35 χρονια ΠΑ.ΣΟ.Κ τα + και τα -

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: 35 χρονια ΠΑ.ΣΟ.Κ τα + και τα -

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 20 Ιουν 2008, 13:25

gambler έγραψε:
Οντως δεν χρειαζεσαι κανεναν , ουτε καν τον εαυτο σου ... γιατι απλα δεν απαντας
Aπάντησα όπως ήθελα εγώ, κι όχι όπως θα ήθελες εσύ βέβαια! Τώρα αν δεν αντελήφθης την απάντησή μου, αυτό το πρόβλημα μην το αναγάγεις σε μένα, είναι καθαρά δικό σου.
Απο την χολυγουντιανη υπερπαραγωγη !!! με το μαυρο και τις τσιλιες στα Ζωνιανα , διεσχισες ολοκληρο Ατλαντικο για να φτασεις στον Κενεντυ ( δεν τον ειχατε αποκυρηξει για κομμουνιστη αυτον ?) χωρις καν να βραχεις. Αν σε ικανοποιει η απαντηση σου , εμενα δεν μου πεφτει λογος ...
1/ Με ικανοποιεί και με καλύπτει απολύτως η απάντησή μου. Δε θα ζητήσω συγνώμη που δεν κάνει το ίδιο και για σένα. :wink:

2/ Έχεις το (ενίοτε εξοργιστικό- αν το αφήσω να γίνει) ελάττωμα να κρίνεις τα βίντεο χωρίς να τα βλέπεις. Ο JFK δεν ήταν παρά ένα ελάχιστο κομμάτι του, άσχετα αν εμφανίζεται φάτσα κάρτα στο still icon. Προσωπικά δεν τον είχα αποκηρύξει ΟΥΔΕΠΟΤΕ. Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι όταν λες "είχατε", πάντως τα συμπεράσματά σου ως συνήθως, επιδερμικά, αβάσιμα και κυρίως (δυστυχώς) αβασάνιστα.
Αν πάλι το είδες, (χλωμό) προφανώς δεν το κατάλαβες. Ανάμενε εκτενέστερη αναφορά μου και μετάφραση σ'αυτό, σε ξέχωρο τόπικ, γιατί πραγματικά το βρίσκω εξαιρετικής διαδρομής και ποιότητας.

Τωρα για το θεμα της πατριδοκαπηλειας , σε προκαλω ,εσενα και τον καθε "πατριωτη" , να ανοιξεις ενα τοπικ για να δουμε πως αντιλαμβανεται ο καθενας εδω τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ και να γελασει ο καθε πικραμενος . Ο λογος που δεν το κανω εγω ειναι γιατι η αποτυχια απο τη μη συμμετοχη ειναι εξασφαλισμενη .
Καλά κάνεις και δεν το κάνεις. Όταν βρεις το χρόνο και τη διάθεση να ξεφυλλίσεις τα ΙΔΕΟ, θα διαπιστώσεις ότι σε πλείστα όσα τόπικς, πλείστες όσες φορές έχουμε πραγματευτεί το ζήτημα και έχουν ειπωθεί απόψεις απ'όλες τις (ιδεολογικές) πλευρές. Όπου "πέσεις πάνω" σε κάτι τέτοιο, μπορείς να τοποθετηθείς, να δούμε τελικά και τη δική σου θέση/άποψη (όχι ότι βαστώ την ανάσα μου- ασφυξία δε λέει να πάθω :loco: )

Κανε το , χωρις ομως προβοκατσιες ...
και χωρις προκλησεις και αναφορες
μη ξεχνας οτι ειμαστε μεγαλα "παιδια" και στα χρονια μας τα αμφιθεατρα δεν ηταν παιδικες χαρες οπως ειναι σημερα :rose:

προβοκάτσια= εκ του ουσιαστικού provokation = που σημαίνει ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Και ασφαλώς ενίοτε προκαλώ. Υπάρχουν βέβαια άξιες και ανάξιες προκλήσεις στα νοητικά μας αλισβερίσια εδώ. Επίτρεψέ μου να θεωρώ τις δικές μου άξιες, στις οποίες παρεμπιπτώντως δεν (βλέπω με τα δικά μου γκριζογάλανα ωραιότατα επαναλαμβάνω ματάκια :loco: να...) στέκεσαι αντάξιος. Βλέπω μια μιζέρια, μια μεμψιμοιρία, καμιά γενναιοδωρία (κρίμα ειδικά αυτό για έναν Ελληνα) και πολλές στρεβλώσεις στην ερμηνεία των καταθέσεων των "απέναντι" (εμού πχ) και στρεβλωτικές αλλά δε λέω... Politically correct οπτικές πραγμάτων.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
gambler
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από gambler » Παρ 20 Ιουν 2008, 13:56

ΑρΕλα έγραψε: προβοκάτσια= εκ του ουσιαστικού provokation = που σημαίνει ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Και ασφαλώς ενίοτε προκαλώ. Υπάρχουν βέβαια άξιες και ανάξιες προκλήσεις στα νοητικά μας αλισβερίσια εδώ. Επίτρεψέ μου να θεωρώ τις δικές μου άξιες, στις οποίες παρεμπιπτώντως δεν (βλέπω με τα δικά μου γκριζογάλανα ωραιότατα επαναλαμβάνω ματάκια :loco: να...) στέκεσαι αντάξιος. Βλέπω μια μιζέρια, μια μεμψιμοιρία, καμιά γενναιοδωρία (κρίμα ειδικά αυτό για έναν Ελληνα) και πολλές στρεβλώσεις στην ερμηνεία των καταθέσεων των "απέναντι" (εμού πχ) και στρεβλωτικές αλλά δε λέω... Politically correct οπτικές πραγμάτων.
προβοκατσια = δραση η ενεργεια που εχει σκοπο να παρασυρει ατομο η ομαδα σε παρανομες η αναρμοστες [ραξεις , ωστε να εκτεθουν η να ωφεληθουν οι αντιπαλοι της ...
ΕΤΥΜ < ρωσ .provokatsija

Μπαμπινιωτης σελ 1472
Καλά κάνεις και δεν το κάνεις. Όταν βρεις το χρόνο και τη διάθεση να ξεφυλλίσεις τα ΙΔΕΟ, θα διαπιστώσεις ότι σε πλείστα όσα τόπικς, πλείστες όσες φορές έχουμε πραγματευτεί το ζήτημα και έχουν ειπωθεί απόψεις απ'όλες τις (ιδεολογικές) πλευρές. Όπου "πέσεις πάνω" σε κάτι τέτοιο, μπορείς να τοποθετηθείς, να δούμε τελικά και τη δική σου θέση/άποψη (όχι ότι βαστώ την ανάσα μου- ασφυξία δε λέει να πάθω )
βαλε το λινκ περι πατριωτισμου γιατι οσο και να εψαξα δεν βρηκα κατι τετοιο ... και ειναι κριμα για ενα φορουμ που βριθει απο πατριωτισμο να εχει τετοιο κενο ... με τις αποψεις συγκεντρωμενες και να διακρινονται , αν φυσικα υπαρχουν , αλυτρωτικες προθεσεις , επεκτατισμοι κλπ ...
αυτο ειναι προκληση , δεν ειναι προβοκατσια ...
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Παρ 20 Ιουν 2008, 14:44

Αυτό που διακρίνω πάντως από την δεξιά, ακροδεξιά, πατριωτική, εθνικιστική και άλλα συναφή πτέρυγα του φόρουμ είναι μία διαρκής χρήση όρων όπως: "κουλτουριάρικες" (και τα παράγωγά της), νεοταξίτες (και τα παράγωγά του), απάτριδες (χρησιμοποιώντας και όλες τις παρεμφερείς λέξεις). Το ανακυκλούμενο λεξιλόγιο μοιάζει με αυτό που στηλιτεύετε ("εθνικιστικές κορώνες", "πατριδοκαπηλεία" και άλλα) οπότε μάλλον κι εσείς έχετε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με αυτό που καταγγέλετε.

Έχουν ειπωθεί απίθανα πράγματα σε αυτό το τόπικ, π.χ.
επιβολή θανατικής ποινής στους εμπόρους ναρκωτικών,
και αν μετά αποδειχθεί, κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στην πρόσφατη δικαστική ιστορία, ότι ο άνθρωπος που θανατώθηκε δεν ήταν έμπορος; Τι θα γίνει τότε; Θα πάτε στον Άδη, όσοι είναι αρχαιοπρεπέστεροι, και θα τον φέρετε πίσω; Η Ελλάδα, ακόμα και με όλα τα στραβά που έχει, δεν έχει γίνει ακόμα Ιραν ούτε πιστολέρο Αμερικάνος.

ότι ίσως να πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις για να καταργηθεί

αυτό είναι!! Κάντε κινητοποιήσεις στην Ελλάδα για να σταματήσει η θητεία στην Τουρκία!! Μου φαίνεται ανάξιο σχολιασμού το παραπάνω

Επιστρέφοντας στο θέμα :shock: :shock: του τόπικ από το οποίο πολύ έχουμε απομακρυνθεί, θα έλεγα ότι πρώτο και κύριο πρόβλημα που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ ήταν η επικράτηση του άκρατου λαϊκισμού. Ξέρω ότι το έχω ξαναπεί αλλά το θεωρώ ως το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα που δημιούργησε. Ο Γιαννόπουλος με τα μπουζούκια-εκπολιτιστικά κέντρα, ο Αντρέας με τις μαγκιές, τις γκόμενες και τις ζεμπεκιές και τα πλείστα όσα άλλα. Αυτές οι συμπεριφορές έφεραν την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Να είμαστε ένας λαός που δεν σκέπτεται ή όταν σκέπτεται να έχει δηλητηριασμένη σκέψη και να τα βάζει με τον κάθε απόκληρο της κοινωνίας ως το εύκολο θύμα για να ξεσπάσει την συσσωρευμένη οργή που του προκαλεί η καθημερινότητα.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Παρ 20 Ιουν 2008, 15:45

επιβολή θανατικής ποινής στους εμπόρους ναρκωτικών,

και αν μετά αποδειχθεί, κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στην πρόσφατη δικαστική ιστορία, ότι ο άνθρωπος που θανατώθηκε δεν ήταν έμπορος; Τι θα γίνει τότε; Θα πάτε στον Άδη, όσοι είναι αρχαιοπρεπέστεροι, και θα τον φέρετε πίσω; Η Ελλάδα, ακόμα και με όλα τα στραβά που έχει, δεν έχει γίνει ακόμα Ιραν ούτε πιστολέρο Αμερικάνος.
Η θανατική ποινή για ειδεχθή εγκλήματα ήταν κανόνας από την Αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη εποχή, για όλες τις κοινωνίες. Δεν είναι δημιούργημα του Ιράν ή κάποιων πολιτειών των ΗΠΑ. Δυστυχώς καταργήθηκε, στο όνομα ενός υποκριτικού ανθρωπισμού ο οποίος είναι προϊόν της βαθύτατης πνευματικής και ηθικής παρακμής στην οποία έχει περιπέσει η Ευρώπη τα τελευταία 150-200 χρόνια.
Χωρίς δεύτερη κουβέντα: ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Όσον αφορά το "αν" που είπες... πραγματικά με εκπλήσσει.
Θα πρεπε να γνωρίζεις όμως ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
Δηλαδή, οι κατηγορούμενοι για εμπορία αθωώνονται ή πέφτουν στα μαλακά, πράγμα που τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίζουν την επωφελή κοινωνική τους δράση.
Όπως και να χει όμως, το ζήτημα είναι κοινωνικό και όχι ατομικό.
Πάνω απ'όλα πρέπει να είναι το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον και όχι τα "ανθρώπινα δικαιώματα" του κάθε πρεζέμπορου.
Και το συμφέρον της κοινωνίας επιβάλλει την πάταξη του φαινομένου με οποιοδήποτε μέσον.
ότι ίσως να πρέπει να γίνουν κινητοποιήσεις για να καταργηθεί

αυτό είναι!! Κάντε κινητοποιήσεις στην Ελλάδα για να σταματήσει η θητεία στην Τουρκία!! Μου φαίνεται ανάξιο σχολιασμού το παραπάνω
Προφανώς δεν διάβασες τον παραπάνω διάλογο.
Κάποιος συριζάτος έγραψε ότι:
"η αριστερά ποτε δεν υποστηριξε την μονομερη καταργηση του Ελληνικου στρατου".

Και γω είπα:
Έχει κάνει ποτέ κινητοποιήσεις π.χ υπέρ της κατάργησης του τουρκικού στρατού ή της εφαρμογής εναλλακτικών μορφών θητείας στην γειτονική χώρα;
Προφανώς όχι... Άρα η αντι-στρατιωτική της δράση είναι εξ'ορισμού μονομερής.

Εσύ τι λες;
Η αντιστρατιωτική δραστηριότητα της αριστεράς είναι μονομερής ή όχι;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 20 Ιουν 2008, 16:05

ast edited by _XRHSTOS_ on Fri Jun 20, 2008 12:45 pm, edited 4 times in total.
Εγώ fasistas έγραψα,αλλά μου βγάζει αγγελάκι!
:skaw:

εγώ η πονηρή το'κανα αυτό για να σας τη σπάω :loco:

Γράφε το με γκρίκλις αν σου είναι απαραίτητο. Έτσι δεν θα... "αλλάζει" lol

προβοκατσια = δραση η ενεργεια που εχει σκοπο να παρασυρει ατομο η ομαδα σε παρανομες η αναρμοστες [ραξεις , ωστε να εκτεθουν η να ωφεληθουν οι αντιπαλοι της ...
ΕΤΥΜ < ρωσ .provokatsija

Μπαμπινιωτης σελ 1472
Eυτυχώς που έβαλες "Μπαμπινιώτης" στο τέλος και ησύχασα, αλλιώς θα ψαχνόμουν για τη δική μου γνώση αγγλικής και ετυμολογίας...

Εμμένω στη θέση μου. Ο Ρώσος μπορεί να το πήρε και να του'δωσε την έννοια που ήθελε αυτός, η λέξη εκπορεύεται σίγουρα εκ του provoke που σημαίνει ΠΡΟΚΑΛΩ.

Παρακαλώ και τον Μέλιο μας να πάρει θέση εδώ. Μόνο απ'αυτόν θα δεχτώ διόρθωση, αν χρήζει διόρθωσης αυτό που λέω.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Παρ 20 Ιουν 2008, 16:18

το λεξικό Τριανταφυλλίδη της Θεσσαλονίκης αναφέρει τα παρακάτω

προβοκάτσια η [provokáts<x>a] O25α & [provokátsia] O27α : η σκόπιμη πρόκληση, η ενέργεια του προβοκάτορα και το αποτέλεσμά της: Tα επεισόδια και οι εμπρησμοί στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ήταν καθαρή ~. H έκρηξη βόμβας στα γραφεία της οργάνωσης καταγγέλθηκε ως ~. [ρωσ. provokatsija (με βάση το λατ. provocatio `πρόκληση΄ και το γαλλ. provocateur, πρβ. προβοκάτορας)]

Μάλλον πιο ολοκληρωμένο λήμμα από Μπαμπινιώτη αλλά η ρωσική προέλευση υφίσταται.

Αγαπητέ Κάσσανδρε, η Αριστερά δεν είναι προνόμιο των Ελλήνων πολιτών αλλά και των Τούρκων. Οπότε θεωρώ πολύ πιθανό, χωρίς βεβαίως να το γνωρίζω, να έχουν κάνει ανάλογες ενέργειες οι Τούρκοι αριστεροί.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Παρ 20 Ιουν 2008, 16:25

Οπως το λεγει ο Μπαμπινιωτης ειναι. Ωστοσο, το provokacija με τη σειρα του προερχεται απο το λατινικο provocatio και το ρημα ειναι provocare = προκαλω.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 20 Ιουν 2008, 17:22

provocare = προκαλω.
Aυτό εμένα μου αρκεί. :thumb:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome

Δημοσίευση από Salome » Παρ 20 Ιουν 2008, 18:22

Πω, ρε, δεν παλεύεστε με τα πολιτικά, πραγματικά είναι το καθημερινό μου θέατρο του παραλόγου αυτή η ενότητα, την αγαπώ...

Κας, darling, όλος ο πλανήτης ωρύεται για την διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάργηση της θανατικής ποινής κι εσύ θέλεις να επιστρέψουμε στο μεσαίωνα και το κάψιμο των μαγισσών; Κι όλα αυτά για τους πρεζέμπορους; Να μου έλεγες για τους παιδεραστές, να το καταλάβαινα, αν και θα συνέχιζα να διαφωνώ, αλλά για τους εμπόρους είναι ηλίθιο σαν σκέψη, την στιγμή που ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ την ελευθερία κανενός, απλά πουλάνε σε τσουχτερές τιμές αργό θάνατο σε όσους βαριούνται να περιμένουν την επίσκεψη του χάρου. Δικαίωμά τους, στην τελική, νταβατζιλίκι και στον θάνατο θα κάνουμε τώρα; Άσε τα παιδιά να μαστουρώνουν, αφού δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν, μένουν λιγότεροι για συντάξεις, άρα περισσότερα λεφτά στους υπόλοιπους. Εγώ θα έλεγα να αποποινικοποιηθούν εξ' ολοκλήρου τα ναρκωτικά, έτσι ώστε να πέσουν δραματικά οι τιμές τους και να μείνει μόνη η εκκλησία χωρίς ανταγωνισμό ως η επικερδέστερη επιχείρηση παγκοσμίως.

Πίσω στο θέμα μας (το ΠΑΣΟΚ δεν ήτανε το θέμα μας;), θα συμφωνήσω με όποιον είπε πως όλα τα γουρούνια την ίδια φάτσα έχουν. Μπορεί να μοστράρονται διαφορετικά απ' το μάρκετιν του καθενός, αλλά στο διά ταύτα η ουσία είνα ακριβώς η ίδια. Προσωπικά δεν έχω δει κάποια ουσιαστική βελτίωση από τις κυβερνητικές πολιτικές και των δύο, αντίθετα ακολουθούν ο ένας τα βήματα του άλλου στον αέναο αγώνα γεμίσματος της τσέπης τους και άδειασμα της δικής μας.

Αν εσείς που ασχολείστε κιόλας, βλέπετε διαφορές, πείτε τες και σε μένα την απολιτίκ που μου φαίνονται όλα ίδια. :)
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Παρ 20 Ιουν 2008, 18:30

Επιστροφη στον Μεσαιωνα δεν χρειαζεται, απο την στιγμη που ειμαστε στον Μεσαιωνα. Οποιος πουλαει θανατο, πρεπει να εξαγοραζεται με θανατο.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
gambler

Δημοσίευση από gambler » Σάβ 21 Ιουν 2008, 00:47

θανατος και στον περιπτερα που πουλαει τσιγαρα , στον μπαρμαν που δινει αλκοολ , στον μπακαλη γιατι δεν απεσυρε τις βαλβολινες απο τα ραφια , στον αγροτη γιατι μας ταιζει εν γνωσει του με δηλητηριασμενες ντοματες , στον , στον , στον . Εμεις οι τιμητες που την ειδαμε θεοι και αποφασιζουμε ποιοι εχουν δικαιωμα υπαρξης και ποιοι οχι σε αυτον τον ερμο πλανητη. Αυτους θα τους θανατωσουμε γιατι μας απειλουν και τον τριτο κοσμο (οχι ολο γιατι εχουμε αναγκη τους μεταναστες για τις βαρειες δουλειες ) για να περασουμε εμεις καλυτερα αλλα και για να μη σηκωσουν ποτε κεφαλι και διεκδικησουν . Να διεκδικησουν αυτο που αιωνες εμεις οι "πολιτισμενοι" τους εχουμε στερησει . Αλλα ξεχασα ... αυτοι δεν ειναι λευκοι για να εχουν δικαιωματα ...
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Δευ 23 Ιουν 2008, 12:39

Κας, darling, όλος ο πλανήτης ωρύεται για την διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάργηση της θανατικής ποινής κι εσύ θέλεις να επιστρέψουμε στο μεσαίωνα και το κάψιμο των μαγισσών;
Κανείς πλανήτης δεν ωρύεται για την διαφύλαξη των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".... Πως σου ήρθε πάλι αυτό;;;
Μόνο οι παγκόσμιοι νταβατζήδες οι ΗΠΑ, ωρύονται για τα διάφορα "ανθρώπινα δικαιώματα", όπου τους συμφέρει βέβαια....

Επίσης, ούτε μάγισσες υπάρχουν πια, ούτε στον Μεσαίωνα μπορούμε να επιστρέψουμε.
Επαναλαμβάνω πάντως (επειδή προφανώς σου διέφυγε... κάτι που δεν με εκπλήσσει...):
Η θανατική ποινή για ειδεχθή εγκλήματα ήταν κανόνας από την Αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη εποχή, για όλες τις κοινωνίες.
Για να στο κάνω ακόμα πιο απλό: Η θανατική ποινή ΔΕΝ είναι δημιούργημα του Μεσαίωνα.
Κι όλα αυτά για τους πρεζέμπορους; Να μου έλεγες για τους παιδεραστές, να το καταλάβαινα, αν και θα συνέχιζα να διαφωνώ, αλλά για τους εμπόρους είναι ηλίθιο σαν σκέψη, την στιγμή που ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ την ελευθερία κανενός, απλά πουλάνε σε τσουχτερές τιμές αργό θάνατο σε όσους βαριούνται να περιμένουν την επίσκεψη του χάρου. Δικαίωμά τους, στην τελική, νταβατζιλίκι και στον θάνατο θα κάνουμε τώρα;
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Ναι σωστά... δεν καταπιέζουν την ελευθερία κανενός.
Απλά συντηρούν και ενισχύουν την υποδούλωσή του στην πρέζα, και φυσικά εξασκούν το αναφαίρετο δικαίωμα τους να τον βοηθάνε να πεθάνει και παράλληλα οι ίδιοι να τα κονομάνε χοντρά...
Μήπως την πίνεις και τα λες αυτά;;;;
Άσε τα παιδιά να μαστουρώνουν, αφού δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν, μένουν λιγότεροι για συντάξεις, άρα περισσότερα λεφτά στους υπόλοιπους.
:? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Α εντάξει.... μάλλον την πίνεις.....
Εγώ θα έλεγα να αποποινικοποιηθούν εξ' ολοκλήρου τα ναρκωτικά,
Οκ. Μακάρι όμως να απολάμβαναν και τα παιδιά σου (ή τα ανίψια σου ή ή ή..) τα θετικά μίας πιθανής μελλοντικής αποποινικοποίησης...
Θα με απογοητεύσεις αν υποστηρίξεις την λογική:
"καλή η αποποινικοποίηση αλλά μακριά από τον κώλο μας"
έτσι ώστε να πέσουν δραματικά οι τιμές τους

Πως μπορείς να το ξέρεις αυτό;;; Τελείως υποθετικό. Μπορεί κάλλιστα οι τιμές να παραμείνουν σταθερές ή ακόμα και να αυξηθούν.

Στον συριζάτο γιάπη θα απαντήσω αργότερα...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 23 Ιουν 2008, 12:57

Salome έγραψε:
Κας, darling, όλος ο πλανήτης ωρύεται για την διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κατάργηση της θανατικής ποινής κι εσύ θέλεις να επιστρέψουμε στο μεσαίωνα και το κάψιμο των μαγισσών;

Για ρίξε ένα βλέφαρο εδώ ποιοι, πώς, πού και γιατί ωρύονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Γιατί αυτοί που δήθεν παλεύουν για τα δικαιώματα αυτά, είναι οι πρώτοι που τα καταπατούν ανερυθρίαστα...

Εδώ τα λέει ως έχουν

Εδώ κράζει τους...."υποστηρικτές" (μη χέσω) των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων"

Ξύπνησαν τα αμερικανάκια καλή μου...

ξύπνησαν και τα εγγλεζάκια ... Παρ'όλο που έχουν τους αρχιτέκτονες της "δημοκρατίας" και των "ανθρώπινων δικαιωμάτων" (μην ξαναχέσω) ζαλιγκωμένους στο σβέρκο τους...

και θα κοιμόμαστε εμείς? ή (σε κάποιες περιπτώσεις ελληναράδων) θα τους κάνουμε και τεμενάδες κι όλας?
Πού το'δες αυτο΄γραμμένο?

Άναψε ένα τσιγαράκι, πάρε και μια καφεδιά κι άραξε χαλαρά (σε παρακαλώ δηλαδή) να ακούσεις και τα 3. Ξέρω ότι θα καταλάβεις πολύ καλά τι παίζεται και τι λένε. Το τι θα εισπράξεις και πώς θα τα επεξεργαστείς όλα αυτά, είναι άλλη ιστορία. (που θα είχε ενδιαφέρον να μας την παραθέσεις θα'λεγα :cool: )
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Δευ 23 Ιουν 2008, 16:13

Βρε καμμένα παλικάρια, κόσμος και κοσμάκης ΩΡΥΕΤΑΙ επί καθημερινής βάσεως για την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όσα μέρη εφαρμόζεται ακόμα. Δεν μιλάω για κυβερνήσεις, μιλάω για τον ΚΟΣΜΟ, you know, τον απλό κοσμάκη, που αισθάνεται πολύ βάρβαρο το σύστημα "έκανες μαλακία, σε σκοτώνω".

Τώρα, Κας, στο 'χω πει και θα στο ξαναπώ: δεν φταίει το μαχαίρι για τον εγκληματία, δεν φταίει η πρέζα για το πρεζάκι. Φταίει αυτό που είναι βλαμμένο. Θα μαστουρώσει με ό,τι βρει: με ασπιρίνες, χάπια, κόλλα, βενζίνη, μανιτάρια. Το βλαμμένο το παιδί θα την κάνει τη μαλακία του ό,τι και να κάνεις. Το θέμα είναι να το διαπαιδαγωγήσεις σωστά, αλλιώς δεν θα σου φταίει ο έμπορος αν σου καταλήξει με τη σύριγγα στο μπράτσο, θα φταις ΕΣΥ που ΑΠΕΤΥΧΕΣ σαν γονέας. Σαφώς και με το "εσύ" αναφέρομαι σε σένα, σε μένα και σε όλους. Κι εγώ θα έχω αποτύχει σα μάνα αν καταλήξει βλαμμένο το παιδί μου, αλλά δεν πρόκειται να κατηγορήσω κανέναν πρεζέμπορα γι αυτό, μόνο ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. Υπήρξα έφηβη και μάλιστα απ' τ' αντιδραστικά παιδιά με τις κακές παρέες. ΕΒΛΕΠΑ όσους έπαιρναν ναρκωτικά, δίπλα μου σούταραν. Όποιος ήθελε, μπορούσε να βρει και να κάνει. Όποιος δεν ήθελε, δεν έκανε. Εγώ γιατί δεν έγινα ζάκι, δηλαδή, γιατί δεν πήρα χάπια, γιατί δεν σούταρα ενέσεις; Μου έλειπαν τα ερεθίσματα ή η πρόσβαση; Γιατί δεν έγινες εσύ, η Αρέλα ή ο Σελ; Δεν υπήρχαν πρέζες ή δεν ήξερες πού να τις βρεις; Δεν έγινες, γιατί δεν ΗΘΕΛΕΣ να γίνεις, όχι γιατί σου το απαγόρευε ο νόμος. Γκέκγε;

Όχι, αγάπες μου, το φιλήδονο κωλαράκι μου δεν το βγάζω έξω απ' τον χορό. Κι εγώ μάνα θα γίνω κι εγώ παιδιά θα φέρω στον κόσμο. Παιδιά τα οποία θα εκτεθούν σε κινδύνους, σε αυτοκίνητα, σε μηχανάκια, σε αλκοόλ, σε τσιγάρα, σε ναρκωτικά, στην πραγματικότητα της κοινωνίας. Δεν σκοπεύω να τα κλείσω σε κλουβί, σκοπεύω να τα μεγαλώσω με τέτοιο τρόπο ώστε να ξέρουν και να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ άνθρωποι, οι οποίοι θα κάνουν το συνετό και το καλό από ΕΠΙΛΟΓΗ κι όχι από την έλλειψή της. Αν δεν τα καταφέρω, ΕΜΕΝΑ θα κατηγορήσω για την αποτυχία μου, όχι την κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 24 Ιουν 2008, 10:03

Κι εγώ μάνα θα γίνω κι εγώ παιδιά θα φέρω στον κόσμο.
¨

Συγγνώμη για την άσχετη παρέμβαση, αλλά δεν κρατήθηκα!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ!!! Θύμισέ μου να σου κάνω τον χορό της νίκης κάποια στιγμή φωνάζοντας: στα έλεγα εγώ, στα έλεγα!!!! Θα χτυπήσει το καμπανάκι, δεν το γλυτώνεις!!!!! :)
μερσί, μπορείτε να συνεχίσετε!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τρί 24 Ιουν 2008, 10:17

ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΠΑΓΩΝΑ!!!!
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 24 Ιουν 2008, 11:54

Oh I know Salome, αλλά ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ήσουν κατηγορηματική, απ'ό,τι ενθυμούμαι, τόσο για το άμεσο όσο και για το μακρυνό μέλλον!!!

Δεν παλεύεται καλή μου, άλλαξες μυαλά ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ, μην μου χαλάς την μαγιά τώρα...
ΣΚΑΣΙ!!!!
Άβαταρ μέλους
LoLitA
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από LoLitA » Τρί 24 Ιουν 2008, 12:53

Μανταμ_ΦρουΦρου έγραψε:
Oh I know Salome, αλλά ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ήσουν κατηγορηματική, απ'ό,τι ενθυμούμαι, τόσο για το άμεσο όσο και για το μακρυνό μέλλον!!!

Δεν παλεύεται καλή μου, άλλαξες μυαλά ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ, μην μου χαλάς την μαγιά τώρα...
ΣΚΑΣΙ!!!!

Πέστα ρε Παγωνίτσα! Μην την ακούς! Στο γάμο δε θα μπορεί να μιλήσει γιατί θα είναι
μπουκωμένη από τα ρύζια που θα της έχουμε ρίξει και στη γέννα θα φωνάζει για άλλους λόγους :loco: :dance:

Οπότε άστην να τραγουδάει τώρα. :loco: :loco:

ΠΙ.ΕΣ. Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ.
Που σαι ρε Chill.(ας) Περιμένουν οι γυναίκες. :P
“Bravery is believing in yourself, and that thing nobody can teach you.”
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 24 Ιουν 2008, 13:13

στη γέννα θα φωνάζει για άλλους λόγους
ναι, γιατί θα ξέρει οτι θα της το βαφτίσω εγώ!!!!!
Αυτό το παιδί μου ανήκει! Έκανα αγώνα εγώ γι'αυτό το παιδί!!!!

:lol: :lol: :lol:
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τρί 24 Ιουν 2008, 16:24

Βρε καμμένα παλικάρια, κόσμος και κοσμάκης ΩΡΥΕΤΑΙ επί καθημερινής βάσεως για την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όσα μέρη εφαρμόζεται ακόμα. Δεν μιλάω για κυβερνήσεις, μιλάω για τον ΚΟΣΜΟ, you know, τον απλό κοσμάκη, που αισθάνεται πολύ βάρβαρο το σύστημα "έκανες μαλακία, σε σκοτώνω".
Που ωρύονται;;; Συγνώμη, αλλά αυτά είναι φαντασιοπληξίες...
Τώρα, Κας, στο 'χω πει και θα στο ξαναπώ: δεν φταίει το μαχαίρι για τον εγκληματία, δεν φταίει η πρέζα για το πρεζάκι. Φταίει αυτό που είναι βλαμμένο. Θα μαστουρώσει με ό,τι βρει: με ασπιρίνες, χάπια, κόλλα, βενζίνη, μανιτάρια. Το βλαμμένο το παιδί θα την κάνει τη μαλακία του ό,τι και να κάνεις. Το θέμα είναι να το διαπαιδαγωγήσεις σωστά, αλλιώς δεν θα σου φταίει ο έμπορος αν σου καταλήξει με τη σύριγγα στο μπράτσο, θα φταις ΕΣΥ που ΑΠΕΤΥΧΕΣ σαν γονέας. Σαφώς και με το "εσύ" αναφέρομαι σε σένα, σε μένα και σε όλους. Κι εγώ θα έχω αποτύχει σα μάνα αν καταλήξει βλαμμένο το παιδί μου, αλλά δεν πρόκειται να κατηγορήσω κανέναν πρεζέμπορα γι αυτό, μόνο ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ
Οκ...Εάν και όταν λοιπόν (που το απεύχομαι 10000%) μπλέξει με την πρέζα το παιδί σου, τότε μας λες ότι θα κάνεις την αυτοκριτική σου.. Και καλά θα κάνεις.
Σίγουρα μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι γονείς.

Συγχρόνως όμως θα πρέπει να πας στον πρεζέμπορα που τον προμηθεύει και να του πεις:

"Εσύ άνθρωπέ μου είσαι ο μόνος που δεν φταίει διοτί εσύ δεν καταπιέζεις την ελευθερία κανενός, απλά πουλάς σε τσουχτερές τιμές αργό θάνατο σε όσους βαριούνται να περιμένουν την επίσκεψη του χάρου."

(χρησιμοποίησα δικά σου λόγια, απ'ότι κατάλαβες)

Άντε το πολύ-πολύ να του κάνεις την παρατήρηση που έχει τόσο ψηλά τις τιμές...

:urock: :urock: :urock: :urock: :urock:
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τρί 24 Ιουν 2008, 20:51

Τον πρεζέμπορα δεν έχω λόγο να τον πιάσω και να του πω το οτιδήποτε, όπως δεν έχω λόγο να πιάσω τον περιπτερά, αν πάθει καρκίνο ή τον Johnny Walker αν πεθάνει από αλκοολισμό. Θα πιάσω και θα τεμαχίσω αργά και βασανιστικά (τρόπος του λέγειν) όποιον κάνει κακό στο παιδί μου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠ' ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΗΣΗ. Τουτέστιν: αν το βιάσουν, το σκοτώσουν κλπ.

Τώρα, μην ακούσω το χιλιοειπωμένο παραμύθι, come the fuck on! ΚΑΝΕΙΣ δεν "παρασύρει" στην πρέζα και σίγουρα ο έμπορος δεν θα πιάσει το οποιοδήποτε παιδί να του πει "ε, ψιτ, φιλαράκο, έχω 3 γραμμάρια ηρωίνη, ΑΑ ποιότητα και σε καλές τιμές", αυτό πια έχει γίνει τόσο σικέ που δεν θα το έτρωγε ούτε η Μαρία η άσχημη!

Στην περίπτωση που θεωρείς εσύ ότι δεν ωρύεται ο κόσμος για τις θανατικές ποινές, δεν έχεις παρά να ρίξεις ένα βλέφαρο τι γίνεται όταν οριστεί ημερομηνία εκτέλεσης στις βλαμμένες πολιτείες των ΗΠΑ και πώς και πόσο οι ανθρωπιστικές οργανώσεις φτύνουν αίμα για να καταργηθεί αυτή η βαρβαρότητα. Βαριέμαι να κάνω έρευνα αυτή τη φορά, αλλά μια φορά ακόμα να την ακούσω την μαλακία αυτή, θα σου κατεβάσω 10 λίνκια με το πρωινό μου καφεδάκι.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 25 Ιουν 2008, 17:36

Τώρα, μην ακούσω το χιλιοειπωμένο παραμύθι, come the fuck on! ΚΑΝΕΙΣ δεν "παρασύρει" στην πρέζα και σίγουρα ο έμπορος δεν θα πιάσει το οποιοδήποτε παιδί να του πει "ε, ψιτ, φιλαράκο, έχω 3 γραμμάρια ηρωίνη, ΑΑ ποιότητα και σε καλές τιμές", αυτό πια έχει γίνει τόσο σικέ που δεν θα το έτρωγε ούτε η Μαρία η άσχημη!
Πλάκα μου κάνεις, έτσι?
Ποιος είπε κατ'αρχάς ότι ο έμπορος ή το βαποράκι προσεγγίζει τόσο βλακωδώς (όσο υποστηρίζεις) το οποιοδήποτε παιδί?
Και κατά δεύτερον ποιος σου είπε ότι τα παιδιά δεν παρασύρονται?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 25 Ιουν 2008, 18:10

Ωραία… ας αρχίσουμε από τα απλά και μετά πάμε στα πιο σύνθετα…

Προσπαθείς να με πείσεις ότι αν –ο μη γένοιτο- μπλέξουν τα παιδιά σου (ή τα ανίψια σου ή τα εγγόνια σου ή.. ή.. ή…), με την πρέζα, τότε εσύ δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα με τον πρεζέμπορο, γιατί… ο άνθρωπος απλά κάνει την δουλειά του!!!
Βασικά, ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι είσαι εκτός πραγματικότητας, αλλά οκ...
Από το λίγο που σε γνωρίζω, κάτι μου λέει ότι αν βρισκόσουν σε αυτή την θέση, το πιθανότερο είναι πως θα τον κρέμαγες από κανα δέντρο… Τώρα απλά θεωρητικολογείς άνευ ουσίας.
Τεσπα.. εύχομαι ποτέ να μην βρεθείς στην δυσάρεστη θέση να διαπιστώσεις ότι απλά τώρα προβλέπεις λάθος. Και προβλέπεις λάθος διότι απλά επιμένεις να αγνοείς βασικές παραμέτρους της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης.

Ας αφήσουμε όμως τα επι προσωπικού και πάμε λίγο επί της ουσίας…

Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν είπε ποτέ ότι "πάει ο κακός ο έμπορος και πουλάει την πραμάτεια του σε ανυποψίαστα και αθώα παιδάκια", όπως κάνει ο λύκος με την χιονάτη.
Αυτό είναι μέγιστο παραμύθι που έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση έχει η παραπάνω σου πρόβλεψη..

Αυτοί που μπλέκουν με την πρέζα, μπλέκουν διότι οι ίδιοι ψάχνονται. Ρωτάνε για να βρούνε, και σε κάποιες περιπτώσεις παρακαλάνε κιόλας. Στην αρχή βέβαια δεν είναι εθισμένοι, και οι περισσότεροι το κάνουν απλά για την φάση, για "μαγκιά", για περιέργεια, για την παρέα. Κάποιοι από αυτούς ψάχνονται προκειμένου να γεμίσουν κάποια κενά τους ή απλά για να ξεχαστούν ή να ξεσπάσουν. Έτσι νομίζουν βέβαια….
Σε κανέναν δεν λείπει η ενημέρωση. Ξέρουν πολύ καλά που οδηγεί η πρέζα, απλά έχουν την ψευδαίσθηση ότι οι ίδιοι μπορούν να την ελέγξουν….
Σε όλα αυτά έγκειται η ευθύνη των πρεζάκηδων. Σίγουρα υπαρκτή και σημαντική.

Επίσης, οι περισσότεροι πρεζάκηδες δεν ψωνίζουν κατευθείαν από έμπορους, αλλά από άλλους πρεζάκηδες που είναι απλά πιο δικτυωμένοι και πουλάνε κιόλας για ιδίον όφελος (συνήθως για να πίνουν οι ίδιοι τζάμπα)

Ως εδώ, νομίζω ότι συμφωνούμε, έτσι δεν είναι;

Αυτό που περιέγραψα όμως παραπάνω είναι το 50% της αλήθειας, και ως γνωστόν η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα.

Πάμε λίγο από την αρχή, για να τα πούμε όσο πιο απλά γίνεται:
Το πρόβλημα των ναρκωτικών έγκειται στο ότι κάποιοι κάνουν χρήση ναρκωτικών. Σωστά;
Για να κάνουν όμως χρήση, θα πρέπει πρώτα να τα προμηθευτούν.
Σωστά;
Συνεπώς η αγοραπωλησία των ναρκωτικών είναι κομβικό σημείο για το πρόβλημα, αφού αν δεν γινόταν αγοραπωλησία (το αλλιώς λεγόμενο νταλαβέρι, ή απλά "βέρι"), τότε δεν θα διακινούνταν ναρκωτικά, άρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
Σωστά;
Κάθε αγοραπωλησία απαιτεί έναν αγοραστή και έναν πωλητή. Ένας αγοράζει και ένας πουλάει.
Σωστά;
Συνεπώς, για να αντιληφθούμε ορθώς το πρόβλημα των ναρκωτικών, θα πρέπει να καταλογίσουμε ευθύνες τόσο στους αγοραστές (πρεζάκηδες) όσο και στους πωλητές (πρεζέμπορους), εφόσον απαιτείται η δράση και των δύο πλευρών για να δημιουργηθεί το πρόβλημα. Αν επιμείνεις στην ευθύνη μόνο της μιας πλευράς, τότε μοιραία είσαι λάθος.
Η ευθύνη της μιας πλευράς δεν ακυρώνει την ευθύνη της άλλης. Κάθε άλλο. Την συμπληρώνει.

Παραπάνω ανέλυσα την αναμφισβήτητη ευθύνη των πρεζάκηδων.
Πάμε τώρα και στους πρεζέμπορους..
Αυτοί δεν έχουν την παραμικρή δικαιολογία.
Ενσυνείδητα πουλάνε στον συνάνθρωπό τους ένα πράμα που τον σκοτώνει, αφού πρώτα τον έχει ξεφτιλίσει, τον έχει καταστρέψει, τον έχει εξουθενώσει, τον έχει γελοιοποιήσει. Δεν κάνω διαχωρισμό ανάμεσα σε μεγαλέμπορους και ψιλικατζήδες. Είτε πουλάς ένα γραμμάριο, είτε πουλάς 10 κιλά, η πράξη ίδια είναι.
Σε αυτό δεν διαφωνεί κανείς, έτσι δεν είναι;

Απ’ότι βλέπω, εσύ προσπαθείς να απαλλάξεις τους πρεζέμπορους. Κάνεις ακριβώς το ίδιο λάθος, από την ανάποδη πλευρά, που κάνουν οι άσχετες κυράτζες που απαλλάσουν από τις ευθύνες τους τα αθώα παιδιά που παρασύρθηκαν από τον κακό έμπορο. Και οι δύο κάνετε λάθος, διότι αγνοείτε ότι η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικότητα κανενός, όπως σου είπα και πιο πριν.

Βασίζεσαι σε 2 επιχειρήματα:
α) Λες ότι ο πρεζέμπορος δεν καταπίεσε την ελευθερία κανενός, και δεν πούλησε σε κανέναν με το ζόρι.

Αυτό δείχνει σωστό, αλλά είναι τερατούργημα. Τυπικό παράδειγμα αστικής δημοκρατικής σκέψης…
Ο πρεζάκιας είναι εξαρτημένος από την πρέζα. Δεν είναι ελεύθερος. Είναι υπόδουλος της πρέζας. Συνεπώς, δεν έχει καμμία ελεύθερη βούληση. Και ο πρεζέμπορος συμβάλλει στην υποδούλωσή του, αφού είναι ο ενσυνείδητος κομιστής της πρέζας που τον υποδουλώνει. Άρα, ασφαλώς και καταπιέζει την ελευθερία του.

β) Μετά βάζεις στην ίδια μοίρα τον πρεζέμπορα με τον περιπτερά που πουλάει τσιγάρα ή την κάβα της γειτονιάς που πουλάει ποτά. Ο συλλογισμός σου είναι ο εξής: Αφού ο περιπτεράς πουλάει θανατηφόρο εθισμό, τότε γιατί να μην πουλάει ο πρεζέμπορος;; Γιατί να είναι ο ένας παράνομος και κατακριτέος και ο άλλος νόμιμος και στο απυρόβλητο;;;

Δεν θα σταθώ καθόλου στο ότι τα τσιγάρα ή το αλκοόλ είναι νόμιμα, ενώ η πρέζα όχι. Οι νόμοι έρχονται και παρέρχονται, και κάτι που είναι σήμερα νόμιμο αύριο είναι παράνομο, και αντιστρόφως.

Όντως και το κάπνισμα προκαλεί εθισμό, όπως και τα ναρκωτικά.
Και πάλι όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια….
Ας δούμε λίγο τις διαφορές μεταξύ καπνίσματος και ναρκωτικών:
- Από τους 100 καπνιστές, δεν παθαίνουν όλοι καρκίνο του πνεύμονα, παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό τους. Αντιθέτως από τους 100 πρεζάκηδες, όλοι πεθαίνουν.
- Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μία ασθένεια η οποία ενδέχεται να είναι ιάσιμη στο άμεσο μέλλον, χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής. Συνεπώς ακόμα και αυτό το ποσοστό καπνιστών που θα πάθει καρκίνο, δεν θα κινδυνεύει με θάνατο. Αντιθέτως, με τους πρεζάκηδες, αυτό δεν ισχύει.
- Το τσιγάρο αποδεδειγμένα κόβεται ευκολότερα από την πρέζα, καθώς η έλλειψή του δεν έχει σωματικές επιπτώσεις (αφόρητοι πόνοι, ανατριχίλες, διάρροια, εφίδρωση, αυπνία κτλ) όπως συμβαίνει με τα στερητικά της πρέζας.
- Υπάρχουν πολλοί καπνιστές που αν και εθισμένοι, εν τούτοις μπορούν και το ελέγχουν, καπνίζοντας π.χ. 5-6 τσιγάρα την μέρα. Αντιθέτως η πρέζα δεν ελέγχεται. Σε ελέγχει.
- Η πρέζα στην πορεία κυριαρχεί ολοκληρωτικά στην ζωή ενός πρεζάκια. Όλη η ζωή του περιστρέφεται γύρω από αυτήν. Το μόνο που σκέφτεται είναι η δόση του. Αυτό δεν συμβαίνει βέβαια με το τσιγάρο.
- Η πρέζα είναι σαφώς ακριβότερη, διότι φυσικά είναι πιο επιθυμητή λόγω έντονης εξάρτησης, από τους χρήστες. Ο νόμος προσφοράς-ζήτησης. Ο χρήστης στην πορεία διαλύεται οικονομικά. Με το τσιγάρο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.
- Η εξάρτηση στην πρέζα διαλύει σωματικά, πνευματικά και ψυχικά τον χρήστη, πρωτού τον σκοτώσει. Καταντάει ερείπιο σωματικά, αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του, χάνει την αξιοπρέπειά του. Οι περισσότεροι πρεζάκηδες είναι απλά να τους λυπάσαι στα τελευταία τους… Αυτό δεν ισχύει βέβαια ακόμα και για τον φανατικότερο καπνιστή.
- Η πρέζα επηρεάζει καταλυτικά τον κοινωνικό περίγυρο του χρήστη. Σιγά σιγά αποξενώνεται από τους φίλους του που δεν πίνουν, και κάνει παρέα μόνο με συν-πρεζάκηδες, διότι τους ενώνει το κοινό πάθος. Αποξενώνεται από τον υπόλοιπο κόσμο, περιθωριοποιείται, και συναναστρέφεται μόνο με εξίσου άρρωστα άτομα που δεν έχουν να του προσφέρουν απολύτως τίποτα. Καταστρέφεται κοινωνικά. Για σχέσεις με το άλλο φύλο, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα… Τίποτα από αυτά δεν τα προκαλεί βέβαια το τσιγάρο…

Αυτές είναι επιγραμματικά κάποιες (όχι όλες βέβαια) διαφορές μεταξύ καπνίσματος και πρέζας. Βάσει αυτών, πιστεύω ότι καταλαβαίνεις πως είναι τουλάχιστον γελοία η ταύτιση του περιπτερά που πουλάει τσιγάρα με τον πρεζέμπορα…..

Αντίστοιχες διαφορές υπάρχουν μεταξύ αλκοόλ και πρέζας, και κατ’επέκταση μεταξύ αυτού που πουλάει ποτά και του πρεζέμπορα.

Όσο για τις εκδηλώσεις κατά της θανατικής ποινής..
Ε εντάξει, σε θεωρώ πιο έξυπνη από το να δίνεις βάση σε διάφορες "ανθρωπιστικές οργανώσεις" του κώλου... Σε καμμία περίπτωση δεν εκφράζουν το περί δικαίου αίσθημα.
Η θανατική ποινή επίσης υπάρχει σε πολλές χωρές της υφηλίου, όπου μάλιστα εφαρμόζεται με πολύ καλύτερο τρόπο απ'ότι στις ΗΠΑ, χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τον κόσμο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”