Πολυτονικό ή μονοτονικό?
- Diagalaksiaki
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
Re: Πλειάδιοι - Oι φέροντες την αυγή
Είναι ανάδρομος ο Ερμής.
Υπομονή μέχρι της 31 του μηνός. Τότε ίσως συνεννοηθούμε..
Υπομονή μέχρι της 31 του μηνός. Τότε ίσως συνεννοηθούμε..
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
- Acid{RFE}
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: Acid{RFE}
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Απόρω με τον εαυτό μου πώς δεν είδα αυτό το θέμα ποιό νωρίς!!!
[img]http://img339.imageshack.us/img339/6128/74384781.jpg[/img]
ΕΝ ΟΙΔΑ...ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Όχι απαραίτητα, αλλά σίγουρα είστε άτομα φυγόπονα.=))ΑΝΝΑ((= έγραψε: Δηλαδή όλοι εμείς που δεν δεχόμαστε το πολυτονικό, είμαστε άτομα με χαμηλό IQ;;
Κι όταν φυγοπονεί κανείς, να τον βράσω τον δείκτη νοημοσύνης, αφού όταν αποφεύγεται επισταμένως η όποια "κουραστική" εγκεφαλική διεργασία, το IQ πλαδαρεύει και δεν έχει επί του πρακτέου χρησιμότητα. Γιατί η σκέψη είναι σαν το κορμί. Όσο περισσότερο το εκγυμνάζεις, τόσο καλύτερα αποδίδει!
Δεν παίζει θέμα γενεών εδώ τόσο, όσο θέμα προσωπικής ιδιοσυγκρασίας. Κι όπως προείπα, άλλοι είναι φυγόπονοι, άλλοι δεν είναι. Άλλοι θεωρούν την εκμάθηση ως πρόκληση, άλλοι ως κάτεργο! Στο μόνο που "υπερέχουν" οι γενιές που έμαθαν γράμματα πριν το '76, είναι πως έμαθαν το πολυτονικό, γιατί ήταν δεδομένο μέρος της διδασκαλίας της γλώσσας μας και ουδείς (μέχρι τότε τουλάχιστον) δεν είχε θέσει θέμα κατάργησής του, ή αμφισβήτησης της χρησιμότητάς του.Θεωρείς τη δική σου γενιά "ανώτερη";;
Θα δώσω κι ένα άλλο ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ παράδειγμα της χρησιμότητάς του, που το'χω ξαναδώσει αλλά μάλλον δεν το προσέξατε.
Ξέρεις γιατί λέμε ΥΦυπουργό κι όχι ΥΠΟϋπουργό; Γιατί λέμε ΑΝΘέλλην κι όχι ΑΝΤΙ-έλλην; Γιατί λέμε υφιστάμενος κι όχι υπο-ιστάμενος; Γιατί λέμε αφαλάτωση κι όχι απο-αλάτωση, εφίδρωση κι όχι επι-ίδρωση, αφυδάτωση κι όχι αποϋδάτωση; Γιατί λέμε εφόλης της ύλης και όχι επί-όλης? Δες εδώ γιατί!
Ο φιλόλογος σήμερα δεν μπορεί να το εξηγήσει αυτό στον μαθητή, γιατί απλούστατα δεν διδάσκει πολυτονικό και δεν μπορεί να του πει πως αν μια λέξη δασύνεται η πρόθεση μπροστά της συνθλίβεται. Κι έτσι αν ρωτήσει μαθητής, "πότε λέω το κάνω "υφ.." και πότε "υπό", πότε "ανθ..." και πότε το αφήνω "αντί", πότε το κάνω "εφ..." και πότε το αφήνω "επί", αναγκαστικά θα του πει να τα μάθει παπαγαλία. Ωραίο ε?
Έχω ξαναπεί αλλά μάλλον δεν γίνομαι κατανοητή. Είναι οι μέρες που θα επαναλαμβάνομαι μονότονα φαίνεται, αλλά θα το κάνω γιατί το θέμα είναι αξιόλογο και αξίζει τον κόπο.Θα έπρεπε να ξέρεις πως η Σοφία, η Γνώση, οι Αρετές δεν έχουν γενιές και ηλικίες. Και φυσικά δεν έχουν IQ!
Λοιπόν θα σου πω Αννούλα μου αυτό που κάποτε είχα κάνει motto μου (έμβλημά μου ας πούμε) και το'χα επι μακρόν και σαν υπογραφή μου. Ότι η γνώση είναι όπλο και δύναμη, αλλά άσφαιρο όπλο και αναποτελεσματική δύναμη χωρίς τις επιγνώσεις. Δεν είναι τυχαίο που το έκανα, αλλά η άγουρη νιότη πολλών, αισθάνομαι πως δεν κατανοούσε σ'όλη του την έκταση αυτό που εννοούσα...Ακριβώς ελλείψει επιγνώσεων, που είναι φυσικό.
Η αποκομιδή γνώσης είναι μια διαδικασία καλή, συχνά επίπονη, αλλά δεν παύει να είναι μια στείρα καταχώρηση στοιχείων στο κεφάλι μας, αν δεν τύχει εσωτερικών επεξεργασιών και βασάνου της σκέψης που θα φέρουν την πολυπόθητη επίγνωση!
Τη γνώση μπορεί όπως ξέρεις να την αφομοιώσει ένας νεότερος πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από τον μεγαλύτερο. Έχει σοφία και σ'αυτό η φύση. Δίνει δηλαδή τη δυνατότητα να γίνει η πρόσληψη γρήγορα, για να'χει το χρόνο στην συνέχεια ο άνθρωπος, να τα επεξεργαστεί, να βγάλει το απόσταγμα της επίγνωσης με πλοηγό τη γνώση που'χει ήδη προσλάβει. Η εσωτερική-νοητική επεξεργασία, δεν είναι πράγμα που γίνεται αμέσως. Θέλει το χρόνο της, τον κόπο της, τη ΣΥΝΘΕΣΗ στοιχείων που εντωμεταξύ διαρκώς προσλαμβάνουμε και νέα... ΓΙ'ΑΥΤΟ και οι πληρέστερες-ευρύτερες επιγνώσεις είναι πιο δόκιμο και πιθανό να τις έχει ένας μεγαλύτερης ηλικίας απ'τον βιολογικά νεότερο. Φυσικά υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις σ'αυτόν τον κανόνα, γιατί υπάρχουν κι οι "παλιές" ψυχές, που κατά έναν "χαρισματικό" τρόπο, επισπεύδουν την διαδικασία της επεξεργασίας αυτής...
Ο υψηλός δείκτης απλά βοηθά στην πρόσληψη περισσότερων στοιχείων και στην περιπλοκότερη σύνθεσή και επεξεργασία τους... Να σου δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Ο δείκτης της Πέγκυς είναι πιθανότητα αρκετά ψηλότερος απ'τον δικό μου, αφού κατέληξα τώρα σε κάποιες επιγνώσεις για παράδειγμα, στις οποίες η Πέγκι κατέληξε ήδη λόγου χάρη, 10 χρόνια νωρίτερα από μένα!Μάθαμε τώρα όλοι το IQ. Έτσι μετράς εσύ τους ανθρώπους;;
Τον κάνει πιο δύσκολο στο να καταλήξει σε σφαιρικότερες και ευρύτερες νοητικές διαδρομές απ'ό,τι κάποιος άλλος. Δεν ειν'κακό αυτό. Ο καθένας αναπτύσσεται-ανελίσσεται στον δικό του χρόνο, απλά όταν "χωλαίνουμε" κάπου στο δείκτη μας, τα πράγματα γίνονται λιγάκι πιο δύσκολα.Ακόμα και αυτός ο δικός σου άνθρωπος, όπως λες, που μπερδεύει τους τόνους. Αυτό δεν τον κάνει χαζό, ούτε κι εσένα καλλίτερη από εκείνον.
Σκέψου το..
Να ξέρεις κάτι. Όλα έχουν τη χρησιμότητά τους. Ακόμα και αυτά που (ελλείψει επιγνώσεων και μακρόχρονης επεξεργασίας κάποιων δεδομένων) μπορεί να σου φανούν εσένα εκ πρώτης όψεως α-χρηστα. Όσο περισσότερα προσλαμβάνουμε-μαθαίνουμε, τόσο διευρύνονται οι διανοητικοί μας ορίζοντες. Καλύτερο όχημα απ'την εκμάθηση μιας γλώσσας που ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ είναι το πληρέστερο εκφραστικό μέσο ανώτερων διαδρομών, δε νομίζω να βρεις. Σε παροτρύνω λοιπόν να κάνεις αυτό που κάνω κι εγώ και θα συνεχίσω να το κάνω όσο θα λειτουργεί το μυαλό μου ικανά... να προσπαθείς να τη μαθαίνεις κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο... Ακόμα και τα πνεύματα και τους τόνους της. Κακό σε καμία περίπτωση δεν θα σου κάνει αυτό, ενώ στην πορεία μπορεί... λέω μπορεί, να διαπιστώσεις ότι σου έκανε και καλό!
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ICAROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 3 φορές
Όχι μόνο έβαλαν τις μουτζούρες πάνω από τα γράμματα, αλλά δημιούργησαν και τα σχήματα των πεζών/μικρών που στα περισσότερα γράμματα μικρή ομοιότητα έχουν με τα κεφαλαία, ώστε να μειωθεί η χρήση των σχημάτων των ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Και αυτό είναι ύποπτο. Ποία η σχέση του ''Γ'' με το ''γ'', του ''Δ'' με το ''δ'', ποία η σχέση του ''M'' με το ''μ'', του ''S'' / ''Σ'' με το ''σ''; Άρχισαν να γράφουν με ''ουρές'' -το είπαν ''καλλιγραφία'' και έδερναν για να τη μάθεις, εγώ το λέω ''μουτζούρα''-, αλλοιώνοντας το αρχικό σχήμα κάθε γράμματος.
Και το ερώτημα που θέτω είναι το εξής... Σήμερα που δεν χρειάζεται... να γράφουμε γρήγορα χειρόγραφα ώστε να προκύπτουν τα ''μικρά/πεζά'', αλλά όταν θέλουμε να γράψουμε γρήγορα πατάμε πλήκτρα, ποία η πρακτική χρησιμότητα των ''μικρών/πεζών''; Προσωπικά θα επιθυμούσα να διαγράψω αυτά τα εκτρωματικά σχέδια από την μνήμη μου, τα οποία δεν έχουν πλέον και κανέναν λόγο ύπαρξης.
Και το ερώτημα που θέτω είναι το εξής... Σήμερα που δεν χρειάζεται... να γράφουμε γρήγορα χειρόγραφα ώστε να προκύπτουν τα ''μικρά/πεζά'', αλλά όταν θέλουμε να γράψουμε γρήγορα πατάμε πλήκτρα, ποία η πρακτική χρησιμότητα των ''μικρών/πεζών''; Προσωπικά θα επιθυμούσα να διαγράψω αυτά τα εκτρωματικά σχέδια από την μνήμη μου, τα οποία δεν έχουν πλέον και κανέναν λόγο ύπαρξης.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
- ICAROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ έγραψε:τὸ πολυτονικὸ ὀξύνει τον Νοὺ, τὸ μονοτονικὸ λιγότερο.
Η βελτίωση του δείκτη νοημοσύνης ουδεμία σχέση έχει με την... ''χρήση του πολυτονικού'', αλλά οφείλεται στην ανάγνωση -και κατά δύναμιν γραφή- παλαιοτέρων διαλέκτων, που τυγχάνει να έχουν φτάσει στα μάτια μας μόνον στο πολυτονικό -εκτός μικρών συνήθως κειμένων πρωτοτύπων επιγραφών-. Αι προ-νεοελληνικοί διάλεκτοι, με αποκορύφωμα βεβαίως τις αρχαίες διαλέκτους, είναι εκείνες που εξελίσσουν τον εγκέφαλο -με τις πολύπλοκες συντάξεις, τις λέξεις και φράσεις που δεν χρησιμοποιούμε πλέον, κλπ-, και όχι η... ''χρήση των τόνων και των πνευμάτων'' που ψευδώς και ολιγονόως, διαδίδετε. Όταν μεταγραφούν τα αρχαία κείμενα σε κεφαλαία χωρίς τόνους, η γήινη ανθρωπότητα θα γνωρίσει νέα επίπεδα εξέλιξης. Βλέπετε, λοιπόν, πόσο επιφανειακά αντιμετωπίζετε τα πράγματα; Μένετε στις εντυπώσεις σας, δεν εμβαθύνετε... Καταλήξατε στο ότι τάχα το πολυτονικό ''οξύνει τον νου και βελτιώνει τον δείκτη νοημοσύνης'', ενώ αυτό στην πραγματικότητα το κάνουν οι αρχαίες διάλεκτοι, και όχι οι τρόποι γραφής τους.Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:πάντως όσοι είχαν την χαρά να μάθουν πολυτονικό στο σχολείο τους Αννούλα μου, είναι άνθρωποι με υψηλότερο iq, μεγαλύτερο επίπεδο δημιουργικότητας και ισχυρή αντίληψη, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ (αποδεδειγμένα αυτό, έτσι;) με όσους δεν ήρθαν σε καμμία επαφή με το πολυτονικό...
Επί πλέον είναι παρατηρημένο οτι η πλειονότητα όσων είναι υπέρ του πολυτονικού, είναι και ''πατριώτες ελληνορθόδοξοι'', δηλαδή οι παραλογότεροι άνθρωποι που ήρθαν ποτέ σε ύπαρξη δεδομένου οτι θεωρούν εαυτούς ''Έλληνες πατριώτες'' ενώ παράλληλα πιστεύουν στις ''θεόπνευστες'' κατά ΕΛΛΗΝΩΝ αναφορές των κειμένων που πιστεύουν, ενώ επευφημούν και νέες ανθελληνικές εμπνεύσεις ''απολογηταράδων'', ''παπάδων'' και ''πιστών''. Επιτρέψτε μου να μην θεωρώ τους περισσότερους που είναι υπέρ του πολυτονικού ως ''υψηλού δείκτη νοημοσύνης'', αλλά αντιθέτως, να τους θεωρώ όχι άδικα ως τους πλέον ευκόλως χειραγωγησίμους νόες.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
- Τάλως
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Ναι εγω σου φταιω η η πατατα το συντημα που του παταω το κουμπακι με το γιου τιουμπ και δεν παιζει?ΑρΕλα έγραψε: Tάλε, σου'φτιαξα το βιντεάκι για να φαίνεται στο ποστ, ξεχασιάρη!
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
- ICAROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Το πολυτονικό την καταστρέφει. Μπλοκάρει την κατανόησή της.Τάλως έγραψε:Σηγουρα το πολυτονικο δεν την καταστρεφει και σηγουρα δεν το εκαναν οι (τοτε)αγραμματοι εβραιοι οι οποιοι ουτε υποσταση στο χαρτη του κοσμου σαν μειονοτητα δεν ειχαν.
Για εβραιους θα λεμε μαλλον μετα το +300
Δεν ήταν πάντοτε γνωστοί με αυτά τα ονόματα που είναι σήμερα, ''Εβραίοι'' - ''Ιουδαίοι'' - ''Ισραηλινοί'', ΑΛΛΑ ως ανθελληνική και αντιανθρώπινη πληθυσμιακή ομάδα των παρηκμασμένων και κατεστραμμένων ατλάντων της παρακμιακής περιόδου, υπήρχαν πάντοτε. Μην μένουμε στις εντυπώσεις, επαναλαμβάνω. Εμφαθύνετε. Και ήταν γνωστοί πολύ πριν το ''+300'' που λες με τα σημερινά τους ονόματα. Ας προσέχουμε περισσότερο τι αναπαράγουμε.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
- ArELa
- Founder-Administrator
Φτωχά τα επιχειρήματα και δε θα στίψω κεφάλι για να δίνω αντεπιχειρήματα σε ώτα μη ακουόντων έτσι κι αλλιώς. Θα αρκεστώ να πω το απλό και ολίγον χαζό πλέον, αλλά αρμόζον στην περίσταση: Άσε μας ρε Λευτέρη.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ICAROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Με τη διαφορά ότι εάν δομήσουμε δύο λίστες,
μία με τα δικά μας επιχειρήματα,
και μία με τα δικά σας επιχειρήματα,
''φτωχά'' θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα δικά σας, μόνον.
Και αν μη τι άλλο απλοϊκά και παιδαριώδη.
Αντικειμενικά μιλώντας.
Αντικειμενικά μιλώντας.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
- Mantam Froufrou
Ίκαρε δεν παύεις να μ'εκπλήσσεις...
Ωστόσο, για λόγους που εξήγησε ήδη η Βίκυ, και αρνείσαι να τους δείς, θα συμφωνήσω ξανά μαζί της πως το πολυτονικό δίνει ΕΠΙΓΝΩΣΗ της γλώσσας σε ανθρώπους (έλληνες και μη, δυστυχώς) που έχουν χάσει την πραγματική επαφή με την γλώσσα. Το πολυτονικό για μένα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκτήσεις γλωσσική επίγνωση της ελληνικής, κάτι πολύ σπουδαίο, σπουδαιότατο για την ακρίβεια! Δεν ξέρω τί θα γίνει αν ξαφνικά μαθαίνουν μόνο κεφαλαία οι άνθρωποι, αλλά σε ξαναρωτώ, και δνε μου απάντησες (εντέχνως), τελικά τα κεφαλαία είναι πιο θεϊκά απο τα ιδεογράμματα, γιατί τα ιδεογράμματα είναι αρχαιότερα, και φαίνεται πως είναι πιο κοντά στην λαμπρότερη περίοδο του ελληνισμού... επομένως, γιατί δεν υποστηρίζεις με τέτοιο πάθος τα ιδεογράμματα? Γιατί δεν θα φτάσει σε νέα ύψη η ανθρωπότητα με τα ιδεογράμματα ας πούμε? ΘΕΛΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, δεν θα το ξαναπώ, θα θεωρήσω πως υπεκφεύγεις συνειδητά πλέον...
Βασικά, ό,τι και να θεωρείς εσύ, έχει αποδειχθεί με άπειρες έρευνες (και με λίγη προσωπική παρατήρηση θα το παρατηρήσεις κι εσύ) η αλήθεια των όσων έγραψα, οπότε ανάμεσα στις προσωπικές σου εκτιμήσεις (που δεν είναι κάν εκτιμήσεις, αλλά πίστη ορμώμενη απο φανατισμό) και τις προσωπικές μου εκτιμήσεις (που βασίζονται σε ειλικρινή έρευνα με ανοιχτό μυαλό), μάλλον θα προτιμήσω την δική μου, χωρίς παρεξήγηση, κι έχω και μία υποψία, πως αυτό ακριβώς θα έκανε ένας αληθινά ελεύθερος νούς!
Αννούλα, και πάλι ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν σου έκανα καμμία επίθεση, ήθελα μόνο να γίνω ο καθρέπτης σου για λίγο, είσαι ένα υπέροχο πλάσμα, που υπερασπίζεται με πάθος όσα θεωρεί σωστά και δίκαια, κι αυτό το εκτιμώ αφάνταστα. ο Ερμής είναι κυβερνήτης του ζωδίου μου, οπότε τα πάμε καλά μεταξύ μας
Βίκυ, για άλλη μία φορά με κάλυψες μέχρι εκεί που δεν πάει, εκτός απο το σημείο με το iq της Πέγκυς, το οποίο είναι πέρα για πέρα λάθος (και Πέγκυ με υψηλό iq δεν πάει να ξέρεις, να την λέγανε Παγώνα -ελληνικότατο, βουκολικόν όνομα, να το καταλάβω!!!)
εντιτ:
Και σου ξαναθυμίζω, πως δεν έχεις απαντήσει ουσιαστικά σε κανένα μας επιχείρημα, και σε καμμία ερώτηση/επιχείρημα, αντίθετα επαναλαμβάνεις συνέχεια το ίδιο τροπάρι, με άλλες λέξεις, πράγμα τρομερά κουραστικό για ανθρώπους ελεύθερους σαν εμάς (καλά, έχω μεγάλη έμπνευση σήμερα)
Τώρα εδώ δεν ξέρω τί φταίει, αλλά μάλλον αντιφάσκεις με τα ίδια σου τα λόγια, και έρχεσαι στα λόγια μου? Τελικά ΕΙΝΑΙ οι τρόποι γραφής σημαντικοί (και ενεργειακά ισχυροί) για την εκτίναξη του ανθρώπου σε θεϊκά ύψη, ή δεν είναι? Γιατί, δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά είπες αυτό που λέω σε τόσα πόστ: ο ήχος (οι διάλεκτοι) είναι οι σημαντικοί, όχι τα σχήματα (οι τρόποι γραφής).Καταλήξατε στο ότι τάχα το πολυτονικό ''οξύνει τον νου και βελτιώνει τον δείκτη νοημοσύνης'', ενώ αυτό στην πραγματικότητα το κάνουν οι αρχαίες διάλεκτοι, και όχι οι τρόποι γραφής τους.
Ωστόσο, για λόγους που εξήγησε ήδη η Βίκυ, και αρνείσαι να τους δείς, θα συμφωνήσω ξανά μαζί της πως το πολυτονικό δίνει ΕΠΙΓΝΩΣΗ της γλώσσας σε ανθρώπους (έλληνες και μη, δυστυχώς) που έχουν χάσει την πραγματική επαφή με την γλώσσα. Το πολυτονικό για μένα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκτήσεις γλωσσική επίγνωση της ελληνικής, κάτι πολύ σπουδαίο, σπουδαιότατο για την ακρίβεια! Δεν ξέρω τί θα γίνει αν ξαφνικά μαθαίνουν μόνο κεφαλαία οι άνθρωποι, αλλά σε ξαναρωτώ, και δνε μου απάντησες (εντέχνως), τελικά τα κεφαλαία είναι πιο θεϊκά απο τα ιδεογράμματα, γιατί τα ιδεογράμματα είναι αρχαιότερα, και φαίνεται πως είναι πιο κοντά στην λαμπρότερη περίοδο του ελληνισμού... επομένως, γιατί δεν υποστηρίζεις με τέτοιο πάθος τα ιδεογράμματα? Γιατί δεν θα φτάσει σε νέα ύψη η ανθρωπότητα με τα ιδεογράμματα ας πούμε? ΘΕΛΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, δεν θα το ξαναπώ, θα θεωρήσω πως υπεκφεύγεις συνειδητά πλέον...
Αν είναι με τα κεφαλαία ανδρομέδεια να φτάνω σε τέτοιο σημείο, ώστε να 'ξέρω' και σε τί θεο πιστεύουν όσοι υποστηρίζουν κάτι, τότε καλύτερα να μην τα μάθω ποτέ, ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου! Ούτε Ελληνίδα Ορθόδοξη είμαι, τουλάχιστον όχι το είδος που θα 'ηθελες' πολύ να είμαι, και βασικά, ούτε έχω κάτι με τους έλληνες ορθόδοξους, όπως δεν έχω με τους αρχαιόλατρες, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ δεν είναι φανατισμένοι. Και δυστυχώς είσαι το ίδιο και χειρότερα φανατισμένος, απο πολλούς ορθόδοξους έλληνες, σε βαθμό που σε φοβάμαι Ίκαρε, και πάντως σίγουρα δεν σε εμπιστεύομαι, οπότε γιατί να εμπιστευτώ αυτό που σε έκανε έτσι;Επί πλέον είναι παρατηρημένο οτι η πλειονότητα όσων είναι υπέρ του πολυτονικού, είναι και ''πατριώτες ελληνορθόδοξοι'', δηλαδή οι παραλογότεροι άνθρωποι που ήρθαν ποτέ σε ύπαρξη δεδομένου οτι θεωρούν εαυτούς ''Έλληνες πατριώτες'' ενώ παράλληλα πιστεύουν στις ''θεόπνευστες'' κατά ΕΛΛΗΝΩΝ αναφορές των κειμένων που πιστεύουν, ενώ επευφημούν και νέες ανθελληνικές εμπνεύσεις ''απολογηταράδων'', ''παπάδων'' και ''πιστών''. Επιτρέψτε μου να μην θεωρώ τους περισσότερους που είναι υπέρ του πολυτονικού ως ''υψηλού δείκτη νοημοσύνης'', αλλά αντιθέτως, να τους θεωρώ όχι άδικα ως τους πλέον ευκόλως χειραγωγησίμους νόες.
Βασικά, ό,τι και να θεωρείς εσύ, έχει αποδειχθεί με άπειρες έρευνες (και με λίγη προσωπική παρατήρηση θα το παρατηρήσεις κι εσύ) η αλήθεια των όσων έγραψα, οπότε ανάμεσα στις προσωπικές σου εκτιμήσεις (που δεν είναι κάν εκτιμήσεις, αλλά πίστη ορμώμενη απο φανατισμό) και τις προσωπικές μου εκτιμήσεις (που βασίζονται σε ειλικρινή έρευνα με ανοιχτό μυαλό), μάλλον θα προτιμήσω την δική μου, χωρίς παρεξήγηση, κι έχω και μία υποψία, πως αυτό ακριβώς θα έκανε ένας αληθινά ελεύθερος νούς!
Αννούλα, και πάλι ελπίζω να καταλαβαίνεις πως δεν σου έκανα καμμία επίθεση, ήθελα μόνο να γίνω ο καθρέπτης σου για λίγο, είσαι ένα υπέροχο πλάσμα, που υπερασπίζεται με πάθος όσα θεωρεί σωστά και δίκαια, κι αυτό το εκτιμώ αφάνταστα. ο Ερμής είναι κυβερνήτης του ζωδίου μου, οπότε τα πάμε καλά μεταξύ μας
Βίκυ, για άλλη μία φορά με κάλυψες μέχρι εκεί που δεν πάει, εκτός απο το σημείο με το iq της Πέγκυς, το οποίο είναι πέρα για πέρα λάθος (και Πέγκυ με υψηλό iq δεν πάει να ξέρεις, να την λέγανε Παγώνα -ελληνικότατο, βουκολικόν όνομα, να το καταλάβω!!!)
εντιτ:
το μόνο παιδαριώδες στην όλη συζήτηση είναι οι αντιδράσεις σου, οι οποίες αρχίζουν και πέφτουν κατακόρυφα στο επίπεδο γυμνασιόπαιδου! Ελπίζω να επανέλθεις σύντομα, γιατί εκτός απο κάποιες προσωπικές διαφωνίες, σε θεωρώ αρκετά έξυπνο άνθρωπο, με πολλές γνώσεις (ασχέτως αν σε έχουν πνίξει κάπου...πάντως τις έχεις)Με τη διαφορά ότι εάν δομήσουμε δύο λίστες,
Αντικειμενικά μιλώντας.
Και σου ξαναθυμίζω, πως δεν έχεις απαντήσει ουσιαστικά σε κανένα μας επιχείρημα, και σε καμμία ερώτηση/επιχείρημα, αντίθετα επαναλαμβάνεις συνέχεια το ίδιο τροπάρι, με άλλες λέξεις, πράγμα τρομερά κουραστικό για ανθρώπους ελεύθερους σαν εμάς (καλά, έχω μεγάλη έμπνευση σήμερα)
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- ICAROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Και τα γαλλικά έχουν ''πολυτονικό'', αυτό είχε θετική επίδραση στον δείκτη νοημοσύνης των εγκεφάλων των Γάλλων; Είναι δηλαδή εξυπνότεροι σε σχέση με το πώς ήταν πριν την εφαρμογή του; Δεν νομίζω. Συνεπώς είναι ζήτημα της εν χρήσει διαλέκτου το διανοητικό επίπεδο.
Άλλο διάλεκτος και άλλο γραφή, διάλεκτος είναι ο συγκεκριμένος τρόπος ομιλίας της γλώσσας, όχι η γραφή της. Διευκρινίζω γιατι ορισμένοι μπερδεύουν αυτές τις δύο έννοιες, γραφή με διάλεκτο. Δεν έχουν σχέση εκτός του ότι η γραφή αποτελεί αποτύπωση της διαλέκτου/ομιλουμένης γλώσσας. Και δυνητικά οι εφικτές αποτυπώσεις / γραφές της ίδιας διαλέκτου είναι άπειρες.
Άλλο διάλεκτος και άλλο γραφή, διάλεκτος είναι ο συγκεκριμένος τρόπος ομιλίας της γλώσσας, όχι η γραφή της. Διευκρινίζω γιατι ορισμένοι μπερδεύουν αυτές τις δύο έννοιες, γραφή με διάλεκτο. Δεν έχουν σχέση εκτός του ότι η γραφή αποτελεί αποτύπωση της διαλέκτου/ομιλουμένης γλώσσας. Και δυνητικά οι εφικτές αποτυπώσεις / γραφές της ίδιας διαλέκτου είναι άπειρες.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
- ELectriE
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible
Δηλαδή για να καταλάβω, όσοι εμμένουν στο πολυτονικό, ομιλούν την ελληνική γλώσσα με την προφορά που αρχικώς εσχεδιάσθησαν οι οξείες και τα πνεύματα για να μεταφέρουν; Πολύ περίεργο μου ακούγεται, καθώς εγώ όλους ομοίως τους ακούω να ομιλούν! Αλλά και να γράφουν όπως τα ομιλούν!
Περί επιχειρημάτων και λοιπών δε θα τοποθετηθώ. Το θέατρο του παραλόγου είναι εδώ μέσα.
Περί επιχειρημάτων και λοιπών δε θα τοποθετηθώ. Το θέατρο του παραλόγου είναι εδώ μέσα.
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή
Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Ερμητική Αρχή
- ΙΩΑΝΝΗΣ
- Φρεσκαδούρα
- Irc ψευδώνυμο: ΙΩΑΝΝΗΣ
Mαντάμ Φρουφρού , κάνεις καθαρη επίθεση σε έναν 'φανατισμένο'. Κατι τέτοιο και τα λόγια κατάκρισης ενός αρμονικού σκεπτικού σε καθιστά 'άκρο'. Ο κ.Ίκαρος παραθέτει στοίχεια επιχειρήματα και τεκμήρια. Για να σταθεί κατι που λες δεν αρκεί δημαγωγία. Γίνεσαι άδικη αλλαζόνας και 'φανατισμένη'.
Υπέροχο θεμα.
Υπέροχο θεμα.
- ICAROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έχω αναλυτικότατο σκεπτικό και σοβαρότατη τεκμηρίωση. Εν αντιθέσει με τους υποστηρικτές του ''πολυτονικού'' που κινούνται συναισθηματικά, εξ αιτίας της ταύτισης των παλαιών κειμένων με αυτό το σύστημα, εφ όσον μόνο γραμμένα σε αυτό τα βλέπουν. Εκτός λίγων που είναι γραμμένα στα ΚΕΦΑΛΑΙΑ ''άτονα'' - και στα μικρά/πεζά ''μονό-τονα'' (ελάχιστες εκδόσεις και ιστοσελίδες).
Με άλλα λόγια, το μόνο σημαντικό, το μόνο σοβαρό κατ' εμέ επιχείρημα που θα μπορούσαν να έχουν, είναι ότι:
''έχουν συνηθίσει δεκαετίες τώρα να διαβάζουν τις παλαιές διαλέκτους της ελληνικής στο ''πολυτονικό'',
στο μυαλό τους αυτό το σύστημα έχει ταυτιστεί με τις διαλέκτους αυτές, με τις αρχαιότερες δηλαδή μορφές της Ελλ. Γλώσσας,
έτσι λοιπόν έχει αποκτήσει συναισθηματική αξία για εκείνους,
και γι' αυτό δεν θέλουν να το αλλάξουν''.
Αλλά, ακόμη κι αυτό, δεν το παραδέχονται. Συνεπώς το μόνο σοβαρό επιχείρημα που υπάρχει για την ''θέσιν'' τους, δεν το υποστηρίζουν. Αρκούνται στην γελοιότητα.
Με άλλα λόγια, το μόνο σημαντικό, το μόνο σοβαρό κατ' εμέ επιχείρημα που θα μπορούσαν να έχουν, είναι ότι:
''έχουν συνηθίσει δεκαετίες τώρα να διαβάζουν τις παλαιές διαλέκτους της ελληνικής στο ''πολυτονικό'',
στο μυαλό τους αυτό το σύστημα έχει ταυτιστεί με τις διαλέκτους αυτές, με τις αρχαιότερες δηλαδή μορφές της Ελλ. Γλώσσας,
έτσι λοιπόν έχει αποκτήσει συναισθηματική αξία για εκείνους,
και γι' αυτό δεν θέλουν να το αλλάξουν''.
Αλλά, ακόμη κι αυτό, δεν το παραδέχονται. Συνεπώς το μόνο σοβαρό επιχείρημα που υπάρχει για την ''θέσιν'' τους, δεν το υποστηρίζουν. Αρκούνται στην γελοιότητα.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
- Mantam Froufrou
Re: Πολυτονικό ή μονοτονικό?
invisible είσαι έξυπνη κοπέλα, δεν μ'αρέσει να μου το παίζεις χαζή.
Εμμένετε σε μία αντιπαράθεση και σε ένα 'επιχείρημα' που δεν υφίσταται καν απο την πλευρά μας, όχι απλά με παιδιαριώδη τρόπο πλέον, αλλά επικίνδυνα ΒΛΑΚΩΔΗ! Απο έναν θεωρώ οτι γίνεται κι εσκεμμένα, απο σένα όχι.
Κι εδώ Ιωάννη, μάλλον θα τρόμαξες μ'αυτά που διάβασες, θα είδες τρομερή επίθεση απο την πλευρά μου, κι αυτή τη φορά τουλάστον δεν θα σε κατηγορήσω. Λοιπόν ΙΩΑΝΝΗ καλώς ήρθες καταρχήν, ωραίο το πρώτο πόστ σου, αλλά δυστυχώς δεν μας δίνει πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα σου, πλήν του οτι βλέπεις μάλλον περίεργα το θέμα 'επίθεση' και 'φανατισμός' (*μέχρι το τελευταίο μου πόστ πιθανά, αλλά...απλά αμύνομαι του δικαιώματος να σκέφτομαι σαν άνθρωπος). Παράξενο όμως που δεν βλέπεις καμμία επιθετική διάθεση απο τον κο Ίκαρο...είναι ευγενέστατος εδώ και πολλά πόστ, έτσι; Το 'γελοιότητες', και άλλα ωραιότατα ελληνικά τα χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ...αλλά μάλλον δεν τα έγραψε κεφαλαία και δεν τα είδες, έτσι δεν είναι; Τέλος πάντων, περιμένουμε κανά στίγμα σου να σε γνωρίσουμε. Πριν ονομάσεις με το πρώτο σου πόστ σε ένα φόρουμ καποιον αλλαζόνα, δημαγωγό, άδικο και φανατισμένο, καλό θα είναι α) ή να τηρήσεις σιγή ιχθύος και να παρακολουθείς για να μάθεις ποιός είναι ποιός, ή β) να κρατήσεις μικρό καλάθι, γιατί μπορεί να σου βάλουν τίποτα κούφια πεπόνια μέσα, και μετά να ψάχνεις για μήλα και να μην έχει (αυτό είναι πολύ προχωρημένη διδαχή, θέλει σκέψη). Να ξέρεις επίσης πως η δράση φέρνει αντίδραση, ειδικά η ξαφνική και ΑΝΑΙΤΙΑ δράση. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην κρίση, αλλά κανείς στην κακόβουλη και χωρίς προσωπικό έρεισμα κριτική.
Όσο για σένα Ίκαρε, που έχεις φτάσει σε τέτοια επίπεδα αλλαζονείας που στο τέλος θα γκρεμοτσακιστείς (ούτε την αλλαζονεία του είδες πουθενά ΙΩΑΝΝΗ να υποθέσω...), επειδή η σοβαρή σου κρίση και ο προβληματισμός σου είναι εμφανής μόνο στους ομοίους σου, κάτι που πρέπει να σε παραξενέψει, εγώ θα επιμείνω να κάνω τις 'χαζές' (κατ'εσέ προφανώς, αφού δεν μου απαντάς επιδεικτικά) ερωτήσεις μου, και ίσως τότε δω κι εγώ την σοβαρότητά σου:
1. Ήρθες πλέον πλήρως στα λόγια μου ως προς την φωνητική και την γραπτή μορφή του λόγου με το παρακάτω, κι αυτό απλά σε ρίχνει πολύ στα μάτια μου, αφού φάσκεις, αντιφάσκεις και μας την λές κι απο πάνω για πράγματα που τώρα πια υποστηρίζεις κι εσύ (????):
Τελικά συμφωνήσαμε να υποθέσω πως η ελληνική και η δύναμή της βρίσκεται στην ΠΡΟΦΟΡΑ, στον ΕΚΦΕΡΟΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ, κι όχι στα γράμματα που χρησιμοποιούνται, τα οποία δύνανται να συνδράμουν ή όχι στα παραπάνω, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν φέρουν ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ! Συμφωνήσαμε? Για να κλείνουμε ένα-ένα τα θέματα.
2. Αν συμφωνήσουμε σ'αυτό, τότε πρέπει επιτέλους να μου εξηγήσεις τί λατρεία είναι αυτή με τα ανδρομέδεια κεφαλαία, και γιατί δεν παλεύουμε για τα ιδεογράμματα? Αν δεν συμφωνήσουμε στο παραπάνω, τότε οφείλεις να μου απαντήσεις πώς έγινε η επιλογή των ανδρομέδειων κεφαλαίων κι απο ποιούς, και ποιός πέταξε στον κάλαθο τα ιδεογράμματα!!!!
3. Δεν έχω τρίτο...αυτά τα δύο πραγματάκια θέλω να μου ξεκαθαρίσεις, κι αν κάποιος δεν μπορεί ν'απαντήσει σ'αυτό θα προτιμούσα να μην επαναλάβει απλά τα ίδια και τα ίδια...Τόσα πόστ προσπαθώ ειλικρινά να κάνουμε μία ΑΛΗΘΙΝΗ συζήτηση, και δεν ακολουθείτε ούτε έναν κανόνα αληθινής συζήτησης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σύγχιση και σε όσους μας διαβάζουν ως προς τα επιχειρήματα του καθενός (εδώ κοντεύω να πάθω σύγχιση εγώ, και σε λίγο θα νομίζω οτι αυτά που υποστήριζα δεν τα υποστήριζα, αλλά τα υποστηρίζατε εσείς εξαρχής), και ως προς την ευγένεια ή όχι του καθενός, η οποία ξεχειλίζει απο όλους μας! Ίκαρε, σου υπόσχομαι οτι άν αφήσεις το υφάκι του Ολύμπιου Διός ενσαρκωμένου, θα σου μιλήσω όπως σου αξίζει για την ηλικία σου και το πραγματικό σου επίπεδο. Μέχρι τότε θα είσαι για μένα απλά ένα κακομαθημένο που δεν ξέρει να κάνει συζήτηση πολιτισμένη (ελληνική δηλαδή)...
ΑΝΑΜΕΝΩ
όπως έχουμε πεί εδώ και ούτε ξέρω πόσα πόστ, το πολυτονικό (το οποίο στο τέλος θα με κάνετε να το υποστηρίξω 100% μ'αυτά τα αίσχη που διαβάζω), ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, που για κάποιον που μελετά τις γλώσσες σημαίνει, πως αυτός ο ευλογημένος άνθρωπος που έχει επίγνωση της γλώσσας ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ, και ξέρει να τοποθετεί στην σωστή θέση, στον σωστό χρόνο, και στην ανάλογη περίσταση, ένα γλωσσικό εργαλείο (λέξη, φράση, κτλ). Δεν είπαμε οτι κάνει κάποιον να την προφέρει καλύτερα, ή να την προφέρει καν διαφορετικά. Ένας βλάχος που έχει επίγνωση της γλώσσας, με βλάχικη προφορά θα τα μιλά. invisible πρέπει να μελετήσεις ξανά το ποστ της Βίκυς, γιατί μάλλον δεν το 'άγγιξες' κάν, ή κάνεις οτι δεν το κατάλαβες!Δηλαδή για να καταλάβω, όσοι εμμένουν στο πολυτονικό, ομιλούν την ελληνική γλώσσα με την προφορά που αρχικώς εσχεδιάσθησαν οι οξείες και τα πνεύματα για να μεταφέρουν; Πολύ περίεργο μου ακούγεται, καθώς εγώ όλους ομοίως τους ακούω να ομιλούν! Αλλά και να γράφουν όπως τα ομιλούν!
Εμμένετε σε μία αντιπαράθεση και σε ένα 'επιχείρημα' που δεν υφίσταται καν απο την πλευρά μας, όχι απλά με παιδιαριώδη τρόπο πλέον, αλλά επικίνδυνα ΒΛΑΚΩΔΗ! Απο έναν θεωρώ οτι γίνεται κι εσκεμμένα, απο σένα όχι.
Ναι, όντως, είναι κάτι στο οποίο συμφωνούμε. Βάζετε επιχειρήματα στο στόμα μας που δεν χρησιμοποιήθηκαν, και αρνείστε ν'απαντήσετε σε απολύτως λογικές ερωτήσεις, επιμένωντας να λέτε τα ίδια και τα ίδια εδώ και τόσες σελίδες. Έχει καταντήσει κουραστικό, και παρόλο που δεν είμαι Αινστάιν, έχω όμως την εξυπνάδα να κουράζομαι με την βλακεία, και σου υπόσχομαι πως δεν θα επιμείνω παραπάνω. Με την βλακεία, ώς γνωστόν δεν τα βγάζεις πέρα, κι εγώ δεν επιθυμώ καν να προσπαθήσω.Περί επιχειρημάτων και λοιπών δε θα τοποθετηθώ. Το θέατρο του παραλόγου είναι εδώ μέσα.
Κι εδώ Ιωάννη, μάλλον θα τρόμαξες μ'αυτά που διάβασες, θα είδες τρομερή επίθεση απο την πλευρά μου, κι αυτή τη φορά τουλάστον δεν θα σε κατηγορήσω. Λοιπόν ΙΩΑΝΝΗ καλώς ήρθες καταρχήν, ωραίο το πρώτο πόστ σου, αλλά δυστυχώς δεν μας δίνει πολλά στοιχεία για τον χαρακτήρα σου, πλήν του οτι βλέπεις μάλλον περίεργα το θέμα 'επίθεση' και 'φανατισμός' (*μέχρι το τελευταίο μου πόστ πιθανά, αλλά...απλά αμύνομαι του δικαιώματος να σκέφτομαι σαν άνθρωπος). Παράξενο όμως που δεν βλέπεις καμμία επιθετική διάθεση απο τον κο Ίκαρο...είναι ευγενέστατος εδώ και πολλά πόστ, έτσι; Το 'γελοιότητες', και άλλα ωραιότατα ελληνικά τα χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ...αλλά μάλλον δεν τα έγραψε κεφαλαία και δεν τα είδες, έτσι δεν είναι; Τέλος πάντων, περιμένουμε κανά στίγμα σου να σε γνωρίσουμε. Πριν ονομάσεις με το πρώτο σου πόστ σε ένα φόρουμ καποιον αλλαζόνα, δημαγωγό, άδικο και φανατισμένο, καλό θα είναι α) ή να τηρήσεις σιγή ιχθύος και να παρακολουθείς για να μάθεις ποιός είναι ποιός, ή β) να κρατήσεις μικρό καλάθι, γιατί μπορεί να σου βάλουν τίποτα κούφια πεπόνια μέσα, και μετά να ψάχνεις για μήλα και να μην έχει (αυτό είναι πολύ προχωρημένη διδαχή, θέλει σκέψη). Να ξέρεις επίσης πως η δράση φέρνει αντίδραση, ειδικά η ξαφνική και ΑΝΑΙΤΙΑ δράση. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην κρίση, αλλά κανείς στην κακόβουλη και χωρίς προσωπικό έρεισμα κριτική.
Όσο για σένα Ίκαρε, που έχεις φτάσει σε τέτοια επίπεδα αλλαζονείας που στο τέλος θα γκρεμοτσακιστείς (ούτε την αλλαζονεία του είδες πουθενά ΙΩΑΝΝΗ να υποθέσω...), επειδή η σοβαρή σου κρίση και ο προβληματισμός σου είναι εμφανής μόνο στους ομοίους σου, κάτι που πρέπει να σε παραξενέψει, εγώ θα επιμείνω να κάνω τις 'χαζές' (κατ'εσέ προφανώς, αφού δεν μου απαντάς επιδεικτικά) ερωτήσεις μου, και ίσως τότε δω κι εγώ την σοβαρότητά σου:
1. Ήρθες πλέον πλήρως στα λόγια μου ως προς την φωνητική και την γραπτή μορφή του λόγου με το παρακάτω, κι αυτό απλά σε ρίχνει πολύ στα μάτια μου, αφού φάσκεις, αντιφάσκεις και μας την λές κι απο πάνω για πράγματα που τώρα πια υποστηρίζεις κι εσύ (????):
δυστυχώς καθόλου δεν τα έχουμε μπερδέψει και αυτό λέμε εξαρχής, και μας λέτε άλλα αντί άλλων, μέχρι οτι με τα σχήματα των κεφαλαίων ελληνικών θα γίνουμε θεοί (εξ ου και το πρόβλημά σας με το πολυτονικό και τν ελληνική γενικώς που γράφεται με μικρά), κι όταν είπα πως ο ήχος δημιουργεί και τα σχήματα, και πως ο ήχος είναι αυτός που θεώνει, ο ήχος μεταλλάσει, ξαφνικά διαβάζω σε κάθε πόστ σου οτι άλλο η διάλεκτος άλλη η γραφή...και μας το παίζεις τρελός ξαφνικά, οτι αυτό υποστηρίζεις εξαρχής και εμείς δεν καταλαβαίνουμε! Τρελός στην τρελή δεν γίνεται βρε Ίκαρε... Και έχεις καταντήσει τόσο τραγελαφικός, που πάω στοίχημα πως στο επόμενο μήνυμά σου πάλι τα ίδια θα επαναλαμβάνεις...τραγελαφικός δηλαδή (μην συγχίζεσαι εσύ Ιωάννη, συγκρατήσου)Άλλο διάλεκτος και άλλο γραφή, διάλεκτος είναι ο συγκεκριμένος τρόπος ομιλίας της γλώσσας, όχι η γραφή της. Διευκρινίζω γιατι ορισμένοι μπερδεύουν αυτές τις δύο έννοιες, γραφή με διάλεκτο. Δεν έχουν σχέση εκτός του ότι η γραφή αποτελεί αποτύπωση της διαλέκτου/ομιλουμένης γλώσσας. Και δυνητικά οι εφικτές αποτυπώσεις / γραφές της ίδιας διαλέκτου είναι άπειρες.
Τελικά συμφωνήσαμε να υποθέσω πως η ελληνική και η δύναμή της βρίσκεται στην ΠΡΟΦΟΡΑ, στον ΕΚΦΕΡΟΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑΤΑ, κι όχι στα γράμματα που χρησιμοποιούνται, τα οποία δύνανται να συνδράμουν ή όχι στα παραπάνω, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν φέρουν ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ! Συμφωνήσαμε? Για να κλείνουμε ένα-ένα τα θέματα.
2. Αν συμφωνήσουμε σ'αυτό, τότε πρέπει επιτέλους να μου εξηγήσεις τί λατρεία είναι αυτή με τα ανδρομέδεια κεφαλαία, και γιατί δεν παλεύουμε για τα ιδεογράμματα? Αν δεν συμφωνήσουμε στο παραπάνω, τότε οφείλεις να μου απαντήσεις πώς έγινε η επιλογή των ανδρομέδειων κεφαλαίων κι απο ποιούς, και ποιός πέταξε στον κάλαθο τα ιδεογράμματα!!!!
3. Δεν έχω τρίτο...αυτά τα δύο πραγματάκια θέλω να μου ξεκαθαρίσεις, κι αν κάποιος δεν μπορεί ν'απαντήσει σ'αυτό θα προτιμούσα να μην επαναλάβει απλά τα ίδια και τα ίδια...Τόσα πόστ προσπαθώ ειλικρινά να κάνουμε μία ΑΛΗΘΙΝΗ συζήτηση, και δεν ακολουθείτε ούτε έναν κανόνα αληθινής συζήτησης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σύγχιση και σε όσους μας διαβάζουν ως προς τα επιχειρήματα του καθενός (εδώ κοντεύω να πάθω σύγχιση εγώ, και σε λίγο θα νομίζω οτι αυτά που υποστήριζα δεν τα υποστήριζα, αλλά τα υποστηρίζατε εσείς εξαρχής), και ως προς την ευγένεια ή όχι του καθενός, η οποία ξεχειλίζει απο όλους μας! Ίκαρε, σου υπόσχομαι οτι άν αφήσεις το υφάκι του Ολύμπιου Διός ενσαρκωμένου, θα σου μιλήσω όπως σου αξίζει για την ηλικία σου και το πραγματικό σου επίπεδο. Μέχρι τότε θα είσαι για μένα απλά ένα κακομαθημένο που δεν ξέρει να κάνει συζήτηση πολιτισμένη (ελληνική δηλαδή)...
ΑΝΑΜΕΝΩ
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- ELectriE
- Πορωμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible
Αγαπητή μαντάμ,
Λυπάμαι που σε κάνω να διαβάζεις "αίσχη" μ'αυτά που βγάζει το "βλακώδες" μυαλό μου (γιατί δεν το παίζω "χαζή", απλά έχω χαμηλό iq). Αλλά ως γνωστόν, όταν εμμένεις στη θέση σου, προκαλείς την αντίδραση του άλλου, όταν μάλιστα αυτός πασχίζει να επιβληθεί. Απλά δεν ήξερα ότι δίνουμε εξετάσεις προς εσέ για να μας βαθμολογήσεις με χαρακτηρισμούς. Γιατί, ασφαλώς, μέτρο αναφοράς είναι η δική σου κρίση.
Είχα μια χαζή σκέψη και είπα να την εκφράσω. Γιατί μου είπαν πως το να μη σου επιτρέπουν να λες τη γνώμη σου ονομάζεται φασισμός του λόγου. Εγώ βέβαια αυτά δεν τα πολυκαταλαβαίνω γιατί δεν έχω οξύνεια του νου κι ούτε ξέρω να συντάσσω σωστά τις προτάσεις, πόσο μάλλον να αντιλαμβάνομαι τη γλώσσα μου. Αλλά τώρα ξέρω ότι φταίει η γενιά μου που δε διδάχθηκε το πολυτονικό σύστημα (και κοίτα να δεις κάτι περίεργο... η μαμά μου και η θεία μου που το διδάχθηκαν, είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμένα κάπου αναφέρθηκε μάλιστα ότι θα ήταν και ευτυχισμένες... αλλά θα είναι η εξαίρεση του κανόνα).
Τι έλεγα; Α ναι. Έλεγα ότι το να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος σημαίνει ότι φέρεσαι και σαν σκεπτόμενος άνθρωπος.
Εμείς μάλιστα που ασχολούμαστε με τον εσωτερισμό και την πνευματικότητα, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους με αγάπη, στοργή και κατανόηση. Είναι επειδή έχουμε κοιτάξει σε άλλες διαστάσεις, έχουμε αποκτήσει εμπειρίες με το αστρικό και αντιλαμβανόμαστε την κακόμοιρη θέση των υπολοίπων ανθρώπων... που δεν έχουν γνώσεις. Αλλά εμείς θα τους ανοίξουμε τα μάτια! Δε θα αφήσουμε επικίνδυνους ανθρώπους να τους παραπλανάνε. Θα τους οδηγήσουμε στις κατάλληλες σχολές και τις κατάλληλες διδαχές για να γίνουν σαν κι εμάς. Να μην υπάρχει αντίλογος.
Επίσης, θα τους μάθουμε να κάνουνε διάλογο.
Με όλο το σεβασμό, υποκρίθηκα ειρωνεία για να δεις πώς σε βλέπουν απ'έξω. Θυμάμαι που είχα ακούσει κάτι σοφά λόγια.. να μιλάς στον άλλο στη γλώσσα που καταλαβαίνει. Ασφαλώς γνωρίζω τι θα επακολουθήσει και εκ των προτέρων σου λέω ότι έχεις δίκιο. Ναι, έχεις δίκιο. Πώς θα μπορούσες άλλωστε να έχεις άδικο;! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαμηλά έχω πέσει... Είμαι για φτύσιμο. Είναι αυτά τα... πώς τα λέτε εσείς... τα "εγώ"; Νομίζω πως για λίγο έγινα ο καθρέπτης σου..
Τώρα λέω να πορευθώ στο "Φως", να ξεπλύνω τις αμαρτίες από πάνω μου, να φωτιστώ και να ρίξω και καμιά ξομολόγηση.
Ταπεινά,
κάποια Ασήμαντη.
Λυπάμαι που σε κάνω να διαβάζεις "αίσχη" μ'αυτά που βγάζει το "βλακώδες" μυαλό μου (γιατί δεν το παίζω "χαζή", απλά έχω χαμηλό iq). Αλλά ως γνωστόν, όταν εμμένεις στη θέση σου, προκαλείς την αντίδραση του άλλου, όταν μάλιστα αυτός πασχίζει να επιβληθεί. Απλά δεν ήξερα ότι δίνουμε εξετάσεις προς εσέ για να μας βαθμολογήσεις με χαρακτηρισμούς. Γιατί, ασφαλώς, μέτρο αναφοράς είναι η δική σου κρίση.
Είχα μια χαζή σκέψη και είπα να την εκφράσω. Γιατί μου είπαν πως το να μη σου επιτρέπουν να λες τη γνώμη σου ονομάζεται φασισμός του λόγου. Εγώ βέβαια αυτά δεν τα πολυκαταλαβαίνω γιατί δεν έχω οξύνεια του νου κι ούτε ξέρω να συντάσσω σωστά τις προτάσεις, πόσο μάλλον να αντιλαμβάνομαι τη γλώσσα μου. Αλλά τώρα ξέρω ότι φταίει η γενιά μου που δε διδάχθηκε το πολυτονικό σύστημα (και κοίτα να δεις κάτι περίεργο... η μαμά μου και η θεία μου που το διδάχθηκαν, είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμένα κάπου αναφέρθηκε μάλιστα ότι θα ήταν και ευτυχισμένες... αλλά θα είναι η εξαίρεση του κανόνα).
Τι έλεγα; Α ναι. Έλεγα ότι το να σκέφτεσαι σαν άνθρωπος σημαίνει ότι φέρεσαι και σαν σκεπτόμενος άνθρωπος.
Εμείς μάλιστα που ασχολούμαστε με τον εσωτερισμό και την πνευματικότητα, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους με αγάπη, στοργή και κατανόηση. Είναι επειδή έχουμε κοιτάξει σε άλλες διαστάσεις, έχουμε αποκτήσει εμπειρίες με το αστρικό και αντιλαμβανόμαστε την κακόμοιρη θέση των υπολοίπων ανθρώπων... που δεν έχουν γνώσεις. Αλλά εμείς θα τους ανοίξουμε τα μάτια! Δε θα αφήσουμε επικίνδυνους ανθρώπους να τους παραπλανάνε. Θα τους οδηγήσουμε στις κατάλληλες σχολές και τις κατάλληλες διδαχές για να γίνουν σαν κι εμάς. Να μην υπάρχει αντίλογος.
Επίσης, θα τους μάθουμε να κάνουνε διάλογο.
Με όλο το σεβασμό, υποκρίθηκα ειρωνεία για να δεις πώς σε βλέπουν απ'έξω. Θυμάμαι που είχα ακούσει κάτι σοφά λόγια.. να μιλάς στον άλλο στη γλώσσα που καταλαβαίνει. Ασφαλώς γνωρίζω τι θα επακολουθήσει και εκ των προτέρων σου λέω ότι έχεις δίκιο. Ναι, έχεις δίκιο. Πώς θα μπορούσες άλλωστε να έχεις άδικο;! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χαμηλά έχω πέσει... Είμαι για φτύσιμο. Είναι αυτά τα... πώς τα λέτε εσείς... τα "εγώ"; Νομίζω πως για λίγο έγινα ο καθρέπτης σου..
Τώρα λέω να πορευθώ στο "Φως", να ξεπλύνω τις αμαρτίες από πάνω μου, να φωτιστώ και να ρίξω και καμιά ξομολόγηση.
Ταπεινά,
κάποια Ασήμαντη.
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή
Ερμητική Αρχή
- Diagalaksiaki
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Επικοινωνία:
Αδελφούλα
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
- Spirit oF Fire
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
χχχχχχχχχχχχχχχχ φτού σού ποταπή καί ιταμή nvisible.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
- ICAROS
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Παιδιά έχετε ξεφύγει.
Κάθε θέμα δεν είμαστε εμείς.
Είναι το θέμα.
Δεν εξετάζουμε... ''ποιος έχει δίκιο''.
Ψάχνουμε, τι ισχύει
...και τι δεν ισχύει.
Τι πρέπει να παραμείνει ως έχει
Τι να βελτιωθεί
Τι να φύγει
Να καταστραφεί
Και από κάτι άλλο να αντικατασταθεί.
Οι διαλεγόμενοι
- Δεν πρέπει να προσπαθούν να αποδείξουν εαυτούς
''σωστούς'', ή... ''μάγκες'',
και να βγάλουν τους άλλους σφάλλοντες και ''λάθος''.
Αυτή η τακτική ανήκει σε νοοτροπία υπανθρώπων.
- Την Αλήθεια επί του κάθε ζητήματος ψάχνουν.
όταν ο άλλος τους την δείχνει,
έχει κάνει δηλαδή σκέψεις που εκείνοι δεν έκαναν ΑΚΟΜΗ,
οφείλουν να τις κάνουν και εκείνοι - χωρίς εγωϊσμούς,
και να την παραδέχονται. (την Αλήθεια)
Ή να σιωπούν, εάν δεν τους είναι ευχάριστη -η Αλήθεια- για τον α - β λόγο.
Όχι να επιμένουν παραλόγως ότι τα πράγματα...
''είναι έτσι'' (!)
όπως θα ήθελαν να είναι,
- εφ όσον πλέον γνωρίζουν ότι δεν είναι.
Αυτά προς όσους συνηθίζουν να το γυρίζουν ''επί προσωπικού''.
''Είσαι ''αυτό'' (θετικό), ...''
''Δεν το περίμενα αυτό από εσένα που είσαι ''έτσι'' (θετικό), είσαι ''αλλιώς'' (άλλο θετικό), ...''
Έλεος δηλ, τι σχεση έχουν αυτά με το κάθε θέμα;
Όπου τα βρίσκετε μπαστούνια και δεν έχετε επιχειρήματα,
και ''ηττάται ο εγωϊσμός σας'',
θυμάστε οτι... ''δεν το περιμένατε αυτό από εμένα'';
Πάτε καλά;
[Αυτό το κάνουν συστηματικά 3 άτομα εδώ μέσα,
και το θυμήθηκα επειδή το γυρίσατε σε προσωπικές αναφορές ]
Κάθε θέμα δεν είμαστε εμείς.
Είναι το θέμα.
Δεν εξετάζουμε... ''ποιος έχει δίκιο''.
Ψάχνουμε, τι ισχύει
...και τι δεν ισχύει.
Τι πρέπει να παραμείνει ως έχει
Τι να βελτιωθεί
Τι να φύγει
Να καταστραφεί
Και από κάτι άλλο να αντικατασταθεί.
Οι διαλεγόμενοι
- Δεν πρέπει να προσπαθούν να αποδείξουν εαυτούς
''σωστούς'', ή... ''μάγκες'',
και να βγάλουν τους άλλους σφάλλοντες και ''λάθος''.
Αυτή η τακτική ανήκει σε νοοτροπία υπανθρώπων.
- Την Αλήθεια επί του κάθε ζητήματος ψάχνουν.
όταν ο άλλος τους την δείχνει,
έχει κάνει δηλαδή σκέψεις που εκείνοι δεν έκαναν ΑΚΟΜΗ,
οφείλουν να τις κάνουν και εκείνοι - χωρίς εγωϊσμούς,
και να την παραδέχονται. (την Αλήθεια)
Ή να σιωπούν, εάν δεν τους είναι ευχάριστη -η Αλήθεια- για τον α - β λόγο.
Όχι να επιμένουν παραλόγως ότι τα πράγματα...
''είναι έτσι'' (!)
όπως θα ήθελαν να είναι,
- εφ όσον πλέον γνωρίζουν ότι δεν είναι.
Αυτά προς όσους συνηθίζουν να το γυρίζουν ''επί προσωπικού''.
''Είσαι ''αυτό'' (θετικό), ...''
''Δεν το περίμενα αυτό από εσένα που είσαι ''έτσι'' (θετικό), είσαι ''αλλιώς'' (άλλο θετικό), ...''
Έλεος δηλ, τι σχεση έχουν αυτά με το κάθε θέμα;
Όπου τα βρίσκετε μπαστούνια και δεν έχετε επιχειρήματα,
και ''ηττάται ο εγωϊσμός σας'',
θυμάστε οτι... ''δεν το περιμένατε αυτό από εμένα'';
Πάτε καλά;
[Αυτό το κάνουν συστηματικά 3 άτομα εδώ μέσα,
και το θυμήθηκα επειδή το γυρίσατε σε προσωπικές αναφορές ]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ICAROS την Τετ 28 Ιαν 2009, 07:36, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞Ι∞Α∞Ο∞✩
✩∞Κ∞Ρ∞Σ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
- ΙΩΑΝΝΗΣ
- Φρεσκαδούρα
- Irc ψευδώνυμο: ΙΩΑΝΝΗΣ
Η χρήση του πολυτονικού είναι κατα την ταπεινή μου άποψη καθαρός πιθηκισμός. Τα πνεύματα δεν μεταφράζονται ούτε διαβάζονται. Είναι αισχρά διακοσμητικά στοιχεία τα οποια διαστρεβλώνουν την Ελληνική αντικαθιστώντας γράμματα. Και λυπάμαι που είστε διατεθιμένοι να κάνετε εκπτώσεις πείνας στην αρχαία Ελληνική η οποία Μαντάμ Φρουφρου είναι η ΤΕΛΕΙΑ (όπως θες) γλώσσα πίστεψε με, με ''μαθηματική'' ακρίβεια. Το πολυτονικό σύστημα δημιουργήθηκε για έναν και μόνο σκοπό. Να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιληφθούν την γλώσσα μας. Δηλαδή είναι ένα υποκατάστατο της αρχαίας Ελληνικής και οι δημιουργοί της ήταν πολυ απλά μίμοι. Αναφέρεσαι στον Α.Παπαδιαμάντη και εγώ με την σειρά μου θα αναφερθώ στον Αριστοτέλη. Ο Αριστοτέλης ενώ έγραφε κάποιο κείμενο το οποίο ήταν ορθό και λογικό ξαφνικά έδινε ένα ολόκληρο κεφαλαίο κείμενο με συνεχόμενες κώδικες λέξεις. Οι ειδικοί ισχυρίζονται οτι πρόκειται για διαλείψεις του Αριστοτέλη, και όμως εκεί κρύβονται πόλλα μηνύματα τα οποία ήθελε να περάσει ο ίδιος. Εαν μπορείς κατανόησε τα. Εκεί είναι η μαγεία της γλώσσας. Νομίζεις οτι το να ομιλείς ''άτονα'' είναι οπισθοδρομικό. Κατα πόσο θεωρείς τους ''αρχαίους'', αρχαίους με γνώμονα την σημερινή εποχή; Εγώ καθόλου.
Εγώ αναφέρομαι σε εσένα και εσυ προσπαθείς να δικαιολογηθείς δίχως νόημα, λέγοντας όπως θα έλεγε ενα νήπιο κατα την διάρκεια μιας σκανδαλιάς ''Δεν το έκανα εγώ'' ή ακομα καλύτερα ''Δεν ήμουν μόνο εγώ''.Παράξενο όμως που δεν βλέπεις καμμία επιθετική διάθεση απο τον κο Ίκαρο...είναι ευγενέστατος εδώ και πολλά πόστ, έτσι;
- ArELa
- Founder-Administrator
Τι λέτε ωρέ κοπέλια, σοβαρά;
Αμ δε θα σταθεροποιηθεί η ασύρματη (κλέφτρα) σύνδεσή μου εδώ; Θα σταθεροποιηθεί...Αλλά κι αν δεν τα καταφέρω από 'δω που είμαι, μη σκάτε, έχω και σταθερή νόμιμη και κατά δική μου σύνδεση στο σπίτι! Θα το γλεντήσουμε καλά όταν σας περιαδράξω! Αναμείνατε, επανέρχομαι δρυμύτερη. Μπορεί να με κάλυψε σε σημεία-κλειδιά η ψηλή-θεόρατη εδώ, αλλά θα πω κι εγώ τα φωνήεντά μου, αν μη τι άλλο να μη νιώθει μονάχη της η μανάρα μου εδώ!
(φτου γμτ, θα γούσταρα αυτή τη συζήτηση διά ζώσης να τρελαίναμε κανονικά θαμώνες και γκαρσόνια στη Ραμνούς! )
Αμ δε θα σταθεροποιηθεί η ασύρματη (κλέφτρα) σύνδεσή μου εδώ; Θα σταθεροποιηθεί...Αλλά κι αν δεν τα καταφέρω από 'δω που είμαι, μη σκάτε, έχω και σταθερή νόμιμη και κατά δική μου σύνδεση στο σπίτι! Θα το γλεντήσουμε καλά όταν σας περιαδράξω! Αναμείνατε, επανέρχομαι δρυμύτερη. Μπορεί να με κάλυψε σε σημεία-κλειδιά η ψηλή-θεόρατη εδώ, αλλά θα πω κι εγώ τα φωνήεντά μου, αν μη τι άλλο να μη νιώθει μονάχη της η μανάρα μου εδώ!
(φτου γμτ, θα γούσταρα αυτή τη συζήτηση διά ζώσης να τρελαίναμε κανονικά θαμώνες και γκαρσόνια στη Ραμνούς! )
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Τάλως
Μα και βεβαια τα πνευματα δεν διαβαζοται και δεν μεταφραζονται1! αλλα προφερονται!!!
Και βεβαια τα χρειαζομαστε γιατι μονο σαν τους αρχαιους δεν μιλαμε!!!
να μαθετε πρωτα να λετε τοπι/ η σφαιρα και οχι το βαρβαρο "μπ"αλα οχι αυγο αλλα "ωο" λοπος και οχι ρουχο
οταν θα τα μαθουμε αυτα... και μαθουμε να μιλαμε οπως οφειλουμε ... τοτε και μονο τοτε ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθουν οι τονοι.
να μαθετε πρωτα να λετε τοπι/ η σφαιρα και οχι το βαρβαρο "μπ"αλα οχι αυγο αλλα "ωο" λοπος και οχι ρουχο
οταν θα τα μαθουμε αυτα... και μαθουμε να μιλαμε οπως οφειλουμε ... τοτε και μονο τοτε ΠΡΕΠΕΙ να καταργηθουν οι τονοι.
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
- Diagalaksiaki
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Επικοινωνία:
Πιστεύεις πως το πολυτονικό θα σε βοηθήσει να απαγγείλεις σωστά ένα αρχαίο κείμενο, αν δεν ξέρεις ήδη την προφορά;Τάλως έγραψε:Μα και βεβαια τα πνευματα δεν διαβαζοται και δεν μεταφραζονται1! αλλα προφερονται!!!
Υ.Γ. ΙΩΑΝΝΗ καλώς ήρθες στα Ιδεογραφήματα . Περιμένουμε περισσότερες τοποθετήσεις από σένα, καθώς και το προσωπικό σου στίγμα.
- Τάλως
γιατι εσυ πιστευεις οτι μιλας με τη σωστη προφορα ωστε να "απαγγείλεις σωστά ένα αρχαίο κείμενο"
οπως ειπες?
οπως ειπες?
- Τάλως
δεν εχουμε σημερα την αρχια προφορα! δεν μιλαμε πλεον τραγουδιστα....