Πολυτονικό ή μονοτονικό?

Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 3 φορές

Re: Πλειάδιοι - Oι φέροντες την αυγή

Δημοσίευση από ICAROS » Δευ 26 Ιαν 2009, 22:07

Επαναλαμβάνω ότι αυτή η μέθοδος γραφής δεν προϋπήρχε, αλλά επινοήθηκε την περίοδο που μεταφράστηκαν στην τότε ελληνική διάλεκτο, τα ιουδαϊκά κείμενα της ''Παλαιάς Διαθήκης'', αυτό από μόνο του είναι ένδειξη ακαταλληλότητος του συστήματος αυτού. Δεν είναι δυνατόν εκείνοι που έκαναν τα Υβραϊκά κείμενα κατανοητά για ελληνοφώνους, να επενόησαν ''υγιές'' σύστημα γραφής.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 26 Ιαν 2009, 22:15

Συμφωνώ απολύτως με τον ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟ για το συγκεκριμένο θέμα (πολυτονικό) και διαφωνώ οριζοντίως διαγωνίως και καθέτως μαζί σου Ίκαρε, όπως καλά γνωρίζεις. :cool:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible

Δημοσίευση από ELectriE » Δευ 26 Ιαν 2009, 22:18

Για το μονοτονικό-πολυτονικό σύστημα έχουν αναφερθεί πολλά σε διάφορα τόπικς. Όμως αν θέλετε να κάνετε τις επισημάνσεις σας, υπάρχει συγκεκριμένο ανοιχτό θέμα εδώ. Οπότε μην ξεφεύγετε του θέματος στο παρόν τόπικ.

Υ.Γ. Παρόλ' αυτά, συμφωνώ με τον Ίκαρο. Με τόνους-πνεύματα ή όχι, η προφορά της γλώσσας μας έχει αλλάξει προ πολλού.. οπότε είναι ά-χρηστο.
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Δευ 26 Ιαν 2009, 22:19

Δηλαδή το οτι επινοήθηκε την περίοδο που μεταφράστηκαν τα Υβραϊκά κείμενα στα Ελληνικά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν αργότερα εναντίον των ΕΛΛΗΝΩΝ δομώντας την θρησκεία του αίσχους που κατέστρεψε και γενοκτόνησε, σας αφήνει παγερά αδιάφορους, ωραία λοιπόν, εμένα δεν με αφήνει και εφ'όσον το γνωρίζω, θα πολεμώ αυτό το σύστημα έως του Τέλους. (της Τελείωσης. - Και του τέλους του :lol: -)
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δημοσίευση από ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ » Δευ 26 Ιαν 2009, 22:28

Ἴκαρε εἶπα ἐγῶ ὅτι προϋπῆρχε;; Ἱδρύθηκε ἐπὶ Μ. Ἀλεξάνδρου για να μάθουν σωστὰ ἑλληνικὰ οἱ βάρβαροι.

Ἐσὺ ἀντὶ νὰ ἐπιχειρηματολογήσῃς στὸ πολυτονικὸ καθεαυτῷ, ἀποδεικνύεις τὴν ἀκαταλληλότητὰ του ἀπὸ τὸ γεγονὸς ὅτι τὸ χειρίσθηκε ἡ Π. Διαθήκη (!!!!)

Δηλαδῆ ἄν τὸ χρησιμοποιοῦσε ὁ Λυκοῦργος θὰ ᾖτο ὀρθό, ἐνῷ ἐπειδὴ τὸ χρησιμοποιοῦν οἱ ἐκκλησιαστικοὶ εἶναι λάθος;;;

Ἠλέκτρα λές:

"Υ.Γ. Παρόλ' αυτά, συμφωνώ με τον Ίκαρο. Με τόνους-πνεύματα ή όχι, η προφορά της γλώσσας μας έχει αλλάξει προ πολλού.. οπότε είναι ά-χρηστο."

Ἡ προφορὰ τῆς γλῶσσας ἔχει ἀλλάξει (ΧΑΛΑΣΕΙ) πρὸ πολλοῦ. Ἅρα ἀς τὸ πάρῃ ὁ διάολος;;

Καὶ ἀν σε λίγο λατινικοποιήσουν τοὺς χαρακτῆρες (τὸ ετοιμάζουν), οἱ ἑλληνικοὶ χαρακτῆρες θὰ εἶναι πλέον ά-χρηστοι;

Θυμηθῇτε ὅτι τὸ πολυτονικὸ ἐπενοήθη γιὰ να μάθουν ἑλληνικὰ οἱ βάρβαροι.

Σήμερα εὑρισκόμεθα σὲ ὅμοια θέσι: Πρέπει να μάθουν ἑλληνικὰ οἱ βάρβαροι νεοέλληνες.

Τὰ ὑπόλοιπα στό περὶ πολυτονικοῦ φόρουμ.

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Δευ 26 Ιαν 2009, 22:29

Επειδή το θέμα του πολυτονικού με είχε απασχολήσει απο πολύ καιρό, το είχα ψάξει, κι ομολογώ πως ακόμα δεν έχω καταλήξει πλήρως, αλλά πάντως αυτό που λές Ίκαρε δεν είναι και πολύ ακριβές! Για την ακρίβεια όλες οι πηγές που έχω βρεί απο τότε που ψάχνω αναφέρουν πως στην ουσία το πολυτονικό δημιουργήθηκε απο τους Αλεξανδρινούς λόγιους για να διδάσκονται οι ξένοι τα ελληνικά (το αντίθετο απο αυτό που λές στην ουσία), γιατί το πολυτονικό εξέφραζε και των φωνολογική διάσταση της γλώσσας, το πώς προφέρονταν η γλώσσα εκείνη την εποχή.

ένα καλό αθράκι που βρήκα βιαστικά ψάχνοντας είναι αυτό: http://kratylos.blogspot.com/2005/12/blog-post_07.html

και το μονοτονικό φαίνεται να επιβλήθηκε απο εξωτερικούς παράγοντες (κράτος), αλλά στην ουσία ήταν ανάγκη κοινωνική..η ελληνική γλώσσα έχει μία συνέχεια...δεν μας έκαναν τίποτα οι εβραίοι, κι επιτέλους δεν φταίνε αυτοί για όλα!

Αιθερόδρομε τα μεγάλα πνεύματα :)
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Δευ 26 Ιαν 2009, 22:33

ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΕ δεν το ''δημιούργησε ο Αλέξανδρος'' ούτε καν το δημιούργησαν οι του Αλεξάνδρου, αλλά οι των μετά τον Αλέξανδρο. Ακριβώς εκείνους, ορισμένους εκ των Αλεξανδρινών θεωρώ ανθέλληνες φιλοϋβραίους ή και υβραιοπληρωμένους που ''έμπασαν'' την Παλαιά Διαθήκη, καθώς και τους κατοπινούς που την ανέχονταν και την ανέχονται έως και σήμερα, μαζί με την φάρα που την συντηρεί μαζί με το σύστημά της.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Diagalaksiaki
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Diagalaksiaki » Δευ 26 Ιαν 2009, 23:05

nvisible έγραψε: Υ.Γ. Παρόλ' αυτά, συμφωνώ με τον Ίκαρο. Με τόνους-πνεύματα ή όχι, η προφορά της γλώσσας μας έχει αλλάξει προ πολλού.. οπότε είναι ά-χρηστο.
Κι εγώ συμφωνώ. :thumb:
Εξάλλου, το πολυτονικό πιο πολύ μπερδεύει, παρά καλό κάνει. Ένα σωρό άχρηστοι κανόνες, που στην ουσία δεν βοηθούν στη σωστή προφορά. Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ, είναι γιατί στα σχολεία ξεκινούν την εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών με τους κανόνες τονισμού;
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Δευ 26 Ιαν 2009, 23:07

Επειδή όπως έγραψα το κράτος τους βασίζεται στην ιουδαϊκή ΠΔ και στο πολυτονικό της πρώτης μετάφρασής της. Πρέπει να διαβάζεις σωστά την ΠΔ τους, όπως την πρωτο-μετέφρασαν για τους Ελληνοφώνους.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Δευ 26 Ιαν 2009, 23:17

η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται όταν η λήγουσα είναι μακρά

(σημασία δεν έχει ποίος εφηύρε τι, αλλά η χρήσις της εφευρέσεως)
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Δευ 26 Ιαν 2009, 23:53

Και, Φρουφρού, ουδέποτε είπα ότι το πολυτονικό πρωτο-χρησιμοποιήθηκε στην ΠΔ. Ανέφερα οτι δημιουργήθηκε την περίοδο που αυτή μεταφράστηκε στα ελληνικά, και από τους ίδιους που την μετέφρασαν - και αυτό ακριβώς είναι το ύποπτο για το πολυτονικό. Να είμαστε ακριβείς σε ό,τι λέμε.

Δηλαδή τόσοι προγενέστεροι χρησιμοποιούσαν τόσους διαφορετικούς τρόπους γραφής και οι... αλεξανδρινοί που έμπασαν και τα θρηκευτικά εβραϊκά κείμενα... επενόησαν τον σωστότερο τρόπο γραφής; Μην τρελαθούμε δηλ κιόλας... Λίγο έλεος...
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 27 Ιαν 2009, 00:07

ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ έγραψε:Ἠλέκτρα λές:
Γιατί τη λες Ηλέκτρα καλό μου? Αθηνά τη λένε :lol: :lol:

ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ έγραψε:
Ἡ προφορὰ τῆς γλῶσσας ἔχει ἀλλάξει (ΧΑΛΑΣΕΙ) πρὸ πολλοῦ. Ἅρα ἀς τὸ πάρῃ ὁ διάολος;;

Καὶ ἀν σε λίγο λατινικοποιήσουν τοὺς χαρακτῆρες (τὸ ετοιμάζουν), οἱ ἑλληνικοὶ χαρακτῆρες θὰ εἶναι πλέον ά-χρηστοι;

Θυμηθῇτε ὅτι τὸ πολυτονικὸ ἐπενοήθη γιὰ να μάθουν ἑλληνικὰ οἱ βάρβαροι.

Σήμερα εὑρισκόμεθα σὲ ὅμοια θέσι: Πρέπει να μάθουν ἑλληνικὰ οἱ βάρβαροι νεοέλληνες.

Τὰ ὑπόλοιπα στό περὶ πολυτονικοῦ φόρουμ.

:worship: :clap:

Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:Επειδή το θέμα του πολυτονικού με είχε απασχολήσει απο πολύ καιρό, το είχα ψάξει, κι ομολογώ πως ακόμα δεν έχω καταλήξει πλήρως, αλλά πάντως αυτό που λές Ίκαρε δεν είναι και πολύ ακριβές! Για την ακρίβεια όλες οι πηγές που έχω βρεί απο τότε που ψάχνω αναφέρουν πως στην ουσία το πολυτονικό δημιουργήθηκε απο τους Αλεξανδρινούς λόγιους για να διδάσκονται οι ξένοι τα ελληνικά (το αντίθετο απο αυτό που λές στην ουσία), γιατί το πολυτονικό εξέφραζε και των φωνολογική διάσταση της γλώσσας, το πώς προφέρονταν η γλώσσα εκείνη την εποχή.

ένα καλό αθράκι που βρήκα βιαστικά ψάχνοντας είναι αυτό: http://kratylos.blogspot.com/2005/12/blog-post_07.html

και το μονοτονικό φαίνεται να επιβλήθηκε απο εξωτερικούς παράγοντες (κράτος), αλλά στην ουσία ήταν ανάγκη κοινωνική..η ελληνική γλώσσα έχει μία συνέχεια...δεν μας έκαναν τίποτα οι εβραίοι, κι επιτέλους δεν φταίνε αυτοί για όλα!

Αιθερόδρομε τα μεγάλα πνεύματα :)
Πεγκουλίνι μου, :urock:
Σαφώς δεν φταίνε αυτοί για όλα- τουλάχιστον όχι σε ό,τι αφορά εμάς! Φταίμε ΠΡΩΤΑ εμείς με τις μειωμένες αντιστάσεις μας, την έλλειψη παιδείας, την αποχαυνωτίλα και τον ωχαδερφισμό που επιτρέπουμε τη διάβρωση σε πολλά...!

nvisible έγραψε:Για το μονοτονικό-πολυτονικό σύστημα έχουν αναφερθεί πολλά σε διάφορα τόπικς. Όμως αν θέλετε να κάνετε τις επισημάνσεις σας, υπάρχει συγκεκριμένο ανοιχτό θέμα εδώ. Οπότε μην ξεφεύγετε του θέματος στο παρόν τόπικ.
Θα μεταφέρω και θα συνενώσω τα ποστς που αφορούν το πολυτονικό σ'εκείνο το νήμα, οπότε μη σκας, συνεχίζουμε κι εδώ για την ώρα δεν πειράζει.
Υ.Γ. Παρόλ' αυτά, συμφωνώ με τον Ίκαρο. Με τόνους-πνεύματα ή όχι, η προφορά της γλώσσας μας έχει αλλάξει προ πολλού.. οπότε είναι ά-χρηστο.
Απαντώ σ'εσένα και μέσα από σένα και στον Λευτέρη:

Ο Σαίξπηρ που'ζησε πριν 5 αιώνες, έκανε χρήση της αγγλικής γλώσσας που έχει πάψει προ πολλού να ομιλείται απ'τους αγγλόφωνους. Κάτι σαν την καθαρεύουσά μας αν θες. Φαντάζομαι θα ξέρεις (κι αν δεν το ξέρεις σ'ενημερώνω) πώς φυλάνε, τιμούν, σέβονται, ασπάζονται και επαινούν την σαιξπηρική αγγλική, παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί επί του πρακτέου "α-χρηστη", στο βαθμό που δεν χρησιμοποιείται πλέον! Όταν ανεβάζουν ΣΗΜΕΡΑ Μπέκετ, Άμλετ, Οθέλο και δε συμμαζεύεται, τη σαιξπηρική αγγλική χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί στις ατάκες τους, ΟΧΙ την καθομιλουμένη!!

Για να δούμε τώρα κι εμάς που η ιστορία, η λογοτεχνία, η γραμματεία μας, πάει πολλούς αιώνες πιο πίσω: Αν θες να μιλήσουμε για την καθαρεύουσα, ποιος από σας τους νεότερους έχετε διαβάσει Παπαδιαμάντη που όλες οι αφηγήσεις του (πλην των διαλόγων) είναι στην καθαρεύουσα; Αν το ποσοστό πιάνει μετά βίας το 2-3% των Ελλήνων της γενιάς σου, είναι ζήτημα. Οι υπόλοιποι βλέπουν Παπαδιαμάντη και το βάζουν φρικαρισμένοι στα πόδια. Θες να πάμε και μια αντιδιαστολή στα αρχαία θεατρικά έργα και πώς "ανεβαίνουν" ΣΗΜΕΡΑ αυτές παραστάσεις όπως ο Πλούτος του Αριστοφάνη, η Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευρυπίδη, Η Αντιγόνη, ο Οιδίπους Τύραννος, ή ο επί Κολωνώ του Σοφοκλή, και ένα σωρό άλλα; Στην αρχαιοελληνική ή μήπως στην καθομιλουμένη-δημοτική ή και μαλλιαρή ακόμα;

Λίγο λίγο ακρωτηριάζεται η γλώσσα μας. Το να πολεμά κανείς για να την ακρωτηριάσει κι άλλο, μόνον αγάπη για τον Ελληνισμό το πνεύμα και τα γράμματά του δεν καταδεικνύει και μάλλον εξυπηρετεί την ατζέντα κάποιων λαμογιών στα πλαίσια των "εντολών" που έδωσε το πάλαι ποτέ ο κ. Κίσινγκερ μεταξύ των οποίων ήταν και η παρότρυνση: "Εννοώ βέβαια, να χτυπήσουμε τη γλώσσα τους... τη θρησκεία τους... τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα...έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε τη δυνατότητά τους να αναπτύσσονται..." κλπ κλπ.
(Ξανασκέψου λοιπόν Λευτέρη ΤΙ ακριβώς πολεμάς και για ποιον δίνεις αυτή τη μάχη)

Αλλοτριώθηκα κι εγώ που απ'τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού έμαθα να γράφω με το πολυτονικό και τώρα (όταν γράφω με το χέρι που ακόμα ασυναίσθητα χρησιμοποιώ το πολυτονικό) δεν είναι λίγες οι φορές που κοντοστέκομαι διστακτικά στην αβεβαιότητα αν πρέπει να βάλω ψιλή ή δασεία, οξεία ή περισπωμένη σε μια λέξη...

Το μόνο που μένει να πω είναι:

ΔΙΑΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
ΜΗΝ ΤΗΝ ΞΕΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ
ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ. ΜΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 27 Ιαν 2009, 02:00

Και, Φρουφρού, ουδέποτε είπα ότι το πολυτονικό πρωτο-χρησιμοποιήθηκε στην ΠΔ.
Και, Ίκαρε, ουδέποτε ειπα οτι είπες τέτοιο πράγμα! Αλλά εστιάζεις εκεί, κι αυτό έχει σημασία. Νομίζω η συνολική απάντηση της Βίκυς είναι υπέρ-αρκετή για μένα, με καλύπτει πλήρως. Ξέρεις, κι εγώ το Βυζάντιο το σιχαίνομαι, αλλά δεν μπορώ ξαφνικά να το ακυρώσω ως μέρος της Ελληνικής ιστορίας. είναι κομμάτι μας κι αυτό. Αντί να σβήνουμε κομμάτια, ή να βλέπουμε με μισό μάτι την ίδια μας την γλώσσα, όπως χρησιμοποιήθηκε σε συγκεκριμένες εποχές, καλύτερα να την μελετήσουμε, και να δούμε πόσο δυνατότερη είναι τελικά η γλώσσα μας, παρά τις επιθέσεις, τί αριστουργήματα έδωσε, ακόμα και με τις δασείες και οξείες που τόσο σιχαίνεσαι. Ο Παπαδιαμάντης είναι μόνο ένα μικρότατο παράδειγμα μπροστά στον πλούτο της ελληνικής γραμματείας που σώζεται στην καθαρεύουσα...ας μην τα πατάμε όλα πιά! Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ!
Αυτό δεν σημαίνει οτι αφήνουμε τον κάθε τυχάρπαστο να μας την διαλύσει κι άλλο, αλλά είμαι σίγουρη οτι ακόμα και ακρωτηριασμένη αν την αφήσουν, θα βρεί τρόπους να μεγαλουργήσει, γιατί η δύναμη της Ελληνικής δεν είναι μόνο ο γραπτός λόγος, αλλά κυρίως ο προφορικός...οι ελληνικές λέξεις είναι ιερές, και αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να τις αλλάξουν στην συνείδησή μας μέσω του γραπτού λογου, κάνοντάς μας ηλίθιους, που δεν θα ξέρουν ούτε να πούν σωστά ένα εις υγείαν ας πούμε.... αυτό είναι το πρόβλημα, κι αυτό έχουμε ν'αντιμετωπίσουμε.
Τώρα, θα το αντιμετωπίσουμε στις πραγματικές του διαστάσεις, ή θα τρωγόμαστε για το ποιός άγγιξε την γλώσσα πριν 800 χρόνια!!???? Το παρελθόν είναι πολύ μακρινό και το μέλλον είναι τώρα Ίκαρε. ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ!
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Τρί 27 Ιαν 2009, 02:30

ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ έγραψε: Τὸ ἑλληνικώτερον εἶναι τὰ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΑ (προκατακλυσμιαῖα) μὲ "Η" ἀντὶ για δασεία, ΟΥ αντὶ γιὰ Υ κλπ.
Το σωστό είναι να μην χρησιμοποιούμε πολυτονικό, αλλά ακριβώς να αποκαταστήσουμε στην θέση τους τα γράμματα που αφαίρεσαν καταστρέφοντας την ορθή γραφή δημιουργώντας το πολυτονικό. Αυτό θα πρέπει να γίνει επισήμως, όχι να γράφει όπως θέλει καθένας μας. Πρέπει να δημιουργηθεί άλλο σύστημα για να γράφουμε με τα γράμματα που αφαιρέθησαν. Να επισημοποιηθεί και να μεταγραφούν σε αυτό τα αρχαία κείμενα σε αποκατάσταση της αρχικής μορφής τους.
ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ έγραψε: Τὸ μονοτονικὸ, ἐκτὸς τοῦ ὅτι εἶναι ὀπτικά - ἀκουστικά - ἰδεογραμματικὰ ἐκτρωματικό, ἐντείνει στὴν λήθη τῆς σωστῆς ἑλληνικῆς καὶ ἀποτελεῖ τὸ προπύργιο τῆς λατινικοποιήσεως τῶν ἑλληνικῶν χαρακτήρων. .
ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ έγραψε:Καὶ ἀν σε λίγο λατινικοποιήσουν τοὺς χαρακτῆρες (τὸ ετοιμάζουν), οἱ ἑλληνικοὶ χαρακτῆρες θὰ εἶναι πλέον ά-χρηστοι;
Ο όρος ''λατινικό αλφάβητο'' είναι λανθασμένος, δεδομένης της χρήσης όλων των σχημάτων/παραλλαγών των γραμμάτων που το συνιστούν, από Ελληνικές πόλεις. Οποιοσδήποτε επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και αρχαιολογικά Μουσεία εν Ελλάδι -ή ανοίξει ένα βιβλίο επιγραφικό ή ιστορικό- θα δει ΕΛΛΗΝΙΚΑ κείμενα με C, D, F, J, L, R, S, U, V και όλα τα άλλα γράμματα της συγκεκριμένης παραλλαγής του Αλφαβήτου που ορισμένοι θεωρείτε σήμερα μη-ελληνικά. Μάλιστα, το L και το R είναι παλαιότερος τύπος του Λ και Ρ. Απλώς, σας έχουν μάθει να λέτε ''ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ'' μόνο την παραλλαγή του που γνωρίζετε ως ''ΙΩΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ'', ενώ στην πραγματικότητα, ΕΛΛΗΝΙΚΑ είναι όλα τα Αλφάβητα. Ή, καλύτερα, ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ, οι παραλλαγές του πολλές. Αυτό πρέπει να το δούμε κάποτε... Να το δείτε μάλλον.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 27 Ιαν 2009, 02:50

Το κακό Ίκαρε είναι οτι ζητάς να πάμε πίσω στην φυσιολογική ροή της γλώσσας, κι όχι μπροστά! Το να γυρίσουμε στα προκατακλυσμιαία (σε λίγο) ελληνικά δεν είνια πρόοδος φίλε μου, είναι οπισθοδρόμηση! ΓΙ'αυτό και δεν μπορώ να πώ οτι έχω καταλήξει ως προς το πολυτονικό, γιατί δεν μ'αρέσει η οπισθοδρόμηση!

MHPWS S'ARESOUN AFTA TA ELLHNIKA POU DIAVAZEIS EDW IKARE? EMENA KATHOLOU

Και πίστεψέ με, μόνο όπλα σε εχθρούς της Ελλάδας θα δώσει μία τέτοια κίνηση, γιατί και οι Σκοπιανοί Ίκαρε, που στις επιγραφές του Αλεξάνδρου έχουν ελληνικά (χωρίς L και U, V) θα βρουν να πούν (ως αδιάβαστοι μέχρι αηδίας): ορίστε, τα ίδια σκατά γλώσσα έχουμε (λατινοφανή γι'αυτούς), άρα τί τους πείραξε πώς έγραφε ο Αλέξανδρος!
Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα.

Αλλά και αυτό να μην σε νοιάζει, εμένα δεν μ'αρέσει η γραφή που έβαλα στην αποπάνω γραμμή. Δεν μ'αρέσει οπτικά! Δεν θέλω να έχω καμμία σχέση (οπτικά) με τους αγγλοσάξωνες και τους σκοπιανούς και τους αλβανούς (παρόλο που , ως γνωστόν, δεν είμαι καθόλου ρατσίστρια, απλά είμαι λάτρης της θείας ελληνικής γλώσσας). Θέλω να ξεχωρίζει αυτή η γλώσσα ανάμεσα στις σαβούρες. Εσύ θές να δείξουμε σ'αυτούς που δεν θέλουν να δούν, πως τα δικά τους αλφάβητα είναι ελληνικό. Αυτοί όμως θα επιχειρηματολογήσουν απλά στους λαούς τους πως το δικό μας αλφάβητο είναι δικό τους....και τότε, τέρμα τα ελληνικά!
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Τρί 27 Ιαν 2009, 02:58

Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:Το κακό Ίκαρε είναι οτι ζητάς να πάμε πίσω στην φυσιολογική ροή της γλώσσας, κι όχι μπροστά! Το να γυρίσουμε στα προκατακλυσμιαία (σε λίγο) ελληνικά δεν είνια πρόοδος φίλε μου, είναι οπισθοδρόμηση! ΓΙ'αυτό και δεν μπορώ να πώ οτι έχω καταλήξει ως προς το πολυτονικό, γιατί δεν μ'αρέσει η οπισθοδρόμηση!
Ω! τι ''φυσιολογική ροή'' που είναι, να έρχονται οι Υβραίοι και να σου φοράνε καπέλο το ''πολυτονικό'', όπως σου φόρεσαν λίγο αργότερα -αφου ειχες αποδεχτεί τον τρόπο γραφής που επινόησαν για την διάλεκτό σου, κάτι που προαπαιτείτο για να δείξεις υποτέλεια- την ''θρησκεία'' που κατασκεύασαν για εσένα, ''ελληνο-ποιώντας'' την δική τους προσθέτοντάς της ''μυθολογικά'' και ''φιλοσοφικά'' στοιχεία της παράδοσής σου, και αφού δεν την δέχτηκες ούτε έτσι, να σε εξαναγκάζουν να την αποδεχτείς με σφαγές και καταστροφές, αφού έχουν αποκτήσει ''άκρες'' στην Διοίκηση -τις οποίες έχουν έως και σήμερα-.

Αυτό εννοείς ''φυσιολογική ροή''; Γιατι και το ''πολυτονικό'' ΤΟΥΣ υπό τέτοιες συνθήκες πέρασε. Εκτός εάν θεωρείς ότι η κακοποίηση του εγκεφάλου που προκαλούν όλες αυτές οι μουτζούρες -τόνοι/πνεύματα- και τα ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ/ΜΙΚΡΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΚΡΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, σε κάποιον που έχει μάθει να σκέπτεται ελεύθερα και να γράφει ΚΕΦΑΛΑΙΑ και ΑΤΟΝΑ, συνέβη αναίμακτα.

Σας έχουν κάνει να ταυτίσετε την Ελληνική Γλώσσα με μόνον έναν έναν από τους πολλούς τρόπους γραφής της, με το Αλφάβητο και στην Ιωνική του παραλλαγή, αυτό είναι λάθος. Όπως γνωρίζετε αλλά δεν συνειδητοποιείτε, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές γραφές για την αποτύπωση Ελληνικών διαλέκτων, όχι μόνο Αλφάβητα μα και Γραμμικές γραφές, Ιερογλυφικά, Ιδεογράμματα και άλλες κωδικοποιήσεις.

Και ένα νέο σύστημα γραφής με νέα σχήματα και απλά ή πολύπλοκα σχέδια να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε από σήμερα, πάλι Ελληνική Γλώσσα θα αποδίδει. Η γραφή είναι κωδικοποίηση, της ομιλουμένης διαλέκτου. Μπορεί να σημειωθεί όπως θέλουμε, αρκεί να συμφωνήσουμε σε κοινό σύστημα - εφόσον στόχος είναι η συνεννόησή μας.

Βεβαίως, τα σχήματα/σχέδια των αρχαίων γραμμάτων δεν είναι τυχαία, αλλά μεταφέρουν συγκεκριμένες ευεργετικές ενεργοδονήσεις, γι' αυτό θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε. Και αυτό ισχύει και για την παραλλαγή γραμμάτων που λέτε ''λατινική'', και στην πραγματικότητα είναι μέρος του αρχαϊκού ''προ-ευκλειδίου'' Ελληνικού Αλφάβητου. Αλλά και μεταγενεστέρων. Υπάρχει αίτιο για το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα σε όλον τον πλανήτη η συγκεκριμένη παραλλαγή του Αλφαβήτου. Και που την χρησιμοποιούμε και εμείς παράλληλα με την Ιωνική παραλλαγή. Δεν υπάρχει τυχαιότης. Γράφετε όσο περισσότερο μπορείτε, κεφαλαία. Σε σημειώσεις σας για παράδειγμα.

Εγώ όπως είπα, θα πρότεινα με προσεκτική εξέταση του πολυτονικού συστήματος και των αρχαίων επιγραφών, να φύγουν οι τόνοι και τα πνεύματα και να επανέλθουν σε κάθε λέξη τα γράμματα που λείπουν.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 27 Ιαν 2009, 08:49

ΙΚΑΡΟΣ έγραψε:Και, Φρουφρού, ουδέποτε είπα ότι το πολυτονικό πρωτο-χρησιμοποιήθηκε στην ΠΔ. Ανέφερα οτι δημιουργήθηκε την περίοδο που αυτή μεταφράστηκε στα ελληνικά, και από τους ίδιους που την μετέφρασαν - και αυτό ακριβώς είναι το ύποπτο για το πολυτονικό. Να είμαστε ακριβείς σε ό,τι λέμε.

Δηλαδή τόσοι προγενέστεροι χρησιμοποιούσαν τόσους διαφορετικούς τρόπους γραφής και οι... αλεξανδρινοί που έμπασαν και τα θρηκευτικά εβραϊκά κείμενα... επενόησαν τον σωστότερο τρόπο γραφής; Μην τρελαθούμε δηλ κιόλας... Λίγο έλεος...
Εγω θελω να διαφωνησω

Οι αλεξανδρινοι δεν επινοησαν και δεν ανακαλυψαν τιποτε!!
Εκεινους τους χρονους με την εντονη εισροη βαρβαρων στις Ελληνικες περιοχες (μητρικη γη αλλα κυριως αποικιες) ειχε παρατηρηθει το φαινομενο λογω της πολυφυλετικοτητας αρα αμεσα μεσω της "πολυγλωσσιας" να διασυρεται καθημερινα η Ελληνικη γλωσσα.... οι βαρβαροι ητο ανηκανοι να αρθρωσουν λογο σωστα και η γλωσσα πηγαινε κοινως για διαλυση. αυτο δλδ που κανουμε σημερα μονο που τοτε μπηκαν στον κοπο να τη σωσουν....

Δεν εφτιαξαν τιποτα νεο... εβαλαν απλα καποια συμβολα πανω απο τις λεξεις για να διδαξουν στους βαρβαρους πωε πρεπει να ομιλουν την Ελληνικη και να μην την καταστρεφουν.

ειναι κατι σαν την μπλε ταμπελα με το βελακι στο δρομο που σου λεει "υποχρεωτικη πορεια ευθεια πχ" ετσι λοιπον ειναι σαν να τους λεει ο τονος της φωνης πρπει να ανεβαινει εδω να κατεβαινει εκει... και λοιπα.

Και βεβαια η σωστη γραφη ειναι τα κεφαλαια ΑΤΟΝΑ !!!!!!!!!!!!!!!!

ΟΜΩΣ

Κυριε μου εισαι πραγματικα ενας απο αυτους(στον τροπο που μιλας εννοω) που οπως λεει και ο Κικερων "δια του λογου τραγουδουσαν και δια του τραγουδιου ομιλουσαν?"
τοσο ωραια πιστευεις οτι την ομιλεις? αν ναι τοτε σου λεω μπραβο!

αλλα αναμεσα μας αναθεμα και να την ομιλουν τοσο σωστα πανω απο 300 ατομα σε ολλη της υφηλιο.

Προσθηκη: Σηγουρα το πολυτονικο δεν την καταστρεφει και σηγουρα δεν το εκαναν οι (τοτε)αγραμματοι εβραιοι οι οποιοι ουτε υποσταση στο χαρτη του κοσμου σαν μειονοτητα δεν ειχαν.
Για εβραιους θα λεμε μαλλον μετα το +300
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 27 Ιαν 2009, 09:30

Όπως γνωρίζετε αλλά δεν συνειδητοποιείτε, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές γραφές για την αποτύπωση Ελληνικών διαλέκτων, όχι μόνο Αλφάβητα μα και Γραμμικές γραφές, Ιερογλυφικά, Ιδεογράμματα και άλλες κωδικοποιήσεις.
Και δηλαδή, ποιά είναι τελικά τα πιο ιερά γράμματα? Να φανταστώ όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά?
Επομένως, πάμε κατευθείαν για τα ιδεογράμματα, ή υπάρχει και πιο παλιά κωδικοποίηση? Πρέπει να βρούμε την αρχική, αυτή που μας έδωσαν απευθείας οι Θεοί!
Ως γνήσια Ελληνίδα, δεν συμβιβάζομαι με μέσες καταστάσεις...θέλω ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ! Επομένως, πάμε μία κι όξω για ιδεογράμματα. ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Ακόμα και τα άτονα κεφαλαία δεν είναι αρκετά θεϊκά και χάνουμε τις ιερές ενέργειες. Βέβαια εγώ ήξερα πως Ο ΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, όχι τα σχήματα, αλλά μάλλον θα είναι κι αυτό εβραϊκό-αραβικό-κινεζο-ινδικο-ινδιάνικο ψέμμα!

(έλεος 1000 φορές δηλαδή...)

συγγνώμη για την ειρωνία...είναι αριστοφάνεια (ή έτσι προσπάθησα να είναι) :p
Άβαταρ μέλους
ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δημοσίευση από ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ » Τρί 27 Ιαν 2009, 09:39

Ξαναλέω ὅτι τὸ πολυτονικὸ εἶναι ἐγγύτερα στὰ ὀρθὰ ἑλληνικά. Ὅταν γράφῃς μὲ μονοτονικὸ τύπους ὑποτακτικῆς πχ "να φύγεις" εἶσαι λάθος γιατὶ τὸ σωστὸ ἐκεῖ εἶναι νὰ βάζῃς μακρὰ κατάληξι "η" "νὰ φύγης" καὶ τὸ ἀκόμα ὀρθώτερο εἶναι νὰ βάζῃς καὶ ὑπογεγραμμένη διότι στὴν ὄντως ἑλληνικὴ ἔγραφαν ΝΑ ΦΥΓΗΙΣ.

Ἄν θὲς να γράφῃς ὀρθὰ ἑλληνικὰ γράφε ἔτσι, ἀπ' τὴ στιγμὴ ὅμως ποὺ δὲν γράφεις ἔτσι προτίμα τὸ πολυτονικὸ γιατὶ τὸ μονοτονικὸ εἶναι στεγνὰ λάθος.

Ἐπὶ πλέον: τὸ πολυτονικὸ ὀξύνει τον Νοὺ, τὸ μονοτονικὸ λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 27 Ιαν 2009, 11:12

Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Diagalaksiaki
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Diagalaksiaki » Τρί 27 Ιαν 2009, 11:18

ΙΚΑΡΟΣ έγραψε: Σας έχουν κάνει να ταυτίσετε την Ελληνική Γλώσσα με μόνον έναν έναν από τους πολλούς τρόπους γραφής της, με το Αλφάβητο και στην Ιωνική του παραλλαγή, αυτό είναι λάθος. Όπως γνωρίζετε αλλά δεν συνειδητοποιείτε, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές γραφές για την αποτύπωση Ελληνικών διαλέκτων, όχι μόνο Αλφάβητα μα και Γραμμικές γραφές, Ιερογλυφικά, Ιδεογράμματα και άλλες κωδικοποιήσεις.
Κι όχι μόνο.
Σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου πως το πολυτονικό είναι σωστότερο. Έτσι μάθατε από παιδιά στο σχολείο.
Η ουσία είναι μία, η Ελληνική γλώσσα έχει υποστεί πολλά, με σκοπό να χάσει την αρχική της πληροφορία-κώδικα.
Μην ξεχνάτε πως ακόμα μιλούν περί "φοινικικού αλφαβήτου" και "αραβικών" αριθμών...
ΙΚΑΡΟΣ έγραψε:Εγώ όπως είπα, θα πρότεινα με προσεκτική εξέταση του πολυτονικού συστήματος και των αρχαίων επιγραφών, να φύγουν οι τόνοι και τα πνεύματα και να επανέλθουν σε κάθε λέξη τα γράμματα που λείπουν.
Και εγώ συμφωνώ με αυτό. Και δεν είναι καθόλου οπισθοδρομικό..
Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:Βέβαια εγώ ήξερα πως Ο ΗΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ, όχι τα σχήματα
Και το σχήμα δημιουργεί.
ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ έγραψε:
Ἐπὶ πλέον: τὸ πολυτονικὸ ὀξύνει τον Νοὺ, τὸ μονοτονικὸ λιγότερο.
Σε μένα, το πολυτονικό, πιο πολύ πονοκέφαλο και σύγχυση δημιουργεί. :loco:
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 27 Ιαν 2009, 11:21

Το έχω πει 150.000 φορές, δε βαριέσαι θα το πω κι άλλη μία. Τι έχω να χάσω εκτός απ’το σάλιο μου και την ωραία φωνή μου (του λιμενεργάτη) όταν ωρύομαι ή την ωραία μου ενέργεια στα πλήκτρα; Τίποτα… Δηλαδή τίποτα, εκτός από ένα κομμάτι από την πίστη μου (που χάνεται κάθε φορά που βλέπω τέτοια) ότι ο σημερινός Ελλην στέκεται, ή τουλάχιστον ΠΑΣΧΙΖΕΙ συνειδητά να στέκεται αντάξιος του αρχαίου πνεύματος του αθανάτου… Και να τη βράσω τη γνώση που μπορεί κάποιοι από μας να κατέχουμε όταν είναι στείρα και δε συνοδεύεται από επίγνωση.

Θεωρώ ανάξιο και μονομερές να κατακερματίζεται η Ελλάδα κατά τα ΑΤΟΜΙΚΑ γούστα κάποιων σύγχρονων Ελλήνων και να προάγεται μια λογική παράλογη που θέλει μόνο ένα κομμάτι και μια χρονική περίοδο της διαδρομής αυτού του τόπου/γένους/έθνους/εθνότητας αυθεντικά Ελληνικό, ενώ κάποιο άλλο το απορρίπτει (και το χειρότερο- το καθυβρίζει σαν βάρβαρος). Νιώστε κυρίες και κύριοι, πως είτε σας γουστάρει είτε όχι, είτε θέλετε (υποκειμενικά) να το αποδεχθείτε είτε όχι, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!

Ασφαλώς και έχει διαφορετικές διαδρομές στον μακρόχρονιο ρου της ιστορικής της διαδρομής ρε μάγκες! Εδώ εμείς που έχουμε μια χρονική κλανιά ως κύκλο ζωής – (70? 80? 90? Άντε 100 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση, )περνάμε από μύριες όσες φάσεις στη μικρή αυτή ζωή μας, αλλάζουμε ένα κάρο προσεγγίσεις, οπτικές και κοσμοθεάσεις (ΑΝ δεν εγκλωβιστούμε σε στεγανά, προκαταλήψεις, μονομέρεια). Και θέλατε η Ελλάδα να μείνει στάσιμη, αναλλοίωτη και απαράλλαχτη μέσα στους αιώνες; Μια Ελλάδα που ποτέ ΔΕΝ ΙΔΙΩΤΕΥΕ (εξ ου και το ιδιώτης=ηλίθιος που οι Αγγλοι χρησιμοποιούν σωστά κι εμείς «ξεχάσαμε»), μια Ελλάδα που ήταν πάντα ανοιχτή σε νέες προσλαμβάνουσες προς χάριν της ΣΥΝΘΕΣΗΣ?

Και ναι, ουδείς αλάθητος ή τέλειος στον πολύπαθο πλανήτη μας. Ούτε και η Ελλάδα ήταν. Φαίνεται πως στα βάθη της αρχαιότητας, εκεί που χάνουμε τις ιστορικές καταγραφές μέσα στο χρόνο, κατείχαν οι πρόγονοί μας γνώση που άγγιζε το τέλειο (όσο μπορεί κανείς να το αγγίξει στην επίγεια διάσταση), η οποία στη συνέχεια άφησε κάποια αχνάρια της που μετονομάσαμε σε «μυθολογία» και ουσιαστικά ξεχάστηκε η πεμπτουσία της… Και σε ποια έκφανση της ζωής δεν παρατηρείται η ακμή και η παρακμή;

Και ναι, έγιναν και ανοσιουργήματα που κόστισαν πολύ κι έχουμε σήμερα έλλειμμα γνώσεων και απώλεια πολύτιμων θησαυρών του τόπου μας, εξ αιτίας τους , όπως οι βίαιες συγκρούσεις και η βίαιη επιβολή του Χριστιανισμού, μια φανατίλα ζηλωτών που στη συνέχεια μετετράπη σε χειριστικό ιερατείο το οποίο μας πήγε αιώνες πίσω με τις Υβραϊκές (όπως λέει κι ο Λευτέρης) πρακτικές, μας εκβαρβάρισε κατά πολύ, μας έκανε να χάσουμε την ευρύνοια που είχαμε κατακτήσει με ιδρώτα και αίμα στους αιώνες, αλλά αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι χάσαμε το αρχικό μας κύτταρο και την ουσία μας. Μπορεί να το ξεχάσαμε, και κάπου στην πορεία να το χάσαμε, αλλά είναι εκεί στο κύτταρό μας, μας τσιγκλάει, μας καλεί (παρακαλεί) απελπισμένα να το θυμηθούμε, να το ξαναβρούμε... Στο χέρι μας είναι να το κάνουμε αυτό. Απλά θέλει προσπάθεια, εφαρμογή, κόπο, ιδρώτα και κυρίως ΘΕΛΗΣΗ. Κολώνετε; Μασάτε, ;

Και ναι, πέρασε από μύριες όσες φάσεις η Μάνα Ελλάδα μας. Στόχος δεν πρέπει να είναι να απορρίπτουμε-βρίζουμε- αφορίζουμε κάποιες από αυτές, για να θεοποιήσουμε άλλες! (αυτά μόνο η βαρβαρικές διαδρομές τα «εμπνέουν») Το σωστό είναι να τις συνυπολογίζουμε ΟΛΕΣ, να τις αποδεχόμαστε γι’αυτό που είναι, και μέσα από τη μελέτη, την σφαιρική ανάλυση και τα συμπεράσματα, να μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Να ΜΗΝ επαναλαμβάνουμε τα μελανά της σημεία, και να πράγουμε-εξελίσσουμε, αναπτύσσουμε, βελτιώνουμε, εδραιώνουμε τα φωτεινά της!

Πέγκι μαζί σου για τα ΙΔΕΟγράμματα μανάρα μου (τι ΙΔΕΟγραφίτες άρρωστοι θα ήμασταν άλλωστε; Χαχα) :urock:

Αιθεροδρόμε, μπορεί να ψιλοστραβώσαμε αρχικά σε άλλους τόπους εμείς τα δυο, αλλά εκεί που μετράει είμαστε αδέρφια! :hug:

Tάλε, σου'φτιαξα το βιντεάκι για να φαίνεται στο ποστ, ξεχασιάρη! :hitlol:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 27 Ιαν 2009, 14:15

Σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου πως το πολυτονικό είναι σωστότερο. Έτσι μάθατε από παιδιά στο σχολείο.
πάντως όσοι είχαν την χαρά να μάθουν πολυτονικό στο σχολείο τους Αννούλα μου, είναι άνθρωποι με υψηλότερο iq, μεγαλύτερο επίπεδο δημιουργικότητας και ισχυρή αντίληψη, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ (αποδεδειγμένα αυτό, έτσι;) με όσους δεν ήρθαν σε καμμία επαφή με το πολυτονικό... έχω πικραθεί πολύ, μα ΠΟΛΥ με τον λαπά που έχουν για εγκέφαλο οι περισσότεροι νεολαίοι μας, και έχω δακρύσει για δικό μου άνθρωπο (εξ αγχιστείας, αλλά δικό μου τον θεωρώ), που δεν ξέρει ούτε πού μπαίνει ένας τόνος, μπερδεύεται!

Και ω, τί παράξενο, οι ξένοι που ανακάλυψαν (ξανά) την δύναμη της ελληνικής και το τί επίδραση έχει αυτή στον εγκέφαλο του ανθρώπου, διδάσκονται το πολυτονικό σύστημα!

Εν ολίγοις, συμφωνώ με την Βίκυ, και τον ΑΙΘΕΡΟΔΡΟΜΟΣ, αλλέως να πάμε -κι επιμένω σ'αυτό και μου κάνει εντύπωση που δεν μου δώσατε σοβαρή απάντηση επι του επιχειρήματος, ειδικά εφόσον, όπως λές, τα σχήματα δημιουργούν (ασχέτως που τα ίδια τα σχήματα δημιουργούνται απο τον ήχο)- στα ιδεογράμματα, που είναι τα σχήματα των σχημάτων, ω σχήματα.
Θέλω επιχειρήματα σοβαρά επι τούτου, κι αυτή την φορά δεν κάνω πλάκα! Γιατί ζητάτε τα 'ανδρομέδεια' (ποιός τα ονόμασε έτσι αλήθεια?) Κεφαλαία, κι όχι τα ιδεογράμματα?

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Άβαταρ μέλους
Diagalaksiaki
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Diagalaksiaki » Τρί 27 Ιαν 2009, 14:41

Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:πάντως όσοι είχαν την χαρά να μάθουν πολυτονικό στο σχολείο τους Αννούλα μου, είναι άνθρωποι με υψηλότερο iq, μεγαλύτερο επίπεδο δημιουργικότητας και ισχυρή αντίληψη, σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ (αποδεδειγμένα αυτό, έτσι;) με όσους δεν ήρθαν σε καμμία επαφή με το πολυτονικό... έχω πικραθεί πολύ, μα ΠΟΛΥ με τον λαπά που έχουν για εγκέφαλο οι περισσότεροι νεολαίοι μας, και έχω δακρύσει για δικό μου άνθρωπο (εξ αγχιστείας, αλλά δικό μου τον θεωρώ), που δεν ξέρει ούτε πού μπαίνει ένας τόνος, μπερδεύεται!
:shock: :shock:
Στο σχολείο προσπάθησαν να μου διδάξουν το πολυτονικό και απλά το αγνόησα. Όπως αγνόησα και όλα όσα δεν μου "έκαναν"...

Δηλαδή όλοι εμείς που δεν δεχόμαστε το πολυτονικό, είμαστε άτομα με χαμηλό IQ;; Θεωρείς τη δική σου γενιά "ανώτερη";;
Ναι ίσως κάποιοι νέοι να έχουν όπως λες "λαπά" για εγκέφαλο, όπως και κάποιοι μεγαλύτεροι...
Θα έπρεπε να ξέρεις πως η Σοφία, η Γνώση, οι Αρετές δεν έχουν γενιές και ηλικίες. Και φυσικά δεν έχουν IQ! :P
Μάθαμε τώρα όλοι το IQ. Έτσι μετράς εσύ τους ανθρώπους;;
Ακόμα και αυτός ο δικός σου άνθρωπος, όπως λες, που μπερδεύει τους τόνους. Αυτό δεν τον κάνει χαζό, ούτε κι εσένα καλλίτερη από εκείνον.
Σκέψου το.. :)
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 27 Ιαν 2009, 15:07

Γιατί το παίρνεις προσωπικά Άννα?
Εσύ δηλαδή που κατηγόρησες όσους υποστηρίζουν το πολυτονικό ως ανθρώπους που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, μίλησες προσωπικά για μένα ή για κάποιους απο εδώ μέσα?
Γενικώς πρέπει να προσέχουμε τα λόγια μας, σίγουρα πρέπει να ακούμε την διαίσθησή μας (άν ξέρουμε ν'ακούμε την 'σωστή' διαίσθηση, γιατί υπάρχει και η άλλη φωνή, αυτού που ΔΕΝ θέλει να μας αφήσει να μορφωθούμε), και δυστυχώς, εντελώς στατιστικά μιλώντας, ΟΝΤΩΣ η διαφορά ανάμεσα στις τελευταίες γενιές που διδάχτηκαν πολυτονικό και αυτές που δεν διδάχτηκαν είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ.
όσο για τον άνθρωπό μου που έχει πρόβλημα, και πάλι δυστυχώς έχει σοβαρότερο πρόβλημα απο το iq, κάτι που μου αποδεικνύει για άλλη μία φορά, πως μπορεί το iq να μην συνεπάγεται απαραίτητα προβληματικό άνθρωπο, (που σημαίνει πως άν έχεις ένα φυσιολογικό iq δεν έχει σχέση το iq σου με την προσωπικότητά σου), αλλά συνήθως όσο χαμηλότερο είναι το iq τόσο περισσότερα τα προβλήματα στον ψυχισμό του ανθρώπου, τα οποία εξηγούνται απο πολλά πράγματα. Αυτά δεν έινια δικά μου λόγια, είναι θεωρίες που έχουν αποδειχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, και τις οποίες έμαθα να μελετώ με ανοιχτό μυαλό Αννούλα, παρόλο που δεν μ'΄άρεσαν, γιατί κι εγώ δεν έχω κανένα iq Αινστάιν ξέρεις!
Έτσι, όπως αποδεικνύεται ΚΑΙ απο το παράδειγμα αυτού του ανθρώπου, οι άνθρωποι με χαμηλό iq (όχι μόρφωση, IQ, ελπίζω να καταλαβαίνεις την κατάφωρη διαφορά), έχουν συνήθως πολλές φοβίες, πολλές ταυτίσεις, έντονο εγωϊσμό και ατομικότητα, που συνήθως δεν βλέπουν πέρα απο το δάχτυλό τους, είναι άνθρωποι που χειραγωγούνται εύκολα, ακολουθούν σαν πρόβατα ακόμα και τον λύκο, κτλ κτλ. Καθόλου ελεύθεροι λοιπόν, γι'αυτό άλλωστε δεν είναι τυχαίο που λέμε πως η ελληνική αυξάνει το iq του ανθρώπου και μαζί τον κάνει πιο ελεύθερο άνθρωπο.
Μελέτες σε παιδιά με πολυ υψηλό iq έδειξαν πως είναι παιδιά που απο νωρίς 'ψάχνονται' ακόμα και σε θέματα της προέλευσης του ανθρώπου, της ηθικής, της αξιοπρέπειας, κτλ, και είναι τρομερά ανεξάρτητα.
τίποτα απ'αυτά δεν έιναι τυχαία.
Ασφαλώς και δεν μετρώ τους ανθρώπους απο το iq τους, αν ήταν έτσι, δεν θα αγαπούσα τόσο πολύ αυτή την κοπέλα, αλλά είναι ένας άνθρωπος που με θλίβει κατά τ'άλλα γιατί είναι πνιγμένη στις φοβίες της, ειδικά για τον θάνατο (σε βαθμό μανίας), ακόμα κι όταν βλέπει φωτογραφίες με τον γαλαξία ΦΟΒΑΤΑΙ μέχρι υστερίας. Μεγάλωσε στο ίδιο σπίτι μ'εναν άλλο άνθρωπο που επίσης λατρεύω ο οποίος αποδεδειγμένα έχει υψηλότατο iq (πολύ ψηλότερο απο το δικό μου σίγουρα). Έλαβαν τα ίδια ερεθίσματα, απο τον ίδιο πανέξυπνο πατέρα και τρυφερή μητέρα, κι όμως, ο 'έξυπνος' είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ, ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, και αγαπάει συνειδητά τους ανθρώπους (θα μπορούσε να είναι ο Ιησούς Χριστός αν δεν είχε τόσο τρομακτικά επαναστατικές ιδέες!) και πολλά άλλα, σε απόλυτη αντίθεση με την κοπέλα που δεν κοιτά πέρα απο την μύτη της και το σπίτι της, κι αν της πείς εσύ θα σωθείς, με την οικογένειά σου, αλλά όλοι οι άλλοι θα τουφεκιστούν για πλάκα, πολύ πιθανό να πεί και τί με νοιάζει, που απλά μου απέδειξαν τα αποτελέσματα των ερευνών που είχα διαβάσει. Αυτό δεν σημαίνει οτι η κοπέλα δεν είναι καλός άνθρωπος.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τί έγραψα. Το να βλέπεις καθαρά γύρω σου και να μιλάς ανοιχτά και καθαρά γι'αυτά που βλέπεις δεν σε κάνει ρατσιστή, ούτε σημαίνει οτι δεν αγαπάς τους ανθρώπους (ακόμα και τους πιο ηλίθιους κι επικίνδυνους, δεν είναι τυχαίο που ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος θεωρείται ο βλάκας), σημαίνει οτι δεν φοβάσαι να κοιτάξεις την αλήθεια κατάματα.
Ποτέ δεν διάλεξα τους γύρω μου με βάση το iq τους, αλλά έχει σίγουρα μεγάλη σημασία το να ταιριάζουν τα χνωτα μας, και με την συγκεκριμένη κοπέλα δεν μπορώ να μιλήσω για πολλά πράγματα, αφού την ενδιαφέρει μόνο το 'καλοπροαίρετο' κουτσομπολιό και τα άγχη της, τίποτε άλλο.
Δεν το παίζω έξυπνη ασφαλώς, και θα ήθελα να μην βάζεις λόγια στο στόμα μου (όπως δεν έκανα κι εγώ με σένα, παρόλο που μου έδωσες το δικαίωμα να το κάνω), ενώ θα σου πρότεινα να είσαι πιο ειλικρινής με τον εαυτό σου. Τα μεγάλα λόγια δεν βοήθησαν ποτέ την ανθρωπότητα, μόνο τα μεγάλα έργα. Ο Καιάδας ευτυχώς δεν υπάρχει πιά, και είμαι κατά αυτής της τακτικής, αντίθετα μελετώ τρόπους που βοηθούν τα παιδιά με χαμηλό νοητικό επίπεδο (οχι αυτά που εχουν ειδικές ανάγκες, τα άλλα, που είναι στα όρια), να αναπτύξουν το iq τους, και μαζί και την αυτοεκτίμησή τους, και πολλά άλλα, που δεν έχουν σχέση μονο με το πώς τους αντιμετωπίζουν οι άλλοι!
Αν έχεις να προτείνεις κι άλλες λύσεις, θά'θελα να τις συζητήσουμε. Πάντως το να τους μαθαίνουμε την αλφαβήτα φωνάσκοντας λές και είναι ζώα, ξέρεις, το άλφα έγινε ααααααααααα, το βήτα έγινε βββββββββββ, κτλ κτλ, δεν βοηθάει πουθενά! Παρομοίως, τα παιδιά που μαθαίνουν στην πρωιμη σχολική ηλικία αρχαία ελληνικά (με το πολυτονικό βέβαια) αναπτύσσουν πολύ γρήγορα τις ικανότητες του εγκεφάλου τους, και είναι πανέξυπνα, ανεξάρτητα, δυναμικά και πανευτυχή πλάσματα!
Αυτό δεν θέλουμε για τα ελληνόπουλα?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνική Γλώσσα- Γλωσσολογία”