Αστέρας καταβροχθίζεται
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Αστέρας καταβροχθίζεται
ΕΚ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
costasss
Στραβάδι
Posted: Thu Feb 01, 2007 5:16 pm Post subject: Αστέρας καταβροχθίζεται ...
Με τη βοήθεια των παρατηρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από το δορυφορικό τηλεσκόπιο της NASA GALEX για 2 συνεχόμενα χρόνια, απεικονίστηκε με μεγάλη λεπτομέρεια το φαινόμενο της απορρόφησης ενός αστέρα από μια μαύρη τρύπα.
Θεωρείται ότι οι κολοσσιαίες μαύρες τρύπες που βρίσκονται στο κέντρο των γαλαξιών, ρουφούν αστέρες που βρίσκονται κοντά τους. Σύμφωνα με παλιότερα δεδομένα υπήρξαν τρεις ακόμα παρόμοιες περιπτώσεις.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν την λάμψη ενώ εξερευνούσαν τις περιοχές του ουρανού με το GALEX, το οποίο μελετά τη δομή του σύμπαντος με μήκη κύματος της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Η λάμψη εμφανίστηκε σε έναν γαλαξία σχεδόν 4 δις έτη φωτός μακριά από τη γη, γύρω από μια μαύρη τρύπα 10 φορές πιο ογκώδη από εκείνη του γαλαξία Milky Way.
Η λάμψη η οποία παρατηρήθηκε από το GALEX δημιουργήθηκε αφού ο αστέρας είχε ήδη διαμελιστεί, όταν τα υπολείμματα του βρέθηκαν κοντά στην μαύρη τρύπα και ξεκίνησε η διαδικασία της απορρόφησης κατά την οποία θερμαίνονται σε αρκετά εκατομμύρια βαθμούς κελσίου.
Ο Gezari αναφέρει: «Μόλις το αστέρι αρχίσει να απορροφιέται από την μαύρη τρύπα αρχίζει να ζεσταίνεται και εκπέμπεται ακτινοβολία.
Εάν η μαύρη τρύπα δεν απορροφά αέρια δημιουργώντας έτσι ένα δίσκο συσσώρευσης, όπως οι πυρήνες των γαλαξιών, κβάζαρ, δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε ότι υπάρχει μαύρη τρύπα ούτε και να τη μετρήσουμε.
Αλλά εάν απορροφά έναν αστέρα, η έντονη ακτινοβολία που δημιουργείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μέτρηση των ιδιοτήτων του».
Τελικά το GALEX, το οποίο θα χρησιμοποιείται για 2 χρόνια ακόμα τουλάχιστον, πρόκειται να εκτελέσει προσεκτικές παρατηρήσεις στην περιοχή του ουρανού που θα καλύπτει έως και 40 φορές την έκταση της επιφάνειας της σελήνης.
Πηγή : http://www.pathfinder.gr
costasss
Στραβάδι
Posted: Thu Feb 01, 2007 5:16 pm Post subject: Αστέρας καταβροχθίζεται ...
Με τη βοήθεια των παρατηρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από το δορυφορικό τηλεσκόπιο της NASA GALEX για 2 συνεχόμενα χρόνια, απεικονίστηκε με μεγάλη λεπτομέρεια το φαινόμενο της απορρόφησης ενός αστέρα από μια μαύρη τρύπα.
Θεωρείται ότι οι κολοσσιαίες μαύρες τρύπες που βρίσκονται στο κέντρο των γαλαξιών, ρουφούν αστέρες που βρίσκονται κοντά τους. Σύμφωνα με παλιότερα δεδομένα υπήρξαν τρεις ακόμα παρόμοιες περιπτώσεις.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν την λάμψη ενώ εξερευνούσαν τις περιοχές του ουρανού με το GALEX, το οποίο μελετά τη δομή του σύμπαντος με μήκη κύματος της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Η λάμψη εμφανίστηκε σε έναν γαλαξία σχεδόν 4 δις έτη φωτός μακριά από τη γη, γύρω από μια μαύρη τρύπα 10 φορές πιο ογκώδη από εκείνη του γαλαξία Milky Way.
Η λάμψη η οποία παρατηρήθηκε από το GALEX δημιουργήθηκε αφού ο αστέρας είχε ήδη διαμελιστεί, όταν τα υπολείμματα του βρέθηκαν κοντά στην μαύρη τρύπα και ξεκίνησε η διαδικασία της απορρόφησης κατά την οποία θερμαίνονται σε αρκετά εκατομμύρια βαθμούς κελσίου.
Ο Gezari αναφέρει: «Μόλις το αστέρι αρχίσει να απορροφιέται από την μαύρη τρύπα αρχίζει να ζεσταίνεται και εκπέμπεται ακτινοβολία.
Εάν η μαύρη τρύπα δεν απορροφά αέρια δημιουργώντας έτσι ένα δίσκο συσσώρευσης, όπως οι πυρήνες των γαλαξιών, κβάζαρ, δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε ότι υπάρχει μαύρη τρύπα ούτε και να τη μετρήσουμε.
Αλλά εάν απορροφά έναν αστέρα, η έντονη ακτινοβολία που δημιουργείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μέτρηση των ιδιοτήτων του».
Τελικά το GALEX, το οποίο θα χρησιμοποιείται για 2 χρόνια ακόμα τουλάχιστον, πρόκειται να εκτελέσει προσεκτικές παρατηρήσεις στην περιοχή του ουρανού που θα καλύπτει έως και 40 φορές την έκταση της επιφάνειας της σελήνης.
Πηγή : http://www.pathfinder.gr
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Re: Αστέρας καταβροχθίζεται
Aυτό το τόπικ σου μου είχε διαφύγει, Κωστή!
Τώρα στις μεταφορές το είδα
Πολύ ενδιαφέρον!
Τώρα στις μεταφορές το είδα
Πολύ ενδιαφέρον!
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Θα ήθελα πάντως πολύ να χώσω τα μάτια μου σε ένα από αυτά τα τηλεσκόπια...
Είναι πραγματικά ενδιαφέρον...
Όσο πιο μακρινό και παράξενο...τόσο πιο πολύ σε τραβάει κοντά του.
Είναι πραγματικά ενδιαφέρον...
Όσο πιο μακρινό και παράξενο...τόσο πιο πολύ σε τραβάει κοντά του.
- Lionheart
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Φύλο: Άνδρας
Το τρελό είναι ότι μία μαύρη τρύπα δε χρειάζεται να είναι μεγάλη για να κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και σε μέγεθος μήλου να είναι φτάνει...
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.