Αμυγδαλωτά Αλοννήσου

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Αμυγδαλωτά Αλοννήσου

Δημοσίευση από Kariatida » Παρ 03 Απρ 2009, 11:47

Όσοι έχουν επισκεφτεί την Αλόννησο εκτός από την φυσική ομορφιά της σίγουρα θυμούνται και τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά της! Για όσους δεν είχαν την τύχη να βρεθούν στην Αλόννησο μπορούν να δοκιμάσουν τα αμυγδαλωτά στο σπίτι τους με μια απλή συνταγή και μια μέρα υπομονή!

Υλικά
3 ποτήρια τριμμένο αμύγδαλο
1 ποτήρι ζάχαρη
Ξύσμα λεμονιού (1 λεμόνι)
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη

Εικόνα

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά ρίχνουμε το ανθόνερο και ζυμώνουμε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να πήξει.

Όταν το μίγμα είναι έτοιμο πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σαν αστεράκια όπως στη φωτογραφία. Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να στεγνώσουν, για μία ημέρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

Ευχαριστούμε την κυρία Τασία Μαλαματένιου από την Στενή Βάλα Αλοννήσου, για τη συνταγή!

Πηγη: Newsletter mOm
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: Δευ 01 Σεπ 2008, 15:26
Irc ψευδώνυμο: Casandra
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου

Δημοσίευση από Casandra » Παρ 03 Απρ 2009, 12:02

Αλόννησο μπορεί να μην έχω πάει ακόμα, αλλά τα αμυγδαλωτά της τα ξέρω. Είναι πεντανόστημα.

Έχω και εγώ μια συνταγή αμυγδαλωτών, αλλά αυτά τα ψήνουμε στον φούρνο. Γίνονται σαν μπισκότα χωρίς να είναι σκληρά όπως τα μπισκότα.
Αυτή η συνταγή βέβαια, δεν είναι 'αμυγδαλωτα Αλοννήσου' αλλά "απλά αμυγδαλωτά".

μμμ να' χαμε τώρα μερικά και έναν ελληνικό καφέ
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου

Δημοσίευση από Kariatida » Παρ 03 Απρ 2009, 12:09

Αν ξερεις τη συνταγη, χωσε την εδω να χουμε να τους λιγωνουμε καθε φορα :thumb:

Και μην πινς καφε...πιν βιλουδο :loco:

Φιλάκια Φιλάκια :D
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2366
Εγγραφή: Δευ 21 Μάιος 2007, 17:45
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 03 Απρ 2009, 12:21

Θα τηνε δοκιμάσω =Ρ κι αν πετύχει, στα επόμενα γεννέθλιά μου, θα τηνε δοκιμάσετε κι εσείς =Ρ
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Δημοσιεύσεις: 456
Εγγραφή: Δευ 01 Σεπ 2008, 15:26
Irc ψευδώνυμο: Casandra
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου

Δημοσίευση από Casandra » Παρ 03 Απρ 2009, 22:46

Την συνταγή την είχα βρει σε ένα αγγλικό περιοδικό μαγειρικής, το οποίο και δεν έχω πλέον.
Δοσολογία υλικών δεν θυμάμαι.
Αυτό που θυμάμαι είναι πως ανακάτευα το τριμμένα αμύγδαλα με την ζάχαρη. Μετά χτυπούσα τα ασπράδια 2 αυγών μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Μετά, έβαζες στην μαρέγκα μικρές ποσότητες από το στερεό μίγμα και το ανακάτευες αργά για να μην "πέσει" η μαρέγκα. Το όλο μίγμα, το έπλαθες σε ό,τι σχέδιο ήθελες και το έψηνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 για 15' - 20'. Μέχρι να ροδίσουν τέλως πάντων, παίζει ρόλο και το είδος φούρνου που έχει ο καθένας. Τα αφήνεις να κρυώσουν λίγο και μετά ... τους αλλάζεις τα φώτα :D
Γινόταν άλλο πράγμα!

ΥΓ. Μιας και την θυμήθηκα την συνταγή, όπως την θυμήθηκα, θα προσπαθήσω να την αναδημιουργήσω
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου

Δημοσίευση από Kariatida » Σάβ 04 Απρ 2009, 14:35

Τελεια :D Let's eat!!
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 723
Εγγραφή: Τετ 02 Ιούλ 2008, 12:21
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Συν+παν

Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου

Δημοσίευση από ELectriE » Σάβ 04 Απρ 2009, 14:38

Όλα καλά, όμως το ανθόνερο τι στο καλό είναι και πού το βρίσκεις;;; :shock:
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: Αμυγδαλωτά Αλοννήσου

Δημοσίευση από Kariatida » Σάβ 04 Απρ 2009, 14:42

To ανθονερο το βρισκεις στο σουπερ μαρκετ, ειναι εκχυλισματα ανθων. Το χρησιμοποιουν σε πολλα γλυκα. Στον Χατζη θεσσαλονικης σερβιρουν το καζαν ντιμπι με ανθονερο (αν και προσωπικα δεν μου αρεσει).

Η προγιαγια μου η Πελαγία (γιαγιά του μπαμπα μου) εβαζε ανθονερο για να καθαριζει το πρόσωπό της κάθε βράδυ και μοσχοβολούσε. Βεβαια δεν θα το συνιστουσα καλοκαιρι γιατι θα σας φαν μυγες και κουνουπια :Ρ Υπαρχει το ανθονερο γενικως και το ροδονερο. Και τα δυο ταιριαζουν σε γιορτινα κουλυρακια (κυριως Πασχαλιατικα). Αυτά :).
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”