Γενικά, υπάρχει ημιμάθεια στον κλάδο. Είναι ελάχιστοι αυτοί που όταν δίνουν μια πληροφορία κάθονται και ψάχνουν γιατί είπαν αυτό που είπαν και τι σημαίνει. Ο υπάλληλος είναι αυτός που εισπράττει την μούτζα και το μπινελίκι (γιατί αυτός είπε τη μ****α στην τελική), αλλά όχι αυτός που φταίει, γιατί κανείς δεν του είπε τι σκ@τά είναι αυτό που τον πληρώνουν να κάνει.
Και σε ό,τι αφορά τα παραπάνω, φταίει η μπανανονοοτροπία μας.......
Ο υπάλληλος φταίει 100% !!!
Όταν πας σε μία εταιρία για τεχνική υποστηρίξη, εννοείται ότι πρέπει να ξες ότι άλλο είναι το ρημάδι το ρούτερ και άλλο το άτιμο το μόντεμ.....Και όχι γιατί απλά το ρούτερ (ίσως) παίρνει ένα καλώδιο παραπάνω! Αν σε ρωτήσουν κάτι και δεν το ξέρεις, αλλά είναι μέσα στα πλαίσια της αρμοδιότητας και της υπευθυνότητάς σου (λέξη και αυτή....), οφείλεις να το ψάξεις και να το βρεις....αλλιώς είσαι εκεί που είσαι μόνο για να υπάρχεις..αλλά και οι υπάλληλοι αράζουν στην άγνοιά τους και στην πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων τους και αρκούνται στο να ακούν μπινελίκια...
Πάνω από αυτό, υπάρχει φυσικά και η ευθύνη της εκάστοτε εταιρίας που μαζεύει τσομπάνους να οδηγούν καράβια.....και ο τσομπάνος όμως, πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι τον πιάνει ναυτία στη θάλασσα και να πάει να πάρει τις δραμαμινούλες του για να έρθει στα ίσια...
Και μία άσχετη παρένθεση που απλά μου έτυχε σήμερα.....
Παίρνω τηλέφωνπ στο 121 για τρίτη φορά να δηλώσω βλάβη σε dial up γραμμή......Τους λέω: "Παιδιά έχετε πρόβλημα με τη γραμμή σας....(όποτε βρέχει, ο άνθρωπος δεν έχει Internet)...". Μου απαντάει η τηλεφωνήτρια για 3η φορα οτι: "Κύριέ μου, εμείς τις γραμμές μας τις έχουμε τσεκάρει και το πρόβλημα είναι από τον υπολογιστή σας". Της απαντάω ότι αφ' ενός μεν δεν συνηθίζω να βγάζω τον υπολογιστή στη βροχή να δροσιστεί και αφ' ετέρου ότι τον δοκίμασα σε άλλη γραμμή και λειτουργεί κανονικά........
Η τηλεφωνήτρια μού απαντάει σε ποιο έντονο ύφος ότι σίγουρα είναι το πρόβλημα του υπολογιστή και αν έρθουν οι τεχνικοί χωρίς λόγο θα επωμιστούμε το επιπλέον κόστος.....
Και εκεί άναψα......
Εκεί φούντωσα......
Και εκεί έκαψα το κάθε μικροκύκλωμα του εγκεφάλου μου.....
Παιδιά, το μόνο που θυμάμαι από όσα είπα είναι το εξής.....:
"Μωρή παλιοπα*μπιπ* δεν ξέρεις τι διαφορά έχει το φλόππυ από την οθόνη και σου γ**ω το κ*λοτηλεφωνικό σου κέντρο, θα μου πεις πού είναι η βλάβη?"
Και πολλά άλλα....
Είχε μείνει άναυδη.....
Μετά από 1 ώρα, το συνεργείο ήταν απ' εξω....
Γιατί πρέπει να χάσουμε την ψυχική μας ηρεμία για να δουλέψει αυτό το κ*λοκρατος????