Χτύπησαν 22χρονο επειδή είχε τατουάζ την Ελληνική σημαία!

Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Χτύπησαν 22χρονο επειδή είχε τατουάζ την Ελληνική σημαία!

Δημοσίευση από alexandros » Τρί 15 Ιούλ 2008, 10:14

_XRHSTOS_ έγραψε:
alexandros έγραψε:Αν θέλεις να βάλεις ένα ιδιότυπο "βιαιόμετρο" και να βγάλεις αποτέλεσμα τότε ΟΚ. Πάντως ποτέ δεν θα ξεχάσω όντας έφηβος τις τσάρκες με στρατιωτικό βήμα που έκαναν μέλη της Χ.Α. στους Αμπελόκηπους όπου έδερναν και κυνηγούσαν ανυποψίαστους Φιλιππινέζους (είχαμε πολλούς τότε στους αμπελόκηπους). Αυτό είναι από προσωπική εμπειρία.

Σου έδειξαν κομματικές ταυτότητες ή απο την εμφάνιση έβγαλες το συμπέρασμα και μιλάς για μέλη;
Κάποιους τους γνώριζα εξ όψεως διότι ήταν μαθητές στο σχολείο μου σε μεγαλύτερη τάξη. Εκείνοι διατράνωναν ότι ήταν μέλη της Χ.Α. Αλλά δεν χρειάζεται να το επικεντρώνουμε στην Χ.Α. Αυτό που λέω είναι ότι έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια να προκαλούν επεισόδια ξυλοδαρμών εθνικιστές όπως φυσικά έχω δει να προκαλούν επεισόδια άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο των αριστερών κ.λπ. Κατά τη γνώμη μου και στην μία περίπτωση αλλά και στην άλλη οι άνθρωποι αυτοί είναι κοινοί εγκληματίες και χούλιγκαν. Εσύ αγαπητέ Χρήστο μπορεί να είσαι μέλος της Χ.Α. και μπράβο σου που δεν επικροτείς την βία (αν έχω καταλάβει καλά). Έχεις μια ιδεολογία με γεια σου με χαρά σου και μπορούμε και συζητάμε. Αυτοί που παρεκτρέπονται είναι το πρόβλημα.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τρί 15 Ιούλ 2008, 14:19

Μα το να δηλώνει κάποιος "μέλος της ΧΑ" δε σημαίνει ότι είναι.

Εις ότι με αφορά,δεν είμαι μέλος της ΧΑ (και δεν το θεωρώ "κακό" να είσαι μέλος της),υποστηρίζω όμως το κίνημά της και το θεωρώ σωστό.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 15 Ιούλ 2008, 17:00

Μα το να δηλώνει κάποιος "μέλος της ΧΑ" δε σημαίνει ότι είναι.

Εις ότι με αφορά,δεν είμαι μέλος της ΧΑ (και δεν το θεωρώ "κακό" να είσαι μέλος της),υποστηρίζω όμως το κίνημά της και το θεωρώ σωστό.
αυτά είναι! όταν κάποιος ΔΗΛΩΝΕΙ μέλος της Χ.Α. και διαπράττει εγκληματικές πράξεις, δεν μπορεί παρά να ...λέει ψέμματα!! Δεν μπορεί να είναι μέλος της Χ.Α.....Διότι ως γνωστόν, αυτά τα παιδιά είναι ΑΓΙΟΙ!
Νομίζω οτι μετά απ'αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟ μόνο και μόνο επειδή βάρεσε έναν τύπο με την ελληνική σημαία τατουάζ...ΕΤΣΙ??? ΔΙΚΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τρί 15 Ιούλ 2008, 17:32

Δεν είπα ότι όποιος είναι μέλος της ΧΑ,είναι άγιος επειδή είναι μέλος της ΧΑ.
Αυτό που λέω είναι πως όποιος δηλώνει χρυσαυγίτης,ή όποιον περνάτε εσείς για χρυσαυγίτη δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι κιόλας!

Όσο για αυτούς που έκαναν την επίθεση,είναι δεν είναι αριστεροί,αυτό που εγώ ξέρω,είναι πως τέτοιες επιθέσεις βρίσκουν την "ηθική' υποστήριξη της πλειοψηφίας του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου (αριστεριστές,αναρχικοί,αντιφα αλλά και αρκετοί αριστεροί).
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τρί 15 Ιούλ 2008, 18:37

alexandros έγραψε:Κάποιους τους γνώριζα εξ όψεως διότι ήταν μαθητές στο σχολείο μου σε μεγαλύτερη τάξη. Εκείνοι διατράνωναν ότι ήταν μέλη της Χ.Α. Αλλά δεν χρειάζεται να το επικεντρώνουμε στην Χ.Α. Αυτό που λέω είναι ότι έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια να προκαλούν επεισόδια ξυλοδαρμών εθνικιστές όπως φυσικά έχω δει να προκαλούν επεισόδια άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο των αριστερών κ.λπ.
Ναι αλλά πως γνωρίζεις ότι οι συγκεκριμένοι ήταν πράγματι εθνικιστές;

Σε πολλές περιπτώσεις,υπάρχουν πολλοί που το παίζουν "Χρυσαυγίτες",ιδίως αν στο χώρο τους υπάρχουν και μερικοί που πράγματι είναι. Η έντονη παρουσία εθνικιστών σε σχολεία ή σε νεανικά στέκια γενικότερα,μπορεί να δημιουργήσει σχετικό ιδεολογικό κλίμα και..."μόδα". Και τότε κάθε καρυδιάς καρύδια δημιουργούν παρέες που για να "το παίξουν μάγγες" δήλωνουν "Χρυσαυγίτες" ή "εθνικιστές" γενικότερα ενώ δεν είναι και κάνουν διάφορα!!!

Και αν δεν κάνω λάθος κάτι τέτοιο συνέβαινε και σε σχολείο των Αμπελοκήπων,στο Πολυκλαδικό. Υπήρξανε και σχετικά ρεπορταζ σε εφημερίδες.

Ήτανε το σχολείο με την περίπτωση της μαθήτριας που ισχυριζόταν πως "χρυσαυγίτες της είχανε χαράξει σβάστικα στο κεφάλι".

Είχε γίνει ντόρος στα κανάλια τότε. Είχανε γίνει και αντιφασιστικές πορείες.

Τελικά απο την ιατροδικαστική έρευνα,είχε αποδειχθή πως δεν επρόκειτο για "χαραγμένη" σβάστικα αλλά για τατού. Τατού,το οποίο η ίδια η κοπέλλα είχε κάνει,όπως είχε ομολογήσει!

Αλλά αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια είχανε "ξεχάσει" να την αναφέρουν τα κανάλια!!!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τρί 15 Ιούλ 2008, 20:08

Προς επίρρωση των όσων λες συμφωνώ απόλυτα σχετικά με την κοπέλα με την σβάστικα μιας και το σχολείο που πήγαινα ήταν στους Αμπελόκηπους και την θυμάμαι πολύ καλά την ιστορία. όντως ήταν τατουάζ και ο θόρυβος είχε προκληθεί αναίτια. Επίσης, θυμάμαι και τον άγριο ξυλοδαρμό ενός συμμαθητή μου που ήταν επιβεβαιωμένο μέλος της Χ.Α. από αριστεριστές στην αυλή του σχολείου. Δεν ξέρω αν είναι εθνικιστές ή το παίζουν εθνικιστές αλλά με αυτή την λογική μπορεί κάποιος να πει ότι αυτοί που καίνε τα βιβλιοπωλεία του Γεωργιάδη ή όποιου άλλου είναι εθνικιστές και το παίζουν αριστεριστές για να δημιουργηθεί θέμα. Την προβοκάτσια μπορεί να την επικαλεστεί ο οποιοσδήποτε. Κατακριτέα τα επεισόδια είτε απο τους μεν είτε από τους δε.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τρί 15 Ιούλ 2008, 22:37

Άντε ο Γεωργιάδης το 'χει ασφαλισμένο το βιβλιοπωλείο. Το φουκαρά το Σχοινά που δεν το χει ασφαλισμένο και υπέστη τεράστια οικονομική καταστροφή γιατί να του το κάνουν; :o
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Necroscope
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από Necroscope » Τετ 16 Ιούλ 2008, 14:49

Λοιπόν αυτοί οι της Χ.Α είναι εντελώς ηλίθιοι. Από εδώ και πέρα όταν θα δέρνουν κοριτσάκια με το σύμβολο της ειρήνης να τραγουδάνε το ΄΄Πότε θα κάνει ξαστεριά΄΄ ή το Τρύπησα το δάχτυλό μου(το γνωστό αντιμιλιταριστικό του Ρουβά)΄΄ για να λένε οι μπάτσοι ότι είναι του ΕΑΜ ΕΛΑΣ και να κλείσουν όλους τους αριστερούς στην φυλακή.

Ποιος χαζός ασφαλιστής ασφαλίζει μαγαζιά στα Εξάρχεια;

Τώρα άτομα της Χ.Α που να δέρνουν γυναίκες δεν έχω συναντήσει 10+ χρόνια που έχω πολλούς φίλους εκεί… Μήπως ρε παιδιά δεν κατάλαβαν ότι είναι γυναίκες?
ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΜΑΣ ΕΛΑΧΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ...
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 16 Ιούλ 2008, 15:39

_XRHSTOS_ έγραψε:Άντε ο Γεωργιάδης το 'χει ασφαλισμένο το βιβλιοπωλείο. Το φουκαρά το Σχοινά που δεν το χει ασφαλισμένο και υπέστη τεράστια οικονομική καταστροφή γιατί να του το κάνουν; :o
Μα, όπως πιστεύω κατάλαβες, δεν έφερα το συγκεκριμένο παράδειγμα ως λογικό αλλά ως παράδειγμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος ο οποίος αδυνατεί να δει παραπέρα. Το παράδειγμα το έφερα γιατί είπες ότι κάποιοι μπορεί να το "παίζουν" εθνικιστές και μέλη της Χ.Α. και τελικά να μην είναι. Βάσει αυτής της λογικής λοιπόν κάποιοι μπορεί να πουν ότι το μαγαζί του Γεωργιάδη και του Σχοινά το έκαψαν εθνικιστές για να τα φορτώσουν στους αριστεριστές. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Και όσο για την αποζημίωση οι ίδιοι άνθρωποι που θα σκέφτονταν τόσο κοντόφθαλμα θα έλεγαν ότι θα τον αποζημιώσει η Χ.Α. και οι εθνικιστικοί κύκλοι που τους υποστηρίζουν. Αυτά είναι σενάρια. Εγώ βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δέρνονται μεταξύ τους για ανοησίες.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 16 Ιούλ 2008, 15:46

Κάνεις ένα λάθος Αλέξανδρε σε ότι αφορά την ερμηνεία που έδωσες στα γραφόμενά μου.
Εγώ δε μιλήσα για αντιφα που το παίζουν εθνικιστές για να προβοκάρουν τους τελευταίους. Εγώ μίλησα για άσχετους που το παίζουν εθνικιστές (εκεί όπου υπάρχουν πραγματικοί εθνικιστές κι έχουν ρεύμα) προκειμένου να φανούν "μάγκες". Και δεν έκανα εικασία,μίλησα για πραγματικότητα.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 16 Ιούλ 2008, 15:53

Μα δεν είπα ότι είναι αντιφα, αριστεριστές και λοιπές δυνάμεις που μπορεί να το παίζουν εθνικιστές. Με αυτή την λογική ούτε αριστεριστές είναι αυτοί που καίνε τα βιβλιοπωλεία (που είναι βέβαια) γιατί κάποιοι το έχουν βρει ωραίο χόμπυ να καταστρέφουν κατ' αυτό τον τρόπο την περιουσία του άλλου. Ξαναλέω ότι πρόκειται περί φαύλου κύκλου διότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Πάντως, εθνικιστές έχουν προβεί σε ακατανόμαστες πράξεις (ξαναλέω υπόθεση Περίανδρου και άλλες), οι οποίες θα έπρεπε να είναι καταδικαστέες από τους νοήμονες ανθρώπους, οποιασδήποτε ιδεολογίας. Αυτό θα ήθελα να μου πεις βρε Χρήστο και όλοι όσοι ανήκετε στο χώρο του εθνικισμού στο φόρουμ. Ότι καταδικάζετε τις πράξεις βίας που τυχόν γίνονται από εθνικιστές. Αντιθέτως υπάρχει μία προσπάθεια να πούμε ότι "ναι, αλλά μάλλον δεν ήταν εθνικιστές αλλά κάποιοι που τους μιμούνται" ή "ναι, αλλά προκλήθηκαν" ή "ναι, αλλά μάλλον δεν το ήθελαν να τους χτυπήσουν πολύ" κ.λπ.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 16 Ιούλ 2008, 15:59

Συμφωνώ ότι η βία είναι καταδικαστέα ένθεν κακείθεν. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση της νόμιμης άμυνας;
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 16 Ιούλ 2008, 16:06

Τα δικαστήρια κρίνουν ποια είναι η νόμιμη άμυνα όχι εμείς. Εσύ μπορεί να θεωρείς (όχι ότι το πιστεύεις είμαι σίγουρος) ότι αν δεις κάποιον με ένα καδρόνι να έρχεται προς το μέρος σου μπορείς να τον πυροβολήσεις και να τον σκοτώσεις. Αν αυτό το κρίνει το δικαστήριο ως νόμιμη άμυνα τότε ΟΚ. Δεν είναι κατακριτέο να αμυνθείς αλλά η κάθε περίπτωση κρίνεται ξεχωριστά.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 16 Ιούλ 2008, 16:11

alexandros έγραψε:Μα δεν είπα ότι είναι αντιφα, αριστεριστές και λοιπές δυνάμεις που μπορεί να το παίζουν εθνικιστές. Με αυτή την λογική ούτε αριστεριστές είναι αυτοί που καίνε τα βιβλιοπωλεία (που είναι βέβαια) γιατί κάποιοι το έχουν βρει ωραίο χόμπυ να καταστρέφουν κατ' αυτό τον τρόπο την περιουσία του άλλου. Ξαναλέω ότι πρόκειται περί φαύλου κύκλου διότι δεν υπάρχουν αποδείξεις. Πάντως, εθνικιστές έχουν προβεί σε ακατανόμαστες πράξεις (ξαναλέω υπόθεση Περίανδρου και άλλες), οι οποίες θα έπρεπε να είναι καταδικαστέες από τους νοήμονες ανθρώπους, οποιασδήποτε ιδεολογίας. Αυτό θα ήθελα να μου πεις βρε Χρήστο και όλοι όσοι ανήκετε στο χώρο του εθνικισμού στο φόρουμ. Ότι καταδικάζετε τις πράξεις βίας που τυχόν γίνονται από εθνικιστές. Αντιθέτως υπάρχει μία προσπάθεια να πούμε ότι "ναι, αλλά μάλλον δεν ήταν εθνικιστές αλλά κάποιοι που τους μιμούνται" ή "ναι, αλλά προκλήθηκαν" ή "ναι, αλλά μάλλον δεν το ήθελαν να τους χτυπήσουν πολύ" κ.λπ.

Το πρόβλημα Αλέξανδρε δεν εστιάζεται τόσο στο αν αυτοί που κάνουν τις επιθέσεις στα βιβλιοπωλεία είναι αυθεντικοί αριστεριστές/αναρχικοί ή προβοκάτορες. Το πρόβλημα είναι ότι οι πράξεις αυτές χαίρουν τις επιδοκιμασίας τις πλειοψηφίας του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου...

Μου λες για την υπόθεση Περίανδρου. Να καταδικάσω τί; Μια στημμένη υπόθεση χωρίς αυτόπτες μάρτυρες,όπου τα θύματα άργησαν να "ανακαλύψουν" το "θύτη" τους;;

Θα μου κοτσάρεις τώρα κι εσύ τη φωτογραφία του Κουσσουρή τραυματισμένου; Χαίρω πολύ... Δε λέω ότι δεν τραυματίστηκε. Αλλά πως ήξερε ότι αυτός που το κανε είναι ο Περίανδρος; Ή μάλλον,πως "ανακάλυψε" ότι ήταν αυτός μετά απο καιρό,ενώ στην αρχή δε γνώριζε; Αφού πρώτα κατονόμασαν τον Περίανδρο οι Ιοί της Ελευθεροτυπίας!

Όσο για τις πράξεις βίας,όχι,δεν καταδικάζω κάθε πράξη βίας των συναγωνιστών μου. Αν δεχτούν επίθεση,τότε πολύ καλά θα κάνουν να ασκήσουν βία προκειμένου να αμυνθούν.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 16 Ιούλ 2008, 16:17

Είναι πολύ απλό. Όταν έρχεται ο άλλος να σε σκοτώσει τι θα κάνεις; Θα τον περιμένεις και θα κάνεις την προσευσή σου; Έχεις βρεθεί ποτέ σε τέτοια κατάσταση;

Όταν κάποιος άλλος εισβάλλει στο σπίτι σου καταργώντας το οικογενειακό άσυλο τι θα κάνεις;
Σε τέτοιες περιπτώσεις αμύνεσαι και δικαιώνεσαι και στα δικαστήρια.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 16 Ιούλ 2008, 16:22

Δηλαδή οι συναγωνιστές σου, όπως τους χαρακτηρίζεις, αντιδρούν μονάχα όταν προκαλούνται; Είναι δηλαδή σε άμυνα; Επικροτείς την παράνομη πράξη της αυτοδικίας; Η άποψή σου, και όσων συμφωνούν με αυτή, δεν βοηθά σε καμία περίπτωση στο κατευνασμό των παθών αλλά υποθάλπτει και υποδαυλίζει την άσκηση βίας. Χάνεις κάθε δίκιο που τυχόν μπορεί να έχεις ότι προκλήθηκες, ότι χτύπησαν κάποιον της ιδεολογίας σου κ.λπ.
Προσωπικά δεν είδα το ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο αριστερό κόμμα να βγαίνει και να λέει ότι καλά έκαναν που έκαψαν το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη ή οποιουδήποτε άλλου την περιουσία. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ από που συνάγεις το συμπέρασμα ότι επικροτούν τέτοιου είδους πράξεις;
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 16 Ιούλ 2008, 16:23

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Είναι πολύ απλό. Όταν έρχεται ο άλλος να σε σκοτώσει τι θα κάνεις; Θα τον περιμένεις και θα κάνεις την προσευσή σου; Έχεις βρεθεί ποτέ σε τέτοια κατάσταση;

Όταν κάποιος άλλος εισβάλλει στο σπίτι σου καταργώντας το οικογενειακό άσυλο τι θα κάνεις;
Σε τέτοιες περιπτώσεις αμύνεσαι και δικαιώνεσαι και στα δικαστήρια.
Αν δικαιωθείς με γεια σου με χαρά σου και καλά έκανες. Δεν διαφωνούμε.
Βίκτωρ Ουγκώ

Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 16 Ιούλ 2008, 17:22

alexandros έγραψε:Επικροτείς την παράνομη πράξη της αυτοδικίας;
Για ποια αυτοδικία μου λες; Εδώ μιλούμε για αυτοάμυνα!

Αλλά αφού το ανέφερες κι αυτό,στις περιπτώσεις που καταλύεται το κράτος και ο νόμος δεν εφαρμόζεται,πιστεύω πως η αυτοδικία όχι απλώς χρειάζεται,αλλά αποτελεί υποχρέωση. Και το σημερινό κράτος είναι ημιανύπαρκτο.

Άλλωστε,οι νόμοι εφαρμόζονται απο την εκάστοτε εξουσία,η οποία δεν είναι πάντοτε καλής ποιότητος!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 16 Ιούλ 2008, 17:22

alexandros έγραψε:Προσωπικά δεν είδα το ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο αριστερό κόμμα να βγαίνει και να λέει ότι καλά έκαναν που έκαψαν το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη ή οποιουδήποτε άλλου την περιουσία. Μπορείς να μου πεις σε παρακαλώ από που συνάγεις το συμπέρασμα ότι επικροτούν τέτοιου είδους πράξεις;

Διάβασε το παρακάτω άρθρο...

"Επικροτεί την βία ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Εικόνα
Εικόνα

Ο Δημοσθένης Παπαδάτος - Αναγνωστόπουλος της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεωρεί πως «απαιτούνται «ποσά» βίας, γιατί το πέρασμα στον σοσιαλισμό δεν είναι ειρηνικό»!

«Πολιτικά πρωτόγονη» χαρακτηρίζει την πρακτική της επιθέσεως αριστεριστών εναντίον του πρυτάνεως του Α.Π.Θ. Αναστάσιου Μάνθου, το στέλεχος της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημοσθένης Παπαδάτος - Αναγνωστόπουλος (εφημ. «Αυγή», 20/6/2008). «Πολιτικά πρωτόγονη» σημαίνει ότι κάποια στιγμή, σε κάποια άλλη εποχή, θα μπορούσε να γίνει και αποδεκτή από τους ομοϊδεάτες του κ. Παπαδάτου! Πάντως, μόνον ως καταδίκη της βίας δεν μπορεί να εκληφθεί αυτή η δήλωση.

Και πράγματι, ο φέρελπις αυτός νέος δεν δείχνει καμμία απολύτως διάθεση να καταδικάσει φαινόμενα βίας των αριστερών, αφού γράφει στην συνέχεια: «Τα τελευταία χρόνια, είτε καίγεται το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη στην Σόλωνος, είτε πέφτουν μολότωφ σε αστυνομικά τμήματα, είτε σπάνε τράπεζες σε μια πορεία, οι αντίπαλοί μας θεωρούν αυτονόητη υποχρέωσή μας να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε την βία».Γιατί, δεν είναι δηλαδή αυτονόητη υποχρέωση; Ή μήπως δεν ήταν αυτονόητη υποχρέωση όλων μας να καταδικάσουμε την τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Χανιά;

«Τα γεγονότα», συνεχίζει ο κ. Παπαδάτος, «δεν μπορούν να ξεγίνουν με μία δήλωση».Ωραία. Δηλαδή να μην καταδικάσουμε ποτέ τις γενοκτονίες των Τούρκων σε βάρος των λαών της Μικράς Ασίας ή τα εγκλήματα του Στάλιν και άλλων ολοκληρωτικών καθεστώτων, γιατί «δεν μπορούν πια να ξεγίνουν»! Μπορούν όμως να ξαναγίνουν, κ. Παπαδάτε και την άλλη φορά μπορεί να είναι και σε βάρος σας, αν αφήσουμε να καλλιεργείται η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα...

Αν τελείωνε εδώ το άρθρο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι απλά διάβασε μία ανεύθυνη αφοριστική προσέγγιση του φαινομένου της πολιτικής βίας. Δυστυχώς, ο συγγραφέας του συνεχίζει πετώντας το προσωπείο: «Η εξίσωση της κινηματικής με την συμβολική και φυσική κρατική βία είναι ανεπίτρεπτη για την Αριστερά: ακόμα κι όταν η πρώτη είναι τυφλά «αντικρατική», αυτοκαταστροφική και αναντίστοιχη με αυτό που δηλώνει πως υπαρασπίζεται, έχει άλλη πολιτική προέλευση και στόχευση, συνεπώς άλλο αξιακό περιεχόμενο» (!!!) Αν δεν το καταλάβατε κ. Παπαδάτε, σε δημοκρατική χώρα ζούμε και οι τρόποι κοινωνικού διαλόγου υπακούν σε συγκεκριμένους κανόνες και συμπεριφορές. Αν εσείς και το κόμμα σας πιστεύετε σε πρακτικές βίας με ιδιαίτερο αξιακό περιεχόμενο, μάλλον δεν έχετε θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία!

Και το ότι πράγματι δεν έχετε θέση ανάμεσα σε «πολιτισμένους πολίτες» φαίνεται από τα λεγόμενά σας, με τα οποία επιλέγετε να κλείσετε το ανοσιούργημά σας: «Δεν θεωρούμε καθόλου αυτονόητη και αιώνια την "νομιμότητα" γενικώς, ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων" (...) Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι "ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα", καταλαβαίνουμε ότι για την στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας» (!!!), τα οποία μάλιστα πιστεύετε ότι θα σας αναδείξουν «ταυτόχρονα ως παραδειγματική και ηθική δύναμη»!

Σε κάθε περίπτωση, κείμενα όπως αυτά του κ. Παπαδάτου δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αναδεικνύουν το πραγματικό, το αντιδημοκρατικό πρόσωπο των αριστεριστών. Αυτό που προκαλεί από απορία έως και αγανάκτηση, είναι η στάση των υπόλοιπων «δημοκρατικών» κομμάτων και των εκπροσώπων τους, που αφού δεν βρήκαν ΜΙΑ λέξη συμπαράστασης προς τα θύματα της αριστερής τρομοκρατίας, έσπευσαν να καταδικάσουν (ορθώς βεβαίως) την τοποθέτηση βόμβας στα Χανιά. Με δύο μέτρα και δύο σταθμά, όμως, καταρρέει σύντομα το αξιακό σύστημα της πολιτείας που υποτίθεται ότι υπηρετούν..."

http://www.e-grammes.gr/

Ας αποφασίσουν επιτέλους στο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι υπερ της δημοκρατίας και άρα θα σέβονται το σύνταγμα και τους νόμους ή αν είναι αντιδημοκρατικό κόμμα και άρα θα ακολουθούν τη γραμμή του Παπαδάτου. Άντε γιατί απο το πολύ μπέρδεμμα έχουνε πάθει μαλάκυνση!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 16 Ιούλ 2008, 17:28

Κι όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αγαπητέ Αλέξανδρε. Αλλά και βρωμοΠΑΣΟΚοι "εκσυγχρονιστές" βρίσκονται στην ίδια γραμμή! Ναι,αυτοί οι αλήτες που τόσα χρόνια είναι το κράτος,τώρα την έχουνε δει "επαναστάτες"...

"Η βία και ο κ. Βέλτσος

Εικόνα
Εικόνα
Ο «εκσυγχρονιστής» καθηγητής Γιώργος Βέλτσος παρέχει θεωρητική κάλυψη στους τραμπούκους της Άκρας Αριστεράς.

«Στο επίπεδο της κινηματικής αριστεράς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί οι ενέργειες πρέπει να έχουν την πρωτόγονη, βίαιη υποχρεωτικά έκφραση και είναι ηλίθιοι αυτοί που λένε να καταδικάσουμε τη βία. Δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή αν δεν υπάρξει βία, ως μαμή της ιστορίας, που είναι η περίφημη έκφραση του Μαρξ». (Το Βήμα της Κυριακής, ΒΗΜagazino, τ. 403, 6/7/2008)

Τάδε έφη Βέλτσος, προσωπικός φίλος του μεταρρυθμιστή, εκσυγχρονιστή πρωθυπουργού της οικονομαρχίας, Σημίτη, σε συνέντευξή του στο ένθετο περιοδικό του τελευταίου Κυριακάτικου Βήματος. Ένας ακατάληπτος φιλόσοφος για μας τους κοινούς θνητούς. Γνωρίζαμε ότι οι επαναστάσεις φτιάχνονται από δικηγόρους χωρίς υποθέσεις και ιατρούς χωρίς πελατεία. Τώρα προστέθηκαν και οι καθηγητές πανεπιστημίου άνευ ουσίας. Βεβαίως, η ιστορία μας δίδαξε ότι η βία κατέστρεψε έθνη, δημιούργησε σκληρή αντίδραση από τις οποιεσδήποτε συντηρητικές δυνάμεις και τελικά είναι η αποτυχημένη λύση. Τελικά, είναι η λύση, η οποία αρμόζει σε κοινωνίες που δεν βρίσκουν διεξόδους στα προβλήματά τους, που τελικά παρακμάζουν μέσα από την καταστροφή τους.

Ο κ. Βέλτσος τα γνωρίζει αυτά. Μέσα στον ορυμαγδό του σκανδάλου της Siemens και της αποτυχίας του περιβάλλοντος το οποίο τον ανέδειξε και τον έθρεψε, η προσωπική του πλέον επιλογή είναι οι Ρώσοι αναρχικοί, οι Ισπανοί κομμουνιστές, οι Έλληνες του «Δημοκρατικού Στρατού», την ώρα που θα μπορούσε να επιλέξει τους Σουηδούς σοσιαλδημοκράτες. Τελικά, οποιαδήποτε επιτυχημένη διαδρομή τον φοβίζει. Τελικά, ο κ. Βέλτσος δεν θα ξεπεράσει ποτέ την μικροαστική του φύση, τους υπερφίαλους εκείνους τύπους που πέρδονται φωνασκόντες στους καφενέδες, καταγγέλοντες την εξουσία που τόσο πολύ θα ήθελαν να έχουν και να διατηρήσουν.

Κύριοι σαν τον Βέλτσο μιλούν για κινηματική Αριστερά, ενώ θα έπρεπε να μιλούν για τον εσμό της Άκρας Αριστεράς. Όλα αυτά τα μικρά ανθρωπάρια που με την βία καλύπτουν τις ιδεολογικές τους ήττες και κυρίως τα προσωπικά τους προβλήματα. Είναι αυτοί που παραβιάζουν συστηματικά τα συνταγματικώς καθορισμένα όρια της ελευθερίας, προπηλακίζουν, καταστρέφουν περιουσίες, εξοντώνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και αρνούνται στους απανταχού εχθρούς τους έστω και την δυνατότητα άρθρωσης του οποιουδήποτε λόγου. Αρνούνται στους αντιπάλους αυτά τα οποία διεκδικούν καθ’ υπερβολήν για τους εαυτούς τους. Συνήθως δε, θεωρούν αντιπάλους όποιους εκείνη τη στιγμή έχουν την οποιαδήποτε διαφωνία με αυτούς. Η ιστορία τους έχει αναδείξει ως τους χειρότερους εξουσιαστές, γιατί δεν ξεπέρασαν ποτέ τα μικροαστικά τους συμπλέγματα.

Ο καλύτερος φίλος του κ. Σημίτη, ο καθηγητής στο κολασμένο από την διαφθορά Πάντειο στην δύση της επαγγελματικής του ζωής ρέπει προς την επανάσταση, καλύπτοντάς την επιτήδεια. Σαν τις παλιές Σμυρνιές που κάλυπταν τις πομπές τους με παρφουρμαρίσματα και κουτσομπολιό. Βρίσκει, βεβαίως, ακολούθους. Άλλους αριστερούς που τριάντα τέσσαρα χρόνια μετά την μεταπολίτευση μας δηλώνουν με θρασύτητα πως η Αριστερά δεν έχει αποκηρύξει τον ένοπλο αγώνα.

Τέτοιες δηλώσεις, βεβαίως, γίνονται κυρίως γιατί αδυνατούν να έρθουν σε συνεννόηση με τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, φοβούμενοι μήπως η οποιαδήποτε κυβερνητική τους θητεία θα τους οδηγήσει στην πολιτική τους εξαφάνιση, όπως τα παραδείγματα της Γαλλίας και της Ιταλίας τόσο πρόσφατα διατρανώνουν. Αρνούνται για τον εαυτό τους τον λογικό μονόδρομο όλων των ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων. Αρνούνται να δώσουν την μάχη σε μία οποιαδήποτε κυβέρνηση, γι’ αυτό και ονειρεύονται επαναστάσεις που δεν είναι εις θέσιν να φέρουν εις πέρας. Κατά βάσιν δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτυχημένοι και κατά πάσαν πιθανότητα το ήξεραν από πολύ νωρίς.

http://www.e-grammes.gr/
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 16 Ιούλ 2008, 17:36

Divine Sinner έγραψε:Eχω ακουσει πολλες φορες για επιθεση κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών απο τα ΜΜΕ.
Τωρα το συριζα ειναι συνασπισμος οργανωσεων και κομάτων κι οχι ενα αυτούσιο κόμα (εξου και το συνασπισμός).
Οπότε ο αλαβάνος ορθώς ως εκπρόσωπος ΟΛΩΝ των παρατάξεων που συμμετεχουν δεν καταδίκασε το γεγονως μιας και ως πρόεδρος δεν ομιλεί μονο για τον εαυτό του.
Αν ο Αλαβάνος θέλει να έχει ένα αστικό δημοκρατικό κόμμα (όπως τον παρουσιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ),τότε έχει υποχρέωση να κόψει μαχαίρι τις συνεργασίες και τις σχέσεις του κόμματός του με τέτοιες οργανώσεις.

Αν πάλι την έχει δει "επαναστάτης" τότε να μας το πει να το ξέρουμε. Σε δυο βάρκες πάντως δε θα ισορροπεί,γιατί θα πέσει στη θάλασσα.
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 16 Ιούλ 2008, 23:21

_XRHSTOS_ έγραψε:
alexandros έγραψε:Επικροτείς την παράνομη πράξη της αυτοδικίας;
Για ποια αυτοδικία μου λες; Εδώ μιλούμε για αυτοάμυνα!

Αλλά αφού το ανέφερες κι αυτό,στις περιπτώσεις που καταλύεται το κράτος και ο νόμος δεν εφαρμόζεται,πιστεύω πως η αυτοδικία όχι απλώς χρειάζεται,αλλά αποτελεί υποχρέωση. Και το σημερινό κράτος είναι ημιανύπαρκτο.

Άλλωστε,οι νόμοι εφαρμόζονται απο την εκάστοτε εξουσία,η οποία δεν είναι πάντοτε καλής ποιότητος!
Εσύ θα κρίνεις αν έχει καταλυθεί το κράτος ή ο λαός; Απ' ότι βλέπω γύρω μου την άποψή σου δεν την συμμερίζονται οι πολλοί οπότε μάλλον κάτι λάθος σκέφτεσαι. Σε όλα αυτά που μου λες για τον νεολαίο του Σύριζα καθώς και τον Βέλτσο εν πολλοίς συμφωνώ. Άλλωστε εγώ δεν επικροτώ τη βία ούτε από τη μία ούτε από την άλλη πλευρα όπως θα έχεις καταλάβει. Δεν τους θεωρώ άγιους. Από την άλλη, δε νομίζω ότι χρειάζεται κάθε φορά που υπάρχει ένα παρόμοιο φαινόμενο να βγαίνει ο Συριζα και να το καταδικάζει. Είναι, θεωρητικά, αυτονόητο ότι ένα συντεταγμένο κόμμα που μάλιστα εκπροσωπείται στη Βουλή, αποδοκιμάζει τέτοιου είδους πράξεις. Τέλος, αυτή την φράση που είπε ο νεολαίος σχετικά με την ελευθερία με σκότωσε!!! Ως φιλελεύθερο με άφησε σέκο που λένε. Το φαιοκόκκινο μέτωπο (τώρα σας τσουβαλιάζω αν δεν το κατάλαβες :D :D ) μου φαίνεται ότι βρίσκεται πιο κοντά απ' ότι νομίζουν οι οπαδοί τους.
Βίκτωρ Ουγκώ

KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 16 Ιούλ 2008, 23:37

Το φαιοκόκκινο μέτωπο (τώρα σας τσουβαλιάζω αν δεν το κατάλαβες :D :D ) μου φαίνεται ότι βρίσκεται πιο κοντά απ' ότι νομίζουν οι οπαδοί τους.
Δεν υπάρχει κανένα φαιοκόκκινο μέτωπο Αλέξανδρε...
Προς Θεού δηλαδή... έλεος... μην μας λες τέτοια τώρα..
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 13:26

Προσωπικα δεν θεωρω το επικινδυνο της υποθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ να παρέχει στηριξη στους αναρχικους και να το παιζει αστικό κόμα για τυπικους λόγους.
Το επικινδυνο ειναι αν οντώς ειναι αστικό κόμα και παρέχει στήριξη στους αντιεξουσιαστές για ψηφοθυρικους λογους.
Γιατι ενας επαναστάτης εχει καθε δικαιωμα να κρυβεται πισω απο οποιο προσωπειο θέλει αν το επιβάλει η στρατηγηκη του.
Κι ο μαυρομιχάλης πριν την επανάσταση μπέης ήταν.
Αν όμως καπελώνει μια επαναστατική νοοτροπία για ψηφοθυρικους λόγους τοτε απλά πρόκειτε περι απατεώνων.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Πέμ 17 Ιούλ 2008, 14:22

Προσωπικα δεν θεωρω το επικινδυνο της υποθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ να παρέχει στηριξη στους αναρχικους και να το παιζει αστικό κόμα για τυπικους λόγους.
Το επικινδυνο ειναι αν οντώς ειναι αστικό κόμα και παρέχει στήριξη στους αντιεξουσιαστές για ψηφοθυρικους λογους.
:shock: :shock:
Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αναρωτιούνται αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αστικό κόμμα....
Ε δεν πειράζει, εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αναρωτιούνται ακόμα πως γεννιούνται τα παιδιά..
Αν όμως καπελώνει μια επαναστατική νοοτροπία για ψηφοθυρικους λόγους τοτε απλά πρόκειτε περι απατεώνων.
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Τι καπελώνουν;;;; Την επαναστατική νοοτροπία των αναρχικών;; Χμμ....
Έχουν οι ασφαλιτοπρεζάκηδες επαναστατική νοοτροπία;;;

Ουφ..... και δεν έχει πιάσει ακόμη η πολλή ζέστη....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”