Κανελόνια να γλυφεις τα δαχτυλα των ποδιων σου
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Κανελόνια να γλυφεις τα δαχτυλα των ποδιων σου
Επειδη το φαγητο ειναι απολαυση και στην απολαυση τσιγκουνιες δεν κανουμε, οποιος πιστευει οτι τα υλικα μου ειναι πολλα ας κανει το διαχωρισμο στη μεση :Ρ Ειμαστε φαγαδες, τι να κανουμε;
Υλικά
2 συσκευασίες κανελόνια
Για τη σάλτσα
1 κιλό κιμάς χοιρινός (α) ο μοσχαρισιος ειναι μπλιαχ, β) οι χορτοφαγοι μπορουν να χρησιμοποιησουν κιμα σογιας, πιανει)
ενα πουμαρό
ψιλοκομμένη τομάτα (ειτε φρεσκια ειτε σε κονσερβα, χατηρια δεν χαλαμε)
1 με 2 μεγαλα κρεμμύδια
σκορδο
λαδι, αλατι, πιπερι, κυμινο, ζωμο λαχανικων κι ο,τι αλλο μπαχαρικο σας γουσταρει
Προαιρετικα
πολυ ψιλοκομμενο καροτο (στο μουλτι)
πολυ ψιλοκομμενο μανιταρι (επισης στο μουλτι)
ο,τι αλλο εχετε στο ψυγειο σας και πιστευετε οτι ταιριαζει, το φαγητο ειναι μουντο αν εχει παντα την ιδια γευση
Για τη μπεσαμέλ
12 κουταλιες σουπας αλευρι
12 κουταλιες σουπας βουτυρο
1 λιτρο γαλα
2 αυγα
τριμμενο τυρι
αλατι, μοσχοκάρυδο
Προαιρετικα
Τριμμενη φρυγανια
Εκτελεση
Στηνουμε την κρεμαλα στην πλατεια του χωριου και ξεκιναμε να κρεμμαμε....αυτο ειναι απο αλλο παραμυθι. Λοιπον, πισω στα κανελόνια μας.
Φτιαχνουμε τη σαλτσα τσιγαριζοντας το κρεμμυδι, το σκορδο, τον κιμα και τα μπαχαρια μεχρι να ροδοκοκκινισει. Επειτα μολις μας γεμισει το ματι, το σβηνουμε ειτε με νερο ειτε με κρασι. Το κρασι το κανει καπως πιο βαρυ. Στη συνεχεια προσθετουμε πουμαρο, τοματες, μανιταρια, καροτα κι ο,τι αλλο εχουμε μεσα, συμπεριλαμβανομενου και νερου και τ αφηνουμε να βρασει. Το ανακατευουμε τακτικα και προσθετουμε νερο. Το αφηνουμε σε δυνατη φωτια για τουλαχιστον 3 τεταρτα της ωρας. Φυσικα φωναζουμε εναν γενναιο να δοκιμαζει καθε τοσο κι αν ζησει στο τελος ξερουμε οτι πετυχε.
Μολις γινει, βγαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και την αφηνουμε να κρυωσει γιατι αλλιως θα παμε στην εντατικη με εγκαυματα 2ου και 3ου βαθμου.
Αφου πλυνουμε καλα τα χερια μας και βεβαιωθουμε οτι το φαγητο ειναι αρκετα χλιαρο ωστε να μην μας καψει, παιρνουμε ενα πυρεξ/ταψι (ο,τι εχει ο καθενας), τα κανελονια κι ενα κουταλακι του γλυκου κι αρχιζει το γεμισμα. Καθε ενα που γεμιζει, το βαζει στο ταψι και διπλα του ακουμπαει το αλλο και στο τελος κανουν πολλες σειρες. Μολις γεμισει η πρωτη στρωση του ταψιου, κανουμε και δευτερη. Αφου ειναι ολα ετοιμα, ξαναπλενουμε τα χερια μας απο τις σαλτσες, ανοιγουμε τον φουρνο να ζεσταινεται στους 220 και βαζουμε μπρος για την μπεσαμελ.
Σε μια μεγαλη κατσαρολα (δεν ξερω για εσας αλλα εγω αμα μαγειρευω θελω μεγαλη κατσαρολα γιατι τα κανω ολα χαλια) βαζουμε το βουτυρο (το ματι της κουζινας στο φουλ). Μ ενα κουταλι της σουπας στο ενα χερι και το συρμα ανακατεμματος στο αλλο, ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε καλα για να μην γρομπαλιασει. Αφου το κανουμε αυτο, σπαμε 2 αυγα και συνεχιζουμε να ανακατευουμε. Ριχνουμε μεσα το γαλα, το τριμμενο τυρι, το μοσχοκαρυδο και το αλατι, σβηνουμε τη φωτια και συνεχιζουμε να ανακατευουμε συνεχεια. Νερο εγω προσωπικα στην μπεσαμελ δεν βαζω γιατι αραιωνει και γινεται σκατα :Ρ
Αφου γινει και η μπεσαμελ, την ριχνουμε πανω απο τα κανελονια και προαιρετικα πανω απο τη μπεσαμελ βαζουμε την τριμμενη φρυγανια για να τραβηξει τυχον καψιμο (εχω ξεχασει παστιτσιο στο φουρνο για 2 ωρες και δεν επαθε τιποτα αν εξαιρεσουμε οτι μαυρισε η φρυγανια). Το ψηνουμε στον φουρνο για 45 περιπου λεπτα (τσεκαρουμε τακτικα, καθε φουρνος διαφερει κι ο δικος μας ειναι 24 χρονων). Ο καλυτερος τροπος να τεσταρεις εαν εγινε ειναι να μπηξεις ενα πηρουνι μες τη μπεσαμελ κι αν οταν το βγαλεις ειναι πεντακαθαρο, ειναι ετοιμο, αλλιως βγαζει και μπεσαμελ μαζι του.
Το αφηνετε να κρυωσει λιγο και μετα το κατασπαραζετε παρεα με κοκκινο γλυκο κρασι εκτος αν ειστε σαν κι εμενα που αφου φατε ενα ταψι, μπορει να σκεφτειτε να πιειτε λιγη σπραιτ για να ξαναδημιουργηθει χωρος και για το υπολοιπο :Ρ Καλη σας ορεξη.
Υλικά
2 συσκευασίες κανελόνια
Για τη σάλτσα
1 κιλό κιμάς χοιρινός (α) ο μοσχαρισιος ειναι μπλιαχ, β) οι χορτοφαγοι μπορουν να χρησιμοποιησουν κιμα σογιας, πιανει)
ενα πουμαρό
ψιλοκομμένη τομάτα (ειτε φρεσκια ειτε σε κονσερβα, χατηρια δεν χαλαμε)
1 με 2 μεγαλα κρεμμύδια
σκορδο
λαδι, αλατι, πιπερι, κυμινο, ζωμο λαχανικων κι ο,τι αλλο μπαχαρικο σας γουσταρει
Προαιρετικα
πολυ ψιλοκομμενο καροτο (στο μουλτι)
πολυ ψιλοκομμενο μανιταρι (επισης στο μουλτι)
ο,τι αλλο εχετε στο ψυγειο σας και πιστευετε οτι ταιριαζει, το φαγητο ειναι μουντο αν εχει παντα την ιδια γευση
Για τη μπεσαμέλ
12 κουταλιες σουπας αλευρι
12 κουταλιες σουπας βουτυρο
1 λιτρο γαλα
2 αυγα
τριμμενο τυρι
αλατι, μοσχοκάρυδο
Προαιρετικα
Τριμμενη φρυγανια
Εκτελεση
Στηνουμε την κρεμαλα στην πλατεια του χωριου και ξεκιναμε να κρεμμαμε....αυτο ειναι απο αλλο παραμυθι. Λοιπον, πισω στα κανελόνια μας.
Φτιαχνουμε τη σαλτσα τσιγαριζοντας το κρεμμυδι, το σκορδο, τον κιμα και τα μπαχαρια μεχρι να ροδοκοκκινισει. Επειτα μολις μας γεμισει το ματι, το σβηνουμε ειτε με νερο ειτε με κρασι. Το κρασι το κανει καπως πιο βαρυ. Στη συνεχεια προσθετουμε πουμαρο, τοματες, μανιταρια, καροτα κι ο,τι αλλο εχουμε μεσα, συμπεριλαμβανομενου και νερου και τ αφηνουμε να βρασει. Το ανακατευουμε τακτικα και προσθετουμε νερο. Το αφηνουμε σε δυνατη φωτια για τουλαχιστον 3 τεταρτα της ωρας. Φυσικα φωναζουμε εναν γενναιο να δοκιμαζει καθε τοσο κι αν ζησει στο τελος ξερουμε οτι πετυχε.
Μολις γινει, βγαζουμε την κατσαρολα απο τη φωτια και την αφηνουμε να κρυωσει γιατι αλλιως θα παμε στην εντατικη με εγκαυματα 2ου και 3ου βαθμου.
Αφου πλυνουμε καλα τα χερια μας και βεβαιωθουμε οτι το φαγητο ειναι αρκετα χλιαρο ωστε να μην μας καψει, παιρνουμε ενα πυρεξ/ταψι (ο,τι εχει ο καθενας), τα κανελονια κι ενα κουταλακι του γλυκου κι αρχιζει το γεμισμα. Καθε ενα που γεμιζει, το βαζει στο ταψι και διπλα του ακουμπαει το αλλο και στο τελος κανουν πολλες σειρες. Μολις γεμισει η πρωτη στρωση του ταψιου, κανουμε και δευτερη. Αφου ειναι ολα ετοιμα, ξαναπλενουμε τα χερια μας απο τις σαλτσες, ανοιγουμε τον φουρνο να ζεσταινεται στους 220 και βαζουμε μπρος για την μπεσαμελ.
Σε μια μεγαλη κατσαρολα (δεν ξερω για εσας αλλα εγω αμα μαγειρευω θελω μεγαλη κατσαρολα γιατι τα κανω ολα χαλια) βαζουμε το βουτυρο (το ματι της κουζινας στο φουλ). Μ ενα κουταλι της σουπας στο ενα χερι και το συρμα ανακατεμματος στο αλλο, ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε καλα για να μην γρομπαλιασει. Αφου το κανουμε αυτο, σπαμε 2 αυγα και συνεχιζουμε να ανακατευουμε. Ριχνουμε μεσα το γαλα, το τριμμενο τυρι, το μοσχοκαρυδο και το αλατι, σβηνουμε τη φωτια και συνεχιζουμε να ανακατευουμε συνεχεια. Νερο εγω προσωπικα στην μπεσαμελ δεν βαζω γιατι αραιωνει και γινεται σκατα :Ρ
Αφου γινει και η μπεσαμελ, την ριχνουμε πανω απο τα κανελονια και προαιρετικα πανω απο τη μπεσαμελ βαζουμε την τριμμενη φρυγανια για να τραβηξει τυχον καψιμο (εχω ξεχασει παστιτσιο στο φουρνο για 2 ωρες και δεν επαθε τιποτα αν εξαιρεσουμε οτι μαυρισε η φρυγανια). Το ψηνουμε στον φουρνο για 45 περιπου λεπτα (τσεκαρουμε τακτικα, καθε φουρνος διαφερει κι ο δικος μας ειναι 24 χρονων). Ο καλυτερος τροπος να τεσταρεις εαν εγινε ειναι να μπηξεις ενα πηρουνι μες τη μπεσαμελ κι αν οταν το βγαλεις ειναι πεντακαθαρο, ειναι ετοιμο, αλλιως βγαζει και μπεσαμελ μαζι του.
Το αφηνετε να κρυωσει λιγο και μετα το κατασπαραζετε παρεα με κοκκινο γλυκο κρασι εκτος αν ειστε σαν κι εμενα που αφου φατε ενα ταψι, μπορει να σκεφτειτε να πιειτε λιγη σπραιτ για να ξαναδημιουργηθει χωρος και για το υπολοιπο :Ρ Καλη σας ορεξη.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- Acid{RFE}
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 558
- Εγγραφή: Δευ 08 Σεπ 2008, 16:56
- Irc ψευδώνυμο: Acid{RFE}
- Φύλο: Άνδρας
- Τοποθεσία: Land Of Freedom
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Κανελόνια να γλυφεις τα δαχτυλα των ποδιων σου
πωπωπωπωπω θα το κάνω κ θα σου πώ!!!!!!!
[img]http://img339.imageshack.us/img339/6128/74384781.jpg[/img]
ΕΝ ΟΙΔΑ...ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
- ABATTON
- Δόκιμος
- Δημοσιεύσεις: 584
- Εγγραφή: Σάβ 29 Μαρ 2008, 14:21
- Irc ψευδώνυμο: ABATTON
- Φύλο: Άνδρας
Re: Κανελόνια να γλυφεις τα δαχτυλα των ποδιων σου
μου άνοιξες την όρεξη, πρόσεχε γιατι μπορεί στο τελος να φαω εσένα .
μου-χαχχαχαχα και θα φωνάζεις !!!!!!!!!!
μου-χαχχαχαχα και θα φωνάζεις !!!!!!!!!!
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Κανελόνια να γλυφεις τα δαχτυλα των ποδιων σου
Εγώ δεν τρωγομαι, μονο σουπα μπορω να γινω.....κοκαλοσουπα Δοκιμαστε τη συνταγη των κανελονιων οποιος θελει και θα με θυμηθειτε
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- Apomakros
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 3164
- Εγγραφή: Τετ 29 Αύγ 2007, 19:26
- Φύλο: Άνδρας
Re: Κανελόνια να γλυφεις τα δαχτυλα των ποδιων σου
Πολλές φορές μαγειρεύω και τρώω με τα χέρια και γλύφω και τα δάχτυλά μου.
(Αλλά με τα δάχτυλα των ποδιών μου πώς θα το κάνω, έχω μια δυσκολία)
Καλό μήνα!
(Αλλά με τα δάχτυλα των ποδιών μου πώς θα το κάνω, έχω μια δυσκολία)
Καλό μήνα!
Re: Κανελόνια να γλυφεις τα δαχτυλα των ποδιων σου
o abbaton kanei xioumor sti kariatida kai leei oti tha tin faei.
etoimazesai na bgeis pali me ideografitissa abbaton;
etoimazesai na bgeis pali me ideografitissa abbaton;
την...ακούσαμε για τα καλά
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Δημοσιεύσεις: 2755
- Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Φύλο: Γυναίκα
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Re: Κανελόνια να γλυφεις τα δαχτυλα των ποδιων σου
Υπαρχουν καλοπροαιρετα και κακοπροαιρετα σχολια. Του Αβαττον και του Απόμακρου κανουν μπαμ οτι ηταν καλοπροαιρετα. Το δικο σου σχολιο, αντίθετα, Τεο, το εντασσω στα κακοπροαιρετα. Εαν εχεις να πεις κατι σχετικο με τη συνταγη πες το ελευθερα (αυτο ισχυει για ολους), αλλιως να πατε να "την πειτε" ο ενας στον αλλο σε αλλο ποστ.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- Γκροτέσκος
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Δημοσιεύσεις: 744
- Εγγραφή: Πέμ 09 Οκτ 2008, 18:12
- Φύλο: Άνδρας