![Εικόνα](http://americasnewstoday.com/images/patrick-swayze.jpg)
O Πάτρικ φεύγει...
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Ο δημοφιλής ηθοποιός Patrick Swayze που έκανε έναν πλανήτη ολόκληρο (τα θηλυκά του τουλάχιστον κι εμένα μαζί τους) να ανατριχιάσει υποδυόμενος τον σέξι δάσκαλο χορού στο Dirty Dancing το '87 ...
και να νιώσει ρίγη συγκίνησης στο Ghost το '90, ένα love story κάπως αλλιώτικο απ'τα άλλα αφού έσπαγε τις φραγές και "άγγιζε" με αγάπη και μηνύματα την καλή του κι από την άλλη ζωή...
μετράει το χρόνο που του μένει... χτυπημένος από καρκίνο του παγκρέατος.
Και η αλήθεια είναι ότι φεύγει πολύ νέος στα 56 του...
"Ναι, είμαι θυμωμένος, ναι φοβάμαι πολύ, ναι αναφωνώ κατά καιρούς γιατί εμένα; αλλά... πεθαίνω; τα παρατάω; αποχαιρετώ ανθρώπους; Οχι, με τίποτα! "
Ανακοίνωσε τη διάγνωση πέρσι το Μάρτη. Κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά την πρωτοχρονιά του 2007 όταν το στομάχι του δεν άντεχε ένα ποτήρι κρασί.
"Προσπάθησα μετά να πιω σαμπάνια κι ήταν σαν να έριχνα στα σπλάχνα μου οξύ..." είπε. "Έχασα 10 κιλά σε χρόνο μηδέν και μετά το βλέπεις στον καθρέφτη τραβώντας τα μάτια σου προς τα κάτω και βλέποντας το κίτρινο, καταλαβαίνεις ότι ήρθε και ο ίκτερος... και τότε ξέρεις πως κάτι δεν πάει καλά".
Από το TIMES on line: (όπου υπάρχει και βίντεο με αποσπάσματα της συνέντευξής του στην Μπάρμπαρα Γουόλτερς)
Ο Swayze άφησε το Χόλιγουντ άναυδο όταν επέστρεψε στη δουλειά λίγους μήνες μετά από επιθετική χημειοθεραπεία και φάρμακα σε πειραματικό στάδιο, που πήρε για να πολεμήσει τον καρκίνο, ο οποίος εντωμεταξύ έχει κάνει μετάσταση και στο συκώτι του.
"Κάποιος θα με θεώρησε τρελό που πίστευα ότι θα ολοκληρώσω τηλεοπτική σειρά" είπε, για τα γυρίσματα της σειράς The Beast. Δεν έπαιρνε παυσίπονα στη διάρκεια των γυρισμάτων για να μην χάσει το "νεύρο" στην ερμηνεία του. Σε 5 μήνες γυρισμάτων, έλειψε μόνο μια μέρα.
"Συνεχίζω να ονειρεύομαι για ένα μέλλον με υγεία" είπε " Να μη ζω στη σκιά του καρκίνου, αλλά στο φως".
Καλή δύναμη και μακάρι να το νικήσεις, Πάτρικ...
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)