Σπαγγέτι με κυδώνια

Εδώ γράφετε όμορφες συνταγές για τη χαρά των γεύσεών μας.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
liakos622
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: Τετ 23 Απρ 2008, 20:41
Irc ψευδώνυμο: liakos622
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΤΗΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Σπαγγέτι με κυδώνια

Δημοσίευση από liakos622 » Παρ 09 Μάιος 2008, 17:12

Υλικά για 4 άτομα

* 1 κιλό κυδώνια
* 500 γραμ. φρέσκο σπαγγέτι
* 1 ξερό κρεμμύδι
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
* ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
* ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι

Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και το στραγγίζετε.
Βάζετε τα κυδώνια σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό νερό. Τα τρίβετε με τα χέρια σας για να φύγει όση πιο πολλή άμμος είναι δυνατόν. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 2-3 φορές μέχρι να καθαρίσουν τελείως.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε τα κυδώνια, σοτάρετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το κρασί. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε τα κυδώνια σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν
Προσθέτετε τον μαϊντανό και το σπαγγέτι, ανακατεύετε, και σερβίρετε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Η Μακεδονια ειναι μονο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΙΔΕΟμαγειρέματα”