Θα σε χαιρετισω μονο αν με διαγράψεις.Δε μας χαιρετάς ρε Φώτη?
Φράουλες και αίμα....
- karipis
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Επικοινωνία:
Re: Φράουλες και αίμα....
Δεν πρόσεξα αλλά και δεν με ενδιαφέρει το ακριβές σημείο αντιπαλότητας βρε παιδιά αλλά κόλλησα σε δυο σημεία για τα οποία (εντελώς φιλολογικά) θα πω:
α) και τους Αλβανούς μπάτσους που εν ψυχρώ δολοφόνησαν τον νεαρό κουλούρη, επιβάτη του λεωφορείου, δεν τους πείραξε κανείς (ακόμη θυμάμε πως χαμογελούσαν στην κάμερα πάνω από το πτώμα του παιδιού)
β) ενώ στον για τον Αλβανό που έκανε την πειρατεία στήθηκε άγαλμα στον τόπο και γράφηκαν ηρωϊκά τραγούδια.
υ.γ. Είπε κανένας Έλληνας μπράβο του Πάσαρη ή του Παπαχρόνη ή του Δράκου του ΣέϊΧ-Σου και δεν το θυμάμε??
α) και τους Αλβανούς μπάτσους που εν ψυχρώ δολοφόνησαν τον νεαρό κουλούρη, επιβάτη του λεωφορείου, δεν τους πείραξε κανείς (ακόμη θυμάμε πως χαμογελούσαν στην κάμερα πάνω από το πτώμα του παιδιού)
β) ενώ στον για τον Αλβανό που έκανε την πειρατεία στήθηκε άγαλμα στον τόπο και γράφηκαν ηρωϊκά τραγούδια.
υ.γ. Είπε κανένας Έλληνας μπράβο του Πάσαρη ή του Παπαχρόνη ή του Δράκου του ΣέϊΧ-Σου και δεν το θυμάμε??
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Aναγκαστικά απαντάω, γιατί θεωρείς ότι μπορείς να μιλήσεις εκ μέρους μου και νομίζεις ότι ξέρεις τις απόψεις μου, με αποτέλεσμα να τις στρεβλώνεις εσκεμμένα.Φυσικα δεν θα ηθελες να ισχυουν για την οικογενεια ενος Ελληνα που παρανομησε στην γερμανία.
ΑΣΦΑΛΩΣ και θα'θελα να ισχύουν για την οικογένεια ενός Ελληνα που παρανόμησε στη Γερμανία.
Ό,τι ισχύει για τους εδώ μετανάστες, πρέπει να ισχύει και για μας όπου μεταναστεύουμε.
Ποτέ μη λες ποτέ.Οχι κανενα γιατι ευτηχως οι αποψεις σου δεν θα γινουν ποτε πολιτικη του κράτους.
Αυτά ως ουσιώδη.
Τα υπόλοιπα τα αγνοώ ως εξεζητημένες βλακείες που θέτεις ώστε "σε λόγια να είμαστε".
Αν θέλει ας απαντήσει κάποιος άλλος.
Είσαι ελεύθερος ασφαλώς να γράφεις/εκφράζεσαι και μην υπονοείς φασιστικές διαδρομές που δεν υπάρχουν.
Είμαι κι εγώ εξ ίσου ελεύθερη όμως, να σε αγνοώ ή να στιλιτεύω την πρακτική σου (όταν γράφεις για να'χουμε να λέμε και για να διακόπτεις την ομαλή ροή ενός διαλόγου) . Αν είναι κάποιος αγενής εδώ, αυτός είσαι εσύ, όχι εγώ.
Ψιλά γράμματα αυτά Τασούλη μου.α) και τους Αλβανούς μπάτσους που εν ψυχρώ δολοφόνησαν τον νεαρό κουλούρη, επιβάτη του λεωφορείου, δεν τους πείραξε κανείς (ακόμη θυμάμε πως χαμογελούσαν στην κάμερα πάνω από το πτώμα του παιδιού)
Μη θίξουμε τα καημένα τα παιδιά κοιτάμε μόνο.
Τους δικούς μας τους έχουμε ...
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Aiolos
- Aνενεργός χρήστης
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Επικοινωνία:
Σαφώς ο μετανάστης δεν είναι ζώο... άβουλο κι ανοήμον. Είναι ίσως ο μοναδικός που βιώνει το πρόβλημα που δημιουργούν οι πολυεθνικές που θέλουν περισσότερη παραγωγή και λιγότερα έξοδα. Γι' αυτό εγώ είμαι κατά της μεταναστεύσεως... προσπαθώ να χτυπώ στη ρίζα του προβλήματος, ώστε να μην προλάβει να δημιουργηθεί.
Μια κοινωνία, ο γηγενής λαός τη δημιουργεί κατά τα δικά του πρότυπα και δραστηριοποιείται εντός της για τα δικά του συμφέροντα. Αυτή η κοινωνία αποκτά αξία όταν τα μέλη της θυσιάζουν την ζωή τους. Η θυσία αποτελεί δέσμευση για τους μεταγενέστερους να τη διατηρήσουν ή αν είναι εφικτό να την αναπτύξουν.
Η αλλαγή στη δομή της κοινωνίας, για τους μετανάστες εις βάρος των γηγενών πολιτών, αποτελεί παράβαση, αποδέσμευση.
Σε μια κοινωνία, απαιτείται η κοινή συναναστροφή, η συνεργασία, τα κοινά συμφέροντα και αλληλεγγύη, εξού και τ' όνομα "κοινωνία". Ο οικονομικός μετανάστης δεν σκοπεύει σ' αυτό, αλλά στην προσωπική του ιδιοτέλεια. Φυσιολογικό βέβαια. Μεταναστεύει για το δικό του καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη προσωπική διαβίωση, όμως, αυτό συνεπάγεται αλλαγές στη δομή της κοινωνίας και πολύ πιθανόν επιπτώσεις. Αντί να προσαρμοστεί ο μετανάστης, προσαρμόζεται η ίδια η κοινωνία.
Εγώ θα συμφωνήσω με την Βασιλική, στην Ελλάδα πρωτεύοντα ρόλο έχει ο Έλληνας ως φυσικό μέλος της ελληνικής κοινωνίας. Όπως και σε κάθε φυσική κοινωνία, πρωτεύοντα ρόλο έχει το φυσικό μέλος, π.χ. ο Γάλλος στη Γαλλία, είναι ο βιολογικός συνεχιστής, άρα και ο πλέον κατάλληλος κι ευαισθητοποιημένος για να παράξει κοινωνικό έργο. Τον Έλληνα μετανάστη τον ενδιαφέρει νομίζετε το μέλλον της Γερμανίας; Μόνον όταν επηρεάζει και τον ίδιο. Άρα δεν πρέπει να συμμετάσχει στα κοινά των Γερμανών (να εκλέγει, να εκλέγεται κ.ά.), γιατί τ' αλλοιώνει, όπως ακριβώς ένας μετανάστης στην Ελλάδα.
Μια κοινωνία, ο γηγενής λαός τη δημιουργεί κατά τα δικά του πρότυπα και δραστηριοποιείται εντός της για τα δικά του συμφέροντα. Αυτή η κοινωνία αποκτά αξία όταν τα μέλη της θυσιάζουν την ζωή τους. Η θυσία αποτελεί δέσμευση για τους μεταγενέστερους να τη διατηρήσουν ή αν είναι εφικτό να την αναπτύξουν.
Η αλλαγή στη δομή της κοινωνίας, για τους μετανάστες εις βάρος των γηγενών πολιτών, αποτελεί παράβαση, αποδέσμευση.
Σε μια κοινωνία, απαιτείται η κοινή συναναστροφή, η συνεργασία, τα κοινά συμφέροντα και αλληλεγγύη, εξού και τ' όνομα "κοινωνία". Ο οικονομικός μετανάστης δεν σκοπεύει σ' αυτό, αλλά στην προσωπική του ιδιοτέλεια. Φυσιολογικό βέβαια. Μεταναστεύει για το δικό του καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη προσωπική διαβίωση, όμως, αυτό συνεπάγεται αλλαγές στη δομή της κοινωνίας και πολύ πιθανόν επιπτώσεις. Αντί να προσαρμοστεί ο μετανάστης, προσαρμόζεται η ίδια η κοινωνία.
Εγώ θα συμφωνήσω με την Βασιλική, στην Ελλάδα πρωτεύοντα ρόλο έχει ο Έλληνας ως φυσικό μέλος της ελληνικής κοινωνίας. Όπως και σε κάθε φυσική κοινωνία, πρωτεύοντα ρόλο έχει το φυσικό μέλος, π.χ. ο Γάλλος στη Γαλλία, είναι ο βιολογικός συνεχιστής, άρα και ο πλέον κατάλληλος κι ευαισθητοποιημένος για να παράξει κοινωνικό έργο. Τον Έλληνα μετανάστη τον ενδιαφέρει νομίζετε το μέλλον της Γερμανίας; Μόνον όταν επηρεάζει και τον ίδιο. Άρα δεν πρέπει να συμμετάσχει στα κοινά των Γερμανών (να εκλέγει, να εκλέγεται κ.ά.), γιατί τ' αλλοιώνει, όπως ακριβώς ένας μετανάστης στην Ελλάδα.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
- karipis
- Επικοινωνία:
"Σαφώς ο μετανάστης δεν είναι ζώο... άβουλο κι ανοήμον. Είναι ίσως ο μοναδικός που βιώνει το πρόβλημα που δημιουργούν οι πολυεθνικές που θέλουν περισσότερη παραγωγή και λιγότερα έξοδα. Γι' αυτό εγώ είμαι κατά της μεταναστεύσεως... προσπαθώ να χτυπώ στη ρίζα του προβλήματος, ώστε να μην προλάβει να δημιουργηθεί."
Χμ, να μια ωραία προσέγγιση που μάλλον πρέπει να εκφράζει όλες τις ιδεολογίες.
Μπράβο ψηλέ
Χμ, να μια ωραία προσέγγιση που μάλλον πρέπει να εκφράζει όλες τις ιδεολογίες.
Μπράβο ψηλέ
O Παπαχρόνης ειχέ παραφυλική συμπεριφορά. Δεν ηταν ενας εγκληματίας του Κοινου ποινικου δικαιου αλλα ενας ιδιαιτερα ειδεχθης εγκληματιας.υ.γ. Είπε κανένας Έλληνας μπράβο του Πάσαρη ή του Παπαχρόνη ή του Δράκου του ΣέϊΧ-Σου και δεν το θυμάμε??
Απο την αλλη ο πάσαρης υπήρξε ήρωας για πολλά γυμνασιόπεδα και για διαφόρους Ελλήνες κατώτερου μορφωτικού επιπέδου.
Επισης μην ξεχνουμε οτι ο πάσαρης εδράσε κατά Ελλήνων.
Ο αλβανός ομως κατα πλειοψηφια ειναι κατώτατου μορφωτικου και βιοτικου επιπέδου, και το χει και στο αιμα του.
- karipis
- Επικοινωνία:
Η παραφυλική συμπεριφορά του επέσυρε επαίνους από τους συμπατριώτες του ή τον έκανε πανεπιστημιακό???
Ωραί πράμα να ωραιοποιούμε το έγκλημα εξετάζοντας και συγκρίνοντας συμπεριφορές, αλλά νομίζω ότι δεν πιάνει πάντα.
Ωραί πράμα να ωραιοποιούμε το έγκλημα εξετάζοντας και συγκρίνοντας συμπεριφορές, αλλά νομίζω ότι δεν πιάνει πάντα.
- ArELa
- Founder-Administrator
Προσπαθείς να συνεννοηθείς με τον Divine, Τασούλη?
χαχαχαχ, καλή τύχη καμάρι μου.
Εγώ να παραπέμψω την Πέγκι εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 458#p49458 στο απαντητικό μου που θέλω να κοιτάξει, γιατί με τις παραφιλολογίες, αλλάξαμε σελίδα.
χαχαχαχ, καλή τύχη καμάρι μου.
Εγώ να παραπέμψω την Πέγκι εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 458#p49458 στο απαντητικό μου που θέλω να κοιτάξει, γιατί με τις παραφιλολογίες, αλλάξαμε σελίδα.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Εχεις δικιο.Ωραί πράμα να ωραιοποιούμε το έγκλημα εξετάζοντας και συγκρίνοντας συμπεριφορές, αλλά νομίζω ότι δεν πιάνει πάντα
Το εγκλημα ειναι εγκλημα.
τι να ειναι κλέφτης τι ο χανιμπαλ λέκτερ.
και οι δυο εγκληματίες ειναι αυτό μετραει.
Ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα όπου οι μετανάστες αποτελούν οργανικό στοιχείο της κοινωνίας μας, συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της χώρας μας. Το μέλλον της κοινωνίας μας, το μέλλον της πόλης, του χωριού, της γειτονιάς, είναι συνυφασμένο με το πώς θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο μετανάστευση. Η αυριανή κοινωνία που δημιουργούμε θα είναι διαφορετική, ανάλογα με το πώς θα εντάξουμε ή όχι το μετανάστη στην ίδια μας την κοινωνία.. Οπωσδήποτε, αυτή η νέα πραγματικότητα, έχει δημιουργήσει και ένα φόβο και μια ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία, στους Έλληνες πολίτες. Αλλά το πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα, έχει τεράστια σημασία για το αν πραγματικά θα απαντήσουμε στην ανασφάλεια αυτή με αποτελεσματικό τρόπο, ή θα την εντείνουμε δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα για την ελληνική κοινωνία και για τον ίδιο το μετανάστη.
Δν μπορεί η όποια πολιτική να αντιμετωπίσει το μετανάστη ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας. Οι μετανάστες αποτελούν, πια, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής Ελλάδος. Και όσο τους θεωρούμε δεύτερης κατηγορίας, τόσο εθελοτυφλούμε στο πρόβλημα που μπορεί να έρθει. Όσο δεν τους εντάσσουμε αρμονικά στην κοινωνία μας, τόσο μπορεί να βαθαίνει η ανασφάλεια, να δημιουργούνται ρήγματα στη συνοχή της κοινωνίας μας, και να πιέσουμε, να ωθήσουμε τις νέες γενιές των μεταναστών σε μια περιθωριοποίηση που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την ίδια την κοινωνία μας.
Όμως, ποια προοπτική μπορεί να έχει η κοινωνική ένταξη όταν προβλέπονται με το νέο νόμο σημαντικές διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών σε κατάφωρη αντίθεση με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία; Ένα νόμο που διαπνέετε από μια άλλη φιλοσοφία, μια φιλοσοφία που είναι ξενοφοβική, που δημιουργεί τείχη ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και στους μετανάστες, και βλέπει το μετανάστη ως πρόβλημα. Ουσιαστικά, οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι πολύ αρνητικές για την ελληνική κοινωνία. Θα είναι η δημιουργία γκέτο, θα είναι η αύξηση της εγκληματικότητας, θα είναι η αποξένωση του μετανάστη από την ελληνική κοινωνία. Ιδιαίτερα η νέα γενιά θα αισθανθεί αποκομμένη, θα αντιμετωπίσει το φάσμα της ανεργίας, θα δημιουργήσει ένα μίσος προς τη νέα τους πατρίδα, θα είναι εύκολη λεία για εγκληματικότητα, για κυκλώματα παράνομα, ίσως ακόμη και για την τρομοκρατία.
Οι φοβίες αυτές και οι μύθοι αυτοί είναι οι εξής:
- Πρώτα απ' όλα, ότι οι μετανάστες ήρθαν για προσωρινή διαμονή και γρήγορα θα φύγουν. Δεν είναι αλήθεια. Ότι το μεταναστευτικό φαινόμενο είναι παροδικό. Θα σταματήσει κάποια στιγμή, και ότι μπορούμε να το σταματήσουμε. Και αυτό δεν είναι αλήθεια. Ότι οι μετανάστες είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα εγκληματικότητας στη χώρα μας. Δεν είναι αλήθεια. Ότι οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές. Επίσης δεν είναι αλήθεια.
- Ότι οι μετανάστες απειλούν την ταυτότητά μας και την εθνική μας συνοχή. Επίσης αυτό δεν έχει βάση. Ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να αποκτήσουν ελληνική συνείδηση, να υπηρετήσουν την Ελλάδα ως πατρίδα τους, να αναλάβουν και αυτοί τις υποχρεώσεις ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Κι αυτό δεν είναι αλήθεια. Ότι οι μετανάστες αποτελούν ένα βάρος για τη χώρα μας, για την Ελλάδα. Δεν είναι αλήθεια. Όπως και το ότι οι μετανάστες μπορεί να είναι πηγή τρομοκρατίας, ανασφάλειας και ανωμαλίας.
Όλα αυτά δεν αποτελούν αλήθειες, δεν συνιστούν πραγματικότητα, πρωτίστως αν ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική. Πολιτική ένταξης, πολιτική ρύθμισης των ροών των μεταναστευτικών, μια συνειδητή, δηλαδή, πολιτική επιλογής μεταναστών που θα έρχονται στη χώρα μας, όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες. Μια σωστή ασφάλεια των συνόρων μας που θα πρέπει να προωθηθεί, και τη σωστή αξιοποίηση αυτού του δυναμικού για τη δημιουργικότητα στη χώρα μας. Η συνέπεια μιας τέτοιας δημιουργικής αναπτυξιακής πολιτικής σε σχέση με το μετανάστη, θα έχει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα. Πρώτα απ' όλα την ασφάλεια της χώρας μας. Η ένταξη των μεταναστών είναι το καλύτερο φάρμακο, ο καλύτερος δρόμος για την ασφάλεια στη χώρα μας. Αποτελεί προϋπόθεση και για την καταπολέμηση του φαινόμενου της τρομοκρατίας.
Η τρομοκρατία είναι μια ακραία μορφή πάλης έχει γίνει τρόπος πολέμου, επιβολής ιδεολογικών φανατισμών, κυρίως θρησκευτικών, βίαιης έκφρασης, αλλά και συρρίκνωσης της διαφορετικότητας μέσα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές ανοιχτές κοινωνίες. Αποτελεί κοινή λογική ότι ο μετανάστης ο οποίος εντάσσεται στη χώρα, είναι αυτός ο οποίος δεν μπορεί να γίνει λεία κάποιων παράνομων κυκλωμάτων, πόσο μάλλον μιας τρομοκρατικής προσπάθειας.
Όπως είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο, ότι ο μετανάστης δίνει και μια υπεραξία στην κοινωνία μας, γίνεται γέφυρα με άλλες πατρίδες, μεταρρυθμιστής της προηγούμενης πατρίδας του, και φορέας του πολιτισμού. Σε αυτή την περίπτωση, του ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας. Κάθε άλλο παρά η φοβία απώλειας την δική μας ταυτότητας, να αλλοιωθεί η ελληνική ταυτότητα. Είναι το αντίστροφο, παρέχεται η δυνατότητα εμπλουτισμού των δικών μας παραδόσεων, και να μεταλαμπάδευσης σε άλλους πολιτισμούς της δική μας γλώσσας και την παράδοσης μας μέσω των μεταναστών. Και μια γνώση για τα δικά μας παιδιά πολλών διαφορετικών πολιτισμών, θα τους δώσει δύναμη, δυνατότητες, παιδεία, γνώση, η οποία θα είναι απαραίτητη για την ζωή τους, απαραίτητη όχι μόνο για την επαγγελματική τους ζωή, αλλά για την δική τους συμμετοχή σ' αυτή την παγκόσμια κοινωνία.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η μετανάστευση είναι στρατηγικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία. Μεγάλη πρόκληση να μετατρέψουμε το δήθεν πρόβλημα, το οποίο πράγματι είχε δημιουργηθεί όταν υπήρξε αυτή η αθρόα προσφυγιά που ήρθε στη χώρα μας, πριν από μια 10ετία, να την μετατρέψουμε σε μια ευκαιρία, σε νέες δυνατότητες. Απαιτείται, λοιπόν, μια νέα στρατηγική. Πρώτα απ' όλα, δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τον μετανάστη ως εχθρό. Δεύτερον, η κοινωνική ένταξη πρέπει να έχει συγκεκριμένες δομές. Η κοινωνική ένταξη και η δημιουργία προϋποθέσεων συμβίωσης μεταξύ διαφορετικών και ισότιμων ανθρώπων, αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο για τον φόβο και την ανασφάλεια.
Οι προβλέψεις γι' αυτά, δεν αφορούν το δικαίωμα στην εργασία, ούτε στις σχέσεις μέσα στις κοινότητες τους, αλλά αποκλειστικά στις σχέσεις των κοινοτήτων με την ελληνική κοινωνία όπου ζουν και μεγαλώνουν. Επίσης, οι πολιτικές μας θα πρέπει να είναι στοχευμένες για τις ανάγκες των γυναικών μεταναστών. Όχι μόνο για να εξασφαλιστεί η ίση και πλήρης ένταξή τους, αλλά για να μεγιστοποιηθεί το συνολικό όφελος από την μετανάστευση. Οι γυναίκες μετανάστριες, με τις πολιτισμικές αξίες και τις κοινωνικές συμπεριφορές που μεταδίδουν, είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχή ένταξη των μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς.
Δν μπορεί η όποια πολιτική να αντιμετωπίσει το μετανάστη ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας. Οι μετανάστες αποτελούν, πια, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής Ελλάδος. Και όσο τους θεωρούμε δεύτερης κατηγορίας, τόσο εθελοτυφλούμε στο πρόβλημα που μπορεί να έρθει. Όσο δεν τους εντάσσουμε αρμονικά στην κοινωνία μας, τόσο μπορεί να βαθαίνει η ανασφάλεια, να δημιουργούνται ρήγματα στη συνοχή της κοινωνίας μας, και να πιέσουμε, να ωθήσουμε τις νέες γενιές των μεταναστών σε μια περιθωριοποίηση που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την ίδια την κοινωνία μας.
Όμως, ποια προοπτική μπορεί να έχει η κοινωνική ένταξη όταν προβλέπονται με το νέο νόμο σημαντικές διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών σε κατάφωρη αντίθεση με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία; Ένα νόμο που διαπνέετε από μια άλλη φιλοσοφία, μια φιλοσοφία που είναι ξενοφοβική, που δημιουργεί τείχη ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία και στους μετανάστες, και βλέπει το μετανάστη ως πρόβλημα. Ουσιαστικά, οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι πολύ αρνητικές για την ελληνική κοινωνία. Θα είναι η δημιουργία γκέτο, θα είναι η αύξηση της εγκληματικότητας, θα είναι η αποξένωση του μετανάστη από την ελληνική κοινωνία. Ιδιαίτερα η νέα γενιά θα αισθανθεί αποκομμένη, θα αντιμετωπίσει το φάσμα της ανεργίας, θα δημιουργήσει ένα μίσος προς τη νέα τους πατρίδα, θα είναι εύκολη λεία για εγκληματικότητα, για κυκλώματα παράνομα, ίσως ακόμη και για την τρομοκρατία.
Οι φοβίες αυτές και οι μύθοι αυτοί είναι οι εξής:
- Πρώτα απ' όλα, ότι οι μετανάστες ήρθαν για προσωρινή διαμονή και γρήγορα θα φύγουν. Δεν είναι αλήθεια. Ότι το μεταναστευτικό φαινόμενο είναι παροδικό. Θα σταματήσει κάποια στιγμή, και ότι μπορούμε να το σταματήσουμε. Και αυτό δεν είναι αλήθεια. Ότι οι μετανάστες είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα εγκληματικότητας στη χώρα μας. Δεν είναι αλήθεια. Ότι οι μετανάστες μας παίρνουν τις δουλειές. Επίσης δεν είναι αλήθεια.
- Ότι οι μετανάστες απειλούν την ταυτότητά μας και την εθνική μας συνοχή. Επίσης αυτό δεν έχει βάση. Ότι οι μετανάστες δεν μπορούν να αποκτήσουν ελληνική συνείδηση, να υπηρετήσουν την Ελλάδα ως πατρίδα τους, να αναλάβουν και αυτοί τις υποχρεώσεις ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Κι αυτό δεν είναι αλήθεια. Ότι οι μετανάστες αποτελούν ένα βάρος για τη χώρα μας, για την Ελλάδα. Δεν είναι αλήθεια. Όπως και το ότι οι μετανάστες μπορεί να είναι πηγή τρομοκρατίας, ανασφάλειας και ανωμαλίας.
Όλα αυτά δεν αποτελούν αλήθειες, δεν συνιστούν πραγματικότητα, πρωτίστως αν ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική. Πολιτική ένταξης, πολιτική ρύθμισης των ροών των μεταναστευτικών, μια συνειδητή, δηλαδή, πολιτική επιλογής μεταναστών που θα έρχονται στη χώρα μας, όπως κάνουν οι περισσότερες χώρες. Μια σωστή ασφάλεια των συνόρων μας που θα πρέπει να προωθηθεί, και τη σωστή αξιοποίηση αυτού του δυναμικού για τη δημιουργικότητα στη χώρα μας. Η συνέπεια μιας τέτοιας δημιουργικής αναπτυξιακής πολιτικής σε σχέση με το μετανάστη, θα έχει τελείως διαφορετικά αποτελέσματα. Πρώτα απ' όλα την ασφάλεια της χώρας μας. Η ένταξη των μεταναστών είναι το καλύτερο φάρμακο, ο καλύτερος δρόμος για την ασφάλεια στη χώρα μας. Αποτελεί προϋπόθεση και για την καταπολέμηση του φαινόμενου της τρομοκρατίας.
Η τρομοκρατία είναι μια ακραία μορφή πάλης έχει γίνει τρόπος πολέμου, επιβολής ιδεολογικών φανατισμών, κυρίως θρησκευτικών, βίαιης έκφρασης, αλλά και συρρίκνωσης της διαφορετικότητας μέσα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές ανοιχτές κοινωνίες. Αποτελεί κοινή λογική ότι ο μετανάστης ο οποίος εντάσσεται στη χώρα, είναι αυτός ο οποίος δεν μπορεί να γίνει λεία κάποιων παράνομων κυκλωμάτων, πόσο μάλλον μιας τρομοκρατικής προσπάθειας.
Όπως είναι επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο, ότι ο μετανάστης δίνει και μια υπεραξία στην κοινωνία μας, γίνεται γέφυρα με άλλες πατρίδες, μεταρρυθμιστής της προηγούμενης πατρίδας του, και φορέας του πολιτισμού. Σε αυτή την περίπτωση, του ελληνικού πολιτισμού και της γλώσσας. Κάθε άλλο παρά η φοβία απώλειας την δική μας ταυτότητας, να αλλοιωθεί η ελληνική ταυτότητα. Είναι το αντίστροφο, παρέχεται η δυνατότητα εμπλουτισμού των δικών μας παραδόσεων, και να μεταλαμπάδευσης σε άλλους πολιτισμούς της δική μας γλώσσας και την παράδοσης μας μέσω των μεταναστών. Και μια γνώση για τα δικά μας παιδιά πολλών διαφορετικών πολιτισμών, θα τους δώσει δύναμη, δυνατότητες, παιδεία, γνώση, η οποία θα είναι απαραίτητη για την ζωή τους, απαραίτητη όχι μόνο για την επαγγελματική τους ζωή, αλλά για την δική τους συμμετοχή σ' αυτή την παγκόσμια κοινωνία.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η μετανάστευση είναι στρατηγικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία. Μεγάλη πρόκληση να μετατρέψουμε το δήθεν πρόβλημα, το οποίο πράγματι είχε δημιουργηθεί όταν υπήρξε αυτή η αθρόα προσφυγιά που ήρθε στη χώρα μας, πριν από μια 10ετία, να την μετατρέψουμε σε μια ευκαιρία, σε νέες δυνατότητες. Απαιτείται, λοιπόν, μια νέα στρατηγική. Πρώτα απ' όλα, δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τον μετανάστη ως εχθρό. Δεύτερον, η κοινωνική ένταξη πρέπει να έχει συγκεκριμένες δομές. Η κοινωνική ένταξη και η δημιουργία προϋποθέσεων συμβίωσης μεταξύ διαφορετικών και ισότιμων ανθρώπων, αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο για τον φόβο και την ανασφάλεια.
Οι προβλέψεις γι' αυτά, δεν αφορούν το δικαίωμα στην εργασία, ούτε στις σχέσεις μέσα στις κοινότητες τους, αλλά αποκλειστικά στις σχέσεις των κοινοτήτων με την ελληνική κοινωνία όπου ζουν και μεγαλώνουν. Επίσης, οι πολιτικές μας θα πρέπει να είναι στοχευμένες για τις ανάγκες των γυναικών μεταναστών. Όχι μόνο για να εξασφαλιστεί η ίση και πλήρης ένταξή τους, αλλά για να μεγιστοποιηθεί το συνολικό όφελος από την μετανάστευση. Οι γυναίκες μετανάστριες, με τις πολιτισμικές αξίες και τις κοινωνικές συμπεριφορές που μεταδίδουν, είναι καθοριστικοί παράγοντες για την επιτυχή ένταξη των μεταναστών δεύτερης και τρίτης γενιάς.
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ.»
Μπαγκαβάτ Γκίτα.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ.»
Μπαγκαβάτ Γκίτα.
- ArELa
- Founder-Administrator
.Sulphur έγραψε:Ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα όπου οι μετανάστες αποτελούν οργανικό στοιχείο της κοινωνίας μας, συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της χώρας μας. Το μέλλον της κοινωνίας μας, το μέλλον της πόλης, του χωριού, της γειτονιάς, είναι συνυφασμένο με το πώς θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο μετανάστευση
Θέλω να μου εξηγήσεις, γιατί πραγματικά είμαι βλαμένη, με ποιον ακριβώς τρόπο συμβάλλουν (οι ανεξέλεγκτα εισερχόμενοι χωρίς να ξέρουμε πόσοι και ποιοι είναι) στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας που αντικειμενικά έχει συγκεκριμένες δυνατότητες απορρόφησης αλλοδαπών. Θέλω επίσης (να ρωτήσεις γονείς μια και λόγω ηλικίας δε θα'χεις ιδίαν άποψη) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ να μας πεις πόση πρόοδο και ανάπτυξη διαπίστωσες (μέσω των γονέων ή αλλων αυτής της γενιάς) γενικά στη χώρα και πρακτικά στη ζωή τους απ'τη δεκαετία του '80 που δεν είχαμε τέτοια κύματα μεταναστών να εισέρχονται.
Ανέβασα ένα ποστ, εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 458#p49458.Η αυριανή κοινωνία που δημιουργούμε θα είναι διαφορετική, ανάλογα με το πώς θα εντάξουμε ή όχι το μετανάστη στην ίδια μας την κοινωνία.. Οπωσδήποτε, αυτή η νέα πραγματικότητα, έχει δημιουργήσει και ένα φόβο και μια ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία, στους Έλληνες πολίτες. Αλλά το πώς αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα, έχει τεράστια σημασία για το αν πραγματικά θα απαντήσουμε στην ανασφάλεια αυτή με αποτελεσματικό τρόπο, ή θα την εντείνουμε δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα για την ελληνική κοινωνία και για τον ίδιο το μετανάστη.
Ξέρω ότι είναι μακρυνάρι και ίσως να'ναι κουραστικό να το διαβάζεις, αλλά πριν τοποθετηθείς καλό θα ήταν να το διάβαζες, αφ'ενός γιατί ήδη έχω τοποθετηθεί σε πολλά απ'αυτά που λες, αφ'ετέρου θα διαπίστωνες ότι στις ενστάσεις μου για το μεταναστευτικό στην Ελλάδα δεν παίζει με την καμία ΑΝΑΙΤΙΟ φόβο και ανασφάλεια.
Στις αρχικές παραγράφους αυτού του ποστ και συγκεκριμένα στο δεύτερο μισό της πρώτης παραγράφου, αποδεικνύω επιχειρηματολογώντας ότι είναι ΠΡΩΤΙΣΤΑ χρέος της πολιτείας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που γέννησε η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στη χώρα - σε πληθυσμούς που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να απορροφήσει. Χρέος της ήταν μια άρτια μεταναστευτική πολιτική, η οποία αν υπήρχε δε θα συζητούσαμε τώρα για τα προβλήματα που δημιουργούν οι μετανάστες.
Αυτά θα σχολιάσω απ'το κείμενό σου.
Ευελπιστώ να σταθείς στο δικό μου, να δώσεις κι εσύ απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτω, για να κάνουμε διάλογο.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Mantam Froufrou
Προς το παρόν και λόγω έλλειψης χρο΄νου θα σου απαντήσω μόνο στο παρακάτω Βίκυ, αν και με τρώει το χέρι μου να συνεχίσω και ν'απαντήσω σ'όλο το σεντόνι!!!!! Θα επανέλθω αργότερα, αλλά προς το παρόν, εδώ:
Εσύ την είδες την ταινία????
Ήδη το έθιξα αυτό το 'παράδειγμα' σε ένα απο τα πόστ μου εδώ... Ο συγκεκριμένος δεν πληρωνόταν απο το αφεντικό του, έφαγε ξύλο (αφού απειλήθηκε η ζωή του) απο το αφεντικό (έλλην, βεβαίως), και αφού είδε κι απόειδε πήγε στην αστυνομία να τον καταγγείλει που του έφαγε τα λεφτά ΜΗΝΩΝ! Και στην αστυνομία έφαγε επίσης ξύλο!!!!
Αυτό το παράδειγμα έδωσα, και νομίζω μάλιστα οτι κάτι του έκανε του αφεντικού του, εγώ στην θέση του θα τον σκότωνα αυτόν τον 'έλλην', αλλά προφανώς θα με πείτε τώρα ανθέλλην πάλι, έτσι?
Άν δείς την ταινία, και ψάξεις τις καταθέσεις των 'ομήρων' θα δείς οτι τον υποστήριξαν μέχρι που έφτασε αλβανία, και αυτός που σκοτώθηκε τον υποστήριζε περισσότερο απ'όλους. Το οτι πέθανε είναι ευθύνη ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ πρωτίστως και μετά των αλβανοκουκουλοφόρων! Δεν με νοιάζει αν του έκαναν άγαλμα, προφανώς το παληκάρι αυτό (ο αλβανός λέω) δεν έκανε ό,τι έκανε για να γίνει άγαλμα...το δίκιο του έψαχνε, κι έχασε τον εαυτο΄του απο την κατάφορη αδικία που υπέστη! Δες την ταινία, θα μάθεις πολλά για την υπόθεση...
Για τα υπόλοιπα, με τίποτα δεν προλαβαίνω, αν και με ξανατρώει το χέρι μου, γμτ...
είσαι ΦΑΟΥΛ!Μήπως ξεχνάς την περίπτωση με την πειρατεία λεωφορείου του "99 που έφτασε ως την Αλβανία όπου και χάθηκε άδικα ένα παληκάρι εξ'αιτίας ΠΑΛΙ ενός Αλβανομπουμπουκιού?
Εσύ την είδες την ταινία????
Ήδη το έθιξα αυτό το 'παράδειγμα' σε ένα απο τα πόστ μου εδώ... Ο συγκεκριμένος δεν πληρωνόταν απο το αφεντικό του, έφαγε ξύλο (αφού απειλήθηκε η ζωή του) απο το αφεντικό (έλλην, βεβαίως), και αφού είδε κι απόειδε πήγε στην αστυνομία να τον καταγγείλει που του έφαγε τα λεφτά ΜΗΝΩΝ! Και στην αστυνομία έφαγε επίσης ξύλο!!!!
Αυτό το παράδειγμα έδωσα, και νομίζω μάλιστα οτι κάτι του έκανε του αφεντικού του, εγώ στην θέση του θα τον σκότωνα αυτόν τον 'έλλην', αλλά προφανώς θα με πείτε τώρα ανθέλλην πάλι, έτσι?
Άν δείς την ταινία, και ψάξεις τις καταθέσεις των 'ομήρων' θα δείς οτι τον υποστήριξαν μέχρι που έφτασε αλβανία, και αυτός που σκοτώθηκε τον υποστήριζε περισσότερο απ'όλους. Το οτι πέθανε είναι ευθύνη ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ πρωτίστως και μετά των αλβανοκουκουλοφόρων! Δεν με νοιάζει αν του έκαναν άγαλμα, προφανώς το παληκάρι αυτό (ο αλβανός λέω) δεν έκανε ό,τι έκανε για να γίνει άγαλμα...το δίκιο του έψαχνε, κι έχασε τον εαυτο΄του απο την κατάφορη αδικία που υπέστη! Δες την ταινία, θα μάθεις πολλά για την υπόθεση...
Για τα υπόλοιπα, με τίποτα δεν προλαβαίνω, αν και με ξανατρώει το χέρι μου, γμτ...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- ArELa
- Founder-Administrator
Το φάουλ που μου'ριξες άκυρο και μιλητό σαν εκείνα του Βασάρα? Πώς τον λένε...
Για μένα κυρά μου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ γι'αυτό που έκανε το παπάρι, ό,τι και να είχε υποστεί. Εμένα με ρωτάς τι έχω υποστεί και από ποιούς στη ζωή μου? Θα'πρεπε να'χω πάρει πολυβόλα μ'αυτές τις λογικές και να ρίχνω σ'όποιον έβρισκα μπροστά μου. Θα με δικαιολογούσες? (Μάλλον όχι, γιατί είμαι Ελληνίδα! )
Χέσε με με την ψυχανάλυση που δίνει συγχωροχάρτια σε τέτοιες πρακτικές! ΔΕ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ πώς ένιωθε ο τύπος. Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΔΩ, το οποίο βολικότατα γράφεις σε κάτι γόβες που'χεις ξεχασμένες σ'ένα ντουλάπι. Βγαλ'τες έξω μωρή τις γόβες και κοίτα τες!!
Όποτε μπορείς. Με το πάσο σου.
Καλημέρες
Για μένα κυρά μου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ γι'αυτό που έκανε το παπάρι, ό,τι και να είχε υποστεί. Εμένα με ρωτάς τι έχω υποστεί και από ποιούς στη ζωή μου? Θα'πρεπε να'χω πάρει πολυβόλα μ'αυτές τις λογικές και να ρίχνω σ'όποιον έβρισκα μπροστά μου. Θα με δικαιολογούσες? (Μάλλον όχι, γιατί είμαι Ελληνίδα! )
Χέσε με με την ψυχανάλυση που δίνει συγχωροχάρτια σε τέτοιες πρακτικές! ΔΕ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ πώς ένιωθε ο τύπος. Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΕΔΩ, το οποίο βολικότατα γράφεις σε κάτι γόβες που'χεις ξεχασμένες σ'ένα ντουλάπι. Βγαλ'τες έξω μωρή τις γόβες και κοίτα τες!!
Κι εμένα με τρώει το μάτι μου να δω απαντήσεις.ε τρώει το χέρι μου να συνεχίσω και ν'απαντήσω σ'όλο το σεντόνι!!!!! Θα επανέλθω αργότερα, αλλά προς το παρόν, εδώ:
Όποτε μπορείς. Με το πάσο σου.
Καλημέρες
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- ArELa
- Founder-Administrator
Δεν ξέρω αν θα νιώσεις την ανάγκη να δικαιολογήσεις και τα παρακάτω περιστατικά, αλλά επειδή με διαόλισες πρωινιάτικα, παρ'τα να'χεις και μια πιο... "ολοκληρωμένη και σφαιρική εικόνα" (απ'τα ΛΙΓΑ που βγαίνουν στη δημοσιότητα) για τα κατορθώματα αυτών των άμοιρων, ταλαίπωρων, καρα αδικημένων, κατατρεγμένων... μη χέσω τώρα!
Από: http://studioa-blog.blogspot.com/2008/05/5.html
Το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν είχε επιβάτες, εκτελούσε υπηρεσιακή διαδρομή.
Η ιστορία όμως, η οποία είχε δυστυχώς, τραγική κατάληξη, μοιάζει με θρίλερ σε πολλές συνέχειες... και η κατάληξή της θα μπορούσε, αν το λεωφορείο είχε επιβάτες, να ήταν και ακόμα πιο τραγική.
28 Μαΐου 1999
Το πρωί της 28ης Μαΐου του 1999, στο χωριό Σχολάρι της Θεσσαλονίκης, επιβιβάζεται στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ ο 24χρονος Αλβανός Αντόνιο Φλάμπο. Οι 22 ώρες που θα ακολουθήσουν θα είναι εφιαλτικές για τους 11 επιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου. Ο νεαρός Αλβανός με μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα στο ένα χέρι και ένα καλάσνικοφ στο άλλο απειλεί ότι θα ανατινάξει το λεωφορείο. Ζητά 50 εκατομμύρια, όπλα και τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές θα τον αφήσουν να διαφύγει στην Αλβανία. Οι πολύωρες διαπραγματεύσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Το λεωφορείο με τους ομήρους και τον απαγωγέα περνά τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στο Ελμπασάν, οι Αλβανοί κομμάντος πυροβολούν τυφλά προς το λεωφορείο. Και δολοφονούν έναν όμηρο. Το νεαρό Γιώργο Κουλούρη. Μαζί και τον Αλβανό Αντόνιο Φλάμπο.
16 Ιουλίου του 1999
Τοποθεσία Παλαίστρα, έξω από τη Φλώρινα. Μετά από 30 ολόκληρες ώρες ομηρίας οι 8 επιβάτες και ο οδηγός εγκαταλείπουν σώοι το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Η καλά συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της ΕΚΑΜ αυτή τη φορά έφερε αποτέλεσμα. Ο Αλβανός κακοποιός Σούφα Αρμπίν πέφτει νεκρός από τη σφαίρα ενός Έλληνα σκοπευτή. Την ίδια ώρα ένας φαντάρος, όμηρος κι αυτός του Αλβανού, ο 20χρονος Νέστορας Κόκκαλης, είχε καταφέρει να αρπάξει από τα χέρια του τη μία από τις δύο απασφαλισμένες χειροβομβίδες. Ο Αλβανός ζητούσε 250 εκατομμύρια, όπλα και ελευθερία κινήσεων για να φτάσει στην Αλβανία. Οι ελληνικές αρχές σε αυτή την περίπτωση είχαν φροντίσει να διαμηνύσουν ρητά και κατηγορηματικά ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.
2 Δεκεμβρίου 1999
Αλβανός κακοποιός πιάνει ομήρους επιβάτες λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη. Τους απειλεί με όπλο και αλλάζει το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κορυτσά. Ευτυχώς λίγες ώρες αργότερα εγκαταλείπει τους 49 ομήρους και εξαφανίζεται σε ερημική τοποθεσία έξω από το Δερβένι αφού προηγουμένως έχει αρπάξει 9 εκατομμύρια δραχμές.
15 Δεκεμβρίου 1999
Εφιαλτική εμπειρία έζησαν και οι τριάντα ένας επιβάτες λεωφορείου που ξεκίνησε από Αθήνα με τελικό προορισμό το Βουκουρέστι. Δέκα χιλιόμετρα έξω από τη Σόφια, τέσσερις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ στα χέρια εισέβαλαν στο λεωφορείο και αφού χτύπησαν και λήστεψαν τους έξι Έλληνες και 25 Ρουμάνους επιβάτες, εξαφανίστηκαν, παίρνοντας μαζί τους και τα κλειδιά του λεωφορείου.
4 Νοεμβρίου 2000
Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του 48χρονου Χρήστου Κεντήρα, ο οποίος από το πρωί κρατούσε σε τουριστικό λεωφορείο ομήρους 35 Ιάπωνες τουρίστες, αφού είχε γίνει δράστης διπλής ανθρωποκτονίας στον Πόρο. Ο Κεντήρας, παραδόθηκε στους αστυνομικούς γύρω στις 7 το απόγευμα, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα είχε αφήσει ελεύθερους τους Ιάπωνες ομήρους.
Από το πρωί συνεχίζονταν η καταδίωξη του 48χρονου Χρήστου Κεντήρα, ο οποίος αφού σκότωσε την πεθερά του Γεωργία Σπύρου και το συγχωριανό του Σταμάτη Τακτικό, στη συνέχεια με την απειλή καραμπίνας κατέλαβε πούλμαν με 33 Ιάπωνες τουρίστες και 2 Έλληνες τους Γιώργο Τσάκωνα και Αλέξη Αλεξίου.
15 Δεκεμβρίου 2004
Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα-Αθήνα των 5:15. Η περιπέτεια των επιβατών άρχισε λίγο πριν από τις 6:00, όταν δύο άγνωστοι αλλοδαποί κατέλαβαν το λεωφορείο, υπό την απειλή ενός πιστολιού και μιας κοντόκανης καραμπίνας.
Το όχημα ακινητοποιήθηκε (στο ρεύμα προς Αθήνα) κοντά στο κέντρο «Μον Ρεπό». Όταν οι άγνωστοι ένοπλοι ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους, ο οδηγός Χρυσόστομος Μήτσος άνοιξε την πόρτα του λεωφορείου και μαζί με τον εισπράκτορα Ηλία Βοϊβόντα και μια γυναίκα διέφυγαν.
Ο οδηγός του λεωφορείου ειδοποίησε την αστυνομία και αμέσως επί τόπου έσπευσε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο και οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον τους τέσσερις φορές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.
==========
Με τις υγείες σου
Από: http://studioa-blog.blogspot.com/2008/05/5.html
Το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν είχε επιβάτες, εκτελούσε υπηρεσιακή διαδρομή.
Η ιστορία όμως, η οποία είχε δυστυχώς, τραγική κατάληξη, μοιάζει με θρίλερ σε πολλές συνέχειες... και η κατάληξή της θα μπορούσε, αν το λεωφορείο είχε επιβάτες, να ήταν και ακόμα πιο τραγική.
28 Μαΐου 1999
Το πρωί της 28ης Μαΐου του 1999, στο χωριό Σχολάρι της Θεσσαλονίκης, επιβιβάζεται στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ ο 24χρονος Αλβανός Αντόνιο Φλάμπο. Οι 22 ώρες που θα ακολουθήσουν θα είναι εφιαλτικές για τους 11 επιβάτες και τον οδηγό του λεωφορείου. Ο νεαρός Αλβανός με μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα στο ένα χέρι και ένα καλάσνικοφ στο άλλο απειλεί ότι θα ανατινάξει το λεωφορείο. Ζητά 50 εκατομμύρια, όπλα και τη διαβεβαίωση ότι οι αρχές θα τον αφήσουν να διαφύγει στην Αλβανία. Οι πολύωρες διαπραγματεύσεις δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Το λεωφορείο με τους ομήρους και τον απαγωγέα περνά τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στο Ελμπασάν, οι Αλβανοί κομμάντος πυροβολούν τυφλά προς το λεωφορείο. Και δολοφονούν έναν όμηρο. Το νεαρό Γιώργο Κουλούρη. Μαζί και τον Αλβανό Αντόνιο Φλάμπο.
16 Ιουλίου του 1999
Τοποθεσία Παλαίστρα, έξω από τη Φλώρινα. Μετά από 30 ολόκληρες ώρες ομηρίας οι 8 επιβάτες και ο οδηγός εγκαταλείπουν σώοι το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Η καλά συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της ΕΚΑΜ αυτή τη φορά έφερε αποτέλεσμα. Ο Αλβανός κακοποιός Σούφα Αρμπίν πέφτει νεκρός από τη σφαίρα ενός Έλληνα σκοπευτή. Την ίδια ώρα ένας φαντάρος, όμηρος κι αυτός του Αλβανού, ο 20χρονος Νέστορας Κόκκαλης, είχε καταφέρει να αρπάξει από τα χέρια του τη μία από τις δύο απασφαλισμένες χειροβομβίδες. Ο Αλβανός ζητούσε 250 εκατομμύρια, όπλα και ελευθερία κινήσεων για να φτάσει στην Αλβανία. Οι ελληνικές αρχές σε αυτή την περίπτωση είχαν φροντίσει να διαμηνύσουν ρητά και κατηγορηματικά ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.
2 Δεκεμβρίου 1999
Αλβανός κακοποιός πιάνει ομήρους επιβάτες λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη. Τους απειλεί με όπλο και αλλάζει το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κορυτσά. Ευτυχώς λίγες ώρες αργότερα εγκαταλείπει τους 49 ομήρους και εξαφανίζεται σε ερημική τοποθεσία έξω από το Δερβένι αφού προηγουμένως έχει αρπάξει 9 εκατομμύρια δραχμές.
15 Δεκεμβρίου 1999
Εφιαλτική εμπειρία έζησαν και οι τριάντα ένας επιβάτες λεωφορείου που ξεκίνησε από Αθήνα με τελικό προορισμό το Βουκουρέστι. Δέκα χιλιόμετρα έξω από τη Σόφια, τέσσερις κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ στα χέρια εισέβαλαν στο λεωφορείο και αφού χτύπησαν και λήστεψαν τους έξι Έλληνες και 25 Ρουμάνους επιβάτες, εξαφανίστηκαν, παίρνοντας μαζί τους και τα κλειδιά του λεωφορείου.
4 Νοεμβρίου 2000
Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση του 48χρονου Χρήστου Κεντήρα, ο οποίος από το πρωί κρατούσε σε τουριστικό λεωφορείο ομήρους 35 Ιάπωνες τουρίστες, αφού είχε γίνει δράστης διπλής ανθρωποκτονίας στον Πόρο. Ο Κεντήρας, παραδόθηκε στους αστυνομικούς γύρω στις 7 το απόγευμα, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα είχε αφήσει ελεύθερους τους Ιάπωνες ομήρους.
Από το πρωί συνεχίζονταν η καταδίωξη του 48χρονου Χρήστου Κεντήρα, ο οποίος αφού σκότωσε την πεθερά του Γεωργία Σπύρου και το συγχωριανό του Σταμάτη Τακτικό, στη συνέχεια με την απειλή καραμπίνας κατέλαβε πούλμαν με 33 Ιάπωνες τουρίστες και 2 Έλληνες τους Γιώργο Τσάκωνα και Αλέξη Αλεξίου.
15 Δεκεμβρίου 2004
Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα-Αθήνα των 5:15. Η περιπέτεια των επιβατών άρχισε λίγο πριν από τις 6:00, όταν δύο άγνωστοι αλλοδαποί κατέλαβαν το λεωφορείο, υπό την απειλή ενός πιστολιού και μιας κοντόκανης καραμπίνας.
Το όχημα ακινητοποιήθηκε (στο ρεύμα προς Αθήνα) κοντά στο κέντρο «Μον Ρεπό». Όταν οι άγνωστοι ένοπλοι ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους, ο οδηγός Χρυσόστομος Μήτσος άνοιξε την πόρτα του λεωφορείου και μαζί με τον εισπράκτορα Ηλία Βοϊβόντα και μια γυναίκα διέφυγαν.
Ο οδηγός του λεωφορείου ειδοποίησε την αστυνομία και αμέσως επί τόπου έσπευσε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να κάνουν έλεγχο και οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον τους τέσσερις φορές, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.
==========
Με τις υγείες σου
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Mantam Froufrou
Ρε Βίκυ, σου είπε κανείς οτι δικαιολογώ ΚΑΘΕ αλβανό κακοποιό????
Σου είπε κανείς οτι θεωρώ 'αθώους' όλους αυτούς που μου κατέβασες? Μ'αρέσει που τα παίρνεις όταν δεν καταλαβαίνουν τί γράφεις, και μου μιλάς για γόβες πρωί πρωί!!!!
Σε ρωτάω λοιπόν και θέλω να μου πείς ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ! Αν ακουγες για έλληνα εργάτη στην Γερμανία ας πούμε (που δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κι εκεί) να έχει φάει το ξύλο της αρκούδας, να τον απειλούν, να μην του πληρώνουν τα δεδουλευμένα μηνών, και μετά να φάει και ξύλο απο τις γερμανικές αρχές, και αυτός τα έπαιρνε στο κρανίο κι έπιανε ένα λεωφορείο με την προοπτική να φτάσει Ελλάδα, και γίνονταν μετά όλες αυτές οι μαλακίες που έγιναν αντίστοιχα απο τους Γερμανούς και τους δικούς μας...θα ΤΟΝ ΕΛΕΓΕΣ ΠΑΠΑΡΙ ΡΕ??????? Έναν άνθρωπο (τον αλβανο΄τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ξεκαθαρίζω), που όλοι είπαν τα καλύτερα λόγια γι'αυτόν εκεί που έμενε τους λίγους μήνες, ακόμα ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΡΕ!!!!!
Και πές μου τώρα, με κατηγορείς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ οτι είμαι έτοιμη να δικαιολογήσω ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ! Εσύ μήπως είσαι έτοιμη να λυντσάρεις τον κάθε αλβανό που φτάνει στα όριά του απο την εκμετάλλευση???? ΕΕΕΕΕΕ? Για δες καλά μέσα σου, και κοίτα τις δικές σου γόβες μετά...πού τον έχεις γραμμένο τον αλβανό αδικημένο (προσωπικά χέστηκα για την καταγωγή του κάθε αδικημένου...δεν με νοιάζει... μόνο η αδικία με νοιάζει!)...? Πόσο έτοιμη είσαι να μην δώσεις ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ σε έναν άνθρωπο συγκεκριμένης καταγωγής εξαιτίας της καταγωγής του!!!
Μην τρελαθούμε τώρα...και απαιτώ να καταλάβεις τί λέω τέλος πάντων! Δεν δικαιολογώ συλλήβδην τους αλβανούς κακοποιούς, αλλά δεν κλείνω και τα μάτια σε αυτούς που φτάνουν στα όριά τους απο την ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ οπυ υπόκεινται απο Έλληνες...όταν το ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ, θα δεχτώ να απαντήσω πάλι σε εκφράσεις με γόβες (μα τί έμπνευση είχες κι εσύ...αφού ξέρεις οτι δεν φοράω γόβες!!! )
Εντιτ: εντωμεταξύ κακώς συγκρίνεις το ότι έχεις πάθει εσύ στην ζωή σου (παρομοίως, ο καθένας θα έλεγε, ξέρεις τί έχω πάθει εγώ?) Δεν μπορείς να μπείς πραγματικά στην θέση κάποιου (εκτός αν ανοίξεις την καρδιά σου), παρα μόνο αν ΒΡΕΘΕΙΣ κάποτε πραγματικά σε παρόμοια θέση!!! Όταν βρεθείς σε παρόμοια θέση, έλα να μου πείς τί θα κάνεις, και με ποιόν τρόπο θα σου την βαρέσει (μπορεί και να μην στην βαρέσει, σε πολλούς δεν την βάρεσε που έπαθαν τα ίδια, κι άλλοι με λιγότερα κάνανε χειρότερα, αλλά ποτέ μην κρίνεις τόσο εύκολα έναν άνθρωπο που υποφέρει πράγματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ η ίδια)... Εγώ προσωπικά έχω δείρει ΑΣΧΗΜΑ άνθρωπο για λιγότερα, είναι κάτι που μετανιώνω, αλλά αυτό τί σημαίνει ρε Βίκυ, οτι είμαι εγκληματική φύση??? Όταν το έκανα ήταν συγκεκριμένες οι συνθήκες, είχα συγκεκριμένες αντοχές κτλ κτλ... Εδώ δίνονται ελαφρυντικά σε δολοφονίες, δεν μπορείς να δώσεις το παραμικρό σε αυτόν που πήρε το λεοφωρείο, την στιγμή που ένιωσε την απειλή κατά της ζωής του στο πετσί του????
ΤΕΛΟΣ (πήγαινε διάβασε τώρα ένα άρθρο που έβαλα στην επιστήμη, να στανιάρεις...και να δείς ΄τι κακό κάνουν οι κακές σκέψεις των ελλήνων στην ελλάδα, και γιατί καταντήσαμε ως λαός εκεί που καταντήσαμε )
Σου είπε κανείς οτι θεωρώ 'αθώους' όλους αυτούς που μου κατέβασες? Μ'αρέσει που τα παίρνεις όταν δεν καταλαβαίνουν τί γράφεις, και μου μιλάς για γόβες πρωί πρωί!!!!
Σε ρωτάω λοιπόν και θέλω να μου πείς ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ! Αν ακουγες για έλληνα εργάτη στην Γερμανία ας πούμε (που δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κι εκεί) να έχει φάει το ξύλο της αρκούδας, να τον απειλούν, να μην του πληρώνουν τα δεδουλευμένα μηνών, και μετά να φάει και ξύλο απο τις γερμανικές αρχές, και αυτός τα έπαιρνε στο κρανίο κι έπιανε ένα λεωφορείο με την προοπτική να φτάσει Ελλάδα, και γίνονταν μετά όλες αυτές οι μαλακίες που έγιναν αντίστοιχα απο τους Γερμανούς και τους δικούς μας...θα ΤΟΝ ΕΛΕΓΕΣ ΠΑΠΑΡΙ ΡΕ??????? Έναν άνθρωπο (τον αλβανο΄τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ξεκαθαρίζω), που όλοι είπαν τα καλύτερα λόγια γι'αυτόν εκεί που έμενε τους λίγους μήνες, ακόμα ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΡΕ!!!!!
Και πές μου τώρα, με κατηγορείς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ οτι είμαι έτοιμη να δικαιολογήσω ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ! Εσύ μήπως είσαι έτοιμη να λυντσάρεις τον κάθε αλβανό που φτάνει στα όριά του απο την εκμετάλλευση???? ΕΕΕΕΕΕ? Για δες καλά μέσα σου, και κοίτα τις δικές σου γόβες μετά...πού τον έχεις γραμμένο τον αλβανό αδικημένο (προσωπικά χέστηκα για την καταγωγή του κάθε αδικημένου...δεν με νοιάζει... μόνο η αδικία με νοιάζει!)...? Πόσο έτοιμη είσαι να μην δώσεις ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ σε έναν άνθρωπο συγκεκριμένης καταγωγής εξαιτίας της καταγωγής του!!!
Μην τρελαθούμε τώρα...και απαιτώ να καταλάβεις τί λέω τέλος πάντων! Δεν δικαιολογώ συλλήβδην τους αλβανούς κακοποιούς, αλλά δεν κλείνω και τα μάτια σε αυτούς που φτάνουν στα όριά τους απο την ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ οπυ υπόκεινται απο Έλληνες...όταν το ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ, θα δεχτώ να απαντήσω πάλι σε εκφράσεις με γόβες (μα τί έμπνευση είχες κι εσύ...αφού ξέρεις οτι δεν φοράω γόβες!!! )
Εντιτ: εντωμεταξύ κακώς συγκρίνεις το ότι έχεις πάθει εσύ στην ζωή σου (παρομοίως, ο καθένας θα έλεγε, ξέρεις τί έχω πάθει εγώ?) Δεν μπορείς να μπείς πραγματικά στην θέση κάποιου (εκτός αν ανοίξεις την καρδιά σου), παρα μόνο αν ΒΡΕΘΕΙΣ κάποτε πραγματικά σε παρόμοια θέση!!! Όταν βρεθείς σε παρόμοια θέση, έλα να μου πείς τί θα κάνεις, και με ποιόν τρόπο θα σου την βαρέσει (μπορεί και να μην στην βαρέσει, σε πολλούς δεν την βάρεσε που έπαθαν τα ίδια, κι άλλοι με λιγότερα κάνανε χειρότερα, αλλά ποτέ μην κρίνεις τόσο εύκολα έναν άνθρωπο που υποφέρει πράγματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ η ίδια)... Εγώ προσωπικά έχω δείρει ΑΣΧΗΜΑ άνθρωπο για λιγότερα, είναι κάτι που μετανιώνω, αλλά αυτό τί σημαίνει ρε Βίκυ, οτι είμαι εγκληματική φύση??? Όταν το έκανα ήταν συγκεκριμένες οι συνθήκες, είχα συγκεκριμένες αντοχές κτλ κτλ... Εδώ δίνονται ελαφρυντικά σε δολοφονίες, δεν μπορείς να δώσεις το παραμικρό σε αυτόν που πήρε το λεοφωρείο, την στιγμή που ένιωσε την απειλή κατά της ζωής του στο πετσί του????
ΤΕΛΟΣ (πήγαινε διάβασε τώρα ένα άρθρο που έβαλα στην επιστήμη, να στανιάρεις...και να δείς ΄τι κακό κάνουν οι κακές σκέψεις των ελλήνων στην ελλάδα, και γιατί καταντήσαμε ως λαός εκεί που καταντήσαμε )
- ArELa
- Founder-Administrator
Παντελώς ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά, θα σου πω ΝΑΙ! Θα τον έλεγα ΠΑΠΑΡΙ και τον Ελληνα! Γιατί αν αυτός αδικήθηκε μία από έναν μαλάκα εκμεταλλευτή που μου προβάλλεις, δεν διορθώνει την κατάσταση ούτε αποδίδει δικαιοσύνη όταν ο ίδιος αδικεί άλλους δέκα που ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ! Eσύ πιστεύεις ότι Ελληνας θα'παιρνε ομήρους και λεωφορείο προτάσσοντας κάννη στα κεφάλια και θα δημιουργούσε το αναμπούρμπουλο που δημιούργησε ο "φίλος" Αλβανόπουλος? Κι αν το πιστεύεις τέλος πάντων, μπορείς να μου καταδείξεις ΕΝΑ τέτοιο περιστατικό από Ελληνα στην ξενητειά? Κι εγώ σου λέω ότι μπορεί να υπάρξει και Ελληνας που θα'κανε το ίδιο, κι έχει ίσως κάνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Σε καμία περίπτωση δε θα βρεις από Ελληνες ανάλογο ποσοστό εγκληματικότητας και βίας είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας (σε πληθυσμιακή αναλογία) με αυτό το χαμομπούρμπουλο που προκαλείται εδώ απ'τη συγκεκριμένη εθνότητα.Σε ρωτάω λοιπόν και θέλω να μου πείς ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ! Αν ακουγες για έλληνα εργάτη στην Γερμανία ας πούμε (που δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κι εκεί) να έχει φάει το ξύλο της αρκούδας, να τον απειλούν, να μην του πληρώνουν τα δεδουλευμένα μηνών, και μετά να φάει και ξύλο απο τις γερμανικές αρχές, και αυτός τα έπαιρνε στο κρανίο κι έπιανε ένα λεωφορείο με την προοπτική να φτάσει Ελλάδα, και γίνονταν μετά όλες αυτές οι μαλακίες που έγιναν αντίστοιχα απο τους Γερμανούς και τους δικούς μας...θα ΤΟΝ ΕΛΕΓΕΣ ΠΑΠΑΡΙ ΡΕ??????? Έναν άνθρωπο (τον αλβανο΄τον ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ξεκαθαρίζω), που όλοι είπαν τα καλύτερα λόγια γι'αυτόν εκεί που έμενε τους λίγους μήνες, ακόμα ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΡΕ!!!!!
Σιγά μην είπαν τα καλύτερα λόγια οι όμηροι ρε! Κι αν τα είπαν, για μένα είναι άρρωστοι! Σιγά μην ξεχάσαμε τον πατέρα που'κλαιγε για το παληκάρι του- ένα παληκάρι που BY THE WAY αδικήθηκε ή οχι ρε φιλενάδα? ! Γιατί να χάσει αυτός τη ζωή του? Αδίκησε πείραξε κανέναν Αλβανό ή Ελληνα? ΑΥΤΗ την αδικία δε σε βλέπω να την καταδικάζεις εσύ που διαρρηγνύεις ιμάτια για τις αδικίες! Εξακολουθω να μην δικαιολογώ αυτή την ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ πράξη και άλλες παρόμοιες στο όνομα οποιασδήποτε εκμετάλλευσης και αδικίας.
Στο ξανάπα αλλά διαλέγεις να μην το βλέπεις/διαπραγματεύεσαι. Δε θέλω να'μαι υποχρεωμένη να υποστώ την εγκληματικότητα απ'τον συνέλληνα, αλλά αναγκαστικά θα την κάνω γαργάρα, θα την ανεχτώ και θα πληρώσω για τη φυλάκισή του αν φτάσει στη δικαιοσύνη, γιατί δεν έχω επιλογή παρά να το κάνω! ΔΕ μπορώ να του πω τράβα πίσω στην πατρίδα σου να τα κάνεις αυτά, γιατί απλούστατα δεν έχει άλλη πατρίδα από αυτήν εδώ. Πες μου τώρα γιατί είμαι υποχρεωμένη να συνυπολογίζω την όποια αδικία έχει φάει ο Αλβανός που ήρθε με δική του ευθύνη εδώ πέρα, με δικό του ρίσκο, (μια και δεν υπάρχει κράτος να ελέγξει τις εισόδους-εξόδους του), που στη χώρα του τύγχανε της ίδιας ή και χειρότερης μοίρας, και που αν ήρθε εδώ για "καλύτερη ζωή" όπως λες, πρέπει να'ναι έτοιμος να δεχτεί/υποστεί και δοκιμασίες όπως ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΗΤΕΜΕΝΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ, που δεν τους δίδονται αφθορεί και παρά χρήμα όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που έχει ένας πολίτης της χώρας που τους φιλοξενεί! Ο μετανάστης που'ρχεται εδώ, ΛΕΕΙ Ο ΘΕΙΑΦΗΣ, συμβάλλει στην ανάπτυξη και την πρόοδο ενός τόπου. ΠΟΥ συμβάλλει ο συγκεκριμένος ? ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ του τόπου! Και πρέπει εγώ να του πω ευχαριστώ, να το ανεχτώ, να το δεχτώ και ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΚΙ ΟΛΑΣ? Δηλαδή, ήρθε, μας άλλαξε τα βάρδουλα, και πρέπει εγώ να πω οκ, κρίμα είναι ο καημένος... Να δικαιολογήσω την βλαπτική απόρροια των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ πράξεών του Σ'ΈΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ανθρώπων, επειδή αυτός αδικήθηκε από έναν! Πάμε καλά? Όχι δεν πάμε.Εσύ μήπως είσαι έτοιμη να λυντσάρεις τον κάθε αλβανό που φτάνει στα όριά του απο την εκμετάλλευση???? ΕΕΕΕΕΕ? Για δες καλά μέσα σου, και κοίτα τις δικές σου γόβες μετά...πού τον έχεις γραμμένο τον αλβανό αδικημένο (προσωπικά χέστηκα για την καταγωγή του κάθε αδικημένου...δεν με νοιάζει... μόνο η αδικία με νοιάζει!)...? Πόσο έτοιμη είσαι να μην δώσεις ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ σε έναν άνθρωπο συγκεκριμένης καταγωγής εξαιτίας της καταγωγής του!!!
Τοποθέτησα ΑΡΤΙΑ το σκεπτικό μου και με την αντιστοίχιση που έκανα σπίτι-τόπος, λαός-οικογένεια. Πιάσε ρε κοπέλα μου παράγραφο παράγραφο το ρημαδιασμένο ποστ που παρακαλάω να εστιάσετε σ'αυτό και απάντα μου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όχι περιπτωσιολογικά.
Μπορείς?
Αν δε μπορείς άστο. χέστο. Δε βγάζει πουθενά.
Δε γίνεται να μιλάω εγώ για το σύνολο και τις ΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΣΙΦΑΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ σ'αυτό κι εσύ να μου μιλάς περιπτωσιολογικά, εξατομικευμένα και να στέκεσαι ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ σε αδικίες που υπόκειται ένας, αγνοώντας την ΚΑΡΓΑ ΑΔΙΚΙΑ που υπόκειται οι υπόλοιποι που ΕΙΝΑΙ και γηγενείς και έχουν δικαιωματικά θέση σ'αυτόν τον τόπο, αντίθετα με τον άλλον που δεν την έχει καν δικαιωματικά. Ούτε την κέρδισε ποτέ με τη θετική συμβολή του σ'αυτόν τον τόπο.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
βασικα και η κρητικη βεντετα με τον ιδιο τρόπο λειτουργει.
Σε αδικει ενας και κανεις πόλεμο με την οικογένεια του.
Σε αδικει ενας και κανεις πόλεμο με την οικογένεια του.
- Mantam Froufrou
Tώρα θέλω να βάλω τα γέλια, γιατί έχει ξανασυζητηθεί αυτό, και υπάρχουν ΓΡΑΠΤΕΣ αποδείξεις για την περίοδο που πήγαιναν μπουλούκια οι Έλληνες στην Αμερική και ήταν ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ της Αμερικής τότε! Ό,τι έγκλημα γινόταν έφταιγαν οι Έλληνες, όλες οι περιπτώσεις που κατηγορούνταν έλληνες για κάτι επέσυραν και ποινή (τα είχαν κάνει άραγε ή όχι), για την εγκληματικότητα που αυξήθηκε τότε στην Αμερική ΕΦΤΑΙΓΑΝ οι έλληνες! Έχει γίνει κοτζάμ ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε πρόπερσυ, αλλά σίγουρα αν ψάξεις στο ίντερνετ κάτι θα βρείς... Είναι 100% επακριβής η αντιστοιχία με τους τότε μετανάστες έλληνες μιλάμε!!!! Είναι γελοία ΙΔΙΑ η κατάσταση... μην μου λές λοιπόν για το τί κάνανε (αν τα κάνανε) οι έλληνες εκεί που πηγαίνανε...και ήταν και ΝΟΜΙΜΟΙ οι περισσότεροι έτσι????Σε καμία περίπτωση δε θα βρεις από Ελληνες ανάλογο ποσοστό εγκληματικότητας και βίας είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας (σε πληθυσμιακή αναλογία) με αυτό το χαμομπούρμπουλο που προκαλείται εδώ απ'τη συγκεκριμένη εθνότητα.
Σιγά μην ξεχάσαμε τον πατέρα που'κλαιγε για το παληκάρι του- ένα παληκάρι που BY THE WAY αδικήθηκε ή οχι ρε φιλενάδα? ! Γιατί να χάσει αυτός τη ζωή του? Αδίκησε πείραξε κανέναν Αλβανό ή Ελληνα? ΑΥΤΗ την αδικία δε σε βλέπω να την καταδικάζεις εσύ που διαρρηγνύεις ιμάτια για τις αδικίες! Εξακολουθω να μην δικαιολογώ αυτή την ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ πράξη και άλλες παρόμοιες στο όνομα οποιασδήποτε εκμετάλλευσης και αδικίας.
Ούτε εγώ το παραβλέπω ρε Βίκυ, αλλά επιρρίπτεις τις βασικές ευθύνες αλλού στην συγκεκριμένη περίπτωση (και μιλάω γι'αυτή την περίπτωση, γιατί σ'αυτή διαφωνούμε). Πω΄ς να το κάνουμε, υπάρχουν εγκλήματα και εγκλήματα, υπάρχει η πρόθεση, υπάρχει το ειδεχθές έγκλημα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά πραγματα που συνυπολογίζονται σε μία κατάσταση... Το παληκάρι αυτό ΔΕΝ το σκότωσε ο αλβανός και δεν είχε καμμία τέτοια πρόθεση, το παληκάρι το σκότωσαν οι ελληνικές αρχές και οι αλβανοί κουκουλοφόροι. Μπορεί να ευθύνεται επίσης για το δράμα αυτό ο αλβναός, γιατί αυτο΄ς το ξεκίνησε, αλλά πώς να γίνει, όπως δεν είναι ίδια η ευθύνη όταν σπρώχνεις κάποιον με σκοπό να τον σπρώξεις απλά και τελικά πέφτει και σκοτώνεται απο το σπρώξιμο, με το να τον σπρώξεις απο έναν γκρεμό για να τον σκοτώσεις, έτσι κι εδώ ρε Βίκυ! Τί να κάνουμε!!!??? Εδώ σε πραγματικά απαίσια εγκλήματα και έχει δωθεί ελαφρυντικό (ο α΄λλος που τεμάχισε την γυναίκα του επειδή 'θόλωσε' που δεν του καθόταν) και ο τύπος μπαινοβγαίνει ανενόχλητος και παίρνει και πτυχίο τωρα!
Με ποιά λογική αυτός έχει δικαίωμα σε ελαφρυντικό και του αναγνωρίζεις την πιθανότητα (όχι εσύ, ο νόμος) στην 'θολούρα', κατι που δεν είναι περίεργο...έρχονται πολλές θολούρες στην ζωή ενός ανθρώπου, άμα σου κάτσει και η συγκυρία την έκατσες εσύ και πιθανά και άλλοι, και δεν έχει ο συγκεκριμένος αλβανός, δεν θα το καταλάβω ποτέ!
Με ποιά λογική λές οτι τον έλληνα εγκληματία θα τον ανεχτώ (θα τον ανεχτείς/??????) αλλά δεν θα ανεχτείς τον 'καταλάθος' εγκληματία αλβανό (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση)????
Και τέλος πάντων μην επιμένεις σε μερικά πρα΄γματα. ΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ!!! ΤΕΛΟΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ, δεν με νοιάζει αν δεν θές να το πιστέψεις...αυτή είναι η αλήθεια!!!! Και στην ταινία έχουν χρησιμοποιηθεί οι καταθέσεις τους, αφού μου τν πρότεινες, κάτσε δές την εσύ πρώτα...
Ρε τί πάθαμε....για να τελειώνουμε: έχω ξεπεράσει προ πολλού το λάθος αυτό του να κρίνω κάποιον με βάση του αν ανήκει στην ομάδα μου (έθνος, οικογένεια κτλ) ή όχι. Προσπαθώ να ξεπεράσω και το στάδιο του να κρίνω γενικώς, και είμαι στην φάση που προσπαθώ να μπαίνω στην θέση του άλλου, κάτι που μ''έχει κάνει ν'αηδιάσω με πολλούς και πολλά.
Αν ένας άνθρωπος είναι δίκαιος και σωστός, δεν πά νά'ναι και τούρκος και αλβανο΄ς κι ό,τι θέλει, για μένα απλά ει΄ναι δίκαιος και σωστός, αν ένας άνθρωπος είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για μένα και την οικογένειά μου, και είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΦΥΣΗ απο μόνος του, δεν πά νά'ναι κι ο αδελφός μου ο ίδιος.
Πολλοί αλβανοί είναι εγκληματικοί χαρακτήρες, και άλλοι τόσοι Έλληνες. Ο συγκεκριμένος (ναι, κόλλησα μ'αυτόν τώρα, τί να κάνουμε) δεν ήταν εγκληματική φύση, ΘΟΛΩΣΕ και η θολούρα του στοίχισε την ζωή σ'έναν άνθρωπο παρόλο που ακόμα και μέσα στην θολούρα του δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν, για την ακρίβεια για να μην σκοτώσει κανέναν πήρε το λεωφορείο...ειρωνία έτσι?
Είναι τραγικό που εξελίχτηκαν έτσι τα πράγματα, αλλά καλό είναι να τα βάζουμε όλα στις πραγματικές τους διαστάσεις... Αν ξεπεράσεις το όριο ταχύτητας στον δρο΄μο, μπορεί να σκοτώσεις κάποιον, αυτό δεν σημαίνει οτι είχες σκοπό να σκοτώσεις κά΄πιον επειδή έτρεχες με 100 ας πούμε, άσε που μπορεί να έτρεχες και με 200 γιατί υπήρχε μεγάλη ανάγκη και θόλωσες κι έτρεξες να προλάβεις πχ έναν αγαπημένο σου που είχε πρόβλημα. Δεν είσαι σ'αυτή την περίπτωση εγκληματίας όπως ένας που θα μπεί στο αυτοκίνητο και θα πέσει ΕΠΙΤΗΔΕΣ πα΄νω σε κάποιον για να τον σκοτώσει ρε σύ...
αυτές τις διαβαθμίσεις στις καταστάσεις να έβλεπες....
και των Τούρκων επίσης, να δείς τί γίνεται στην Γερμανία...σκοτώνουν τις αδελφές τους....βρε τί μου θυμίζει αυτό...Γνωριζεται οτι η βεντέτα ειναι στο συστημα αξιών των αλβανων;
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 5 φορές
α) Καταρχήν οι Έλληνες μετανάστες δεν πήγαιναν μόνο στις ΗΠΑ.Tώρα θέλω να βάλω τα γέλια, γιατί έχει ξανασυζητηθεί αυτό, και υπάρχουν ΓΡΑΠΤΕΣ αποδείξεις για την περίοδο που πήγαιναν μπουλούκια οι Έλληνες στην Αμερική και ήταν ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ της Αμερικής τότε! Ό,τι έγκλημα γινόταν έφταιγαν οι Έλληνες, όλες οι περιπτώσεις που κατηγορούνταν έλληνες για κάτι επέσυραν και ποινή (τα είχαν κάνει άραγε ή όχι), για την εγκληματικότητα που αυξήθηκε τότε στην Αμερική ΕΦΤΑΙΓΑΝ οι έλληνες! Έχει γίνει κοτζάμ ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε πρόπερσυ, αλλά σίγουρα αν ψάξεις στο ίντερνετ κάτι θα βρείς... Είναι 100% επακριβής η αντιστοιχία με τους τότε μετανάστες έλληνες μιλάμε!!!! Είναι γελοία ΙΔΙΑ η κατάσταση... μην μου λές λοιπόν για το τί κάνανε (αν τα κάνανε) οι έλληνες εκεί που πηγαίνανε...και ήταν και ΝΟΜΙΜΟΙ οι περισσότεροι έτσι????
Πήγαιναν και στον Καναδά, στην Αυστραλία, στην Γερμανία, στην Ν.Αφρική κ.α.
Πουθενά ο Έλληνας μετανάστης δεν έγινε συνώνυμο του εγκλημστία.
Βέβαια κάποιοι θέλουν ντε και καλά να εξομοιώσουν τους 'Έλληνες μετανάστες του χθες με τους τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες της Ελλάδας του σήμερα, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να βρουν κάποιο άλλοθι για τον ανθελληνισμό τους....
β) Όσον αφορά τις ΗΠΑ τώρα. Καταρχήν δεν έχω υπόψη καμμία σχετική κοινωνιολογική-εγκληματολογική έρευνα που να αφορά τις ΗΠΑ των αρχών του 20ου αιώνα που να αποδεικνύει αυτό που λες.
γ) Οι ΗΠΑ ανέκαθεν είχαν υψηλούς δείκτες εγκληματικότητας, λόγω του εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου των πρώτων αποίκων. Συνεπώς δεν είναι παράδοξο για τις μεταναστευτικές ομάδες του 20ου αιώνα (τότε πήγαν στις ΗΠΑ οι περισσότεροι Έλληνες) να παρουσιάσουν αντίστοιχα φαινόμενα, καθώς εντάσσονταν σε μία κοινωνία υψηλής εγκληματικότητας .
Επαναλαμβάνω όμως ότι για τους Έλληνες των ΗΠΑ δεν έχω υπόψη μου σχετικές ενδείξεις.
δ) Ξεχνάς ότι οι ΗΠΑ των αρχών του 20ου αιώνα είχαν υιοθετήσει πολύ αυστηρούς νόμους για την μετανάστευση. Δεν ήταν διόλου ανεκτικοί προς τους μετανάστες. Ήταν η εποχή του απομονωτισμού των ΗΠΑ.
Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι αν μία εθνοτική μεταναστευτική ομάδα ταυτιζόταν με την τέλεση εγκλημάτων, τότε θα γινόντουσαν μαζικές απελάσεις που θα πήγαιναν σύννεφο. Κάτι τέτοιο με τους Έλληνες δεν έγινε.
- Mantam Froufrou
Δεν πειράζει έχουν άλλοι τις αποδείξεις... έγινε ένα καταπληκτικό ντοκυμαντέρ με δημοσιογρα΄φους αμερικάνους, ΓΡΑΠΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ απο αστυνομικές και δικαστικές υποθέσεις, και τί ποσοστο΄ήταν αυτό των Ελλήνων που κατηγορούνταν και καταδικάζονταν, άρθρα των εφημερίδων και περιοδικών της εποχής κτλ....Δεν πά να μην έχεις και καθόλου ένδειξη για την αμερική την ίδια! Εκεί ει΄ναι η Αμερική...ωραία το δικαιολόγησες πάντως...αντίστοιχα μπορεί εμέίς να παρασύρουμε τους αλβανούς δηλαδή? :PPPPβ) Όσον αφορά τις ΗΠΑ τώρα. Καταρχήν δεν έχω υπόψη καμμία σχετική κοινωνιολογική-εγκληματολογική έρευνα που να αφορά τις ΗΠΑ των αρχών του 20ου αιώνα που να αποδεικνύει αυτό που λες.
Επαναλαμβάνω όμως ότι για τους Έλληνες των ΗΠΑ δεν έχω υπόψη μου σχετικές ενδείξεις.
ΒΙΚΥ:
Να σου κάνω και την χάρη να πάρω το πόστ σου παράγραφο - παράγραφο, κι ο Θεός βοηθός:
Συμφωνούμε, αλλά μονο στα λόγια μου φαίνεται.Πέγκι, όταν αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση, καλό είναι να βλέπουμε και τις δύο όψεις κι όχι μόνο τη μία.
Συμφωνούμε στο να τους απελαύνουν, αλλά όχι για να μην πληρώνεις εσύ κι εγώ, αυτό δεν είναι επιχείρημα για μένα! Να τους απελαύνουμε γιατί εγκληματικά στοιχεία δεν πρέπει να έχουν θέση σε μία χώρα, κι όταν είναι άνθρωποι που δεν έχουν μεγαλώσει με τα δικά μας ήθη κι έθιμα είναι αρκετά πιο δύσκολο να 'επανενταχτούν' στην κοινωνία, γιατί πρόκειται για μία κοινωνία ήδη ξένη σ'αυτούς. Να τους απελαύνουμε λοιπόν προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να επανενταχτούν στον τόπο τους (ασχέτως αν εκεί είναι χειρότεροι απο μάς σ'αυτόν τον τομέα...δεν μπορούμε να φτιάξουμε και τν αλβανία τώρα, ακόμα δεν φτιάξαμε την χώρα μας). Έτσι κι αλλιώς είναι λάθος αυτό που λές εξαρχής, ακόμα και για τους έλληνες....δηλαδή αυτούς τους ανέχεσαι να τους πληρώνεις, επειδή δεν μπορείς να τους εξορίσεις? Πρέπει να επαναπροσδιορίσεις αυτό το πράγμα μέσα σου...η φυλάκιση έχει ή θα έπρεπε να έχει άλλο λόγο ύπαρξης σε μία κοινωνία!!!!!1/ Δε λέω ότι όλοι οι Ελληνες είναι αγγελούδια, αλλά στο φινάλε οι Ελληνες είναι στη χώρα τους κι αν παρανομήσουν θα πάνε στις ελληνικές φυλακές. Σήμερα οι ελληνικές φυλακές έχουν υπερκορεστεί από το αλλοδαπό στοιχείο, το οποίο έχει αυξήσει την εγκληματικότητα κατακόρυφα στην Ελλάδα, πράγμα που αν είσαι αντικειμενική δεν γίνεται να μην παραδεχτείς.
Και τον Ελληνα εγκληματία θα τον δεχτώ/ανεχτώ/φυλακίσω και την παραμονή του στο χοτέλ Κορυδαλέξ ή όπου αλλού θα την πληρώσω σαν Ελλην φορολογούμενος, γιατί εδώ είναι ο τόπος του, δε γίνεται να τον εξορίσουμε.
Γιατί και με ποια λογική θα πρέπει να ανεχτώ/δεχτώ/πληρώσω τη διαμονή του ΞΕΝΟΥ που έχει παρανομήσει στη χώρα, επειδή τα κωλοχανεία που λέγονται κυβερνήσεις δεν ελέγχουν ποιους και πόσους μπάζουν μέσα? Γιατί να μην τους απελαύνουν? Γιατί να δίνουν αφειδώς και τόσο εύκολα άδειες παραμονής?
Επίσης συμφωνώ να γίνεται σωστός έλεγχος. Αλλά επειδή μάλλον δεν έχεις βρεθεί στα αλβανικά σύνορα, δεν γίνεται να κάνουν έλεγχο πχ και να τους 'βασανίζουν' επίτηδες, έτσι? Να βλέπουμε είπαμε και τις ΄δυο όψεις... Στα αλβανικά σύνορα βγάζουν τ'απωθημένα τους οι φαντάροι μας (δεν ξέρω με τί εντολές, ούτε με νοιάζει) πάνω σε έγκυες, μάνες, γέρους κτλ, και στο τέλος εννοείται οτι αυτοί που περνάνε απο τα σύνορα είναι νόμιμοι, ή έχουν δικαίωμα (εμείς τους το δώσαμε ως κράτος) να περάσουν... ειάνι τουλάχιστον ΕΜΕΤΙΚΟ να βλέπεις τέτοια αντιμετώπιση απλών ανθρώπων που τους ανοίγεις την πόρτα, αλλά πρώτα τους βγάζεις την ψυχή και τους φτάνεις στα όρια της λιποθυμίας (έχω δεί και γυναίκα να λιποθυμάει απο την ζέστη στην ουρά, την ώρα που έπαιζε το πουλί του ο φαντάρος μας, για να μην πώ καμμιά πιο βαριά κουβέντα και γέλαγε....ο φαντάρος ελληναράς!) Συμφωνείς σ'αυτό? Καταλαβαίνεις τί έγραψα ή θα μου λές πάλι 'να μην έρχονται', 'να μην τους αφήνουμε' κτλ???? Καταλαβαίνεις ποιό κομμάτι συζητάω εδώ της όλης κατάστασης?Στο προηγούμενο εκ μεταφοράς ποστ μου είπα μεταξύ άλλων κάτι περί ελέγχου εισόδου, που ίσως να μην το διάβασες και το θεωρώ σημαντικό γι'αυτό και το ξαναβάζω:
"Η Νότιος Αφρική επί apartheit, πρόσεξε τι λέω, ΕΠΙ apartheit, που η απειλή των εξεγέρσεων ήταν δαμόκλειος σπάθη, με πληθυσμιακή αναλογία 1-7 λευκού-μαύρου, είναι σαφές ότι είχε μεγάλη και απόλυτη ανάγκη από λευκούς. Και πάλι όμως, τους πέρναγε από κρισάρα και μικροσκόπιο πριν μπουν μέσα. ‘Ηταν παρανοϊκές, απλά φασιστικές ή με τάσεις αυτοκτονίας εκείνες οι κυβερνήσεις που εφάρμοζαν τέτοια πολιτική αλήθεια, ή μήπως προνοούσαν για τους γηγενείς και την συνολική ευμάρεια του τόπου, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης όσων μεταναστών θα εισέρχονταν στη χώρα?"
Τί να σου πρωτοαπαντήσω τώρα? Σου απάντησα ήδη για την εγκληματικότητα και το 'σύνολο' των εγκληματικών Αλβανών που θυμίζει (τάλε κουάλε μιλάμε) την περίπτωση των Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική! Βγάλε τα συμπεράσματά σου μόνη σου!2/ Όταν μιλάς για αδικίες, να το κοιτάς συνολικά το θέμα και όχι μόνο απ'την πλευρά του μετανάστη. Αν ο μετανάστης έχει πρόβλημα επιβίωσης, το ίδιο έχει και μεγάλη πληθυσμιακή μερίδα του Ελληνα σήμερα, πράγμα που επίσης δε γίνεται ν'αντικρούσεις αν έχεις στοιχειώδη ενημέρωση/λογική και γνώση του τι γίνεται γύρω μας. Μην κρίνεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά εστιάζοντας σε κάποιους που μπορεί να αδικήθηκαν από εκμεταλλευτές. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν και αυτοί, αλλά αυτό δεν είναι παλλαϊκό χαρακτηριστικό, είναι ατομικό εκ του χαρακτήρα του καθένα ξεχωριστά. Δεν είμαστε σοβαροί όταν χαρακτηρίζουμε ολόκληρο λαό με τις αθλιότητες πέντε δέκα σαθρών ανθρώπων. Όταν όμως τα δείγματα γραφής μιας εθνότητας που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα (και φυσικά μειοψηφεί αριθμητικά στον πληθυσμό) κατάφεραν μέσα σε μια 20ετία να επιφέρουν τα ορατά αποτελέσματα της αύξησης της εγκληματικότητας, και των ΔΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ του κοινωνικού μας ιστού σήμερα με παράγοντες επικινδυνότητας που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν τους φανταζόμασταν παλιότερα δεν είναι καθόλου άτοπο να προσλαμβάνει η συγκεκριμένη εθνότητα κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, απ'τα οποία δεν αντιλέγω εξαιρούνται πολλοί. Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχουν οι στιγνοί εγκληματίες στους ξένους και ειδικότερα στους Αλβανούς. (εγώ δε φοβάμαι όπως τα ΜΜΕ να κατονομάσω την εθνότητα). Το "Αλβανός" έγινε ταμπού πια στα ΜΜΕ. Γιατί, φιλενάδα? Επειδή ξάφνου πάθαμε ομαδική παράκρουση και γίναμε... ρατσιστές? Κι αν ναι, τι στο διάολο μας έκανε άραγε ρατσιστές προς μια συγκεκριμένη εθνότητα? Οι φαντασιώσεις και η φαυλότητά μας? Ή μήπως το γεγονός ότι αυτοί οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ της εξουσίας άφησαν να μπει η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΕΣ στην Ελλάδα αδιαφορώντας για την προστασία και το στοιχειωδώς ανθρώπινο βιωτικό επίπεδο του Ελληνα πολίτη?
Επίσης όταν μιλάμε γι'αδικία, σου απαντώ, να μην το βλέπουμε μόνο απο την πλευρά του Έλληνα! Το οτι είναι το σπίτι μας εδώ δεν μας δίνει το δικαίωμα σε ανθρώπινο επίπεδο να αδικούμε κανέναν, αντίθετα, μας κάνει τρις χειρότερους, κι αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό λυπάμαι, αλλά πρέπει να κάνεις την υπέρβαση να το καταλάβεις (κάντο λιανά μέσω του παραδείγματός σου με το σπίτι, και μπορεί να βγάλεις άκρη).
Θές να σου πώ τί μας έκανε ρατσιστές ειδικά απέναντι στους αλβανούς?
Να σου πώ: εκτος απο τις αρχικές ορδές εγκληματιών που έφτασαν στην πατρίδα μας, που όντως ήταν τρομακτική η κατάσταση, πλέον, το να είσαι ρατσιστής με ένα αλβανάκι ας πούμε δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με την προ εικοσαετίας 'επίθεση', έτσι? Εγώ πιστεύω οτι φοβόμαστε, συνήθως αυτος είναι ο λόγος του ρατσισμού, και συνήθως ο φόβος είναι μήπως χάσεις την εξουσία που έχεις μέσα στον χώρο σου. Στην Αμερική μπορεί να μην μπορούν να φερθούν ρατσιστικά πιά στους έλληνες, αλλά υπάρχει μεγάλη αντιζηλία, ανάμεσα σε εθνότητες (εβραίοι, έλληνες κυρίως), γιατί στην αρχή την εξουσία την είχαν οι εβραίοι, και μετά έβαλαν χέρι (και πόδι) οι Έλληνες. Δεν είναι πιά 'εγκληματίες' οι Έλληνες της Αμερικής, αλλά παίζονται παιχνίδια σε άλλα επίπεδα πιά, εκτός που η Αμερική είναι διαφορετικλά δομημένη σαν κοινωνία.
Γι'αυτό βίκυ μου, στην Ελλαδίτσα μας, δεν ανέχονται να γίνονται σημαιοφόροι αλβανοί αριστούχοι μαθητές, με τί πρόσχημα? Θα σηκώσει ο αλβανός την ελληνική σημαία?? Γιατί όχι? Το καθεστώς δεν ε΄νιαι να σηκώνει την ελληνική σημαία ο αριστούχος μαθητής? Δεν σηκώνεται ως εθνικό σύμβολο, αποδίδεται φόρος τιμής στον αριστούχο μαθητή ο οποίος σεβάστηκε την (ελληνική) παιδεία και αρίστευσε σ'αυτήν! Δεν είναι ρατσιστικό αυτό λοιπόν? Στην Αμερική ή στην Γερμανία δεν θα απαιτούσαμε να έχουμε αυτή την τιμή οι Έλληνες που θα αριστεύαμε???
και υπάρχουν και πολλοί Αλβανοί σήμερα που σέβονται την χώρα μας, αλλά μα την Παναγία δεν θα σε πιστέψω αν μου πεις οτι όταν γνωρίζεις ή συναντάς κάποιον αλβανό το πρώτο που σου εντυπώνεται δεν είναι το "ειναι αλβανός" με όλα τα συνεπακόλουθα! Εγώ προσωπικά έζησα και τις ορδές των 'εγκληματιών' (κυρίως πορτοφολάδες ήταν, οι περισσότεροι δηλαδή), και τους οικογενειάρχες (απο επιλογή, γιατί δεν έκλεισα την πο΄ρτα μου σ'αυτούς) και είμαι πολύ χαρούμενη που δεν την έκλεισα.Δεν είμαι φυλετικά ρατσίστρια και το ξέρεις. Έχω αντικρούσει πολλούς φυλετιστές σε διαλόγους. Ούτε μπορεί κανεις να με πει εχθρό των μεταναστών και να σοβαρολογεί όταν είναι δεδομένο πως κι εγώ ως μετανάστρια έζησα/μεγάλωσα στην ξενητιά. Υπήρχαν όμως όρια, ήξερα τη θέση μου, ΣΕΒΟΜΟΥΝ τη χώρα που με φιλοξενούσε.
Ούτε εγώ είμαι ηλίθια για να λέω κάτι τέτοιο, ελπίζω ΚΑΠΟΤΕ να καταλάβεις τί λέω... Αυτό που ΑΠΑΙΤΩ όμως, είναι αυτούς τους ανθρώπους που τελικά ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ως κράτος αλλά και σε προσωπικό επίπεδο να χρησιμοποιούμε σε δουλειές, να τους φερόμαστε σωστά και ανθρώπινα και δίκαια. Αλλιώς να μην τους παίρνουμε σε δουλειές. Επίσης θα ήθελα να σταματήσω να βλέπω πόσο έτοιμοι είμαστε να θεωρήσουμε οτι κάποιο αδίκημα το έκανε αλβανός πρίν κάν πιάσουν τον δράστη ας πούμε...το πρώτο που ακούς σε ληστείς ας πούμε είναι: "αλλοδαπός ήταν, μάλλον αλβανός", έτσι ακριβώς έλεγαν και για τους έλληνςε μετανάστες στην αμερική λοιπόν, αλλά προσωπικά αμφιβάλλω οτι όλοι αυτοί οι έλληνες έκαναν συνέχεια ληστείες, βιασμούς και φονικά! Εσύ αμφιβάλλεις έστω και λίγο για το 'αλβανικό φαινόμενο'?Στα ελληνικά πράγματα και με τα δεδομένα που ήδη προανέφερα, δεν είμαι και ηλίθια να λέω στον καθένα προς χάριν του όρου "μετανάστης" ή των λογικών "θέλουν μια καλύτερη ζωή οι καημένοι κλπ", περάστε, καθίστε, σαν στο σπίτι σας, ληστέψτε μας, πηδήξτε ή βιάστε μας ξεφτιλίστε τη σημαία μας βοηθήστε μας σας παρακαλώ να μπούμε στη ζώνη της μιζέριας που επικρατεί στον πλανήτη και ευχαριστούμε πολύ!
Κι εγώ έχω φάει μπουνιά απο αλβανό πορτοφολά (την πρώτη ορδή)...και λοιπόν? Έχω κινδυνεύσει επίσης να με βιάσει ΕΛΛΗΝΑΣ, κι έχω φάει τα άπειρα κωλόχερα σε τρένα και λεοφωρεία απο ΕΛΛΗΝΕΣ, και λοιπόν? Όλοι οι έλληνες είναι βιαστές? Όλοι οι αλβανοί είναι ληστές? Αν δείς μία μέρα 'περιστατικών' σε ένα αστυνομικό τμήμα μόνο, θα καταλάβεις ποιοί κάνουν τα περισσότερα εγκλήματα και εις βάρος ποιών! Στα ΜΜΕ βέβαια φτάνουν (όπως πάντα) αυτά πυο μπορεί να προκαλέσουν την τηλεθέαση, να κρατήσουν λίγο τον θεατή παραπάνω δευτερόλεπτα στην οθόνη για να μην πατήσει το μαγικό κουμπάκι και αλλάξει κανάλι! Αν ακούσει για τον τάδε έλληνα που έκανε ληστεία, χέστηκε ο έλλην, το γυρνάει και βλέπει την μαρία την άσχημη. Αν ακούσει όμως για τον 'Αλλοδαπό", τον "¨αλβανό" τον Πακιστανό, θα κάνει ΝΑΑΑΑΑ ν'ακούσει παρακάτω...να δεί τί έκαναν ΠΑΛΙ όλοι αυτοί οι βρωμιάρηδες. Το ξέρεις οτι έχω δίκιο! Σου ξαναλέω, αν έχεις κανάν φίλο αστυνομικό, πιάστον να σου πεί στο περίπου τα περιστατικά μίας εβδομάδας!!! Να δείς τί φτάνει στα ΜΜΕ και γιατί!Τι να σου πω? Για μένα που'χω πέσει θύμα ΔΥΟ ληστειών, από βεβαιωμένα σεσημασμένα αλβανομπούμπουκα (εκ των αποτυπωμάτων που'βγαλε η σήμανση) ? Παρά το γεγονός ότι το'νιωσα στο πετσί μου από πρώτο χέρι που λένε, μου φαίνονται χαδάκια και πταισματάκια αυτές, μπροστά στα προαναφερθέντα ή άλλα που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται.
Μην μου λές για αυτονόητα τ΄ρα, γιατί τρελαίνομαι! Απο πού κι ως πού αυτονόητο ΕΘΝΙΚΑ το έγκλημα ή το μή έγκλημα ρε Βίκυ?????Δηλαδή ΠΟΣΑ τέτοια πρέπει να γίνουν για να στρέψεις το βλέμμα και στην ΑΔΙΚΙΑ που έχει υποστεί και υπόκειται ο Ελληνας εδώ πέρα? Αυτό το σκηνικό και άλλα παρεμφερή, πόσο πιθανό ήταν να είχαν προκληθεί από Ελληνα? Τα περιστατικά που καταδεικνύουν εγκληματικά "ανθρώπινες" (?) διαδρομές ΕΞΩ απ'τη φύση του Ελληνα (κατά την πλειοψηφία του λαού φυσικά) είναι ΑΝΑΡΡΙΘΜΗΤΑ και δε θα κάτσω εδώ για να στηρίξω το αυτονόητο, να τα αναφέρω όλα, γιατί το σεντόνι δε θα'φτανε, θα θέλαμε 12τομη εγκυκλοπαίδια.
Τί είναι αυτά που διαβάζω?????
Τί πάει να πεί εγκληματικά ανθρώπινες διαδρομές ΕΞΩ απο την φύση του Ελληνα? Δηλαδή εδώ δεν πέφτεις στην λούμπα που αρνείσαι η ίδια οτι πέφτεις, θεωρώντας οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ το έγκλημα, ενώ είναι στο αίμα του αλβανού ας πούμε????
Παναγία μουουουουουουυυυουυ......συγκρατούμαι.....
Μη μου λες λοιπόν για αδικημένους, κατατρεγμένους που ΕΜΕΙΣ τους αλλάξαμε τα φώτα! Μάλλον το αντίθετο συνέβη/συμβαίνει αν το δούμε αντικειμενικά κι αν προσμετρήσουμε τα περιστατικά ένα προς ένα. Και ξαναλέω, για να μη με αρχίσεις με περιπτώσεις Ελλήνων που έχουν κάνει κατάφορα εγκληματικές πράξεις, ότι δεν υποστηρίζω πως ΟΛΟΙ οι Ελληνες είναι αγγελάκια. Υποστηρίζω όμως πως δεν είναι στη φύση τους τέτοιου είδους εγκληματικότητα. Θα δεις εγκληματικότητα από παράφρονες όπως αυτή τη αγρινίου, έχουν διαπραχθεί και πλείστα όσα εγκλήματα για λόγους τιμής από Ελληνες, αλλά ΤΕΤΟΙΑ εγκληματικότητα, για μικροκλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, μαφίες, κυκλώματα πορνείας και τα ρέστα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, πώς να το κάνουμε δηλαδή!
ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....θα τρελαθώ...σοβαρά σου μιλάω...δεν τα διαβάζω αυτά...είμαι στην ζώνη του λυκόφωτος!!!!
ΒΙΚΥ, ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΝΤΙΣΝΕΥΛΑΝΤ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ???????? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ????? Δεν κατάλαβα? Υπάρχουην εγκλήματα δηλαδή που ανέχονται να κάνουν οι έλληνες κι εγκλήματα που δεν ανέχονται?
Αντε....συγκρατούμαι ξανά...γιατί αν πάρουμε μία μία τις περιπτώσεις, των ανθρώπων (αλβανών) που αδικήθηκαν απο έλληνες ΟΙΚΤΡΑ και δεν έκαναν τίποτα οι άνθρωποι, και τις συγκρίνεις με αυτούς που τελικά αντέδρασαν , ή έστω αυτούς που εγκλημάτισαν χωρίς προφανή λόγο, θα πείς οτι οι αλβανοί τελικά είναι ΆΓΙΟΙ!!!!! Άσε ρε Βίκυ, πήγαινε στα καφενεία στην Πελοπόννησο (στην Ηλεία ειδικά) να δείς πώς το περιφανεύονται κιόλας τα γομάρια οι δικοί μας...εδώ έχω οικογενειακό φίλο αστυνομικό των συνόρων (δεν θυμάμαι πώς τους λένε), και μας ε΄χιε κουφάνει με αυτά που έλεγε οτι κάνουν στους αλβανούς ρε...σε παρακαλώ δηλαδή... έχεις μείνει εσύ στις δύο επιθέσεις που σου έκαναν, και στις 100 που ακούς στις ειδήσεις κι έχεις βγάλει συμπέρασμα? Για τους έλληνες να βγάλεις συμπέρασμα πρώτα, αλλά αφού μιλήσεις με έλληνες που δεν ντρέπονται (είμαστε και αναίσχυντοι ως λαός!!!!) να πούν τί κάνουν σε πιο αδύναμους...
μία μία τις περιπτω΄σεις να τις πα΄ρουμε, αλλά όχι μόνο αυτά που βγάζουν όξω οι δημοσιογράφοι, ΟΣΑ ΞΕΡΟΥΜΕ Η ΚΑΘΕΜΙΑ...στο τέλος θα μετρήσουμε ποιός την έχει πιο μεγάλη...α, ξέχασα δεν χρειάζεται!
Μέχρι εδώ συμφωνώ, και ήδη συμφώνησα στις αντίστοιχες παραγράφους σου. Γενικώς στα λόγια τα γενικά δεν διαφωνούμε...στις λεπτομέρειες βγαίνει άλλο πράγμα κι εκεί εστιάζω! Όπως πχ παρακάτω:Θα στο πω με την αγαπημένη μου αντιστοίχιση Σπίτι-πατρίδα, οικογένεια-λαός μου. α/ Πρώτα κοιτάω ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ, να'ναι καλά το σπίτι μου, να'ναι χορτάτη η οικογένειά μου και ασφαλώς ως άνθρωπος απ'το περίσσευμά μου, θα δώσω και στον φουκαρά που είναι ΕΞΩ απ'το σπίτι μου να φάει αν πεινάει. β/ Αν μέλος της οικογένειάς μου κάνει ένα παράπτωμα μια στραβή, θα το τιμωρήσω, θα το μαλώσω, θα...θα..θα... αλλά δεν θα το διώξω απ'το σπίτι, γιατί δεν μπορώ, είναι μέλος της οικογένειάς μου. Αν έρθει όμως ένας ξένος στο σπίτι μου που θα τον ΦΙΛΟΞΕΝΩ και μου κάνει μια-δυο-τρεις-πέντε-δέκα στραβές, εξυπακούεται και λογικό είναι πως δε θα τον αντιμετωπίσω όπως το παιδί μου. Θα του πω, τέλος κύριε, πάρε δρόμο και γύρνα στο δικό σου σπίτι. Αυτό είναι στοιχείο αφιλοξενίας? Εσύ πώς θα τον αντιμετώπιζες? Διαφορετικά? Μη μου το πεις γιατί δεν θα σε πιστέψω!
Αν Βίκυ μου, προσφέρει τα ίδια (ή περισσότερα) απο το παιδί μου, θα έχει τα αντίστοιχα δικαιώματα. Οι αλβανοί ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, δεν κατάλαβα λοιπόν γιατί δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα! Απο την στιγμή που τους έχεις δεχτεί μέσα στο σπίτι σου, και τους βάζεις και πληρώνουν κιόλας, Ε ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Μ'ΕΣΕΝΑ! Πρόσεξε, γιατί έχεις και την τάση να μην τα διαβάζεις όλα τελικά, είπα "ΑΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ¨Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ", εντάξει? δεν μιλάμε για τους εγκληματίες κτλ για τους οποίους αναφέρθηκα πιο πάνω...Άρα, γιατί και με ποια λογική μου προτείνεις να αντιμετωπίζω το μετανάστη (ή και ΛΑΘΡΟμετανάστη) ως έχοντα τα ίδια προνόμια/δικαιώματα με το παιδί μου, το μέλος της δικής μου οικογένειας? Για να καταλάβω δηλαδή! Ποιο είδος ανθρωπιάς είναι αυτό που θα σε κάνει να κόπτεσαι για τον ξένο και ταυτόχρονα να αδιαφορείς για την οικογένειά σου?
Διαφωνείς σ'αυτό? Αν δεν γουστάρεις να του δώσεις τα ίδια δικαιώματα, τότε μην του παίρνεις λεφτά!
Προσπάθησα να σταθώ επι της ουσίας, αν και η ίδια μίλησες και είπες "αν πάρουμε μία-μία τις περιπτώσεις". Παρόλα αυτά, κρατήθηκα και δεν σου αράδιασα πραγματικά περιστατικά. άσε που μπορώ να σου φέρω αποδείξεις απο αστυνομικό που είναι και κατά των αλβανών!!!!Αν είναι ν'απαντήσεις σ'όλο αυτό το κατεβατό, απάντα μόνο στο "γιατί" που θέτω, όχι περιπτωσιολογικά αντικρούοντας με άλλα περιστατικά, και πλατιάζοντας επί περιστατικών, γιατί θα χάσουμε τη μπάλα. Επί της ουσίας στάσου αν θες, στα ερωτήματα μόνο που θέτω.
Ναι, έχεις δίκιο, και στην Ιταλία ντιρεκτίβες είναι....απλά εκεί τους βουλιάζουν, ενώ εμείς όχι (θέε μου, αν κάνουμε κι αυτό, θα πάω να γίνω ξέρω γω...Κουβανή!!!!!) Βίκυ, για την παγκόσμια λαθρομετανάστευση, φταίει η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, δεν τους κόφτει να διαλύσουν την Ελλάδα με τους αλβανούς ρε, τους κόφτει να διαλύσουν το σύνολο της ανθρωπότητας για να ελέγχουν όλο τον πληθυσμό... μιά και μιλάμε για συνομωσιολογίες, μην μου πείς οτι κι η 11/9 έγινε για την Ελλάδα??? Δεν βλε΄πεις οτι παίζει σχέδιο εξουσίας απο τους Αμερικάνους σε παγκόσμια κλίμακα? Δεν βλέπεις την πείνα που έχει πέσει στις χώρες της Αμερικής με τα βιοκαύσιμα κτλ...? Δεν ξημεροβραδιάζονται με την σκέψη της Ελλάδας Βίκυ, έχουν γενικότερα και πολυπλοκότερα σχέδια στο κεφάλι τους, αυτοί οι ανώμαλοι, και δυστυχώς την πληρώνει ΟΛΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ, ακόμα και οι ίδιοι οι Αμερικάνοι...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑ!!!!3/ Το άλλο ερώτημα είναι πάλι στην διατύπωσή του μονότονα επαναληπτικό: ΓΙΑΤΙ - τι, ποιος και ποια επίλαστη αβάσιμη-στεβλή έννοια ανθρωπιάς μας υποχρεώνει να υποστούμε μια εισαγόμενη εγκληματικότητα λες και δε φτάνει η υπαρκτή δική μας, επειδή ΞΑΦΝΟΥ έγινε παγκόσμιο φαινόμενο η μετανάστευση? Αυτό το ΞΑΦΝΟΥ δεν σε προβληματίζει εσένα? ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΟΥ? Τις προηγούμενες δεκαετίες θυμάσαι τέτοιο λεφούσι να μπαίνει στην Ελλάδα? Η απάντηση που μου δίδεται πάντα σ'αυτό είναι ότι κι άλλα κράτη έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Οπότε, επειδή το'χουν κι άλλες χώρες, κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο και το ανεχόμαστε κι εμείς... Έτσι είναι? Ή μήπως είναι ντιρεκτίβες που παίρνει η επαρχία της Ελλάδας (αυτή κι αν είναι τοπική αυτοδιοίκηση) απ'το πλανηταρχείο ή την κεντρική κυβέρνηση της ΕΕ, να κάνει τα στραβά μάτια και ν'αφήνει να μπαίνει μέσα ο κάθε πικραμένος? Συνωμοσιολογικό σενάριο? THINK AGAIN!
Μην μου αραδιάζεις αυτές τις χώρες ως...πρότυπα σωστής πολιτικής...γιατί σ'αυτές τις χώρες τρώνε ξύλο απο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ακόμα και νόμιμοι έλληνες, εντάξει?4/ Αλλά παραδόξως... στα πλαίσια αυτού του σεναρίου, κάποιες χώρες το πήραν αλλιώς: η Ολλανδία αντιδρά με πολύ σκληρά μέτρα. Η Γερμανία δε χαμπαριάζει όταν πρόκειται για κεκτημένα δικαιώματα και συμφέροντα των Γερμανών. Αυτά είναι δεδομένο στο μυαλό τους ότι πάντα ΠΡΟΕΧΟΥΝ και ορθώς! Η Ελβετία δεν έχει πρόβλημα, ελέγχει τις εισόδους. Τα καλά της Γαλλίας τα είδες νομίζω. Η Αγγλία χαιρέτα μου τον πλάτανο. Παλεύει να το ελέγξει αλλά είναι τρομερά δύσκολο με τα ανοίγματα που έκανε και έμπασε κι αυτή ένα κάρο, αλλά κι αυτή ακόμα ΕΧΕΙ στοιχειώδη μεταναστευτική πολιτική... Η Ιταλία δε χαμπαριάζει τι θα πει η κοινή γνώμη για ρατσισμούς και αηδίες, έστειλε πίσω μια αρμαθιά αλβανόπουλα τσαμπιά στοιβαγμένα σ'ένα καράβι αν θυμάσαι, απειλώντας πως θα τους βυθύσουν αν κάνουν τ'αστείο να πλησιάσουν, και τελικά τους φάγαμε εμείς στη μάπα. Οι δικοί μας κινούντες τα νήματα, εξαπέλυσαν ΜΜΕ και άλλους ταγούς, να επικαλούνται την ανθρωπιά μας, να λένε οτι οι Ελληνες είναι ξάφνου ρατσιστές, ή ότι δεν καταδέχονται τις "κατώτερες" δουλειές ΞΑΦΝΟΥ (τεράστιο ψέμα όταν πολλοί στον απελπισμένο αγώνα για επιβίωση θα έκαναν ο,τιδήποτε για να φέρνουν ψωμί στα παιδιά τους) και να κάνουν γαργάρα ένα σωρό αθλιότητες προς χάριν ...του ξένιου Δία που τον έχουμε καταντήσει μαλάκα, κερατά, ζημιωμένο, όλα τα'χει ο καημένος.
Άσε, ψάξε αλλού για πρότυπα!
Όσο για τον Ξένιο Δία, ασφαλώς και τον καταντήσαμε μαλάκα, αλλά πρώτα οι αρχαίοί ημών πρόγονοι, που προφανώς είχαν άμεση επικοινωνία με τον Δία, και τους είπε ο ίδιος να είναι καλοί με τους συμπέθερους και τους κουνιάδους, αλλά να φτύνουν όλους τους υπόλοιπους...ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΘΕΟΙ ΛΕΜΕ>>>>
Ο δικός μου Θεός που λές, αγαπάει όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως καταγωγής και αίματος, και θεωρεί παιδιά του όλα τα παιδιά του κόσμου, και συγγενείς όλη την ανθρωπότητα. Αν σε πειράζει αυτός ο Θεός, να τα πείς του Θεού αυτού, μην τα λές σ'εμένα! Όταν μου μιλάει (ο Θεός λέω) δεν μου λέει αγάπα μεν, αλλά, ούτε μου λέει φρόντισε τα παιδιά σου περισσότερο απο τα παιδιά του δίπλα, μου λέει ΣΚΕΤΟ το ΑΓΑΠΑ και ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
Στα υπόλοιπα έχω απαντήσει ήδη, και αν κάτι μου διέφυγε και θές σώνει και ντε απάντηση, να μου το επισημάνεις, γιατί κουράστηκα να γράφω κιόλας...ζαλίστηκα.... ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΣΤΟ ΕΚΑΝΑ, ΈΤΣΙ????
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Οικονομικό κόστος της μετανάστευσης:
• Το κόστος της εγκληματικότητας των μεταναστών
• Το κόστος των δικαστικών εξόδων των μεταναστών και της διαμονής στους στις φυλακές
• Το κόστος ανέγερσης και λειτουργίας των κέντρων φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών
• Το κόστος των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα που ασχολούνται με θέματα μεταναστών (μεταφραστές κλπ)
• Το κόστος του παραεμπορίου
• Το κόστος από την συμμετοχή των παιδιών των μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια)
• Το κόστος της υγειονομικής κάλυψης των μεταναστών
• Το κόστος των επιδομάτων και των βοηθημάτων προς (ή για) τους μετανάστες
• Το κόστος των διαφόρων προγραμμάτων «πολυπολιτισμικότητας», «αντιρατσισμού» και «διαπολιτισμικότητας»
• Η εκροή συναλλάγματος την οποία υφίσταται η χώρα από τα εμβάσματα των μεταναστών
Η αποτίμηση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση κόστους-οφέλους από την μετανάστευση, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει από καμμία μελέτη μέχρι σήμερα, καθώς οι μελετητές αναφέρονται κυρίως στα οφέλη αποφεύγοντας να εκτιμήσουν τα κόστη.
Η μελέτη της ΙΜΕΠΟ γράφει για την σχεδόν πλήρη ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Βεβαίως, η ενσωμάτωση είναι κάτι που αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα και βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, όχι μόνον οικονομικούς. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η διασφάλιση μόνιμης εργασίας καθώς και η απόκτηση ενός κοινωνικού περίγυρου αποτελούν μεν μία ένδειξη ενσωμάτωσης του μετανάστη στην ευρύτερη κοινωνία, αλλά η πραγματική ενσωμάτωση είναι θέμα εσωτερικό και ψυχολογικό και «δεικνύεται» από το κατά πόσον το όραμα των μεταναστών για την χώρα στην οποία ζουν συμπίπτει με το όραμα των γηγενών. Επιπλέον, η εμπειρία έχει δείξει ότι τα περισσότερα προβλήματα ενσωμάτωσης τα αντιμετωπίζει η δεύτερη γενιά μεταναστών και όχι η πρώτη.
Πάμε παρακάτω από την μελέτη του Ιωάννου Κολοβού:
Οι διαδικασίες (εκ των υστέρων) νομιμοποίησης των μεταναστών είναι διάτρητες και έχουν επανειλημμένως φαλκιδευθεί. Αρκεί να θυμηθούμε το πόρισμα του (τότε) Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος επεσήμανε ότι «κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρεται παραπάνω [1996-1997], ακόμη δε μέχρι και σήμερα, εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα από την πρώην Σοβιετική Ένωση μεγάλος αριθμός αλλοδαπών. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 150.000 περίπου μόνο από την Μόσχα» (11). Οι παράτυπες και διάτρητες διαδικασίες συνεχίζονται ακόμα και σήμερα όπως καταδεικνύουν τα περιστατικά με τα χιλιάδες πλαστά πιστοποιητικά υγείας που δίδονταν σε μετανάστες και οι αποκαλύψεις κυκλωμάτων τα οποία εμπορεύονται πλαστές βίζες προς την χώρα μας μέσω των προξενικών μας αρχών π.χ. στην Ουκρανία και στην Σερβία. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι όπως παραδέχθηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Γιάννης Σαρηγιαννίδης, η πλειονότητα των δικαιολογητικών που κατατίθενται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι παλιννοστούντες και αιτούνται την ελληνική ιθαγένεια είναι πλαστά.
Συνέπειες της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης:
Τα πράγματα δεν είναι ούτε τόσο απλά, ούτε τόσο ... ειδυλλιακά. Εξ’ αιτίας αυτών των πληθυσμιακών μεταβολών και του τρόπου με τον οποίον έγιναν «δημιουργούνται πλέον οι αντικειμενικές συνθήκες για μεγάλη κοινωνική αναστάτωση και συγκρούσεις. Είναι πρακτικά αδύνατον να αφομοιώσουν η ελληνική οικονομία και η κοινωνία τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών, λαθρομεταναστών, όταν τα βασικά χαρακτηριστικά της οικονομικής πολιτικής είναι η λιτότητα, η δημοσιονομική αυστηρότητα και η σχετική πτώση του ρυθμού ανάπτυξης», παρατηρεί ο Γιώργος Κύρτσος. Σύμφωνα με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή «σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα στάδιο συνύπαρξης μεταξύ του ημεδαπού πληθυσμού και των αλλοδαπών, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για ένταξη των μεταναστών στον κοινωνικό κορμό της χώρας».
Να και ένα βασικότατο συμπέρασμα για τους Μαρξιστές, παραπλήσια έχουν δημοσιευτεί και σε συνειδητοποιημένες εφημερίδες του αριστερού χώρου:
Σημαντική είναι και η παρατήρηση του διδάσκοντος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιάννη Βούλγαρη ότι «η εργατική τάξη έπαψε να είναι εθνικά ομοιογενής μετά την μαζική είσοδο μεταναστών. Διαμορφώθηκε έτσι μία νέα «τμηματοποίηση» της αγοράς εργασίας, με μειωμένη ταξική αλληλεγγύη, μιά και δεν στηρίζεται πλέον στην προϋπάρχουσα αλληλεγγύη της κοινής εθνικότητας, της κοινής «ιδιότητας του πολίτη» (citizenship) με τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα που την συνοδεύουν».
Συνεχίζουμε:
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Νίκος Φακιολάς προειδοποιεί ότι «αν τα πράγματα συνεχίσουν κατά αυτόν τον τρόπο, ο Αθηναίος πολίτης θα γίνει περισσότερο ατομιστής, εσωστρεφής και ξενοφοβικός. Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει συνοχή στον πληθυσμό λόγω των συνεχών μετακινήσεών του, όχι μόνο από πόλη σε πόλη, αλλά και από συνοικία σε συνοικία, γεγονός που συνεπικουρείται από την μεγάλη εισροή μεταναστών. Αυτό δεν βοηθάει στο να δημιουργούνται γειτονιές και αίσθημα αλληλεγγύης».
Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι στην ερώτηση «Έχουν συμβάλλει οι μετανάστες στη δημιουργία μίας πιο ανοιχτής κοινωνίας στη χώρα μας;» οι Έλληνες απάντησαν «λίγο/καθόλου» σε ποσοστό 69% ενώ «αρκετά/πολύ» απάντησε το 30% ενώ στην ερώτηση «Η μετανάστευση αλλοδαπών στη χώρα μας ωφελεί την Ελλάδα;» το 77% των Ελλήνων απάντησε «λίγο/καθόλου» ενώ «αρκετά/πολύ» απάντησε μόλις το 22%.
Ενδεικτικά για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο μέλλον όταν οι αλλοδαποί θα ανταγωνίζονται ακόμα περισσότερο τους Έλληνες σε κοινωνικές παροχές, επιδόματα, χρηματοδοτήσεις και μοριοδοτήσεις ήταν τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όταν έγινε η κλήρωση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για την παραχώρηση των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες. Όταν τα επώνυμα των κληρωθέντων δεν ήταν Ελληνικά οι κληρωθέντες αποδοκιμάζονταν από το πλήθος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ρεπορτάζ εφημερίδας «σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι «διαφωνούντες» και αποδοκιμάζοντες κάθε φορά που έβγαινε από την κληρωτίδα το όνομα αλλοδαπού εργαζομένου. Οι πιό ισχυρές φωνές ακούστηκαν όταν κληρώθηκαν δύο αλλοδαποί συνεχόμενα και ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Πουλημένοι», «Δώστα τα σπίτια σε Έλληνες» κ.λπ.»
Εντάσεις μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών γονέων σημειώνονται και κατά την διεκδίκηση θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του έχουν γίνει δεκτά 5.148 παιδιά ως 4 ετών, εκ των οποίων τα 1.609 (το 31,25%) έχουν γονείς αλλοδαπούς. Ο Δήμος Αθηναίων έχει δεχθεί πολλές επιστολές διαμαρτυρίας από γονείς-δημότες οι οποίοι, παρά τα χαμηλά εισοδήματά τους, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση για τα παιδιά τους. Αυτό συμβαίνει σε κάποιο βαθμό γιατί ένα από τα κριτήρια επιλογής είναι και η οικονομική κατάσταση των γονέων των νηπίων. Όμως, ενώ η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων αποτυπώνεται στην φορολογική δήλωση την οποία υποβάλουν μαζί με την αίτηση εγγραφής του νηπίου, η οικονομική κατάσταση των αλλοδαπών είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με ακρίβεια αφού πολλοί εργάζονται ανασφάλιστοι ή έχουν εισοδήματα που δεν καταγράφονται. Έτσι, οι αλλοδαποί γονείς εμφανίζονται σε αρκετές περιπτώσεις ως περισσότερο χαμηλόμισθοι από ότι είναι στην πραγματικότητα και παίρνουν τις θέσεις.
Ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Howard της Ουάσιγκτoν Νικόλαος Σταύρου προειδοποιεί ότι η υπονόμευση της ελληνικής εθνικής ομοιογένειας εντάσσεται σε ευρύτερο αμερικανικό σχέδιο τεμαχισμού των Βαλκανίων ενώ υπογραμμίζει ότι «οι Αλβανοί μετανάστες έχουν υπερβεί κατά πολύ τα όρια της «φιλοξενίας» και έχουν ιδρύσει την Ομοσπονδία Αλβανικών Ομίλων Δυτικής (ελληνικής) Μακεδονίας με σκοπό την «προώθηση και προάσπιση των συμφερόντων τους»». Κατά τον διατελέσαντα σύμβουλο του Ανδρέα Παπανδρέου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής Περικλή Νεάρχου υπάρχει αλλαγή της πολιτικής της χώρας. Όπως σημειώνει «είναι φανερό ότι για ορισμένους η λαθρομετανάστευση είναι αναπόσπαστο μέρος της προωθούμενης παγκοσμιοποίησης και της «πολυπολιτισμικής» μεταλλάξεως των εθνικών κρατών, που είναι η ιδεολογική εκδοχή της. Το γεγονός ότι το μέγα αυτό θέμα της λαθρομεταναστεύσεως μένει ουσιαστικά εκτός ημερησίας διατάξεως και πραγματικής συζητήσεως στις εκλογές δεν είναι τυχαίο και συμπτωματικό. Είναι, δυστυχώς μέρος μίας πολιτικής που συγχέεται με τα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης. Το θέμα όμως αυτό απειλεί, με τη δυναμική και την προοπτική του, την ίδια την εθνική υπόσταση του ελληνικού κράτους. Οι πολιτικές ηγεσίες έχουν γι’ αυτό τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, στην ιστορία του και στο εθνικό του μέλλον».
Βλέπει λοιπόν κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα.
Τέλος να ενημερώσω ότι οι Έλληνες των ΗΠΑ κατέχουν τις περισσότερες πανεπιστημιακές έδρες αναλογικά του πληθυσμού των σε αυτή την χώρα. Να μην ξεχάσουμε στον Σταμάτη Κριμιζή τον εγκέφαλο της ΝΑΣΑ, τον χειρουργό Τζάκη και πολλούς άλλους. Κομμάτι περίεργο για τους άξεστους κλέφτες της επινόησης των "μικροβίων" που λυμαίνονται την ελληνική δημοσιογραφία. Να επισημάνω επίσης ότι και οι Αλβανοί έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από τις αρχές του 20ου, αλλά έως τις ημέρες μας είναι ανύπαρκτοι σε οποιονδήποτε τομέα.
• Το κόστος της εγκληματικότητας των μεταναστών
• Το κόστος των δικαστικών εξόδων των μεταναστών και της διαμονής στους στις φυλακές
• Το κόστος ανέγερσης και λειτουργίας των κέντρων φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών
• Το κόστος των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα που ασχολούνται με θέματα μεταναστών (μεταφραστές κλπ)
• Το κόστος του παραεμπορίου
• Το κόστος από την συμμετοχή των παιδιών των μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, πανεπιστήμια)
• Το κόστος της υγειονομικής κάλυψης των μεταναστών
• Το κόστος των επιδομάτων και των βοηθημάτων προς (ή για) τους μετανάστες
• Το κόστος των διαφόρων προγραμμάτων «πολυπολιτισμικότητας», «αντιρατσισμού» και «διαπολιτισμικότητας»
• Η εκροή συναλλάγματος την οποία υφίσταται η χώρα από τα εμβάσματα των μεταναστών
Η αποτίμηση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση κόστους-οφέλους από την μετανάστευση, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει από καμμία μελέτη μέχρι σήμερα, καθώς οι μελετητές αναφέρονται κυρίως στα οφέλη αποφεύγοντας να εκτιμήσουν τα κόστη.
Η μελέτη της ΙΜΕΠΟ γράφει για την σχεδόν πλήρη ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία. Βεβαίως, η ενσωμάτωση είναι κάτι που αποδεικνύεται μακροπρόθεσμα και βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, όχι μόνον οικονομικούς. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η διασφάλιση μόνιμης εργασίας καθώς και η απόκτηση ενός κοινωνικού περίγυρου αποτελούν μεν μία ένδειξη ενσωμάτωσης του μετανάστη στην ευρύτερη κοινωνία, αλλά η πραγματική ενσωμάτωση είναι θέμα εσωτερικό και ψυχολογικό και «δεικνύεται» από το κατά πόσον το όραμα των μεταναστών για την χώρα στην οποία ζουν συμπίπτει με το όραμα των γηγενών. Επιπλέον, η εμπειρία έχει δείξει ότι τα περισσότερα προβλήματα ενσωμάτωσης τα αντιμετωπίζει η δεύτερη γενιά μεταναστών και όχι η πρώτη.
Πάμε παρακάτω από την μελέτη του Ιωάννου Κολοβού:
Οι διαδικασίες (εκ των υστέρων) νομιμοποίησης των μεταναστών είναι διάτρητες και έχουν επανειλημμένως φαλκιδευθεί. Αρκεί να θυμηθούμε το πόρισμα του (τότε) Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου ο οποίος επεσήμανε ότι «κατά το χρονικό διάστημα που αναφέρεται παραπάνω [1996-1997], ακόμη δε μέχρι και σήμερα, εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα από την πρώην Σοβιετική Ένωση μεγάλος αριθμός αλλοδαπών. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 150.000 περίπου μόνο από την Μόσχα» (11). Οι παράτυπες και διάτρητες διαδικασίες συνεχίζονται ακόμα και σήμερα όπως καταδεικνύουν τα περιστατικά με τα χιλιάδες πλαστά πιστοποιητικά υγείας που δίδονταν σε μετανάστες και οι αποκαλύψεις κυκλωμάτων τα οποία εμπορεύονται πλαστές βίζες προς την χώρα μας μέσω των προξενικών μας αρχών π.χ. στην Ουκρανία και στην Σερβία. Ενδεικτικά αξίζει να αναφερθεί ότι όπως παραδέχθηκε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Γιάννης Σαρηγιαννίδης, η πλειονότητα των δικαιολογητικών που κατατίθενται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι παλιννοστούντες και αιτούνται την ελληνική ιθαγένεια είναι πλαστά.
Συνέπειες της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης:
Τα πράγματα δεν είναι ούτε τόσο απλά, ούτε τόσο ... ειδυλλιακά. Εξ’ αιτίας αυτών των πληθυσμιακών μεταβολών και του τρόπου με τον οποίον έγιναν «δημιουργούνται πλέον οι αντικειμενικές συνθήκες για μεγάλη κοινωνική αναστάτωση και συγκρούσεις. Είναι πρακτικά αδύνατον να αφομοιώσουν η ελληνική οικονομία και η κοινωνία τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών, λαθρομεταναστών, όταν τα βασικά χαρακτηριστικά της οικονομικής πολιτικής είναι η λιτότητα, η δημοσιονομική αυστηρότητα και η σχετική πτώση του ρυθμού ανάπτυξης», παρατηρεί ο Γιώργος Κύρτσος. Σύμφωνα με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή «σήμερα, βρισκόμαστε σε ένα στάδιο συνύπαρξης μεταξύ του ημεδαπού πληθυσμού και των αλλοδαπών, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για ένταξη των μεταναστών στον κοινωνικό κορμό της χώρας».
Να και ένα βασικότατο συμπέρασμα για τους Μαρξιστές, παραπλήσια έχουν δημοσιευτεί και σε συνειδητοποιημένες εφημερίδες του αριστερού χώρου:
Σημαντική είναι και η παρατήρηση του διδάσκοντος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιάννη Βούλγαρη ότι «η εργατική τάξη έπαψε να είναι εθνικά ομοιογενής μετά την μαζική είσοδο μεταναστών. Διαμορφώθηκε έτσι μία νέα «τμηματοποίηση» της αγοράς εργασίας, με μειωμένη ταξική αλληλεγγύη, μιά και δεν στηρίζεται πλέον στην προϋπάρχουσα αλληλεγγύη της κοινής εθνικότητας, της κοινής «ιδιότητας του πολίτη» (citizenship) με τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα που την συνοδεύουν».
Συνεχίζουμε:
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Νίκος Φακιολάς προειδοποιεί ότι «αν τα πράγματα συνεχίσουν κατά αυτόν τον τρόπο, ο Αθηναίος πολίτης θα γίνει περισσότερο ατομιστής, εσωστρεφής και ξενοφοβικός. Κι αυτό, γιατί δεν υπάρχει συνοχή στον πληθυσμό λόγω των συνεχών μετακινήσεών του, όχι μόνο από πόλη σε πόλη, αλλά και από συνοικία σε συνοικία, γεγονός που συνεπικουρείται από την μεγάλη εισροή μεταναστών. Αυτό δεν βοηθάει στο να δημιουργούνται γειτονιές και αίσθημα αλληλεγγύης».
Αξίζει χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι στην ερώτηση «Έχουν συμβάλλει οι μετανάστες στη δημιουργία μίας πιο ανοιχτής κοινωνίας στη χώρα μας;» οι Έλληνες απάντησαν «λίγο/καθόλου» σε ποσοστό 69% ενώ «αρκετά/πολύ» απάντησε το 30% ενώ στην ερώτηση «Η μετανάστευση αλλοδαπών στη χώρα μας ωφελεί την Ελλάδα;» το 77% των Ελλήνων απάντησε «λίγο/καθόλου» ενώ «αρκετά/πολύ» απάντησε μόλις το 22%.
Ενδεικτικά για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο μέλλον όταν οι αλλοδαποί θα ανταγωνίζονται ακόμα περισσότερο τους Έλληνες σε κοινωνικές παροχές, επιδόματα, χρηματοδοτήσεις και μοριοδοτήσεις ήταν τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όταν έγινε η κλήρωση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για την παραχώρηση των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες. Όταν τα επώνυμα των κληρωθέντων δεν ήταν Ελληνικά οι κληρωθέντες αποδοκιμάζονταν από το πλήθος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ρεπορτάζ εφημερίδας «σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι «διαφωνούντες» και αποδοκιμάζοντες κάθε φορά που έβγαινε από την κληρωτίδα το όνομα αλλοδαπού εργαζομένου. Οι πιό ισχυρές φωνές ακούστηκαν όταν κληρώθηκαν δύο αλλοδαποί συνεχόμενα και ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Πουλημένοι», «Δώστα τα σπίτια σε Έλληνες» κ.λπ.»
Εντάσεις μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών γονέων σημειώνονται και κατά την διεκδίκηση θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του έχουν γίνει δεκτά 5.148 παιδιά ως 4 ετών, εκ των οποίων τα 1.609 (το 31,25%) έχουν γονείς αλλοδαπούς. Ο Δήμος Αθηναίων έχει δεχθεί πολλές επιστολές διαμαρτυρίας από γονείς-δημότες οι οποίοι, παρά τα χαμηλά εισοδήματά τους, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση για τα παιδιά τους. Αυτό συμβαίνει σε κάποιο βαθμό γιατί ένα από τα κριτήρια επιλογής είναι και η οικονομική κατάσταση των γονέων των νηπίων. Όμως, ενώ η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων αποτυπώνεται στην φορολογική δήλωση την οποία υποβάλουν μαζί με την αίτηση εγγραφής του νηπίου, η οικονομική κατάσταση των αλλοδαπών είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με ακρίβεια αφού πολλοί εργάζονται ανασφάλιστοι ή έχουν εισοδήματα που δεν καταγράφονται. Έτσι, οι αλλοδαποί γονείς εμφανίζονται σε αρκετές περιπτώσεις ως περισσότερο χαμηλόμισθοι από ότι είναι στην πραγματικότητα και παίρνουν τις θέσεις.
Ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Howard της Ουάσιγκτoν Νικόλαος Σταύρου προειδοποιεί ότι η υπονόμευση της ελληνικής εθνικής ομοιογένειας εντάσσεται σε ευρύτερο αμερικανικό σχέδιο τεμαχισμού των Βαλκανίων ενώ υπογραμμίζει ότι «οι Αλβανοί μετανάστες έχουν υπερβεί κατά πολύ τα όρια της «φιλοξενίας» και έχουν ιδρύσει την Ομοσπονδία Αλβανικών Ομίλων Δυτικής (ελληνικής) Μακεδονίας με σκοπό την «προώθηση και προάσπιση των συμφερόντων τους»». Κατά τον διατελέσαντα σύμβουλο του Ανδρέα Παπανδρέου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής Περικλή Νεάρχου υπάρχει αλλαγή της πολιτικής της χώρας. Όπως σημειώνει «είναι φανερό ότι για ορισμένους η λαθρομετανάστευση είναι αναπόσπαστο μέρος της προωθούμενης παγκοσμιοποίησης και της «πολυπολιτισμικής» μεταλλάξεως των εθνικών κρατών, που είναι η ιδεολογική εκδοχή της. Το γεγονός ότι το μέγα αυτό θέμα της λαθρομεταναστεύσεως μένει ουσιαστικά εκτός ημερησίας διατάξεως και πραγματικής συζητήσεως στις εκλογές δεν είναι τυχαίο και συμπτωματικό. Είναι, δυστυχώς μέρος μίας πολιτικής που συγχέεται με τα ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης. Το θέμα όμως αυτό απειλεί, με τη δυναμική και την προοπτική του, την ίδια την εθνική υπόσταση του ελληνικού κράτους. Οι πολιτικές ηγεσίες έχουν γι’ αυτό τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, στην ιστορία του και στο εθνικό του μέλλον».
Βλέπει λοιπόν κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου ρόδινα.
Τέλος να ενημερώσω ότι οι Έλληνες των ΗΠΑ κατέχουν τις περισσότερες πανεπιστημιακές έδρες αναλογικά του πληθυσμού των σε αυτή την χώρα. Να μην ξεχάσουμε στον Σταμάτη Κριμιζή τον εγκέφαλο της ΝΑΣΑ, τον χειρουργό Τζάκη και πολλούς άλλους. Κομμάτι περίεργο για τους άξεστους κλέφτες της επινόησης των "μικροβίων" που λυμαίνονται την ελληνική δημοσιογραφία. Να επισημάνω επίσης ότι και οι Αλβανοί έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από τις αρχές του 20ου, αλλά έως τις ημέρες μας είναι ανύπαρκτοι σε οποιονδήποτε τομέα.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- Clairvoyant
- Aνενεργός χρήστης
Παγωνίτσα διάβασα το σεντόνι σου (και τις δαντελίτσες, όλο σου λέω).......
YOU ROCK !! Συμφωνώ και προσυπογράφω , αμα θες εχω και σφραγίδα, να βάλω?
Υ.Γ. 16-18/5 θα είστε εκεί? Θέλω καφε παρέα με τον σύντροφο Λουξ
YOU ROCK !! Συμφωνώ και προσυπογράφω , αμα θες εχω και σφραγίδα, να βάλω?
Υ.Γ. 16-18/5 θα είστε εκεί? Θέλω καφε παρέα με τον σύντροφο Λουξ
Ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό....
- Mantam Froufrou
έλα εσύ, και θα φροντίσουμε να είμαστε!!Υ.Γ. 16-18/5 θα είστε εκεί? Θέλω καφε παρέα με τον σύντροφο Λουξ
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
+1 σε Παγώνα και sulphur. Ευτυχώς που υπάρχετε, παίδες (και Φίφης και Κλαιρ και Τέο), γιατί είχα αρχίσει ν' ανησυχώ ότι ο Χίτλερ ζει...
Καταλαβαίνετε ότι κάνετε ό,τι ΑΚΡΙΒΩΣ έκανε κι αυτός, ε; Αν και για κάποιους αυτό αποτελεί ύψιστη τιμή και μόλις το διαβάσουν θα πάρουν τρεις πόντους περηφάνειας...
Καταλαβαίνετε ότι κάνετε ό,τι ΑΚΡΙΒΩΣ έκανε κι αυτός, ε; Αν και για κάποιους αυτό αποτελεί ύψιστη τιμή και μόλις το διαβάσουν θα πάρουν τρεις πόντους περηφάνειας...
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Σωστός ο Σταυραετός.
Αν και δεν υπάρχει πιθανότητα να πάρει απάντηση, παρά μόνο ανούσια ευχολόγια, ψευτοανθρωπιστικά κηρύγματα που αρχίζουν και τελειώνουν στο πληκτρολόγιο γιατί η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, αναπόδεικτες κωμικοτραγικές προσπάθειες ταύτισης των Ελλήνων μεταναστών με τους ξένους λαθρομετανάστες, και ολίγον από αντιφασισμό που είναι σαν την κόκα κόλα αφού πάει με όλα...
Αν αφαιρεθούν όλα τα παραπάνω, τότε η φιλο-λαθρομεταναστευτική φρασεολογία σχολάει και μας αφήνει γεια...
Κοινώς, τρία πουλάκια κάθονται..
Αν και δεν υπάρχει πιθανότητα να πάρει απάντηση, παρά μόνο ανούσια ευχολόγια, ψευτοανθρωπιστικά κηρύγματα που αρχίζουν και τελειώνουν στο πληκτρολόγιο γιατί η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, αναπόδεικτες κωμικοτραγικές προσπάθειες ταύτισης των Ελλήνων μεταναστών με τους ξένους λαθρομετανάστες, και ολίγον από αντιφασισμό που είναι σαν την κόκα κόλα αφού πάει με όλα...
Αν αφαιρεθούν όλα τα παραπάνω, τότε η φιλο-λαθρομεταναστευτική φρασεολογία σχολάει και μας αφήνει γεια...
Κοινώς, τρία πουλάκια κάθονται..