Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ! 29-03-08, ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ 8-9
- Spirit oF Fire
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
- Φύλο: Γυναίκα
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ! 29-03-08, ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ 8-9
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΣΚΡΕΚΟΥ:
Καλημέρα σας!
Σχετικά με την πρωτοβουλία Η Ώρα της Γης που προωθείται απο ανεξάρτητη ομάδα εθελοντών στην Αίγινα σε συνεργασία με αρκετούς τοπικούς φορείς, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το blog που φτιάξαμε στο wordpress ( http://www.earthhourhellas.wordpress.com ) την τελευταία εβδομάδα, είναι στα δύο πρώτα πίο δημοφιλή ελληνικά blog τ με πλέον των 1500 επισκέψεων την ημέρα. Χθες συγκεκριμένα είχαμε 2000 επισκέψεις. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Έχουμε αναρτήσει πληροφορίες για τις εξελίξεις στην Αίγινα στη σελίδα Αίγινα και νέα/άρθρα στην πρώτη σελίδα.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Αίγινα είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που θα συμμετάσχει επίσημα στην Ώρα της Γης. http://www.earthhour.org/supporting-cities
Σήμερα το απόγευμα στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, όπoυ θα παρουσιαστεί ομιλία με θέμα "Κλιματικές Αλλαγές: γιατί μας αφορούν" και θα ακολουθήσει συζήτηση για την προώθηση της Ώρας της Γης στην Αίγινα. Είστε όλοι καλεσμένοι.
Παρακαλώ, βρείτε παρακάτω το πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου και συνημμένα την πρόσκληση για απόψε, το πρόγραμμα εκδηλώσεων, το λογότυπο και το φλάιερ της Ώρας της Γης, καθώς και κείμενο- πρόσκληση για τους επιχειρηματίες.
Δεδομένης της κατάστασης του πλανήτη μας και τη σημαντικότητα της συμμετοχής της Ελλάδας και της Αίγινας σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός, σας καλώ να συμβάλλετε με όποιο τρόπο μπορείτε στην προσπάθεια μας.
Σας ευχαριστώ!
Με εκτίμηση,
Ελένη Σκρέκου
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
ΜΑΡΤΙΟΣ 2008
Τετάρτη 12, 19:00 Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;» και συζήτηση για την Ώρα της Γης με τους φορείς της Αίγινας, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας.
Κυριακή 16,18:00 Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;» Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης.
Τετάρτη 19, 19:00 Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;» και συζήτηση για την Ώρα της Γης με τους φορείς της Αίγινας, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας.
Σάββατο 22, 11:00 Προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Η 11η Ώρα», Σινέ Τιτίνα σε συνεργασία με την ECOWEEK2008.
Κυριακή 23, 11:00 Προβολή του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ με τονΑλ Γκορ «Μια Ενοχλητική Αλήθεια», Σινέ Τιτίνα, σε συνεργασία με την ECOWEEK2008.
Τετάρτη 26, 11:00 Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;», 2ο Γυμνάσιο Αίγινας, Κυψέλη.
Παρασκευή 29, Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;», 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας.
Σάββατο 29, 19:45 Προγραμματίζεται εκδήλωση υπό το φως των κεριών στο Λιμάνι της Αίγινας.
Για περισσότερες πληροφορίες
Σύλλογος Γυναικών Αίγινας
Τηλ.: 22970 24337
Οδός Βασιλέως Γεωργίου
Αίγινα
Ομάδα Η Ώρα της Γης
E-mail: earthhour@mail.gr
Iστότοπος: http://www.earthhourhellas.wordpress.com
Το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008, η Αίγινα πρωτοπορεί και ενώνει τη φωνή της με εκατομμύρια ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο στο Σικάγο, την Ατλάντα, την Κοπενχάγη, το Σίδνεϊ, το Τελ Αβίβ κ.α., σε μία παγκόσμια διαμαρτυρία για την κλιματολογικές αλλαγές. Όλοι μαζί θα σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα –Την Ώρα της Γης- από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ, τοπική ώρα.
Καλημέρα σας!
Σχετικά με την πρωτοβουλία Η Ώρα της Γης που προωθείται απο ανεξάρτητη ομάδα εθελοντών στην Αίγινα σε συνεργασία με αρκετούς τοπικούς φορείς, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το blog που φτιάξαμε στο wordpress ( http://www.earthhourhellas.wordpress.com ) την τελευταία εβδομάδα, είναι στα δύο πρώτα πίο δημοφιλή ελληνικά blog τ με πλέον των 1500 επισκέψεων την ημέρα. Χθες συγκεκριμένα είχαμε 2000 επισκέψεις. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
Έχουμε αναρτήσει πληροφορίες για τις εξελίξεις στην Αίγινα στη σελίδα Αίγινα και νέα/άρθρα στην πρώτη σελίδα.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Αίγινα είναι το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που θα συμμετάσχει επίσημα στην Ώρα της Γης. http://www.earthhour.org/supporting-cities
Σήμερα το απόγευμα στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, όπoυ θα παρουσιαστεί ομιλία με θέμα "Κλιματικές Αλλαγές: γιατί μας αφορούν" και θα ακολουθήσει συζήτηση για την προώθηση της Ώρας της Γης στην Αίγινα. Είστε όλοι καλεσμένοι.
Παρακαλώ, βρείτε παρακάτω το πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου και συνημμένα την πρόσκληση για απόψε, το πρόγραμμα εκδηλώσεων, το λογότυπο και το φλάιερ της Ώρας της Γης, καθώς και κείμενο- πρόσκληση για τους επιχειρηματίες.
Δεδομένης της κατάστασης του πλανήτη μας και τη σημαντικότητα της συμμετοχής της Ελλάδας και της Αίγινας σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός, σας καλώ να συμβάλλετε με όποιο τρόπο μπορείτε στην προσπάθεια μας.
Σας ευχαριστώ!
Με εκτίμηση,
Ελένη Σκρέκου
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
ΜΑΡΤΙΟΣ 2008
Τετάρτη 12, 19:00 Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;» και συζήτηση για την Ώρα της Γης με τους φορείς της Αίγινας, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας.
Κυριακή 16,18:00 Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;» Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κυψέλης.
Τετάρτη 19, 19:00 Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;» και συζήτηση για την Ώρα της Γης με τους φορείς της Αίγινας, Σύλλογος Γυναικών Αίγινας.
Σάββατο 22, 11:00 Προβολή του νέου ντοκιμαντέρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο «Η 11η Ώρα», Σινέ Τιτίνα σε συνεργασία με την ECOWEEK2008.
Κυριακή 23, 11:00 Προβολή του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ με τονΑλ Γκορ «Μια Ενοχλητική Αλήθεια», Σινέ Τιτίνα, σε συνεργασία με την ECOWEEK2008.
Τετάρτη 26, 11:00 Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;», 2ο Γυμνάσιο Αίγινας, Κυψέλη.
Παρασκευή 29, Παρουσίαση «Κλιματικές αλλαγές: γιατί μας αφορούν;», 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας.
Σάββατο 29, 19:45 Προγραμματίζεται εκδήλωση υπό το φως των κεριών στο Λιμάνι της Αίγινας.
Για περισσότερες πληροφορίες
Σύλλογος Γυναικών Αίγινας
Τηλ.: 22970 24337
Οδός Βασιλέως Γεωργίου
Αίγινα
Ομάδα Η Ώρα της Γης
E-mail: earthhour@mail.gr
Iστότοπος: http://www.earthhourhellas.wordpress.com
Το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008, η Αίγινα πρωτοπορεί και ενώνει τη φωνή της με εκατομμύρια ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο στο Σικάγο, την Ατλάντα, την Κοπενχάγη, το Σίδνεϊ, το Τελ Αβίβ κ.α., σε μία παγκόσμια διαμαρτυρία για την κλιματολογικές αλλαγές. Όλοι μαζί θα σβήσουμε τα φώτα μας για μία ώρα –Την Ώρα της Γης- από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ, τοπική ώρα.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
- chill
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ! 29-03-08, ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ 8-9
Εγω τα εχω σβηστα αυτη τη στιγμη. Μετραει;
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
- Spirit oF Fire
Όσο λιγότερη ενέργεια σπαταλάμε τόσο το καλύτερο. Απλά η συγκεκριμένη διαμαρτυρία γίνεται μαζικά την ημέρα και την ώρα που λέει το κείμενο.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
- Lionheart
Μετά από ΤΟΣΑ μπλακ άουτ της ΔΕΗ πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει ΜΙΑ(!) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ πιθανότητα να κάνω κάτι τέτοιο;;;;;;;
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
- chill
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
edited for realityAthelas έγραψε:Μετά από ΤΟΣΑ μπλακ άουτ της ΔΕΗ πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει ΜΙΑ(!) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ πιθανότητα να ΝΟΙΑΞΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ περα απο το να μας κανει να νιωσουμε οτι συμμετεχουμε σε κατι καλο ωστε να αποκοιμησουμε τις ενοχες μας;;;;;;;
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
- Lionheart
chill έγραψε:edited for realityAthelas έγραψε:Μετά από ΤΟΣΑ μπλακ άουτ της ΔΕΗ πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει ΜΙΑ(!) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ πιθανότητα να ΝΟΙΑΞΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ περα απο το να μας κανει να νιωσουμε οτι συμμετεχουμε σε κατι καλο ωστε να αποκοιμησουμε τις ενοχες μας;;;;;;;
Α ρε λιάκο θα φύγεις, και μετά θα είμαι μόνος μου να πάω κόντρα σε όλους αυτούς που ακολουθούν διαταγές κάποιου ονειροπόλου...
- Spirit oF Fire
για σπάστο και ξαναρίχτο....Α ρε λιάκο θα φύγεις, και μετά θα είμαι μόνος μου να πάω κόντρα σε όλους αυτούς που ακολουθούν διαταγές κάποιου ονειροπόλου...
Ναι, πιστεύω πως μετά από όσες διακοπές υπάρχουν κάποια άτομα που θα τα νοιάξει. Αν αυτό σου φαίνεται μικρό και ότι αποκοιμίζει τις ενοχές σου, γίνε ακτιβιστής, μάθε περισσότερα, ενημέρωσε τον κόσμο.. κάνε κάτι.. από λόγια έχω βαρεθεί.. πράξεις θέλω. Πρότεινέ μου κάτι διαφορετικό ή κάτι καλύτερο και θα σε ακολουθήσω και στηρίξω, εσένα και τον όποιον άλλο. Αν δεν έχεις/ έχετε να προτείνεις/προτείνετε κάτι.... τότε δεν μου λέει κάτι η παρέμβαση αυτή.Μετά από ΤΟΣΑ μπλακ άουτ της ΔΕΗ πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει ΜΙΑ(!) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ πιθανότητα να ΝΟΙΑΞΕΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ περα απο το να μας κανει να νιωσουμε οτι συμμετεχουμε σε κατι καλο ωστε να αποκοιμησουμε τις ενοχες μας;;;;;;;
- Lionheart
Και βέβαια. Τι πιστεύετε στ'αλήθεια ότι θα βγει αν κατεβάσουμε το γενικό; Άντε να χάσουν και ένα εκατομύριο ευρώ. Και; Σιγά τα αυγά.
Το ότι κάποιος πιστεύει ότι πραγματικά προσφέρει κάνοντας τέτοιες ενέργειες είναι πολύ λάθος. Προσωπική μου άποψη είναι πάντα.
Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει επιχείρημα που να μου δείχνει ότι ναι, αν κατεβάσω τον γενικό θα σωθεί το περιβάλλον.
Αφήνουμε την τριχιά και κοιτάμε την κλωστή λέω εγώ.
Το ότι κάποιος πιστεύει ότι πραγματικά προσφέρει κάνοντας τέτοιες ενέργειες είναι πολύ λάθος. Προσωπική μου άποψη είναι πάντα.
Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει επιχείρημα που να μου δείχνει ότι ναι, αν κατεβάσω τον γενικό θα σωθεί το περιβάλλον.
Αφήνουμε την τριχιά και κοιτάμε την κλωστή λέω εγώ.
- chill
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Εγω απο την αλλη εχω βαρεθει τους ακτιβισμους του καναπε. Περσυ αν θυμασαι, αναψαμε τα φωτα για μια ωρα, για καποιο αλλο "καλο" λογο.Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:κάνε κάτι.. από λόγια έχω βαρεθεί.. πράξεις θέλω. Πρότεινέ μου κάτι διαφορετικό ή κάτι καλύτερο και θα σε ακολουθήσω και στηρίξω, εσένα και τον όποιον άλλο. Αν δεν έχεις/ έχετε να προτείνεις/προτείνετε κάτι.... τότε δεν μου λέει κάτι η παρέμβαση αυτή.
Μια ωρα περσυ, μια ωρα φετος... μιλαμε για αλληλοεξουδετερωση καθε πρακτικης αξιας.
Τι μενει; Τα καλα μας αισθηματα...
Συμβολισμοι.
Πως καινε οι μπαχαλοι τις τραπεζες και δεν ιδρωνει κανεις; Αυτου το ειδους οι ακτιβισμοι εχουν την ιδια πρακτικη αξια. Αν εσυ θα κοιμασαι καλυτερα αν κλεισεις τα φωτα για μια ωρα, καν'το.
Εμενα με εκνευριζει αυτη η φαση οποτε μη με τσαντιζεις γιατι θα αναψω ολα τα φωτα μου για δυο ωρες και θα φταις εσυ.
- Spirit oF Fire
είπαμε είναι μία συμβολική πράξη. Αν δεν σας αρέσει προτείνετε κάτι άλλο. Δεν είναι ακτιβισμός το να κλείσεις τα φώτα σου, είναι συμβολικό. Τεσπα, θα κάνω πως το χιουμοράκι για τις 2 ώρες ήταν πετυχημένο και θα βάλω μία χαρούμενη φατσούλα . Νέα πρόταση δεν είδα οπότε δεν συνεχίζω.
- chill
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δεν εχω προταση... δε με νοιαζει το θεμα της Γης.
Η θα καταστραφει ή θα επιβιωσει, δε με αφορα αυτο.
Αλλα σαν ανθρωπος φουρκιζομαι με καθε ειδους συμβολισμο και ειδικα αυτους των οποιων η μοναδικη χρησιμοτητα ειναι να μας κανουν να νιωσουμε καλα.
Aν θες να κανεις κατι καλο για την βρωμιαρα τη γη, καιγε λιγοτερο ρευμα και μη το λες ουτε του παπα.
Τελος.
Η θα καταστραφει ή θα επιβιωσει, δε με αφορα αυτο.
Αλλα σαν ανθρωπος φουρκιζομαι με καθε ειδους συμβολισμο και ειδικα αυτους των οποιων η μοναδικη χρησιμοτητα ειναι να μας κανουν να νιωσουμε καλα.
Aν θες να κανεις κατι καλο για την βρωμιαρα τη γη, καιγε λιγοτερο ρευμα και μη το λες ουτε του παπα.
Τελος.
- Clairvoyant
- Aνενεργός χρήστης
Εμένα αυτες οι διαμαρτυρίες μου ακουγονται πολυ δηθεν ....Θα κλεισω τα φωτα και? Εγω προτεινω στις 19:00 αποψε να πατησουμε ολοι μαζι τα καζανακια στις λεκανες μας. Μπορει να ειναι πιο αποτελεσματικο και να πολεμησουμε τους κακους του πλανητη, απειλωντας τους με πνιξιμο.
Ότι δε με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό....
Αυτο με το σβησιμο των φωτων το θυμαμαι οταν εκαναν επιθεση οι Αμερικανοι στο Ιρακ νομιζω, αλλα βεβαιως τοπο δεν επιασε. Δεν ειναι θεμα ακτιβισμου ουτε και ειναι η λυση για το προβλημα, ειναι απλα μια πραξη - ενδειξη διαμαρτυριας. Η πρωτη δραση παντα σε τετοιες περιπτωσεις ειναι η αντιδραση. Επί της αρχης λοιπον δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια πραξη συμβολικη, αλλα η ουσια ειναι αλλου: τι κανω εγω για το κλιμα; με ποιο τροπο συμβαλω εγω στην αλλαγη του κλιματος; Ολοι ξερουμε το μελλον της Γης μας καθως παει απο το κακο στο χειροτερο. Σωσε τη Γη αφου πρωτα σωσεις τον εαυτο σου. Αν δεν μπορεις να κανεις το τελευταιο πώς εχεις την αξιωση να κανεις το πρωτο;
ΥΓ1:
Απ.: Γιατι έπεσε ο Γενικός
ΥΓ2: Τρολλάρετε αφότου γράψετε πρωτα κάτι σοβαρό. Έτσι συμβάλλετε στην ανοικοδόμηση μιας καλής συζήτησης.
ΥΓ1:
Συμφωνα με το ημερ(ωρ)ολογιο σου μπορει να εχεις 29 Μαρτιου και ωρα 8-9. Οποτε μετραειchill έγραψε:Εγω τα εχω σβηστα αυτη τη στιγμη. Μετραει;
Μην τρολλαρεις λεμε!Jeronimo έγραψε:Εσυ ετσι κι αλλιως συνεχως εχεις μαυρα μεσανυχτα
Δεν μπορω. Ειμαι παιδι γεματο ενεργεια!Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:Όσο λιγότερη ενέργεια σπαταλάμε τόσο το καλύτερο. Απλά η συγκεκριμένη διαμαρτυρία γίνεται μαζικά την ημέρα και την ώρα που λέει το κείμενο.
Αν δεν το κανεις εσυ θα το κανει καποιος αλλοςAthelas έγραψε: Μετά από ΤΟΣΑ μπλακ άουτ της ΔΕΗ πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει ΜΙΑ(!) ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ πιθανότητα να κάνω κάτι τέτοιο;;;;;;;
Ερ. Γιατι το Υπουργειο Παιδειας δεν εχει ρευμα;Athelas έγραψε:Και βέβαια. Τι πιστεύετε στ'αλήθεια ότι θα βγει αν κατεβάσουμε το γενικό;
Απ.: Γιατι έπεσε ο Γενικός
ΥΓ2: Τρολλάρετε αφότου γράψετε πρωτα κάτι σοβαρό. Έτσι συμβάλλετε στην ανοικοδόμηση μιας καλής συζήτησης.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
- Spirit oF Fire
Κάθησα και το σκέφτηκα πιο χαλαρά.. και ζητώ συγνώμη γιατί το ύφος μου ήταν εριστικό. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως έχω να πω κάτι διαφορετικό. Είπα αυτά που πιστεύω και δεν πιστεύω πως έχω άδικο. Απλά θα έπρεπε να το πω με πιο ήρεμο τόνο. Καλά να περνάτε.
- Lionheart
Μα ο κόσμος έχει γεμίσει συμβολικές πράξεις. Ας δω τους ακτιβιστές και του οικολόγους να κάνουν κάτι σωστό και άξιο για μία φορά και μετά θα γίνω κι εγώ μέλος. "Καθιστική διαμαρτυρία", "Συλλαλητήριο", "Απελευθέρωση Ζώων", και άλλα τέτοια... ξέρεις εκεί στο υπουργείο πολιτισμού, περιβάλλοντος και γενικά στη βουλή τι λένε για όλα αυτά; "Αχ! μία μύγα στη σούπα μου! Εντάξει όμως, πόση σούπα μπορεί να φάει μία μύγα;"
- chill
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Α, ρε Αθελας.. ο μπουχτισμενος σου κυνισμος ειναι δικαιος και η απογοητευση σου δειγμα υγειας.
Δε μπορω να σου περιγραψω ποσο αηδιαζω με τους συμβολισμους και ειδικοτερα τους θεατρικους.
Κατι νεοχιππιδες που βαφονται με κοκκινες μπογιες και σερνονται στο πατωμα ουρλιαζοντας για τις φωκιες και το μονο που καταφερνουν ειναι να σε φερουν σε δυσκολη θεση για λιγοτερο απο πεντε δευτερολεπτα...
...ενω οι ιδιοι νομιζουν πως αφυπνιζουν συνειδησεις.
Να πω οτι εκτιμω την προσθεση τους αλλα η προσπαθεια ειναι τραγικη!
Σημερα ειναι η παγκοσμια μερα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ!
Κανεις δεν τραβαει καζανακι σημερα οτι και να κανει. Ετσι θα κανουμε οικονομια στο νερο.
ΘΕΛΕΤΕ;;;
Ισως η βρωμα που θα γεμισει τις πολυκατοικιες απο το στασιμο χεσιδι να μας κανει να καταλαβουμε οτι οι αλλαγες στον κοσμο προυποθετουν ΜΟΝΙΜΕΣ αλλαγες στον τροπο ζωης μας και οτι χωρις αυτες τις αλλαγες οι συμβολισμοι ειναι ιλαροι, περιττοι και προκλητικοι.
Δε μπορω να σου περιγραψω ποσο αηδιαζω με τους συμβολισμους και ειδικοτερα τους θεατρικους.
Κατι νεοχιππιδες που βαφονται με κοκκινες μπογιες και σερνονται στο πατωμα ουρλιαζοντας για τις φωκιες και το μονο που καταφερνουν ειναι να σε φερουν σε δυσκολη θεση για λιγοτερο απο πεντε δευτερολεπτα...
...ενω οι ιδιοι νομιζουν πως αφυπνιζουν συνειδησεις.
Να πω οτι εκτιμω την προσθεση τους αλλα η προσπαθεια ειναι τραγικη!
Σημερα ειναι η παγκοσμια μερα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ!
Κανεις δεν τραβαει καζανακι σημερα οτι και να κανει. Ετσι θα κανουμε οικονομια στο νερο.
ΘΕΛΕΤΕ;;;
Ισως η βρωμα που θα γεμισει τις πολυκατοικιες απο το στασιμο χεσιδι να μας κανει να καταλαβουμε οτι οι αλλαγες στον κοσμο προυποθετουν ΜΟΝΙΜΕΣ αλλαγες στον τροπο ζωης μας και οτι χωρις αυτες τις αλλαγες οι συμβολισμοι ειναι ιλαροι, περιττοι και προκλητικοι.
- Lionheart
Το έθεσες πολύ όμορφα αν και κάποιος σιχαματικά Τώρα όμως θα πουν ότι τρολλάρεις γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι μέσα από την ειρωνία είσαι σοβαρός σε αυτό το θέμα.
Παίζουν συμφέροντα και πώς ο καθένας θέλει να βλέπει τον εαυτό του. ΤΟ να παραδεχτεί κάποιος ότι ότι κάνει το κάνει για να περνά λίγες ώρες της ημέρας είναι βλάσφημο για εκείνους.
Παίζουν συμφέροντα και πώς ο καθένας θέλει να βλέπει τον εαυτό του. ΤΟ να παραδεχτεί κάποιος ότι ότι κάνει το κάνει για να περνά λίγες ώρες της ημέρας είναι βλάσφημο για εκείνους.
- Spirit oF Fire
- Lionheart
Δίκαιο και σωστό αυτό, αλλά δε νομίζω να είμαστε και τόσο εκτός. Το τόπικ ξεκίνησε με ένα συμβολικό θέμα, και τώρα συζητάμε για την αξία μιας τέτοιας συμβολικής κίνησεις, τις συνέπειες και άλλα τέτοια. Ωστόσο, μπορούμε και πάλι να απαντάμε "ναι θα τα σβήσω", "όχι δεν πρόκειται να το κάνω".
- chill
- Σούπερ Ιδεογραφίτης
Τελος παντων εγω δεν προκειται να κλεισω φωτα γιατι ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ;;;; Σοβαρα τωρα. Θα πεταξω μια ωρα απο τη ζωη μου με το να καθομαι στο σκοταδι χωρις να κανω τιποτα;
Η να καιω κερια; Αν επιτρεπονται κερια και φακοι η φαση ειναι σικε, μαν...
Η να καιω κερια; Αν επιτρεπονται κερια και φακοι η φαση ειναι σικε, μαν...
- Lionheart
μα το να καίμε κεριά είναι πολύ πιο επικύνδινο και βλαβερό. τα κεριά σήμερα γίνονται από παράγογα πετρελαίου...
- Spirit oF Fire
Αθήνα: Να σβήσουν τα φώτα τους και να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης» (Earth Hour) σε μια συμβολική κίνηση για τη σωτηρία του πλανήτη καλεί η WWF πολίτες σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία προγραμματίζεται για το Σάββατο 29 Μαρτίου από τις 8 έως 9 το βράδυ.
Όλα ξεκίνησαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν στις 31 Μαρτίου 2007 στις 7:30 το βράδυ, 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι έβγαλαν τις συσκευές του σπιτιού τους από την πρίζα και έκλεισαν τα φώτα τους, ζώντας για μία ώρα στο σκοτάδι.
Τα μεγαλύτερα μνημεία της πόλης σκοτείνιασαν και ακόμη και γάμοι έγιναν υπό το φως των κεριών. Αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10,2%, μέγεθος που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 48.000 αυτοκινήτων από το δρόμο για μία ώρα.
Ο σκοπός της εκστρατείας διπλός: αφενός να κινητοποιήσει τον κόσμο να δείξει την ευαισθητοποίηση του για το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και αφετέρου να καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη.
Την παγκόσμια προώθηση της εκστρατείας έχει αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.
Το Pathfinder.gr συμμετέχει φέτος στην "Ώρα της Γης" κλείνοντας τους server του για μια ώρα και καλεί όλους τους Έλληνες να σβήσουν τα φώτα τους και έτσι να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους για το θέμα των κλιματικών αλλαγών.
http://tech.pathfinder.gr/tech/606319.html
Όλα ξεκίνησαν στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν στις 31 Μαρτίου 2007 στις 7:30 το βράδυ, 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι έβγαλαν τις συσκευές του σπιτιού τους από την πρίζα και έκλεισαν τα φώτα τους, ζώντας για μία ώρα στο σκοτάδι.
Τα μεγαλύτερα μνημεία της πόλης σκοτείνιασαν και ακόμη και γάμοι έγιναν υπό το φως των κεριών. Αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10,2%, μέγεθος που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 48.000 αυτοκινήτων από το δρόμο για μία ώρα.
Ο σκοπός της εκστρατείας διπλός: αφενός να κινητοποιήσει τον κόσμο να δείξει την ευαισθητοποίηση του για το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και αφετέρου να καλλιεργήσει ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα του κάθε πολίτη.
Την παγκόσμια προώθηση της εκστρατείας έχει αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF.
Το Pathfinder.gr συμμετέχει φέτος στην "Ώρα της Γης" κλείνοντας τους server του για μια ώρα και καλεί όλους τους Έλληνες να σβήσουν τα φώτα τους και έτσι να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους για το θέμα των κλιματικών αλλαγών.
http://tech.pathfinder.gr/tech/606319.html
- UnIc0rN
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: UnIc0rN
- Επικοινωνία:
Λιζα, keep posting ;) Σε θαυμαζω για το κουραγιο σου!
Θα προσπαθησω κι εγω να αναπτυξω τη σκεψη μου στο τι σημαινει συμβολισμος στις μερες μας. Λογο του οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι στη σημερινη κοινωνια κοιτανε την παρτη τους και να μην πληγωθει ο εγωισμος τους, εχουμε αναγκη απο ενα "ξυπνημα". Καποιοι ανθρωποι προσπαθουνε σε καποιους τομεις, να ξυπνησουν τους αλλους. Δεν σημαινει οτι αυτοι που προσπαθουνε οτι ειναι αλαθητοι - θεοι - αγιοι - ανωτεροι ή οτι αλλο... ουτε οτι οτι κανουν ειναι σωστο. Απλα προσπαθουνε!
Στο θεμα των συμβολισμων: Ακρβως επιδη επικρατει αυτη η ασυνειδησια, αυτου του ειδους οι συμβολισμοι προσπαθουν να κανουν τους ανθρωπους να λειτουργισουν σαν συνολο. Δλδ να μην σκεφτονται "μα καλα; εγω θα σωσω τον πλανητη;" ή "ελα μωρε τωρα... σιγα, δεν επιβαρυνω εγω τον πλανητη." και αλλου τετοιου ειδους σκεψεις και πραξεις. Ενα αλλο που προσπαθουν να μαθουν στους ανθρωπους ειναι να μην τα περιμενουν ολα ετοιμα. Συνηθως αυτοι που ειναι αντιθετοι σε αυτου του ειδους τις πραξεις περιμενου να γινουν ολοι οι αλλοι πρωτα "σωστοι" και μετα να ακολουθησουν αυτοι ή περιμενουν απο αυτους που ενισχυουν τετοιου ειδους πραξεις να ειναι "θεοι" - αλαθητοι.
Εγω με την σειρα μου λοιπον, λυπουμαι αυτους τους ανθρωπους για 2 λογους. 1) γιατι συνηθως ειναι εξυπνοι και αντι να κανουν πραξη την εξυπναδα τους το μονο που κανουν ειναι να βρισκουν δικαιολογιες και θεωριες για να μην κουνησουν τον κωλο τους. Με λιγα λογια χανουν την ενεργεια τους στο να σκεφτονται (κατ εμε βλακειες) και η μονη ενεργεια που μενει ειναι για μια μονο πραξη, να ξυσουν τα @@ τους 2) συνηθως θεωρουν οτι ειναι ελευθεροι και οτι εχουν βουληση (τουλαχιστον σκεψης αφου μονο αυτο κανουν) αλλα αυτοι ειναι που ειναι τα προβατα αφου περιμενουν ολους τους αλλους να κανουν κατι (στην προκειμενη περιπτωση το "σωστο") και μετα να ακολουθησουν αυτοι.
Οσο για το θεμα της ενεργειας και του ηλεκτρισμου που συζηταμε, θα απαντησω με ενα ανεκδοτο.
Ποιοι ειναι αυτοι που θα αυτοκτονησουν πρωτοι αν σταματησει ο πολιτισμος μας να εχει ρευμα;
!WOW νυοζίαπ υοπ ίοτυΑ
Θα προσπαθησω κι εγω να αναπτυξω τη σκεψη μου στο τι σημαινει συμβολισμος στις μερες μας. Λογο του οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι στη σημερινη κοινωνια κοιτανε την παρτη τους και να μην πληγωθει ο εγωισμος τους, εχουμε αναγκη απο ενα "ξυπνημα". Καποιοι ανθρωποι προσπαθουνε σε καποιους τομεις, να ξυπνησουν τους αλλους. Δεν σημαινει οτι αυτοι που προσπαθουνε οτι ειναι αλαθητοι - θεοι - αγιοι - ανωτεροι ή οτι αλλο... ουτε οτι οτι κανουν ειναι σωστο. Απλα προσπαθουνε!
Στο θεμα των συμβολισμων: Ακρβως επιδη επικρατει αυτη η ασυνειδησια, αυτου του ειδους οι συμβολισμοι προσπαθουν να κανουν τους ανθρωπους να λειτουργισουν σαν συνολο. Δλδ να μην σκεφτονται "μα καλα; εγω θα σωσω τον πλανητη;" ή "ελα μωρε τωρα... σιγα, δεν επιβαρυνω εγω τον πλανητη." και αλλου τετοιου ειδους σκεψεις και πραξεις. Ενα αλλο που προσπαθουν να μαθουν στους ανθρωπους ειναι να μην τα περιμενουν ολα ετοιμα. Συνηθως αυτοι που ειναι αντιθετοι σε αυτου του ειδους τις πραξεις περιμενου να γινουν ολοι οι αλλοι πρωτα "σωστοι" και μετα να ακολουθησουν αυτοι ή περιμενουν απο αυτους που ενισχυουν τετοιου ειδους πραξεις να ειναι "θεοι" - αλαθητοι.
Εγω με την σειρα μου λοιπον, λυπουμαι αυτους τους ανθρωπους για 2 λογους. 1) γιατι συνηθως ειναι εξυπνοι και αντι να κανουν πραξη την εξυπναδα τους το μονο που κανουν ειναι να βρισκουν δικαιολογιες και θεωριες για να μην κουνησουν τον κωλο τους. Με λιγα λογια χανουν την ενεργεια τους στο να σκεφτονται (κατ εμε βλακειες) και η μονη ενεργεια που μενει ειναι για μια μονο πραξη, να ξυσουν τα @@ τους 2) συνηθως θεωρουν οτι ειναι ελευθεροι και οτι εχουν βουληση (τουλαχιστον σκεψης αφου μονο αυτο κανουν) αλλα αυτοι ειναι που ειναι τα προβατα αφου περιμενουν ολους τους αλλους να κανουν κατι (στην προκειμενη περιπτωση το "σωστο") και μετα να ακολουθησουν αυτοι.
Οσο για το θεμα της ενεργειας και του ηλεκτρισμου που συζηταμε, θα απαντησω με ενα ανεκδοτο.
Ποιοι ειναι αυτοι που θα αυτοκτονησουν πρωτοι αν σταματησει ο πολιτισμος μας να εχει ρευμα;
!WOW νυοζίαπ υοπ ίοτυΑ
- seliniasmenos
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Όσο άχρηστο και να ακούγεται εγώ θα το κάνω!
Έχω φάει τρελή φρίκη με την αλλαγή του κλίματος, να'ναι καλά μια καθηγήτρια,με όλη την σημασία της λέξης, απο τις λίγες στην ανώτερη εκπαίδευση που με (μας) ευαισθητοποίησε στο θέμα.
Προσωπικά δεν περιμένω καμμιά συμβολική πράξη που θα γίνει μια φόρα και τέλος. Έχει περάσει στην καθημερινότητα μου. Προσέχω το ρεύμα που καταναλώνω να είναι τόσο όσο μου χρειάζεται για τις καθημερινές μου ανάγκες. ΑΛΛΑ! μπορεί να προσέχω το κλιματιστικό, να έχω βγάλει όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιώ απο την πρίζα, να έχω οικολογικές λάμπες όπου αυτό είναι δυνατόν αλλά δεν μπορώ να μειώσω τον υπολογιστή! Γι'αυτό κατέβασα το οικολογικό προγραμματάκι του μονόκερου
Για την κατάληξη: Όσο άχρηστο μπορεί να μας φαίνεται κάτι, τόσο σημαντικό είναι για τον πλανήτη. Είναι αυτό που είπε ο μονόκερος "εγώ θα σώσω τον πλανήτη;". ΝΑΙ! Λίγο περισσότερο να προσέχουμε όλοι μας και σώζεται πολύ ενέργεια! Την έκταση μπορούμε να την δούμε μονάχα συνολικά και όχι ατομικά!
Και αφού αυτά τα "άχρηστα" πραγματάκια είναι πραγματάκια που μπορούμε να κάνουμε, γιατί να μην τα κάνουμε; Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αντιθέτως κερδίζουμε! Και εμείς και τα παιδιά μας!
Έχω φάει τρελή φρίκη με την αλλαγή του κλίματος, να'ναι καλά μια καθηγήτρια,με όλη την σημασία της λέξης, απο τις λίγες στην ανώτερη εκπαίδευση που με (μας) ευαισθητοποίησε στο θέμα.
Προσωπικά δεν περιμένω καμμιά συμβολική πράξη που θα γίνει μια φόρα και τέλος. Έχει περάσει στην καθημερινότητα μου. Προσέχω το ρεύμα που καταναλώνω να είναι τόσο όσο μου χρειάζεται για τις καθημερινές μου ανάγκες. ΑΛΛΑ! μπορεί να προσέχω το κλιματιστικό, να έχω βγάλει όλες τις συσκευές που δεν χρησιμοποιώ απο την πρίζα, να έχω οικολογικές λάμπες όπου αυτό είναι δυνατόν αλλά δεν μπορώ να μειώσω τον υπολογιστή! Γι'αυτό κατέβασα το οικολογικό προγραμματάκι του μονόκερου
Για την κατάληξη: Όσο άχρηστο μπορεί να μας φαίνεται κάτι, τόσο σημαντικό είναι για τον πλανήτη. Είναι αυτό που είπε ο μονόκερος "εγώ θα σώσω τον πλανήτη;". ΝΑΙ! Λίγο περισσότερο να προσέχουμε όλοι μας και σώζεται πολύ ενέργεια! Την έκταση μπορούμε να την δούμε μονάχα συνολικά και όχι ατομικά!
Και αφού αυτά τα "άχρηστα" πραγματάκια είναι πραγματάκια που μπορούμε να κάνουμε, γιατί να μην τα κάνουμε; Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, αντιθέτως κερδίζουμε! Και εμείς και τα παιδιά μας!
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]