Φράουλες και αίμα....

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Φράουλες και αίμα....

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Μάιος 2008, 16:56

Τί διάολο ρε, μαζί πίνετε ό,τι πίνετε?????
Ρε βίκυ, όταν είπες οτι βλέπεις στον Κάσσανδρο έναν ανθρωπιστή (ή δεν το είπες?)
Όχι βέβαια! Δεν είπα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο!
Δεν εξέφρασα καν την προσωπική μου άποψη για τον Κάσσανδρο.
Διάβασέ με ΣΩΣΤΑ αυτή τη φορά.
Είπα:
1/ Ακριβώς επειδή ο ανθρωπισμός δεν είναι ιδεολογικός προσδιορισμός (παρ'όλο που μπορεί να εμπεριέχεται στις ιδεολογίες, σε άλλες λιγότερο και σ'άλλες περισσότερο) , δεν έχει σημασία πιστεύω αν η κοσμοθεωρία σου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του Κασσάνδρου. (Ασε και που σ'αυτό έχω ενστάσεις, γιατί δεν παύουν να υπάρχουν κοινά σημεία αναφοράς και συνιστώσες ειδικά στο ζήτημα του ανθρωπισμού, που υπερβαίνουν των ιδεολογιών).

2/ Σαφώς θα κρίνουν οι άλλοι κατά πόσο είναι κάποιος ανθρωπιστής ή όχι, και κυρίως μέσα απ'τις πράξεις του τολμώ να πω. Επειδή σ'αυτό το επικοινωνιακό μας νταραβέρι είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί η επί του πρακτέου προσέγγιση του καθένα μας, πρέπει να αρκεστούμε στις καταθέσεις των σκέψεών του, τις οποίες ή τις δεχόμαστε καλή τη πίστη, ή τις απορρίπτουμε (κατά προτίμηση παραθέτοντας το επιχείρημα που μας οδηγεί στην απόρριψη, για να μη φανούμε προκατειλημμένοι). Σ'αυτό το πλαίσιο και στο μέτρο που ο κάθε άνθρωπος έχει ένα ποσοστό αυτογνωσίας, δε νομίζω ότι είναι αδόκιμο να δηλώσει ανθρωπιστής.

Είμαι ΠΟΛΥ προσεκτική στις διατυπώσεις μου. Θα σε παρακαλούσα να κατανοείς καλά το νόημά τους πριν τις στρεβλώσεις άθελά σου.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 06 Μάιος 2008, 16:58

Οκ ρε Βίκυ! Λάθος μου! Ωστόσο και πάλι στέκει το πόστ μου, μόνο που σ'αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει θέμα για το αν είναι ανθρωπιστής ο Κάσσανδρος, αλλά το αν έχει αυτογνωσία! με νοείς?? :)
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Μάιος 2008, 17:12

alexandros έγραψε:

Κρίνω ότι είναι λανθασμένη αλλά επίσης συγκρίνεις ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με ένα αφρικανικό κράτος (αυτό μάλλον εννοείς λέγοντας "κάτω"). Οπότε ουδεμία σύγκριση κατά τα φαινόμενα μπορεί να γίνει.
Μιλώ για το ΝΟΤΙΟαφρικανικό κράτος, γι'αυτό και είπα "κάτω", με την έννοια του ΝΟΤΟΥ, you know?

Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, επειδή δε μιλούσα για μπανανία ή τριτοκοσμική χώρα όπως πιθανότατα να υπέθεσες, σε παρπέμπω στο τόπικ μου Africa... για να διαφωτιστείς και να καταλάβεις περί ποίου... "αφρικανικού κράτους" (όπως απαξιωτικά θαρρώ το διατύπωσες) μιλάμε.
Θα σε ενημερώσω δε, ότι μέχρι το 1965 πρακτικά ήταν ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ και εκτός του Ραντ, επίσημο νόμισμα της χώρας ήταν ΚΑΙ η Στερλίνα, και όλη η νοθεσία/πολιτικές και δη οι μεταναστευτικές ήταν ΠΙΣΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ. Αν θεωρείς ανάξια λόγου τη βρετανική νομοθεσία, η οποία ΥΠΑΓΕΤΑΙ και στην ΕΕ, τότε θα έστεκε αυτό που λες.

Μα το ότι δεν είμαστε η γη της επαγγελίας το γνωρίζουν και αυτοί που έρχονται εδώ. Αλλιώς το κύμα μετανάστευσης θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο, σε διαβεβαιώ. Πως μπορείς όμως να διώχνεις τους αναξιοπαθούντες και αυτούς που χρειάζονται βοήθεια επείδη κατά τη γνώμη σου θα μας κοστίσει ακριβά. Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από τα χρήματα.
Δεν μίλησα μόνο για κόστος. Μίλησα γενικότερα για το βιοτικό επίπεδο του ΣΥΝΟΛΟΥ του πληθυσμού, περιλαμβάνοντας και τους ίδιους σ'αυτό το σενάριο. Η δική μου αντίληψη του ανθρωπισμού δεν είναι "είμαστε χάλια, ελάτε κι εσείς να'μαστε ακόμα πιο χάλια όλοι μαζί". Εν πάση περιπτώσει κανένα κράτος δεν υποκινείται από το συναίσθημα το οποίο εσύ επικαλείσαι εδώ, αλλά απ'τη λογική ή από ντιρεκτίβες που αναγκαστικά ακολουθεί. Από τη λογική υποκινούμαι κι εγώ όταν τοποθετούμαι εδώ, όχι ακυρώνοντας το συναίσθημα, αλλά βάζοντάς το μέσα στα πλαίσια του ρεαλισμού που οφείλουμε να έχουμε, και θέτοντας προτεραιότητες. Για μένα προέχει η ευμάρεια του τόπου και των πολιτών του και ΟΤΑΝ θα είναι αυτή εξασφαλισμένη, ΟΤΑΝ θα υπάρχουν ελλείψεις και ανάγκες στον παραγωγικό ιστό και θα απορροφώνταν σωστά οι μετανάστες, ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ!

Πες μου εσύ τώρα, με τα δεδομένα διαβίωσης που υποθέτω ότι κι εσύ ζεις στο πετσί σου εκτός αν είσαι γόνος πλουσίων, τι υποκινεί τη χώρα μας (και όχι μόνο) να κάνει τα στραβά μάτια στην ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών, χωρίς μια ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ?

Πες μου επίσης, πώς εξηγείς εσύ αυτό το κύμα μετανάστευσης που απ'τα τέλη της δεκαετίας του 80 ΞΑΦΝΟΥ ΥΠΕΡΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ για όλες τις χώρες- αλλά οκ, εγώ εδώ μιλώ για την Ελλάδα? Θεωρείς φυσιολογική αυτή την τερατωδώς μαζική μετακίνηση πληθυσμών?
Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις θεωρώ ότι η Παγώνα με κάλυψε πλήρως και στο ύφος αλλά και στο περιεχόμενο όσων λέει. Απλώς να πω ότι οι μετανάστες δεν είναι απαραίτητο να πρόερχονται από γειτονικές χώρες αλλά μπορούν να προέρχονται απ' όπου θέλουν.
Ο καθένας όπως κρίνει, όπως ζυγιάζει και κατά πως εκτιμάει τα πράγματα (σφαιρικά ή μη) συγκλίνει και με απόψεις δικές μου ή της Πέγκις. Απολύτως σεβαστό αυτό. :wink:
Μιλούσα γενικά για το πρόβλημα μετανάστευσης. Στάθηκα ειδικότερα στους Αλβανούς γιατί από τότε που εισήλθε μεγάλος κύμα πληθυσμών απ'την Αλβανία, τα πράγματα άλλαξαν για τη χώρα μας προς το χειρότερο και σε καμία περίπτωση για το καλύτερο. Και πάλι για να εξηγούμαι, δε μου φταίνε τόσο οι Αλβανοί, οι άνθρωποι αυτοί είναι, όσο μου φταίνε οι εθνοπατέρες μας που κατά τα άλλα...κόπτονται για το δικό μας το καλό και "το καλό του τόπου".

Οκ ρε Βίκυ! Λάθος μου! Ωστόσο και πάλι στέκει το πόστ μου, μόνο που σ'αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει θέμα για το αν είναι ανθρωπιστής ο Κάσσανδρος, αλλά το αν έχει αυτογνωσία! με νοείς??
Δεν στάθηκα στον Κάσσανδρο, ούτε μπήκα στη διαδικασία να τον κρίνω/αξιολογήσω. ΚΑΘΟΛΟΥ όμως.
Στάθηκα μόνο στη θεωρία που ανέπτυξε ο Αλέξανδρος, ΑΥΤΗΝ διαπραγματεύτηκα, άσχετα αν απευθυνόταν στον Κάσσανδρο. Θα μπορούσε κάλλιστα να απεθυνόταν σ'εμένα ή σε άλλον με τον οποίο διίσταται ιδεολογικά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome

Δημοσίευση από Salome » Τρί 06 Μάιος 2008, 17:56

+1 και στον Αλέξανδρο. Ο Κώστας είναι ανθρωπιστής όσο εγώ είμαι η Πίπη η Φακιδομύτη. :lol:

Η Παγώνα θα ήταν ο έρωτας της ζωής μου, αν δεν ήταν ήδη ο τσιλ.

Η Βρεττανία με το υποδειγματικό της νομικό γίγνεσθαι, έχει κάτι μύρια αλλοδαπών, κυρίως στο Λονδίνο.

Οι Έλληνες, όταν κι εκείνοι μετανάστευαν σε ξένους τόπους κατά μιλούνια, ήταν επιεικώς αμόρφωτοι και άξεστοι για τα δεδομένα των χωρών που πήγαιναν να βρουν την τύχη τους. Και η συμπεριφορά τους εκεί τα πρώτα χρόνια, ναι, ήταν εγκληματική, όπως εγκληματική ήταν κι η συμπεριφορά αυτών που τους φιλοξενούσαν. Υπάρχει μέλος του φόρουμ, ο οποίος μεγάλωσε στο εξωτερικό κι έτρωγε ξύλο στο σχολείο, επειδή ήταν Ελληνόπουλο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τρώνε τ' Αλβανάκια εδώ. Δεν αναφέρω την ταυτότητά του, αν θέλει να το πει ο ίδιος.

Και νομίζω ότι τσούζει τον ελληνικό ποπό το γεγονός ότι τα παιδάκια των Αλβανών προοδεύουν και σκίζονται και παίρνουν πρωτιές στα σχολεία που τα Ελληνόπουλα ξύνουν τα παπαράκια τους και διαμαρτύρονται αν πρέπει το Αλβανάκι, που βγήκε πρώτο ανάμεσα στους Έλληνες, να τιμηθεί όπως του αξίζει, σηκώνοντας την σημαία στην παρέλαση.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Μάιος 2008, 18:15

Αφού γουστάρει πόλεμο μωράκλα θα τον έχεις. (διαλεκτικά πάντα, έτσι? :D )
Αφήνω τα λουλουδάκια και πιάνω την παντόφλα.
Η απαξία δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς τελικά, παρά μόνο με ανταπόδοση των ισων. Θα γίνω ολίγον Εβραία προς στιγμήν λοιπόν. :loco:
Salome έγραψε:+1 και στον Αλέξανδρο. Ο Κώστας είναι ανθρωπιστής όσο εγώ είμαι η Πίπη η Φακιδομύτη. :lol:
Ίσως και να'σαι η Πίπη, και όχι μόνο. you need a GENARAL reality check and fast girl! :wink:
Η Παγώνα θα ήταν ο έρωτας της ζωής μου, αν δεν ήταν ήδη ο τσιλ.
Δεν το συζητάμε! :loco:
Η Βρεττανία με το υποδειγματικό της νομικό γίγνεσθαι, έχει κάτι μύρια αλλοδαπών, κυρίως στο Λονδίνο.
Σκέψου εμείς ΧΩΡΙΣ αυτό το υποδειγματικο νομικό γίγνεσθαι που οδεύουμε! :cool:
Οι Έλληνες, όταν κι εκείνοι μετανάστευαν σε ξένους τόπους κατά μιλούνια, ήταν επιεικώς αμόρφωτοι και άξεστοι για τα δεδομένα των χωρών που πήγαιναν να βρουν την τύχη τους.
Συγνώμη που δεν έχουμε όλοι την επιπεδάρα σου.

(φτου, κόμπαλρα τώρα :embar:
Πάντως, ευχαριστώ για την απαξία στο πρόσωπό μου αφού με παίρνει κι εμένα η μπάλα δεδομένου ότι υπήρξα μετανάστρια, αλλά και στους γονείς μου, άσχετα αν δεν τους ξέρεις :thumbsdown: )
Και η συμπεριφορά τους εκεί τα πρώτα χρόνια, ναι, ήταν εγκληματική, όπως εγκληματική ήταν κι η συμπεριφορά αυτών που τους φιλοξενούσαν.
Θα σου δώσω ένα άλλο σενάριο που δεν συνυπολόγισε το μεγαλειώδες πνεύμα σου, που μετανάστευσε νοερά και τα είδε όλα. Η συμπεριφορά τους ήταν ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ κυριλέ, έντιμα ανθρωπάκια - όχι του επιπέδου σου βέβαια, προς Θεού! - δούλευαν σαν τους είλωτες και βγάζανε κυρσούς, ασπρίζανε πίσω από πάγκους φαγάδικων.
Υπάρχει μέλος του φόρουμ, ο οποίος μεγάλωσε στο εξωτερικό κι έτρωγε ξύλο στο σχολείο, επειδή ήταν Ελληνόπουλο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τρώνε τ' Αλβανάκια εδώ. Δεν αναφέρω την ταυτότητά του, αν θέλει να το πει ο ίδιος.
Αν δεν έρθει ο ίδιος να το δηλώσει, εγώ αυτό το θεωρώ μια εξεζητημένη μπούρδα.
Να μας πει και σε ποια χώρα ήταν βέβαια. Μην ήταν σε καμιά Βουλγαρία ή Τουρκία που εκεί μας υπεραγαπούν βεβαίως βεβαίως, ή ακόμα γιατί όχι και στη Βόρειο Ήπειρο. Εκεί να δεις λατρείες.

Και νομίζω ότι τσούζει τον ελληνικό ποπό το γεγονός ότι τα παιδάκια των Αλβανών προοδεύουν και σκίζονται και παίρνουν πρωτιές στα σχολεία που τα Ελληνόπουλα ξύνουν τα παπαράκια τους και διαμαρτύρονται αν πρέπει το Αλβανάκι, που βγήκε πρώτο ανάμεσα στους Έλληνες, να τιμηθεί όπως του αξίζει, σηκώνοντας την σημαία στην παρέλαση.
Μακράν εμού οι κουτοπονηριές και οι φθόνοι. Ευτυχώς ΠΡΟΛΑΒΑ αυτή την διαδρομάρα σου και ήδη είπα σε ποστ μου ότι καμαρώνω αυτά τα αλβανόπουλα και για τις επιδόσεις τους και για την εφαρμογή τους. Οπότε μην μιλάς συλλήβδην για τους Ελληνες κρίνοντας ίσως εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού και μόνη σου θα ομολογούσες ότι δεν είσαι το αντιπροσωπευτικότατο δείγμα Ελληνίδας. Ή είσαι? :shock:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τρί 06 Μάιος 2008, 18:27

α) Αρέλα, ό,τι γράφω, δεν πάει να πει ότι απευθύνεται προσωπικά σε σένα. Υπάρχουν κι άλλοι που ενστερνίζονται την άποψή σου για τους μετανάστες, οι οποίοι τυχαίνει να εκνευρίζονται όταν οι "Άρειοι" Έλληνες βγαίνουν δεύτεροι και τ' Αλβανόπουλα πρώτα. :)

β) Δεν είσαι η μοναδική που έχει μεταναστεύσει. Υπάρχουν κι άλλοι που πήγαν και είδαν και γύρισαν και μίλησαν και μιλάνε ακόμα για την ξενητειά τους και την συμπεριφορά των άλλων Ελλήνων εκεί που πήγαν. Εσύ, η οικογένειά σου και οι Έλληνες της Νοτίου Αφρικής, μπορεί να ήσασταν υπόδειγμα πολιτών, όπως και πολλοί Αλβανοί στην Ελλάδα, αλλά αυτο δεν ισχύει για όλους.

γ) Του Κώστα του χώνω τα χίλια μύρια κι από κοντά κι απ' το φόρουμ, δε νομίζω να ενοχληθεί που είπα ότι δεν είναι ανθρωπιστής. :Ρ

δ) Η "επιπεδάρα" επίσης, δεν αναφερόταν σε σένα και την οικογένειά σου, αλλά στη μαζική μερίδα κόσμου που, στην μεταπολεμική Ελλάδα (ας είναι καλά ο Χίτλερ και τα φιλελληνικά του φρονήματα) μετανάστευσαν χωρίς να ξέρουν να γράφουν ούτε τ' όνομά τους, γιατί δεν υπήρχε σχολείο να τους διδάξει και το σαβουάρ βιβρ τους περιοριζόταν στο να σκαλίζουν με καλούς τρόπους το χώμα για να βγάλουν καμιά ρίζα να φάνε. Δεν τους κρίνω, γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν. Αλλά είναι ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ήταν αμόρφωτοι. Όχι κακοί, τεμπέληδες ή εγκληματίες, απλά αμόρφωτοι γιατί απασχολούνταν από σοβαρότερα προβλήματα (βλ. επιβίωση).

Ξαναφόρα την παντόφλα, θα κρυώσει η πατούσα σου. :)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Μάιος 2008, 18:32

Η πατούσα μου αντέχει.

Όταν μιλάς-κεντάς-υφαίνεις ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ για μετανάστες, ασφαλώς έβαλες κι εμένα ΚΑΙ την οικογένειά μου στο υφαντό σου.
Προσωπικά δε μ'άγγιξε η απαξία σου, απλά καταδεικνύει α/ ότι για άλλη μια φορά έγραψες την έννοια σεβασμός στα παλιότερα των υποδημάτων σου για ανθρώπους που ΔΕΝ γνωρίζεις και άρα δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς και να τους κρίνεις ή να τους τσουβαλιάζεις σ'αυτό που εσένα σου γουστάρει περισσότερο, β/ όπως κατέδειξεις γενικότερα τον δικό σου...πολιτισμό και ανθρωπισμό- με τα δικά σου λόγια, εσύ που θεώρησες ότι είσαι η ειδήμων να εκφέρεις άποψη για τον βαθμό ανθρωπισμού των άλλων.

Μένουν αυτά που έγραψες όπως κι αυτά που απάντησα, παρά τις αναδιπλώσεις/διαευκρινίσεις σου.

Το να σε κάψω γιάννη να σ'αλείψω μέλι λίγο κιτς για μένα.
Είπα τη γνώμη μου όπως την είπες και αυτή είναι.
Συγνώμη αν δεν σου'κατσε καλά. :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Μάιος 2008, 18:37

Φαίνεται για σας τους...διαφωνούντες μ'εμένα, ο ...ανθρωπισμός σας είναι ιδιάζουσας υφής, ισχύει και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο έναντι των ξένων.
Έναντι των Ελλήνων...τι λέμε τώρα, απαράδεκτο και καθόλου πολιτικώς ορθόν! :thumbsdown: :thumbsdown:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τρί 06 Μάιος 2008, 18:39

Α μπα, ρε, δε μασάω εγώ. Ξέρεις, καθαρός ουρανός κλπ...

Εγώ είμαι υπέρ όλων αυτών που προσπαθούν να φτιάξουν την τύχη τους, ανεξαρτήτως εθνικότητας. Τρέφω τον ίδιο σεβασμό στον Έλληνα μετανάστη με τον Αλβανό και τον Κούρδο και τον Πακιστανό.

Φυλάω την ίδια μούτζα για όλους αυτούς που, αντί να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι καλύτερο στην χώρα που τους φιλοξενεί, την πηδάνε και εγκληματούν. Και πάλι ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Και το μέγιστο παράσημο της ανοιχτής παλάμης, πάει σ' όλους εκείνους που συμπεριφέρονται στους μετανάστες με ρατσισμό, εκμετάλλευση και απαξία. Και πάλι δεν χαρίζω στην εθνικότητα κανενός.

Περιμένω το αξιότιμο μέλος του φόρουμ που ξέρει για ποιον χτυπάει η καμπάνα, να αναφέρει τις εμπειρίες που είχε από κατά τα άλλα φιλόξενη χώρα της ΕΕ.
Άβαταρ μέλους
theo
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από theo » Τρί 06 Μάιος 2008, 19:09

οποιος με γνωριζει, απλα ξερει οτι μεγαλωσα στην πολη duisburg στη δυτικη τοτε γερμανια.
εμενα με τους δικους μου σε μια περιοχη ας πουμε κατι σαν κολωνο εδω στην αθηνα.
ο πατερας μου οταν ηταν πρωινος στο εργοστασιο της aeg ποτε δεν πηγαινε μονος του στην εργασια του απο το φοβο των επιθεσεων εναντιων του νεαρων μεθυσμενων γερμανων.
κοιταζωντας πισω και εχοντας και την εμπειρια της ηλικιας τωρα πια διακρινω οτι οπως και σημερα δυσκολα να παει ελληνας να δουλεψει σε οικοδομη η σε κανεναν εργολαβο ετσι και τοτε στη γερμανια οι νεοι εψαχναν για διεξοδο της κοινωνικης τους καταστασης σε μεταναστες ανεξαιρετου εθνικοτητας.
οσο πιο μελαμψοι τοσο χειροτερα βεβαια.
σιγουρα δεν ειμασταν τουρκοι εμεις οι ελληνες.
εμενα με περναγαν παντα για ιταλο.
μια ολοκληρη χρονια για να παω σχολειο το οπιο ηταν διπλα απο ενα γυμνασιο με γερμανακια εκανα το γυρω του θριαμβου επειδη με ειχαν προσβαλει ειτε φτυνοντας με ειτε χτυπωντας με.
θυμαμαι χαρακτηριστικα μια φορα δεν με αφηναν αν δεν ειχα φαει χωμα.
και οταν λεω να φαω εννοω να το καταπιω.
στα παρκα οπου μαζευομασταν ολοι εμεις οι νεολαιοι υπηρχαν παντα 3 παρεες παιδιων.τα γερμανακια,τα τουρκακια και ολοι οι υπολοιποι.
ουτε ξερω τι περιμενω....και πλεον ουτε με νοιαζει να μαθω...
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Salome » Τρί 06 Μάιος 2008, 19:12

Thank you. :rose:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 06 Μάιος 2008, 19:21

Για τον Τεο έλεγες τόση ώρα? χαχαχ
Βρε ο Τεο δεν έτρωγε ξύλο επειδή ήταν Έλληνας, αλλά επειδή ήταν ο τεο! Εγώ να δεις τι ξύλο θέλω να του δώσω :hitlol:
Αν πάλι συμπεριλαμβάνεται και το "Ελληνας" στη συνταγή, ε οκ, κάμποσα γερμανόπουλα μας έχουν ίσα κι όμοια με την τουρκιά. Και τι να λέει?
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Τρί 06 Μάιος 2008, 23:52

Kοιταζωντας πισω και εχοντας και την εμπειρια της ηλικιας τωρα πια διακρινω οτι οπως και σημερα δυσκολα να παει ελληνας να δουλεψει σε οικοδομη η σε κανεναν εργολαβο ετσι και τοτε στη γερμανια οι νεοι εψαχναν για διεξοδο της κοινωνικης τους καταστασης σε μεταναστες ανεξαιρετου εθνικοτητας.
A, ρε Τέο τι πας και λες; Καλύτερα να έγραφες τίποτα στα γερμανικά. Περισσότερα θα καταλάβαιναν. Σε περιόδους που υπάρχουν έντονες κοινωνικές εντάσεις και ανασφάλειες, τότε παρατηρείται και η έξαρση του ρατσισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται ως βαλβίβα αποσυμπίεσης. Ετσι στο στόχαστρο βρίσκονται οι πιο ευπαθείς ομάδες, οι οποίες είτε είναι μετανάστες, είτε είναι μειονότητες. Στις ΗΠΑ π.χ. παρατηρήθηκε έξαρση των λιντσαρισμάτων των μαύρων τη δεκαετία του 30, στη μεγάλη κρίση του καπιταλισμού, με το σύνηθες κατηγορητήριο της σεξουαλικής παρενόχλησης λευκών γυναικών.

Εδώ και 20 χρονιά έχουμε περάσει σε ένα άλλο στάδιο. Η παγκοσμιοποίηση, η πραγματική και όχι αυτή που μπουρδολογούν οι φασίστες, έχει χτυπήσει τις φτωχές χώρες προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έξαρση της μετανάστευσης, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρέθηκαν να μην έχουν στον ήλιο μοίρα. Σκέψου μόνο ότι προτιμούν να πάρουν το ρίσκο να θαλασσοπνιγούν ή, να πατήσουν καμιά νάρκη στον Εβρο, παρά να μείνουν στα μέρη τους όπου θα είναι καταδικασμένοι να αργοπεθαίνουν κάθε μέρα αβοήθητοι. Τέτοιους ανθρώπους αποφασισμένους όλα για όλα, δεν μπορεί να τους σταματήσει τίποτα, όσα αστυνομικά μέτρα κι αν παρθούν. Εδώ οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν την εισροή λαθρομεταναστών από το Μεξικό, η Ελλάδα θα τα καταφέρει; Αυτοί είναι τα πρώτα θύματα της περίφημης Νέας Τάξης.

Τα δεύτερα θύματα είναι οι πιο αδύναμες μάζες των αναπτυγμένων χωρών. Η επέλαση του φιλελευθερισμού τους χτυπάει άμεσα και πλέον χτυπάει ακόμη και αυτούς που ήταν στη μεσαία τάξη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι βιοτέχνες και οι επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, όχι βέβαια επειδή ο Νιγηριανός πουλάει cd, αλλά γιατί φύτρωσαν Καφούρ, Λίντο, Μολ κτλ. Ετσι λοιπόν δημιουργείται το αίσθημα κοινωνικής ανασφάλειας, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα, αλλά εδώ έρχεται και λειτουργεί η βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος. Οι ρατσισμός παίζει αυτό τον ρόλο, αφού μετατοπίζει το στόχο προς τους μετανάστες και έτσι πολιτική που γεννάει μετανάστες μένει στο απυρόβλητο.
Βρε ο Τεο δεν έτρωγε ξύλο επειδή ήταν Έλληνας, αλλά επειδή ήταν ο τεο! Εγώ να δεις τι ξύλο θέλω να του δώσω
Καλά να πάθεις Τέο που κάθισες και τα έγραψες όλα αυτά και το αποτέλεσμα είναι να σε ειρωνεύεται έτσι η Αρέλα.

ΥΓ Εννοείται ότι αποφάσισα να γράψω σε αυτό το τόπικ από τη στιγμή που μετακινήθηκε. Γιατί όσο ήταν στην προηγούμενη ενότητα δεν υπήρχε περίπτωση.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τρί 06 Μάιος 2008, 23:58

Για να σημειώσουμε μερικά πραγματάκια:

- Όντως οι Αλβανοί έχουν μεταναστεύσει μαζί με τους Έλληνες από τις αρχές του 20ου. Όντως δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε. Απλά πράγματα.

- Για τα δήθεν αριστούχα αλβανάκια έχει πέσει η αβάντα σύννεφο. Έχω παιδιά στο σχολείο και ξέρω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι λέω. Τώρα τελευταία επιχειρούν να αβαντάρουν να μαυράκια. Είναι η καινούργια μόδα. Ας μην ξεχνούμε άλλωστε ότι ο Τσενάϊ ήταν κατά 3 έτη μεγαλύτερος από τους συνομηλίκους του και εξεταζόταν προφορικά. Επίσης, σε περυσινή του συνέντευξη παραδέχτηκε ότι τον ΠΙΕΖΑΝ ΑΦΟΡΗΤΑ οι διάφοροι θολοκουλτουριάρηδες, από αυτούς που φτύνουν την σημαία, για να την σηκώσει. Εκείνος δεν τρελαινόταν με την ιδέα. Όπως και το ότι τον ΠΙΕΣΑΝ για να βαφτιστεί. Οφείλω να πω ότι ήταν ειλικρινέστατος και τον ευχαριστώ για την ομολογία του. Επιπλέον, κρατήστε αυτό το όνομα. Θα παίξει σημαντικό ρόλο στα εν Ελλάδι πολιτικά τεκταινόμενα της επομένης εικοσαετίας, καθόσον προαλείφεται για αρχηγός του αλβανικού κόμματος που θα κατέβει κάποια στιγμή στις εκλογές. Εδώ να πω ότι η ίδρυση αυτού του κόμματος, όπως και άλλων παρομοίων θα βάλει τέλος στις ανόητες επιδιώξεις των συριζάτων για εκλογικά οφέλη. Πρόσκαιρα ίσως να έχουν. Μακροπρόθεσμα θα εκλείψουν, διότι, απλούστατα δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

- Οι γερμανοί και οι αμερικάνοι, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού, έχουν πάρει ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ χρήματα αυτών που εξήγαγαν οι ΝΟΜΙΜΟΙ Έλληνες μετανάστες. Μια ματιά στα εξοπλιστικά, στα αυτοκίνητα, στις ηλεκτρικές συσκευές και σε πολλά άλλα προϊόντα μεταποίησης αρκεί για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος. Οι εδώ (στην συντριπτική των πλειοψηφία λαθρομετανάστες), εκτός του τεραστίου μεγέθους των (γεγονός που θα εξετάσω παρακάτω), εξάγουν ασύλληπτα ποσά από ΚΛΟΠΙΜΑΙΑ γενικώς, ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (αμέτρητες μάντρες στην αλβανία από κλεμμένα αμάξια), ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ, ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ (έχω γράψει για αυτό και το γνωρίζω πολύ καλά) και άλλες ΑΓΑΘΕΣ ασχολίες. Δεν μιλάω λοιπόν για τον απλό μετανάστη (ακόμη και λαθραίο) που στέλνει το μικρό του κομπόδεμα στην χώρα του.

Αλλά και για αυτό, να πληροφορήσω ότι άλλες χώρες βάζουν πλαφόν. Εκτός από τις αναφορές της Βίκυς θα σας κάνω λόγο και για ένα κοντινό κράτος. Το καθεστώς του Καντάφι στην Λιβύη απαγόρευε μέχρι προσφάτως σε όσους ηργάσθησαν σε αυτή την χώρα να εξάγουν χρήματα, χρυσό, πολύτιμα μέταλλα και γενικώς οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό των στοιχείο. Μπορούσαν να τα ξοδέψουν όποτε και όπως ήθελαν εντός της λιβυκής επικρατείας, αρκεί να μην έφευγε ούτε σεντ στο εξωτερικό. Έχω μαρτυρία από πρώτο χέρι συγγενούς.

- Οι παιδικοί σταθμοί μπορεί να ήταν ήδη ανεπαρκέστατοι, αλλά το πλήθος των παιδιών των μεταναστών είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ (κρατήστε το και αυτό).

- Μιλούν κάποιοι για την εισφορά των λαθρομεταναστών στο ΑΕΠ. Μα ενώ ο πληθυσμός των μεταναστών είναι στο 10,2 % του συνολικού πληθυσμού, η συμμετοχή τους στο ΑΕΠ είναι μόλις το 2,5 με 2,8%. Σε περίπτωση που ο αριθμός των μεταναστών αυξηθεί κατά 215.000 άτομα οι πραγματικοί μισθοί για τους Έλληνες μισθωτούς με λίγες δεξιότητες θα μειωθούν κατά 2,5% ενώ οι μισθοί των μεταναστών που ήδη απασχολούνται στην χώρα μας θα υποστούν μειώσεις από 28% ως 52%. Σε περίπτωση, δε, σταδιακής αποχώρησης των μεταναστών από την χώρα οι πραγματικοί μισθοί των Ελλήνων αλλά και των μεταναστών που θα παραμείνουν θα αυξηθούν σημαντικά, ειδικά για όσους έχουν λιγότερες δεξιότητες, ενώ όσο θα αποχωρούν οι μετανάστες τόσο θα αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας που θα καλύπτονται από τους Έλληνες, ανάλογα με την ευελιξία της αγοράς εργασίας του κάθε κλάδου. Συνακόλουθα θα εμφανίζονται και σημαντικές αναδιανεμητικές επιδράσεις υπέρ των φτωχών Ελλήνων. Επομένως μιλάμε για ανέκδοτα περί δήθεν αύξησης του ΑΕΠ από τους αλλοδαπούς.

Επιπλέον, οι κύριοι αντιρατσιστές ξεχνούν ότι το κόστος των λαθρομεταναστών είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ. Για να εξασφαλίσει κάποιος άδεια παραμονής αρκούν 50 ένσημα (δύο μήνες), τώρα συζητούν να το αυξήσουν στα 100 (τέσσερις μήνες) και έχουν ξεσηκωθεί σύσσωμοι εργολάβοι και μετανάστες (και τους μεν απλήστους εργολάβους τους καταλαβαίνω, αλλά τους μετανάστες;). Προκειμένου να μείνουν (θα το αναλύσω αμέσως μετά) δέχονται ασφάλιση δύο μηνών και πληρωμή δέκα μηνών (ανασφάλιστα) μαύρα στο σύνολο του έτους. Η ασφάλιση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όμως, ισχύει για ένα έτος. Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι η Ελλάς είναι η μοναδική χώρα που προσφέρει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πάσχοντες από AIDS, όπου ως γνωστόν το κόστος νοσηλείας είναι πανάκριβο.

Έπειτα, υπάρχουν οι διευκολύνσεις με χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, τα επιδόματα προνοίας ακόμη και σε άτομα που δεν τα δικαιούται, την δωρεάν περίθαλψη, το δικαίωμα της οικογενειακής επανένωσης και πλήθους άλλων διευκολύνεσων και παροχών. Αυτά από ποιων τα πορτοφόλια βγαίνουν; Και για να μην ακούω ευφυολογήματα για τα παιδιά των λαθρομεταναστών που δεν έχουν αναγνωριστεί, ας πάνε οι ίδιοι στις πρεσβείες των χωρών τους να τα δηλώσουν. Η Ελληνική πολιτεία δεν είναι υποχρεωμένη να τα αναγνωρίσει. Ισχύει το δίκαιον του αίματος. Τώρα ψηφίζουν νόμους για να τους διευκολύνουν και σε αυτό.

- Ο υπέρογκος αριθμός λαθρομεταναστών έχει ως φυσική συνέπεια την υπερπροσφορά εργατικών χεριών. Σκοπός αυτών που τους φέρνουν είναι να ρίχνουν ολοένα το μεροκάματο. Μέχρι εδώ καλά. Αυτό όμως που διαφεύγει από τους μεταμαρξιστές "φωστήρες" είναι το γεγονός ότι όλες αυτές οι εξαθλιωμένες μάζες στερούνται ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ, συνεπεία της διογκούμενης εξαθλιώσεώς των. Άρα θα υπακούν τυφλά το "αφεντικό", γιατί εάν δεν το πράξουν δεν θα έχουν δουλειά και θα πεθάνουν της πείνας. Ο μαρξισμός, όμως μιλάει για ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΤΑΞΙΚΑ ΕΡΓΑΤΕΣ οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα αιτήματά των. Τώρα, τι είδους ταξική συνειδητοποίηση μπορεί να έχει όλος αυτός ο συρφετός, είναι κάτι που εύκολα κάποιος με στοιχειώδη λογική δύναται να το κατανοήσει. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι όλοι αυτοί δρουν ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ως προς την προσπάθεια της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, που επιχειρούν οι ταξικά συνειδητοποιημένοι εργαζόμενοι.

Ως αποτέλεσμα αυτών έχουμε την πτώση του μεροκάματου σε εξευτελιστικά επίπεδα, την ανασφάλιστη εργασία (μέγιστος δυνατός χρόνος σφάλισης οι 2 μήνες όπως προανέφερα), την καταστρατήγηση των ωραρίων, την απουσία παντός είδους επιδομάτων και αδειών (ανθυγιεινής εργασίας, γάμου, μητρότητος, επίδομα αδείας, εορτών και άλλων) που κατακτήθηκαν με συνεχείς αγώνες των εργαζομένων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες αναπτυγμένες χώρες. Όποιος θέλει, ας δοκιμάσει να πάει να τα πει αυτά σε κάποιον από τους λαθρομετανάστες και θα δει τι πρόκειται να εισπράξει. Ο Μαρξ ήξερε πολύ καλά τι εννοούσε όταν έγραφε ότι: "Η εισαγωγή ξένων εργατών συντελεί στην διαιώνιση της σκλαβιάς."

Αλλά ούτε και αλληλεγγύη υπάρχει μεταξύ των μεταναστών. Τρανό παράδειγμα το θέμα μας με τις φράουλες στην Ηλεία, όπου οι αλβανοί ξυλοκοπούσαν τους μπαγκλαντεσιανούς με την μεγαλύτερη μανία. Αυτό ένα μικρό δείγμα με του τι είδους φίδια έχουμε να κάνουμε.

- Για το ζήτημα της εγκληματικότητος και της ποσοστιαίας συνεισφοράς γηγενών και αλλοδαπών τα πράγματα είναι πολύ απλά, αλλά οι υποστηρικτές της αθρόας μετανάστευσης ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Για να μετρήσεις την εγκληματικότητα ενός μεταναστευθέντος λαού την εξετάζεις ως ποσοστό στο πληθυσμιακό του συνόλο που μετανάστευσε και όχι σε σχέση με ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας που τον φιλοξενεί. Με αυτά τα δεδομένα το ποσοστό εγκληματικότητος, ιδιαιτέρως των αλβανών, είναι κατά πολύ υψηλότερο των γηγενών Ελλήνων, αλλά και έναντι των άλλων μεταναστευτικών πληθυσμιακών συνόλων, και όλα αυτά με επίσημες μετρήσεις. Έχουν εγκληματική φύση και το δείχνουν σε κάθε περίπτωση. Το συγκεκριμένο συμβάν, όμως, εκτός όλων αυτών, δεικνύει και το μέγεθος του αλβανικού χαφιεδοτσατσιλικιού. Δικαιώνονται πλήρως λοιπόν οι ιστορικοί που τους κατέτασσαν στους πλέον πιστούς υπηκόους του σουλτάνου (και ταυτοχρόνως στους φριχτούς δυνάστες των άλλων βαλκανικών λαών) στα χρόνια της Οθωμανοκρατίας.

- Τέλος, εγώ δεν μιλάω απλώς για λαθρομετανάστευση, αλλά για ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ πλέον του Ελλαδικού χώρου, και αυτό έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά. Το πλήθος των μεταναστών είναι ασύλληπτο και διαρκώς καταφθάνουν καινούργιοι. Είναι ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, όχι να αφομοιωθούν από την Ελληνική κοινωνία (η εποχή αυτή παρήλθε ανεπιστρεπτί), αλλά και να μπορέσουν έστω να ζήσουν. Μοιραία, αυτό θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Με άλλα λόγια επιχειρήται αλλοίωσις του εθνικού πληθυσμού, όχι μόνον της Ελλάδος, αλλά και των άλλων Ευρωπαϊκών κρατών. Επιπρόσθετα, είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των Μουσουλμάνων, οι οποίοι όταν είναι μειοψηφία φωνασκούν δήθεν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά όταν γίνουν πλειοψηφία τα στερούν από την μειοψηφία με τον χειρότερο τρόπο. Κάποια στιγμή θα ανοίξω θέμα για τον "ισλαμικό πολιτισμό" και εκεί θα δείτε απίστευτα πράγματα. Για την ώρα να σας πληροφορήσω ότι ένας Αφγανός φοιτητής έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην χώρα του επειδή "τόλμησε" να μιλήσει για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ισλάμ. Η λύση για την Ελλάδα είναι μία: Η επαναπροώθησις του μεγαλυτέρου μέρους των λαθρομεταναστών στις χώρες των. Διαφορετικά θα καταντήσουμε όπως οι Απάτσι, δηλαδή ελικόπτερα. :cool:

Θα επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι η καλλίτερη λύσις είναι η ανάπτυξη των υπανάπτυκτων χωρών με τεχνοιοικονομικά μέσα τα οποία δύναται να προσφέρουν οι πλούσιες χώρες για την βελτιστοποίηση του επιπέδου ζωής των εκεί διαβιούντων πληθυσμών. Αυτό το υποστηρίζει με συγκκριμένες προτάσεις και ο ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ. Και αυτός φασίστας είναι; :lol:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 00:31

Ο Μαρξ ήξερε πολύ καλά τι εννοούσε όταν έγραφε ότι: "Η εισαγωγή ξένων εργατών συντελεί στην διαιώνιση της σκλαβιάς."
Επειδή σας έχω δει πολλές φορές να αναφέρεται αυτή την πρόταση. Μπορείτε να μου πείτε σε ποιο βιβλίο του την έχει γράψει ο Μαρξ;
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Τετ 07 Μάιος 2008, 01:10

"Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών απο τους εργοδότες είναι η διαιώνηση της σκλαβιας'' Το συγκεκριμένο απόσπασμα του Μαρξ είναι από το άρθρο του "Μια Προειδοποίηση", που γράφτηκε το 1865 και δημοσιεύτηκε σε τρεις εφημερίδες το 1866. Μπορείτε να το βρείτε στο Marxist Internet Archive, με τον τίτλο "A warning".
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τετ 07 Μάιος 2008, 03:28

ΑρΕλα έγραψε:Για τον Τεο έλεγες τόση ώρα? χαχαχ
Βρε ο Τεο δεν έτρωγε ξύλο επειδή ήταν Έλληνας, αλλά επειδή ήταν ο τεο! Εγώ να δεις τι ξύλο θέλω να του δώσω :hitlol:
Αν πάλι συμπεριλαμβάνεται και το "Ελληνας" στη συνταγή, ε οκ, κάμποσα γερμανόπουλα μας έχουν ίσα κι όμοια με την τουρκιά. Και τι να λέει?
:thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown: Kόκκινη κάρτα. Κανονικότατα.
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Μάιος 2008, 05:22

Σώπα ρε Σελ, σοβάρεψες εσύ όταν έκανα πλάκα εγώ?
Και τόση ώρα που'γραφα σοβαρά τι κατάλαβα εκτός απ'τους πόνους στα δάχτυλά μου? :loco:

Λέγανε ας πούμε ότι ανθρωπιστής είναι μόνο αυτός που λέει ένα απλό "Ναι" σε όλο αυτό το χαμό που βιώνουμε σήμερα, και θεωρείται από την πλειοψηφία αυτών που δε διαβάζουν, ή δεν προσέχουν αυτά που διαβάζουν πως όσοι έχουν ενστάσεις με το μεταναστευτικό σήμερα στην Ελλάδα, είναι ντε και καλά αναίσθητοι, υπάνθρωποι και ρατσιστές. Αυτό μου δίνουν να καταλάβω ΟΣΟΙ έγραψαν διιστάμενοι σ'εμένα (πλην της πέγκυς που μπήκε στη λογική τουλάχιστον να με διαβάσει κανονικά και να διαπραγματευτεί αυτά που έλεγα) και αυτό το σκεπτικό το βρήκα πολύ απλοϊκό, και καθόλου δίκαιο όταν διαβάζει κανείς μόνο αυτά που γουστάρει από μια κατάθεση και τα υπόλοιπα τα κάνει κανονικότατα γαργάρα. Για μένα εκεί θα'πρεπε να χωθούν οι κόκκινες κάρτες.
atimi_ksenitia έγραψε:"Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών απο τους εργοδότες είναι η διαιώνηση της σκλαβιας'' Το συγκεκριμένο απόσπασμα του Μαρξ είναι από το άρθρο του "Μια Προειδοποίηση", που γράφτηκε το 1865 και δημοσιεύτηκε σε τρεις εφημερίδες το 1866. Μπορείτε να το βρείτε στο Marxist Internet Archive, με τον τίτλο "A warning".
Σωστός ο Μαρξ και εβλεπε ο άνθρωπος και καμιά 150ριά χρονια μπροστά.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 07 Μάιος 2008, 08:49

Πες μου επίσης, πώς εξηγείς εσύ αυτό το κύμα μετανάστευσης που απ'τα τέλη της δεκαετίας του 80 ΞΑΦΝΟΥ ΥΠΕΡΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ για όλες τις χώρες- αλλά οκ, εγώ εδώ μιλώ για την Ελλάδα? Θεωρείς φυσιολογική αυτή την τερατωδώς μαζική μετακίνηση πληθυσμών?
Ίσως γιατί η ανθρωπότητα ΠΕΙΝΑΕΙ και έχει ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ τα μάλα μετά την δεκαετία του 80'??????

Εγώ πάντως ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω τώρα, μπερδεύτηκα:
Θα επαναλάβω για ακόμη μία φορά ότι η καλλίτερη λύσις είναι η ανάπτυξη των υπανάπτυκτων χωρών με τεχνοιοικονομικά μέσα τα οποία δύναται να προσφέρουν οι πλούσιες χώρες για την βελτιστοποίηση του επιπέδου ζωής των εκεί διαβιούντων πληθυσμών. Αυτό το υποστηρίζει με συγκκριμένες προτάσεις και ο ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ. Και αυτός φασίστας είναι;
όταν μιλάς για πλούσιες χώρες αναφέρεσαι (να υποθέσω) σε Γερμανίες, Αγγλίες, Γαλλίες και Ιταλίες, έτσι? Δηλαδή αυτές που είναι πιο σκληρές (ειδικά η Γερμανία και η Ιταλία) στο θέμα των μεταναστών, και αυτές (αυτό ει΄ναι το βασικό) που όχι μόνο δεν βοηθούν στην βελτιστοποίηση των συνθηκών ζωής των χωρών προέλευσης των μεταναστών, αλλά τις έχουν τσακίσει στην εκμετάλλευση! Έτσι δεν είναι???

Δεν ξέρω λοιπόν αν είδατε χθές Λαζόπουλο, αλλά τα είπε πολύ ωραία γι'αυτό ακριβώς το θέμα (βαλτός ήταν?). Αφού λοιπόν τραγούδησε το παιδικό τραγουδάκι: και τότε ρίξαμε τον κλήρο να δούμε ποιός θα φαγωθεί, οε οε οεεεε οεεεεεεε, για να δείξει πώς μαθαίνουμε απο παιδιά την ανθρωποφαγία, μετά έδειξε το πρόσωπο ενός παιδιού μετανάστη, και ρώτησε ευλόγως: αόρατο είναι αυτό το παιδί? Μιλάμε για αριθμούς, νούμερα, στατιστικές και μαλακίες. Αυτό το παιδικό πρόσωπο είναι αριθμός, νούμερο, στατιστική??? Και μετά κατέληξε και συμφωνώ 100% μαζί του: το ζητούμενο είναι σε ό,τι κατάσταση και να σε φέρει η ζωή να σε νοιάζει να περνά καλά ΚΑΙ ο διπλανός σου, όχι μόνο το τομάρι σου... αυτό είναι το ρεζουμέ και της δικής μου οπτικής.
Να μας πει και σε ποια χώρα ήταν βέβαια. Μην ήταν σε καμιά Βουλγαρία ή Τουρκία που εκεί μας υπεραγαπούν βεβαίως βεβαίως, ή ακόμα γιατί όχι και στη Βόρειο Ήπειρο. Εκεί να δεις λατρείες.
Για τον Τεό δεν ήξερα, αλλά ήμουν έτοιμη ν'απαντήσω πως έχω επαφές με έναν μετανάστη (δεύτερης γενιάς παρακαλώ) που ζεί στην Γερμανία (μία βιομηχανική πόλη δεν μπορώ ούτε να την προφέρω), και το παιδί έχει ψυχολογικά προβλήματα απο αυτό που ζεί ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, απο τον ΤΡΟΜΟ που βιώνει απο την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι την ώρα που θα πάει για ύπνο. Οι συμμορίες ρατσιστών στην Γερμανία είναι καθεστώς, και μιλάμε για μία 'πολιτισμένη' χώρα, έτσι? Μιλάμε για πολύ έρωτα των Γερμανών για τους Έλληνες, και δεν είναι λίγοι Βίκυ αυτοί οι Γερμανοί όπως υπονοείς. Οι Γερμανοί αγαπούν τον ΑΡΧΑΙΟ ελληνικό πολιτισμό και πνεύμα, σιχαι΄νονται όμως τους σημερινούς Έλληνες, περισσότερο ακο΄μα απ'ό,τι σιχαινόμαστε εμείς τους Αλβανούς, και φοβάμαι πως όσο πιο 'πολιτισμένος' γίνεσαι τόσο πιο ρατσιστής προκύπτεις! Αυτό θα ήθελα πολύ να το συζητήσομε κάποια στιγμή...

Επιπλέον, κι επειδή θεωρείς το οικογενειακό σου παράδειγμα ικανό δείγμα ως προς τους μετανάστες παγκοσμίως, θα σου πώ οτι μιλάς για μία χώρα με ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, το οποίο όσο αυστηρό και να είναι θεωρεί (αυτονόητο) τους λευκούς ανώτερους απο τους μαύρους κτλ. Ασφαλώς και δεν θα ήταν ποτέ τόσο ρατσιστές με λευκούς. Δεν θα κάνανε επιθέσεις σε λευκούς κτλ. Με τους μαύρους όμως (πυο ήταν και η πατρίδα τους στο κάτω-κάτω) είδαμε πώς ήταν. Παρομοίως λοιπόν, εδώ μιλάμε για χώρες που βγάζουν Ουάτσονς κι άλλα μαργαριτάρια, μιλάμε για χώρες ΣΩΒΙΝΙΣΤΩΝ, γιατί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ και οι Γερμανοί, και οι Γάλλοι (αυτοί ειδικά) και οι Ιταλοί αλλά ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ είμαστε σωβινιστές ως λαοί. Και φοβάμαι πως αυτό είναι ακόμα χειρότερο τελικά απο τον όποιο ρατσισμό, για την ακρίβεια είναι η μεγαλύτερη μορφή ρατσισμού που υπάρχει (γνώμη μου πάντα).

Ας χαλαρώσουμε τώρα και ας ευχηθούμε ένα καλύτερο αύριο μέσα μας καταρχήν και κατ'επέκτασιν στην ζωή και την ψυχή όλων των ανθρώπων...
Σωστός ο Μαρξ και εβλεπε ο άνθρωπος και καμιά 150ριά χρονια μπροστά.
ο Μάρξ έχει πεί κι άλλα σωστά να υποθέσω...αλλά γιατί τον πολεμάτε τότε? Μόνο ό,τι μας συμφέρει εεεεεεε? Να σας θυμίσω όμως πως ο Μαρξ μίλησε κοινωνιολογικά και οικονομολογικά! Όπως ειπώθηκε απο κάποιον άλλον (παράφραση κάνω) δεν θα ρωτήσω τον Μάρξ για τον ανθρωπισμό! ΣΩΣΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, αλλά δεν είμαστε ρομποτάκια, είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Μάιος 2008, 09:47

Ίσως γιατί η ανθρωπότητα ΠΕΙΝΑΕΙ και έχει ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ τα μάλα μετά την δεκαετία του 80'?????
ΤΟΣΟ απλό είναι?
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό...

αλλά αν το δεχτώ σαν υπόθεση εργασίας, πες μου εσύ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΟΥ επήλθε ΤΕΤΟΙΑ εξαθλίωση, σε τέτοιο βαθμό?

ο Μάρξ έχει πεί κι άλλα σωστά να υποθέσω...αλλά γιατί τον πολεμάτε τότε?
Μόνο ό,τι μας συμφέρει εεεεεεε?

Προσωπικά δεν τον πολεμάω. Είμαι περισσότερο μαρξίστρια απ'όσο μπορεί να φαντάζεσαι.
Όπως και πολλοί άλλοι πιστεύω.
Απλά κάποια σημεία της διαδρομής του μπορεί να τα απορρίψω, ενώ άλλα να τα ενστερνιστώ και να τα υποστηρίξω με πάθος. Πού βλέπεις το παράλογο σ'αυτό? Πρέπει να καταπίνουμε αβλεπί ΟΛΟ το πακέτο /τη φιλοσοφία που μας πασάρει κάποιος? Δεν είναι απαραίτητα θέμα "συμφέροντος" όσο θέμα σύγκλισης ή απόκλισης οπτικών.

Να σας θυμίσω όμως πως ο Μαρξ μίλησε κοινωνιολογικά και οικονομολογικά! Όπως ειπώθηκε απο κάποιον άλλον (παράφραση κάνω) δεν θα ρωτήσω τον Μάρξ για τον ανθρωπισμό! ΣΩΣΤΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, αλλά δεν είμαστε ρομποτάκια, είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Το ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν σημαίνει να λειτουργείς μόνο με βάση το θυμικό, το συναίσθημα και την άνευ αντικρύσματος συμπόνια. Εμπεριέχει και λογική κι ο μαρξ βασίστηκε σ'αυτήν ίσως κατά κόρον, σε βαθμό που θα τον έλεγαν πολλοί κυνικό, αλλά δεν έπαυε να μιλάει με γνώμονα το καλό για τον άνθρωπο. Όπως το'βλεπε αυτός τουλάχιστον.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 09:49

Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Εδώ και λίγο καιρό, οι ραφτεργάτες του Λονδίνου ίδρυσαν μια γενική ομοσπονδία για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους εναντίον των εργοδοτών, που στην πλειοψηφία τους είναι μεγαλοκαπιταλιστές. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο ν’ ανέβουν οι μισθοί στα επίπεδα των διαρκώς αυξανόμενων τιμών των μέσων επιβίωσης αλλά και να μπει ένα τέλος στην υπερβολικά σκληρή μεταχείριση των εργατών σ’ αυτόν τον κλάδο της βιομηχανίας. Οι εργοδότες κοίταξαν πώς θα ματαιώσουν αυτό το σχέδιο, φέρνοντας εργάτες απ’ το Βέλγιο, τη Γαλλία ή την Ελβετία.

Πάνω σ’ αυτό το θέμα, το Κεντρικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Εργατών δημοσίευσε στις βελγικές, γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες μια προειδοποίηση, η οποία είχε πλήρη επιτυχία. Η μανούβρα των εργοδοτών του Λονδίνου απέτυχε’ αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν και ν’ ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των εργατών. Έχοντας ηττηθεί στην Αγγλία, οι εργοδότες προσπαθούν τώρα να πάρουν αντίμετρα, ξεκινώντας απ’ τη Σκωτία. Σαν αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν αρχικά και στο Εδιμβούργο να συμφωνήσουν σε μια αύξηση μισθών 15%. Την ίδια στιγμή όμως μυστικά έστειλαν στη Γερμανία ανθρώπους για να στρατολογήσουν εργάτες, ειδικά απ’ τις περιοχές του Ανόβερου και του Μεκλεμβούργου, και να τους φέρουν στο Εδιμβούργο. Η πρώτη ομάδα έχει ήδη μεταφερθεί.

Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στη Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας. Αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει, αυτό θα έχει αναπόφευκτα τον αντίκτυπό του και στην Αγγλία. Και αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί εργάτες, που στη Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι απ’ τους εργάτες των άλλων εθνών της ηπειρωτικής Ευρώπης. Αυτοί οι ίδιοι οι νεοεισαγόμενοι εργάτες, όντας τελείως αβοήθητοι σε μια ξένη χώρα, θα βυθιστούν σύντομα στο επίπεδο ενός παρία.

Είναι ζήτημα τιμής για τους Γερμανούς εργάτες ν’ αποδείξουν στους εργάτες των υπολοίπων χωρών ότι κι αυτοί, όπως οι αδελφοί τους στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία, γνωρίζουν πώς να υπερασπιστούν τα κοινά συμφέροντα της τάξης τους και δεν θα γίνουν υποτακτικά όργανα του κεφαλαίου στον αγώνα του ενάντια στην εργατική τάξη.

Για λογαριασμό του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Εργατών

Καρλ Μαρξ, Λονδίνο, 4 Μαίου 1866
και κάποιες πρόσθετες πληροφορίες:
Στις 3 Μαίου 1866, ο Μαρξ έλαβε από την Επιτροπή των Γερμανών Ραφτεργατών του Λονδίνου, υλικό σχετικά με Γερμανούς ειδικευμένους ράφτες που χρησιμοποιούνταν ως απεργοσπάστες από Ολλανδούς και Βρετανούς εργοδότες.
Στις 4 Μαίου, έγραψε το κομμάτι “Μια Προειδοποίηση” και το έστειλε στον Λήμπκνεχτ, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής, για να δημοσιευθεί σε Γερμανικές εφημερίδες.

Ο Μαρξ, κατόπιν οδηγίας του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς, έγραψε αυτή την έκκληση σε σχέση με την εισαγωγή Γερμανών και Δανών ραφτεργατών στη Σκωτία, εισαγωγή που είχε σκοπό τη χρησιμοποίησή τους ως απεργοσπαστών. Αυτό το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς την 1 Μαίου 1866. Ο Φρίντριχ Λέσνερ ενημέρωσε στη συνεδρίαση ότι και οι Λονδρέζοι βιομήχανοι σκόπευαν επίσης να καταφύγουν στην εισαγωγή Γερμανών εργατών. Γι’ αυτό το σκοπό, οι Γερμανοί ραφτεργάτες που ζούσαν στο Λονδίνο σχημάτισαν μια επιτροπή με επικεφαλής τους Λέσνερ και Χάουφε και αποφάσισαν να δράσουν από κοινού με το Συμβούλιο της Διεθνούς, με σκοπό να ματαιώσουν τα σχέδια των βιομηχάνων και των πρακτόρων τους στη Γερμανία. Το Κεντρικό Συμβούλιο έστειλε δύο αντιπροσώπους στο Εδιμβούργο, οι οποίοι και έπεισαν τους νεοφερμένους εργάτες ν’ ακυρώσουν τα συμβόλαιά τους και να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Κατόπιν αιτήματος του Μαρξ, ο Λέσνερ και ο Χάουφε τον ενημέρωσαν στις 3 Μαίου με λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν στο Εδιμβούργο.

Η “Προειδοποίηση” που γράφτηκε απ’ τον Μαρξ στις 4 Μαίου δημοσιεύθηκε σε διάφορες γερμανικές εφημερίδες.
Τόσο τα πρόχειρα όσο και τα διορθωμένα χειρόγραφα αυτού του ντοκουμέντου έχουν σωθεί. Την ίδια περίοδο, ο Λέσνερ και ο Χάουφε δημοσίευσαν μια ανακοίνωση σχετικά με τους σκοπούς και τα καθήκοντα της Επιτροπής των Γερμανών Ραφτεργατών του Λονδίνου και περιελάμβανε μια έκκληση προς τους Γερμανούς εργάτες του Λονδίνου να συγκεντρώσουν χρήματα. Τον lούλιο του 1866, η Επιτροπή δημοσίευσε μια δεύτερη ανακοίνωση, επίσης υπογεγραμμένη απ’ τους Λέσνερ και Χάουφε, που απευθυνόταν στους ραφτεργάτες της Γερμανίας.
http://pontosandaristera.wordpress.com/ ... -2-2008-2/

Ο κάθε καλόπιστος, λοιπόν, μπορεί να καταλάβει το νόημα του άρθρου, το οποίο φυσικά δεν έχει σχέση με τα ξενοφοβικά επιχειρήματα των πάσης φύσεως ακροδεξιών που προσπαθούν να πιαστούν από μια πρόταση, την οποία και διαστρεβλώνουν.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 07 Μάιος 2008, 10:07

Mη στέκεστε και κολλάτε στη λέξη "ξενοφοβία".
Προσωπικά δεν έχω καμία τέτοια. Έδωσα αρκετά επιχειρήματα να στηρίξω τις θέσεις μου για το μεταναστευτικό ως έχει στην Ελλάδα σήμερα, με κύριο γνώμονα και εστίαση στην σαθρή ή ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.
δεν έχει σχέση με τα ξενοφοβικά επιχειρήματα των πάσης φύσεως ακροδεξιών που προσπαθούν να πιαστούν από μια πρόταση, την οποία και διαστρεβλώνουν.
Δεν κατάλαβα τι διαστρεβλώθηκε.
Επίσης δεν κατάλαβα γιατί εμπλέκεις τις ιδεολογίες εδώ πέρα. Αυτή η απλοϊκή λογιική "δεξιός=ξενοφοβικός, αριστερός=ανθρωπιστής" είναι κουραφέξαλα.

Μπορεί κάλλιστα κι ένας αριστερός να έχει πρόβλημα με το μεταναστευτικό όπως το έθεσα.
Στο βαθμό που έκανα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ με αριστερό (και δεν εννοώ μόνο την Παγώνα) στα σημεία ΟΥΣΙΑΣ δεν διαφώνησαν- ούτε ο μεν ούτε η δε. Δε θα'χαν ίχνος λογικής αν διαφωνούσαν. Αν σ'ενδιαφέρει να δεις ολόκληρο το διάλογό μου με τον johnpit που είναι κάθετα/απόλυτα και αμετακίνητα αριστερός δεν έχεις παρά να πας εδώ http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... =6952#6952

Πρέπει κάποτε να ξεπεράσεις τη αυτή την ιδεολογιοληψία που σ'έχει καταλάβει Νίκο, και κρίνεις τους πάντες και τα πάντα ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σύμφωνα με την ιδεολογική τους κλίση.

Δεν ζούμε/αναπνέουμε/σκεφτόμαστε όλοι (ελπίζω) σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που χαράσσει το ιδεολογικό μετερίζι μας. (Όσοι έχουμε τέτοιο)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 07 Μάιος 2008, 10:15

Ο Μαρξ, κατόπιν οδηγίας του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς, έγραψε αυτή την έκκληση σε σχέση με την εισαγωγή Γερμανών και Δανών ραφτεργατών στη Σκωτία, εισαγωγή που είχε σκοπό τη χρησιμοποίησή τους ως απεργοσπαστών.
Πράγματι καμμία σχέση με τους μετανάστες απο τριτοκοσμικές χώρες σε ευρωπαικές και γενικά πιο πλούσιες χώρες.
ΤΟΣΟ απλό είναι?
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό...

αλλά αν το δεχτώ σαν υπόθεση εργασίας, πες μου εσύ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΟΥ επήλθε ΤΕΤΟΙΑ εξαθλίωση, σε τέτοιο βαθμό?
Απλό είναι το αποτέλεσμα, οι σκοποί και ο τρόπος δεν είναι καθόλου απλοί και σίγουρα δεν ευθύνονται οι απλοί άνθρωποι που εξαθλιώθηκαν. Ένας απο τους σκοπούς είναι να μπορούν οι κεφαλαιοκράτες και τα κέντρα εξουσίας να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους, δηλαδή να κερδίζουν περισσότερα και να εξουσιάζουν ευκολότερα τα εξαθλιωμένα πλήθη. Όταν φερόμαστε με τον τρόπο που φερόμαστε ως λαοί (έλληνες , γάλλοι, γερμανοί κτλ) σε ανθρώπους που είναι ήδη εξαθλιωμένοι, απλά παίζουμε το παιχνίδι όλων αυτών, γιατί τους αφήνουμε να κάνουν την δουλειά τους καλύτερα, αποσπώντας την προσοχή μας απο το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η απληστία τους! Μας βάζουν εν ολίγοις (για να χρησιμοποιήσουμε και τον Μάρξ που τόσο σου αρέσει τελικά) να τσακωνόμαστε οι άνθρωποι που είμαστε στην ουσία πιο κοντά ΤΑΞΙΚΑ, προκειμένου να αποφευχθεί ο πραγματικός πόλεμος ανάμεσα στις πραγματικά εχθρικές τάξεις, που είναι το κεφάλαιο και η εργατιά.
Πρέπει κάποτε να ξεπεράσεις τη αυτή την ιδεολογιοληψία που σ'έχει καταλάβει Νίκο, και κρίνεις τους πάντες και τα πάντα ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σύμφωνα με την ιδεολογική τους κλίση.

Δεν ζούμε/αναπνέουμε/σκεφτόμαστε όλοι (ελπίζω) σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που χαράσσει το ιδεολογικό μετερίζι μας. (Όσοι έχουμε τέτοιο)
Εδώ διαφωνώ κάθετα, και θα σου εξηγήσω απο ποιά άποψη. Το ιδεολογικό μετερίζι δεν νοείται αποκλειστικά ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ! Είναι όπως λέμε: πολλοί λένε οτι είναι Χριστιανοί και τρέχουν στις εκκλησίες, αλλά πόσοι είναι πραγματικά χριστιανοί, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Όταν λέμε στην πράξη ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως η θεωρία είναι συγκεκριμένη, αλλά η πράξη σπανίως ακολουθεί την θεωρία, γιατί σπανίως ενας άνθρωπος είναι ιδεολογικά και ηθικά (στην ουσία) κατασταλαγμένος. η ιδεολογία δεν είναι κομμα. απλά ένα κόμμα μπορεί να εξυπηρετεί μιά συγκεκριμένη ιδεολογία. Απ'αυτή την άποψη δεν νοείται αριστερός πχ να βλέπει εχθρούς στους μετανάστες ΕΡΓΑΤΕΣ, δηλαδή να διαχωρίζει τον εαυτό του ταξικά απο τους ομοίους του ταξικά, ή τους σχεδόν ομοίους του. Αν το κάνει, είναι απλά επηρεασμένος και μπερδεμένος ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ απο το παιχνίδι των κέντρων εξουσίας.
Κι εγώ έχω μιλήσει με σκληροπυρηνικό αριστερό, ο οποίος όμως είναι και σωβινιστής. Ε, σ'αυτόν επικράτησε το σωβινιστής και μιλάει χειρότερα για τους αλβανούς απο τον χειρότερο ρατσιστή, και το μπέρδεμά του φαίνεται όταν τον ρωτάς για τον αλβανό ΕΡΓΑΤΗ, οπότε αρχίζει στην κυριολεξία και μασάει τα λόγια του, πετάει κάτι μπούρδες αριστερές, καθαρά ξύλινα λόγια τα οποία δεν εφαρμόζει ο ίδιος.
Δεν μου λέει λοιπόν τίποτα το να σου λέει ένας αριστερός το οτιδήποτε. Ούτε λέω οτι ένας αριστερο΄ς είναι ανθρωπιστής, ΑΛΛΑ ένας αριστερός ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ αναγνωρίζει την θέση του στην κοινωνία και την θέση των μεταναστών επίσης σ'αυτήν. Αν μπλέκει μέσα συναισθηματισμούς και έθνη απλά δεν είναι αριστερός!
Παρόμοια βέβαια δεν νοείται να λές οτι είσαι φασίστας και να μιλάς για δημοκρατικές διαδικασίες, ούτε να λές οτι είσαι εθνικόφρων και να αναγνωρίσεις πχ οτι τα Σκόπια μπορούν να ονομαστούν και Μακεδονία... δεν το καταλαβαίνεις αυτό?
Σε κάλυψα?
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Τετ 07 Μάιος 2008, 10:53

Μαρξ κατά πως θα ήθελαν να έχει γράψει:
Η εισαγωγή ξένων εργατών συντελεί στην διαιώνιση της σκλαβιάς."
Μαρξ έγραψε: Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στη Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας.

Ο Μαρξ δεν καταδικάζει την μετανάστευση, όπως ισχυρίζονται οι πάσης φύσεως ακροδεξιοί, αλλά την οργανωμένη από τους εργοδότες εισαγωγή ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ. Και όπως σας παρέθεσα το όλο θέμα το έφεραν Γερμανοί μετανάστες στην Αγγλία. Αν δεν καταλαβαίνεις την διαστρέβλωση, δεν φταίω. Κρίμα που δεν σε άφησα περισσότερη ώρα να αισθάνεσαι μαρξίστρια.
Αυτή η απλοϊκή λογιική "δεξιός=ξενοφοβικός, αριστερός=ανθρωπιστής" είναι κουραφέξαλα.
Ακροδεξιος = ξενοφοβικός. Ξέχασες να βάλεις ένα «άκρο» μπροστά. Αφού όλη η ιδεολογία τους στηρίζεται στην δαιμονοποίηση του διαφορετικού, τι θέλεις να τους πω;
Στο βαθμό που έκανα ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΑΛΟΓΟ με αριστερό (και δεν εννοώ μόνο την Παγώνα) στα σημεία ΟΥΣΙΑΣ δεν διαφώνησαν- ούτε ο μεν ούτε η δε.
Το ότι δεν διαφωνεί ένας αριστερός με σένα δεν σημαίνει τίποτα. Το όλο θέμα της μετανάστευσης το βλέπουμε από διαφορετικές πλευρές. Εσύ Βίκη εστιάζεσαι στον μετανάστη, εγώ στην πολιτική που γεννάει τον μετανάστη. Εσύ νομίζεις ότι αν καταφέρεις να κλείσεις την πόρτα και δεν μπαίνει κανείς στο σπίτι σου, όλα θα είναι μια χαρά. Αμ δεν θα λυθεί τίποτα, γιατί όσο συντηρείται αυτό το σύστημα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα υποχρεώνονται να ριψοκινδυνεύουν σε ναρκοπέδια και θάλασσες, προκειμένου να κυνηγήσουν το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Κι αν εσύ κλείσεις την πόρτα και δεν βλέπεις τι γίνεται παραέξω, τότε δεν θα τους δεις ούτε πως θα μαζευτούν έξω από αυτήν και κάποια μέρα θα στην κάνουν σμπαράλια, γιατί αυτή θα είναι η επιλογή που θα τους έχει απομείνει. Τότε άντε να σώσουν τα κομμάντα. Αν κάποιος δεν έχει ανάγκη Βίκη, δεν φεύγει ούτε από το χωριό του στα Οινόφυτα να έρθει στην Αθήνα. Υποχρεώνεται να το κάνει αυτό γιατί οι συνθήκες στον τόπο του δεν του επιτρέπουν να παραμείνει.

Γράφεται και ξαναγράφεται κατεβατά, για απελάσεις, για όρια των ξένων που ζουν στην Ελλάδα και άλλες ξενοφοβικές αηδίες που πετάει ο Καρατζαφύρερ εκμεταλλευόμενος το αίσθημα ανασφάλειας του κόσμου. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι μπαίνει ένα όριο, πως στην Ελλάδα θα ζουν 200.000, 300.000, 1 εκ. ξένοι και βρεθούν στη θάλασσα καμιά 20αρια τι θα πούμε; ΝΑ πάτε να πνιγείται επειδή έχουμε καλύψει τον αριθμό; Σοβαροί είμαστε; Και εντάξει από ναζιστές δεν περιμένω καμιά απάντηση και ούτε θα κάτσω να πιάσω κουβέντα. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο το ξέρεις ότι έχουν γίνει 113.000 απελάσεις;

Επίσης υπάρχει κι άλλο θέμα. Τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα το ξέρεις ότι δεν παίρνουν την ιθαγένεια; Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Πως δεν μπορούν ούτε ταυτότητα, ούτε διαβατήριο, ούτε ασφάλιση να έχουν, αλλά ούτε καν πιστοποιητικό γέννησης δεν τους χορηγούν. Τους λένε να πάνε να δηλωθούν στις χώρες των γονιών τους. Πως, όμως, να πάνε; Ασε που δεν τους δέχονται καν, γιατί δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα να ταξιδεύσουν, αλλά και δεν μπορεί να τους δοθεί άλλη ιθαγένεια πέρα από την ελληνική. Αυτή τη στιγμή έχουμε 200.000 άνθρωπους - φαντάσματα στην Ελλάδα, οι οποίοι σύμφωνα με τον κράτος δεν υπάρχουν και ζουν σε καθεστώς ημι-παρανομίας. Τι να κάνουν; Να σταματήσουν την γη να κατέβουν; Κι ύστερα κάθεστε και γράφετε παρασυρόμενοι από τις μπαρούφες των νεοναζί για ρατσισμό κατά των...Ελλήνων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Τετ 07 Μάιος 2008, 11:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 5 φορές

Δημοσίευση από KASSANDROS » Τετ 07 Μάιος 2008, 11:57

Ας σχολιάσω λίγο και τον Ιφικράτη... καιρό έχω να το κάνω και μου'λειψε
Σε περιόδους που υπάρχουν έντονες κοινωνικές εντάσεις και ανασφάλειες, τότε παρατηρείται και η έξαρση του ρατσισμού, ο οποίος χρησιμοποιείται ως βαλβίβα αποσυμπίεσης. Ετσι στο στόχαστρο βρίσκονται οι πιο ευπαθείς ομάδες, οι οποίες είτε είναι μετανάστες, είτε είναι μειονότητες.
Tρία πουλάκια κάθονται.
Καταρχήν δεν ξέρω πως εννοείς τον ρατσισμό, επειδή πλέον αυτήν την λέξη την έχετε κάνει καραμέλα και της έχετε αλλάξει τον αδόξαστο…
Λοιπόν, στην σύγχρονη εποχή (γιατί η αρχαιότητα είναι άλλη ιστορία) οι πρώτες «ρατσιστικές» θεωρίες εκφράστηκαν στην Ευρώπη προς το τέλος του 19ου αιώνα με τους Γκομπινώ, Λε Μπον, Τσάμπερλαιν (αυτός ήταν λίγο αργότερα) κ.α.
Το τέλος του 19ου αιώνα δεν ήταν εποχή έντονων κοινωνικών εντάσεων στην Ευρώπη, αφού είχαν ικανοποιηθεί πολλά εργατικά αιτήματα και υπήρχε οικονομική, βιομηχανική και τεχνολογική ανάπτυξη, και τα διάφορα επαναστατικά κινήματα (βλ. 1848, και Κομμούνα των Παρισίων) είχαν ξεπεραστεί.
Στις ΗΠΑ π.χ. παρατηρήθηκε έξαρση των λιντσαρισμάτων των μαύρων τη δεκαετία του 30, στη μεγάλη κρίση του καπιταλισμού, με το σύνηθες κατηγορητήριο της σεξουαλικής παρενόχλησης λευκών γυναικών.
Μόνο που οι διώξεις κατά των μαύρων συνέβαιναν στην συντριπτική πλειοψηφία τους στον Νότο, ο οποίος ακόμα δεν είχε περάσει σε προχωρημένα στάδια καπιταλιστικής ανάπτυξης….
Στον βιομηχανοποιημένο αστικοποιημένο Βορρά όπου ο καπιταλισμός θέριευε, τα φαινόμενα ρατσισμού ήταν πολύ πιο ήπια.
Εν ολίγοιςισχύει το ακριβώς αντίθετο απ'ότι θα'θελες...
Εδώ και 20 χρονιά έχουμε περάσει σε ένα άλλο στάδιο. Η παγκοσμιοποίηση, η πραγματική και όχι αυτή που μπουρδολογούν οι φασίστες, έχει χτυπήσει τις φτωχές χώρες προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
Το ζήτημα είναι ότι οι εθνικιστές βλέπουμε όλο το φάσμα της παγκοσμιοποίησης, και δεν μένουμε μόνο στις οικονομικές παραμέτρους της.
Παγκοσμιοποίηση δεν είναι μόνο η οικονομική εξαθλίωση. Είναι και αυτό, αλλά όχι μόνο αυτό.

Παγκοσμιοποίηση είναι και η καταστροφή της εθνικής και κοινωνικής συνοχής των λαών, η δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών που θα αποτελούνται από άτομα χωρίς εθνική συνείδηση των οποίων μοναδικό σημείο αναφοράς θα είναι ο αμερικανόφερτος τρόπος ζωής, ο ξεριζωμός των παραδόσεων, η καταστροφή της γλώσσας, η φυλετική επιμειξία κ.α.
Και σε όλα αυτά προστίθεται και η οικονομική εξαθλίωση και το πακέτο συμπληρώνεται.
Όποιος ενσυνειδήτως υποστηρίζει τα παραπάνω, τότε είναι είτε χρήσιμος ηλίθιος είτε τσάτσος.
Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έξαρση της μετανάστευσης, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρέθηκαν να μην έχουν στον ήλιο μοίρα. Σκέψου μόνο ότι προτιμούν να πάρουν το ρίσκο να θαλασσοπνιγούν ή, να πατήσουν καμιά νάρκη στον Εβρο, παρά να μείνουν στα μέρη τους όπου θα είναι καταδικασμένοι να αργοπεθαίνουν κάθε μέρα αβοήθητοι.
Πόσα δίνουν όλοι αυτοί για να μεταναστεύσουν;;; Οι δουλέμποροι παίρνουν γύρω στα 2.000 δολάρια το κεφάλι… Έχεις συνειδητοποιήσει για τι ποσά μιλάμε;;;;; Αν ένας Πακιστανός έχει 2.000 δολάρια (προσοχή: μιλάμε για 2.000 δολλάρια και όχι για πακιστανικό χρήμα αξίας 2.000 δολλαρίων… υπάρχει μεγάλη διαφορά διότι το πακιστανικό νόμισμα δεν έχει αξία), τότε δεν έχει κανένα πρόβλημα επιβίωσης.
Συνεπώς, κάποιο λάκο έχει η φάβα με τους «εξαθλιωμένους».

Από κει και πέρα,όπως είπε και η Παγώνα… ε δεν θα γίνουμε και η «Μητέρα Τερέζα» της Ευρώπης… επειδή με την «λογική» αυτή πρέπει να έρθουν εδώ κοντά στα 3.000.000.000 εξαθλιωμένοι τριτοκοσμικοί.
Ε όποιος θέλει, ας πάει στην Αφρική ή στην Ασία να τους βοηθήσει…
Να προσέχει μόνο, γιατί άμα πάει στο Πακιστάν και τους αρχίσει στις διεθνιστικές, τις μαρξιστικές ή τις αναρχικές ατάκες, τότε θα τον βρούνε παλουκωμένο…

Όσον αφορά τις νάρκες, είναι σχιζοφρενική η απαίτηση να αποδυναμωθεί η άμυνα της χώρας απέναντι στην ιμπεριαλιστική Τουρκία, προκειμένου να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες… Έλεος.. και η ηλιθιότητα έχει τα όριά της…
Τέτοιους ανθρώπους αποφασισμένους όλα για όλα, δεν μπορεί να τους σταματήσει τίποτα, όσα αστυνομικά μέτρα κι αν παρθούν. Εδώ οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν την εισροή λαθρομεταναστών από το Μεξικό, η Ελλάδα θα τα καταφέρει; Αυτοί είναι τα πρώτα θύματα της περίφημης Νέας Τάξης.

Κανείς δεν το γνωρίζει αυτό, αν δεν γίνει κάποια σχετική προσπάθεια.
Η λογική του «δεν κάνω τίποτα γιατί δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα» είναι μοιρολατρική και παραπέμπει σε ανατολίτικες δοξασίες…

Με αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα, άμεσες απελάσεις, παραδειγματική τιμωρία των δουλέμπορων, αυστηρή τιμωρία όσων απασχολούν λαθρομετανάστες κτλ, η κατάσταση σίγουρα θα βελτιωθεί.
Στην τελική, κανείς δεν θέλει να πάει σε έναν τόπο που ξέρει ότι είναι ανεπιθύμητος, και όταν αυτός ο τόπος φυλάσσεται καλά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι βιοτέχνες και οι επαγγελματίες που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, όχι βέβαια επειδή ο Νιγηριανός πουλάει cd, αλλά γιατί φύτρωσαν Καφούρ, Λίντο, Μολ κτλ.

Σαφώς και οι πολυεθνικές φέρουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την παρακμή των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Αντίστοιχη ευθύνη όμως φέρουν και οι ξένοι λαθραίοι μικρο-έμποροι που πουλάνε τσάμπα χωρίς να τους ελέγχει κανείς ενώ τους Έλληνες τους έχουν ταράξει στους ελέγχους και στους φόρους.
Η επίθεση της παγκοσμιοποίησης δεν εξαντλείται μόνο στις πολυεθνικές, αλλά είναι πολυεπίπεδη.
Ετσι λοιπόν δημιουργείται το αίσθημα κοινωνικής ανασφάλειας, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα, αλλά εδώ έρχεται και λειτουργεί η βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος. Οι ρατσισμός παίζει αυτό τον ρόλο, αφού μετατοπίζει το στόχο προς τους μετανάστες και έτσι πολιτική που γεννάει μετανάστες μένει στο απυρόβλητο.

Κανείς δεν μετατοπίζει τον στόχο προς τους λαθρομετανάστες. Απλά είναι ολοφάνερο ότι λαός δεν επιθυμεί την εδώ παρουσία τους, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ..
Οι λαθρομετανάστες είναι μέρος του προβλήματος. Δεν είναι ΟΛΟ το πρόβλημα. Το έχω πει δεκάδες φορές, αλλά …κάποιοι-ες διαβάζουν ότι θέλουν…
Όσο οι ίδιοι δεν συνειδητοποιούν ότι το μόνο που καταφέρνουν φεύγοντας από την Πατρίδα τους, είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο της παγκοσμιοποίησης, τότε.. μοιραία θα είναι άξιοι της μοίρας τους.

Η βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος είναι οι διάφοροι άσχετοι και ανθέλληνες αντιρατσιστές οι οποίοι μην μπορώντας να αντιληφθούν το προφανές, βγάζουν άναρθρες κραυγές υπέρ των λαθρομεταναστών. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζουν εμπράκτως την λαθρομετανάστευση, άρα τάσσονται υπέρ της διαιώνισης της παρούσας κατάστασης.
Ποιος ωφελείται από αυτό; Μα φυσικά η παγκοσμιοποίηση.
Έλεγα κάτι για «χρήσιμους ηλίθιους» παραπάνω…
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”