Πειραματόζωα, ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία

Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Πειραματόζωα, ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 15 Ιούλ 2008, 17:25

Ελπιζω να μην σε πειραζει που εκανα τον κοπο να το διαβασω.
Ειναι ωραιο ποιημα αλλα δεν μπορουμε να συμφωνουμε με ολα τα ποιηματα που εχουν γραφτει.
Καταλαβαινω την συμπονοια σου προς τα ζωα.
κι εγω τα συμπαθω (δεν θα πω αγαπαω γιατι αγαπας κατι με το οποιο εχεις δεθει ετσι μπορει να αγαπαω ενα δικο μου πετ αλλα οχι και του γειτονα).
Απο εκει και περα αν ειναι να βαλω σε μια ζυγαρια το συμφερων του ειδους μου και το συμφερων ενος αλλου ειδους επιλέγω το συμφέρων του ειδους μου.
Ετσι όρισε η φυση.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 15 Ιούλ 2008, 17:28

Όποιος είναι ανίκανος να σεβαστεί τη ζωή έξω και και πέρα από οποιοδήποτε "συμφέρον" που μεταφράζεται απλά στη βόλεψή του, ακούγεται από αστείος ως γκροτέσκος όταν μιλάει για φύση και μάλιστα καταδεικνύοντας και τι ορίζει αυτή.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 15 Ιούλ 2008, 18:00

Εικόνα
Αυτο το ατομο ανηκει στο ειδος μου!

Αν χρειαζεται να διαλεξω να σωθει το παραπάνω ή αυτο:
Εικόνα

Διαλεγω τον ανθρωπο
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τρί 15 Ιούλ 2008, 19:04

δεν γνωριζω τί συμβαίνει εκτός Ελλάδος από ιατρικά θέματα. Για το πως αντιμετοπίζεται ο κακρκίνος στην χώρα μας, έχω λίγη γνώση και με βάση αυτή υπάρχει και η γνώμη μου. Δεν επιθυμώ να μιλήσω όμως περαιτέρω για τον καρκίνο γιατι νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε.
Προτιμάς να σώσεις το παιδί, από τον πίθηκο και γιατί να μπαίνεις σε τέτοια διλλήματα όταν μπορείς να έχεις και τους 2 σώους; Να μια καλή ερώτηση.
Καλά να περνάτε =).
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 15 Ιούλ 2008, 19:08

Ψευτοδιλήμματα που μόνο ανθρωπιά δεν καταδεικνύουν...
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 15 Ιούλ 2008, 19:24

Δεν περιμενω να μου δωσεις πιστοποιητικο ανθρωπιας.
Το ποσο ανθρωπινος ειμαι το γνωριζω εγω.
Το μονο πράγμα που μου προσαπτεις κατα βαση ειναι το οτι δεν συμφωνω μαζι σου.
ΟΛΑ τα φαρμακα που περνεις εχουν δοκιμαστει σε ζώα. Αν θελεις να εισαι ειλικρινης οταν αρωστήσεις (Ελπίζω να μην γινει ποτε) μην πας στον ιατρο να σου γραψει φαρμακα
Προτιμάς να σώσεις το παιδί, από τον πίθηκο και γιατί να μπαίνεις σε τέτοια διλλήματα όταν μπορείς να έχεις και τους 2 σώους; Να μια καλή ερώτηση.
Τα πειραματα θα πρεπει να γινουν πανω σε ζωντανους οργανισμους. Δεν μας ενδιαφερει πως αντιδρα το πλαστικο στην αντιβιωση αλλα ο ζωντας οργανισμός.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τρί 15 Ιούλ 2008, 19:27

Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:Προτιμάς να σώσεις το παιδί, από τον πίθηκο και γιατί να μπαίνεις σε τέτοια διλλήματα όταν μπορείς να έχεις και τους 2 σώους; Να μια καλή ερώτηση.
Καλά να περνάτε =).
ΜΠΙΝΓΚΟ! :thumb:
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τετ 16 Ιούλ 2008, 00:48

ΟΛΑ τα φαρμακα που περνεις εχουν δοκιμαστει σε ζώα. Αν θελεις να εισαι ειλικρινης οταν αρωστήσεις (Ελπίζω να μην γινει ποτε) μην πας στον ιατρο να σου γραψει φαρμακα
υπάρχουν άτομα που δεν παίρνουν φάρμακα και γι αυτόν τον λόγο. Οι αντιβιώσεις είναι ό,τι πιο άχρηστο κυκλοφορεί κατ' εμέ. Από τότε που έκοψα τελείως τα φάρμακα, άρχισα να ασκούμαι λίγο παραπάνω και ξεκίνησα να τρέφομαι πιο υγιεινά, αρρωσταίνω λιγότερο συχνά και με λιγότερη διάρκεια. Πάλι μιλάμε για πρόληψη λοιπόν, που μπορεί να σώσει.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome

Δημοσίευση από Salome » Τετ 16 Ιούλ 2008, 11:05

Κοίτα, Λιζάκι, εγώ κάθε φορά που έχω περίοδο, γονατίζω απ' τον πόνο. Μιλάμε για λιποθυμίες, εμετούς και δε συμμαζεύεται. Με όλο τον σεβασμό, δεν παίζει να διαβάσω κατά πόσο το ponstan έχει δοκιμαστεί σε ζώα, πριν δοκιμαστεί και πιάσει πάνω μου σαν παυσίπονο (το μόνο που με πιάνει, στα υπόλοιπα θέλω μια καρτέλα), την ώρα που δεν μπορώ να σταθώ στα πόδια μου. Απλά θα το πάρω και τέλος. Δεν έχω την πολυτέλεια, κυρίως όταν με περιμένει ένα οχτάωρο ορθοστασίας στο μαγαζί, να ξαπλώσω και να περιμένω να μου περάσει, ΠΟΝΑΩ και πρέπει να δουλέψω την ίδια στιγμή.

Επίσης, όταν με πιάνει το στομάχι μου, θα πάρω Zantac. Απλά πράγματα. Πήρα κρύο στην πλάτη, πόνεσε το στομάχι, ΠΡΕΠΕΙ να περάσει, γιατί ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψω όρθια κι όχι διπλωμένη στα δύο και πρέπει να περάσει ΤΩΡΑ.

Σε θεωρητική βάση, είναι όλα αυτά που λες πολύ όμορφα και σωστά, αλλά στην καθημερινή ζωή δεν είναι πάντα εφαρμόσιμα. Τα φύλλα ευκάλυπτου τα σπάνε στο μπούκωμα, αλλά δεν είναι δυνατόν να περάσω μια μέρα μαστουρώνοντας πάνω από μία κατσαρόλα. Θα χρειαστεί και το Ronal για να μπορέσω να κοιμηθώ σαν άνθρωπος και να μη γίνει ο λαιμός μου γυαλόχαρτο επειδή θ' αναπνέω απ' το στόμα.

Θα ταχθώ κατά των πειραμάτων σε ζώα, με όλη μου την ψυχή, για καλλυντικά, για άχρηστα χημικά σκευάσματα και όταν δεν υπάρχει πάρα πολύ σοβαρός λόγος να γίνουν αυτά τα πειράματα.
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Τετ 16 Ιούλ 2008, 11:11

Για τα φάρμακα που ήδη χρησιμοποιούνται σαφώς και δεν μπορεί να γίνει τίποτα πια. Για τα φάρμακα που πρόκειται να κατασκευαστούν όμως μπορούν να γίνουν πολλά, γιατί η ουσία της όλης συζήτησης η οποία δεν γίνεται και κατανοητή, είναι οτι τα πειράματα σε ζώα είναι ΜΥΘΟΣ και η επιστημονική κοινότητα πλεόν αρχίζει και βρίσκει το θάρρος να ομολογήσει οτι δεν χρειάζονται, πολύ απλά.

Αυτό λένε και τα επιστημονικά άρθρα που σας έχω παραθέσει.

Τσάμπα γίνεται η σφαγή. Δεν ξέρω πόσο πιο λιανά πρέπει να γίνει αυτό.

Παρεπιπτόντως καλή μου Σαλώμη, σε καταλαβαίνω.... :(
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τετ 16 Ιούλ 2008, 11:17

Σαφώς, αν η επιστημονική κοινότητα παραδεχτεί ότι τα πειράματα σε ζώα είναι άχρηστα και συνεχίσουν να γίνονται, θα αντιδράσω τα μέγιστα. Αλλά θα τα υποστηρίξω αν απ' αυτά εξαρτάται η όποια σημαντική για την ανθρωπότητα επιστημονική έρευνα.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τετ 16 Ιούλ 2008, 12:58

Salome, όλες οι γυναίκες τα ίδια περνάμε πάνω κάτω. Κι εγώ έπαιρνα κάποτε έπαιρνα ντεπόν, δεν με έπιαναν πήρα πονστάν, δεν με έπιαναν μου έγραψαν flogostop το οποίο είχε νιμεσουλίτ (έχει απαγορευτεί η χρήση του). Το έπαιρνα για 2 χρόνια. Επίσης έβαζα και αλειφές στα πόδια, γιατί αυτές τις μέρες πονάνε υπερβολικά και κάποιες φορές παραλύουν... Όταν αποφάσισα να σταματήσω τα χάπια, ήταν δύσκολα στην αρχή, αλλά βρήκα τρόπους αντιμετώπισης. Και ναι, πιστεύω πως άμα ψάχνεις βρίσκεις και δεν χρειάζονται τα φάρμακα. Ο ευκάλιπτος που λες, είναι για τα κρυώματα από όσο γνωρίζω και για τον καθαρισμό προσώπου, για τους πόνους περιόδου μπορείς να φτιάξεις ρόφημα κανέλας. Βράζεις νερό και βάζεις για λίγο ένα ή δύο ξυλάκια κανέλας, δοκίμασέ το και θα με θυμιθείς. Όσο παίρνεις φάρμακα ο οργανισμός σου τα συνηθίζει και μετά θα θες πιο δυνατά και πιο δυνατά. Επίσης, κράτα ζεστή την κοιλιά σου, εκείνες τις μέρες και έτσι μειώνονται υπερβολικά οι πόνοι. Αν με δεις χειμώνα, εκείνες τις μέρες κυκλοφορώ με ένα μάλλινο κασκόλ στην κοιλιά μου, μέσα από τα ρούχα μου. Βέβαια πολύ μεγάλη βοήθεια μου έχουν προσφέρει και κάποιες συμβουλές πάνω στην θεραπεία μέσω ενέργειας και χαλάρωσης. Έτσι μέσω ενεργειακού οραματισμού καταφέρνω να διώχνω τον πόνο μου. Τεσπα αυτά είχα να πω.
Καλά να περνάτε.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τετ 16 Ιούλ 2008, 13:01

Έχω βράσει κανέλα, έχω κάνει ινδικά κόλπα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και κρατάω ζεστή την κοιλιά μου. Την ώρα της κρίσης, όμως, δεν με πιάνει ΤΙΠΟΤΑ εκτός απ' το πονστάν. Εγγύηση μιλάμε. Δεν έχω την πολυτέλεια, σου το ξαναλέω, όταν είμαι τανάσκελα να σκέφτομαι ήλιους κι ενέργειες. ΠΟΝΑΩ, απλά πράγματα.
Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible

Δημοσίευση από ELectriE » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 11:01

Δεν μπορείτε να με βρείτε πιο σύμφωνη ενάντια στη χρήση πειραματόζωων για "ιατρικούς "και "επιστημονικούς" λόγους. Αλλά και για οποιονδήποτε άλλο. Κατ'αρχήν δεν μπορώ να καταλάβω πώς εμείς οι άνθρωποι βάζουμε ένα σωρό χημικές αηδίες στον οργανισμό μας, στο είναι μας, που τελικά μακροπρόθεσμα μόνο κακό μας κάνουν και μόνο αρνητικές παρενέργειες έχουν. Και με ένα σωρό ουσίες μέσα που εμείς δε γνωρίζουμε κι ούτε πρόκειται να μάθουμε ποτέ.. Το μόνο που ξέρουμε και που μας λέει ο γιατρός γιατί τον εμπιστευόμαστε βεβαίως βεβαίως (γιατί αυτός είναι εξειδικευμένος σε όλες τις καρκινογόνες ουσίες και είναι πάνω απ'τον άνθρωπο) είναι το αποτέλεσμα που είναι και παροδικό.

Οι αρχαίοι λαοί και οι σύγχρονοι "απολίτιστοι" πώς τα καταφέρνουν δηλ με τα διάφορα βότανα που χρησιμοποιούν απ'τη φύση και που δεν κάνουν πειράματα σε ζώα;; Αλλά αυτά μέχρι και σήμερα τα θεωρούμε μαγικά! Γιατί οτιδήποτε ΔΕΝ φτιάχνει ο άνθρωπος, δεν μπορεί να λειτουργήσει! Έτσι δημιουργήσαμε τις σύγχρονες τερατωδίες που λέγονται πόλεις, μαντρωθήκαμε μέσα και νομίζουμε ότι είναι το φυσικό μας περιβάλλον. Τουλάχιστον, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε μία επαφή με τη φύση, που είναι η πραγματική δύναμή μας.
Βιώνουμε τον μεσαίωνά μας μέσα στον φαινομενικό "πολιτισμό" μας.

Επίσης, το ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ με ξενίζει αφάνταστα... Ξαφνικά η επιστήμη έγινε ΤΟ δόγμα (χειρότερα κι απ'τις θρησκείες δηλ) και όλα θυσιάζονται στο όνομά της λες και ξέρουμε τι κάνουμε. Γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω για ποια επιστήμη μιλάμε... όταν αυτή είναι ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε παντού γύρω μας.

Εγώ δε χρησιμοποιώ φαρμάκια και αρρωσταίνω σπάνια. Για την ακρίβεια, μόνο όταν περνάω ψυχολογικές διακυμάνσεις [ευτυχώς προβληματα με την περίοδο δεν έχω]. Και ξέρω μόνο αυτό: οι αρρώστιες ξεκινούν από μέσα μας. Όταν είσαι ισορροπημένος σε όλους τους τομείς, δεν υπάρχει καν λόγος να αρρωστήσεις! Επομένως, έχουμε την αρρώστια, έχουμε και τη γιατρειά. Γιατί ναι, μπορούμε να αυτοθεραπευόμαστε. Έχουμε την ικανότητα να επιβαλόμαστε πάνω στον οργνανισμό μας. Αυτό είναι και το φυσιολογικό να γίνεται, αλλά ο άνθρωπος το ξέχασε.
Έτσι λοιπόν, δεν μπορούμε να παίρνουμε κατρακύλα όλη τη φύση επειδή εμείς κοιμόμαστε όρθιοι!

Τέλος, να σας ενημερώσω για κάτι που ίσως δε γνωρίζετε... κάτι που έμαθα πριν 2,5 χρόνια περίπου.. για μας τις γυναίκες. Έτσι για να χαρούμε λίγο. Για να δείτε ότι όχι μόνο χρησιμοποιούν ζώα ως πειράματα στα καλλυντικά ή ακόμα και μέσα στα ίδια τα προϊόντα... αλλά ξέρετε πού πηγαίνουν τα υπολείμματα των εκτρώσεων;... Ναι καλά καταλάβατε... στις μούρες μας!

Γιατί η βλακεία του ανθρώπου δεν έχει όρια.

Να έχετε μια υπέροχη μέρα! :teza:
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 11:08

αλλά ξέρετε πού πηγαίνουν τα υπολείμματα των εκτρώσεων;... Ναι καλά καταλάβατε... στις μούρες μας!
όχι μόνο των εκτρώσεων...και των κανονικών γεννήσεων γλυκιά μου! Ο πλακούντας μου μετά την γέννηση της κόρης μου, μπορεί να θρέφει τώρα τα κύτταρα κάποιας φίλης, ή κάποιας διάσημης! Φαντάζεσαι??? Μπορεί η Μαντόνα να κουβαλάει πλακούντια κύτταρα Παγώνας!! ΓΟΥΣΤΑΡΩ!!!

Πλάκα κάνω βέβαια, συμφωνώ με το σκεπτικό σου ΣΕ ΟΛΑ! Αν και καταλαβαίνω τον πόνο της Χριστίνας, έτσι ήμουν κι εγώ, και μετά την εγκυμοσύνη δεν πονάω έτσι...οπότε δεν μπορώ να μιλησω εκ του ασφαλούς...Γι'αυτό την καταλαβαίνω, γιατί ΘΥΜΑΜΑΙ!
Παρεπιμπτόντως, ξέρετε ποιό είναι το καλυτερο βότανο για τους πόνους της περιόδου? ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΟΚΑΣ!!! Μιλάμε, είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! Και όχι μόνο δεν πονάς, αλλά σου ρυθμίζει και προβλήματα περιόδου...αλλά άντε να βρείς φύλλα κόκας στην Ελλάδα! Εμένα μου είχε φέρει ένας φίλος απο Λατ.Αμερική σε μορφή τσαγιού...θαυματουργό μιλάμε!
Τί να λέμε...όλα υπάρχουν στην φύση...αλλά τα καλύτερα φάρμακα τα δαιμονοποιούν για να μας κάνουν υποχείρια των χημικών τους...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Apomakros
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 12:04

nvisible wrote:
Και ξέρω μόνο αυτό: οι αρρώστιες ξεκινούν από μέσα μας. Όταν είσαι ισορροπημένος σε όλους τους τομείς, δεν υπάρχει καν λόγος να αρρωστήσεις! Επομένως, έχουμε την αρρώστια, έχουμε και τη γιατρειά.
Εύγε!

Ισορροπία είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Να είμαστε στη Μέση Οδό, ακριβώς στη μέση, δρώντας και αδρανώντας μαζί. Ισορροπία και συμμετρία χρειαζόμαστε ανάμεσα στη δράση και την αδράνεια.

(αυτό το παιδί θα το υιοθετήσω)
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από Lionheart » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 12:06

Ισορροπία; Πλάκα μου κάνετε; Δεν υπάρχει λόγος να αρρωστήσεις;
Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό nvisible?
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible

Δημοσίευση από ELectriE » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 12:48

Squall Leonhart έγραψε:Ισορροπία; Πλάκα μου κάνετε; Δεν υπάρχει λόγος να αρρωστήσεις;
Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό nvisible?
Όλα έχουν κάποια βάση και πρέπει να συνδυάσεις παραμέτρους για να το αντιληφθείς.
Είμαστε ψυχο-πνευματικο-σωματικά όντα. 3 σε 1. Η αγία τριάδα. Αδιαίρετοι. Η σύγχρονη αντίληψη και επιστήμη στις μέρες μας τα έχει διαχωρίσει (και σκέψου ότι πέρασαν αιώνες για να εγκαθιδρύσουν αυτή την άποψη!) κι έτσι κατά κάποιο τρόπο μας ακρωτηριάζει, μας στερεί δυνατότητες και τρόπους λύσης σε προβλήματα που θα μπορούσαμε άνετα να αντιμετωπίσουμε αν ήμασταν "ολόκληροι". Και όλο αυτό φυσικά σε επίπεδο σκέψης. Διότι ποιον μπορείς εύκολα να χειραγωγήσεις και να ελέγξεις; τον πνευματικά ευνουχισμένο και λοβοτομημένο. Δεν είναι ό,τι ποιο λογικό τα κέντρα εξουσίας να επιθυμούν κάτι τέτοιο; Γιατί άραγε; Γιατί ο άνθρωπος έχει εκπληκτικές ικανότητες (σκέψου το 3-4 % του εγκεφάλου που χρησιμοποιούμε) και αν τις ανακαλύψει δε θα τους έχει πια ανάγκη. Έτσι αυτές οι γνώσεις που δικαιωματικά ανήκουν στον άνθρωπο έχουν περάσει στις απόκρυφες "επιστήμες", στις "παγανιστικές" τελετουργίες, στις απόκρυφες γνώσεις της φύσης και του ανθρώπου, σε όλα τα "διαβολικά" πράγματα που οι "δυνατοί" μάς θέλουν μακριά από αυτά.
Έτσι λοιπόν, δρώντας ο άνθρωπος ως τρισυπόστατη οντότητα και καλλιεργώντας τον εαυτό του πάνω στις αρετές και εξυψώνοντάς τον με τη Γνώση, γίνεται αδιαπέραστος από οποιονδήποτε βλεβερό εξωτερικό παράγοντα. Είτε έχει να κάνει με μικροοργανισμούς (αντιμετωπίζοντάς τους με τη θωρακιμένη αύρα, η οποία αύρα θωρακίζεται όταν πια ο άνθρωπος γίνεται συνειδητός και ισορροπημένος) είτε σε επίπεδο πνευματικό (αντιμετωπίζοντας κακοπροαίρετους "εισβολείς" που σκοπό έχουν να διαταράξουν την ψυχοσύνθεσή του).
Μπορεί όλα αυτά να σου φαίνονται "μεταφυσικά" και μη αποδεικτέα (με την αντίληψη της κοντόφθαλμης "επιστήμης") όμως σκέψου και το άλλο... πόσες φορές ήσουν λυπημένος ή διαταραγμένος με κάτι και αμέσως κλονίστηκε το ανοσοποιητικό σου σύστημα προκαλώντας ανεπιθύμητες ασθένειες; Πόσες φορές οι μαύρες σκέψεις σου σού δημιούργησαν προβλήματα στον τρόπο αντιμετώπισης ενός προβλήματος, σου επέφεραν πόνο στο σώμα ή ασθένεια ή σου έφεραν δυσκολότερες καταστάσεις; Αυτό τι αποδεικνύει; Ακριβώς. Γιατί όταν αρρώστησες, ήσουν ανοιχτός στην ασθένεια.

Και αυτό που είπε ο Απόμακρος για τη Μέση Οδό (όπως είπε και ο Αριστοτέλης) ανάμεσα στη δράση και την αδράνεια είναι σοφό. Όμως προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αδράνεια δε σημαίνει ότι βασίζεται στην αναισθησία ή την ανικανότητα, αλλά στη Γνώση του αντικειμένου.
Μερικές φορές, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ'όσο δείχνουν.
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 13:11

nvisible, συμφωνώ με όλες σου τις τοποθετήσεις και με το σκεπτικό που ανέπτυξες. Κι εγώ αυτά πιστεύω αν και δεν θα μπορούσα να τα πω όσο καλά τα είπες. Καλά να περνάτε.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 13:15

Συμωνω στο οτι η επιστημη δεν ερευνα και την πνευματικη υποσταση του ανθρωπου και γι αυτο δεν ειναι ολιστική.
Παρ ολα αυτα. αυτο εχουμε σημερα.
Και καθε θεραπεια χρειαζεται να δοκιμαστει καπου.
Αν δεν θελετε ζωα ας τα δοκιμάσουμε σε ανθρώπους που νοσουν.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 13:38

nvisible wrote:
Και αυτό που είπε ο Απόμακρος για τη Μέση Οδό (όπως είπε και ο Αριστοτέλης) ανάμεσα στη δράση και την αδράνεια είναι σοφό. Όμως προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η αδράνεια δε σημαίνει ότι βασίζεται στην αναισθησία ή την ανικανότητα, αλλά στη Γνώση του αντικειμένου.
Δεν το είπα με την αριστοτελική έννοια. Άλλωστε ο Αριστοτέλης δεν είναι δική μου ειδικότητα αλλά της αγαπητής Αρέλας και των άλλων μορφωμένων παιδιών με τα βιβλία.

Σίγουρα όταν κάποιος γίνεται υπερβολικά αδρανής, η ζωή του χάνει το χορό, το γλέντι, τη χαρά και αρχίζει να νεκρώνεται.

Γι' αυτό χρειάζεται ισορροπία και συμμετρία μέσα μας.

(κάτι σαν το βέι βου βέι

αν μ' εννοείς)

Καλύτερα όμως ας μη το αναλύσουμε εδώ. Αν έχεις την καλή διάθεση, μπορείς να αναρτήσεις ανάλογο θέμα σε σχετική ενότητα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 13:58

Άλλωστε ο Αριστοτέλης δεν είναι δική μου ειδικότητα αλλά της αγαπητής Αρέλας και των άλλων μορφωμένων παιδιών με τα βιβλία.
Μόνο "ειδικότητά" μου δεν είναι. Τον μελετώ και θα εξακολουθώ να τον μελετώ χωρίς να το παίζω αυθεντία, διότι έχω πολλά καρβέλια (για να μη σου πω πολλές ζωές) ακόμα να φάω, για να φτάσω στο σημείο να μιλάω ως "ειδήμων" επί πνευματικών γιγάντων. Μπορεί να γίνει "κτήμα" όποιου ενδιαφέρεται να τον γνωρίσει, και σίγουρα δεν αποτελεί αποκλειστικότητα κανενός ο Αριστοτέλης αλλά και άλλοι μεγάλοι του φωτος και του πνεύματος που στιγμάτισαν εποχές και νοητικές διαδρομές.

Η γνώση υπάρχει. Το αν και πώς θα την αναζητήσει κανείς, είναι δικό του ζήτημα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 14:07

είδες ε;

Μόλις άκουσε για Αριστοτέλη...

:lol:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 15:56

Διαφωνείς; :shock:

(σοβαρά τώρα)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 18:43

Κοίτα αγαπητή Αρέλα.

Έφαγα ήδη μια κίτρινη από συμπαθέστατο κατά τα άλλα μέλος

(όχι διαχειριστή ούτε συντονιστή, αλλά απλό μέλος)

που μου έκανε δημόσια παράπονα ότι μπαχαλοποιώ το θέμα του/της.

Για να μη λοιπόν τα ίδια,

αν έχεις την ευγενή καλοσύνη άνοιξε σε παρακαλώ σχετικό θέμα

και θα χορέψουμε όσο θέλεις.

(και tango και welcome to Tijuana)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ζωα-Φυτά (τα πάντα στη φύση)”