Ρε Παγωνα.. εισαι διαμαντι γαμω το θεο σου!pagona έγραψε:δεν είμαι πρωταρχικά ελληνίς, είμαι πρωταρχικά ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
και τώρα βαυκαλίσου όσο γουστάρεις, δεν θα σε εμποδίσω... προς θεού δηλαδή...

Ρε Παγωνα.. εισαι διαμαντι γαμω το θεο σου!pagona έγραψε:δεν είμαι πρωταρχικά ελληνίς, είμαι πρωταρχικά ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!
και τώρα βαυκαλίσου όσο γουστάρεις, δεν θα σε εμποδίσω... προς θεού δηλαδή...
Ώπα ρε φίλε, κόψε κάτι. Την στιγμή που κατηγορείς άλλους για απόλυτους, γίνεσαι ο ίδιος. Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που έχουν φιλότιμο και αποτελούν την μαγιά για την ανασυγκρότηση του Γένους. Σίγουρα δεν είναι οι περισσότεροι, αλλά υπάρχουν. Τώρα, αν εσύ δεν έχεις συναντήσει είναι δικό σου πρόβλημα.Θελει φιλοτιμο. Η μοναδικη λεξη που υπαρχει σ ολα τα ελληνικα λεξικα αλλα σε καμια ελληνικη καρδια.
Έχεις ακουστά τον Σταμάτη Κριμιζή, τον καθηγητή αστροφυσικής και διαστημικής και επικεφαλής στην ΝΑΣΑ για τα προγράμματα εξερεύνησης του διαστήματος; ο μεγαλύτερος εγκέφαλος της ΝΑΣΑ. Άρα, σίγουρα στην ΝΑΣΑ λένε και ΚΑΛΗΜΕΡΑ.Α, και στη NASA... δεν λενε Kalimera μεταξυ τους.
Κάνει μπάμ εεε???ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ??
Γιατί πρέπει δηλαδή να κλείνουμε τα μάτια στο μεγαλείο άλλων γλωσσών ή πολιτισμών, μόνο και μόνο επειδή είμαστε ερωτεύσιμοι ως λαός και ως πολιτισμός και ως γλώσσα?
Σύνελθε ρε!!!
Βίκυ μου όσο μιλάγαμε εδώ μέσα για το μεγαλείο της Ελληνικής δεν μίλησα η γυναίκα, ίσα-ίσα που είπα οτι συμφωνώ με Τεύταμο και λοιπούς!,Ποιος ρε Πέγκι μου κλείνει τα μάτια? Το τόπικ έχει τίτλο Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ-ΛΟΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ άρα στην Ελληνική θα σταθούμε σ'αυτο΄το τόπικ.
Αλλά όταν αναφέρθηκε η Κίνα (και αντίστοιχα ο πολιτισμος και η γλώσσα της) ως τριτοκοσμική ΑΣΦΑΛΩΣ και ξεσπάθωσα! Διάβασε εκείνο το πρώτο πόστ μου όπου το αναφέρω ξεκάθαρα.Αν λοιπόν είναι να μπεί κάτι προτεινόμενο απο αυτό το τόπικ, προτείνω όλες τις καταθέσεις του Τεύταμου, και απορώ πώς δεν το σκέφτηκες, αλλά μας κότσαρες τον ρατσιστούκλα, γεμάτο χριστιανική αγάπη Σαγκρέδο!!!
Αυτό ειλικρινά δεν το είδα. 'Οπως είπα δεν έχω το χρόνο να παρακολουθώ ολόκληρα τα τόπικς αυτές τις μέρες, οπότε αναγκαστικά κοιτάζω μόνο τα τελευταία.Αλλά όταν αναφέρθηκε η Κίνα (και αντίστοιχα ο πολιτισμος και η γλώσσα της) ως τριτοκοσμική ΑΣΦΑΛΩΣ και ξεσπάθωσα! Διάβασε εκείνο το πρώτο πόστ μου όπου το αναφέρω ξεκάθαρα.
Mαλιστα.ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Έχεις ακουστά τον Σταμάτη Κριμιζή, τον καθηγητή αστροφυσικής και διαστημικής και επικεφαλής στην ΝΑΣΑ για τα προγράμματα εξερεύνησης του διαστήματος; ο μεγαλύτερος εγκέφαλος της ΝΑΣΑ. Άρα, σίγουρα στην ΝΑΣΑ λένε και ΚΑΛΗΜΕΡΑ.Α, και στη NASA... δεν λενε Kalimera μεταξυ τους.
όχι απλά επιτρέπεται...ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!!Εμενα μου επιτρεπεται να συνεχιζω με την μαθηματικη δομη της Ελληνικης γλωσσης.
Και δια τούτο πρέπει να στερεώνετε σχολεία ελληνικά, να φωτίζωνται οι άνθρωποι, διότι διαβάζοντας τα ελληνικά τα ηύρα οπού λαμπρύνουν και φωτίζουν τον νουν του μαθητού ανθρώπου. Καθώς φωτίζει ο ήλιος την γην, όταν είνε ξαστεριά, και βλέπουν τα μάτια μακρυά, έτσι βλέπει και ο νους τα μέλλοντα, απεικάζουν όλα τα καλά και τα κακά, φυλάγονται από κάθε λογής κακόν και αμαρτίαν, διατί το σχολείον ανοίγει την εκκλησίαν, μανθάνομεν τι είνε Θεός, τι είνε η Αγία Τριάς, τι είνε ο άγγελος, τι είνε η αρετή, τι είναι οι δαίμονες, τι είνε η κόλασις. Τα πάντα από το σχολείον τα μανθάνομεν.Λεγω υμιν την πασαν αληθειαν (1)
Λεγω υμιν πασαν την αληθειαν (2)
TEUTAMOS έγραψε: β) η εξωτερικη αυξηση που χρησιμοποιουμενη αιρει τις προυποθεσεις εκφωνησης του λεχθεντος.
πχ Δεν ειπα οτι δεν θα παω διακοπες (2)
Το μαθηματικο σχημα που υποκειται βεβαιως ειναι το -p (p=preposition) στην περιπτωση (1) και το -(-p)= p στην περιπτωση (2).
Η προταση (2) ομως μπορει να ξαναγραφει με ορους καταφασης ως
Ειπα οτι θα παω διακοπες (3)
Απολύτως έτσι κατά την ταπεινή μου άποψη!Επομένως δεν είναι θέμα "τακτικής" αλλά "μεταφοράς πληροφορίας", δηλ. "επικοινωνίας" - που είναι η ουσία του λόγου - γραπτού ή προφορικού, έτσι δεν είναι;
TEUTAMOS έγραψε:Εγώ μιλάω σε καθαρά λογικόθεωρητικό επίπεδο. Αν ήθελα να κάνω σημασιολογία και σύνταξη θα το ανακοίνωνα. Εδώ μιλάμε για άλλο πράγμα.
Ok! τώρα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.TEUTAMOS έγραψε:Έχομε τις κάτωθι περιπτώσεις κατανομής της άρνησης.
γ)-(x-y):ΔΕΝ είπα ότι ΔΕΝ θα πάω. Άρνηση + Άρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι κατ' ανάγκην θα πάω. Αίρεται η άρνηση της άρνησης, αφήνοντας όμως κάποιο κενό ως προς την ασφαλή εξαγωγή κατάφασης, δλδ αν, παρολο που δεν ειπε οτι δεν θα παει, θα παει οντως.
Χωρίς να μπορώ να εκφέρω ασφαλή γνώμη, 'ισοδύναμα' και 'αυτοδύναμα' είναι κρίσιμες έννοιες (για το 'μαθηματικό' & 'γλωσσολογικό' πλαίσιο, αλλά και για σε 'λογικό' πλαίσιο -- θύμαμαι κάποτε στα πολύ-παλιά χρόνια το μάθημα της Λογικής στο ΓυμνάσιοTEUTAMOS έγραψε:Στα μαθηματικά τα α) και β) προέρχονται από τα γ) και δ). Είναι δλδ ισοδύναμα, αλλά και αυτοδύναμα, γιατί έχουν την δική τους τυπολογία και πορεία.
Αυτή η αναγωγή συμβαίνει όμως και στην γλώσσα;
Η μαθηματική κωδικοποίηση της γλώσσας αφήνει κάποιο κενό, και αυτό το κενό έρχεται να το καλύψει η γνωση του κόσμου και το νόημα που εξάγουμε από την χρήση της γλώσσας.