Φράουλες και αίμα....
- Lionheart
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Φύλο: Άνδρας
Re: Φράουλες και αίμα....
Indeed.
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Γυναίκα
Δεν μίλησα γι'αυτού του ει΄δους την φιλοξενία Βίκυ μου, και σίγουρα φιλόξενος δεν είναι αυτός που είναι κύριος και κυρία όταν έχει μουσαφιρέους και τους 'φιλοξενεί' με την καρδιά του. Η φιλοξενία είναι ΑΡΕΤΗ, που ελάχιστοι άνθρωποι (και έλληνες ανάμεσά τους) την έχουμε. Λυπάμαι που δεν το βλέπεις, και συγγνώμη που νομίζεις οτι έχω κάτι ειδικά ενάντια στους Έλληνες... Είναι επειδή ΓΟΥΣΤΑΡΩ να είμαι ελληνίδα και ΑΠΑΙΤΩ απο τους Έλληνες και την Ελλάδα να είναι αντάξιοι του ονόματος και της ιστορίας οπυ φέρουν, κατάλαβες? Δεν θα τους χαριστώ λοιπόν, ίσα ίσα, θα είμαι πιο αυστηρή απέναντί τους. Αυτό δεν το κατάλαβες, αλλά ελπίζω οτι θα το καταλάβεις τώρα...Γιατί σκέψου, έχεις πρόβλημα και ωρύεσαι όταν λέμε ρατσιστές τους εθνικιστές, αλλά κάνεις το ίδιο πράγμα στην ουσία: επειδή δεν δεχόμαστε οτι είμαστε άγγελοι οι έλληνες, σημαίνει ξαφνικά οτι είμαστε ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ?Η μάνα σου, εσύ, οι δικοί σου όταν φιλοξενείτε μουσαφείρη στο σπίτι σας νιώθετε έτσι δηλαδή? Ε, μη χέσω, εγώ δε νιώθω έτσι.Όταν φιλοξενώ κάποιον, τον φιλοξενώ με την καλή μου την καρδιά, δε νιώθω ούτε ανώτερος, ούτε κατώτερος ούτε τίποτα.
Κι εδώ έρχεσαι στα λόγια μου βεβαίως βεβαίως... η γιαγιά μου ξέρεις που ΠΕΙΝΑΓΕ πάντα έδινε απο το φαί των παιδιών της στους ανθρώπους που έρχονταν στο σπίτι της, και πάντα κοιμόταν αυτή αγκαλιά με τα παιδιά της για να κοιμηθεί ο μουσαφίρης σαν άρχοντας! Ο φιλόξενος άνθρωπος, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν είναι λιγο΄τερο φιλόξενος σε δύσκολες καταστάσεις, και περισσο΄τερο σε εύκολες...ήταν φυσικό επόμενο να αντιδράσουν έτσι πολλοί άνθρωποι- αυτό ΠΑΛΙ δεν ανάγεται στον ρατσισμό. Το αποδίδω σε αφιλοξενία ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ που ήδη ήταν δύσκολες για όλους τότε.
Έχει και παραέχει, γιατί για την φιλοξενία μιλάγαμε...η φιλοξενία δεν ισχύει σε ομόαιμούς σου δηλαδή??? Εσάς μπορεί να σας έλεγαν άρχοντες βίκυ μου στον Πειραιά, πάντως τους οικογενειακούς μας φίλους τους έλεγαν αλλιώς, και το έχουν ΑΚΟΜΑ και τώρα παράπονο, που στην ουσία δεν έζησαν και τόσα πολλά, όσα η μάνα τους η συγχωρεμένη! Κι όμως, ακόμα το λένε ρε σύ..πώς τους αντιμετώπισε ο κόσμος...όσο για την Ν.Ιωνία και τα συναφή...ΕΞΟΡΙΑ ήταν στην ουσία..η Ν.Ιωνία είχε αλεπούδες μέχρι πρίν 17 χρόνια που πήγα εγώ...τί μου λές τώρα? Τους μάζωξαν η ελληνική κυβέρνηση ομαδικώς, ακριβώς επειδή είχαν λερωμένην την φωλιά τους (η κυβέρνηση)...αυτό έλειπε να τους πετάξει και στον δρο΄μο, που σχεδο΄ν το έκαναν δηλαδή...Κατ'αρχάς μιλάς για άλλες εποχές, και μιλάς για ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και συνέλληνες, όχι για μετανάστες/λαθρομετανάστες που είναι αλλοδαποί. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ??
Τέλος πάντων.
Μιά χαρά το ξέρω, και στο έχω ξαναπεί, μόνο που αυτοί οι εγκληματίες ήρθαν στην ΑΡΧΗ! μετά, και τώρα πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται είναι οικογενειαρχες που προσπαθούν να καλυτερεύσουν την ζωή τους! Αλλά εμείς επιμένουμε να βλέπουμε σε ΚΑΘΕ αλβανό έναν εγκληματία, ακόμα κι όταν βλέπουμε τα παιδιά τους... μίλα με κανάν γονιό στα δημοτικά, να δείς τί γνώμη έχουν για τα αλβανάκια, μίλα με τα αλβανάκια που δεν μπορούν εύκολα να κάνουν φίλους, γιατί τα κοροιδεύουν τα περισσότερα σκατόπαιδα, διάβασε κανά βιβλίο που μοιράζουν στους καθηγητές, για το πώς πρέπει ν'αντιμετωπίσεις έναν γονιό που έχει αντίρρηση να κάτσει το παιδί του ρε με αλβανάκι στην τάξη!!!! ΔΗΛΑΔΗ...το ΜΗ ΠΤΥΕΤΕ, το θυμάσαι, στα νοσοκομεία/?? Εκεί έχουμε καταντήσει!!!!Ρε φιλενάδα Ανοίξανε κι οι φυλακές, και ήρθαν στην Ελλάδα και ΟΛΑ τα μπουμπούκια! ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?
Περίεργη η έλλειψη ενημέρωσης που βλέπω ξάφνου...
Ασφαλώς και αυξήθηκε η εγκληματικότητα, αλλά είναι αστείο γιατί στις περισσότερες 'συμμορίες' οι αρχηγοί είναι ΕΛΛΗΝΕΣ! Κι αυτό αποδεδειγμένο...ο πατέρας μου μου τα έλεγε! Και κούναγε το κεφάλι του ο καυμένος με την κατάντια μας!!!!Αυξήθηκε ή δεν αυξήθηκε η εγκληματικότητα ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ στην Ελλάδα όταν μπουκάρισαν Αλβανοί ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ (αλλά και άλλες μαφίες- ρουμάνοι, ρώσοι κλπ) Ναι ή όχι? Αν πεις όχι, τότε μου βγάζεις επιλεκτικότατη μνήμη και οπτική πραγμάτων, οπότε δε γίνεται να συζητήσουμε καθόλου επ'αυτού.
Κι εδώ κάνεις τραγικό λάθος, γιατί δεν είμαι ΚΑΘΕΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ, είμαι ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΤΑ του κάθε υπανθρώπου που εκμεταλλεύεται την δυστυχία του άλλου. Θα μπορούσαν να είναι έλληνες στην θέση των αλβανών και αλβανοί στην θέση των ελλήνων, τα ίδια ακριβώς θα έλεγα! Δεν έχεις καταλάβει οτι δεν με νοιάζει τί αίμα και τί εθνικότητα ε΄χει ο καθένας? Με νοιάζουν μόνο τα έργα του. Και τα έργα αυτών των ανθρώπων Βίκυ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ! Ξέρεις ρε τί είναι να πηγαίνεις σε ξένη χώρα, να δουλεύεις σαν το σκυλί στα χωράφια, και να μην σε πληρώνει το αφεντικό σου για μήνες ολόκληρους, να σε απειλεί οτι θα σε καταγγείλει στην αστυνομία, να σε σπάει και στο ξύλο, και στο τέλος να σε στέλνει πίσω και στην Αλβανία???Αυτή η τοπθέτηση-ανάθεμα μου έκανε σαφές ότι είσαι ΚΑΘΕΤΑ υπερ του Αλβανού και όλων των άλλων ξένων, ενώ ταυτόχρονα οι Ελληνες για σένα είναι συλληβδην οι σαθρά μιάσματα του αισχίστου είδους, τα γαμωκαθάρματα του κερατά τα άξια περιφρόνησης υπανθρωπάρια, οπότε τους έχεις στη μούτζα και στο χέσιμο. Βέβαια δεν ξέρω αν κατάλαβες πως μιλώντας έτσι για τους Ελληνες, συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου. Εκτός αν αποποιείσαι και της Ελληνικότητάς σου.
σε ξαναρωτάω: ΤΟ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙΣ ΑΥΤΟ? Αυτά τα καθίκια που το έκαναν, είναι ΕΛΛΗΝΕΣ για σένα???? Εϊναι φιλόξενοι μη χέσω!?? ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΡΕ???? Να την χέσω την φιλοξενία, εδώ μιλάμε για δίκιο!!!
Ναι και οι αλβανοί και οι πακιστανοί, σαν τους άλλους που τους κορόιδευε ο αστυνομικο΄ς και τους΄εβαζε να χτυπιούνται μεταξύ τους και να χοροπηδάνε για να τους τραβάει με το κινητό και να γελάει το ΑΡΧΙΔΙ! Και αυτο΄ς ο άνθρωπος ακόμα εργάζεται ως αστυνομικός! Και μου λές ρε Βίκυ οτι κατηγορώ τους ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ??? Ποιούς απ'όλους? Που ντρέπομαι κάθε φορά μ'αυτά πυο βλέπω και ακούω? Είμαι διχασμένη, το ομολογώ, νιώθω πολύ περήφανη για την καταγωγή μου, αλλά έχω αρχίσει και ντρέπομαι να το λέω παραέξω...ειδικά σε ανθρώπους που έχουν υποφέρει στα χέρια μας, όπως αλβανοί, πακιστανοί, ινδοί, μαύροι, και τα συναφή...Ναι οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές. Οι Αλβανοί έχουν ίση θέση στο αστυνομικό τμήμα.
Όλα τα συνυπολογίζω προσωπικά και συμφωνώ απολύτως οτι έχει παραγίνει το κακό και πρέεπι να μπεί ένας φραγμός, αλλά με ρωτάς αν θα κάνω δηλαδή τα στραβά μάτια στην ΚΑΚΙΑ, την αδικία, ή ακόμα και την εγκληματική διάθεση των Ελλήνων εις βάρος των ξένων,. μόνο και μόνο επειδή είναι 'δικοί' μου??? Αυτό μου λές?Α/ Συνυπολογίζεις τον αριθμό των μεταναστών που δύναται εκ των πραγμάτων να απορροφήσει μια χώρα? Β/ Συνυπολογίζεις ότι στη δική μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στοιχειώδης μεταναστευτική πολιτική, με αποτέλεσμα να εισέρχονται ανεξέλεγκτα νόμιμοι και λαθραίοι? Γ/ Τίνος η στοιχειωδώς ανθρώπινη διαβίωση προέχει για σένα στην ίδια σου τη χώρα? Του μετανάστη ή ΚΑΙ ΛΑΘΡΟμετανάστη, ή του συνέλληνά σου? Διατίθεσαι να αγνοηθεί η να απαξιωθεί η δεύτερη προς χάριν της πρώτης?
Δεν κατάλαβα γιατί δηλαδή το να βλέπεις την αλήθεια (το πρόβλημα της υπερβολικής εισρολής ξένων) πρέπει να με κάνει και συνένοχο στις αδικίες και την εκμετάλλευση????
ΟΧΙ! ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ! Λες οτι φοράμε εμείς παρωπίδες? Είσαι σίγουρη οτι δεν φοράς κι εσύ?
Σου λέω οτι ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για το πώς φέρθηκαν οι περισσότεοι απο τους τσιφλικάδες που έφαγαν στο τέλος κάποιοι αλβανοί (κάποιοι, γιατί το παρουσιάζουμε και σαν κακό συνήθειο των αλβανών τελικά, ενώ στην πραγματικότητα οι περισσότεροι αυτά τραβάνε, απλά δεν φτάνουν όλιο στα άκρα) και δεν το σχολιάζεις κάν? Αντίθετα θεωρείς οτι παίρνω κακώς το μέρος των ξένων φτύνοντας τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ???
Να τους φτύσω χίλιες φορές, αν ε΄νιαι τέτοιοι!!!!
Όταν κάποιος είναι δίκαιος κι εντάξει με τους άλλους, ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ, ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΩ, δεν πά να είναι και τούρκος, αν είναι έλληνας, ακόμα καλύτερα...δεν θα κάνω όμως το αντίθετο...
Τέλος!
Α...Χριστός Ανέστη, αλλά είχε πολύ συννεφιά και δεν τον είδα καλά...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Μερικές παρατηρήσεις:
Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ των Αρχαίων Ελλήνων απευθυνόταν σε Έλληνες Ξένους από άλλη Πόλη. Τους υπολοίπους λαούς τους ωνόμαζαν Βαρβάρους. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα όταν ο Σκύθης Ανάχαρσις ήρθε στην Αθήνα και ζήτησε από τον Σόλωνα να τον φιλοξενήσει και ο Σόλων του ηρνήθη την φιλοξενία. Αυτά για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις.
Είναι γνωστή η απέχθεια των κομμουνιστών για τους αγρότες γενικότερα, μόνο και μόνο γιατί είναι δεμένοι με την γη και έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα ιδιοκτησίας. Οράτε το τι έπαθαν οι δύστυχοι μουζίκοι και κουλάκοι στα πρώτα χρόνια των μπολσεβίκων.
Ο φραγμός στην ανεξέλεγτη εισροή λαθρομεταναστών είναι επιβεβλημένος. Αυτή η χώρα δεν δύναται να θρέψη τους υπάρχοντες κατοίκους, πολλώι δε μάλλον τα μιλιούνια των λαθραίων. Η μοναδική λύση για το μεταναστευτικό εν τωι συνόλωι του πλανήτου είναι η τεχνοοικονομική βοήθεια στις υπανάπτυκτες χώρες από αυτές του πλουσίου Βορρά ώστε αφενός μεν να συγκρατήσουν ή και να επαναπατρίσουν το μέγιστο ποσοστό των κατοίκων που τις εγκατέλειψαν αφετέρου δε να καταστήσουν αρώσιμα και παραγωγικά τα χωράφια των. Άλλωστε, αυτές οι χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία) είναι κατ' ουσίαν υπεύθυνες για την απομύζηση, και εξαθλίωση αυτών των χωρών, λόγωι της στυγνής αποικιοκρατίας των.
Η εισροή εγκληματικών στοιχείων από την Αλβανία είναι τεράστια. Υπολογίζεται ότι η Ελλάς έχει δεχθεί το 90% των σκληρών ποινικών κρατουμένων των φυλακών της γειτονικής χώρας με τις συνέπειες να τις νοιώθουμε καθημερινώς. Έπειτα, όπως και να το κάνουμε, διάκειντο εχθρικά προς τους Έλληνες από την αρχή. Έχουν εμποτιστεί με ανθελληνισμό. Αρκεί να θυμηθούμε το παράδειγμα της επισκέψεως του τούρκου προέδρου Ντεμιρέλ στις αρχές της δεκαετίαςς του '90 στην Αλβανία και θα καταλάβουμε τη λατρεία των στους τούρκους με το να του φιλούν το χέρι και να τον αποκαλούν πατέρα τους. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Εθνικός Ήρωάς των ο Ηπειρώτης Γεώργιος Καστεριώτης πολέμησε σφόδρα τους Οθωμανούς. Μιλάμε για την τέλεια παράνοια.
Ο Πολιτισμός, όμως, των σημερινών τουρκαλβανών φαίνεται και από τις αποκαλύψεις της Κάρλα Ντε Πόντε για το εμπόριο οργάνων των άτυχων Σέρβων αιχαμαλώτων από τους κοσσοβάρους αλβανούς. Πράγματι καλοί και πολιτισμένοι "άνθρωποι" οι αλβανοί.
Όσο για το δουλεμπόριο το οργανώνουν οι "παλιοί" δικοί των. Με τον όρο "παλιοί" εννοώ τους πρώτους που ήρθαν στην Ελλάδα. Τα πακιστάνια, τα φιλιπίνια, τα αλβανά και άλλες "ευγενείς" ράτσες που μας κουβαλήθηκαν είτε από τους απλήστους μεγαλοβιομηχάνους, εφοπλιστές και εργολάβους, είτε από μόνοι τους (τηι αρωγή των βρωμομογγόλων), έχουν επιδοθεί σε ένα άκρως επικερδές δουλεμπόριο συμπατριωτών των. Υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία για την υπόθεση του δουλεμπόρου τζαβέντ ασλάμ (που κατέληξαν στο συρτάρι και ίσως χρησιμοποιηθούν αργότερα) για τον οποίο πλήρωσε η ΓΣΕΕ τα 30.000 Ευρώ εγγύηση για να βγει ( με ποιο δικαίωμα;). Υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις που τις γνωρίζω για το τι γίνεται με τα πληρώματα των πλοίων και τις εργολαβίες.
Τέλος, ακόμη και με οικονομικούς όρους είναι ασύμφοροι. Από την μία το συνάλλαγμα που φεύγει έξω και αποτελεί οικονομική αιμοραγία στην χώρα, από την άλλη το κόστος των κέντρων υποδοχής, η σίτιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η συνήθως απραγία των περισσοτέρων με αποτέλεσμα κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, σωματεμπορία, ναρκωτικά, παράνομο εμπόριο και άλλα πολλά καθιστούν την παραμονή τους ασύμφορη.
Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ των Αρχαίων Ελλήνων απευθυνόταν σε Έλληνες Ξένους από άλλη Πόλη. Τους υπολοίπους λαούς τους ωνόμαζαν Βαρβάρους. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα όταν ο Σκύθης Ανάχαρσις ήρθε στην Αθήνα και ζήτησε από τον Σόλωνα να τον φιλοξενήσει και ο Σόλων του ηρνήθη την φιλοξενία. Αυτά για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις.
Είναι γνωστή η απέχθεια των κομμουνιστών για τους αγρότες γενικότερα, μόνο και μόνο γιατί είναι δεμένοι με την γη και έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα ιδιοκτησίας. Οράτε το τι έπαθαν οι δύστυχοι μουζίκοι και κουλάκοι στα πρώτα χρόνια των μπολσεβίκων.
Ο φραγμός στην ανεξέλεγτη εισροή λαθρομεταναστών είναι επιβεβλημένος. Αυτή η χώρα δεν δύναται να θρέψη τους υπάρχοντες κατοίκους, πολλώι δε μάλλον τα μιλιούνια των λαθραίων. Η μοναδική λύση για το μεταναστευτικό εν τωι συνόλωι του πλανήτου είναι η τεχνοοικονομική βοήθεια στις υπανάπτυκτες χώρες από αυτές του πλουσίου Βορρά ώστε αφενός μεν να συγκρατήσουν ή και να επαναπατρίσουν το μέγιστο ποσοστό των κατοίκων που τις εγκατέλειψαν αφετέρου δε να καταστήσουν αρώσιμα και παραγωγικά τα χωράφια των. Άλλωστε, αυτές οι χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία) είναι κατ' ουσίαν υπεύθυνες για την απομύζηση, και εξαθλίωση αυτών των χωρών, λόγωι της στυγνής αποικιοκρατίας των.
Η εισροή εγκληματικών στοιχείων από την Αλβανία είναι τεράστια. Υπολογίζεται ότι η Ελλάς έχει δεχθεί το 90% των σκληρών ποινικών κρατουμένων των φυλακών της γειτονικής χώρας με τις συνέπειες να τις νοιώθουμε καθημερινώς. Έπειτα, όπως και να το κάνουμε, διάκειντο εχθρικά προς τους Έλληνες από την αρχή. Έχουν εμποτιστεί με ανθελληνισμό. Αρκεί να θυμηθούμε το παράδειγμα της επισκέψεως του τούρκου προέδρου Ντεμιρέλ στις αρχές της δεκαετίαςς του '90 στην Αλβανία και θα καταλάβουμε τη λατρεία των στους τούρκους με το να του φιλούν το χέρι και να τον αποκαλούν πατέρα τους. Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Εθνικός Ήρωάς των ο Ηπειρώτης Γεώργιος Καστεριώτης πολέμησε σφόδρα τους Οθωμανούς. Μιλάμε για την τέλεια παράνοια.
Ο Πολιτισμός, όμως, των σημερινών τουρκαλβανών φαίνεται και από τις αποκαλύψεις της Κάρλα Ντε Πόντε για το εμπόριο οργάνων των άτυχων Σέρβων αιχαμαλώτων από τους κοσσοβάρους αλβανούς. Πράγματι καλοί και πολιτισμένοι "άνθρωποι" οι αλβανοί.
Όσο για το δουλεμπόριο το οργανώνουν οι "παλιοί" δικοί των. Με τον όρο "παλιοί" εννοώ τους πρώτους που ήρθαν στην Ελλάδα. Τα πακιστάνια, τα φιλιπίνια, τα αλβανά και άλλες "ευγενείς" ράτσες που μας κουβαλήθηκαν είτε από τους απλήστους μεγαλοβιομηχάνους, εφοπλιστές και εργολάβους, είτε από μόνοι τους (τηι αρωγή των βρωμομογγόλων), έχουν επιδοθεί σε ένα άκρως επικερδές δουλεμπόριο συμπατριωτών των. Υπάρχουν τρανταχτά στοιχεία για την υπόθεση του δουλεμπόρου τζαβέντ ασλάμ (που κατέληξαν στο συρτάρι και ίσως χρησιμοποιηθούν αργότερα) για τον οποίο πλήρωσε η ΓΣΕΕ τα 30.000 Ευρώ εγγύηση για να βγει ( με ποιο δικαίωμα;). Υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις που τις γνωρίζω για το τι γίνεται με τα πληρώματα των πλοίων και τις εργολαβίες.
Τέλος, ακόμη και με οικονομικούς όρους είναι ασύμφοροι. Από την μία το συνάλλαγμα που φεύγει έξω και αποτελεί οικονομική αιμοραγία στην χώρα, από την άλλη το κόστος των κέντρων υποδοχής, η σίτιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η συνήθως απραγία των περισσοτέρων με αποτέλεσμα κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, σωματεμπορία, ναρκωτικά, παράνομο εμπόριο και άλλα πολλά καθιστούν την παραμονή τους ασύμφορη.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
ΑρΕλα έγραψε:Φυσικά και δεν έχει σχέση με τον εθνικισμό αλλά κάποιοι μας μπάζουν στο τριπάκι (απ'τα ΜΜΕ υποθέτω ξεκινάει αυτό) να αποκαλούνται οι Ελληνες τόσο άνετα ρατσιστές και για του ψύλλου πήδημα. Το ίδιο θ'αντιδρούσαν οι παραγωγή αν αντί πακιστανών ήταν Ελληνες. Αυτό επιλέγει να μην το καταλάβει κανείς.
Επίσης αυτό που δεν καταλαβαίνουν μερικοί, είναι το εξής: ΑΛΛΟ το να εκφράζεται δυσαρέσκεια για την κατάσταση με την υπερπληθώρα μεταναστών που μάζεψαν τα λαμόγια ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΑΝ με αποτέλεσμα να'χει βαρύτατο αντίκτυπο αυτό στον λαό μας, και ΑΛΛΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ! Βαρέθηκα αυτή την καραμέλα, όποτε βλέπουν Ελληνα να διαμαρτύρεται για καταστάσεις που του προέκυψαν ΞΑΦΝΟΥ μετά το 90, να τον λένε ρατσιστή.
Για τα περί ρατσισμού υπάρχει τόπικ που είχα μεταφέρει εδώ, αλλά χάθηκε και θα πρέπει να ξαναμεταφέρω κάποια στιγμή, ώστε να βάζετε εκεί τις αντιρρήσεις σας. Προς το παρόν, διαβάστε το από 'δω http://ideografhmata.14.forumer.com/viewtopic.php?p=6952#6952 στο παλιό μας φόρουμ.
Όταν θα ξαναμεταφερθεί το τόπικ εδώ, ας μπούν εκεί οι διαφωνούντες να πουν περί ρατσισμών και τα υπόλοιπα.
Δεν είναι δυνατόν σ'όλα τα τόπικς να γράφουν κάποιοι για προβλήματα που ναι, έχουν σχέση και με τους μετανάστες και κάποιοι άλλοι μονίμως να παίρνουν θέση αμυντική και καλά κατά του ρατσισμού.
Δεν έχετε ζήσει ρε σε καταστάσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ρατσισμού, γι'αυτό αναγάγετε και το παραμικρό που γίνεται σε ρατσιστικές αντιδράσεις και δεν καταλαβαίνετε πως όλα αυτά εκπορεύονται από τις εξυπνάδες των κυβερνήσεων που μας εβαλε και γηγενείς και μετανάστες ΜΕΣΑ στην ταλαιπωρία και στα προβλήματα διαβίωσης που ταλανίζουν τους ΠΑΝΤΕΣ. Βγάλτε επιτέλους το κεφάλι απ'την προπαγανδιστική πρίζα. Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές. Η συντριπτική τους πλειοψηφία τουλάχιστον.
Παντως Αρελα η οικονομικη-μεταναστευση ειναι παγκοσμιο φαινομενο και δεν εχει να κανει με υπονομευση της φυλης,εθνους η κοινωνιας κτλ..Απλα η ελλαδα δεν ηταν ετοιμη για το τοσο αποτομο κυμα,την ριξαν κατευθειαν στα βαθια..Ειναι πολυ μεγαλο θεμα με υπερ και κατα..
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ.»
Μπαγκαβάτ Γκίτα.
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ,
ΓΕΝΝΙΕΜΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΕΠΟΧΗ.»
Μπαγκαβάτ Γκίτα.
- karipis
- Επικοινωνία:
Εγώ πάλι από την πλευρά μου (χωρίς πρόθεση αντιδικίας φυσικά) πιστεύω πως η οικονομική-μετανάστευση είναι παγκόσμιο πρόβλημα και έτσι ακριβώς το αντιμετωπίζουν τα περισσότερα κράτη.
Από την άλλη πάλι, τα κατά της υπόθεσης τα έχει δει όλος ο κόσμος νομίζω ενώ τα υπέρ ...απλά τα έχουμε ακούσει.
Υ.Γ. α)Μετανάστευση και Λαθρομετανάστευση είναι δυο εντελώς αντίθετα πράγματα και β)στοιχεία αλλά και παραδοχές από αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα της "ελεύθερης διακίνησης εργατών" πως ένας από τους βασικότερους λόγους που το κάνουν είναι και η κατάργηση των εθνικών κρατών επίσης υπάρχουν πολλά (από βιβλία του Κίσιγγερ και λόγους του Μπουσ-τη, μέχρι του Μπλέρ και του Σιμήτη -βλ. Εθνικισμός Λαϊκισμός εκδ. Γνώση).
Από την άλλη πάλι, τα κατά της υπόθεσης τα έχει δει όλος ο κόσμος νομίζω ενώ τα υπέρ ...απλά τα έχουμε ακούσει.
Υ.Γ. α)Μετανάστευση και Λαθρομετανάστευση είναι δυο εντελώς αντίθετα πράγματα και β)στοιχεία αλλά και παραδοχές από αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα της "ελεύθερης διακίνησης εργατών" πως ένας από τους βασικότερους λόγους που το κάνουν είναι και η κατάργηση των εθνικών κρατών επίσης υπάρχουν πολλά (από βιβλία του Κίσιγγερ και λόγους του Μπουσ-τη, μέχρι του Μπλέρ και του Σιμήτη -βλ. Εθνικισμός Λαϊκισμός εκδ. Γνώση).
- Mantam Froufrou
Σιγά μην δεν θεωρούσες τις απόψεις μου υποκινούμενες!!!!Είναι γνωστή η απέχθεια των κομμουνιστών για τους αγρότες γενικότερα, μόνο και μόνο γιατί είναι δεμένοι με την γη και έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα ιδιοκτησίας.
Αυτό με τους αγρότες να το πείς στον άντρα μου και όλο του το σόι οπυ είναι ΟΝΤΩΣ κομμουνιστές, και μάλιστα οργανωμένοι, και γλύφουν την αγροτιά απο πάνω μέχρι κάτω...έχω μάλιστα ΤΣΑΚΩΘΕΙ μαζί τους, όταν κάναμε παρόμοια συζήτηση. Βλέπεις εγώ μιλάω ως μέλος αγροτοσογιού, ως πελοποννήσια που έχει φάει την 'αγροτιά' στην μάπα, ενώ αυτοί μιλούν ως 'ιδεολόγοι' και νησιώτες!!!!
Αυτά που λέω δεν τα λέει κανένα ΚΚΕ, που αν πρόσεχες λίγο και τις θέσεις τους θα ΗΞΕΡΕΣ οτι τους έχουν πολύ ψηλά...Αυτά που λέω είναι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ. αν θές λοιπόν να συζητήσουμε θα συζητήσεις αποδεχο΄μενος οτι αυτά είναι ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΡΙΣΕΙΣ! Και παραμένω αηδιασμένη απο την αγροτιά, τουλάχιστον της πελοποννήσου.
Επιπλέον:
Ευχαριστούμε πολύ για την ανάλυση του τί εννοούσαν οι έλληνες με τον Ξένιο Δία! Ευτυχώς για την Ελλάδα ΔΕΝ θα το θεωρήσω χαρακτηριστικό τους δείγμα, γιατί αν όντως η λέξη ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ας πούμε, αναφέρεται μόνο στους μπατζανάκηδες απο άλλη πόλη, τότε θα έχω κάθε λόγο να παώ στο δημαρχείο και να δηλώσω εαυτόν ΑΠΑΤΡΙ!Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ των Αρχαίων Ελλήνων απευθυνόταν σε Έλληνες Ξένους από άλλη Πόλη. Τους υπολοίπους λαούς τους ωνόμαζαν Βαρβάρους. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα όταν ο Σκύθης Ανάχαρσις ήρθε στην Αθήνα και ζήτησε από τον Σόλωνα να τον φιλοξενήσει και ο Σόλων του ηρνήθη την φιλοξενία. Αυτά για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις.
Κάνε μου τώρα και μία ανάλυση του ΞΕΝΟΣ, τί σημαίνει ΞΕΝΟΣ για τους Ελληνες της αρχαιότητος... για να εννοήσομεν τελικώς τί σημαίνει και ΦΙΛΟ-ΞΕΝΟΣ!
Κανείς που να γνωρίζει την Ελληνικήν παρακαλώ (χωρίς να την ερμηνεύει κατά το δοκούν?) Τεύταμε? Μήπως θα μπορούσες να μας βοηθήσεις λίγο?
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 5 φορές
Παγώνα (άσε τα Μαντάμ Φρουφρού κατα μέρος, εγώ Παγώνα σε ξέρω.. ή μάλλον Παγωνίτσα!!!), συγνώμη δηλαδή, αλλά θεμελιώδης αρχή του μαρξισμού είναι ότι οι αγρότες είναι αντιδραστική τάξη διότι έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της ιδιοκτησίας...
Η αλφαβήτα του μαρξισμού είναι...
Τέλοσπάντων...
Η αλφαβήτα του μαρξισμού είναι...
Τέλοσπάντων...
- Salome
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Κώστα, οι διαλεκτικές σου φιγούρες είναι αντίστοιχες των κανονικών ενός πολύ κορυφαίου χορευτή που, όταν χάσει το βήμα του, το κάνει να φαίνεται μέρος της χορογραφίας...
Δηλαδή, όποιος είναι κομμουνιστής πρέπει να παίρνει ΟΛΟ το πακέτο του κομμουνισμού μαζί του; Δεν έχει την απαραίτητη ποσότητα εγκεφαλικών κυττάρων να διαχωρίσει τι είναι σωστό και τι τραγηβμένο απ' τα μούσια; Κυρίως όταν αυτός ο κάποιος είναι η Παγώνα;;;; Ο διαιτητής σφύριξε οφσάιντ, το γκολ σας ακυρώθηκε. Κι εγώ ΔΕΝ είμαι κομμουνίστρια, οπότε μην πει κανείς καμιά χαριτωμενιά...
Εμείς φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα καλό και μεγάλο τραπέζι για Πάσχα, οπότε καλέσαμε και την Βουλγάρα που μένει με την γιαγιά, την οικογένεια μιας Αλβανίδας που "κρατάει" τη γιαγιά ενός φιλικού ζευγαριού και τον Αλβανό εργάτη που έχουμε εδώ και χρόνια και μας βοηθάει στο χτίσιμο του σπιτιού, επίσης με την οικογένειά του και γονατίσαμε τα φαγητά με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και μια πολύ ωραία συνταγή σαλάτας με παντζάρια και γιαούρτι που έφτιαξε η μία εκ των δύο Αλβανίδων. Κι όλα αυτά σε κλίμα οικογένειας και πολύ ανεβασμένης διάθεσης. Ένιωσα ντροπή για κάθε φορά που στραβοκοίταζα Αλβανό.
Νιώθω ντροπή που εμείς, πάνω απ' όλους, που σαν λαός έχουμε βιώσει την ανάγκη να μεταναστεύσουμε σε άλλα κράτη για την επιβίωσή μας, συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο και τόση έλλειψη κατανόησης σ' αυτούς που κάνουν το ίδιο στην δική μας χώρα, αντί να τους βοηθήσουμε να πατήσουν στα πόδια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Νιώθω ντροπή με την μικροψυχία και την εκμετάλλευση όσων πατάνε πάνω στη φτώχια και την ανάγκη των μεταναστών και τους παίρνουν στην δούλεψή τους (δουλεία θα 'πρεπε να πω καλύτερα) για ένα κομμάτι ψωμί.
Δεν αντιλέγω ότι ήταν λάθος τρισμέγιστο της κυβέρνησης η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοδαπών σ' ένα κράτος που μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τους δικούς του πολίτες, αλλά η δική μας συμπεριφορά σ' αυτούς (δικαιολογημένη εν μέρει στην αρχή, εντελώς αδικαιολόγητη πλέον) ήταν και παραμένει ρατσιστική και απάνθρωπη.
Θα δώσω την ψήφο μου στην Παγώνα και θα συμφωνήσω με το σύνολο του σκεπτικού της.
Δηλαδή, όποιος είναι κομμουνιστής πρέπει να παίρνει ΟΛΟ το πακέτο του κομμουνισμού μαζί του; Δεν έχει την απαραίτητη ποσότητα εγκεφαλικών κυττάρων να διαχωρίσει τι είναι σωστό και τι τραγηβμένο απ' τα μούσια; Κυρίως όταν αυτός ο κάποιος είναι η Παγώνα;;;; Ο διαιτητής σφύριξε οφσάιντ, το γκολ σας ακυρώθηκε. Κι εγώ ΔΕΝ είμαι κομμουνίστρια, οπότε μην πει κανείς καμιά χαριτωμενιά...
Εμείς φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε ένα καλό και μεγάλο τραπέζι για Πάσχα, οπότε καλέσαμε και την Βουλγάρα που μένει με την γιαγιά, την οικογένεια μιας Αλβανίδας που "κρατάει" τη γιαγιά ενός φιλικού ζευγαριού και τον Αλβανό εργάτη που έχουμε εδώ και χρόνια και μας βοηθάει στο χτίσιμο του σπιτιού, επίσης με την οικογένειά του και γονατίσαμε τα φαγητά με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και μια πολύ ωραία συνταγή σαλάτας με παντζάρια και γιαούρτι που έφτιαξε η μία εκ των δύο Αλβανίδων. Κι όλα αυτά σε κλίμα οικογένειας και πολύ ανεβασμένης διάθεσης. Ένιωσα ντροπή για κάθε φορά που στραβοκοίταζα Αλβανό.
Νιώθω ντροπή που εμείς, πάνω απ' όλους, που σαν λαός έχουμε βιώσει την ανάγκη να μεταναστεύσουμε σε άλλα κράτη για την επιβίωσή μας, συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο και τόση έλλειψη κατανόησης σ' αυτούς που κάνουν το ίδιο στην δική μας χώρα, αντί να τους βοηθήσουμε να πατήσουν στα πόδια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Νιώθω ντροπή με την μικροψυχία και την εκμετάλλευση όσων πατάνε πάνω στη φτώχια και την ανάγκη των μεταναστών και τους παίρνουν στην δούλεψή τους (δουλεία θα 'πρεπε να πω καλύτερα) για ένα κομμάτι ψωμί.
Δεν αντιλέγω ότι ήταν λάθος τρισμέγιστο της κυβέρνησης η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοδαπών σ' ένα κράτος που μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τους δικούς του πολίτες, αλλά η δική μας συμπεριφορά σ' αυτούς (δικαιολογημένη εν μέρει στην αρχή, εντελώς αδικαιολόγητη πλέον) ήταν και παραμένει ρατσιστική και απάνθρωπη.
Θα δώσω την ψήφο μου στην Παγώνα και θα συμφωνήσω με το σύνολο του σκεπτικού της.
- Mantam Froufrou
Κι αν δεν σ'έστειλε παντελώς η Σαλώμη aka Χριστινάκι, να σε στείλω εγώ, ή μάλλον να σε αποτελειώσω:Η αλφαβήτα του μαρξισμού είναι...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΑΡΞ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΦΤΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ!!!
μουαχαχαχαχαχαααααααα
κοινώς ξέρω μόνο την αλφαβήτα την ελληνικήν, και το abc των αγγλοαμερικάνων!
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Ω ναι... και αυτό δεν το λέω εγώ. Αυτό το λένε οι ίδιοι οι μαρξιστές. Εάν αποκηρύξεις κάποια πράγματα από τον κομμουνισμό, τότε δεν είσαι κομμουνιστής. Είσαι κάτι άλλο. Ο κομμουνισμός είναι ένα ολόκληρο σύστημα ιδεών. Όποιος είναι κομμουνιστής, παίρνει ΟΛΟ το πακέτο.Δηλαδή, όποιος είναι κομμουνιστής πρέπει να παίρνει ΟΛΟ το πακέτο του κομμουνισμού μαζί του;
Ρώτα κάποιον (καταρτισμένο, και όχι άσχετο ή καιροσκόπο) μαρξιστή.
Τα υπόλοιπα που λες είναι εκτός θέματος. Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι καθαρά εθνικό και κοινωνικό θέμα με εθνικές και κοινωνικές συνέπειες, και δεν έχει να κάνει με το πως πέρασες το Πάσχα ή με το τι σαλάτα έφαγες......
Η παρακάτω σύγκριση που κάνεις:
που σαν λαός έχουμε βιώσει την ανάγκη να μεταναστεύσουμε σε άλλα κράτη για την επιβίωσή μας, συμπεριφερόμαστε με τέτοιο τρόπο και τόση έλλειψη κατανόησης σ' αυτούς που κάνουν το ίδιο στην δική μας χώρα,
δείχνει ότι αγνοείς τις χαώδεις διαφορές μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών του χθες και των ξένων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα του σήμερα... Θες να στις εξηγήσω;;;
Αλλά για στάσου... παρακάτω λες:
Παραδέχεσαι λοιπόν ότι είναι λάθος η εισροή αλλοδαπών σ' ένα κράτος που μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τους δικούς του πολίτες.Δεν αντιλέγω ότι ήταν λάθος τρισμέγιστο της κυβέρνησης η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοδαπών σ' ένα κράτος που μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τους δικούς του πολίτες
Παραπάνω όμως έλεγες:
Για να καταλάβω δηλαδή...αντί να τους βοηθήσουμε να πατήσουν στα πόδια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια
Λες ότι:
Κακώς ήρθαν, αφού η εδώ παρουσία τους βλάπτει τους πάντες, διότι ζούμε σε ένα κράτος που μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τους δικούς του πολίτες.
Εμείς όμως πρέπει να τους βοηθήσουμε να πατήσουν στα πόδια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια...
Ολίγον μαζοχιστικό μου φαίνεται αυτό...
Είσαι σε ένα σπίτι 10 ατόμων που δύσκολα τα βγάζει πέρα. Έρχονται απρόσκλητοι άλλοι 3. Η κατάσταση φυσικά γίνεται χειρότερη. Και κάποιοι εκ των πρώτων 10, λένε ότι πρέπει να βοηθήσουμε και τους άλλους 3 να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ας μας βλάπτει η παρουσία τους...
Εντωμεταξύ από τους πρώτους 10 ολοένα και περισσότεροι χάνουν την αξιοπρέπειά τους.. και όλοι μαζί οι 13 (αύριο 14, 15 κ.ο.κ) βαδίζουν προς το απόλυτο πουθενά...
Η αποθέωση του παραλογισμού...
- Mantam Froufrou
είμαι κάτι άλλο, ποτές δεν το αρνήθηκα, αντιθέτως, κι ελπίζω τώρα να το κατάλαβες κι εσύ, και να μην μου ανοίγεις κουβέντα λές και μιλάς κάθε φορά με την μετενσάρκωση του Μάρξ (απαιτώντας σχεδόν να υιοθετώ όλες τις θέσεις του κκε), αλλά θεωρώντας οτι μιλάς με το 'κάτι άλλο' που το λένε ΠαγωνίτσαΕάν αποκηρύξεις κάποια πράγματα από τον κομμουνισμό, τότε δεν είσαι κομμουνιστής. Είσαι κάτι άλλο.
Εγώ πάντως αυτό ακριβώς λέω, διότι αυτό λέει η στοιχειώδης ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ!Για να καταλάβω δηλαδή...
Λες ότι:
Κακώς ήρθαν, αφού η εδώ παρουσία τους βλάπτει τους πάντες, διότι ζούμε σε ένα κράτος που μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τους δικούς του πολίτες.
Εμείς όμως πρέπει να τους βοηθήσουμε να πατήσουν στα πόδια τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια...
Ολίγον μαζοχιστικό μου φαίνεται αυτό...
Είσαι σε ένα σπίτι 10 ατόμων που δύσκολα τα βγάζει πέρα. Έρχονται απρόσκλητοι άλλοι 3. Η κατάσταση φυσικά γίνεται χειρότερη. Και κάποιοι εκ των πρώτων 10, λένε ότι πρέπει να βοηθήσουμε και τους άλλους 3 να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ας μας βλάπτει η παρουσία τους...
Εντωμεταξύ από τους πρώτους 10 ολοένα και περισσότεροι χάνουν την αξιοπρέπειά τους.. και όλοι μαζί οι 13 (αύριο 14, 15 κ.ο.κ) βαδίζουν προς το απόλυτο πουθενά...
Η αποθέωση του παραλογισμού...
Για την ακρίβεια, εσύ μάλλον λές να τους πετάξουμε κακείν κακώς όξω, έτσι δεν είναι? Αυτό που λέω ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ είναι οτι μπορείς να τους βοηθήσεις να σταθούν στα πόδια τους, χωρίς να τους φορτωθείς μία ζωή στην καμπούρα σου...αλλά αυτό βέβαια είναι ο δύσκολος δρόμος, ο εύκολος είναι το κλωτσηδόν όξω απ'την παράγκα, έτσι δεν είναι?
Και εννοείται οτι δεν μιλάω για τους εγκληματίες Αλβανούς, που αυτούς έτσι κι αλλιώς πρέπει να τους πετάξεις όξω, για να μην σου πώ να σιγουρευτείς οτι δεν θα ξαναμπούν, αλλά τους υπόλοιπους, θα τους φερθείς με τον ίδιο τρο΄πο που θα φερθείς στους εγκληματίες?
Οκ, να ξέρω βρε, αν φτάσω ποτέ στην εξαθλίωση, να μην τολμήσω να μπώ στο σπίτι σου παρακαλώντας για λίγο ψωμί!!!! Είμαι και γύφτισσα!!!!
όσο για την αξιοπρέπεια που χάνεις κι εσύ μαζί με τους άλλους, να θυμάσαι πως δεν φταίνε κάν οι λαθρομετανάστες!! Άλλοι φταίνε για την κατάντια μας, και για το οτι χάνουμε την αξιοπρέπειά μας όλο και περισσότεροι ψάχνοντας στις λαικε΄ς για τ'αποφάγια! Στο υπογράφω δηλαδή πώς δεν είναι οι αλβανοί υπαίτιοι. Δές λίγο τα κέρδη των τραπεζών των τελευταίων δύο ετών που φτάνουν για να πληρωθούν οι ασφαλιστικές καλύψεις οι δικές μας, των παιδιών μας και των παιδιών τους, και μετά έλα πές μου ποιός σ'έφτασε σ'αυτό το σημείο... πέσαμε στην παγίδα αυτώνπ ου μας πατάνε πραγματικά, και ρίχνομε την ευθύνη σε ανθρώπους που υποφέρουν χειρότερα απο μάς. Ντροπή μας ρε! Που το παίζουμε κι έξυπνοι! Βιβλιοφάγοι, τον Μάρξ τον ξέρουμε απ'όξω έ? Τις ευθύνες δεν ξέρουμε να τις επιμερίζουμε σωστά όμως!!! ό,τι εξυπηρετεί την ιδεολογία μας...
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Οκ. Είσαι οπαδός του Παγωνισμού δηλαδή... χεχεχεχεχεείμαι κάτι άλλο, ποτές δεν το αρνήθηκα, αντιθέτως, κι ελπίζω τώρα να το κατάλαβες κι εσύ, και να μην μου ανοίγεις κουβέντα λές και μιλάς κάθε φορά με την μετενσάρκωση του Μάρξ (απαιτώντας σχεδόν να υιοθετώ όλες τις θέσεις του κκε), αλλά θεωρώντας οτι μιλάς με το 'κάτι άλλο' που το λένε Παγωνίτσα
Ποιο; Να πάνε όλοι -Έλληνες και αλλοδαποί- κατα διαόλου;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Εγώ πάντως αυτό ακριβώς λέω, διότι αυτό λέει η στοιχειώδης ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ!
Περίεργη άποψη έχεις για την φιλοξενία, τον ανθρωπισμό και τον αλτρουισμό...
Μάλλον και συ προς τον μαζοχισμό τείνεις...
ΑΝ είχες διαβάσει το παρόν νήμα, θα έβλεπες τι έχω πει για την μετανάστευση..Για την ακρίβεια, εσύ μάλλον λές να τους πετάξουμε κακείν κακώς όξω, έτσι δεν είναι?
Πως θα γίνει αυτό δεν μου είπες... Είναι πάρα πολλοί και τελείως ανεξέλεγκτοι. Αν υπήρχε έλεγχος όσον αφορά την ποιότητα, την ποσότητα και την προέλευση τους, τότε θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες. Με τα σημερινά δεδομένα, είναι όνειρο θερινής νυκτός με καύσωνα χωρίς αιρκοντίσιον/ανεμιστήρα.Αυτό που λέω ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ είναι οτι μπορείς να τους βοηθήσεις να σταθούν στα πόδια τους, χωρίς να τους φορτωθείς μία ζωή στην καμπούρα σου
Πάλι καλά που λες ότι πρέπει να φύγουν οι εγκληματίες (δεν είναι μόνο Αλβανοί... δυστυχώς..). Είναι και αυτό μία πρόοδος.Και εννοείται οτι δεν μιλάω για τους εγκληματίες Αλβανούς, που αυτούς έτσι κι αλλιώς πρέπει να τους πετάξεις όξω, για να μην σου πώ να σιγουρευτείς οτι δεν θα ξαναμπούν, αλλά τους υπόλοιπους, θα τους φερθείς με τον ίδιο τρο΄πο που θα φερθείς στους εγκληματίες?
Που και πότε είπα ότι για όλα φταίνε οι λαθρομετανάστες;;;;;;;;;;;;;;;;;όσο για την αξιοπρέπεια που χάνεις κι εσύ μαζί με τους άλλους, να θυμάσαι πως δεν φταίνε κάν οι λαθρομετανάστες!! Άλλοι φταίνε για την κατάντια μας, και για το οτι χάνουμε την αξιοπρέπειά μας όλο και περισσότεροι ψάχνοντας στις λαικε΄ς για τ'αποφάγια! Στο υπογράφω δηλαδή πώς δεν είναι οι αλβανοί υπαίτιοι. Δές λίγο τα κέρδη των τραπεζών των τελευταίων δύο ετών που φτάνουν για να πληρωθούν οι ασφαλιστικές καλύψεις οι δικές μας, των παιδιών μας και των παιδιών τους, και μετά έλα πές μου ποιός σ'έφτασε σ'αυτό το σημείο... πέσαμε στην παγίδα αυτώνπ ου μας πατάνε πραγματικά, και ρίχνομε την ευθύνη σε ανθρώπους που υποφέρουν χειρότερα απο μάς. Ντροπή μας ρε!
Φταίνε για πολλά, αλλά όχι για όλα. Η ευθύνη βαραίνει πολλούς, και περισσότερο απ'όλους εμάς τους απλούς Έλληνες. Για τους μεγαλοκαρχαρίες που λες, δεν το συζητώ. Αυτοί είναι για το εκτελεστικό απόσπασμα.
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Παγώνα, αυτό είπα για την μετανάστευση:
Πες μου που διαφωνείς..
Εάν και εφόσον κριθεί ότι χρειαζόμαστε εργατικά χέρια για διάφορες δουλειές, τότε αυτοί οι ξένοι που θα παραμείνουν θα πρέπει να πληρούν κάποιες βασικές προϋποθέσεις.
Από την στιγμή που θα τις πληρούν, τότε θα είναι καθ'όλα καλυμμένοι ως προς την εδώ διαβίωσή τους και την εργασία τους. Έτσι κανείς δεν θα μπορεί να τους εκμεταλλεύεται και να τους βάζει να δουλεύουν με μισθούς πείνας, χωρίς ασφάλιση και να τους στοιβάζει σε καταγώγια και καλύβες.
Κοινώς, η πάταξη της λαθρομετανάστευσης και οι μαζικές απελάσεις οδηγούν σε ραγδαία άνοδο του βιοτικού επιπέδου των λίγων, αλλά καλών, μεταναστών που θα παραμείνουν εδώ εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.
Πες μου που διαφωνείς..
- Mantam Froufrou
μα εννοείται γλυκέ μου, πως η λύση δεν θα δωθεί μόνο για τους Αλβανούς, πακιστανούς και γύφτους, αλλά για το σύνολο των κατοικούντων σ'αυτή την πολύπαθη χώρα. Κι εκεί έρχεται ο αγώνας που πρέπει να κάνουμε σε σχέση με τους...'μεγαλοκαρχαρίες' (στους οποίους συγκαταλέγονται πολλά μπουμπούκια, απο επιχειρηματίες σαν τον δικό μου εδώ, μέχρι την ίδια την κυβέρνηση). Απο την άλλη δεν διαφωνώ ΚΑΘΟΛΟΥ στο οτι πρέπει να υπάρχει έλεγχος και να κρατηθούν εδώ ΜΟΝΟ αυτοί που όντως μπορεί ν'αντέξει το κράτος μας, ΕΦΟΣΟΝ γίνει αυτή η εκκαθάριση που λέω παραπάνω και μπούν΄ολα τα κουκιά στο τσουβάλι και προσμετρηθούν δίκαια. Εφόσον πάρουμε ως έλληνες και πολίτες αυτής της χώρας ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ και ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ οι κρατούντες (κυβερνήσεις) και οι π....ες τους (τράπεζες και λοιποί) τότε μπορούμε πραγματικά να δούμε τί αντέχει αυτή η χω΄ρα και τί όχι! τώρα, να πάρουμε αμπάριζα όλους τους αλβανούς ξαφνικά, δεν θα κερδίσουμε τίποτα, γιατί πολύ απλά θα ξανάρθουν. ΔΕΝ είναι αυτή η λύση, είναι παντελώς ουτοπικό να το σκέφτεσαι καν! Εκτός αν συμφωνείς να τους πυροβολούν και να τους βουλιάζουν, όπως κάνουν στην Ιταλία!Πως θα γίνει αυτό δεν μου είπες... Είναι πάρα πολλοί και τελείως ανεξέλεγκτοι. Αν υπήρχε έλεγχος όσον αφορά την ποιότητα, την ποσότητα και την προέλευση τους, τότε θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες. Με τα σημερινά δεδομένα, είναι όνειρο θερινής νυκτός με καύσωνα χωρίς αιρκοντίσιον/ανεμιστήρα.
Και πές μου τώρα εσύ, οτι φταίνε οι αλβανοί και ο κάθε μετανάστης, που έρχεται εδώ, έστω λαθραία, την στιγμή που το ίδιο το κράτος τους εκμεταλλεύεται τελικά, αντί να τους ελέγχει, κι όχι μόνο τους εκμεταλλεύεται το ίδιο, αλλά ΔΕΝ τιμωρεί αυτούς που επίσης τους εκμεταλλεύονται, αντίθετα τους δίνει κίνητρα να το κάνουν. Παίρνει φόρους απο τους δήθεν νόμιμους? Έχεις ψάξει να δείς τί σημαίνει 'νομιμότητα' τελικά για τους αλβανούς? Μιλάμε για κοροϊδία βαρβάτη!
Το ξέρεις οτι αν αλβανίδα παντρευτεί αλβανό και γεννήσουν ΕΔΩ ένα παιδί, κι εάν ο αλβανός έχει πράσινη κάρτα κι είναι νόμιμος, το παιδί (εφόσον γεννήθηκε εδώ) έχει και την ελληνική υπηκοότητα, αλλά αν η μάνα κάνει ένα ταξίδι να δεί τους γονείς της ας πούμε στην αλβανία, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΝΟΜΙΜΑ??? Τί είναι αυτό το κουλό τώρα??? Πές μου λοιπόν, γιατί να μην πάει η μάνα έξω 'παράνομα' και να ξαναμπεί 'παράνομα'? Ποιός άνθρωπος θα την κατηγορήσει?
Κι αυτό είναι το πιο χαζό παράδειγμα που μπορώ να θυμηθώ...
Πιστεύεις οτι οι αστυνομίες στα χωριά δεν ξέρουν ποιοί είναι οι αλβανοί (παράνομοι και νόμιμοι) που εργάζονται στα χωράφια? οι αλβανοί φταίνε όταν απαιτούν τα λεφτά που τους χρωστάνε στο τέλος? Το ξέρεις οτι όταν έχουν φάει ξύλο απο τα αφεντικά τους επειδή 'τόλμησαν' να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, κι έκαναν το λάθος να πάνε στην αστυνομία, έφαγαν ξύλο ΚΑΙ απο τους αστυνομικούς? Και καλά, αυτό έχει αρχίσει και μειώνεται πλέον με τους αλβανούς, με τους Πακιστανούς και Ινδούς να δείς τί γίνεται που δεν τολμούν ούτε να σε κοιτάξουν στον δρόμο!
Κατά τ'άλλα η μόνη μου διαφωνία γενικώς είναι η ηθική αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων απο τους έλληνες, ακόμα και ο τρόπος που συζητάμε για την επίλυση του προβλήματος. Και το πώς είμαστε έτοιμοι να χαρακτηρίσουμε έναν αλβανό απο εγκληματία μέχρι δεν ξέρω τί, ενώ αντίθετα είμαστε πανέτοιμοι να αθωώσουμε την αδικία ενός έλληνα απέναντι σ'έναν αλβανό (νόμιμος ή παράνομος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ!)
Διαφωνείς εσύ κάπου?
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Όχι.τώρα, να πάρουμε αμπάριζα όλους τους αλβανούς ξαφνικά, δεν θα κερδίσουμε τίποτα, γιατί πολύ απλά θα ξανάρθουν. ΔΕΝ είναι αυτή η λύση, είναι παντελώς ουτοπικό να το σκέφτεσαι καν! Εκτός αν συμφωνείς να τους πυροβολούν και να τους βουλιάζουν, όπως κάνουν στην Ιταλία!
Η μαζική , έστω και σταδιακή, απέλαση είναι πολύ εφικτό μέτρο. Και από την στιγμη που θα υπάρχει έλεγχος, τότε θα το σκεφτούν πολύ για να ξαναπροσπαθήσουν να ξανάρθουν.
Από κει και πέρα, όποιοι δεν το καταλάβουν με το καλό, θα το καταλάβουν με το άσχημο.
Δεν στο είπα πριν αυτό;Και πές μου τώρα εσύ, οτι φταίνε οι αλβανοί και ο κάθε μετανάστης, που έρχεται εδώ, έστω λαθραία, την στιγμή που το ίδιο το κράτος τους εκμεταλλεύεται τελικά, αντί να τους ελέγχει, κι όχι μόνο τους εκμεταλλεύεται το ίδιο, αλλά ΔΕΝ τιμωρεί αυτούς που επίσης τους εκμεταλλεύονται, αντίθετα τους δίνει κίνητρα να το κάνουν
ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.
Λαθρομετανάστες, που μας κουβαλήθηκαν νταβατζιλίδικα
Κράτος, που έχει αφήσει την χώρα ξέφραγο αμπέλι και την έχει κάνει μπουρδέλο
Κεφαλαιοκράτες, που κερδοσκοπούν εις βάρος όλων
Απλοί Έλληνες, που έχουν συνειδητοποιήσει την παραπάνω κατάσταση αλλά την τρώνε στην μάπα χωρίς να κάνουν τίποτα, και άλλοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου
Τι λες τώρα;νόμιμος ή παράνομος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ!)
Το ίδιο πράγμα είναι η λαθρομετανάστευση-νταβατζιλίκι με την συντεταγμένη και ελεγμένη μετάστευση;;;
Είσαι εκτός πραγματικότητας.
Δεν ξερω αν μπορει να επιτευχθει ελεγχομενη μετανάστευση.Τι λες τώρα;
Το ίδιο πράγμα είναι η λαθρομετανάστευση-νταβατζιλίκι με την συντεταγμένη και ελεγμένη μετάστευση;;;
- Mantam Froufrou
Κασσανδρούκο, μην ξεχωρίζεις ένα μέρος απο ολόκληρη πρόταση για να κάνεις εφφέ, γιατί τα παίρνω κρανίο!Τι λες τώρα;
Είσαι εκτός πραγματικότητας.
Αυτή η ... φρασούλα μου στην οποία απάντησες το παραπάνω, δηλαδή το "νόμιμος ή παράνομος δεν έχει καμμία σημασία" είναι ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ μέρος της υπόλοιπης φρασούλας μου, δηλαδή:
Όταν δουλεύεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ, ναί ή ού? Αν δεν σε πληρώσουν ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ, ηθική (όταν είσαι παράνομος), αλλά ΚΑΙ νομική (όταν είσαι νόμιμος), ναι ή ού???ενώ αντίθετα είμαστε πανέτοιμοι να αθωώσουμε την αδικία ενός έλληνα απέναντι σ'έναν αλβανό (νόμιμος ή παράνομος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ!)
Άσε τα δικηγορίστικα κολπάκια πλίζ, να μιλήσουμε πολιτισμένα όπως αρχίσαμε, οκ?
Πάμε παρακάτω, ή μάλλον παραπάνω:
Εγώ θυμάμαι οτι κάποιος άνοιξε τα σύνορα, και μέχρι που έκανε πρόσκληση απο βουλής....είναι αλήθεια αυτό ή όχι?Λαθρομετανάστες, που μας κουβαλήθηκαν νταβατζιλίδικα
Μπορεί η αλβανική κυβέρνηση να το έπαιξε έξυπνα, πάντως φώς τους δώθηκε, έστω και δια λόγου. ΓΙα τον χωριάτη που πεινάει, αν του ανοίξεις την πόρτα και του πείς ΕΛΑ, θα έρθει κακήν κακώς, και με τα σάλια του να τρέχουν απο τις μυρωδιές του ψωμιού που ψήνεις...Δεν καταλαβαίνεις οτι ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ οι αλβανοί που ήρθαν, έστω και παράνομα. Την μέγιστη ευθύνη την φέρουν καταρχήν οι δικοί μας κυβερνώντες και κατά δεύτερον οι δικοί τους κυβερνώντες.
-
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Αν είσαι μετανάστης, πρωτού πιάσεις δουλειά σε μία άλλη χώρα, πρέπει να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις. Εάν δεν τις πληροίς, τότε φταις τόσο εσύ, όσο και αυτοί που σε ανέχονται στην χώρα τους και φυσικά αυτοί που σε εκμεταλλεύονται.Όταν δουλεύεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΑΙ, ναί ή ού? Αν δεν σε πληρώσουν ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΙΑ, ηθική (όταν είσαι παράνομος), αλλά ΚΑΙ νομική (όταν είσαι νόμιμος), ναι ή ού???
Επαναλαμβάνω, ότι φταίνε όλοι. Αν επιμένεις να βγάζεις λάδι τους ξένους, τότε λυπάμαι αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Εν μέρει σωστά θυμάσαι. Ο Σαμαράς ήταν.Εγώ θυμάμαι οτι κάποιος άνοιξε τα σύνορα, και μέχρι που έκανε πρόσκληση απο βουλής....είναι αλήθεια αυτό ή όχι?
Όμως αναφερόταν στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες και όχι στους Αλβανούς. Αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Είναι ο νούμερο 1 υπεύθυνος για την μπουρδελοποίηση της Ελλάδος όσον αφορά το μεταναστευτικό.
Α! και κάτι ακόμα. Μην κολλάς στους Αλβανούς. Μην ξεχνάς ότι στην Νέα Μανωλάδα, οι Αλβανοί πήραν το μέρος των Ελλήνων αγροτών και μαζί κοπανάγανε τους ελληνόφωνους αριστερούς και τους Πακιστανούς...
- Mantam Froufrou
Αμ δεν κολλάω πουθενά, και το είπα ήδη για τους αλβανούς και τους πακιστανούς! Οι αλβανοί ανέβηκαν ελαφρώς σε σχέση με άλλους (βλ πακιστανούς), οπότε προασπίζουν τα δικαιώματα της τάξης τους (ή έτσι νομίζουν), δηλαδή έπεσαν στην λούμπα του "ο εχθρός του φίλου μου (αφέντη μου) είναι και δικός μου εχθρός"...Μην κολλάς στους Αλβανούς. Μην ξεχνάς ότι στην Νέα Μανωλάδα, οι Αλβανοί πήραν το μέρος των Ελλήνων αγροτών και μαζί κοπανάγανε τους ελληνόφωνους αριστερούς και τους Πακιστανούς...
αυτό κι αν είναι μαρξιστικός νόμος σε πλήρη εφαρμογή εεεεε? (ε, κάτι έχω ακούσει, κι ας μην τον έχω διαβάσει!)
Αλλά και πάλι δεν μου λέει απολύτως τίποτα, εδώ δεν μιλάμε για την ταξική κατάσταση των αλβανών, αλλά για την αντιμετώπιση των μεταναστών (λαθραίων ΚΑΙ ΜΗ) απο τους έλληνες...
- Dhmellhn
- Επίτιμος
Εάν διαβάσεις την ιστορία της ΕΣΣΔ στα πρώτα χρόνια αναφέρονται οι απηνείς διωγμοί των αγροτών από τους Μπολσεβίκους. Το ΚΚΕ που είναι κατ' εικόνα και ομοίωση του πάλαι ποτέ πανισχύρου ΚΚΣΕ είναι ακριβώς της ιδίας κοπής και απόψεως. Η μόνη διαφορά τους είναι ότι το ΚΚΕ δεν κυβέρνησε ποτέ για να εφαρμόσει τις "αγαθές" προθέσεις του στους αγρότες (για τον λόγο αυτό τους γλύφει, εάν και εφόσον γίνει εξουσία τότε καληνύχτα γι' αυτούς). Είχε την ευκαιρία του και την απώλεσε και ως φαίνεται έτσι θα μείνει εσαεί γιατί το φρούτο δεν πουλά πια, σάπισε. Έτσι λοιπόν εξηγείται και η στροφή των τελευταίων ετών του ΚΚΕ σε πιο πατριωτικές θέσεις.
Βεβαίως, επειδή ο κλασσικός κομμουνισμός είναι ιδεολογία ala cart, δηλαδή ή παίρνεις όλο το πακέτο ή θεωρείσαι αιρετικός άρα μη ορθόδοξος και συνεπής, αυτά τα ανοίγματα είναι εξαιρετικά προσεκτικά και πάντα υπό κάποιο μανδύα. Τι να κάνουμε; Αφού το "Κεφάλαιο" και το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" αποτελούν την βίβλο και ταυτοχρόνως το όπιο κάθε συνεπούς κομμουνιστή.
Τέλος, για την αγροτιά γνωρίζω και πάρα πολλές περιπτώσεις ληστειών, κακοποιήσεων, ακόμη και φόνων αγροτών από "καλοκάγαθους" αλβανούς, δίχως να υπάρχει οικονομικό ή άλλο αίτιο. Γιατί πάντα υπάρχει και ή άλλη πλευρά του νομίσματος. Όπως και οι δουλέμποροι συμπατριωτών των πακιστανοί, αλβανοί, φιλιπιννέζοι και άλλοι, για να μην ξεχνιόμαστε.
Κάποια στιγμή ο κόσμος θα αγανακτήσει με την υπερβολική συσσώρευση λαθρομεταναστών και τότε θα δούμε πολύ άσχημες σκηνές. Δυστυχώς θα την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε και όχι οι υπαίτιοι. Αλλά να είστε σίγουροι ότι με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε εκεί, εάν δεν μπει φραγμός. Μία βόλτα στην Σοφοκλέους κάτω από την Αθηνάς και σε όλες τις παραλλήλους και καθέτους οδούς σε αυτό το κομμάτι των Αθηνών θα σας πείσει. Όπως και μια βόλτα στην Γερανίου ή και στην Ομόνοια το βράδυ. Και αυτό μόνο για το κέντρο.
Αναφορικά με την λέξη ΞΕΝΟΣ είναι γνωστό ότι αρκετές λέξεις έχουν χάσει ή έχουν διευρύνει την σημασία τους από την αρχαιότητα στην Ελληνική. Το επίγραμμα του Σιμωνίδου: Ω, ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ για τους τριακόσιους του Λεωνίδου αναφέρεται στον ΞΕΝΟ Έλληνα από άλλη περιοχή. Το ίδιο και ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ και η φιλοξενία. Όπως και η ιστορία του Σόλωνος με τον Ανάχαρσιν. Εδώ ο Περικλής πρότεινε νόμο το 451, ο οποίος τελικά ψηφίστηκε, να θεωρείται Αθηναίος εκείνος που είχε και τους δύο γονείς Αθηναίους (Αθηναίο Πολίτη και Αθηναία Αστή). Ούτε καν από Έλληνες άλλων πόλεων. Είναι ο περίφημος νόμος του : ΕΞ' ΑΜΦΟΙΝ ΑΣΤΟΙΝ.
Ρατσιστές οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι; Μπορεί, αλλά με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν πολιτισμό και δοξάζονται για τα επιτεύγματά των έως τις ημέρες μας παγκοσμίως. Μετά τις κατακτήσεις του Αλεξάνδρου, τον πλούτο, την απραξία, την μαλθακότητα που επηκολούθησε και τον συγχρωτισμό των με άλλους λαούς παρήκμασαν. Και αυτό δεν είναι δικό μου συμπέρασμα, αλλά γενική παραδοχή των ιστορικών.
Φιλτάτη Παγώνα, κατανοώ ότι το ενδιαφέρον σου για τον συνάνθρωπο πηγάζει από πραγματικό αλτρουισμό και δεν έχει σχέση με κομμουνισμούς και άλλους -ισμούς (απλώς αναφέρω το ιστορικό περίγραμμα για να μην νομίζει κανείς ότι η ηγεσία αυτού του πολιτικού κόμματος και του μητρικού του είναι παναγίτσες), αλλά κάποια στιγμή πρέπει να βλέπουμε και αυτό που έρχεται.
Βεβαίως, επειδή ο κλασσικός κομμουνισμός είναι ιδεολογία ala cart, δηλαδή ή παίρνεις όλο το πακέτο ή θεωρείσαι αιρετικός άρα μη ορθόδοξος και συνεπής, αυτά τα ανοίγματα είναι εξαιρετικά προσεκτικά και πάντα υπό κάποιο μανδύα. Τι να κάνουμε; Αφού το "Κεφάλαιο" και το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" αποτελούν την βίβλο και ταυτοχρόνως το όπιο κάθε συνεπούς κομμουνιστή.
Τέλος, για την αγροτιά γνωρίζω και πάρα πολλές περιπτώσεις ληστειών, κακοποιήσεων, ακόμη και φόνων αγροτών από "καλοκάγαθους" αλβανούς, δίχως να υπάρχει οικονομικό ή άλλο αίτιο. Γιατί πάντα υπάρχει και ή άλλη πλευρά του νομίσματος. Όπως και οι δουλέμποροι συμπατριωτών των πακιστανοί, αλβανοί, φιλιπιννέζοι και άλλοι, για να μην ξεχνιόμαστε.
Κάποια στιγμή ο κόσμος θα αγανακτήσει με την υπερβολική συσσώρευση λαθρομεταναστών και τότε θα δούμε πολύ άσχημες σκηνές. Δυστυχώς θα την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε και όχι οι υπαίτιοι. Αλλά να είστε σίγουροι ότι με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε εκεί, εάν δεν μπει φραγμός. Μία βόλτα στην Σοφοκλέους κάτω από την Αθηνάς και σε όλες τις παραλλήλους και καθέτους οδούς σε αυτό το κομμάτι των Αθηνών θα σας πείσει. Όπως και μια βόλτα στην Γερανίου ή και στην Ομόνοια το βράδυ. Και αυτό μόνο για το κέντρο.
Αναφορικά με την λέξη ΞΕΝΟΣ είναι γνωστό ότι αρκετές λέξεις έχουν χάσει ή έχουν διευρύνει την σημασία τους από την αρχαιότητα στην Ελληνική. Το επίγραμμα του Σιμωνίδου: Ω, ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ για τους τριακόσιους του Λεωνίδου αναφέρεται στον ΞΕΝΟ Έλληνα από άλλη περιοχή. Το ίδιο και ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ και η φιλοξενία. Όπως και η ιστορία του Σόλωνος με τον Ανάχαρσιν. Εδώ ο Περικλής πρότεινε νόμο το 451, ο οποίος τελικά ψηφίστηκε, να θεωρείται Αθηναίος εκείνος που είχε και τους δύο γονείς Αθηναίους (Αθηναίο Πολίτη και Αθηναία Αστή). Ούτε καν από Έλληνες άλλων πόλεων. Είναι ο περίφημος νόμος του : ΕΞ' ΑΜΦΟΙΝ ΑΣΤΟΙΝ.
Ρατσιστές οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι; Μπορεί, αλλά με αυτόν τον τρόπο δημιούργησαν πολιτισμό και δοξάζονται για τα επιτεύγματά των έως τις ημέρες μας παγκοσμίως. Μετά τις κατακτήσεις του Αλεξάνδρου, τον πλούτο, την απραξία, την μαλθακότητα που επηκολούθησε και τον συγχρωτισμό των με άλλους λαούς παρήκμασαν. Και αυτό δεν είναι δικό μου συμπέρασμα, αλλά γενική παραδοχή των ιστορικών.
Φιλτάτη Παγώνα, κατανοώ ότι το ενδιαφέρον σου για τον συνάνθρωπο πηγάζει από πραγματικό αλτρουισμό και δεν έχει σχέση με κομμουνισμούς και άλλους -ισμούς (απλώς αναφέρω το ιστορικό περίγραμμα για να μην νομίζει κανείς ότι η ηγεσία αυτού του πολιτικού κόμματος και του μητρικού του είναι παναγίτσες), αλλά κάποια στιγμή πρέπει να βλέπουμε και αυτό που έρχεται.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- Mantam Froufrou
Δεκτόν, και το βλέπω πίστεψέ με, και συμφωνώ οτι στο τέλος την πληρώνουν και άνθρωποι που δεν φταίνε επειδή έχουν έρθει πολλοί και ανάμεσά τους και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Συμφωνώ επίσης οτι πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα. Νιώθω όμως οτι εσύ τουλάχιστον καταλαβαίνεις τα όρια που έχω θέσει η ίδια μέσα μου ακόμα και στο θέμα του αλτρουισμού, και απο ποιά σκοπιά μιλάω...Φιλτάτη Παγώνα, κατανοώ ότι το ενδιαφέρον σου για τον συνάνθρωπο πηγάζει από πραγματικό αλτρουισμό και δεν έχει σχέση με κομμουνισμούς και άλλους -ισμούς (απλώς αναφέρω το ιστορικό περίγραμμα για να μην νομίζει κανείς ότι η ηγεσία αυτού του πολιτικού κόμματος και του μητρικού του είναι παναγίτσες), αλλά κάποια στιγμή πρέπει να βλέπουμε και αυτό που έρχεται.
Αν όλοι εδώ μιλούσαν ΚΑΙ για τις δύο όψεις του νομίσματος με ηρεμία και ανθρώπινη ματιά, θα μιλούσα κι εγώ περισσότερο για την όψη του νομίσματος που άφησα λίγο στην άκρη, κινδυνεύοντας μέχρι στιγμής να πιστέψουν όλοι οτι με νοιάζει μόνο η καλοπέραση των μεταναστών, παρόλο που προσπάθησα να εξηγήσω τις θέσεις μου όσο πιο συνολικά μπορούσα... Αντιδρώ πάντα στην ετοιμότητα των περισσότερων ανθρώπων να δούν την κακή όψη του συγκεκριμένου νομίσματος, αδικώντας έτσι ΗΔΗ ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα και δημιουργώντας τις προυποθέσεις για την ηθική νομιμότητα αυτής της αδικίας ... Αδυνατώ να το δεχτώ αυτό... Ή θα είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι και ανθρώπινοι (όλα αυτά μαζί) ή όχι...
Κατά τ'άλλα, σ'ευχαριστώ θερμά που επιδεικνύεις μία πιο αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων.
Τώρα εξήγησέ μου κάτι σε παρακαλώ, όταν λοιπόν μιλάμε για φιλοξενία, μιλάμε μόνο για Έλληνες απο αλλού? Όντως? Και οι μη Έλληνες είναι όντως βάρβαροι? Νόμιζα οτι αυτό ήταν μία θέση κάποιου έλληνα, αλλά όχι οτι ήταν και νόμος ας πούμε (ηθικός εννοώ)!!!!
Αρα, δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς που ονομάζω τους Έλληνες (της αρχαιότητας αλλά και τους τωρινούς) ρατσιστές? Δεν είναι κακό που το λέω, έτσι δεν είναι? Και δεν το λέω για κακό τώρα...ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ρατσιστές, έτσι?
Απο κεί και πέρα, εάν αυτός ο ρατσισμός τους είναι που δημιούργησε τον τεράστιο πολιτισμό τους είναι ένα θέμα που συζητιέται... Απο τόσα και τόσα ο ρατσισμός είναι που οδήγησε στο μεγαλείο τους? μήπως είναι λίγο αυθαίρετη αυτή η διάκριση απο όλα τα στοιχεία τους? Άνοιξες κάποια θέματα τώρα που έχουν τρομερό ενδιαφέρον, έβαλες και τον Μ.Αλέξανδρο μέσα...αλλά το αφήνω, γιατί θα γράψω σεντόνι υπέρδιπλο στο τέλος!
Είδατε βρε που μου φωνάζετε!!!??? ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ.....ΠΑΑΑΛΙΙΙΙΙΙ!!!!
- Dhmellhn
- Επίτιμος
Ναι. Έτσι το εννοούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Στις ημέρες μας το ξένος ταυτίζεται ως επί το πλείστον με τον αλλοεθνή. Κατά συνέπεια η φιλοξενία των νεοελλήνων επεκτείνεται και σε αυτούς. Άλλο ένα κλασσικότατο παράδειγμα είναι η λέξις ΑΜΑΡΤΙΑ, η οποία δεν είχε υπόσταση στην αρχαία Ελλάδα με την έννοια που της δίνουμε σήμερα. Σημαίνει ΑΣΤΟΧΙΑ Α στερητικόν + μάρπτω (αρπάζω εκ του μάρη που σημαίνει χέρι). Έγινε πρώτα Αμαρπτία και στην συνέχεια Αμαρτία (η κακή πράξη). Επίσης το ΠΡΟΣΚΥΝΩ σημαίνει ΠΡΟΣΦΙΛΩ γιατί ΚΥΝΕΩ σημαίνει φιλώ (το αγγλικό kiss). Και πολλά άλλα.
Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Και όντως, όταν εκκλήθησαν να το αποδείξουν απέναντι στους Αμερικανούς της εποχής το έπραξαν κατά τον πλέον επιτυχή τρόπο. Υπό αυτήν και μόνο την έννοια, την πρόθεσή τους να αποκαλούν τους άλλους λαούς ως Βαρβάρους και να τους θεωρούν υποδεεστέρους, θα μπορούσαμε να τη θεωρήσουμε με τον σημερινό όρο ως ρατσιστική. Όμως, οι τότε υπερόπτες Έλληνες είχαν μία σημαντικότατη διαφορά με όλους τους μετέπειτα κατηγορηθέντες ως ρατσιστές. Δεν διειξήγαν επεκτατικούς πολέμους, παρά μόνον αμυντικούς. Οι Σπαρτιάτες ειδικά, ως η τελειότερη παγκόσμια πολεμική μηχανή επί 4 σχεδόν αιώνες, είχαν ως αρχή των να μην εκστρατεύουν πολύ πέραν των ορίων της επικρατείας των. Λίγες ήταν οι εξαιρέσεις.
Υπάρχει επίσης και το θέμα της δουλείας το οποίο δεν έχει αναπτυχθεί και θα το ανοίξω. Απλώς να επισημάνω ότι η δουλεία στην Αρχαία Ελλάδα δεν είχε καμμία σχέση με την δουλεία σε άλλους λαούς. Όπως επίσης να διευκρινήσω ότι με τα δεδομένα της εποχής δεν νοείτο κόσμος δίχως την δουλεία η οποία αποτελούσε την κινητήριο δύναμη. Με τους σημερινούς όρους είναι καταδικαστέα, όμως στο πλαίσιο εκείνων των χρόνων ήταν κάτι το φυσιολογικό και σύνηθες. Εξάλλου, ούτε στις ημέρες μας έχει καταργηθεί πλήρως, ενώ υπάρχει ταυτόχρονα με πολλές άλλες μορφές. Και εδώ, δέον να επισημανθεί ότι στο κατασυκοφαντημένο Βυζάντιο η δουλεία ήταν πολύ περιορισμένη, ενώ το Βυζάντιο υπήρξε πρότυπο κράτους προνοίας με τα πτωχοκομεία, τα γηροκομεία, τα νοσοκομεία, την δωρεάν διανομή άρτου και άλλων πολλών.
Αυτά για την κλασσική Ελλάδα. Αρκετά αργότερα επί των Μακεδόνων Βασιλέων αποφασίσθη η κατάλυση του ετοιμορρόπου τότε Περσικού κράτους και η επέκταση προς ανατολάς. Ακόμη και τότε όμως ο Αλέξανδρος έμεινε στην ιστορία, εκτός των αδιαμφισβητήτων στρατιωτικών ικανοτήτων του, για την πρόθεσή του να συμφιλιώσει τους λαούς μετά τους πολέμους. Έκτοτε, το όνομα Ισκαντέρ (Αλέξανδρος) και Γιουνάν (Έλλην) αποτελεί διαβατήριο για όλη την Ασία. Οι Έλληνες θεωρούνται άξιοι σεβασμού από όλους αυτούς τους λαούς. Ένα ταξείδι σε Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία δεικνύει του λόγου το αληθές.
Όσον αφορά τους Έλληνες των Ελληνιστικών ετών είναι μία μεγάλη ιστορία. Ο υπερβολικός πλούτος έφερε την παρακμή, η οποία άλλωστε, νομοτελειακά, ακολουθεί πάντοτε την προηγηθείσα ακμή. Τα επιτεύγματά των όμως συζητιούνται έως τις ημέρες μας προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό, τρέφοντας όμως παραλλήλως και την αντίστοιχη ζηλοφθονία. Να σημειώσω ότι στην ίδια παγίδα της τριφυλής ζωής (καλοπέρασης) έπεσαν και οι Ρωμαίοι.
Τέλος, ο ρατσισμός, και μάλιστα στην χείριστή του μορφή, υφίσταται και μεταξύ ανθρώπων της ιδίας φυλής. Πόσοι θυμούνται τα γεγονότα στην Ρουάντα το 1994 με την εξολόθρευση άνω των 800.000 Χούτου από τους κυβερνώντες που ανήκαν στην φυλή των Τούτσι. Ή, τα 2.000.000 νεκρών από τον κόκκινο (σταλινικό) Πολ Ποτ στην Καμπότζη το 1975 και τον αιματηρό πόλεμο με το Βιετνάμ. Αυτά να μην τα ξεχνάμε.
Οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Και όντως, όταν εκκλήθησαν να το αποδείξουν απέναντι στους Αμερικανούς της εποχής το έπραξαν κατά τον πλέον επιτυχή τρόπο. Υπό αυτήν και μόνο την έννοια, την πρόθεσή τους να αποκαλούν τους άλλους λαούς ως Βαρβάρους και να τους θεωρούν υποδεεστέρους, θα μπορούσαμε να τη θεωρήσουμε με τον σημερινό όρο ως ρατσιστική. Όμως, οι τότε υπερόπτες Έλληνες είχαν μία σημαντικότατη διαφορά με όλους τους μετέπειτα κατηγορηθέντες ως ρατσιστές. Δεν διειξήγαν επεκτατικούς πολέμους, παρά μόνον αμυντικούς. Οι Σπαρτιάτες ειδικά, ως η τελειότερη παγκόσμια πολεμική μηχανή επί 4 σχεδόν αιώνες, είχαν ως αρχή των να μην εκστρατεύουν πολύ πέραν των ορίων της επικρατείας των. Λίγες ήταν οι εξαιρέσεις.
Υπάρχει επίσης και το θέμα της δουλείας το οποίο δεν έχει αναπτυχθεί και θα το ανοίξω. Απλώς να επισημάνω ότι η δουλεία στην Αρχαία Ελλάδα δεν είχε καμμία σχέση με την δουλεία σε άλλους λαούς. Όπως επίσης να διευκρινήσω ότι με τα δεδομένα της εποχής δεν νοείτο κόσμος δίχως την δουλεία η οποία αποτελούσε την κινητήριο δύναμη. Με τους σημερινούς όρους είναι καταδικαστέα, όμως στο πλαίσιο εκείνων των χρόνων ήταν κάτι το φυσιολογικό και σύνηθες. Εξάλλου, ούτε στις ημέρες μας έχει καταργηθεί πλήρως, ενώ υπάρχει ταυτόχρονα με πολλές άλλες μορφές. Και εδώ, δέον να επισημανθεί ότι στο κατασυκοφαντημένο Βυζάντιο η δουλεία ήταν πολύ περιορισμένη, ενώ το Βυζάντιο υπήρξε πρότυπο κράτους προνοίας με τα πτωχοκομεία, τα γηροκομεία, τα νοσοκομεία, την δωρεάν διανομή άρτου και άλλων πολλών.
Αυτά για την κλασσική Ελλάδα. Αρκετά αργότερα επί των Μακεδόνων Βασιλέων αποφασίσθη η κατάλυση του ετοιμορρόπου τότε Περσικού κράτους και η επέκταση προς ανατολάς. Ακόμη και τότε όμως ο Αλέξανδρος έμεινε στην ιστορία, εκτός των αδιαμφισβητήτων στρατιωτικών ικανοτήτων του, για την πρόθεσή του να συμφιλιώσει τους λαούς μετά τους πολέμους. Έκτοτε, το όνομα Ισκαντέρ (Αλέξανδρος) και Γιουνάν (Έλλην) αποτελεί διαβατήριο για όλη την Ασία. Οι Έλληνες θεωρούνται άξιοι σεβασμού από όλους αυτούς τους λαούς. Ένα ταξείδι σε Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία δεικνύει του λόγου το αληθές.
Όσον αφορά τους Έλληνες των Ελληνιστικών ετών είναι μία μεγάλη ιστορία. Ο υπερβολικός πλούτος έφερε την παρακμή, η οποία άλλωστε, νομοτελειακά, ακολουθεί πάντοτε την προηγηθείσα ακμή. Τα επιτεύγματά των όμως συζητιούνται έως τις ημέρες μας προκαλώντας τον παγκόσμιο θαυμασμό, τρέφοντας όμως παραλλήλως και την αντίστοιχη ζηλοφθονία. Να σημειώσω ότι στην ίδια παγίδα της τριφυλής ζωής (καλοπέρασης) έπεσαν και οι Ρωμαίοι.
Τέλος, ο ρατσισμός, και μάλιστα στην χείριστή του μορφή, υφίσταται και μεταξύ ανθρώπων της ιδίας φυλής. Πόσοι θυμούνται τα γεγονότα στην Ρουάντα το 1994 με την εξολόθρευση άνω των 800.000 Χούτου από τους κυβερνώντες που ανήκαν στην φυλή των Τούτσι. Ή, τα 2.000.000 νεκρών από τον κόκκινο (σταλινικό) Πολ Ποτ στην Καμπότζη το 1975 και τον αιματηρό πόλεμο με το Βιετνάμ. Αυτά να μην τα ξεχνάμε.
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Πέγκι, όταν αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση, καλό είναι να βλέπουμε και τις δύο όψεις κι όχι μόνο τη μία.
1/ Δε λέω ότι όλοι οι Ελληνες είναι αγγελούδια, αλλά στο φινάλε οι Ελληνες είναι στη χώρα τους κι αν παρανομήσουν θα πάνε στις ελληνικές φυλακές. Σήμερα οι ελληνικές φυλακές έχουν υπερκορεστεί από το αλλοδαπό στοιχείο, το οποίο έχει αυξήσει την εγκληματικότητα κατακόρυφα στην Ελλάδα, πράγμα που αν είσαι αντικειμενική δεν γίνεται να μην παραδεχτείς.
Και τον Ελληνα εγκληματία θα τον δεχτώ/ανεχτώ/φυλακίσω και την παραμονή του στο χοτέλ Κορυδαλέξ ή όπου αλλού θα την πληρώσω σαν Ελλην φορολογούμενος, γιατί εδώ είναι ο τόπος του, δε γίνεται να τον εξορίσουμε.
Γιατί και με ποια λογική θα πρέπει να ανεχτώ/δεχτώ/πληρώσω τη διαμονή του ΞΕΝΟΥ που έχει παρανομήσει στη χώρα, επειδή τα κωλοχανεία που λέγονται κυβερνήσεις δεν ελέγχουν ποιους και πόσους μπάζουν μέσα? Γιατί να μην τους απελαύνουν? Γιατί να δίνουν αφειδώς και τόσο εύκολα άδειες παραμονής?
Στο προηγούμενο εκ μεταφοράς ποστ μου είπα μεταξύ άλλων κάτι περί ελέγχου εισόδου, που ίσως να μην το διάβασες και το θεωρώ σημαντικό γι'αυτό και το ξαναβάζω:
"Η Νότιος Αφρική επί apartheit, πρόσεξε τι λέω, ΕΠΙ apartheit, που η απειλή των εξεγέρσεων ήταν δαμόκλειος σπάθη, με πληθυσμιακή αναλογία 1-7 λευκού-μαύρου, είναι σαφές ότι είχε μεγάλη και απόλυτη ανάγκη από λευκούς. Και πάλι όμως, τους πέρναγε από κρισάρα και μικροσκόπιο πριν μπουν μέσα. ‘Ηταν παρανοϊκές, απλά φασιστικές ή με τάσεις αυτοκτονίας εκείνες οι κυβερνήσεις που εφάρμοζαν τέτοια πολιτική αλήθεια, ή μήπως προνοούσαν για τους γηγενείς και την συνολική ευμάρεια του τόπου, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης όσων μεταναστών θα εισέρχονταν στη χώρα?"
2/ Όταν μιλάς για αδικίες, να το κοιτάς συνολικά το θέμα και όχι μόνο απ'την πλευρά του μετανάστη. Αν ο μετανάστης έχει πρόβλημα επιβίωσης, το ίδιο έχει και μεγάλη πληθυσμιακή μερίδα του Ελληνα σήμερα, πράγμα που επίσης δε γίνεται ν'αντικρούσεις αν έχεις στοιχειώδη ενημέρωση/λογική και γνώση του τι γίνεται γύρω μας. Μην κρίνεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά εστιάζοντας σε κάποιους που μπορεί να αδικήθηκαν από εκμεταλλευτές. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν και αυτοί, αλλά αυτό δεν είναι παλλαϊκό χαρακτηριστικό, είναι ατομικό εκ του χαρακτήρα του καθένα ξεχωριστά. Δεν είμαστε σοβαροί όταν χαρακτηρίζουμε ολόκληρο λαό με τις αθλιότητες πέντε δέκα σαθρών ανθρώπων. Όταν όμως τα δείγματα γραφής μιας εθνότητας που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα (και φυσικά μειοψηφεί αριθμητικά στον πληθυσμό) κατάφεραν μέσα σε μια 20ετία να επιφέρουν τα ορατά αποτελέσματα της αύξησης της εγκληματικότητας, και των ΔΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ του κοινωνικού μας ιστού σήμερα με παράγοντες επικινδυνότητας που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν τους φανταζόμασταν παλιότερα δεν είναι καθόλου άτοπο να προσλαμβάνει η συγκεκριμένη εθνότητα κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, απ'τα οποία δεν αντιλέγω εξαιρούνται πολλοί. Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχουν οι στιγνοί εγκληματίες στους ξένους και ειδικότερα στους Αλβανούς. (εγώ δε φοβάμαι όπως τα ΜΜΕ να κατονομάσω την εθνότητα). Το "Αλβανός" έγινε ταμπού πια στα ΜΜΕ. Γιατί, φιλενάδα? Επειδή ξάφνου πάθαμε ομαδική παράκρουση και γίναμε... ρατσιστές? Κι αν ναι, τι στο διάολο μας έκανε άραγε ρατσιστές προς μια συγκεκριμένη εθνότητα? Οι φαντασιώσεις και η φαυλότητά μας? Ή μήπως το γεγονός ότι αυτοί οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ της εξουσίας άφησαν να μπει η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΕΣ στην Ελλάδα αδιαφορώντας για την προστασία και το στοιχειωδώς ανθρώπινο βιωτικό επίπεδο του Ελληνα πολίτη?
Δεν είμαι φυλετικά ρατσίστρια και το ξέρεις. Έχω αντικρούσει πολλούς φυλετιστές σε διαλόγους. Ούτε μπορεί κανεις να με πει εχθρό των μεταναστών και να σοβαρολογεί όταν είναι δεδομένο πως κι εγώ ως μετανάστρια έζησα/μεγάλωσα στην ξενητιά. Υπήρχαν όμως όρια, ήξερα τη θέση μου, ΣΕΒΟΜΟΥΝ τη χώρα που με φιλοξενούσε.
Στα ελληνικά πράγματα και με τα δεδομένα που ήδη προανέφερα, δεν είμαι και ηλίθια να λέω στον καθένα προς χάριν του όρου "μετανάστης" ή των λογικών "θέλουν μια καλύτερη ζωή οι καημένοι κλπ", περάστε, καθίστε, σαν στο σπίτι σας, ληστέψτε μας, πηδήξτε ή βιάστε μας ξεφτιλίστε τη σημαία μας βοηθήστε μας σας παρακαλώ να μπούμε στη ζώνη της μιζέριας που επικρατεί στον πλανήτη και ευχαριστούμε πολύ!
Μήπως ξεχνάς την περίπτωση με την πειρατεία λεωφορείου του "99 που έφτασε ως την Αλβανία όπου και χάθηκε άδικα ένα παληκάρι εξ'αιτίας ΠΑΛΙ ενός Αλβανομπουμπουκιού? Έγινε και ταινία, ορίστε! http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=2453 Θες κι άλλη κατάληψη λεωφορείου με 25 ομήρους στη Μαραθώνος το 2004? Για τράβα κι εδώ http://www.multiforums.gr/humanity/view ... 701&page=3 να δεις ...
Τι να σου πω? Για μένα που'χω πέσει θύμα ΔΥΟ ληστειών, από βεβαιωμένα σεσημασμένα αλβανομπούμπουκα (εκ των αποτυπωμάτων που'βγαλε η σήμανση) ? Παρά το γεγονός ότι το'νιωσα στο πετσί μου από πρώτο χέρι που λένε, μου φαίνονται χαδάκια και πταισματάκια αυτές, μπροστά στα προαναφερθέντα ή άλλα που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται.
Δηλαδή ΠΟΣΑ τέτοια πρέπει να γίνουν για να στρέψεις το βλέμμα και στην ΑΔΙΚΙΑ που έχει υποστεί και υπόκειται ο Ελληνας εδώ πέρα? Αυτό το σκηνικό και άλλα παρεμφερή, πόσο πιθανό ήταν να είχαν προκληθεί από Ελληνα? Τα περιστατικά που καταδεικνύουν εγκληματικά "ανθρώπινες" (?) διαδρομές ΕΞΩ απ'τη φύση του Ελληνα (κατά την πλειοψηφία του λαού φυσικά) είναι ΑΝΑΡΡΙΘΜΗΤΑ και δε θα κάτσω εδώ για να στηρίξω το αυτονόητο, να τα αναφέρω όλα, γιατί το σεντόνι δε θα'φτανε, θα θέλαμε 12τομη εγκυκλοπαίδια. Μη μου λες λοιπόν για αδικημένους, κατατρεγμένους που ΕΜΕΙΣ τους αλλάξαμε τα φώτα! Μάλλον το αντίθετο συνέβη/συμβαίνει αν το δούμε αντικειμενικά κι αν προσμετρήσουμε τα περιστατικά ένα προς ένα. Και ξαναλέω, για να μη με αρχίσεις με περιπτώσεις Ελλήνων που έχουν κάνει κατάφορα εγκληματικές πράξεις, ότι δεν υποστηρίζω πως ΟΛΟΙ οι Ελληνες είναι αγγελάκια. Υποστηρίζω όμως πως δεν είναι στη φύση τους τέτοιου είδους εγκληματικότητα. Θα δεις εγκληματικότητα από παράφρονες όπως αυτή τη αγρινίου, έχουν διαπραχθεί και πλείστα όσα εγκλήματα για λόγους τιμής από Ελληνες, αλλά ΤΕΤΟΙΑ εγκληματικότητα, για μικροκλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, μαφίες, κυκλώματα πορνείας και τα ρέστα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, πώς να το κάνουμε δηλαδή! Και στο φινάλε, το είπα και πριν. Εγκληματικότητα από Ελληνες αναγκαστικά θα υποστούμε- γιατί είναι Ελληνες και τι να κάνουμε δηλαδή. Την εγκληματικότητα από ξένα στοιχεία ΓΙΑΤΙ ρε φιλενάδα είμαστε υποχρεωμένοι να την υποστούμε επιπρόσθετα? Δε μας φτάνει η ντόπια?
Θα στο πω με την αγαπημένη μου αντιστοίχιση Σπίτι-πατρίδα, οικογένεια-λαός μου. α/ Πρώτα κοιτάω ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ, να'ναι καλά το σπίτι μου, να'ναι χορτάτη η οικογένειά μου και ασφαλώς ως άνθρωπος απ'το περίσσευμά μου, θα δώσω και στον φουκαρά που είναι ΕΞΩ απ'το σπίτι μου να φάει αν πεινάει. β/ Αν μέλος της οικογένειάς μου κάνει ένα παράπτωμα μια στραβή, θα το τιμωρήσω, θα το μαλώσω, θα...θα..θα... αλλά δεν θα το διώξω απ'το σπίτι, γιατί δεν μπορώ, είναι μέλος της οικογένειάς μου. Αν έρθει όμως ένας ξένος στο σπίτι μου που θα τον ΦΙΛΟΞΕΝΩ και μου κάνει μια-δυο-τρεις-πέντε-δέκα στραβές, εξυπακούεται και λογικό είναι πως δε θα τον αντιμετωπίσω όπως το παιδί μου. Θα του πω, τέλος κύριε, πάρε δρόμο και γύρνα στο δικό σου σπίτι. Αυτό είναι στοιχείο αφιλοξενίας? Εσύ πώς θα τον αντιμετώπιζες? Διαφορετικά? Μη μου το πεις γιατί δεν θα σε πιστέψω! Άρα, γιατί και με ποια λογική μου προτείνεις να αντιμετωπίζω το μετανάστη (ή και ΛΑΘΡΟμετανάστη) ως έχοντα τα ίδια προνόμια/δικαιώματα με το παιδί μου, το μέλος της δικής μου οικογένειας? Για να καταλάβω δηλαδή! Ποιο είδος ανθρωπιάς είναι αυτό που θα σε κάνει να κόπτεσαι για τον ξένο και ταυτόχρονα να αδιαφορείς για την οικογένειά σου?
Αν είναι ν'απαντήσεις σ'όλο αυτό το κατεβατό, απάντα μόνο στο "γιατί" που θέτω, όχι περιπτωσιολογικά αντικρούοντας με άλλα περιστατικά, και πλατιάζοντας επί περιστατικών, γιατί θα χάσουμε τη μπάλα. Επί της ουσίας στάσου αν θες, στα ερωτήματα μόνο που θέτω.
3/ Το άλλο ερώτημα είναι πάλι στην διατύπωσή του μονότονα επαναληπτικό: ΓΙΑΤΙ - τι, ποιος και ποια επίλαστη αβάσιμη-στεβλή έννοια ανθρωπιάς μας υποχρεώνει να υποστούμε μια εισαγόμενη εγκληματικότητα λες και δε φτάνει η υπαρκτή δική μας, επειδή ΞΑΦΝΟΥ έγινε παγκόσμιο φαινόμενο η μετανάστευση? Αυτό το ΞΑΦΝΟΥ δεν σε προβληματίζει εσένα? ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΟΥ? Τις προηγούμενες δεκαετίες θυμάσαι τέτοιο λεφούσι να μπαίνει στην Ελλάδα? Η απάντηση που μου δίδεται πάντα σ'αυτό είναι ότι κι άλλα κράτη έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Οπότε, επειδή το'χουν κι άλλες χώρες, κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο και το ανεχόμαστε κι εμείς... Έτσι είναι? Ή μήπως είναι ντιρεκτίβες που παίρνει η επαρχία της Ελλάδας (αυτή κι αν είναι τοπική αυτοδιοίκηση) απ'το πλανηταρχείο ή την κεντρική κυβέρνηση της ΕΕ, να κάνει τα στραβά μάτια και ν'αφήνει να μπαίνει μέσα ο κάθε πικραμένος? Συνωμοσιολογικό σενάριο? THINK AGAIN!
4/ Αλλά παραδόξως... στα πλαίσια αυτού του σεναρίου, κάποιες χώρες το πήραν αλλιώς: η Ολλανδία αντιδρά με πολύ σκληρά μέτρα. Η Γερμανία δε χαμπαριάζει όταν πρόκειται για κεκτημένα δικαιώματα και συμφέροντα των Γερμανών. Αυτά είναι δεδομένο στο μυαλό τους ότι πάντα ΠΡΟΕΧΟΥΝ και ορθώς! Η Ελβετία δεν έχει πρόβλημα, ελέγχει τις εισόδους. Τα καλά της Γαλλίας τα είδες νομίζω. Η Αγγλία χαιρέτα μου τον πλάτανο. Παλεύει να το ελέγξει αλλά είναι τρομερά δύσκολο με τα ανοίγματα που έκανε και έμπασε κι αυτή ένα κάρο, αλλά κι αυτή ακόμα ΕΧΕΙ στοιχειώδη μεταναστευτική πολιτική... Η Ιταλία δε χαμπαριάζει τι θα πει η κοινή γνώμη για ρατσισμούς και αηδίες, έστειλε πίσω μια αρμαθιά αλβανόπουλα τσαμπιά στοιβαγμένα σ'ένα καράβι αν θυμάσαι, απειλώντας πως θα τους βυθύσουν αν κάνουν τ'αστείο να πλησιάσουν, και τελικά τους φάγαμε εμείς στη μάπα. Οι δικοί μας κινούντες τα νήματα, εξαπέλυσαν ΜΜΕ και άλλους ταγούς, να επικαλούνται την ανθρωπιά μας, να λένε οτι οι Ελληνες είναι ξάφνου ρατσιστές, ή ότι δεν καταδέχονται τις "κατώτερες" δουλειές ΞΑΦΝΟΥ (τεράστιο ψέμα όταν πολλοί στον απελπισμένο αγώνα για επιβίωση θα έκαναν ο,τιδήποτε για να φέρνουν ψωμί στα παιδιά τους) και να κάνουν γαργάρα ένα σωρό αθλιότητες προς χάριν ...του ξένιου Δία που τον έχουμε καταντήσει μαλάκα, κερατά, ζημιωμένο, όλα τα'χει ο καημένος.
Κατά τα λοιπά με κάλυψαν οι Κάσσανδρος και Σταυραετός σε κάποιες επισημάνσεις τους, όπως:
Επίσης ο Τασούλης μας είπε κάτι στο οποίο αξίζει να σταθούμε:
β/ Συμφωνώ απολύτως. Κι όποιοι δεν πρόσεξαν αυτή την επισήμανση του καρίπη, καλά θα κάνουν να τη συνυπολογίσουν!
Τραβάτε κι εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 143#p48143 να δείτε από πότε άρχισε να εξυφαίνεται αυτό το σενάριο με πρωτοστατούντα τον χαριτωμένο κυριούλη που λέγεται Κίσινγκερ!
1/ Δε λέω ότι όλοι οι Ελληνες είναι αγγελούδια, αλλά στο φινάλε οι Ελληνες είναι στη χώρα τους κι αν παρανομήσουν θα πάνε στις ελληνικές φυλακές. Σήμερα οι ελληνικές φυλακές έχουν υπερκορεστεί από το αλλοδαπό στοιχείο, το οποίο έχει αυξήσει την εγκληματικότητα κατακόρυφα στην Ελλάδα, πράγμα που αν είσαι αντικειμενική δεν γίνεται να μην παραδεχτείς.
Και τον Ελληνα εγκληματία θα τον δεχτώ/ανεχτώ/φυλακίσω και την παραμονή του στο χοτέλ Κορυδαλέξ ή όπου αλλού θα την πληρώσω σαν Ελλην φορολογούμενος, γιατί εδώ είναι ο τόπος του, δε γίνεται να τον εξορίσουμε.
Γιατί και με ποια λογική θα πρέπει να ανεχτώ/δεχτώ/πληρώσω τη διαμονή του ΞΕΝΟΥ που έχει παρανομήσει στη χώρα, επειδή τα κωλοχανεία που λέγονται κυβερνήσεις δεν ελέγχουν ποιους και πόσους μπάζουν μέσα? Γιατί να μην τους απελαύνουν? Γιατί να δίνουν αφειδώς και τόσο εύκολα άδειες παραμονής?
Στο προηγούμενο εκ μεταφοράς ποστ μου είπα μεταξύ άλλων κάτι περί ελέγχου εισόδου, που ίσως να μην το διάβασες και το θεωρώ σημαντικό γι'αυτό και το ξαναβάζω:
"Η Νότιος Αφρική επί apartheit, πρόσεξε τι λέω, ΕΠΙ apartheit, που η απειλή των εξεγέρσεων ήταν δαμόκλειος σπάθη, με πληθυσμιακή αναλογία 1-7 λευκού-μαύρου, είναι σαφές ότι είχε μεγάλη και απόλυτη ανάγκη από λευκούς. Και πάλι όμως, τους πέρναγε από κρισάρα και μικροσκόπιο πριν μπουν μέσα. ‘Ηταν παρανοϊκές, απλά φασιστικές ή με τάσεις αυτοκτονίας εκείνες οι κυβερνήσεις που εφάρμοζαν τέτοια πολιτική αλήθεια, ή μήπως προνοούσαν για τους γηγενείς και την συνολική ευμάρεια του τόπου, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης όσων μεταναστών θα εισέρχονταν στη χώρα?"
2/ Όταν μιλάς για αδικίες, να το κοιτάς συνολικά το θέμα και όχι μόνο απ'την πλευρά του μετανάστη. Αν ο μετανάστης έχει πρόβλημα επιβίωσης, το ίδιο έχει και μεγάλη πληθυσμιακή μερίδα του Ελληνα σήμερα, πράγμα που επίσης δε γίνεται ν'αντικρούσεις αν έχεις στοιχειώδη ενημέρωση/λογική και γνώση του τι γίνεται γύρω μας. Μην κρίνεις με δυο μέτρα και δυο σταθμά εστιάζοντας σε κάποιους που μπορεί να αδικήθηκαν από εκμεταλλευτές. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν και αυτοί, αλλά αυτό δεν είναι παλλαϊκό χαρακτηριστικό, είναι ατομικό εκ του χαρακτήρα του καθένα ξεχωριστά. Δεν είμαστε σοβαροί όταν χαρακτηρίζουμε ολόκληρο λαό με τις αθλιότητες πέντε δέκα σαθρών ανθρώπων. Όταν όμως τα δείγματα γραφής μιας εθνότητας που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα (και φυσικά μειοψηφεί αριθμητικά στον πληθυσμό) κατάφεραν μέσα σε μια 20ετία να επιφέρουν τα ορατά αποτελέσματα της αύξησης της εγκληματικότητας, και των ΔΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ του κοινωνικού μας ιστού σήμερα με παράγοντες επικινδυνότητας που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν τους φανταζόμασταν παλιότερα δεν είναι καθόλου άτοπο να προσλαμβάνει η συγκεκριμένη εθνότητα κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, απ'τα οποία δεν αντιλέγω εξαιρούνται πολλοί. Δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχουν οι στιγνοί εγκληματίες στους ξένους και ειδικότερα στους Αλβανούς. (εγώ δε φοβάμαι όπως τα ΜΜΕ να κατονομάσω την εθνότητα). Το "Αλβανός" έγινε ταμπού πια στα ΜΜΕ. Γιατί, φιλενάδα? Επειδή ξάφνου πάθαμε ομαδική παράκρουση και γίναμε... ρατσιστές? Κι αν ναι, τι στο διάολο μας έκανε άραγε ρατσιστές προς μια συγκεκριμένη εθνότητα? Οι φαντασιώσεις και η φαυλότητά μας? Ή μήπως το γεγονός ότι αυτοί οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ της εξουσίας άφησαν να μπει η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΝΤΕΣ στην Ελλάδα αδιαφορώντας για την προστασία και το στοιχειωδώς ανθρώπινο βιωτικό επίπεδο του Ελληνα πολίτη?
Δεν είμαι φυλετικά ρατσίστρια και το ξέρεις. Έχω αντικρούσει πολλούς φυλετιστές σε διαλόγους. Ούτε μπορεί κανεις να με πει εχθρό των μεταναστών και να σοβαρολογεί όταν είναι δεδομένο πως κι εγώ ως μετανάστρια έζησα/μεγάλωσα στην ξενητιά. Υπήρχαν όμως όρια, ήξερα τη θέση μου, ΣΕΒΟΜΟΥΝ τη χώρα που με φιλοξενούσε.
Στα ελληνικά πράγματα και με τα δεδομένα που ήδη προανέφερα, δεν είμαι και ηλίθια να λέω στον καθένα προς χάριν του όρου "μετανάστης" ή των λογικών "θέλουν μια καλύτερη ζωή οι καημένοι κλπ", περάστε, καθίστε, σαν στο σπίτι σας, ληστέψτε μας, πηδήξτε ή βιάστε μας ξεφτιλίστε τη σημαία μας βοηθήστε μας σας παρακαλώ να μπούμε στη ζώνη της μιζέριας που επικρατεί στον πλανήτη και ευχαριστούμε πολύ!
Μήπως ξεχνάς την περίπτωση με την πειρατεία λεωφορείου του "99 που έφτασε ως την Αλβανία όπου και χάθηκε άδικα ένα παληκάρι εξ'αιτίας ΠΑΛΙ ενός Αλβανομπουμπουκιού? Έγινε και ταινία, ορίστε! http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=2453 Θες κι άλλη κατάληψη λεωφορείου με 25 ομήρους στη Μαραθώνος το 2004? Για τράβα κι εδώ http://www.multiforums.gr/humanity/view ... 701&page=3 να δεις ...
Τι να σου πω? Για μένα που'χω πέσει θύμα ΔΥΟ ληστειών, από βεβαιωμένα σεσημασμένα αλβανομπούμπουκα (εκ των αποτυπωμάτων που'βγαλε η σήμανση) ? Παρά το γεγονός ότι το'νιωσα στο πετσί μου από πρώτο χέρι που λένε, μου φαίνονται χαδάκια και πταισματάκια αυτές, μπροστά στα προαναφερθέντα ή άλλα που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται.
Δηλαδή ΠΟΣΑ τέτοια πρέπει να γίνουν για να στρέψεις το βλέμμα και στην ΑΔΙΚΙΑ που έχει υποστεί και υπόκειται ο Ελληνας εδώ πέρα? Αυτό το σκηνικό και άλλα παρεμφερή, πόσο πιθανό ήταν να είχαν προκληθεί από Ελληνα? Τα περιστατικά που καταδεικνύουν εγκληματικά "ανθρώπινες" (?) διαδρομές ΕΞΩ απ'τη φύση του Ελληνα (κατά την πλειοψηφία του λαού φυσικά) είναι ΑΝΑΡΡΙΘΜΗΤΑ και δε θα κάτσω εδώ για να στηρίξω το αυτονόητο, να τα αναφέρω όλα, γιατί το σεντόνι δε θα'φτανε, θα θέλαμε 12τομη εγκυκλοπαίδια. Μη μου λες λοιπόν για αδικημένους, κατατρεγμένους που ΕΜΕΙΣ τους αλλάξαμε τα φώτα! Μάλλον το αντίθετο συνέβη/συμβαίνει αν το δούμε αντικειμενικά κι αν προσμετρήσουμε τα περιστατικά ένα προς ένα. Και ξαναλέω, για να μη με αρχίσεις με περιπτώσεις Ελλήνων που έχουν κάνει κατάφορα εγκληματικές πράξεις, ότι δεν υποστηρίζω πως ΟΛΟΙ οι Ελληνες είναι αγγελάκια. Υποστηρίζω όμως πως δεν είναι στη φύση τους τέτοιου είδους εγκληματικότητα. Θα δεις εγκληματικότητα από παράφρονες όπως αυτή τη αγρινίου, έχουν διαπραχθεί και πλείστα όσα εγκλήματα για λόγους τιμής από Ελληνες, αλλά ΤΕΤΟΙΑ εγκληματικότητα, για μικροκλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, μαφίες, κυκλώματα πορνείας και τα ρέστα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ, πώς να το κάνουμε δηλαδή! Και στο φινάλε, το είπα και πριν. Εγκληματικότητα από Ελληνες αναγκαστικά θα υποστούμε- γιατί είναι Ελληνες και τι να κάνουμε δηλαδή. Την εγκληματικότητα από ξένα στοιχεία ΓΙΑΤΙ ρε φιλενάδα είμαστε υποχρεωμένοι να την υποστούμε επιπρόσθετα? Δε μας φτάνει η ντόπια?
Θα στο πω με την αγαπημένη μου αντιστοίχιση Σπίτι-πατρίδα, οικογένεια-λαός μου. α/ Πρώτα κοιτάω ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ, να'ναι καλά το σπίτι μου, να'ναι χορτάτη η οικογένειά μου και ασφαλώς ως άνθρωπος απ'το περίσσευμά μου, θα δώσω και στον φουκαρά που είναι ΕΞΩ απ'το σπίτι μου να φάει αν πεινάει. β/ Αν μέλος της οικογένειάς μου κάνει ένα παράπτωμα μια στραβή, θα το τιμωρήσω, θα το μαλώσω, θα...θα..θα... αλλά δεν θα το διώξω απ'το σπίτι, γιατί δεν μπορώ, είναι μέλος της οικογένειάς μου. Αν έρθει όμως ένας ξένος στο σπίτι μου που θα τον ΦΙΛΟΞΕΝΩ και μου κάνει μια-δυο-τρεις-πέντε-δέκα στραβές, εξυπακούεται και λογικό είναι πως δε θα τον αντιμετωπίσω όπως το παιδί μου. Θα του πω, τέλος κύριε, πάρε δρόμο και γύρνα στο δικό σου σπίτι. Αυτό είναι στοιχείο αφιλοξενίας? Εσύ πώς θα τον αντιμετώπιζες? Διαφορετικά? Μη μου το πεις γιατί δεν θα σε πιστέψω! Άρα, γιατί και με ποια λογική μου προτείνεις να αντιμετωπίζω το μετανάστη (ή και ΛΑΘΡΟμετανάστη) ως έχοντα τα ίδια προνόμια/δικαιώματα με το παιδί μου, το μέλος της δικής μου οικογένειας? Για να καταλάβω δηλαδή! Ποιο είδος ανθρωπιάς είναι αυτό που θα σε κάνει να κόπτεσαι για τον ξένο και ταυτόχρονα να αδιαφορείς για την οικογένειά σου?
Αν είναι ν'απαντήσεις σ'όλο αυτό το κατεβατό, απάντα μόνο στο "γιατί" που θέτω, όχι περιπτωσιολογικά αντικρούοντας με άλλα περιστατικά, και πλατιάζοντας επί περιστατικών, γιατί θα χάσουμε τη μπάλα. Επί της ουσίας στάσου αν θες, στα ερωτήματα μόνο που θέτω.
3/ Το άλλο ερώτημα είναι πάλι στην διατύπωσή του μονότονα επαναληπτικό: ΓΙΑΤΙ - τι, ποιος και ποια επίλαστη αβάσιμη-στεβλή έννοια ανθρωπιάς μας υποχρεώνει να υποστούμε μια εισαγόμενη εγκληματικότητα λες και δε φτάνει η υπαρκτή δική μας, επειδή ΞΑΦΝΟΥ έγινε παγκόσμιο φαινόμενο η μετανάστευση? Αυτό το ΞΑΦΝΟΥ δεν σε προβληματίζει εσένα? ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΟΥ? Τις προηγούμενες δεκαετίες θυμάσαι τέτοιο λεφούσι να μπαίνει στην Ελλάδα? Η απάντηση που μου δίδεται πάντα σ'αυτό είναι ότι κι άλλα κράτη έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Οπότε, επειδή το'χουν κι άλλες χώρες, κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο και το ανεχόμαστε κι εμείς... Έτσι είναι? Ή μήπως είναι ντιρεκτίβες που παίρνει η επαρχία της Ελλάδας (αυτή κι αν είναι τοπική αυτοδιοίκηση) απ'το πλανηταρχείο ή την κεντρική κυβέρνηση της ΕΕ, να κάνει τα στραβά μάτια και ν'αφήνει να μπαίνει μέσα ο κάθε πικραμένος? Συνωμοσιολογικό σενάριο? THINK AGAIN!
4/ Αλλά παραδόξως... στα πλαίσια αυτού του σεναρίου, κάποιες χώρες το πήραν αλλιώς: η Ολλανδία αντιδρά με πολύ σκληρά μέτρα. Η Γερμανία δε χαμπαριάζει όταν πρόκειται για κεκτημένα δικαιώματα και συμφέροντα των Γερμανών. Αυτά είναι δεδομένο στο μυαλό τους ότι πάντα ΠΡΟΕΧΟΥΝ και ορθώς! Η Ελβετία δεν έχει πρόβλημα, ελέγχει τις εισόδους. Τα καλά της Γαλλίας τα είδες νομίζω. Η Αγγλία χαιρέτα μου τον πλάτανο. Παλεύει να το ελέγξει αλλά είναι τρομερά δύσκολο με τα ανοίγματα που έκανε και έμπασε κι αυτή ένα κάρο, αλλά κι αυτή ακόμα ΕΧΕΙ στοιχειώδη μεταναστευτική πολιτική... Η Ιταλία δε χαμπαριάζει τι θα πει η κοινή γνώμη για ρατσισμούς και αηδίες, έστειλε πίσω μια αρμαθιά αλβανόπουλα τσαμπιά στοιβαγμένα σ'ένα καράβι αν θυμάσαι, απειλώντας πως θα τους βυθύσουν αν κάνουν τ'αστείο να πλησιάσουν, και τελικά τους φάγαμε εμείς στη μάπα. Οι δικοί μας κινούντες τα νήματα, εξαπέλυσαν ΜΜΕ και άλλους ταγούς, να επικαλούνται την ανθρωπιά μας, να λένε οτι οι Ελληνες είναι ξάφνου ρατσιστές, ή ότι δεν καταδέχονται τις "κατώτερες" δουλειές ΞΑΦΝΟΥ (τεράστιο ψέμα όταν πολλοί στον απελπισμένο αγώνα για επιβίωση θα έκαναν ο,τιδήποτε για να φέρνουν ψωμί στα παιδιά τους) και να κάνουν γαργάρα ένα σωρό αθλιότητες προς χάριν ...του ξένιου Δία που τον έχουμε καταντήσει μαλάκα, κερατά, ζημιωμένο, όλα τα'χει ο καημένος.
Κατά τα λοιπά με κάλυψαν οι Κάσσανδρος και Σταυραετός σε κάποιες επισημάνσεις τους, όπως:
καιΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ έγραψε:Τέλος, για την αγροτιά γνωρίζω και πάρα πολλές περιπτώσεις ληστειών, κακοποιήσεων, ακόμη και φόνων αγροτών από "καλοκάγαθους" αλβανούς, δίχως να υπάρχει οικονομικό ή άλλο αίτιο. Γιατί πάντα υπάρχει και ή άλλη πλευρά του νομίσματος. Όπως και οι δουλέμποροι συμπατριωτών των πακιστανοί, αλβανοί, φιλιπιννέζοι και άλλοι, για να μην ξεχνιόμαστε.
Κάποια στιγμή ο κόσμος θα αγανακτήσει με την υπερβολική συσσώρευση λαθρομεταναστών και τότε θα δούμε πολύ άσχημες σκηνές. Δυστυχώς θα την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε και όχι οι υπαίτιοι.
ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ έγραψε:Αν είσαι μετανάστης, πρωτού πιάσεις δουλειά σε μία άλλη χώρα, πρέπει να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις. Εάν δεν τις πληροίς, τότε φταις τόσο εσύ, όσο και αυτοί που σε ανέχονται στην χώρα τους και φυσικά αυτοί που σε εκμεταλλεύονται.
Επαναλαμβάνω, ότι φταίνε όλοι. Αν επιμένεις να βγάζεις λάδι τους ξένους, τότε λυπάμαι αλλα δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Επίσης ο Τασούλης μας είπε κάτι στο οποίο αξίζει να σταθούμε:
α/ Μετανάστευση και λαθρομετανάστευση- έτσι όπως προκύπτουν σήμερα στην Ελλάδα είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ, δυστυχώς!karipis έγραψε:Υ.Γ. α)Μετανάστευση και Λαθρομετανάστευση είναι δυο εντελώς αντίθετα πράγματα και β)στοιχεία αλλά και παραδοχές από αυτούς που συνέλαβαν την ιδέα της "ελεύθερης διακίνησης εργατών" πως ένας από τους βασικότερους λόγους που το κάνουν είναι και η κατάργηση των εθνικών κρατών επίσης υπάρχουν πολλά (από βιβλία του Κίσιγγερ και λόγους του Μπουσ-τη, μέχρι του Μπλέρ και του Σιμήτη -βλ. Εθνικισμός Λαϊκισμός εκδ. Γνώση).
β/ Συμφωνώ απολύτως. Κι όποιοι δεν πρόσεξαν αυτή την επισήμανση του καρίπη, καλά θα κάνουν να τη συνυπολογίσουν!
Τραβάτε κι εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 143#p48143 να δείτε από πότε άρχισε να εξυφαίνεται αυτό το σενάριο με πρωτοστατούντα τον χαριτωμένο κυριούλη που λέγεται Κίσινγκερ!
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Toυ οποιου ξαφνικα του ηλθε να καταλαβει ενα λεφορίο.Μήπως ξεχνάς την περίπτωση με την πειρατεία λεωφορείου του "99 που έφτασε ως την Αλβανία όπου και χάθηκε άδικα ένα παληκάρι εξ'αιτίας ΠΑΛΙ ενός Αλβανομπουμπουκιού?
Ή μηπως του καναν κατι οι μπατσοι πριν απο αυτο;
Δεν χρειαζεται να καταλαβεις λεωφορειο για να πας στην αλβανια.
οπως μπηκες ετσι μπορεις να βγεις.
_________________Η Ελβετία δεν έχει πρόβλημα, ελέγχει τις εισόδους.
Το ελβετικό εθνικιστικό κόμμα SVP (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα), που είναι η κυρίαρχη δύναμη του ελβετικού κοινοβουλίου , ετοιμάζεται να θέσει σε δημοψήφισμα έναν νέο νόμο για να αντιμετωπίσει την ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα των μεταναστών στην Ελβετία. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, αν τα παιδιά των μεταναστών κατηγορηθούν για αδικήματα όπως εμπορία ναρκωτικών, βίαια εγκλήματα ή απάτες θα απελαύνεται όλη η οικογένεια τους.
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Προτείνεις να τους ερευνούμε και ψυχαναλυτικά, να δούμε τι απωθημένα είχαν απ'τα παιδικά τους χρόνια ώστε να βρούμε το αίτιο και να...θεραπεύσουμε τα καημένα τα παιδιά απ'τα ψυχομπουκώματά τους? Δε μας χαιρετάς ρε Φώτη?Toυ οποιου ξαφνικα του ηλθε να καταλαβει ενα λεφορίο.
Ή μηπως του καναν κατι οι μπατσοι πριν απο αυτο;
Τράβα διάβασε το άρθρο, λινκ έβαλα.Δεν χρειαζεται να καταλαβεις λεωφορειο για να πας στην αλβανια.
οπως μπηκες ετσι μπορεις να βγεις.
Εμένα δε με αφορούν οι λόγοι ψυχολογικοί ή άλλοι που ώθησαν στην κατάληψη του λεωφορείου.
Το γεγονός ότι έγινε κατάληψη του λεωφορείου με 25 ομήρους είναι αυτό που με απασχολεί και ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ το θέμα στο οποίο εστίασα και θα'πρεπε να'χες εστιάσει κι εσύ. Το ότι δεν σε απασχολεί εσένα, ούτε με εκπλήσσει, αλλά ούτε και μ'ενδιαφέρει η παράπλευρη ανουσιότητα που σε απασχόλησε.
ΝΑΙ!Το ελβετικό εθνικιστικό κόμμα SVP (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα), που είναι η κυρίαρχη δύναμη του ελβετικού κοινοβουλίου , ετοιμάζεται να θέσει σε δημοψήφισμα έναν νέο νόμο για να αντιμετωπίσει την ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα των μεταναστών στην Ελβετία. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, αν τα παιδιά των μεταναστών κατηγορηθούν για αδικήματα όπως εμπορία ναρκωτικών, βίαια εγκλήματα ή απάτες θα απελαύνεται όλη η οικογένεια τους.
Αυτο προτεινεις;
Με μόνη εξαίρεση τα μέλη αυτά της οικογένειας που είναι αυτόνομα, νομίμως εργαζόμενα και έχουν συστάσεις από εργοδότες ή άλλους γηγενείς, που θα βεβαιώνουν για την εντιμότητά τους.
Τραβάς ζόρι?
Η συχνά άκαιρη επέμβασή σου σε τόπικς, δεν θα εκτρέψει το ζητούμενο αυτή τη φορά. Δεν πρόκειται να τσιμπήσω άλλο στο τρολ που νομίζεις ότι κάνεις και το πνεύμα αντιλογίας που εσύ μάλλον το περνάς για πνεύμα εξυπνάδας.
Περιμένω απάντηση απ'την Παγώνα- και θα μ'ενδιέφερε η τοποθέτηση του Κλαιρ και του Αλέξανδρου εδώ, αν θελήσουν φυσικά να πάρουν θέση.
Όμως, σε δικές σου ανταπαντήσεις δε θα εστιάσω πλέον, γιατί δε θέλω να στήσω λακρεντί που δεν καταλήγει πουθενά έτσι κι αλλιώς με τις στροφές που κάνεις. Για μένα το θέμα είναι αρκετά σοβαρό ώστε να μην δέχομαι λογοπαίγνια επ'αυτού, για να'χουμε να λέμε. Μπορείς να γράφεις ό,τι θες στο εξής, απάντηση (απο μένα) μην περιμένεις.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble