Φράουλες και αίμα....

Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Re: Φράουλες και αίμα....

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:12

Βίκυ, είσαι κι εσύ κι άλλοι με τους οποίους διαφώνησα μέσα σ'αυτούς στους οποίους 'υποκλίθηκα'! Λυπάμαι αν δεν έγινε κατανοητό...
Για τα υπόλοιπα δεν απαντώ, έχω ήδη απαντήσει...απλά σου επαναλαμβάνω για το περιβόητο σπίτι. Αφού θές να σκεφτόμαστε big ως προς τις αντιστοιχίες, προτιμώ να σκέφτομαι πιο big και να θεωρώ σπίτι μου όλο τον πλανήτη και αδέλφια μου όλους τους ανθρώπους. Πές με υπερβολική. ΑΥΤΗ ΕΙΜΑΙ!
Κατά τ'άλλα, για το τί με έκανε ν'αηδιάσω, επίσης ήταν ξεκάθαρο, το ανέφερα σε δύο τουλάχιστον πόστς. Δεν επαναλαμβάνομαι (ξανά).
Σε ασπάζομαι!
Το προβλημα δηλαδη δεν ειναι ο μετανάστης. Αλλα τα αίτια της μετανάστευσης.
Ελπίζω τώρα να το καταλάβουν μερικοί βρε sinner! Αλλά αμφιβάλλω ακόμα.

Σε ασπάζομαι κι εσένα
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:13

Για πάμε λίγο και στον φίλτατο Αλέξανδρο, τον οποίο (κακώς) έθεσα σε δεύτερη μοίρα για χάρη της Παγώνας και του Φίφη:
Πάμε παρακάτω τώρα, το παράδειγμα με τον κομμουνιστή Ιρακινό (το οποίο φαντάζομαι ότι κατάλαβαν όλοι τι ήθελα να πω) χρησιμοποιήθηκε ως υπόθεση εργασίας. Αν οι κομμουνιστές Ιρακινοί είναι οι καλύτεροι του χωριού, μπράβο τους και καλή τους τύχη.
Σωστά. Μπράβο στους κομμουνιστές Ιρακινούς που είναι οι καλύτεροι τσάτσοι των Αμερικανών.
Γεγονός είναι ότι υπάρχουν μέρη σε αυτόν τον πλανήτη όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πουν ελεύθερα την γνώμη τους ούτε έχουν το δικαίωμα να πρεσβεύουν τις ιδέες τους. Από αυτά τα ανελεύθερα μέρη του κόσμου μπορεί να έρχονται πολιτικοί πρόσφυγες τους οποίους οφείλουμε να περιθάλψουμε ως ένδειξη ανθρωπισμού.
Όπως είχε πει και η Παγώνα, δεν είμαστε, ούτε έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε, η "Μητέρα Τερέζα" της Ευρώπης.
Δυνητικά, "ανελεύθερα" μέρη μπορεί να χαρακτηριστεί η μισή υφήλιος.
Τι προτείνεις; Να έρθουν εδώ όλοι οι πολιτικοί πρόσφυγες από αυτά τα μέρη;
Έ, τότε να καταργηθεί με διάταγμα η ονομασία Ελλάς, και να καθιερωθεί η επωνυμία: Σύλλογος αναξιοπαθούντων/κυνηγημένων ο "Άγιος Παντελεήμονας".
Η τελευταία λέξη με πάει και στο ζήτημα που έθιξες περί ανθρωπισμού. Δεν θυμάμαι πουθενά στα κείμενά μου να καυχιέμαι ότι εγώ είμαι ανθρωπιστής. Προσπαθώ να το αποδείξω με τις πράξεις μου. Αντίθετα εσύ το δήλωσες (σχήμα οξύμωρο θα έλεγα με βάση όσα έχεις πει μέχρι τώρα).
Ασφαλώς και δηλώνω ανθρωπιστής διότι απεχθάνομαι το απάνθρωπο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, και επιθυμώ ο κάθε λαός, η κάθε φυλή, το κάθε έθνος να ζει, να ευημερεί και να προοδεύει στον δικό του ζωτικό χώρο ο καθένας.
Ακόμα, σχετικά με τον όρο ρατσισμός αντιγράφω από το Λεξικό της κοινής ελληνικής (θεσσαλονίκη): ρατσισμός ο [ratsizmós] O17 : η αντίληψη εκείνων που πιστεύουν ότι η δική τους φυλή είναι ανώτερη από τις άλλες που η φύση τις έχει καταδικάσει σε κληρονομική κατωτερότητα· (πρβ. φυλετικές διακρίσεις): O ~, παρόλο που είναι επιστημονικά αστήρικτος, αποτελεί σημαντικό παράγοντα πολιτικού ανταγωνισμού. H ιδεολογία του ρατσισμού μόνο μίσος και φανατισμό εμπνέει. || Kοινωνικός ~, για ανάλογη αντίληψη και συμπεριφορά σε βάρος κοινωνικών ομάδων που μειονεκτούν ή διαφέρουν. [λόγ. < ιταλ. razz(ismo) -ισμός]
Όπως βλέπεις δεν αναφέρεται ούτε σε κατακτήσεις ούτε σε πολέμους ούτε σε βία. Οπότε μάλλον έχεις μία δική σου έννοια για το τι είναι ο ρατσισμός και τι δεν είναι που μάλλον σε βολεύει. Υπόψη ότι ο όρος φυλετισμός δεν υπάρχει ως λήμμα σε αυτό το έγκριτο λεξικό.
Προτιμώ να μένω στην ζωή και στα συμπεράσματά της που είναι πάντα πιο μπροστά και πιο έγκυρα από την οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια.
Ο όρος "φυλετισμός" χρησιμοποιείται ευρέως. Όπως επίσης είναι πασίγνωστο ότι ο δυτικοευρωπαϊκός ρατσισμός σχετίζεται άμεσα με την δυτικοευρωπαική αποικιοκρατία (άρα έχει σχέση με πόλεμους, βία, κατακτήσεις που έλεγες)...
Κάπου χωλαίνει η εγκυκλοπαίδειά σου...
Τέλος, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους θα ήθελα να σου πω ότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου αριστερά. Ανήκω στη φιλελεύθερη ιδεολογία και ο χώρος που με εκφράζει είναι μικρός προς το παρόν αλλά με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους με ευρεία σκέψη.
Α.. για στάσου επειδή εδώ πέρα βγάλαμε λαβράκι...
Αν μάντεψα σωστά... είσαι μέλος/στέλεχος/υποστηρικτής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας;;;;;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KASSANDROS την Τετ 07 Μάιος 2008, 16:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:16

κασσανδρε ο φιλελευθερος δεν ειναι απαραιτητα μελος κόματος.
κι ο adam smith φιλελευθερος ηταν (Αν μιλαμε για οικονομικο φιλελευθερισμο κι οχι κατι αλλο).
αν μιλαμε για κατι αλλο τοτε συγνωμη για την ατυχη παρεμβαση.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:18

Divine Sinner, η ερώτησή μου ήταν ξεκάθαρη και περίμενω μία εξίσου ξεκάθαρη απάντηση από τον αγαπητό Αλέξανδρο.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome

Δημοσίευση από Salome » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:30

Ασφαλώς και δηλώνω ανθρωπιστής διότι απεχθάνομαι το απάνθρωπο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, και επιθυμώ ο κάθε λαός, η κάθε φυλή, το κάθε έθνος να ζει, να ευημερεί και να προοδεύει στον δικό του ζωτικό χώρο ο καθένας.
Δηλαδή είσαι εναντίον των Ελλήνων που αναγκάστηκαν, στην μεταπολεμική Ελλάδα (sieg heil, μην τα ξαναλέμε για τον φιλελληνισμό του Χίτλερ) να μεταναστεύσουν για να κάνουν κάτι καλύτερο έξω απ' την χώρα τους που είχε γίνει ρημαδιό; Εκτός κι αν η ανάγκη γνωρίζει μετανάστευση και λαθρομετανάστευση, οπότε ο ανθρωπισμός σου περιορίζεται στο νομικώς ορθόν, κοινώς του κώλου τα εννιάμερα...
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:36

Για πάμε λίγο και στον φίλτατο Αλέξανδρο, τον οποίο (κακώς) έθεσα σε δεύτερη μοίρα για χάρη της Παγώνας και του Φίφη:
Μωρή κοπελίτσα των Γερμανών, μωρή Κασσάνδρα ή Κάσυ όπως αλλιώς σε είχε βαφτίσει η Χριστίνα και σε φώναζε, ότι και να κάνεις δεν ασχολούμαι μαζί σου πέρα από το να σου ρίξω κανένα μπινελίκι. Γιατί δεν είσαι για τίποτα άλλο. Ενα φασιστικό πτυελοδοχείο είσαι για να μαζεύεις ροχάλες. Αστειάκια από σένα δεν γουστάρω. Κατάλαβες γερμανοτσολιά; Αντε μην σου πω εγώ τι κάνουν στις μανάδες τους οι φασίστες.

Κρίμα που δεν μπορείς να λογοκρίνεις και εδώ πέρα. Αλλά αν μπορούσες, δεν θα έγραφα. Οπως και δεν έγραφα τίποτα όσο ήταν στην ενότητα σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Τετ 07 Μάιος 2008, 16:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:46

alexandros έγραψε:Αγαπητή μου Αρέλα οι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε μία χώρα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όσους είναι πολίτες και ιθαγενείς της χώρας. Οπότε και οι Αλβανοί που ζουν και διαβιούν εδώ μπορούν να απολαύσουν όλων των δικαιωμάτων που έχουν και οι Έλληνες πολίτες. Ο ευρωπαϊκός τρόπος σκέψης και ο πολιτισμός που πρεσβεύουμε δεν πρέπει και δεν είναι σύννομος με τέτοιου είδους πρακτικές περιορισμού της διακίνησης των αγαθών και των χρημάτων.
Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την ασύδωτη διαρκή και ανεξέλεγκτη εκροή συναλλάγματος απ'τη χώρα προς την Αλβανία?
Αυτό μου λες? :shock:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:48

Κάσυ από σένα δεν γουστάρω αστειάκια. Κατάλαβες γερμανοτσολιά; Αντε μην σου πω εγώ τι κάνουν στις μανάδες τους οι φασίστες.
Μην μου νευριάζεις εαμοβουλγαράκο μου... Εσύ έχεις το δικαίωμα να λες ότι θες.. Έχεις το ακαταλόγιστο..
Εγώ στην θέση σου θα έλεγα πολύ χειρότερα... :cool: :cool: :cool: :cool:

Πάμε λίγο και στην Σαλώμη:
Δηλαδή είσαι εναντίον των Ελλήνων που αναγκάστηκαν, στην μεταπολεμική Ελλάδα (sieg heil, μην τα ξαναλέμε για τον φιλελληνισμό του Χίτλερ) να μεταναστεύσουν για να κάνουν κάτι καλύτερο έξω απ' την χώρα τους που είχε γίνει ρημαδιό; Εκτός κι αν η ανάγκη γνωρίζει μετανάστευση και λαθρομετανάστευση, οπότε ο ανθρωπισμός σου περιορίζεται στο νομικώς ορθόν, κοινώς του κώλου τα εννιάμερα...

Για τον φιλελληνισμό -ή μη- του Χίτλερ έχουμε ξαναμιλήσει, όπως έχουμε ξαναπεί και για τους λόγους της γερμανικής επίθεσης στην Ελλάδα. Όποιος θέλει τα ξανασυζητάμε, αλλά σε άλλο νήμα. Μην μπαχαλεύουμε τις συζητήσεις..

Επίσης έχουμε ξαναμιλήσει για τις χαώδεις διαφορές μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών του χθες με τους ξένους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα του σήμερα..
Θέλεις να ξαναπούμε τα ίδια;;;;;
Καταντάει κουραστικό, αλλά δεν τρέχει μία...
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 16:51

Μην μου νευριάζεις εαμοβουλγαράκο μου... Εσύ έχεις το δικαίωμα να λες ότι θες.. Έχεις το ακαταλόγιστο..
Εγώ στην θέση σου θα έλεγα πολύ χειρότερα... :cool: :cool: :cool: :cool:
Αυτός ο καραγκιόζης στις ενότητες του λογοκρίνει το «φασίστας» γιατί το θεωρεί προσβολή και δήθεν νοιάζεται για την ευπρέπεια του φόρουμ. Και εδώ δείχνει ποιο λεξιλόγιο χρησιμοποιεί. :P
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 07 Μάιος 2008, 17:15

ΑρΕλα έγραψε:
alexandros έγραψε:Αγαπητή μου Αρέλα οι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε μία χώρα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όσους είναι πολίτες και ιθαγενείς της χώρας. Οπότε και οι Αλβανοί που ζουν και διαβιούν εδώ μπορούν να απολαύσουν όλων των δικαιωμάτων που έχουν και οι Έλληνες πολίτες. Ο ευρωπαϊκός τρόπος σκέψης και ο πολιτισμός που πρεσβεύουμε δεν πρέπει και δεν είναι σύννομος με τέτοιου είδους πρακτικές περιορισμού της διακίνησης των αγαθών και των χρημάτων.
Δεν έχεις κανένα πρόβλημα με την ασύδωτη διαρκή και ανεξέλεγκτη εκροή συναλλάγματος απ'τη χώρα προς την Αλβανία?
Αυτό μου λες? :shock:
αγαπητή Αρέλα απαντάω πρώτα σε σένα γιατί είναι γρηγορότερο...Ναι, δεν έχω πρόβλημα διότι αυτά τα χρήματα αυτοί οι άνθρωποι τα έχουν βγάλει με τον ιδρώτα τους. Οπότε γούστο τους και καπέλο τους πως θα τα διαθέσουν και που θα τα στείλουν.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από alexandros » Τετ 07 Μάιος 2008, 17:25

ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Για πάμε λίγο και στον φίλτατο Αλέξανδρο, τον οποίο (κακώς) έθεσα σε δεύτερη μοίρα για χάρη της Παγώνας και του Φίφη:
Πάμε παρακάτω τώρα, το παράδειγμα με τον κομμουνιστή Ιρακινό (το οποίο φαντάζομαι ότι κατάλαβαν όλοι τι ήθελα να πω) χρησιμοποιήθηκε ως υπόθεση εργασίας. Αν οι κομμουνιστές Ιρακινοί είναι οι καλύτεροι του χωριού, μπράβο τους και καλή τους τύχη.
Σωστά. Μπράβο στους κομμουνιστές Ιρακινούς που είναι οι καλύτεροι τσάτσοι των Αμερικανών.
Γεγονός είναι ότι υπάρχουν μέρη σε αυτόν τον πλανήτη όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πουν ελεύθερα την γνώμη τους ούτε έχουν το δικαίωμα να πρεσβεύουν τις ιδέες τους. Από αυτά τα ανελεύθερα μέρη του κόσμου μπορεί να έρχονται πολιτικοί πρόσφυγες τους οποίους οφείλουμε να περιθάλψουμε ως ένδειξη ανθρωπισμού.
Όπως είχε πει και η Παγώνα, δεν είμαστε, ούτε έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε, η "Μητέρα Τερέζα" της Ευρώπης.
Δυνητικά, "ανελεύθερα" μέρη μπορεί να χαρακτηριστεί η μισή υφήλιος.
Τι προτείνεις; Να έρθουν εδώ όλοι οι πολιτικοί πρόσφυγες από αυτά τα μέρη;
Έ, τότε να καταργηθεί με διάταγμα η ονομασία Ελλάς, και να καθιερωθεί η επωνυμία: Σύλλογος αναξιοπαθούντων/κυνηγημένων ο "Άγιος Παντελεήμονας".
Η τελευταία λέξη με πάει και στο ζήτημα που έθιξες περί ανθρωπισμού. Δεν θυμάμαι πουθενά στα κείμενά μου να καυχιέμαι ότι εγώ είμαι ανθρωπιστής. Προσπαθώ να το αποδείξω με τις πράξεις μου. Αντίθετα εσύ το δήλωσες (σχήμα οξύμωρο θα έλεγα με βάση όσα έχεις πει μέχρι τώρα).
Ακόμα, σχετικά με τον όρο ρατσισμός αντιγράφω από το Λεξικό της κοινής ελληνικής (θεσσαλονίκη): ρατσισμός ο [ratsizmós] O17 : η αντίληψη εκείνων που πιστεύουν ότι η δική τους φυλή είναι ανώτερη από τις άλλες που η φύση τις έχει καταδικάσει σε κληρονομική κατωτερότητα· (πρβ. φυλετικές διακρίσεις): O ~, παρόλο που είναι επιστημονικά αστήρικτος, αποτελεί σημαντικό παράγοντα πολιτικού ανταγωνισμού. H ιδεολογία του ρατσισμού μόνο μίσος και φανατισμό εμπνέει. || Kοινωνικός ~, για ανάλογη αντίληψη και συμπεριφορά σε βάρος κοινωνικών ομάδων που μειονεκτούν ή διαφέρουν. [λόγ. < ιταλ. razz(ismo) -ισμός]
Όπως βλέπεις δεν αναφέρεται ούτε σε κατακτήσεις ούτε σε πολέμους ούτε σε βία. Οπότε μάλλον έχεις μία δική σου έννοια για το τι είναι ο ρατσισμός και τι δεν είναι που μάλλον σε βολεύει. Υπόψη ότι ο όρος φυλετισμός δεν υπάρχει ως λήμμα σε αυτό το έγκριτο λεξικό.
Προτιμώ να μένω στην ζωή και στα συμπεράσματά της που είναι πάντα πιο μπροστά και πιο έγκυρα από την οποιαδήποτε εγκυκλοπαίδεια.
Ο όρος "φυλετισμός" χρησιμοποιείται ευρέως. Όπως επίσης είναι πασίγνωστο ότι ο δυτικοευρωπαϊκός ρατσισμός σχετίζεται άμεσα με την δυτικοευρωπαική αποικιοκρατία (άρα έχει σχέση με πόλεμους, βία, κατακτήσεις που έλεγες)...
Κάπου χωλαίνει η εγκυκλοπαίδειά σου...
Τέλος, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους θα ήθελα να σου πω ότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου αριστερά. Ανήκω στη φιλελεύθερη ιδεολογία και ο χώρος που με εκφράζει είναι μικρός προς το παρόν αλλά με πολλούς αξιόλογους ανθρώπους με ευρεία σκέψη.
Α.. για στάσου επειδή εδώ πέρα βγάλαμε λαβράκι...
Αν μάντεψα σωστά... είσαι μέλος/στέλεχος/υποστηρικτής της Φιλελεύθερης Συμμαχίας;;;;;;
Θα τα πάρω ανάποδα για να σου φύγει η απορία. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Φιλελεύθερη Συμμαχία και σκοπεύω να το ξανακάνω. Φαντάζομαι ότι τώρα στα μάτια σου φαίνομαι ως ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας (ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων) αλλά πρέπει να δεχθείς και στις συζητήσεις σου από δω και πέρα και την φιλελεύθερη άποψη. Επίσης, μην χαίρεσαι ότι έβγαλες κανένα λαβράκι διότι εγώ στο είπα, οπότε άνθρακας ο θησαυρός.

Η "εγκυκλοπαίδεια μου" όπως απαξιωτικά το χαρακτήρισες είναι ένα πολύ γνωστό λεξικό και πέρα για πέρα αποδεκτό από τους επιστημονικούς κύκλους, το οποίο έχει εκδοθεί από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας στη Θεσσαλονίκη. Το ποια σημασία μπορεί να δίνεις εσύ στις λέξεις μικρή ρόλο παίζει διότι όσο και να διαστρεβλώσεις και να μετονομάσεις μία ιδεολογία τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα σε προδίδουν.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Μάιος 2008, 17:52

Προσωπικα αμφιταλαντευομαι οσων αφορα τον φιλελευθερισμο.
ειμαι κατα της κρατικης παρέμβασης σε διαφορα κομάτια της οικονομικης ζωής.
Απο εκει και περα υπαρχουν πράγματα τα οποια δεν ειναι διαπραγματευσιμα και εμπορευσιμα για τα οποια θα πρεπει να μεριμνα το κράτος.
Για παράδειγμα τα εργατικα δικαιώματα ή υγεια η ασφάλεια, (μην γινει ο σεκιουριτας ιδιωτικος αστυνομικος εννοω) και η παιδεια.
Φυσικα αυτο δεν αποκλειει τα ιδιωτικα θεραπευτηρια αλλα οχι να μετοχοποιηθουν τα κρατικα.
Ουτε βεβαια τα ιδιοτικα πανεπιστήμια και σχολεια οσο τα κρατικα παραμένουν δωρεαν
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Μάιος 2008, 19:30

alexandros έγραψε:
αγαπητή Αρέλα απαντάω πρώτα σε σένα γιατί είναι γρηγορότερο...Ναι, δεν έχω πρόβλημα διότι αυτά τα χρήματα αυτοί οι άνθρωποι τα έχουν βγάλει με τον ιδρώτα τους. Οπότε γούστο τους και καπέλο τους πως θα τα διαθέσουν και που θα τα στείλουν.

Aγαπητέ Αλέξανδρε. Σκέφτεσαι πάλι μόνο την πλευρά του ενός εδώ, εν προκειμένω του μετανάστη. Ή και του Ελληνα που θα βγάλει χρήμα εκτός Ελλάδας. Ασφαλώς το χρήμα είναι δικό του, και εντός της χώρας να διατεθεί πάλι δικό του θα'ναι. Για τη χώρα συνολικά τι επιπτώσεις έχει αυτή η μετακίνηση πλούτου εκτός? Αυτό ΔΕΝ σε απασχολεί εσένα? Στη χώρα ζεις κι εσύ και σίγουρα βλέπεις την αγοραστική μας δύναμη όπως έχει σήμερα.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Μάιος 2008, 19:47

O Ελληνας εχει το δικαιωμα να κανει κατάθεση σε λογαριασμο στον παναμα;
Ο καθένας οπου θελει ξοδευει τα λευτά που κερδισε ρε παιδια.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Μάιος 2008, 20:04

Όπου θέλει και όπως θέλει.
Ξαναλέω: Δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός εκροής συναλλάγματος?

Όταν απελευθερώθηκε η αγορά, χωρίς αγορανομίες κλπ, είδαμε πού φτάσαμε.
Τώρα που δεν υπάρχει έλεγχος και σ'αυτό, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ? :shock: :shock:
Μόνο ατομικιστικά σκέφτεστε?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τετ 07 Μάιος 2008, 20:08

Μόνο ατομικιστικά σκέφτεστε
Η Λυδία Λίθος του καπιταλισμού...
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Μάιος 2008, 21:01

Και πως θα ελεγχθει ρε συ αρελα η εκκροη συναλαγματος;
μπορεις στον αλλον που δουλευει εδω να του απαγορεψεις να στειλει τα χρήματα στην οικογένια του;.
Υπαρχει τροπος οχι να σταματήσει αλλα να μειωθει η εκκροη.
υπαρχει μια μαγικη κουβέντα. τα Κ Ι Ν Η Τ Ρ Α.
Δεν μπορεις να απαγορεψεις να φευγει το συναλαγμα.
Ειναι σαν να λες. θα κανουμε μονο εξαγωγες και δεν θα κανουμε εισαγωγες.
Φυσικα και οι χωρες στις οποιες θα εξάγεις δεν θα δεχθουν μια τετοια μονόπλευρη πολιτικη
οπου δεν υπαρχει αμφιδρομο όφελος.
Ετσι και με το συναλαγμα. δεν μπορεις να το σταματησεις απο το να φυγει με νομοθεσίες κλπ.
Ο μονος τροπος ειναι να του δωσεις κινητρα να φαει εδω τα λευτά του.
Η Λυδία Λίθος του καπιταλισμού...
Δεν ειμαι καπιταλιστης ουτε ατομικιστής αλλα αν θελουμε να υπαρχει η χωρα μας μεσα στον καπιταλισμο θα πρέπει να παιξει το παιχνίδι.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Μάιος 2008, 21:07

Και πως θα ελεγχθει ρε συ αρελα η εκκροη συναλαγματος;
μπορεις στον αλλον που δουλευει εδω να του απαγορεψεις να στειλει τα χρήματα στην οικογένια του;
Kατάλαβε κάτι. Δεν μίλησα για απαγόρευση εκροής συναλλάγματος.
Μίλησα για έλεγχο. Τεράστια έως χαώδης η διαφορά.
Για πλαφόν στο πόσα μπορείς να βγάλεις ετησίως.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Μάιος 2008, 21:16

Για πλαφόν στο πόσα μπορείς να βγάλεις ετησίως.
Δεν υπαρχει περιπτωση
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 07 Μάιος 2008, 21:18

Βίκυ, η λεγόμενη "οικονομική" απελευθέρωση, απότοκο του ΔΥΣΩΔΟΥΣ νεοφιλελευθερισμού έχει οδηγήσει τον πλανήτη λίγο πριν το χείλος της καταστροφής. Αναφορικά με την Ελλάδα χρειάζεται να επανέλθει ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ, ενέργεια απαραίτητη προκειμένου να τεθεί ένας φραγμός στον ανάλγητο, αμοραλισμό του κεφαλαιοκρατισμού.

Ιφικράτη, ήδη έχω απαντήσει για τα παιδιά που γεννιούνται εδώ και δεν έχουν ταυτότητα. Δεν έχουν παρά να απευθυνθούν οι γονείς των στις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται.

Και μία διευκρίνηση για την αγαπητή Μαντάμ.

Εννοώ οι προηγμένες χώρες να βοηθήσουν τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και με ειδικό επιστημονικό προσωπικό τις αναξιοπαθούσες εκείνες που στερούνται αυτών των βασικών συντελεστών. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης νέων καλλιεργειών, γεωτρήσεων και αντλήσεων ύδατος, ώστε να καταστήσουν αφενός μεν γόνιμες τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις αφετέρου δε να δώσουν τέλος στην λειψυδρία.

Επιπλέον, επαναπατρισμός του συνόλου του επιστημονικού δυναμικού των χωρών αυτών σε θέσεις κλειδιά για την υποβοήθηση των υπολοίπων επιστημόνων που θα μεταβούν. Δημιουργία συγχρόνων νοσοκομειακών μονάδων και ενημέρωση του κοινού.

Καταρτισμός εκπαιδευτικού προγράμματος από την αρχή και βήμα-βήμα. Δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη να καταπολεμήσεις τον αναλφαβητισμό.

Και επειδή όλα αυτά και πολλά άλλα χρειάζονται και το απαραίτητο χρήμα, η πρότασις είναι διαγραφή των χρεών αυτών των χωρών ή στην χειρότερη περίπτωση πάγωμά των με αφαίρεση ταυτοχρόνως των πανωτοκίων.

Αυτές είναι οι κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν σε πολύ γενικές γραμμές.

Φυσικά τα παραπάνω είναι εφικτά μόνο όταν ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ το στυγνό νεοφιλελεύθερο καθεστώς απαξίας της ανθρωπίνου ζωής και τα κράτη αναλάβουν εκ νέου τις τύχες των (διότι τώρα δεν κυβερνούν αυτά). Γιατί είναι εκείνοι που ευνοούν την λαθρομετανάστευση με σκοπό τα φθηνά εργατικά χέρια, την μείωση των μισθών και ημερομισθίων και την συσσώρευση του μεγαλυτέρου δυνατού κέρδους, με την παράλληλη εξάντληση του πλανήτου από την άπληστη άντληση πλουτοπαραγωγικών πηγών που επιφέρουν με την σειρά τους αλλαγή των κλιματικών αλλαγών προς το χειρότερο. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετούσε η εισαγωγή ξένων απεργοσπαστών που στηλίτευσε μετά βγδελυμίας ο Μαρξ. Απλώς στις ημέρες μας η αθρόα λαθρεισαγωγή μεταναστών γίνεται σε άφανταστα μεγάλη κλίμακα.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 07 Μάιος 2008, 21:27

Ο κρατικος παρεμβατισμος θα πρεπει να γινεται μονο για να ενισχυθει η ανταγωνιστικότητα.
και για να διαφυλαχθουν εργασιακα δικαιωματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Τετ 07 Μάιος 2008, 23:44

ena endiaferon arthro apo thn eleytherotypia

Εδώ Ράδιο "Ε"

Βγες απ' το σπίτι...

Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Η δημοκρατική Ρώμη εξέλεξε δήμαρχο έναν μεταμοντέρνο νεοφασίστα. Οι κομμουνιστές, οι διάδοχοι του άλλοτε κραταιού PCI, έμειναν έξω απ' το ιταλικό Κοινοβούλιο. Κι αυτό το γεγονός ξεπερνά τα όρια μιας σκληρής αποδοκιμασίας στην πολιτική που άσκησε η Κεντροαριστερά. Αναποδογυρίζει η ιστορία και ανατρέχει στο φάντασμα του Μουσολίνι, για να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

ΕΧΕΙ ένα πραγματικό δίλημμα η Αριστερά στην Ευρώπη: Να είναι διεθνιστική και να υποστηρίζει τους, όπου γης, κολασμένους ή να υπερασπίζεται τα προνόμια και τις κατακτήσεις των δικών της κοινωνιών απέναντι στους πεινασμένους που περνάνε λαθραία τα σύνορά της; Οπως αποδείχτηκε, μερικές φορές δεν είναι αυτονόητο ότι είσαι και με τους δύο...

ΕΧΕΙ μια ιστορική ευαισθησία, μια αλλεργία, η Αριστερά με την καταστολή και την αστυνομία. Διώχτηκε, μπήκε φυλακή κι εκεί, δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους ήταν και οι ποινικοί. Στα κινήματα που οργάνωσε για τα δικαιώματα των φυλακισμένων, συμπεριλαμβάνονταν φυσικά κι αυτοί. Ομως, στους κόλπους της δημιουργήθηκε μια τάση ιδεολογική που έλεγε πως οι πραγματικοί εγκληματίες και οι παραβάτες φοράνε γκρίζα κοστούμια και γραβάτες, και βρίσκονται έξω απ' τη φυλακή! Οπότε... μπορεί να 'ναι και θύμα κάποιος που έφαγε καμιά δεκαριά-λάχανο και βρίσκεται εκεί.

ΑΥΤΗ όμως είναι μια ανάλυση θεωρητική, που οδηγεί σε μια αμήχανη προσέγγιση σχεδόν θεολογική. Οτι ειναι κοινωνικά τα αίτια που γεννούν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, πως χρειάζεται να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και οι αποκλεισμοί για να φτιάξουμε μια καινούργια κοινωνία, δίκαιη· σχεδόν αγγελική.

ΚΑΙ τα λέει αυτά τα γενικά, τ' αόριστα, στον άλλονε τον φουκαρά που νιώθει ανασφάλεια, γιατί έχει παιδιά και βλέπει γύρω του που οργανώνονται μαφίες, να σε μαχαιρώνουνε για ένα ευρώ, να πέφτει πιστολίδι -να γίνονται σκοτωμοί: «Ναι, αλλά... αυτά είναι πταίσματα μπροστά στα εγκλήματα του κεφαλαίου, του χρηματιστηρίου και των ομολόγων την κλοπή!». Κι ο άλλος φοβάται απ' το σπίτι του να βγει... Και ψηφίζει το νεοφασίστα, γιατί εκείνος μόνον ανασφάλεια του δημιουργεί! Ας του υπόσχονταν τουλάχιστον μια λαϊκή πολιτοφυλακή.

ΠΟΛΛΟΙ άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη. Να αθωώσουμε τον Γιάννη-Αγιάννη. Δεν θα το κάνουμε θέμα για ένα κουλούρι... Αλλά δεν κλέβει, δεν σκοτώνει ο καθένας που 'χει ανάγκη. Υπάρχουν άνθρωποι έντιμοι, υπερήφανοι, που προτιμούν να πεθάνουν απ' την πείνα, που δεν καταδέχονται να πιουν ούτε ένα ποτήρι νερό, αν δεν τους ανήκει. Και η Αριστερά απευθυνόταν πάντα σ' αυτούς τους ανθρώπους και τους καλούσε να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Καμία σχέση με «απαλλοτριώσεις» και συγχωροχάρτια επειδή... «ο μεγαλύτερος εγκληματίας είναι το κεφάλαιο».

ΕΙΝΑΙ άλλης τάξης το θέμα να σε αποδοκιμάζουν γιατί δεν κατάφερες να ενσωματώσεις τους μετανάστες και να αφοπλίσεις με πολιτικά μέσα την εγκληματικότητα, και άλλο να 'χεις έναν λόγο που προκαλεί σύγχυση, ενοχικό, αδέξιο, να παραδίδεις την ασφάλεια των πολιτών στο νεοφασισμό.

ΕΚΑΝΑ πρωτοχρονιά στο Παρίσι. Εχει μαζευτεί εκεί όλη η Αφρική. Σε μαχαιρώνουν για πλάκα, και δεν χαμπαριάζουν άμα τους πεις: «μη μας πειράζετε εμάς, ρε παιδιά, είμαστε αριστεροί»... Είναι πραγματικό το πρόβλημα των συμμοριών και η Αριστερά δεν μπορεί να το αγνοεί, μέχρι ο σοσιαλισμός να 'ρθει και να δημιουργηθεί μια κοινωνία δίκαιη και αγγελική... Ο άλλος νιώθει ότι κινδυνεύει τώρα! Και δεν μπορεί απ' το σπίτι του να βγει...

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=55848040
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Πέμ 08 Μάιος 2008, 00:21

ena epishs endiaferon arthro apo to prwto thema

tourkos praktoras ths MIT synelifthei ws doulemporos. Ebgaze extra xartziliki h kati allo paizei?

http://www.army.gr/dimosieuseis/hmerisi ... 504/29.jpg
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 08 Μάιος 2008, 00:26

Σταυραετέ η απάντησή μου στο τελευταίο ποστ σου, καταφαίνεται εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 895#p49895

αν μη τι άλλο και μόνο γιατί επανέφερες την πίστη μου ότι δεν το'χω χάσει τελείως...
γιατί είχα αρχίσει ν'αμφιβάλλω δηλαδή. :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 08 Μάιος 2008, 12:32

Ιφικράτη, ήδη έχω απαντήσει για τα παιδιά που γεννιούνται εδώ και δεν έχουν ταυτότητα. Δεν έχουν παρά να απευθυνθούν οι γονείς των στις πρεσβείες των χωρών από τις οποίες προέρχονται.
Nα κάνουν τι εκεί; Να τους χορηγήσουν ιθαγένεια; Μα δεν γίνεται αυτό το πράγμα, αφού δεν μπορούν να έχουν άλλη παρά μόνο την ελληνική. Το πρόβλημα εδώ πέρα είναι η αντίληψη που υπάρχει, πως Ελληνας πολίτης μπορεί να είναι μόνο όσοι έχουν πατέρα και παππού Ελληνα. Οι πάσης φύσεως εθνικόφρονες, βέβαια, μπορεί να υπερηφανεύονται για τους ομογενείς που διαπρέπουν στις ΗΠΑ ως Αμερικάνοι πολίτες και φτάνουν μέχρι τον Λευκό Οίκο ή, στις παρυφές του, αλλά τους είναι ανατριχιαστικό να δεχτούν ως Ελληνες πολίτες όσους έχουν πακιστανική, αλβανική, πολωνική, αφρικανική καταγωγή. Εδώ ισχύουν οι φυλετικές ανοησίες του Αβαττον και της Κάσυς. Μιλάμε για 200.000 ανθρώπους που δεν έχουν άλλη πατρίδα παρά μόνο την Ελλάδα και δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Το κράτος, ωστόσο, εξακολουθεί να τους έχει σε κατάσταση ομηρίας και ημιπαρανομίας, αφού τους θεωρεί φαντάσματα αγνώστου ιθαγένειας. Τους υποχρεώνει κάθε τρεις και λίγο να καταβάλουν αιτήσεις (με το απαραίτητο παράβολο των 1.300 ευρώ) για να έχουν άδεια παραμονής ως μετανάστες, ενώ τους αρνείται να τους χορηγήσει ακόμη και πιστοποιητικό γέννησης.

Αυτό το καθεστώς που επικρατεί στην Ελλάδα είναι αδιανόητο για τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες του δυτικού κόσμου. Ας μας πει ο Ξενιτιάς που είναι λάτρης του αυστραλιανού μοντέλου, εκεί χορηγείται αυτόματα η ιθαγένεια σε παιδιά μεταναστών ναι ή, όχι; Να μην βλέπουμε, λοιπόν, ότι μας βολεύει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”