Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Όσοι έχουν επισκεφτεί την Αλόννησο εκτός από την φυσική ομορφιά της σίγουρα θυμούνται και τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά της! Για όσους δεν είχαν την τύχη να βρεθούν στην Αλόννησο μπορούν να δοκιμάσουν τα αμυγδαλωτά στο σπίτι τους με μια απλή συνταγή και μια μέρα υπομονή!
Υλικά
3 ποτήρια τριμμένο αμύγδαλο
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού (1 λεμόνι)
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά ρίχνουμε το ανθόνερο και ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να πήξει.
Όταν το μίγμα είναι έτοιμο πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σαν αστεράκια όπως στη φωτογραφία. Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να στεγνώσουν, για μία ημέρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστούμε την κυρία Τασία Μαλαματένιου από την Στενή Βάλα Αλοννήσου, για τη συνταγή!
Πηγη: Newsletter mOm
Υλικά
3 ποτήρια τριμμένο αμύγδαλο
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού (1 λεμόνι)
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά ρίχνουμε το ανθόνερο και ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να πήξει.
Όταν το μίγμα είναι έτοιμο πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σαν αστεράκια όπως στη φωτογραφία. Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να στεγνώσουν, για μία ημέρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστούμε την κυρία Τασία Μαλαματένιου από την Στενή Βάλα Αλοννήσου, για τη συνταγή!
Πηγη: Newsletter mOm
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- Casandra
- Σχεδιαστής
- Irc ψευδώνυμο: Casandra
Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου
Αλόννησο μπορεί να μην έχω πάει ακόμα, αλλά τα αμυγδαλωτά της τα ξέρω. Είναι πεντανόστημα.
Έχω και εγώ μια συνταγή αμυγδαλωτών, αλλά αυτά τα ψήνουμε στον φούρνο. Γίνονται σαν μπισκότα χωρίς να είναι σκληρά όπως τα μπισκότα.
Αυτή η συνταγή βέβαια, δεν είναι 'αμυγδαλωτα Αλοννήσου' αλλά "απλά αμυγδαλωτά".
μμμ να' χαμε τώρα μερικά και έναν ελληνικό καφέ
Έχω και εγώ μια συνταγή αμυγδαλωτών, αλλά αυτά τα ψήνουμε στον φούρνο. Γίνονται σαν μπισκότα χωρίς να είναι σκληρά όπως τα μπισκότα.
Αυτή η συνταγή βέβαια, δεν είναι 'αμυγδαλωτα Αλοννήσου' αλλά "απλά αμυγδαλωτά".
μμμ να' χαμε τώρα μερικά και έναν ελληνικό καφέ
- Kariatida
Αν ξερεις τη συνταγη, χωσε την εδω να χουμε να τους λιγωνουμε καθε φορα
Και μην πινς καφε...πιν βιλουδο
Φιλάκια Φιλάκια
Και μην πινς καφε...πιν βιλουδο
Φιλάκια Φιλάκια
- Spirit oF Fire
- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Θα τηνε δοκιμάσω =Ρ κι αν πετύχει, στα επόμενα γεννέθλιά μου, θα τηνε δοκιμάσετε κι εσείς =Ρ
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
- Casandra
- Σχεδιαστής
- Irc ψευδώνυμο: Casandra
Την συνταγή την είχα βρει σε ένα αγγλικό περιοδικό μαγειρικής, το οποίο και δεν έχω πλέον.
Δοσολογία υλικών δεν θυμάμαι.
Αυτό που θυμάμαι είναι πως ανακάτευα το τριμμένα αμύγδαλα με την ζάχαρη. Μετά χτυπούσα τα ασπράδια 2 αυγών μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Μετά, έβαζες στην μαρέγκα μικρές ποσότητες από το στερεό μίγμα και το ανακάτευες αργά για να μην "πέσει" η μαρέγκα. Το όλο μίγμα, το έπλαθες σε ό,τι σχέδιο ήθελες και το έψηνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 για 15' - 20'. Μέχρι να ροδίσουν τέλως πάντων, παίζει ρόλο και το είδος φούρνου που έχει ο καθένας. Τα αφήνεις να κρυώσουν λίγο και μετά ... τους αλλάζεις τα φώτα
Γινόταν άλλο πράγμα!
ΥΓ. Μιας και την θυμήθηκα την συνταγή, όπως την θυμήθηκα, θα προσπαθήσω να την αναδημιουργήσω
Δοσολογία υλικών δεν θυμάμαι.
Αυτό που θυμάμαι είναι πως ανακάτευα το τριμμένα αμύγδαλα με την ζάχαρη. Μετά χτυπούσα τα ασπράδια 2 αυγών μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Μετά, έβαζες στην μαρέγκα μικρές ποσότητες από το στερεό μίγμα και το ανακάτευες αργά για να μην "πέσει" η μαρέγκα. Το όλο μίγμα, το έπλαθες σε ό,τι σχέδιο ήθελες και το έψηνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 για 15' - 20'. Μέχρι να ροδίσουν τέλως πάντων, παίζει ρόλο και το είδος φούρνου που έχει ο καθένας. Τα αφήνεις να κρυώσουν λίγο και μετά ... τους αλλάζεις τα φώτα
Γινόταν άλλο πράγμα!
ΥΓ. Μιας και την θυμήθηκα την συνταγή, όπως την θυμήθηκα, θα προσπαθήσω να την αναδημιουργήσω
- Kariatida
- ELectriE
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible
Όλα καλά, όμως το ανθόνερο τι στο καλό είναι και πού το βρίσκεις;;;
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή
Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Ερμητική Αρχή
Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
- Kariatida
To ανθονερο το βρισκεις στο σουπερ μαρκετ, ειναι εκχυλισματα ανθων. Το χρησιμοποιουν σε πολλα γλυκα. Στον Χατζη θεσσαλονικης σερβιρουν το καζαν ντιμπι με ανθονερο (αν και προσωπικα δεν μου αρεσει).
Η προγιαγια μου η Πελαγία (γιαγιά του μπαμπα μου) εβαζε ανθονερο για να καθαριζει το πρόσωπό της κάθε βράδυ και μοσχοβολούσε. Βεβαια δεν θα το συνιστουσα καλοκαιρι γιατι θα σας φαν μυγες και κουνουπια :Ρ Υπαρχει το ανθονερο γενικως και το ροδονερο. Και τα δυο ταιριαζουν σε γιορτινα κουλυρακια (κυριως Πασχαλιατικα). Αυτά .
Η προγιαγια μου η Πελαγία (γιαγιά του μπαμπα μου) εβαζε ανθονερο για να καθαριζει το πρόσωπό της κάθε βράδυ και μοσχοβολούσε. Βεβαια δεν θα το συνιστουσα καλοκαιρι γιατι θα σας φαν μυγες και κουνουπια :Ρ Υπαρχει το ανθονερο γενικως και το ροδονερο. Και τα δυο ταιριαζουν σε γιορτινα κουλυρακια (κυριως Πασχαλιατικα). Αυτά .