GiaNt έγραψε:ΑρΕλα έγραψε:Να πω σ'αυτό το σημείο πως δεν αναγνωρίζω τους αναρχοαριστερίζοντες ως "αντιεξουσιαστικό μπλοκ", απ'τη στιγμή που οι ενέργειες/πράξεις τους, εξυπηρετούν την εξουσία.
Ε όταν λες κάτι τόσο χοντρό, τεκμηρίωσε το κιόλας..
Αμέσως!
Για θυμήσου τη διαδήλωση/διαμαρτυρία/συγκέντρωση για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη...
Αυτά τα ...***(*& που πήγαν να τη διαλύσουν-χαλάσουν, ήταν υπέρ ή κατά της εξουσίας;
Η ίδια η συγκέντρωση ήταν εξ ορισμού αντιεξουσιαστική, εφ'όσον οι χειρισμοί της εξουσίας ανάγκασαν τον κόσμο να διαδηλώσει.
Αυτοί οι... "αντιεξουσιαστές" της πλάκας πήγαν με εμπάθεια, θυμό, μίσος βία να τη χαλάσουν στους "εθνικιστές" (ΜΗ ΧΕΣΩ δηλαδή, ΟΛΟΙ εκτός από δαύτους πονάνε για την ξεφτίλα του Μακεδονικού).
Σε καμία περίπτωση όμως η κίνησή τους αυτή δεν λογίζεται ως αντιεξουσιαστική. Μάλλον υποστηρικτική απέναντι στα λαμόγια της εξουσίας κατεφάνη εκ των αποτελεσμάτων.
Να σου θυμίσω επίσης την ξεφτίλα που αντικρύσαμε/ακούσαμε στην επέτειο των Ιμιων...που κάποιοι άνθρωποι πήγαν να αποτείσουν φόρο τιμής σε κάποιους ήρωες που οι... δημοκρατικότατοι "αντιεξουσιαστές" της πλάκας, έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Για να ξέρουμε τι λέμε είπαμε...
(άφησα και το δικό μου quote γιατί μ'άρεσε

και φυσικά εμμένω σ'αυτό )
Επειδή βλέπεις μόνο τηλεόραση. Το είπα και το ξαναλέω. Οι ειρηνικές εκδηλώσεις των αναρχικών ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! Ακούσατε τίποτα για το μπλοκ της ΑΚ Θεσσαλονίκης στην τηλεόραση; Τόσο δυναμικό και το μόνο ακραίο που έγινε ήταν μερικά κωλοδάχτυλα στους μπάτσους
Βλέπω μόνο τηλεόραση λέει...
Τι θες να κάνω ρε φίλε; Να βγω στους δρόμους και να ψάχνομαι για όλα τα αγαθά και χαριτωμένα που κάνουν οι ... "αντιεξουσιαστές"; Και εντάξει δεν είδα το μπλοκ της ΑΚ θεσ/νίκης στην τηλεόραση. Στο νετ γιατί δεν το είδα; ΕΔΩ γιατί δεν το είδα?
Μήπως γιατί οι ίδιοι προβάλλουν τα τσαμπουκαλίκια τους και όχι κάποιες σωστές διαδρομές που δεν αρνούμαι πως μπορεί να έχουν;
Αν κάποιοι στέκονται απέναντι στην εξουσία σήμερα, είναι οι εθνικιστές, (για τη στάση της στα εθνικά ζητήματα) και οι αναξιοπαθούντες ή όσοι ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, (για την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ κοινωνική της πολιτική) εφ'όσον μιλάμε για μια εξουσία εντολοδόχο των νεοταξιτών τους οποίους φυσικά υπηρετεί πιστά και αφοσιωμένα.
Διευκρίνηση. Οι αντιεξουσιαστές δεν είναι ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ αλλά ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΎ ΓΕΝΙΚΌΤΕΡΑ. Η δράση των εθνικιστών περιορίζεται στο μίσος. Άλλωστε ο εθνικισμός μόνο εκεί περιορίζεται. Σε ότι αφορά τους αυτοπροσδιοριζόμενους εθνικοσοσιαληστές αν και η ιδεολογία τους εμπεριέχει πολιτικοοικονομικές θέσεις, περιορίζονται μόνο στο ρατσισμό τους.
Αφήνω κι αυτό το quote μου γιατί το γουστάρω.

και για να εστιάσεις ΞΑΝΑ σ'αυτό, επειδή μου την έστριψες ολίγον διά του αρραβώνος.
Ανταπαντώ στη διευκρίνιση: Ας ήταν κατά της εξουσίας και θα'μουνα μαζί τους! Σε ό,τι αφορά την όποια εξουσία, οποιουδήποτε πολιτικού μετεριζιού, πιο αντιεξουσιάστρια λογίζομαι εγώ, παρά οι κύριοι κύριοι που δεν γουστάρουν και καλά εξουσιασμούς...
Να σου κάνω και μια άλλη δική μου διευκρίνιση; ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ: ο εξ ορισμού κατά των Αρχών. Όταν όμως λέμε κατά των Αρχών, δεν εννοούμε μόνο τους μπάτσους. Αυτοί είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, μεροκαματιάρηδες φουκαράδες και
εκτελεστικά όργανα των κυρίως υπεθύνων και εντολοδόχων τους. Αυτό το ουσιώδες "ξεχνάνε" τα συντρόφια σου. Ας την έπεφταν και σε κανα λαμόγιο που δίνει τις εντολές όταν βολτάρει σε κεντρικούς δρόμους με τις λιμουζίνες ή κάθεται στην χλιδάτη γραφειάρα του, και τότε θα τους παραδεχόμουν ως ατόφιους ανάρχες και μάγκες! Αλλά μόνο στα ταλαίπωρα μπάτσια εξαντλούν το αναρχιλίκι τους.
Αυτά που λες για τους εθνικιστές, (μίσος βία και μαλακίες) μπορούν να αντιστρέψουν εκείνοι και να προσάψουν κάλλιστα στο "αντιεξουσιαστικό" ασκέρι. Με λίγα λόγια, όταν εμπλέκονται οι αναρχικοί -αντιεξουσιαστές (της πλάκας) σε οδομαχίες πχ με τους εθνικιστές, εγώ βλέπω τα ίδια σκατά και τα ίδια επίπεδα. ΚΑΜΙΑ διαφορά στις προσεγγίσεις!
Αυτά και ξανά με τις υγείες μας