Χόλι, ενας διαφορετικος Πολεμος χρωματων στην Ινδια
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Χόλι, ενας διαφορετικος Πολεμος χρωματων στην Ινδια
Το Χόλι, το οποιο αλλιως λεγεται Φεστιβαλ των Χρωματων, ειναι ενα δημοφιλες Ινδικο ανοιξιατικο φεστιβαλ που λαμβανει χωρα στην Ινδια, το Σουριναμε, την Γκανα, την Τρινιδαδ το Ηνωμενο Βασιλειο και το Νεπαλ. Στην Δυτικη Βενγκαλη της Ινδιας και του Μπανγκλαντες ειναι γνωστο ως Ντολγιάντρα ή Μποσοντο Ουτσάβ (ανοιξιατικο φεστιβαλ).
Ανήμερα του Χολι, το οποιο αλλιως ειναι γνωστο ως Ντουλχεντι, Ντουλαντι ή Ντουλεντι, εορταζεται απο ανθρωπους που πετανε χρωματιστες σκονες και χρωματισμενο νερο ο ενας στον αλλον. Οι εορταστικες πυρες αναβονται μια μερα πριν, οι οποιες ειναι αλλιως γνωστες ως Χολίκα Νταχάν (ο θάνατος των Χολίκα) ή των Χότι Χόλι (των μικρων Χόλι). Οι φωτιες αναβονται στην μνημη της θαυμαστης αποδρασης του νεαρου Πραχλαντ οταν η Δαιμονας Χολίκα, αδερφη του Hiranyakashipu τον μετεφερε στη φωτια. Η Χολίκα κάηκε απο τον Πρανχλαντ ο οποιος γλιτωσε χωρις κανεναν τραυματισμο χαρη στη μεγαλη του αφοσιωση στον Lord Vishnu.
Το Χολι γιορταζεται στην πανσεληνο του Μηνα Φαλούνγκα ή Φαλγκούνα (Φαλγκουν Πουρνίμα), το οποιο συνηθως πεφτει στο τελος του Φεβρουαρη ή του Μαρτη. Το 2009 το Χολι ειναι στις 11 Μαρτιου και ο θανατος της Χολικα στις 10 Μαρτιου.
Φυσικα χρωματα
Την ανοιξη, κατα τη διαρκεια της οποιας ο καιρος αλλαζει, πιστευεται οτι προκαλει πυρετο και κρυωματα. Επισης, το παιχνιδιαρικο πεταγμα των φυσικα χρωματιστων σκονων εχει ιατρικη σημασια: τα χρωματα ειναι παραδοσιακα φτιαγμενα απο Neem, Kumkum,Haldi Bilva και αλλα φαρμακευτικα βοτανα που χρησιμοποιουν οι Αγιουβερδοι γιατροι. Ενα ειδικο ποτο, που λεγεται θαντάι, ετοιμαζεται πολλες φορες περιεχοντας μπχανγκ (ριζα κανναβης). Δυστυχως, οι διαφημιστικες καμπανιες και η αυξημενη δημοτικοτητα της γιορτης οδηγησε στην αυξηση της χρησης συνθετικων χρωματων που, σε πολλες περιπτωσεις ειναι τοξικα.
πηγη : http://en.wikipedia.org/wiki/Holi και ο αγαπημενος μου φιλος Ανκιτ χαρη στον οποιο εμαθα για το Χόλι.
Παρακατω εχω καποιες φωτογραφιες απο τη γιορτη. Ψαχνει τωρα να μου βρει τα ακριβη υλικα για τα φυτικα χρωματα, καθως μπορουν να χρησιμοποιηθουν και για τη ζωγραφικη. Περιμενω σημερα ή αυριο το πρωι για να παρω και τις δικες του φωτογραφιες απο το Χόλι. Το μονο που μου ειπε ειναι οτι, κατα τη διαρκεια του Χολι, ολοι κανουν σαν παιδια, παιζουν χρωματοπολεμο, πετανε χρωματισμενο νερο ο ενας στον αλλο, αν και λογω λειψυδριας η Γιουνισεφ τους εχει απαγορεψει το χρωματισμενο νερο και πετανε μονο σκονες τα τελευταια χρονια. Τα χρωματα, παρ ολο που δεν ειναι τοξικα, μπορουν να μεινουν σαν αποτυπωμα στο προσωπο σου ακομα και ξεθωριασμενα για εβδομαδες ή μπορει και μηνες.
Ανήμερα του Χολι, το οποιο αλλιως ειναι γνωστο ως Ντουλχεντι, Ντουλαντι ή Ντουλεντι, εορταζεται απο ανθρωπους που πετανε χρωματιστες σκονες και χρωματισμενο νερο ο ενας στον αλλον. Οι εορταστικες πυρες αναβονται μια μερα πριν, οι οποιες ειναι αλλιως γνωστες ως Χολίκα Νταχάν (ο θάνατος των Χολίκα) ή των Χότι Χόλι (των μικρων Χόλι). Οι φωτιες αναβονται στην μνημη της θαυμαστης αποδρασης του νεαρου Πραχλαντ οταν η Δαιμονας Χολίκα, αδερφη του Hiranyakashipu τον μετεφερε στη φωτια. Η Χολίκα κάηκε απο τον Πρανχλαντ ο οποιος γλιτωσε χωρις κανεναν τραυματισμο χαρη στη μεγαλη του αφοσιωση στον Lord Vishnu.
Το Χολι γιορταζεται στην πανσεληνο του Μηνα Φαλούνγκα ή Φαλγκούνα (Φαλγκουν Πουρνίμα), το οποιο συνηθως πεφτει στο τελος του Φεβρουαρη ή του Μαρτη. Το 2009 το Χολι ειναι στις 11 Μαρτιου και ο θανατος της Χολικα στις 10 Μαρτιου.
Φυσικα χρωματα
Την ανοιξη, κατα τη διαρκεια της οποιας ο καιρος αλλαζει, πιστευεται οτι προκαλει πυρετο και κρυωματα. Επισης, το παιχνιδιαρικο πεταγμα των φυσικα χρωματιστων σκονων εχει ιατρικη σημασια: τα χρωματα ειναι παραδοσιακα φτιαγμενα απο Neem, Kumkum,Haldi Bilva και αλλα φαρμακευτικα βοτανα που χρησιμοποιουν οι Αγιουβερδοι γιατροι. Ενα ειδικο ποτο, που λεγεται θαντάι, ετοιμαζεται πολλες φορες περιεχοντας μπχανγκ (ριζα κανναβης). Δυστυχως, οι διαφημιστικες καμπανιες και η αυξημενη δημοτικοτητα της γιορτης οδηγησε στην αυξηση της χρησης συνθετικων χρωματων που, σε πολλες περιπτωσεις ειναι τοξικα.
πηγη : http://en.wikipedia.org/wiki/Holi και ο αγαπημενος μου φιλος Ανκιτ χαρη στον οποιο εμαθα για το Χόλι.
Παρακατω εχω καποιες φωτογραφιες απο τη γιορτη. Ψαχνει τωρα να μου βρει τα ακριβη υλικα για τα φυτικα χρωματα, καθως μπορουν να χρησιμοποιηθουν και για τη ζωγραφικη. Περιμενω σημερα ή αυριο το πρωι για να παρω και τις δικες του φωτογραφιες απο το Χόλι. Το μονο που μου ειπε ειναι οτι, κατα τη διαρκεια του Χολι, ολοι κανουν σαν παιδια, παιζουν χρωματοπολεμο, πετανε χρωματισμενο νερο ο ενας στον αλλο, αν και λογω λειψυδριας η Γιουνισεφ τους εχει απαγορεψει το χρωματισμενο νερο και πετανε μονο σκονες τα τελευταια χρονια. Τα χρωματα, παρ ολο που δεν ειναι τοξικα, μπορουν να μεινουν σαν αποτυπωμα στο προσωπο σου ακομα και ξεθωριασμενα για εβδομαδες ή μπορει και μηνες.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- ABATTON
- Δόκιμος
- Irc ψευδώνυμο: ABATTON
- Φύλο: Άνδρας
Re: Χόλι, ενας διαφορετικος Πολεμος χρωματων στην Ινδια
Kariatida πολυ πρωτότυπο θέμα.΄
Άντε να ανοίξει λίγο το μάτι μας που λέμε.
Μου άρεσε το σημειο στη φωτό εκει που ο
Πράνχλαντ σωθηκε χάρης την Πίστη στο Θεό Βισνού.
Αλήθεια τι όμορφο που είναι, να σωζονται τα ηθη και τα εθιμα και οι παραδόσεις.
Να διατηρούνται χωρις να γίνονται ένας διεθνής αχταρμας.
Πόση μαγεία/ερωτισμό μπορεί να μας μεταλαμπαδεύσει, αυτη η αυθεντική δυναμική που διατηρειται ανόθευτη μεχρι τωρα
ΑΡΙΣΤΑ!
Άντε να ανοίξει λίγο το μάτι μας που λέμε.
Μου άρεσε το σημειο στη φωτό εκει που ο
Πράνχλαντ σωθηκε χάρης την Πίστη στο Θεό Βισνού.
Αλήθεια τι όμορφο που είναι, να σωζονται τα ηθη και τα εθιμα και οι παραδόσεις.
Να διατηρούνται χωρις να γίνονται ένας διεθνής αχταρμας.
Πόση μαγεία/ερωτισμό μπορεί να μας μεταλαμπαδεύσει, αυτη η αυθεντική δυναμική που διατηρειται ανόθευτη μεχρι τωρα
ΑΡΙΣΤΑ!
- ELectriE
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible
Μακάρι να είχαμε κι εμείς εδώ τέτοιες γιορτές.. Θα ήταν ό,τι πιο ζωντανό και ..χρωματιστό θα υπήρχε
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή
Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Ερμητική Αρχή
Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
- Γκροτέσκος
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Μακάρι να υπήρχαν τέτοιες εορτές στην Ελλάδα. Θα ήταν ότι πιο όμορφο συμβαίνει σε αυτή τη χώρα. Γίνεται πραγματικά η μέρα σου χρωματιστή. Ζεις μια στιγμή η οποία δεν έχει αύριο, αρκεί να την ζεις και να την νοιώθεις με την ψυχή σου. Σύγκριση μπορεί να γίνει μεταξύ του χρωματοπόλεμου αυτού με το paintball. Είναι ωραία να σε χαϊδεύει ένα χρώμα, παρά να σε χτυπάει. Ωραία είναι να αφήνει το στίγμα του πάνω σου με την αρμονία της φύσης -αφηριμένα, παρά να είναι σαν σπάσιμο στο σώμα.
Μπράβο Καρυάτιδα, πολύ όμορφό θέμα
Σε ευχαριστούμε
Μπράβο Καρυάτιδα, πολύ όμορφό θέμα
Σε ευχαριστούμε
- nikolaspunkrock
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: nikolaspunkrock
Καρρι ειναι γαματο το θεμα που εβαλες.Μου θυμιζει λιγο Γαλαξυδι αλευρομουντζουροματα αποκριες.Απλα το λεω.
(εχει κατι απο αποκριες το εθιμο εεεεεεεεεεεε;)
(εχει κατι απο αποκριες το εθιμο εεεεεεεεεεεε;)
The revolution will not be televised.The revolution will be live.
- Diagalaksiaki
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
- Επικοινωνία:
/me Ξεκινάει χρωματοπόλεμο...
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
αυτά τα χρώματα των Ινδών είναι το κάτι άλλο....μου φτιάχνει η διάθεση όταν τα βλέπω!!! Κάνεις χρωματοθεραπεία μόνο με τις φωτογραφίες μιλάμε
(εκείνο το λιλά ειδικά, που είναι και το αγαπημένο μου!!!)
(εκείνο το λιλά ειδικά, που είναι και το αγαπημένο μου!!!)
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- Kariatida
Ειναι μια πραγματικα υπεροχη γιορτη. Μου εστειλε φωτογραφιες ο φιλος απο την Ινδια αλλα δεν μπορω να τις περασω καθως μου εστειλε μελη της οικογενειας του κι ειναι αντιδεοντολογικο. Για τους Ινδους το Χολι ειναι θρησκευτικη γιορτη κι ειναι δυσκολο να υπαρξει στην Ελλαδα εκτος κι αν γινουμε Ινδουιστες. Συμφωνα με τον Ανκιτ, υπαρχουν στην Ελλαδα Ινδικοι συλλογοι (Αθηνα κυριως) που γιορτασαν το Χολι. Δεν ηταν βεβαια το μεγαλο πανυγηρι της Ινδιας αλλα κατι εκαναν κι αυτοι. Συμφωνα παντα με τον Ανκιτ, εαν ρωτησω στην Ινδικη πρεσβεια μπορω να βρω τις τοποθεσιες οπου γιορταζεται το Χολι.
Αυτο που με μαγεψε ηταν τα φυτικα χρωματα. Δεν την γλιτωνω, θα πρεπει να κατσω να βγαλω ακρη και να τα φτιαξω για να ζωγραφισω με αυτα.
Και σ εμενα εφερε στο μυαλο τα αλευρομουτζουρωματα μονο στην πολυχρωμη μορφη τους. :Ρ
Το παιντμπολ δεν μου αρεσει και τοσο. Με καλεσαν μια φορα για να παιξω και μονο που τους ειδα να παιζουν κατι μ επιασε και δεν πλησιασα. Τα χρωματα ειναι μαγεια οχι πολεμος.
Κι οσο για τα χρωματα των Ινδων.....μανταμ ΦρουΦρου ετσι και μου δειξει ο αλλος ο τρελος πως να το φτιαχνω θα ειναι ολα τα λεφτα. Ειπε πως εαν πεσει σε ρουχο, φευγει μεν με το πλυσιμο αλλα μενει ιχνος. Οποτε φαντασου ποσα ρουχα μπορεις να μεταποιησεις χωρις να χρειαζεται να παρεις ειδικη μπογια που βρωμαει κι ολας (εκ πειρας, την εχω).
Χαιρομαι που σας αρεσε σαν θεμα. Υπαρχουν πολλες ομορφες δοξασιες, ειτε θρησκευτικες ειτε λαογραφικες οι οποιες ειναι τοσο ομορφες και συναμα τοσο αγνωστες σε εμας. Ειναι ομορφο να μαθαινουμε πραγματα για αλλους λαους.
Κι οσον αφορα εσενα διαγαλαξιακο μικρο μου αλιεν (κατα κοσμον Αννα), μολις βρω τις σωστες αναλογιες, πρωτα σ εσενα θα ερθω να ξεκινησω χρωματοπολεμο :Ρ Σ εχω και αχτι, τερατακι
Αυτο που με μαγεψε ηταν τα φυτικα χρωματα. Δεν την γλιτωνω, θα πρεπει να κατσω να βγαλω ακρη και να τα φτιαξω για να ζωγραφισω με αυτα.
Και σ εμενα εφερε στο μυαλο τα αλευρομουτζουρωματα μονο στην πολυχρωμη μορφη τους. :Ρ
Το παιντμπολ δεν μου αρεσει και τοσο. Με καλεσαν μια φορα για να παιξω και μονο που τους ειδα να παιζουν κατι μ επιασε και δεν πλησιασα. Τα χρωματα ειναι μαγεια οχι πολεμος.
Κι οσο για τα χρωματα των Ινδων.....μανταμ ΦρουΦρου ετσι και μου δειξει ο αλλος ο τρελος πως να το φτιαχνω θα ειναι ολα τα λεφτα. Ειπε πως εαν πεσει σε ρουχο, φευγει μεν με το πλυσιμο αλλα μενει ιχνος. Οποτε φαντασου ποσα ρουχα μπορεις να μεταποιησεις χωρις να χρειαζεται να παρεις ειδικη μπογια που βρωμαει κι ολας (εκ πειρας, την εχω).
Χαιρομαι που σας αρεσε σαν θεμα. Υπαρχουν πολλες ομορφες δοξασιες, ειτε θρησκευτικες ειτε λαογραφικες οι οποιες ειναι τοσο ομορφες και συναμα τοσο αγνωστες σε εμας. Ειναι ομορφο να μαθαινουμε πραγματα για αλλους λαους.
Κι οσον αφορα εσενα διαγαλαξιακο μικρο μου αλιεν (κατα κοσμον Αννα), μολις βρω τις σωστες αναλογιες, πρωτα σ εσενα θα ερθω να ξεκινησω χρωματοπολεμο :Ρ Σ εχω και αχτι, τερατακι
- Diagalaksiaki
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
- Επικοινωνία:
Άιμ ράιτ χίαρ γουέιτινγκ...Kariatida έγραψε: Κι οσον αφορα εσενα διαγαλαξιακο μικρο μου αλιεν (κατα κοσμον Αννα), μολις βρω τις σωστες αναλογιες, πρωτα σ εσενα θα ερθω να ξεκινησω χρωματοπολεμο :Ρ Σ εχω και αχτι, τερατακι
Μουαχαχαχαχα
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
- Mantam Froufrou
Καρυάτιδα, περιμένω νεώτερα (για την συνταγή των...χρωμάτων ), και θυμάμαι μία φίλη (συνεργάτιδα περισσότερο) παλιά, που πήγαινε τακτικά Ινδία, ήταν και καλλιτέχνις η γυναίκα, και βασικά αγόραζε συνέχεια σάρια (έτσι δεν τα λένε), σε όλα τα χρώματα που μπορείς να φανταστείς, και τα είχε κάνει διακοσμητικά στοιχεία στο σπίτι της...μιλάμε, είχα πάθει πλάκα!!! Κάτι χρώματα απίστευτα, απο άλλο πλανήτη λές!!! (της Άννας; δεν γνωρίζω! :p)
άσχετο...η νέα σου υπογραφή, μου αρέσει πολύ περισσότερο...πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή (και τεχνική) της Αθηνάς!!
άσχετο...η νέα σου υπογραφή, μου αρέσει πολύ περισσότερο...πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή (και τεχνική) της Αθηνάς!!
- Kariatida
Εχω βρει μια ιστοσελιδα που πουλαει τετοια υφασματα και Ινδικα ρουχα σε τιμες εξευτελιστικες. Το μονο οτι θελει πιστωτικη καρτα, δεν εχει πουθενα αντικαταβολη. Εχει κατι τελεια συνολα πωωωωωωωωω, σε μωβ και βιολετί να θελεις να τρελαθεις.
Αν θελεις μπορω να σου στειλω τη σχετικη ιστοσελιδα να κοιταξεις. Σπερνει. Τωρα οσον αφορα την Ινδια....αν ο Ανκιτ ηταν κοριτσι παιζει να πηγαινα να δω τι παιζει απο πρωτο χερι, και με τα χρωματα και με τα υφασματα και ολα. Τι να τους κανω ομως που χουν περιεργη αντιληψη για τις γυναικες εκει. Δεν θελω να παω για χρωματα και να βρεθω απ το πουθενα παντρεμενη
Θενκς για το αβανταρ. Ειναι μικροτερο κι ειναι το επομενο που θα ζωγραφισω στο δωματιο μου (σε πιο χαρουμενη μορφη) μετα την κουκουβαγια (την οποια ακομα δεν εχω αξιωθει να χρωματισω, ειναι απλα σκιτσο). Θενκς πολυ ;)
Αν θελεις μπορω να σου στειλω τη σχετικη ιστοσελιδα να κοιταξεις. Σπερνει. Τωρα οσον αφορα την Ινδια....αν ο Ανκιτ ηταν κοριτσι παιζει να πηγαινα να δω τι παιζει απο πρωτο χερι, και με τα χρωματα και με τα υφασματα και ολα. Τι να τους κανω ομως που χουν περιεργη αντιληψη για τις γυναικες εκει. Δεν θελω να παω για χρωματα και να βρεθω απ το πουθενα παντρεμενη
Θενκς για το αβανταρ. Ειναι μικροτερο κι ειναι το επομενο που θα ζωγραφισω στο δωματιο μου (σε πιο χαρουμενη μορφη) μετα την κουκουβαγια (την οποια ακομα δεν εχω αξιωθει να χρωματισω, ειναι απλα σκιτσο). Θενκς πολυ ;)
- Mantam Froufrou
άργησες ήδηηηηηηηηηηηη!!!Αν θελεις μπορω να σου στειλω τη σχετικη ιστοσελιδα να κοιταξεις. Σπερνει.
τί μου κάνεις...τί μου κάνεις, κι έχω κλείσει όλες τις κάρτες!
κάποιον θα βρούμε να ξετινάξουμε βρέ! :p
λολ, ναί, πρόσεχέ τους αυτούς τους Ινδούς! Θα σε παντρέψουν στον ύπνο σου μιλάμε, και δεν κάνω και πλάκα!αν ο Ανκιτ ηταν κοριτσι παιζει να πηγαινα να δω τι παιζει απο πρωτο χερι, και με τα χρωματα και με τα υφασματα και ολα. Τι να τους κανω ομως που χουν περιεργη αντιληψη για τις γυναικες εκει. Δεν θελω να παω για χρωματα και να βρεθω απ το πουθενα παντρεμενη
εννοείς κάτι σαν τοιχογραφία ας πούμε?Ειναι μικροτερο κι ειναι το επομενο που θα ζωγραφισω στο δωματιο μου (σε πιο χαρουμενη μορφη) μετα την κουκουβαγια (την οποια ακομα δεν εχω αξιωθει να χρωματισω, ειναι απλα σκιτσο). Θενκς πολυ ;)
χμμμμμ...ενδιαφέρον....το κάνεις κι επι χρήμασι για άλλους? (με την καλή έννοια!)
- Kariatida
Ξεκινωντας:
http://www.homeindia.com/ (νουμερο ενα)
http://www.indianattire.com/
http://www.kaneesha.com/
http://www.zarmina.com/
κατα δευτερον αυτα που ζωγραφιζω στον τοιχο του δωματιου ειναι μικρουλια και τα κανω οταν εχω ορεξη (συνηθως μετα τις 11 το βραδυ). Επι χρημασι....οχι δεν θα το εκανα ποτε. Αν εισαι διατεθημενη να ρισκαρεις ενα μερος του τοιχου σου για ζωγραφιες, μπορω να σου φτιαξω ο,τι θελεις σαν φιλη (ή να προσπαθησω να το φτιαξω). Αν σωνει και ντε θελεις να μου δωσεις κατι, εχε χυμο αμιτα βυσσινο που μ αρεσει κι ολας ;).
http://www.homeindia.com/ (νουμερο ενα)
http://www.indianattire.com/
http://www.kaneesha.com/
http://www.zarmina.com/
κατα δευτερον αυτα που ζωγραφιζω στον τοιχο του δωματιου ειναι μικρουλια και τα κανω οταν εχω ορεξη (συνηθως μετα τις 11 το βραδυ). Επι χρημασι....οχι δεν θα το εκανα ποτε. Αν εισαι διατεθημενη να ρισκαρεις ενα μερος του τοιχου σου για ζωγραφιες, μπορω να σου φτιαξω ο,τι θελεις σαν φιλη (ή να προσπαθησω να το φτιαξω). Αν σωνει και ντε θελεις να μου δωσεις κατι, εχε χυμο αμιτα βυσσινο που μ αρεσει κι ολας ;).