραγματικά ωραιότατο τόπικ!
Θα μπει στις Γενικές.
Αν δεν το κάνω τώρα και δε με προλάβει άλλος μωβ, θα το κάνω το βραδάκι.
Είναι πραγματικά ωραιότατο τόπικ!
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
Παρόμοιο θέμα ανέβασε ο Απόμακρος στην επιστήμη, με τίτλο "Ο βλάκας στο δίκαιο".
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 344#p64344
Επειδή είναι τα θέματα συναφή, νομίζω πως θα μπορούσαν ωραιότατα να συνενωθούν.
(ευκαιρία και για μένα να το συνεχίσω)
- cris
Οχι δεν νομιζω οτι ειναι αναγκη να συνενωθουν και δεν θα γινει κατι τετοιο.
- ArELa
- Founder-Administrator
cris έγραψε:Οχι δεν νομιζω οτι ειναι αναγκη να συνενωθουν και δεν θα γινει κατι τετοιο.
Προτιμάς δύο διαφορετικά τόπικς με την ίδια κεντρική ιδέα?
Γιατί άραγε...
Στους κανόνες λειτουργίας των φόρουμ, θεωρείται αυτονόητο για τους moderators να συνενώνουν νήματα ίδιας ή παρεμφερούς θεματολογίας για καθαρά πρακτικούς λόγους. Ιδιαίτερα όταν το φόρουμ έχει 4285 τόπικς στο ενεργητικό του. Και κανονικά δεν ρωτούνται τα μέλη γι'αυτό. Ωστόσο αφού εγώ σε ρώτησα θα σεβαστώ την επιθυμία σου, παρά το γεγονός ότι βρίσκω τη σκέψη του Απόμακρου και δόκιμη και θεμιτή.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Γκροτέσκος
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- cris
Απόμακρος έγραψε:Παρόμοιο θέμα ανέβασε ο Απόμακρος στην επιστήμη, με τίτλο "Ο βλάκας στο δίκαιο".
ΑρΕλα έγραψε:cris έγραψε:Οχι δεν νομιζω οτι ειναι αναγκη να συνενωθουν και δεν θα γινει κατι τετοιο.
Προτιμάς δύο διαφορετικά τόπικς με την ίδια κεντρική ιδέα?
Γιατί άραγε...
Στους κανόνες λειτουργίας των φόρουμ, θεωρείται αυτονόητο για τους moderators να συνενώνουν νήματα ίδιας ή παρεμφερούς θεματολογίας για καθαρά πρακτικούς λόγους. Ιδιαίτερα όταν το φόρουμ έχει 4285 τόπικς στο ενεργητικό του. Και κανονικά δεν ρωτούνται τα μέλη γι'αυτό. Ωστόσο αφού εγώ σε ρώτησα θα σεβαστώ την επιθυμία σου, παρά το γεγονός ότι βρίσκω τη σκέψη του Απόμακρου και δόκιμη και θεμιτή.
Προτιμω να υπαρχει ακομα ενα παραπανω τοπικ στα τοσα αλλα που εχουν μαζευτει. ΔΕν ζητω κατι το παραλογο, αντιθετα ρωτησα κιολας να ειναι η θεση του εκει κ δεχτηκα την μετακινηση του απο την στιγμη που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Κ ΣΤΙΣ ΙΔΕΟΓΡΑΦΕΣ κατι που συνεπαγεται οτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΟΥ οσο κ αν μας δινει ην συναφεια τους την δυνατοτητα. Αλλα και η επομενη αντιρρηση μου ειναι οτι του Απομακρου ειναι Νομικης Φυσεως κειμενο , εμενα ειναι καθαρα μια αποτυπωση της κοινωνιας...
Οποτε δημοκρατικα η οχι διαφωνω.
Καλο Βραδυ
- ArELa
- Founder-Administrator
Το τόπικ μεταφέρθηκε και παραμένει ασυνένωτο και ξέχωρο σύμφωνα με την επιθυμία του μέλους που το ανάρτησε.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Αυτό τωρα δεν είναι σοβαρό επιχείρημα! έλεος! Πόσα άλλα τόπικ έχουν διαποικιλθεί με φαινομενικώς ετερόκλητα δημοσιεύματα, αλλά ομου αναφέρονται εις το αυτό πράγμα. Προσωπικώς έχω ανοίξει τόσα τόπικ με συγκεκριμένο θέμα και συγκεκριμένη καθε φορά προσέγγιση, αλλά ασμένως εδέχθην κι άλλες προσεγγίσεις. Ώς τώρα κατ' αυτόν τον τρόπον λειτουργούσαμε και θα πρέπει να εξακολουθήσουμε έτσι να λειτουργούμε.cris έγραψε:Αλλα και η επομενη αντιρρηση μου ειναι οτι του Απομακρου ειναι Νομικης Φυσεως κειμενο , εμενα ειναι καθαρα μια αποτυπωση της κοινωνιας...
Μιλάμε για πολύ θράσος εδώ! Δεν μπορείς να επιβάλεις έτσι την διαφωνία σου.cris έγραψε:Οποτε δημοκρατικα η οχι διαφωνω.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ