ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΕΜΟΝΑΣ Ειρηνική Διαμαρτυρία Κατοίκων

Άβαταρ μέλους
ABATTON
Δόκιμος
Δόκιμος
Irc ψευδώνυμο: ABATTON
Φύλο: Άνδρας

Re: ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΕΜΟΝΑΣ Ειρηνική Διαμαρτυρία Κατοίκων

Δημοσίευση από ABATTON » Παρ 28 Νοέμ 2008, 17:01

σιγουρα κανεις πλάκα, καλό :xara: :xara:
Άβαταρ μέλους
Ιπτάμενος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ιπτάμενος » Παρ 28 Νοέμ 2008, 20:44

Φουντικέ :

"Ο Ιπτ που μεμψιμοιρεί, "τέτοιος είναι ο λαουτζίκος, έτσι φέρεται" :crybaby:"

Δεν ειπα κατι τετοιο. Ειπα οτι δε περιμενω να συμβει τιποτα γιατι ο λαος εχει αποχαυνωθεί σε μεγάλο βαθμό. Αυτο δεν ειναι φταίξιμο του λαου αλλα του πολικο-οικονομικού συστήματος που τον θελει ετσι το λαο, τον καθε λαο, σε ολο το δυτικο κοσμο και οχι μονο αυτο συμβαίνει. Πολιτικές αποφάσεις ο λαος δε μπορει να ανατρέψει εκτος αν γινουν γενικευμένες ταραχές ή κατι τέτοιο.
Up there. With the best of the best
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Παρ 28 Νοέμ 2008, 21:04

Οκ... Νικολάκη μην το κουράζεις άλλο.. αφού δεν σου βγαίνει...
Ας την πάρει το ποτάμι και αυτήν την συζήτηση (ΚΑΙ αύτη... διότι με τόσες άλλες που έχει πάρει, καλύτερα να το μπαζώνανε..)

Έκανα απλά μία ψυχρή αναφορά του τι έγινε... κυρίως για να ενημερώσω εσένα αφού την ώρα εκείνη εσύ θα ήσουν ή στον καναπέ σου ή σε μπροστά σε καναν υπολογιστή...

Τα υπόλοιπα που λες για ηλικίες, μαγκιές κτλ, μπορείς αν θες να τα πιστεύεις. Δεν με πειράζει καθόλου.

Εσύ πόσο χρονών είπαμε ότι είσαι;
Του '68 δεν είσαι;
Τουλάχιστον ένας φυσιολογικός 40αρης, θα έλεγε ευθύς εξαρχής ότι: "Όχι δεν ήμουν εκεί", θα άκουγε αυτούς που ήταν εκεί, ανεξάρτητα από το σε ποια πλευρά ήταν, και εν συνέχεια θα έβγαζε τα συμπεράσματά του, βασιζόμενος τόσο στις πληροφορίες που απεκόμισε όσο και στις προσωπικές του πολιτικές πεποιθήσεις βέβαια.

Δες λίγο και το διπλανό θέμα για την ΑΚ. ("Οι Άγιοι των Εξαρχείων" στις Γενικές)
Μιλούσατε για την οργάνωση του Σκυφτούλη. Μπήκα στην συζήτηση, όχι για να εκφέρω άποψη αλλά για να βοηθήσω την συζήτηση παραθέτοντας σχετικές συζητήσεις που έγιναν στο γνωστό αναρχικό σάιτ.
Δεν το έπαιξα ούτε ξερόλας, ούτε παντογνώστης, και διευκρίνησα ότι δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα γύρω από το θέμα....

Θα μπορούσες κάλλιστα και συ να κάνεις το ίδιο στην παρούσα συζήτηση, προκειμένου να μην γράφεις ότι να ναι....

Απλά πραγματάκια... τα οποία ένας 40άρης θα έπρεπε να τα αντιληφθεί από μόνος του....
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Παρ 28 Νοέμ 2008, 22:27

Πολύ σωστά το έθεσες για το τι πρέπει να πράττει ένας 40αρης. Πήγαινε τώρα και ξαναδές όλα τα μηνύματα που έχω γράψει από τα οποία φαίνεται καθαρά ότι δεν ήμουν, αλλά ούτε και υπονόησα ποτέ κάτι τέτοιο. Η μόνη προσωπική άποψη στην οποία κατέληξα από όσα έμαθα από ανθρώπους που ήταν εκεί αλλά και παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις, τα ρεπορτάζ, τις δηλώσεις, ήταν πως η Χ.Α κατάφερε να καπελώσει την εκδήλωση. Επίσης αμφισβήτησα τα τερατώδη ψέματα πως οι Αφγανοί φώναζαν «Αλλάχ αλ ακμπάρ» ή, πως στην αντιρατσιστική συγκέντρωση μετείχαν 50 άτομα και 50 μετανάστες.

Κατόπιν μπήκες εσύ να πουλήσεις χουλιγκανιλίκι της πλάκας γράφοντας αστεία πράγματα, την μια ότι θα πάθαιναν οι αντιρατσιστές μεγάλη νίλα αλλά το απόφυγαν λόγω της αστυνομίας, την άλλη ότι ξεχύθηκαν στα στενά ομάδες εθνικιστών και κοπανούσαν ξένους. Και ενώ σε ρώτησα τρεις – τέσσερις φορές, αν ήσουν και εσύ εκεί, αποφεύγεις να απαντήσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν ήσουν, γιατί η αλήθεια είναι πως δεν σε έχω για τόσο μεγάλο καραγκιόζη, ώστε να έχεις φτάσει 33-34 χρονών και να γυρνάς σε στενά με πιτσιρικάδες για να πλακώσεις κανέναν Αφγανό.

Επίσης βλέποντας αυτές τις πίπες που έγραψες περί προκλήσεων από τους ξένους σου θυμίζω ότι αυτά τα 40 χρόνια ζω στην Παλιά Κοκκινιά και όχι στο Μαρούσι ή, στη Βούλα, οπότε να είσαι πιο προσεκτικός όταν λες σε εμένα για ομάδες που γυρνάνε σε στενά και πας να τις δικαιολογήσεις. Γνωρίζω πολύ καλά τι θεωρούν «πρόκληση» και το έχω μάθει πολύ πριν εσύ τελειώσεις το δημοτικό.

Και τέλος άσε τα παραμυθάκια ότι έκανες αναφορά για να ενημερώσεις εμένα. Λες και υπάρχει περίπτωση να πιστέψω κάτι από όσα γράφεις, αφού σε θεωρώ μεγάλο ψεύτη. Απλά έγραψες τις μαλακιούλες σου για κανέναν τρελό-Αββατον, για κανέναν Χρήστο και λοιπούς «πατριώτες». Οσον αφορά το που ήμουν εκείνη την ώρα, νομίζω ότι ξέρεις, αλλά πετάς την παπαρίτσα σου. Δυστυχώς τα εμβάσματα και οι επιχορηγήσεις του Σόρος δεν καλύπτουν τα έξοδα μου και αναγκάζομαι να κάνω μια δουλειά.

Αββατον το μόνο σίγουρο είναι πως εκεί που σε έχουν θα έχεις ενδιαφέρουσα παρέα. Κυκλοφορούν πολλοί Χίτλερ, Ναπολέωντες, τσάροι και βαρώνοι στο Δαφνί.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
ABATTON
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευση από ABATTON » Παρ 28 Νοέμ 2008, 22:55

Ιφικρατούλη των φόρουμ, η ποιότητα και η βαθύτατα των αντεπιχειρηματων σου, περί προσωπικής τρέλας μου περιποιούν μέγιστη τιμή εφόσον προέρχονται απο εσένα. :lol:
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι ορθώς πράττω που ούτε καν σου απευθύνω το λόγο..
Πρέπει να είμαι όντως τρελλός ΝΑΙ έχεις απόλυτο δίκαιο δεν θα στο αρνηθώ..
Καλή συνέχεια λοιπόν γνωστικέ ανιστόρητε με τα πλούσια επιχειρηματα..
Δεν νομιζω ότι αξίζεις αντιλόγου σαν άτομο μετά απο τόσες γνωστικές μπαρούφες που έχεις πεταξει εδω μέσα..
Πάντως καλό ειναι καποτε να ξεκομπλαριστείς το μπλόκο της Κοκκινιάς έχει περάσει εδω και χρόνια..
Όσο για την μεγιστη κοτσανα να συγκρίνεις το Μαρουσι με τη Βουλα δειχνει ότι όχι μόνο έχεις μαυρα μεσανυχτα απο ηθική, ποιότητα ανθρώπων, μορφωτικό επίπεδο, τιμες ακινητων, κλπ, αλλά ουτε καν ξερεις που πεφτουν αυτες οι περιοχες..περαστικα σου..
Εφόσον ΕΣΥ το βλέπεις τοπικιστικά, Δεν πειραζει, Καλά είσαι εκεί κάτω, κάτσε στα καφενεία της περιοχής σου, να λέτε μεταξύ σας πόσο αδικημενοι είσαστε και να ζηλεύεται την πρόοδο των άλλων περιοχών..

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ :rose: :rose:

ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ :thumb: :angel:

ΕΔΩ ΕΛΛΑΣ :grflag: :grflag: :grflag:
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Παρ 28 Νοέμ 2008, 23:44

Αβαττον άλλοι έχουν ξοδεύσει μια περιουσία να γίνουν σαν εσένα. Εσύ, όμως, δεν έχεις ανάγκη. Οταν ήσουν μικρός έπεσες στο καζάνι με το LSD. :P
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Παρ 28 Νοέμ 2008, 23:46

Α, ωραία, θες να το συνεχίσουμε.. οκ..
Πήγαινε τώρα και ξαναδές όλα τα μηνύματα που έχω γράψει από τα οποία φαίνεται καθαρά ότι δεν ήμουν, αλλά ούτε και υπονόησα ποτέ κάτι τέτοιο.
Άρχισες καλά. Τουλάχιστον λες επιτέλους ότι ΔΕΝ ήσουν... Μετά από 7 σελίδες, κάτι είναι και αυτό..
Η μόνη προσωπική άποψη στην οποία κατέληξα από όσα έμαθα από ανθρώπους που ήταν εκεί αλλά και παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις, τα ρεπορτάζ, τις δηλώσεις, ήταν πως η Χ.Α κατάφερε να καπελώσει την εκδήλωση.
Σεβαστή η άποψή σου, δεν λέω.
Επειδή όμως έτυχε να είμαι παρών στην συγκέντρωση των κατοίκων, και είδα την έλευση, την παρουσία και την αποχώρηση της Χ.Α, έχω ήδη πει ότι κανένα καπέλωμα δεν έγινε από κανέναν.

Ίσως εσύ που ΔΕΝ ήσουν εκεί, να ξέρεις καλύτερα...
Τι να πω... πάσο...
Επίσης αμφισβήτησα τα τερατώδη ψέματα πως οι Αφγανοί φώναζαν «Αλλάχ αλ ακμπάρ» ή, πως στην αντιρατσιστική συγκέντρωση μετείχαν 50 άτομα και 50 μετανάστες.
Δεν έγραψα τίποτα για "Αλλάχ αλ ακμπάρ", και δεν θυμάμαι να ακούσα κάνα τέτοιο σύνθημα.
Όσον αφορά τους αριθμούς, όντως η αναλογία των ξένων στην αντισυγκέντρωση ήταν υπερβολικά μεγάλη, όπως είδα.
Κατόπιν μπήκες εσύ να πουλήσεις χουλιγκανιλίκι της πλάκας γράφοντας αστεία πράγματα, την μια ότι θα πάθαιναν οι αντιρατσιστές μεγάλη νίλα αλλά το απόφυγαν λόγω της αστυνομίας, την άλλη ότι ξεχύθηκαν στα στενά ομάδες εθνικιστών και κοπανούσαν ξένους. Και ενώ σε ρώτησα τρεις – τέσσερις φορές, αν ήσουν και εσύ εκεί, αποφεύγεις να απαντήσεις.
Είπα απλά ότι συνέβη.
Ασφαλώς και δεν απάντησα στιην ερώτησή σου, και ούτε πρόκειται για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Τα ενδεχόμενα είναι δύο:
α) Μπορείς να πιστέψεις ότι ήμουν
β) Μπορείς να πιστέψεις ότι δεν ήμουν

Είσαι ελεύθερος να διαλέξεις όποιο θες, και να εξάγεις τα αντίστοιχα συμπεράσματα. Δεν με πειράζει.
Επίσης βλέποντας αυτές τις πίπες που έγραψες περί προκλήσεων από τους ξένους σου θυμίζω ότι αυτά τα 40 χρόνια ζω στην Παλιά Κοκκινιά και όχι στο Μαρούσι ή, στη Βούλα, οπότε να είσαι πιο προσεκτικός όταν λες σε εμένα για ομάδες που γυρνάνε σε στενά και πας να τις δικαιολογήσεις. Γνωρίζω πολύ καλά τι θεωρούν «πρόκληση» και το έχω μάθει πολύ πριν εσύ τελειώσεις το δημοτικό.
Εφόσον ΔΕΝ ήσουν εκεί, τότε πως εκφέρεις άποψη σχετικά με το αν υπήρχαν ή όχι προκλήσεις από τους ξένους; Δεν είσαι εις θέση να το γνωρίζεις αυτό, ανεξαρτήτως το που μεγάλωσες. Το ότι μεγάλωσες στην Π.Κοκκινιά δεν μου λέει τίποτα, και δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με το θέμα.
Άβαταρ μέλους
ABATTON
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευση από ABATTON » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 10:59

“Και μάλλον Έλληνες καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας”.: “… Mε την φράση αυτή ο Ισοκράτης δεν θέλει να συμπεριλάβει (όπως υποστηρίχθηκε συχνά) στους Έλληνες και τους εξελληνισμένους αυτούς βαρβάρους, γιατί γι’ αυτόν οι βάρβαροι εξακολουθούσαν να είναι οι “φυσικοί” εχθροί των Ελλήνων (Πανηγ. Παρ. 158, πρβλ. Παναθ. Παρ. 163)” ULRICH WILCKEN - ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ - ΑΘΗΝΑ 1976 - Μετάφραση του Καθηγητού κ. Ι. Τουλουμάκου

Πολύ συχνά οι αρνητές της συνεχείας της Ελληνικής Φυλής, δεξιοί και αριστεροί, χρησιμοποιούν τα λόγια του Ισοκράτους από τον “Πανηγυρικό» και συγκεκριμένα το παρακάτω απόσπασμα: “Και μάλλον Έλληνες καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας”.
Με βάση αυτή τη φράση λένε: Μα τι λέτε περί Ελληνικής Φυλής, Έλληνες ήσαν όχι αυτοί που ήταν Έλληνες στην καταγωγή αλλά αυτοί που είχαν Ελληνική παιδεία. Επομένως και οι βάρβαροι που είχαν Ελληνική παιδεία ήταν Έλληνες! Αυτοί που χρησιμοποιούν τα λόγια αυτά του Ισοκράτους για να στηρίζουν αυτόν τον συλλογισμό είτε είναι αμόρφωτοι, είτε σκοπίμως διαστρεβλώνουν την Σκέψη και το Πνεύμα του Μεγάλου αυτού Έλληνα.

Βέβαια ο Ισοκράτης δεν ήθελε να πει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό λίγο τους απασχολεί. Μπροστά στην αντιρατσιστική τους υστερία το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η αλήθεια. Για την περίφημη αυτή φράση του Ισοκράτους, που χρησιμοποιούν τόσο συχνά οι φιλελεύθεροι και μαρξιστές αρνητές της φυλής, έχει γράψει ο μεγάλος και έγκριτος Γερμανός ιστορικός ULRICH WILCKEN:
“Ο Ισοκράτης αναφέρει βέβαια στον “Πανηγυρικό” του (380π.Χ.) ότι η Αθήνα υπερέχει τόσο πολύ στην σκέψη και τον λόγο ώστε “οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας” (παρ. 50). Ωστόσο με την φράση αυτή ο Ισοκράτης δεν θέλει να συμπεριλάβει (όπως υποστηρίχθηκε συχνά) στους Έλληνες και τους εξελληνισμένους αυτούς βαρβάρους, γιατί γι’ αυτόν οι βάρβαροι, ιδιαίτερα οι Πέρσες, εξακολουθούσαν να είναι οι “φυσικοί” εχθροί των Ελλήνων (Πανηγ. Παρ. 158, πρβλ. Παναθ. Παρ. 163). Το νόημα της φράσεως είναι μάλλον ότι ο Ισοκράτης θεωρεί πραγματικούς Έλληνες μόνο τους Έλληνες εκείνους που είχαν λάβει αττική μόρφωση. Όσον αφορά τους βαρβάρους, ο Ισοκράτης βρίσκεται σε αντίθεση με τον σοφιστή Αντιφώντα, ο οποίος, σύμφωνα με απόσπασμα έργου του που σώθηκε σε πάπυρο, είχε διακηρύξει από την άποψη του φυσικού δικαίου την φυσική ομοιότητα Ελλήνων και βαρβάρων”.
(ULRICH WILCKEN - ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ - ΑΘΗΝΑ 1976 - Μετάφραση του Καθηγητού κ. Ι. Τουλουμάκου).
Αυτός ήταν ο Ισοκράτης, που κάποιοι τον θέλουν και αντιρατσιστή! Η ΦΥΛΗ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ABATTON την Σάβ 29 Νοέμ 2008, 11:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 14:50

Είναι φυσικό τα λεχθέντα υπό του Ισοκράτους να έχουν γίνει λάστιχο από τους ημιμαθείς ροζουλί αριστερούς. Εδώ τόσες και τόσες παραχαράξεις επιχειρούν, εκεί θα σταματούσαν;

Τι όμορφος κόσμος μαρξιστικά πλασμένος. :cool:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 14:50

Ρε μανία με το αν ήμουν. Πουθενά δεν είπα κάτι τέτοιο, ούτε άφησα να εννοηθεί. Την άποψη μου είπα για αυτή τη συγκέντρωση και πως εξελίχθηκε. Και ναι μεν εσύ Κάσσανδρε μπορεί να λες ότι δεν καπελώθηκε, ωστόσο άλλοι που ήταν εκεί και μάλιστα ήταν από τους οργανωτές βγήκαν στα ίσα στη τηλεόραση και δήλωσαν τα αντίθετα. Γιατί να δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στα δικά σου λόγια; Αλλωστε και από το βιντεάκι της Χ.Α η εντύπωση που σχηματίζω είναι ότι πράγματι κατάφερε και την καπέλωσε. Ε, ρε κάτι πράγματα σώνει και καλά να δεχτώ αυτό που λες εσύ. Αλλωστε, δεν είσαι και τόσο αξιόπιστος, ιδιαίτερα όταν παραλείπεις και κάποια περιστατικά που δεν σε συμφέρουν όπως το πέσιμο στον πρόεδρο της νεολαίας του ΛΑΟΣ.

Οσον αφορά τα υπόλοιπά, νομίζω ότι έχω απαντήσει. Δεν πιστεύω ότι ήσουν σε ομάδες που γύρναγαν στα στενά για να κοπανήσουν μετανάστες ή, σε αυτούς που πήγαν να την πέσουν πίσω από την αντιρατσιστική και κάποιοι σου τα είπαν. Το αν ήταν προκλητικοί οι ξένοι και πάλι δεν το πιστεύω, ενώ δεν νομίζω ότι ξυλοκοπήθηκε κανένας μετανάστης. Κάτι αντιρατσιστικές οργανώσεις έχουν φάει τον κόσμο να βρουν έστω έναν για να το κάνουν σημαία. Το μόνο που βρήκαν ήταν μια σπασμένη βιτρίνα στο κατάστημα ενός ξένου και έναν Αφγανό που έφαγε μια πέτρα ενώ ήταν στη συγκέντρωση.

Για τα «Αλλάχ αλ ακμπάρ» και τους 50 αντιρατσιστές, δεν είπα ότι τα έγραψες εσύ. Απάντησα στα κείμενα που έβαλαν από τα site του Στόχου και της Χ.Α που ανέφεραν τέτοιες ανοησίες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Σάβ 29 Νοέμ 2008, 15:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 14:59

Ροζούλι αριστεροί έκαναν την Γεννάδιο βιβλιοθήκη; Τι σχέση έχει με τον Ισοκράτη; Αν κάνετε τον κόπο να την επισκεφθείτε θα το καταλάβετε, αλλά εσείς που να βρείτε καιρό για τέτοια. Πίσω από όλα τον Μαρξ, τον Τσίπρα, τον Αλαβάνο και τους Εβραίους φαντάζεστε. Η έντεχνη παρερμηνεία της φράσης του Ισοκράτη χρησιμοποιήθηκε για εθνικούς σκοπούς από το νεοελληνικό κράτος τον 19ο αιώνα και στις αρχές του 20ου. Ο λόγος είναι ότι τα ελληνικά σχολεία που βρίσκονταν στις περιοχές της οθωμανικής περιοχής έπαιξαν τεράστιο ρόλο στη συγκρότηση ελληνικής εθνικής συνείδησης σε όσους φοιτούσαν σε αυτά.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 15:02

Οι ροζουλοί τη συντηρούν και την επαυξάνουν. Ή μήπως δεν είναι έτσι; :wink:

Ότι τους συμφέρει. Κατά το δοκούν δηλαδή.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 15:10

Στην προκειμένη περίπτωση όλοι ανάλογα με τις περιστάσεις λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Οπως το χρησιμοποίησε το νεοελληνικό κράτος για εθνικούς σκοπούς, έτσι το χρησιμοποιούν και οι ροζούλι και οι μωβούλι και οι κοκκινούλι. Μόνο που τη συγκεκριμένη παραχάραξη δεν την ξεκίνησαν οι αριστεροί, τους υπεύθυνους αναζητήστε τους στον ελληνικό διαφωτισμό του 19ου αιώνα.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 15:51

Μιλάμε για μία περίοδο όπου πλαθόταν η φύση και ο χαρακτήρας του νεοελληνικού κράτους, όπου πήγαζε η πρωταρχική ανάγκη του εθνικού αυτοπροσδιορισμού στη βάση του εμείς και οι αρχαίοι. Πράγματι, η επιστροφή στις ρίζες λίγο πριν, κατά τη διάρκεια της επαναστάσεως και κατά τα πρώτα χρόνια του νεοσυστάτου ελλαδικού κρατιδίου εξελισόταν στα πλαίσια του ελληνικού διαφωτισμού. Η επιστροφή εκείνη σήμαινε φιλελευθερισμό, θρησκευτική ανεξαρτησία και ισότητα μεταξύ των πολιτών. Εδώ, όμως, συναντάμε το ελληνικό παράδοξο, όπου μέσα στα πλαίσια του ελληνικού Διαφωτισμού, η ρομαντική έννοια του έθνους έβρισκε την ολοκλήρωσή της. Έτσι, ο Ελληνικός Διαφωτισμός, παρά το ότι δράττεται βάσει του γαλλικού, παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες. Αρκεί να δούμε τι έλεγε ο Δημήτριος Κατάρτζης (από τους κορυφαίους νεοέλληνες διαφωτιστές), ο Αθανάσιος Ψαλίδας, ο Θεόφιλος Καΐρης, ο Βενιαμίν ο Λέσβιος και άλλοι. Η νοοτροπία αυτή των νεοελλήνων διαφωτιστών, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ρομαντική. Να σημειώσω εδώ ότι Διαφωτισμός και Ρομαντισμός συνιστούσαν δύο αντίρροπα ρεύματα.

Μήπως θέλεις να σου παραθέσω τι έλεγαν ορισμένοι από αυτούς Ιφικράτη; Δεν νομίζω ότι θα ηχήσουν καλά στα ευαίσθητα προοδευτικά σου αυτιά. :cool:
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 16:17

Ολα τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι η παραχάραξη, για την ακρίβεια ο εκσυγχρονισμός ας πούμε της φράσης του Ισοκράτη για να καλύψει τις ανάγκες και τους εθνικούς στόχους εκείνης της εποχής, δεν έγινε από τον ελληνικό διαφωτισμό. Αυτό το παραλείπετε μόνιμα να το αναφέρετε, άλλοι επειδή δεν το γνωρίζουν και άλλοι επειδή τους χαλάει την σούπα. Ετσι τα αποδίδετε όλα στον κακό δαίμονα στην αριστερά, στους Εβραίους, στους κουκουλοφόρους και εγώ δεν ξέρω που αλλού. ΄

Επίσης ορισμένα πράγματα που έλεγε ο Καϊρης είμαι σίγουρος πως δεν θα ηχήσουν καλά ούτε και στα δικά σου εθνικόφρονα αυτιά. Υποθέτω πως γνωρίζεις το τέλος που είχε.
Άβαταρ μέλους
ABATTON
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευση από ABATTON » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 19:22

Αντι να βουτηξουμε απο μιά σκούπα ο κάθε Ελλην με τα παιδια του και να παρουνμε φαλάγγι τον καθε εγκληματια αλλοδαπο, καθόμαστε και διαλογιζόμαστε για το αν εχει δίκαιο η αριστερά και το κκε που βγαζουν με βουλευτες τους αραπαδες απο τα τμηματα..
Εδω ο κόσμος καιγεται μας πηραν την Ελλαδα κ εμεις φιλοσοφούμε στα εκαστοτε Φόρα.
Τι άποψη να ειχε αραγε ο Κολοκοτρωνης που πολεμησε την μαυρη αρβανιτιά και την Τουρκιά και ο Νκηταρας που έσπασε δεν ξερω πόσα σπαθιά σε μιά μαχη απανω στους βαρβαρους ?

Μαλλον θα ελεγαν ''Φωτια και Τσεκουρι στους προσκηνημενους..''
Ντροπή σε όλους μας Κύριοι.. :banghead:
Τελικά όποιος σκεφτεται πολύ στο τέλος δεν κανει τίποτα.
Η πολυ σκεψη κάνει κακό :thumb: :grflag:
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 29 Νοέμ 2008, 22:39

Το σύνολο της κίνησης του νεοελληνικού πνεύματος έχει, αναντίρρητα, τις απαρχές του στον νεοελληνικό Διαφωτισμό. Ρίξε μια ματιά στα όσα γράφει ο Δημαράς και θα καταλάβεις. Η επιστροφή στους αρχαίους έγινε μέσωι αυτού. Επίσης, η αριστερά είναι πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού, όπως και ο φιλελευθερισμός. Για να μην ξεχνιόμαστε. Ακόμη και η αρχική διατύπωσις της Μεγάλης Ιδέας το 1844 στο κοινοβούλιο από τον Κωλέττη είχε κατά βάσιν εκπολιτιστική χροιά. Αργότερα φυσικά οι Έλληνες απέβαλλαν τελείως τον Διαφωτισμό, προσκολληθέντες στο πνεύμα του Ρομαντισμού.

Τώρα για τον Ισοκράτη, άστο καλλίτερα γιατί οι αριστερόφρονες τον έχουν κάνει λάστιχο. Αυτοί συντηρούν ανύπαρκτες νεομυθολογίες, βασισμένες σε ελλειπείς νεοελληνικές αποδόσεις των αρχαίων κειμένων.

Διεθνιστής ο Ισοκράτης. Κορυφαίο "προοδευτικό" ανέκδοτο. :P

Ακόμη επιμένεις για τα γραπτά; Μήπως θες να δεις πόοοοοοσο διεθνιστές ήσαν οι Έλληνες Διαφωτιστές;
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Κυρ 30 Νοέμ 2008, 11:37

Τώρα για τον Ισοκράτη, άστο καλλίτερα γιατί οι αριστερόφρονες τον έχουν κάνει λάστιχο. Αυτοί συντηρούν ανύπαρκτες νεομυθολογίες, βασισμένες σε ελλειπείς νεοελληνικές αποδόσεις των αρχαίων κειμένων.

Διεθνιστής ο Ισοκράτης. Κορυφαίο "προοδευτικό" ανέκδοτο.
Αντε πάλι τα ίδια. Σου λέω ότι η παραποίηση έγινε τον 19ο αιώνα και εξυπηρέτησε τους σκοπούς του νεοελληνικού κράτους και εσύ έχεις κολλήσει στην αριστερά.
Ακόμη επιμένεις για τα γραπτά; Μήπως θες να δεις πόοοοοοσο διεθνιστές ήσαν οι Έλληνες Διαφωτιστές;
Οχι, να βάλεις τι έλεγαν για τη δημοκρατία, την ισότητα, την δικαιοσύνη και την εκκλησία.

Αβαττον αν συνεχίσεις έτσι θα νομίζουν ότι εγώ σε βάζω για να δυσφημείς τους «πατριώτες». Ακου η «πολύ σκέψη κάνει κακό»...Και που το ξέρεις ρε Αβαττον; Μήπως έχεις ενεργοποιήσει ποτέ αυτή τη λειτουργία του εγκέφαλού σου; Μπροστά σου ούτε κι ο Τζακ Νίκολσον στη φωλιά του κούκου δεν πιάνει μία. :P
Άβαταρ μέλους
ABATTON
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευση από ABATTON » Κυρ 30 Νοέμ 2008, 17:48

Ο μεγαλύτερος Ευρωπαικός Εθναπόστολος - (με ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ) :rose:

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 30 Νοέμ 2008, 18:43

Αντε πάλι τα ίδια. Σου λέω ότι η παραποίηση έγινε τον 19ο αιώνα και εξυπηρέτησε τους σκοπούς του νεοελληνικού κράτους και εσύ έχεις κολλήσει στην αριστερά.
Η οποία αριστερά με τη σειρά της έχει κολλήσει στην παραποίηση και δεν λέει να ξεφύγει. Να μην τα επαναλαμβάνω συνέχεια.
Οχι, να βάλεις τι έλεγαν για τη δημοκρατία, την ισότητα, την δικαιοσύνη και την εκκλησία.
Αυτά είναι δεδομένα και στο πνεύμα του Διαφωτισμού. Μην επανερχόμαστε. Εγώ σου λέω για τα άλλα. :wink:
Άβαταρ μέλους
Ιπτάμενος
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Ιπτάμενος » Κυρ 30 Νοέμ 2008, 21:24

Ντροπή σε όλους μας Κύριοι.. :banghead:
Τελικά όποιος σκεφτεται πολύ στο τέλος δεν κανει τίποτα.
Η πολυ σκεψη κάνει κακό :thumb: :grflag:

Το πιο σωστο και αντικειμενικο σημείο.
Up there. With the best of the best
Άβαταρ μέλους
Fountikos_Xasistas
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fountikos_Xasistas » Δευ 01 Δεκ 2008, 04:50

Η πολυ σκεψη κάνει κακό

Ποιά πολύ σκέψη; Εδώ διαφωνούμε για την στοιχειώδη... :lol: :P
Τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια...
http://www.youtube.com/watch?v=HtUFhbH1UZ4
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 01 Δεκ 2008, 14:12

Δεν μπορει διπλα στο "η πολυ σκεψη κανει κακο" να εχεις και την Ελληνικη σημαια.
Ειμαστε απο αρχαιοτατων χρόνων σκεπτομενος λαος νομιζω.
Άβαταρ μέλους
ABATTON
Δόκιμος
Δόκιμος

Δημοσίευση από ABATTON » Δευ 01 Δεκ 2008, 18:24

Δεν πειραζει,
Όποιος έπιασεν έπιασεν..
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τρί 02 Δεκ 2008, 01:45

ABATTON έγραψε:Ο μεγαλύτερος Ευρωπαικός Εθναπόστολος - (με ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ) :rose:

ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

Τι κρίμα που το βιντάκι δεν δείχνει τις εικόνες της κατοχής στην Ελλάδα που έκανε ο εθναπόστολος σου (μη χε!)
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”