Εδω καποιος εσκεμμενα ξεχνα το Πακ,ξεχνα τις κινητοποιησεις στην ομογενεια,ξεχνα τον Γερο της δημοκρατιας.Ξεχνα ποιον συνελαβε η χουντα στο σπιτι του και σε ποιον εβαλε το περιστροφο στον κροταφο και απειλησε οτι θα τον καθαρισει για να εμφανιστει ο αντρεας,σε μια εποχη που ειναι εξοριστος..αρα ατοπα αυτα για αντισταση,δεν θα μπορουσε να μπει στο εσωτερικο της χωρας,ξεχνας τις επαφες με του υπολοιπους ηγετες κατα της χουντας..
Με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, ο Ανδρέας Παπανδρέου συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος μετά από πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών[2][3] το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου. Στις 16 Ιανουαρίου του 1968 φεύγει από την χώρα και ιδρύει το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (Π.Α.Κ.), επικεφαλής του οποίου έδρασε αντιδικτατορικά σε πολλές δυτικές χώρες, και στο οποίο συσπειρώνονται πολλά από τα σημερινά γνωστά στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έδρα του Π.Α.Κ. ήταν αρχικά η πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη.
LOL! Οκ, ήθελα να σου γράψω με δικά μου λόγια κάποια πραγματάκια, αλλά βρήκα κάτι πιο αστείο στο διαδίκτυο και στο αφιερώνω!! Μουαχαχαχαχα (να το διαβάσεις ούλο όμως, ε?)
http://www.papandreou-pasok.info/open-letter.htm
Ασε μας τωρα με την Κανελλη που μου την εχεις και παραδειγμα..Αυτη που με το συμπαθιο ειχε κατα σαλιωσει τον γερο Καραμανλη τωρα το παιζει αριστεροτερη της αριστερης τσεπης του Σταλιν ..ελεος.!δλδ. θα ξερασουμε.
Και τώρα δείχνεις πόσο πραγματικά μικρός είσαι στην ηλικία, γιατί μικρέ μου, οι άνθρωποι που ΔΕΝ αλλάζουν στην ζωή τους μετά απο μεγάλο σοκ, είναι οι πιο επικινδύνοι! Πρίν κρίνεις εσύ την όποια Κανέλη, μάθε πρώτα πώς απο καπιτάλα του κερατά έφτασε να μισεί τον καπιταλισμό και τα αποτελέσματά του και μετά μίλα...Το έχει πεί η ίδια, αλλά θα σου δώσω και μία βοήθεια: είχε πάει για ένα ρεπορτάζ κάπου στην Αφρική και είδε ιδίοις όμμασι τί έχει δημιουργήσει η πολιτική της Αμερικής και των καπιταλιστών σε κάποιους ανθρώπους, κι απο τότε γύρισε πίσω κόκκινη μέχρι το κόκκαλο! Εγώ προσωπικά έχω φτάσει πολλές φορές με φωτογραφίες (όχι λάιβ εικόνες, μόνο φωτογραφίες) να θέλω να σκίσω μερικά ανθρωπάρια, και έχω βάλει τα κλάμματα απο την λύσσα μου και την αίσθηση αδυναμίας που έχω (δεν μπορείς να πάς να σφάξεις μερικούς μερικούς, έτσι?)... μπορώ να καταλάβω απολύτως πως ένιωσε λοιπόν. Αν εσύ θές να μείνεις ο ίδιος μία ζωή, ακόμα και σε περίπτωση που κάνεις λάθος, τότε εσύ θα είσαι ο αφελής και δυστυχισμένος μέχρι τα γεράματά σου...η Κανέλη για μένα ήταν ΠΟΛΥ ειλικρινής με τον εαυτό της καταρχήν, και ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΗΣ με αυτό που έζησε...δεν έβαλε το κεφάλι στο χώμα όπως κάποιοι άλλοι...
Axm koita se ti prepei na apantaw! Λοιπον..α.δεν εισαι ψηφοφορος πασοκ οποτε δεν μπορεις να ξερεις..εγω που εχω καποια επαφη ξερω τα μηνυματα,τα οποια κρινουν την κινηση θετικη..πολυ θετικη,ανακουφιση!
αχμ..κοίτα μαλακίες που αναγκάζομαι να διαβάζω...
δηλαδή γλυκέ μου, επειδή είσαι ψηφοφόρος του πασόκ, ΜΟΝΟ εσύ ξέρεις τί θέλουν οι άλλοι ψηφοφόροι του Πασοκ? Τί στο διάολο, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΛΑΣ?
Οκ, όταν θα μου μιλάς λοιπόν για κκε, επειδή ο άντρας μου τυγχάνει μέλος, κι έχω μία άλφα...επαφή, δεν θα δεχόμαστε τις δικές σου κρίσεις για τα μέλη του κόμματος..θα περιμένεις να σε ενημερώσω....ΝΤΑΑΑΑΑΑ (που λέει κι ο Γιωργάκης αμερικανιστί!)
Έχω πολλούς πασόκους δίπλα μου, μην αγχώνεσαι, τους έχω φάει με το κουτάλι, κι απο πολλές μεριές, και πρίν, που ήταν εξουσία (και εκεί φάνηκε πόσο θρασύδειλοι είναι οι περισσότεροι απο δαύτους) και μετά που το βούλωσαν και το παίζουν ευγένεια.
Εκανε φυλακη στην ελλαδα,μεχρι που οι επιστολες τις μαργκαρετ επιασαν τοπο.Εκανε φυλακη μην τα ισοπεδωνουμε ολα...δες τι λεω στον γκαμπλερ εστω!
λολ, λολ, λολ...εντάξει βρε παιδί μου...η αμερικάνα γυναίκα του πάλεψε για την ελευθερία του μέσα σ'ένα καθεστώς που επέβαλλε η ίδια της η πατρίδα! Το οτι ελευθερώθηκε μετά απο εντολή (παρότρυνση να το πώ καλύτερα) των ΗΠΑ δεν σου κάνει καμμία εντύπωση... Σιγά ρε συ, έκανε κάτι μήνες φυλακή (βγήκε μελανιασμένος απο κεί? Για θυμήσου), και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Κοτζάμ δικτατορία έκανε ό,τι της είπε η Αμερική....κανένα παράδοξο εδώ, έτσι? Πόύ είναι η κριτική σου ικανότητα να ήξερα... Άλλοι 'ηγέτες' πάντως και κοινοί πατριώτες έκαναν πολλούς περισσότερους μήνες (και χρόνια) φυλακή, και βγήκαν και μπλέ απο το ξύλο... Μην βάζεις λοιπόν τον Αντρέα στους αντιστασιακούς ΟΧΙ, γιατί αν διαβάσεις τουλάχιστον το λίνκ που σου έδωσα θα δείς οτι μόνο αυτό δεν ήταν! Θα δείς οτι κάποιοι αντιστασιακοί προσβάλλονται απο αυτό!
αχμμμμμμ θα με τρελανεις εσυ..Το ημερολογια ηταν στο blog του καθως και διαδικτυακος τυπος..
Αυτό λέω, αλλά επιμένεις να σου διαφεύγει: ξέρεις πολλούς πολιτικούς μωρέ που να γράφουν ημερολόγιο δημοσίως???? ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΥΤΟ? Δεν σου κάνει γιακ? Καθόλου? Πολύ αμερικάνικο ρε συ, μόνο που τα έμπλεξε ο Γιωργάκης, αυτά τα κάνουν κάτι σταρ του χόλυγουντ όχι πολιτικοί σοβαροί και με...όραμα!!!!
ΜΟΝΟΝ οι Κομουνιστές ρε θειάφη έχουν το μονοπώλιο της αντίστασης, δεν το ξέρεις? (και των εθνικών μειοδοσιών διαχρονικά και την προώθηση του κατακερματισμού της Μακεδονίας το πάλαι ποτέ, αλλά κρύβε λόγια).
Όχι μάτια μου, δεν έκαναν μόνο κομμουνιστές, γι'αυτό ακριβώς έβαλα και το λίνκ παραπάνω. ελπίζω να το διαβάσεις! Πάντως αντιστασιακός ο ΑΝδρέας, όσο και να χτυπιέστε δεν ήταν, ούτε έγινε ποτέ (ούτε κατά διάνοια δηλαδή)...
Δεν πειράζει, η Ιστορία καταδεικνύει τις αλήθειες. ΑΝ βέβαια σε καμιά 200ριά χρόνια δε γίνει ΑΛΛΗ μια ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της, όπως έγινε και προσφάτως με τους γαλάζιους Ελληναράδες στο τιμόνι, που μας είπαν ότι έγινε συνωστισμός στη Σμύρνη και έδωσαν στα παιδιά μας τέτοιο επαίσχυντο υλικό να διαβάσουν για ιστορία στα σχολεία!
Θα σε στεναχωρήσω τώρα, αλλά αποδεδειγμένα το βιβλίο της ιστορίας ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ (διορθώνεται, γκουχ, γκουχ) επι Πασοκ, και απλά παραδόθηκε και υλοποιήθηκε επι γαλάζιων. Η τέλεια συναίνεση μιλάμε, έτσι? Πασοκ -ΝΔ ένας έρωτας μεγάλος, αλλά κρυφός (σαν την Μιμή με τον Αντρίκο...μέχρι που αποκαλύφθηκαν!!!!) Γι'αυτό άλλωστε και κράτησε σχετικά χαμηλούς τόνους το πασοκ όταν έγινε ο μεγάλος πανικός...αμ πως..μαλάκες είναι? Αφού αυτοί ξεκίνησαν την ιστορία (δηλαδή την διάλυση της ιστορίας)
Επίσης, επειδή θα μας πείτε σε λίγο οτι χάσαμε το μεγάλο λουκουμά (πασόκ) και καταστράφηκε η παιδεία μας ξαφνικά, θα σας θυμίσω οτι επι Πασόκ μάθαμε τί θα πεί φροντιστήριο!!!!! Επισήμως και με τον νόμο!
Αποκλείεται να με χωρέσει η σελίδα του φόρουμ μιλάμε, αλλά συνεχίζω ακάθεκτη!
Οι κουμουνιστες το ξεχναν και κατι χρυσαυγητες λενε οτι Ο ανδρεα εκλαιγε κι ελεγε "σας παρακαλω θα σα τα πω ολα μην με χτυπησετε" το εχω ακουσει κι αυτο!ελεος..Δεν λενε ομως (το οποιο γραφει στο βιβλιο του ο Ν.Παπανδρεου)
οτι οταν εμφανιστηκε ο ανδρεας και ειπε "αφηστε το παιδι παραδινομαι" αρχισε να πηδαει ο ενας αστυνομικος και κανοντας "σαν να ειχε κερδισει η ομαδα του στο ποδοσφαιρο" ειπε " σε πιασαμεε τωραα,σε πιασαμε" λολ
αποκλείεται ρε σουλφούρ, δεν το πιστεύω!!! ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ????
ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ???
και μας λές κιόλας, πως ο αστυνομικός χοροπήδαγε σαν παιδαρέλι και φώναζε σε πιάσαμε τώραααα, σε πιάσαμε, τραλαλα, τραλαλαααα???
χαχαχααχαχαχα...έλα παραδέξου το, κάνεις πλάκα, έτσι????
Ήταν ο μεγάλος εχθρός των αστυνομικών ο Αντρέας και χάρηκαν τόσο όταν τον επιασαν που χοροπήδαγαν????
και μας το λέει αυτό ο γιός του?
Και εσύ πιστεύεις ό,τι γρα΄φει ο γιός του????
Οκ, έχασα πάσα ιδέα!
ώρα μη μου συγκρίνεις το Ράλλη που έδωσε το εφαλτήριο για την κατακρεούργηση της γλώσσας (το ομολόγησε και ο ίδιος ως "έγκληματικό" αυτό που έκανε) ούτε το Μητσοτάκη τον αποστάτη με τον Αντρέα, κάνε μου τη χάρη.
Για ποια κατακρεούργηση μιλάς Βϊκυ μου? Για το μονοτονικό Βίκυ μου μήπως? Που τελικά ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ????? Ή μήπως για τα αρχαία ελληνικά που ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ?????? και ξαφνικά έβλεπες αρχαία μπροστά σου στο λύκειο? και ούτε καν άγνωστο κείμενο?
Ρε Βίκυ? Σορρυ δηλαδη!!!! Ο Ράλλης? Πού τον θυμήθηκες αυτόν, και τί έκανε στην γλώσσα? Το μόνο εγκληματικό που έκανε ήταν που πήρε το μέρος αυτών που υποστήριζαν το μονοτονικό!
τί άλλο θ'ακούσω ρε παιδιά! Όντως προσωπολατρεία! σε λίγο θα βάλουμε φωτοστέφανο στον Αντρέα και θα χτίσουμε εκκλησία στο πασοκ ρε παιδιά! ΕΛΕΟΣ!
Γι'αυτό και θεωρώ ότι καλώς έκανε και διέγραψε το Σημίτη απ'την κοινοβουλευτική ομάδα. Άλλωστε κι αυτός είχε διαγράψει 3-4 επί πρωθυπουργίας του
Εχμ...έχουμε κάποιες σημαντικές διαφορές βέβαια:
1. ο ένας έκανε τις διαγραφές επι πρωθυπουργίας του (κι όχι επι προεδρίας του)
2. ο ένας διέγραψε ΣΤΕΛΕΧΗ, ο άλλος διέγραψε πρωην πρωθυπουργό! Δεν θές να το δείς αυτό, δεν σου λέει τίποτα..οκ!
Σώπα ρε συ που'χει περάσει κακουχίες. Που καλοπαντρεύτηκε ο τύπος, (προίκα η Μαρίκα όχι αστεία), που τη βόλευε με τους γερμαναράδες στην κατοχή κλπ. Ελα τώρα... Μήπως κακουχίες εννοείς την πραγματικά εξουθενωτική δουλειά του σκαπανέματος για να βγάλει αρχαία? Μη σκας, άλλοι έσκαβαν για πάρτη του. Κάνε μου τη χάρη ντε που θα τον αγιοποιήσουμε κι όλας...
Ενώ ο Αντρέας ήταν φτωχόπαιδο?
Πείνασε στην ξενιτιά-Αμερική εεεε?
ρε πούλαγε κουλούρια σου λέω!!!!
Παιδιά...γιατί όταν οι άνθρωποι μιλούν για τον Αντρέα χάνουν κάθε όριο λογικής? Μπορείτε να μου πείτε? Τί σας κάνει ρε? Είναι δυνατόν? Είπαμε χαρισματικός ήταν, αλλά όχι και να παίρνει συγχωροχάρτι για όλα, και το χειρότερο να παίρνουν και τα παιδιά του συγχωροχάρτι για όλα τα δικά τους κακά! Λές και δεν είναι αυτόνομοι άνθρωποι τα παιδιά του...γιατί στο μυαλό σας είναι ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ κι όχι ο Γιωργάκης, ο Νικολάκης κτλ?
Ναι, ξέρω τί θα μου πείτε τώρα...αλλά μην το πείτε! Ε΄λιναι ηλίου φαεινότερον πως για σας παίρνουν πόντους μόνο και μόνο επειδή έχουν το θείο αίμα!! Δηλαδή, φρικάρω ελαφρώς!
Τι ειπες τωρα ... !!! δεν το ειχα συνειδητοποιησει οτι προπαρασκευαζομαι για το Πασοκ ...
40 φορες την ημερα θα μου γραφεις "αποταξου ΣΥΝ και Πασοκ " και θα απαντω "αποτασσομαι"
Τωρα για την αποδομηση του χολιγουντιανου στυλ του Τσιπρα καλο θα ηταν
α) να παχυνει ντε και καλα για να ερθει στα κιλα του συντροφου Καζακου
β) να κανει τεχνικη φαλακρα σαν του συντροφου Κολοζωφ
γ) να ακολουθησει το dress code του ΚΚΣΕ με τραγιασκα και χλαινη του κοκκινου στρατου
δ) αλλο
χαχαχα! Έλα καλέ! Δεν το ειπα για κακό καλέ! Πλάκα έκανε καλέ σε καλό σου!!
Πρέπει να το παραδεχτείς όμως, τα μισά στελέχη του σύριζα κοντεύουν να βγούν και βουλευτές του Πασοκ!!! έτσι? Εκτός απο το συνεχές φλέρτ του πασοκ προς τον συν που δεν είναι τυχαίο, και το χειρότερο δεν βλέπω να το αντιμάχεται με σθένος ο σύριζας. Δηλαδή ρε παιδί μου, όταν είσαι αγνό κορίτσι, και στην πέφτει ο λιμενεργάτης, εσύ δεν αφήνεις κανένα περιθώριο, δεν τον κοιτάς καν, κι αν γίνει και προσβλητικός χώνεις και μία τσαντιά..με νιώθεις...ο σύριζας όλο χαριεντίζεται σαν την μυξοπαρθένα, και 'μη' και 'όχι' και 'μη σου είπα καλέ' και κάτι τέτοια! Αλλά εντάξει, μην το παίρνεις προσωπικά!
Και ο Αλέξης....το χαμόγελο της colgate σε συνδυασμό με τις μπαρουφιές που αραδιάζει έχει γίνει πια κακόγουστο...μου επιτρέπεις δηλαδή... Εδώ για το δημοψήφισμα της Ιρλανδίας για την ευρωσυνθήκη, τί ξεστόμισε ο άνθρωπος? οτι οι λαοί θέλουν μία πιο ανθρώπινη Ευρώπη? Δηλαδή υποβίβασε την νοημοσύνη των Ιρλανδών? Δηλαδή ποιός άνθρωπος νοήμων θεωρει οτι η Ευρώπη μπορεί να γίνει πιο ανθρώπινη? Ποιός άνθρωπος νοήμων θα πίστευε ας πούμε οτι το Νάτο μπορεί να γίνει ανθρώπινο???
Ο Αλέξης φοβάται την μοναξιά...φοβάται μην τον αφήσει η Ευρώπη μόνο του και μετά με τί θα ασχολείται...αλλά είναι νέο το παιδί, και μπορεί ν'αλλάξει...θα περιμένω
Ουφ, ολοκλήρωσα για σήμερα...πάω να πιώ το γάλα μου!