Κρίση που δημιουργήθηκε ή που μας δημιούργησαν;
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Κρίση που δημιουργήθηκε ή που μας δημιούργησαν;
Έχουμε (μάλλον είχαμε) πραγματικά κρίση στην Ελλάδα όταν ξεκίνησε αυτή η μαζική τρομοκράτηση;
Ή είναι επίπλαστη σ'εμάς, με δεδομένο ότι δεν έχουμε βαριά βιομηχανία να καταρρέει, ούτε ολοσχερή καταστροφή των τραπεζών μας, που απεναντίας πάνε μια χαρά και αυγατίζουν τα κέρδη τους.
Μήπως μας φυτεύουν την "κρίση" στα μυαλά μέσω των εμπνευσμένων και δημιουργικότατων πλύσεων εγκεφάλου των ΜΜΕ, για να μπορούν να μας χώσουνε χαράτσια κι όλα τα άλλα που θα μας εξαθλιώσουν περισσότερο, αποδίδοντάς τα όλα στην κρίση, και άρα καταβρέχοντας την σπίθα οργής και ξεσηκωμού πριν καν ανάψει? Και μήπως αυτό το "φύτεμα" μας επηρεάζει τόσο ψυχολογικά τελικά, που εντείνουμε κι εμείς οι ίδιοι την κρίση όταν περιορίζουμε καταναλωτικές δαπάνες, ενώ αν κινούμασταν όπως πάντα, τουλάχιστον το εμπόριο θα βάσταγε λίγο την ανάπτυξη?
Για σκεφτείτε το και ψηφίστε ανάλογα.
Ή είναι επίπλαστη σ'εμάς, με δεδομένο ότι δεν έχουμε βαριά βιομηχανία να καταρρέει, ούτε ολοσχερή καταστροφή των τραπεζών μας, που απεναντίας πάνε μια χαρά και αυγατίζουν τα κέρδη τους.
Μήπως μας φυτεύουν την "κρίση" στα μυαλά μέσω των εμπνευσμένων και δημιουργικότατων πλύσεων εγκεφάλου των ΜΜΕ, για να μπορούν να μας χώσουνε χαράτσια κι όλα τα άλλα που θα μας εξαθλιώσουν περισσότερο, αποδίδοντάς τα όλα στην κρίση, και άρα καταβρέχοντας την σπίθα οργής και ξεσηκωμού πριν καν ανάψει? Και μήπως αυτό το "φύτεμα" μας επηρεάζει τόσο ψυχολογικά τελικά, που εντείνουμε κι εμείς οι ίδιοι την κρίση όταν περιορίζουμε καταναλωτικές δαπάνες, ενώ αν κινούμασταν όπως πάντα, τουλάχιστον το εμπόριο θα βάσταγε λίγο την ανάπτυξη?
Για σκεφτείτε το και ψηφίστε ανάλογα.
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- alexandros
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
Re: Κρίση που δημιουργήθηκε ή που μας δημιούργησαν;
Το ερώτημα που θέτεις Βίκυ είναι σημαντικό και τελικά θεμελιώδες. Ζούμε σε μια εποχή τρομοκράτησης και επίπλαστου πολλές φορές φόβου ο οποίος κατά τη γνώμη μου δεν προέρχεται από κάποια "κέντρα εξουσίας" αλλά από τις ανασφάλειες που έχουμε όλοι μας. Η δυνατότητα που μας παρέχεται σήμερα προς την πληροφορία έχω την εντύπωση ότι πλέον έχει αρχίσει να λειτουργεί αρνητικά. Πολλές πληροφορίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά, δίχως τη δυνατότητα να τις αξιολογήσουμε σωστά και τελικά να δημιουργείται ένα κλίμα τρομολαγνείας και φόβου που πολλές φορές φυσικά "βολεύει". Υπόψιν ότι το μέσο που χρησιμοποιούμε κι εμείς εδώ ευθύνεται τα μέγιστα για αυτή την κατάσταση.
Η Ελλάδα κατά την γνώμη μου έχει επηρεαστεί λιγότερο από την επαπειλούμενη κρίση (πιστεύω ότι δεν την έχουμε ζήσει ακόμη στο φουλ, το καλοκαίρι θα δούμε) για τους λόγους που αναφέρεις κι εσύ (βιομηχανία, τραπεζικό σύστημα σε πήλινα πόδια κ.λπ.). Βέβαια, η κρίση θα μας είχε επηρεάσει πολύ περισσότερο έστω και αν ίσχυαν τα περί βιομηχανίας και τραπεζικού συστήματος αλλά αντί για το Ευρώ είχαμε την δραχμή. Ένα τόσο ανίσχυρο νόμισμα παγκοσμίως θα ήταν σίγουρη καταστροφή.
Τα αντανακλαστικά της αγοράς όσον αφορά την κατανάλωση είναι σίγουρο ότι επηρεάζονται. Ο περιορισμός της σπατάλης θα πρέπει να είναι ζητούμενο αλλά εδώ τείνουμε να παρατηρήσουμε το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού. Αυτό που πρέπει πρώτα απ' όλους να περιορίσει τις σπατάλες είναι το Κράτος. Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα και ελπίζω να συνεχίσουμε και με άλλα. Η Ολυμπιακή κόστιζε σε μένα και σε σένα 1 εκατ. Ευρώ ημερησίως και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τι σήμαινε ολυμπιακή αεροπορία (=εργοστάσιο βολέματος στο δημόσιο των ημετέρων).
Τέλος, πιστεύω ότι υπάρχει κρίση στην Ελλάδα όμως δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θα ήθελαν να πιστέψουμε ότι είναι. Υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα που ουσιαστικά χρονίζουν στην Ελλάδα και δεν έχουν σχέση με την τωρινή οικονομική κατάσταση. Αυτά πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστούν με σωστές, λογικές αλλά ταυτόχρονα και ριζοσπαστικές λύσεις. Πάντως είμαι αισιόδοξος ότι η κρίση θα είναι παρελθόν σχετικά σύντομα (σε 1 με 1,5 χρόνο από σήμερα).
Η Ελλάδα κατά την γνώμη μου έχει επηρεαστεί λιγότερο από την επαπειλούμενη κρίση (πιστεύω ότι δεν την έχουμε ζήσει ακόμη στο φουλ, το καλοκαίρι θα δούμε) για τους λόγους που αναφέρεις κι εσύ (βιομηχανία, τραπεζικό σύστημα σε πήλινα πόδια κ.λπ.). Βέβαια, η κρίση θα μας είχε επηρεάσει πολύ περισσότερο έστω και αν ίσχυαν τα περί βιομηχανίας και τραπεζικού συστήματος αλλά αντί για το Ευρώ είχαμε την δραχμή. Ένα τόσο ανίσχυρο νόμισμα παγκοσμίως θα ήταν σίγουρη καταστροφή.
Τα αντανακλαστικά της αγοράς όσον αφορά την κατανάλωση είναι σίγουρο ότι επηρεάζονται. Ο περιορισμός της σπατάλης θα πρέπει να είναι ζητούμενο αλλά εδώ τείνουμε να παρατηρήσουμε το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού. Αυτό που πρέπει πρώτα απ' όλους να περιορίσει τις σπατάλες είναι το Κράτος. Η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής ήταν ένα πρώτο θετικό βήμα και ελπίζω να συνεχίσουμε και με άλλα. Η Ολυμπιακή κόστιζε σε μένα και σε σένα 1 εκατ. Ευρώ ημερησίως και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τι σήμαινε ολυμπιακή αεροπορία (=εργοστάσιο βολέματος στο δημόσιο των ημετέρων).
Τέλος, πιστεύω ότι υπάρχει κρίση στην Ελλάδα όμως δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θα ήθελαν να πιστέψουμε ότι είναι. Υπάρχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα που ουσιαστικά χρονίζουν στην Ελλάδα και δεν έχουν σχέση με την τωρινή οικονομική κατάσταση. Αυτά πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστούν με σωστές, λογικές αλλά ταυτόχρονα και ριζοσπαστικές λύσεις. Πάντως είμαι αισιόδοξος ότι η κρίση θα είναι παρελθόν σχετικά σύντομα (σε 1 με 1,5 χρόνο από σήμερα).
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Βίκτωρ Ουγκώ
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
- Konstantinos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: [Konstantinos]
η κρίση ξεκίνησε απο την μανία κάποιον να βγάζουν ολο και περισσότερα,
δε ξεκίνησε τώρα το πρόβλημα, αλλα πρίν χρόνια
απλώ τώρα γίνεται πιο έντονο.
Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στις μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις,
καθε χρόνο ο τουρισμός πληγονόταν όλο και περισσότερο.... υπήρχαν τουρίστες αλλα δεν ξόδευαν....
Πράγματι η Ελλάδα δεν έχει τοσο μεγάλο πρόβλημα όσο άλλες χώρες, το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε απο εμάς και την κακή διαχείριση.... Άσχετα αν βρίσκουν δικαιολογία στο όνομα της κρίσης,
Η Αμερικάνικη οικονομία πράγματι κατέρευσε.... Άσχετα αν μερικοί βρίσκουν αφορμή για προσωπικό τους ώφελος..... Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. το πρόβλημα άρχισε να φαίνεται - ξεκινάει και το κατάλαβα κάπως απο την τρομοκρατική επίθεση στους δύδιμους πύργους....
δε ξεκίνησε τώρα το πρόβλημα, αλλα πρίν χρόνια
απλώ τώρα γίνεται πιο έντονο.
Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στις μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις,
καθε χρόνο ο τουρισμός πληγονόταν όλο και περισσότερο.... υπήρχαν τουρίστες αλλα δεν ξόδευαν....
Πράγματι η Ελλάδα δεν έχει τοσο μεγάλο πρόβλημα όσο άλλες χώρες, το πρόβλημα στην Ελλάδα δημιουργήθηκε απο εμάς και την κακή διαχείριση.... Άσχετα αν βρίσκουν δικαιολογία στο όνομα της κρίσης,
Η Αμερικάνικη οικονομία πράγματι κατέρευσε.... Άσχετα αν μερικοί βρίσκουν αφορμή για προσωπικό τους ώφελος..... Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες. το πρόβλημα άρχισε να φαίνεται - ξεκινάει και το κατάλαβα κάπως απο την τρομοκρατική επίθεση στους δύδιμους πύργους....
Mess with the best, CRY LIKE THE REST
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Ελλάδα και κρίση είναι ταυτόσημα. Η κρίση δεν ήρθε τώρα, ούτε και θα περάσει ποτέ.
(Ο Έλληνας έχει μάθει να επιβιώνει αλλά αμφιβάλω αν έμαθε ή αν θα μάθει να ζει)
(Ο Έλληνας έχει μάθει να επιβιώνει αλλά αμφιβάλω αν έμαθε ή αν θα μάθει να ζει)
Ιστορικά τουλάχιστον μια οικονομική κρίση ξεκινούσε πάντα από έναν πυρήνα μεγάλων βιομηχανιών που σε μια δεδομένη στιγμή κατέρρεε, όταν εξαιτίας των διογκούμενων υπερκερδών του δεν επιχειρούσε επενδύοντας πρός όφελος της ίδιας της επιχείρησης, αλλά υπέρογκα ποσά διέρρεαν ώστε κάποιοι λίγοι - πλήν όμως ικανοί να δημιουργήσουν μια χαοτική κατάσταση στην οικονομία - πλούτιζαν αλόγιστα. Έτσι, δημιουργείτο μια τεχνητή οικονομική τάξη υπερκεφαλαιοκρατών που νέμονταν όλο το χρήμα ή μέγα μέρος απ' αυτό των εθνικών οικονομιών των χωρών τους. Βέβαια, τούτη δω η κρίση -κατά την γνώμην μου - δεν είχε να κάνει μόνον με τον άμετρο πλουτισμό κάποιων "χρυσών αγοριών", αλλά είχε να κάνει επίσης και με μια νέα πραγματικότητα που μέλλει να έλθει στον πλανήτη, που μπορεί να πει κανείς ότι εν μέρει μπορεί και να την προετοίμαζαν. Ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; Όλοι λίγο ως πολύ αντιλαμβάνονται ότι το πετρέλαιο δεν είναι πια ο κινητήριος ενεργειακός μοχλός στον κόσμο. Σε πολλά μέρη το πετρέλαιο έχει στερέψει. Άλλες πηγές ενέργειας προωθούνται (π.χ. φυσικό αέριο) και εδραιώνονται ευρέως. Σ' αυτήν την νέα πραγματικότητα οι παλιές βιομηχανικές μονάδες δεν μπορούν να προσαρμοστούν. Οι ισολογισμοί εξόδων και εσόδων χτυπάνε "κόκκινο" και σ' αυτήν την κατάσταση αντιδράει η "αμερικανοποιημένη" παγκόσμια οικονομία ωσάν ο πυρετός στον άνθρωπο. Τώρα πια υπάρχουν και καινούργιες δυνάμεις που χρειάζονται ενέργεια, όπως η Κίνα, που επιλέγουν να τροφοδοτούνται ενεργειακά από μη πετρελαικές πηγές. Όλα αυτά βέβαια κοστίζουν και ακόμη περισσότερο, όλος ο πλανήτης πληρώνει και θα πληρώνει -έστω και χωρις να το αντιλαμβάνεται - τους πολέμους των Η.Π.Α. τοσο στα Βαλκάνια όσο και στην Μέση Ανατολή.
Στην Ελλάδα η κρίση κάνει δειλά - δειλά, πλήν όμως κραυγαλέα, την εμφάνισή της. Επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλην, κύμα ανέργων συγκροτούνται σε ένα νέο κοινωνικό στρώμα με βασικά και διακριτά χαρακτηριστικά την εξαθλίωση και την καχεξία. Η ελληνική οικονομία, εάν και εφ' όσον ανακάμψει, σίγουρα δεν θα γίνει όπως ήταν, απλώς κακή, αλλά θα ανοίξει ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα μεταξύ νεόπλουτων και νεόπτωχων ψαλίδα. Και όλη αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη που θα έχει την μορφή εκτεταμένων εστιών εξέγερσης ανά όλη την επικράτεια. Επιπροσθέτως, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση θα οδηγήσει την χώρα σε ένα μωσαικό από πολυπολιτισμικές ομάδες. Σε λίγες δεκαετίες ο πληθυσμός της χώρας δεν διαφέρει και πολύ από την σημερινή κατάστασή του στο κέντρο της πρωτεύσουσας. Κάπου μέσα σ' αυτό το χάος σε μια γωνίτσα θα βρίσκεται και ο Έλληνας με σηκωμένο κεφάλι όχι από υπερηφάνεια αλλά επειδή θα κοιτάζει ψηλά στους ουρανούς μήπως και φανεί ο Παλιοκώστας, για να τον σώσει.
Υ.Γ. Δεν υπάρχει στ' αλήθεια η παγκοσμιοποίηση, μα είναι μια επανάληψη του μύθου της μάζας που πίσω της κρύβονται κάποιοι εγκέφαλοι
Στην Ελλάδα η κρίση κάνει δειλά - δειλά, πλήν όμως κραυγαλέα, την εμφάνισή της. Επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλην, κύμα ανέργων συγκροτούνται σε ένα νέο κοινωνικό στρώμα με βασικά και διακριτά χαρακτηριστικά την εξαθλίωση και την καχεξία. Η ελληνική οικονομία, εάν και εφ' όσον ανακάμψει, σίγουρα δεν θα γίνει όπως ήταν, απλώς κακή, αλλά θα ανοίξει ακόμη περισσότερο την ήδη υπάρχουσα μεταξύ νεόπλουτων και νεόπτωχων ψαλίδα. Και όλη αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη που θα έχει την μορφή εκτεταμένων εστιών εξέγερσης ανά όλη την επικράτεια. Επιπροσθέτως, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση θα οδηγήσει την χώρα σε ένα μωσαικό από πολυπολιτισμικές ομάδες. Σε λίγες δεκαετίες ο πληθυσμός της χώρας δεν διαφέρει και πολύ από την σημερινή κατάστασή του στο κέντρο της πρωτεύσουσας. Κάπου μέσα σ' αυτό το χάος σε μια γωνίτσα θα βρίσκεται και ο Έλληνας με σηκωμένο κεφάλι όχι από υπερηφάνεια αλλά επειδή θα κοιτάζει ψηλά στους ουρανούς μήπως και φανεί ο Παλιοκώστας, για να τον σώσει.
Υ.Γ. Δεν υπάρχει στ' αλήθεια η παγκοσμιοποίηση, μα είναι μια επανάληψη του μύθου της μάζας που πίσω της κρύβονται κάποιοι εγκέφαλοι
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
- cris
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: andromeda
Οικονομική κρίση.Έχει γίνει συνώνυμο εκατοντάδων χιλιάδων απολύσεων, χρεοκοπιών αλλά και κυβερνητικών μέτρων που βοηθούν (πάααααντα, σου λέω) τους εργαζομένους.
Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της άναρχης παραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος, δηλαδή παράγονται προϊόντα χώρις να υπάρχει μέριμνα αν οι καταναλωτές έχουν την αγοραστική δυνατότητα (τα χρήματα) ώστε να τα αγοράσουν κ να λειτουργήσουν τα γρανάζια της αγοράς. Αντίθετα πλέον τα προϊόντα συσσωρεύονται με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χάνουν τα πολύτιμα κέρδη τους κ να απολύουν τους εργαζομένους τους.
Απο τη στιγμή που η χώρα μας έχει εμπορικές συναλλαγές με ευρωπαϊκές κ όχι μόνο χώρες λογικό ήταν να υπάρξουν επιπτώσεις κ στην εγχωρια οικονομια. Κ ότι έλεγε η Ε.Ε. ότι οι χώρες της δεν θα χτυπηθούν είναι κατάφορο ψέμα, βλέπουμε κάθε μέρα να ανακοινώνονται κατα εκατοντάδες οι απολύσεις, στην Ελλάδα με την ηδη σαθρη της οικονομια δεν μπορούσε να πάει πίσω, απο τη στιγμή που οικονομίες πολύ πιο δυνατές απ τη δική μας καταρρέουν.
Τα μέτρα που προσπαθούν να επιβληθούν, μετρα σωσίβια κατ εμέ, βοηθούν παραπάνω τις επιχειρήσεις παρά τους εργαζομένους. Δεν έχει σχέση το νόμισμα , ειτε αυτο λεγεται euro η δραχμουλα, ειτε υπάρχουν μετανάστες στη χωρα η όχι. Το οικονομικό σύστημα φτάει!
Οποτε η κρίση δημιουργήθηκε νομοτελειακά, δεν είναι τίποτα , παρά η κυκλική πορεία του καπιταλιστικού συστήματος....
Η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της άναρχης παραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος, δηλαδή παράγονται προϊόντα χώρις να υπάρχει μέριμνα αν οι καταναλωτές έχουν την αγοραστική δυνατότητα (τα χρήματα) ώστε να τα αγοράσουν κ να λειτουργήσουν τα γρανάζια της αγοράς. Αντίθετα πλέον τα προϊόντα συσσωρεύονται με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να χάνουν τα πολύτιμα κέρδη τους κ να απολύουν τους εργαζομένους τους.
Απο τη στιγμή που η χώρα μας έχει εμπορικές συναλλαγές με ευρωπαϊκές κ όχι μόνο χώρες λογικό ήταν να υπάρξουν επιπτώσεις κ στην εγχωρια οικονομια. Κ ότι έλεγε η Ε.Ε. ότι οι χώρες της δεν θα χτυπηθούν είναι κατάφορο ψέμα, βλέπουμε κάθε μέρα να ανακοινώνονται κατα εκατοντάδες οι απολύσεις, στην Ελλάδα με την ηδη σαθρη της οικονομια δεν μπορούσε να πάει πίσω, απο τη στιγμή που οικονομίες πολύ πιο δυνατές απ τη δική μας καταρρέουν.
Τα μέτρα που προσπαθούν να επιβληθούν, μετρα σωσίβια κατ εμέ, βοηθούν παραπάνω τις επιχειρήσεις παρά τους εργαζομένους. Δεν έχει σχέση το νόμισμα , ειτε αυτο λεγεται euro η δραχμουλα, ειτε υπάρχουν μετανάστες στη χωρα η όχι. Το οικονομικό σύστημα φτάει!
Οποτε η κρίση δημιουργήθηκε νομοτελειακά, δεν είναι τίποτα , παρά η κυκλική πορεία του καπιταλιστικού συστήματος....
Si me queras escrivir yas sabes mi paradero tercera
brigada mixta primera linea del fuego
brigada mixta primera linea del fuego
- Apomakros
κουμμουνίστρια !cris έγραψε:Οποτε η κρίση δημιουργήθηκε νομοτελειακά, δεν είναι τίποτα , παρά η κυκλική πορεία του καπιταλιστικού συστήματος....
- Mantam Froufrou
όχι μόνο είναι επίπλαστη, αλλά είναι και προκλητικό να μιλάνε για κρίση τα χαϊβάνια!
δεν είναι κρίση όταν κερδίζεις ΛΙΓΟΤΕΡΑ, αλλά όταν ΧΑΝΕΙΣ όλο και περισσότερα...
και αποδεδειγμένα, η κρίση ξεκίνησε και σε μεγάλο βαθμό συνεχίστηκε (και τώρα μας πήρε η κατηφόρα, γιατί τους συνέφερε), απο το γεγονός οτι ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, κι αυτό το θυμάμαι απο τις πρώτες αναφορές στα ΜΜΕ:
"επίκειται κρίση: τα κέρδη μειώθηκαν απο 300% (ξέρω γω), σε 120%"
αν αυτό δεν είναι επίπλαστο και προκλητικό, τι στην ευχή είναι;
δεν τους φτάνουν τα δις που έβγαλαν απο το αίμα μας; βγάλανε λιγότερα και τρομάξανε;
δεν τρομάξανε καθόλου! απλά ανακυκυκλώνουν το σύστημα, και τον τρόπο εξαγωγής μεγαλύτερου κέρδους...that's all folks!!!
δουλέψτε τώρα λοιπόν (θα μας πούν, όπως μας είπαν ήδη προχθές), μέχρι τα 65 και οι γυναίκες (γιατί είστε ανθεκτικές βρε), δουλέψτε σε λίγα χρόνια μέχρι τα 80, αλλά όχι με πλήρες ωράριο, ούτε με πλήρη μισθό...ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΛΕ!!! ΔΟΥΛΕΨΤΕ, ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ!!!
εγώ δεν δουλεύω άλλο γι'αυτούς...τελείωσα!
δεν είναι κρίση όταν κερδίζεις ΛΙΓΟΤΕΡΑ, αλλά όταν ΧΑΝΕΙΣ όλο και περισσότερα...
και αποδεδειγμένα, η κρίση ξεκίνησε και σε μεγάλο βαθμό συνεχίστηκε (και τώρα μας πήρε η κατηφόρα, γιατί τους συνέφερε), απο το γεγονός οτι ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, κι αυτό το θυμάμαι απο τις πρώτες αναφορές στα ΜΜΕ:
"επίκειται κρίση: τα κέρδη μειώθηκαν απο 300% (ξέρω γω), σε 120%"
αν αυτό δεν είναι επίπλαστο και προκλητικό, τι στην ευχή είναι;
δεν τους φτάνουν τα δις που έβγαλαν απο το αίμα μας; βγάλανε λιγότερα και τρομάξανε;
δεν τρομάξανε καθόλου! απλά ανακυκυκλώνουν το σύστημα, και τον τρόπο εξαγωγής μεγαλύτερου κέρδους...that's all folks!!!
δουλέψτε τώρα λοιπόν (θα μας πούν, όπως μας είπαν ήδη προχθές), μέχρι τα 65 και οι γυναίκες (γιατί είστε ανθεκτικές βρε), δουλέψτε σε λίγα χρόνια μέχρι τα 80, αλλά όχι με πλήρες ωράριο, ούτε με πλήρη μισθό...ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΛΕ!!! ΔΟΥΛΕΨΤΕ, ΚΑΙ ΨΟΦΗΣΤΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ!!!
εγώ δεν δουλεύω άλλο γι'αυτούς...τελείωσα!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- Mantam Froufrou
και για απόδειξη, έχω το εξής ανέκδοτο που άκουσα σήμερα στην τηλεόραση:
το πρόστιμο που έφαγε η VODAFONE για το σκάνδαλο με τις παρκαολουθήσεις, της το ΧΑΡΙΣΑΝ, ΛΟΓΩ...ναι...σωστά μαντέψατε ..
ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ!!!!
ΛΟΛ???
πού να τα βρούν τα λεφτά τα φτωχαδάκια σου λέει...
ωραία, και βολική η κρίση, έτσι;
εκτός αν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο για να...γελάσουμε..
χαχαχαχααααα
εμένα γιατί δεν μου χαρίζουν τα χρέη μου, που παραλίγο να χάσω το σπιτάκι μου πέρυσι; και τώρα με την κρίση χρωστάω...
για πες μας βρε Απόμακρε, ε΄συ που ξέρεις κατι παραπάνω...
δεν έχω το δικαίωμα τώρα, ως έλλην πολίτης, και με 'δεδικασμένο' ας πούμε την υπόθεση VODAFONE να απαιτήσω λόγω κρίσης να μου χαρίσουν τα χρέη μου, ειδικά εφόσον δεν πληρώμαι απο την δουλειά μου κάτι μήνες τώρα, πάλι εξαιτίας της κρίσης??
δηλαδ΄΄η,όλη την κρίση εγώ θα την πληρώσω ρε φούστη μου;
το πρόστιμο που έφαγε η VODAFONE για το σκάνδαλο με τις παρκαολουθήσεις, της το ΧΑΡΙΣΑΝ, ΛΟΓΩ...ναι...σωστά μαντέψατε ..
ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ!!!!
ΛΟΛ???
πού να τα βρούν τα λεφτά τα φτωχαδάκια σου λέει...
ωραία, και βολική η κρίση, έτσι;
εκτός αν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο για να...γελάσουμε..
χαχαχαχααααα
εμένα γιατί δεν μου χαρίζουν τα χρέη μου, που παραλίγο να χάσω το σπιτάκι μου πέρυσι; και τώρα με την κρίση χρωστάω...
για πες μας βρε Απόμακρε, ε΄συ που ξέρεις κατι παραπάνω...
δεν έχω το δικαίωμα τώρα, ως έλλην πολίτης, και με 'δεδικασμένο' ας πούμε την υπόθεση VODAFONE να απαιτήσω λόγω κρίσης να μου χαρίσουν τα χρέη μου, ειδικά εφόσον δεν πληρώμαι απο την δουλειά μου κάτι μήνες τώρα, πάλι εξαιτίας της κρίσης??
δηλαδ΄΄η,όλη την κρίση εγώ θα την πληρώσω ρε φούστη μου;
- Apomakros
Το πράγμα είναι απλό. Αν είσαι κινητή τηλεφωνία (FROUFROYFONE) και σου ρίξει η ΑΔΑΕ κανα πρόστιμο εκατομμυρίων επειδή παρακολουθούσες όποιον γούσταρες, τότε θα κάνεις μια προσφυγή στο ΣτΕ και θα το ακυρώσεις.Μαντάμ Φρουφρού έγραψε:εμένα γιατί δεν μου χαρίζουν τα χρέη μου, που παραλίγο να χάσω το σπιτάκι μου πέρυσι; και τώρα με την κρίση χρωστάω...
για πες μας βρε Απόμακρε, εσύ που ξέρεις κατι παραπάνω...
δεν έχω το δικαίωμα τώρα, ως έλλην πολίτης, και με 'δεδικασμένο' ας πούμε την υπόθεση VODAFONE να απαιτήσω λόγω κρίσης να μου χαρίσουν τα χρέη μου...
Αν όμως έχεις ένα μαγαζάκι και χρωστάς ασφαλιστικές εισφορές στο ΤΕΒΕ ή δεν κόψεις καμιά απόδειξη, τότε θα κάτσεις στο σκαμνί και μπορεί να πας και φυλακή. Αν πήρες στεγαστικό και δεν μπορείς να πληρώσεις τις δόσεις σου, το χάνεις το σπιτάκι σου.
Αν είσαι τράπεζα, πολυεθνική, καρτέλ, μεγαλοεκδότης, καναλάρχης, επενδυτής, εφοπλιστής, επιχειρηματίας κλπ, τότε σου χαρίζονται τα χρέη, παίρνεις επιδοτήσεις, δάνεια και κάνεις ελεύθερα τις μπίζνες σου με το Κράτος.
Το Κράτος θέλει όλοι οι Έλληνες να κάνουν μπιζνες, να είναι επιχειρηματίες και λαμόγια. Δεν θέλει να είμαστε τίμια φτωχαδάκια. Δηλαδή το Κράτος δεν σε θέλει εργαζόμενο πολίτη. Σε θέλει διευθυντή, πρόεδρο, καρεκλοκένταυρο, πολιτευτή, αραχτό στην καφετέρια, τραπεζάκια έξω, φραπεδιές, πρωϊνό καφέ και το παιχνίδι της αλήθειας.
(γιαυτό επιβραβεύει τον πλούτο και τη λαμογιά και ποινικοποιεί τη φτώχεια)
- Mantam Froufrou
δηλαδή να γίνω κάπου διευθύντρια?
πες το καλέ οτι ήταν τόσο απλό
πες το καλέ οτι ήταν τόσο απλό
- Apomakros
Οι έρευνες δείχνουν ότι αν προσπαθείς να ελέγχεις τα πάντα γύρω σου, αυξάνεται η πίεση αίματος και οι πιθανότητες για έμφραγμα και εγκεφαλικό. Αυτή η περίπτωση είναι κλασική σε προσωπικότητες τύπου Α, λέει ο διάσημος ψυχίατρος S. Bourdenstein. Ο τύπος Α, λέει, είναι πεπεισμένος ότι αν έχει τα πάντα στον έλεγχό του, τότε όλα θα είναι καλά.
Εγώ ξέρεις, γ' αυτό δεν θέλω να γίνω πρόεδρος ή διευθυντής.
(Μπορεί να τρελαθείς αν προσπαθείς μονίμως να ελέγξεις κάθε μικρολεπτομέρεια του σύμπαντος)
Εγώ ξέρεις, γ' αυτό δεν θέλω να γίνω πρόεδρος ή διευθυντής.
(Μπορεί να τρελαθείς αν προσπαθείς μονίμως να ελέγξεις κάθε μικρολεπτομέρεια του σύμπαντος)
- Mantam Froufrou
καλέ το σπίτι μου θα το σώσω? μόνο αυτή η λεπτομέρεια μ'ενδιαφέρει, χέστηκα για το υπόλοιπο σύμπαν (η κουτσουλιά θα σώσει το σύμπαν;)Μπορεί να τρελαθείς αν προσπαθείς μονίμως να ελέγξεις κάθε μικρολεπτομέρεια του σύμπαντος)
- Apomakros
Με τρίτο παιδί κάπως δύσκολο το κόβω αν δεν βρεις και τρίτη δουλειά.καλέ το σπίτι μου θα το σώσω? μόνο αυτή η λεπτομέρεια μ'ενδιαφέρει, χέστηκα για το υπόλοιπο σύμπαν
(τι λες για εκείνο το ιδεο-καφε-χειρο-μαντείο που λέγαμε ν' ανοίξουμε;)
- Mantam Froufrou
καλέ φαγωθήκατε να με κάνετε πολύτεκνη εδώ μέσα!
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕ, ΟΥΧΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ!
ένα έχω, κι ένα στην κοιλιά δύο...
τώρα, μην κοιτάς που κάτι μου πέταγε ο Λουξ εχθές, για το πόσο ευτυχισμένος είναι που έχει δύο αδέλφια (το θέλει το αγόρι τελικά...και θα την πληρώσω εγώ μου φαίνεται)
ξεκίνησε ο κος Παγώνος τρίτη δουλειά, έχουμε ελπίδες γιατρέ μου;
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕ, ΟΥΧΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ!
ένα έχω, κι ένα στην κοιλιά δύο...
τώρα, μην κοιτάς που κάτι μου πέταγε ο Λουξ εχθές, για το πόσο ευτυχισμένος είναι που έχει δύο αδέλφια (το θέλει το αγόρι τελικά...και θα την πληρώσω εγώ μου φαίνεται)
ξεκίνησε ο κος Παγώνος τρίτη δουλειά, έχουμε ελπίδες γιατρέ μου;
- Apomakros
Καλομελέτα κι έρχεται !καλέ φαγωθήκατε να με κάνετε πολύτεκνη εδώ μέσα!
(αντε και με το επίδομα, τι άλλο θέλεις!)
- Γκροτέσκος
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Απόμακρε, κάν' ομελέτα και έρχομαι
θες απάνω ζαμπόν;
έχουμε και από αυτό!
Τώρα που θα πάρουμε το
επίδομα θέρμανσης ποιος με φτάνει
- Apomakros
Τα σπάω πριν προλάβουν να μου τα σπάσουν οι άλλοι.Γκροτέσκος έγραψε:Απόμακρε, κάν' ομελέτα και έρχομαι
(παρ' το επίδομα και τρέχα, αντε ακόμα εκεί είσαι;)
- Γκροτέσκος
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Στις 10 αυτου του Μηνα λεει θα ερθει,
Αχ τι τραβαμε και εμεις οι μεταμοσχευμενες χορευτριες
- Konstantinos
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: [Konstantinos]
- Mantam Froufrou
αυτό το φοβερό των 120 ευρώ τον χρόνο? Και τα 15 ευρώ παραπάνω που θα πάρω στον μισθό...κάτσε καλέ...μαζεύεται γερό κομπόδεμα...(αντε και με το επίδομα, τι άλλο θέλεις!)
δεν είμαι εκτός τοπικ Κων/νε, γιατί θα κάνω την καίρια ερώτηση τώρα:
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ και στο πληθυσμιακό και στο οικονομικό, να εισηγηθούμε ν'αυξήσουην το επίδομα παιδιών, να παίρνεις βρε παιδί μου, 150 το χρόνο, ξέρω γω, να σου φαίνονται
(τι καλά που περνάμε στα ΙΔΕΟ)
Η αγορα ειναι οπως το χρηματιστηριο. αρκει η φημη για να πεσουν οι μετοχες.
ετσι και στην αγορα αρκει να πεις την λεξη κριση για να τρομοκρατηθει ο κοσμος.
Ακουμε καθε μερα για κριση και για κριση. μα μονο η φημη της κρισης φερνει κριση. και παλι καλα κρατει η χωρα.
ετσι και στην αγορα αρκει να πεις την λεξη κριση για να τρομοκρατηθει ο κοσμος.
Ακουμε καθε μερα για κριση και για κριση. μα μονο η φημη της κρισης φερνει κριση. και παλι καλα κρατει η χωρα.