Πετρώματα (amazon17)

Του κόσμου τα παράξενα, μελέτες, εξερευνήσεις...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Πετρώματα (amazon17)

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 26 Απρ 2007, 20:28

Από amazon17 στις 8/3/2006 15:25

ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ
ΓNΩPIMIA ME TA ΦYΣIKA ΠETPΩMATA

...τα φυσικά διακοσμητικά πετρώματα έχουν γράψει μεγάλα και σημαντικά κεφάλαια-σταθμούς στην ιστορία της αρχιτεκτονικής και διακόσμησης.

Εχουν μια μακρά ιστορία γεμάτη ομορφιά και αισθητικές συγκινήσεις...

Tο μάρμαρο, ο γρανίτης, η φυσική πέτρα, υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ευρύτατα στην αρχιτεκτονική "κερδίζουν" και πάλι τους αρχιτέκτονες, τους διακοσμητές και τους κατασκευαστές και παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στα άλλα δομικά υλικά.

Η αναμφισβήτητη υπεροχή τους σε αντοχή, σε σχέση με τα ανταγωνιστικά υλικά, η φυσική τους ομορφιά, οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί τους, η πολυτέλεια που προσδίδουν σε κάθε έργο και το μεγάλο πλεονέκτημα να "δένουν" αισθητικά με διάφορα άλλα υλικά και με το περιβάλλον, είναι στοιχεία που αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο, όχι μόνο από τους ειδικούς, αλλά και από τον απλό κόσμο που παρεμβαίνει πλέον αποφασιστικά στην επιλογή των υλικών με τα οποία κατασκευάζει την κατοικία του.

Επιπλέον, η εξέλιξη της τεχνολογίας στην εξόρυξη, στη μεταφορά, στην κοπή και κατεργασία των διακοσμητικών πετρωμάτων στο φινίρισμα και στις ειδικές κατεργασίες για εφαρμογές σε εξωτερικές επενδύσεις, έδωσε τη δυνατότητα ανανέωσης του υλικού και δημιουργίας νέων προϊόντων με ξεχωριστές φόρμες και προφίλ. Διεύρυνε έτσι τις εφαρμογές του μαρμάρου και της πέτρας στη σύγχρονη κατασκευή, αναβίωσε το παραδοσιακό στυλ με χαμηλότερο κόστος και έκανε δυνατή την υλοποίηση με επιτυχία των σύγχρονων αρχιτεκτονικών και διακοσμητικών προτάσεων.

Σήμερα, οι εφαρμογές του μαρμάρου και της πέτρας στις κατασκευές είναι απεριόριστες. Οι πολυτελείς και ανθεκτικές μαρμάρινες δαπεδοστρώσεις, μια από τις κυριότερες εφαρμογές του μαρμάρου στη σύγχρονη οικοδομική, διακοσμούν εντυπωσιακά οποιοδήποτε χώρο σε απλές κατοικίες, σε κτίρια γραφείων, τράπεζες, ξενοδοχεία, εκκλησίες κ.ά. Επίσης, από διακοσμητικά πετρώματα κατασκευάζονται εντυπωσιακές εσωτερικές και εξωτερικές ορθομαρμαρώσεις, ενώ έχουμε και παραδείγματα αισθητικά άψογων εφαρμογών τους στην εσωτερική διακόσμηση.

Είναι βέβαιο ότι η φυσική πέτρα γνωρίζει μια νέα εποχή και χαρακτηρίζει, σαν υλικό, τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, αφού σ' αυτή καταφεύγουν πολύ περισσότεροι, απ' ό,τι στο παρελθόν, σε όλο τον κόσμο.

Αλλωστε οι εφαρμογές των διακοσμητικών πετρωμάτων στα σύγχρονα κτίρια, έχουν φάσμα ευρύτατο. Το αισθητικό αποτέλεσμα, που προσφέρουν, μπορεί να είναι εντυπωσιακό, όταν χρησιμοποιηθούν με γνώση και καλό γούστο, καθώς με τη σύγχρονη τεχνολογία είναι δυνατόν να δημιουργηθούν ταχύτατα και αλάνθαστα, εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία, όπως πολύπλοκα γεωμετρικά σχέδια και μοτίβα, ένθετα σε δάπεδα, μασίφ κατασκευές κ.ά., έργα που προσδίδουν ποιότητα και πολυτέλεια και αναδεικνύουν τους χώρους. Η δυνατότητα συνδυασμών χρωμάτων και υλικών, εξάλλου, δημιουργεί τεράστια περιθώρια για πρωτότυπες, αν όχι μοναδικές λύσεις διακόσμησης. Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς τη μεγάλη αντοχή, την εύκολη συντήρηση και τη διαχρονικότητα της πέτρας διαπιστώνει αβίαστα ότι επιλέγοντας τα διακοσμητικά πετρώματα επιτυγχάνει την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής. Γιατί πραγματικά, ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους. Άλλωστε τα φυσικά διακοσμητικά πετρώματα έχουν γράψει μεγάλα και σημαντικά κεφάλαια-σταθμούς στην ιστορία της αρχιτεκτονικής και διακόσμησης. Εχουν μια μακρά ιστορία γεμάτη ομορφιά και αισθητικές συγκινήσεις. Σε παραδοσιακές εφαρμογές ή σε μοντέρνες κατασκευές, η φυσική πέτρα είχε και εξακολουθεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ένα παράδειγμα αποτελούν οι εφαρμογές της σε δάπεδα πολλών ιστορικών κτισμάτων, που εντυπωσιάζουν με τους αστείρευτους υπέροχους συνδυασμούς πετρωμάτων και χρωμάτων ή με τα περίτεχνα ψηφιδωτά τους.

Το πνεύμα κάθε εποχής έβρισκε πάντα γόνιμο έδαφος για να εκφραστεί μέσα από την πέτρα. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι οι τρόποι κοπής και κατεργασίας της, που τελειοποιήθηκαν τεχνολογικά για να γίνουν το μάρμαρο, ο γρανίτης, η πέτρα, προσιτά στον καθένα, για να προσφέρουν ποιότητα ζωής.

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΙ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ
Στη μαρμαρική τέχνη ως διακοσμητικά πετρώματα θεωρούνται αυτά που επιδέχονται κοπή σε πλάκες, λείανση ή/και στίλβωση. Στη βιομηχανία διακοσμητικών πετρωμάτων και στο εμπόριο ως "μάρμαρα" χαρακτηρίζονται γενικά τα ασβεστολιθικά και δολομιτικά πετρώματα (μάρμαρα, ασβεστόλιθοι και άλλα ιζηματογενή πετρώματα), ενώ ως "γρανίτες" χαρακτηρίζονται γενικά τα εκρηξιγενή πετρώματα, κυρίως πλουτωνίτες (γρανίτες, διορίτες, μονζονίτες, σερπεντινίτες, λαβραδορίτες, τραχείτες, ρυόλιθοι, γάββροι, χαλαζίτες κ.ά.).

Με γεωλογικούς όρους, τα πετρώματα που χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά και δομικά υλικά μπορούν να διακριθούν στις παρακάτω τρεις μεγάλες κατηγορίες:

ιζηματογενή πετρώματα
εκρηξιγενή πετρώματα
μεταφορφωσιγενή πετρώματα
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Re: Πετρώματα (amazon17)

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 26 Απρ 2007, 20:30

akar_982
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
PostPosted: Tue Mar 20, 2007 12:13 am

Αξιζει να επισκευτητε το μουσειο απολιθωμενου δασους αν θα βρεθητε ποτε στην Μυτιληνη και ποιο συγκεκριμενα στο Σιγρι εκει θα δειτε μια καταπληκτικη εκθεση απο πετρωματα οχι μονο Ελληνικα αλλα και απο αλλες χωρες με τις οποιες καναμε ανταλλαγες!
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 26 Απρ 2007, 20:31

Silke
Επόπτης Δημοσθονίας

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 9:23 am

:D :D :D Χάρηκα πάρα πολύ που είδα ένα τέτοιο νήμα!
Λόγω ειδικότητας και μόλις βρω λίγο χρόνο θα συνεισφέρω σε όσα περισσότερα μπορώ! :D :D
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 26 Απρ 2007, 20:33

Ευτυχώς που έχουμε το Αννιώ που σκαλίζει και ξεθάβει παλιούς θησαυρούς μας :D

Πραγματικά κι εγώ τα είχα ξεχάσει αυτά..
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 26 Απρ 2007, 20:35

Συντονιστής ενότητας

PostPosted: Thu Mar 22, 2007 9:18 am

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΤΟΠΙΚ...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ....
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ...

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Silke ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.... :lol:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη”