ΠΑΣΟΚ- Δεν αντιπολιτεύεται πνιγμένο στην εσωστρέφεια

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

ΠΑΣΟΚ- Δεν αντιπολιτεύεται πνιγμένο στην εσωστρέφεια

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 28 Ιαν 2008, 10:16

Εικόνα

Πόλεμος νεύρων παπανδρεϊκών – βενιζελικών στο ΠΑΣΟΚ
28 Ιανουαρίου 2008, 02:07

του Γιάννη Μακρυγιάννη
Στο σημείο μηδέν βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και όλοι αναμένουν πλέον πώς θα εξελιχθεί η σύγκρουση, η οποία όμως πιθανόν να αποβεί μοιραία για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το «ρεύμα Βενιζέλου» επανεξετάζει το χρόνο κατά τον οποίο θα ανακοινωθεί η ίδρυση του περίφημου ομίλου προβληματισμού, από γνωστούς πανεπιστημιακούς και άλλους ενεργούς πολίτες. Ο κ. Παπανδρέου έχει προειδοποιήσει σαφώς ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τη δημιουργία του ομίλου, τον οποίο θεωρεί ως τη «βιτρίνα» της βενιζελικής πτέρυγας και θεωρεί ότι θα λειτουργεί ως κόμμα μέσα στο κόμμα, θα υποσκάπτει δηλαδή τη συνοχή και την ενιαία έκφραση του Κινήματος. Υπό το βάρος της προειδοποίησης αυτής και προκειμένου να μην δοθεί εύκολα η αφορμή για διαγραφές, που θα οδηγήσουν στη διάσπαση, η πλευρά Βενιζέλου αφήνει τώρα να διαφανεί ότι η ίδρυση του ομίλου ίσως καθυστερήσει μερικές εβδομάδες. Πρόκειται στην ουσία για πόλεμο νεύρων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά και για μία αγωνιώδη προσπάθεια να χρεώσει ο ένας στον άλλο την ενδεχόμενη κρίση και διάσπαση, που θα προκαλέσει η σύγκρουση. Στελέχη, που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου μεθοδεύει διαγραφές για να ξεφύγει από τα αδιέξοδα της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής, η οποία δεν αποδίδει, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα καταγράφουν τα γκάλοπ. Και εκτιμούν ότι όσο περνά ο καιρός και δεν του δίδεται η δυνατότητα να προκαλέσει εσωκομματική σύγκρουση, τόσο θα αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια της αντιπολιτευτικής του προσπάθειας. Γι’ αυτό και πιστεύουν ότι ο όμιλος πρέπει μεν να γίνει, αλλά σε καταλληλότερο χρόνο από τον σημερινό. Από την άλλη οι παπανδρεϊκοί ετοιμάζονται για το συνέδριο και θεωρούν ότι τυχόν αναδίπλωση του κ. Βενιζέλου στο θέμα του ομίλου, θα τον εκθέσει στα μάτια των υποστηρικτών του και θα τον αποδυναμώσει.

http://www.protothema.gr/content.php?id=2440

Είναι απίστευτα βλακώδης η λογική ενός κόμματος τέτοιου μεγέθους, που εκπροσωπεί τεράστια παράταξη, να μην ασκεί δρυμύτατη αντιπολίτευση σ'αυτούς τους χαλεπούς καιρούς και να μην επαγρυπνά πάνω σε θέματα που ταλανίζουν κυριολεκτικά τον τόπο, για να εστιάσει σε εσωκομματικές του κόντρες και γινάτια. Απολύτως θλιβερή αυτή η παρακμή και θα το θεωρούσα απολύτως λογικό αν γίνονταν τώρα εκλογές να ξαναψηφιζόταν η Ν.Δ. παρά τις δεδομένες ανεπάρκειές της στη διακυβέρνηση, όταν η εναλλακτική που προσφέρεται και βρίσκεται τώρα στην αντιπολίτευση είναι ένας κομματικός φορέας κυριολεκτικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ και φυσικά ΑΝΙΚΑΝΟΣ να αντιπετωπίσει θέματα που αφορούν τον τόπο. Ώσπου να επαναπροσδιορίσει το στίγμα και την πορεία του, ο τόπος θα'χει ήδη βουλιάξει.

Συζητιέται επιμόνως και εντόνως η ίδρυση νέων κομμάτων. Το ελπίζω, ΜΠΑΣ και δοθούν επιτέλους, κάποιες εύλογες και ικανές εναλλακτικές σ'αυτόν τον λαό που πραγματικά δεν έχει και πολλές επιλογές σήμερα, με ένα ΛΑΟΣ που γλύφει και συνεργάζεται πια ανοιχτά με τους γαλάζιους, ένα ΣΥΡΙΖΑ που καλώς φωνασκεί μεν (κάνει τουλάχιστον μια στοιχειώδη αντιπολίτευση) αλλά στις θέσεις και τις λογικές του δεν καλύπτει, κι ένα ΚΚΕ που το παίζει σνομπ και "υπεράνω", απρόθυμο να συνεργαστεί με άλλους φορείς για να βγάλει πρακτικά (όχι ρητορικοφιλοσοφικά) τον κόσμο απ'το τέλμα της βρωμιάς, την παρακμή και την ΑΚΥΒΕΡΝΙΣΙΑ που ουσιαστικά επικρατεί στη χώρα.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Ombrax
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Επικοινωνία:

Re: ΠΑΣΟΚ- Δεν αντιπολιτεύεται πνιγμένο στην εσωστρέφεια

Δημοσίευση από Ombrax » Τετ 20 Φεβ 2008, 00:55

Το προσεχές Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι η αφορμή να κατέβω στην Αθήνα, όπου ελπίζω να συναντήσω αρκετούς από τα μέλη...
Κατά τη γνώμη μου, το ζήτημα δεν αφορά κρίση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. -μόνο- και σε καμία περίπτωση του πολιτικού συστήματος, όπως έντεχνα επιθυμούν να διοχετεύουν οι "επιτήδειοι" που ονειρεύονται εκτροπές.
Αναλογιστείτε πως το 2004 είχαμε μια ισχυρή κυβέρνηση και μια αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό παρόμοιο με αυτό που έδωσε στον Καραμανλή "ισχυρή εντολή" το 2007... Άρα, ο δικομματισμός ζούσε και βασίλευε και, όμως, κάποιοι επιχειρούσαν να αναφέρονται σε προβλήματα (τα οποία στην ουσία προέβλεψαν...)! Το πρόβλημα ανέκυψε όταν, σε πρώτη φάση, ο Παπανδρέου κατονόμασε τους Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κόκκαλη στη Βουλή ως τους φορείς της διαπλοκής (στη συζήτηση για το "βασικό μέτοχο", στο τέλος του καλοκαιριού του 2004) και επιτάθηκε όταν επιχειρήθηκε η αλλαγή της κομματικής οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (η οποία, με έντεχνο τρόπο, είχε διαλυθεί επί Σημίτη...).
Κλείνοντας, σας (προ)καλώ να θυμηθείτε αν ο όρος "εσωστρέφεια" υπήρχε στο πολιτικό λεξιλόγιο και την επικαιρότητα, όταν η Ν.Δ. έχανε διαδοχικές εκλογές ή αν έχει αναδειχθεί, επιμελώς, το τελευταίο διάστημα και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας...
Δεν έχει νόημα να ψάχνεις να βρεις αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο,
μόλις καταλάβεις ότι απλώς έχει νερό μέχρι τη μέση...
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 20 Φεβ 2008, 09:17

κι ένα ΚΚΕ που το παίζει σνομπ και "υπεράνω", απρόθυμο να συνεργαστεί με άλλους φορείς για να βγάλει πρακτικά (όχι ρητορικοφιλοσοφικά) τον κόσμο απ'το τέλμα της βρωμιάς, την παρακμή και την ΑΚΥΒΕΡΝΙΣΙΑ που ουσιαστικά επικρατεί στη χώρα.
Πάλι φταίει το ΚΚΕ!! χαχαχα

Ρε Βίκυ, αν το ΚΚΕ συνεργαζόταν με το ΛΑΟΣ δεν θα τους κατηγορούσες ως αναληθείς απέναντι στα ίδια τους τα πιστεύω, ως θηρευτές της εξουσίας (για ποιόν άλλον λόγο δηλαδή να συνεργαστείς με κάποιον με τον οποίο διαφωνείς σε ΡΙΖΙΚΑ θέματα?) και ως καιροσκόπους???
Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί όποιος λέει οτι είναι αριστερός ΕΙΝΑΙ αριστερός, και πρέπει όλοι οι αριστεροί να τον αγκαλιάσουν, όταν βλέπουν οτι στην πράξη μόνο αριστεροί δεν είναι? Θυμάσαι τί είχε πεί ο Τσίπρας για το βιβλίο της ιστορίας?? Έχεις παρατηρήσει οτι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ όντως καιροσκόποι και μετά απο λίγο καιρό την κάνουν για ΠΑΣΟΚ μεριά?
ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ????
Ξεκολλήστε ρε πιά...δεν φταίει το κκε για την κατάντια αυτής της χώρας...άλλοι φταίνε... Το ΚΚΕ κάνει την αντιπολίτευσή του, αν εσείς δεν θέλετε να το βλέπετε ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ στην τελική...εμένα με εκφράζει ως αντιπολίτευση, κι αν τολμούσαν να συνεργαστούν με ΣΥΡΙΖΕΣ, ΜΥΡΙΖΕΣ και ΠΑΠΑΡΙΕΣ θα έτρωγαν μαύρο στις επόμενες εκλογές...
Εμένα λοιπόν ως υποστηρίκτρια αυτής της παράταξης με εκφράζει, εσείς τί κόλλημα έχετε που αυτο΄το κόμμα εκφράζει την βάση του? ΕΛΕΟΣ πιά!
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Φεβ 2008, 09:59

Πέγκι μας, δεν είπα ότι φταίει ΜΟΝΟ το ΚΚΕ. Βρες μου εσύ κάποιον που ΔΕΝ φταίει για τα σημερινά χάλια μας.
Δες συνολικά τι έγραψα (που το'γραψα 28/1 και τώρα το είδες εσύ :loco: )και μη στέκεσαι μόνο στο ΚΚΕ. Είπα σε ποια σημεία βλέπω ανεπαρκή την αντιπολίτευση ΟΛΩΝ των κομμάτων, (συμπεριλαμβανομένου και του ΛΑΟΣ) και σ'ό,τι αφορά το ΚΚΕ, εστίασα στον αυτισμό του. Αυτό βλέπω εγώ ως λαθεμένη τακτική του και νομίζω πως είναι κάτι που δύσκολα θα μπορέσεις να αντικρούσεις ως ανυπόστατο. Και δεν μιλώ μόνο για τώρα, με το σκοπιανό που ΔΕΝ δέχεται και ΔΕΝ συζητάει καμία εναλλακτική για την ονομασία (χαχ σ'αυτό κάπου συμπορεύεται με το ΛΑΟΣ, για διαφορετικούς λόγους βέβαια). Εστίαζα ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στην αντιπολιτευτική του στάση, (που παραμένει αναλλοίωτη και σήμερα) και η οποία σου θυμίζω, εξακολουθεί (σταθεράαααααα) να είναι δρυμύτατη κατά του ΠΑΣΟΚ και ηπιότερη προς στη Ν.Δ. Όχι απορίας άξιο, (γνωστοί οι λόγοι, οι στόχοι κι οι προθέσεις) αλλά γενικώς ανάξιο στον πρέποντα αντιπιολιτευτικό του ρόλο. Αν άκουγε κάποιος που δεν ξέρει ποιος κυβερνάει σήμερα, την Αλέκα προχθές στη βουλή, θα ορκιζόταν ότι κυβέρνηση στην Ελλάδα σήμερα, είναι το ΠΑΣΟΚ. Ο Λάκης το πήρε χαμπάρι και το ψιλόκοψε... (ψιλό...όσο πατάει η γάτα) η Αλέκα δε μπορεί με τίποτα. :lol:
Ρε Βίκυ, αν το ΚΚΕ συνεργαζόταν με το ΛΑΟΣ δεν θα τους κατηγορούσες ως αναληθείς απέναντι στα ίδια τους τα πιστεύω, ως θηρευτές της εξουσίας (για ποιόν άλλον λόγο δηλαδή να συνεργαστείς με κάποιον με τον οποίο διαφωνείς σε ΡΙΖΙΚΑ θέματα?) και ως καιροσκόπους???
Όχι, δε θα τους κατηγορούσα. Η συνεργασία κομμάτων για να βγει μια χώρα από το αδιέξοδο της ακυβερνησίας ΔΕΝ προϋποθέτει πλήρη ιδεολογική ταύτιση. Κανένα κόμμα δεν ταυτίζεται με άλλο ιδεολογικά. Αν θα συνεργαζόταν, θα το έκανε με ΟΛΑ τα κομματα, όχι ειδικά με το ΛΑΟΣ, για συγκεκριμένο λόγο-και σκοπό, κοινό υποτίθεται σε όλα τα κόμματα απασών των ιδεολογικών διαδρομών... ο οποίος θα είναι να βοηθήσει τη χώρα και το λαό τον οποίο υποτίθεται ότι υποστηρίζει, κι όχι για να κάνουν αγκαλίτσες ή πλακάκια μεταξύ τους.

Έχει πολύ περισσοτερα κοινά δηλαδή με τη Ν.Δ. με την οποία συνεργάστηκε στην "οικουμενική" κυβέρνηση το πάλαι ποτέ?
Μάλλον έχει...ε?

Τέλος, ασχολήθηκες με θέμα που "ξέμεινε" στην επικαιρότητα, αλλά δεν είναι πιο επίκαιρο από άλλα δυο που έβαλα. α/ το θέμα του κοσόβου, β/ το θέμα της χθεσινής επίθεσης σκοπιανών στην ελληνική πρεσβεία.

Θα μ'ενδιέφερε να'βλεπα την άποψή σου και σ'αυτά. Το ΚΚΕ δεν τοποθετείται σαφώς εξ όσων είδα μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Εσύ θα το κάνεις?

Ombrax έγραψε:ο προσεχές Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα είναι η αφορμή να κατέβω στην Αθήνα, όπου ελπίζω να συναντήσω αρκετούς από τα μέλη...
Εγώ τουλάχιστον θα το παλέψω να βρεθούμε! Θα χαρώ να γνωριστούμε κι από κοντά. :ups:
Πριν έρθεις, άνοιξε τόπικ προτείνοντας συνάντηση στο Καφε ΙΔΕΟ, εκεί που ανοίγουμε όλοι για ανάλογα ζητήματα δηλαδή. :wink: Πες πότε θα'ρθεις και πού/πότε θα σε βόλευε μια συνάντηση.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 20 Φεβ 2008, 10:44

Όχι, δε θα τους κατηγορούσα. Η συνεργασία κομμάτων για να βγει μια χώρα από το αδιέξοδο της ακυβερνησίας ΔΕΝ προϋποθέτει πλήρη ιδεολογική ταύτιση. Κανένα κόμμα δεν ταυτίζεται με άλλο ιδεολογικά. Αν θα συνεργαζόταν, θα το έκανε με ΟΛΑ τα κομματα, όχι ειδικά με το ΛΑΟΣ, για συγκεκριμένο λόγο-και σκοπό, κοινό υποτίθεται σε όλα τα κόμματα απασών των ιδεολογικών διαδρομών... ο οποίος θα είναι να βοηθήσει τη χώρα και το λαό τον οποίο υποτίθεται ότι υποστηρίζει, κι όχι για να κάνουν αγκαλίτσες ή πλακάκια μεταξύ τους.
A, κάτσε, ξαφνικά απο την συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε στην συνεργασία με ΟΛΑ τα κόμματα??? Ρε βίκυ...θές και τα λές????
Εδώ θα σου έλεγα για την οικουμενική κυβέρνηση, αν αυτό θές, αλλά μου το πετάς παρακάτω, και σου απαντώ ΕΥΘΕΩΣ, ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ αυτό ...Δεν το δέχομαι ως σωστή κίνηση!
Σε καλύπτω ως Πέγκυ?
Εστίαζα ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στην αντιπολιτευτική του στάση, (που παραμένει αναλλοίωτη και σήμερα) και η οποία σου θυμίζω, εξακολουθεί (σταθεράαααααα) να είναι δρυμύτατη κατά του ΠΑΣΟΚ και ηπιότερη προς στη Ν.Δ.
Αυτό επιμένεις να το λές, αλλά δεν έχεις καταλάβει οτι απλά επαναλαμβάνεις λόγια του Γιωργάκη και πολιτική του Πασοκ (μπορεί και να το έχεις καταλάβει), που αντί να κάνει αντιπολίτευση ΕΚΒΙΑΖΕΙ την συνεργασία του ΚΚΕ και των αριστερών κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ... Όσο επιμένει ο Γιωργάκης να εκβιάζει θα παίρνει αυτά που του αξίζουν...αν θές να κάνει κάποιος αντιπολίτευση να κάνει ο Γιωργάκης που πήρε σίγουρα παραπάνω απο 8%, και το μόνο που κάνει είναι ν'ασχολείται με συνεργασίες με μικρότερα κόμματα. Δεν βλέπω να χτυπιέσαι ΠΟΛΥ γι'αυτό. Μόνο όσο πατάει η γάτα. Γιατί?
Τέλος, ασχολήθηκες με θέμα που "ξέμεινε" στην επικαιρότητα, αλλά δεν είναι πιο επίκαιρο από άλλα δυο που έβαλα. α/ το θέμα του κοσόβου, β/ το θέμα της χθεσινής επίθεσης σκοπιανών στην ελληνική πρεσβεία. Θα μ'ενδιέφερε να'βλεπα την άποψή σου και σ'αυτά. Το ΚΚΕ δεν τοποθετείται σαφώς εξ όσων είδα μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Εσύ θα το κάνεις?
Μην υπονοείς πάλι οτι ακολουθώ γραμμές, γιατί ξέρεις πως όταν τα παίρνω δεν καταλαβαίνω ούτε απο φιλίες ούτε απο τίποτα. Ήμουν σαφής στην τελευταία προειδοποίηση νομίζω.
Να σου ξεκαθαρίσω λοιπόν εδώ οτι α) το θέμα του κοσόβου μου φαίνεται ΑΣΤΕΙΟ ως Πέγκυ, διότι ΞΕΡΑΜΕ τί θα γινόταν απο το 99, που έγινε ο πο΄λεμος στην Γιουγκοσλαβία, τότε που η κυβέρνηση Σημίτη έδινε το ελεύθερο στο Νατο να περνάει μέσα απο την Ελλάδα για να κάνει τις επιθέσεις του. Γιατί τώρα μας κόφτει Βίκυ μου η θέση της Ελλάδας? Δεν είναι ξεκάθαρη? Γιατί μας κόφτει το ίδιο το γεγονός? Δεν το ξέραμε απο τότε τί θα γίνει? Σου έκανε μία έκπληξη ας πούμε? Εμένα καμμία πάντως!!!!

Κι όλα τα αποτελέσματα και τις φοβίες που αναφέρεις στο μήνυμά σου για το Κόσσοβο, τις συζητάμε ΑΠΟ ΤΟΤΕ! Θές απλά να μπώ να γράψω: "γαμώτο τί μας περιμένει?" το έχω πεί ΑΠΟ ΤΟΤΕ Βίκυ, όχι εδώ, αλλά δεν έχει σημασία...
β)το άλλο δεν το είδα καν...θα μπώ και θ'απαντήσω εκεί, ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!
Σε κάλυψα ως Πέγκυ?
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 20 Φεβ 2008, 16:16

pagona έγραψε:
A, κάτσε, ξαφνικά απο την συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε στην συνεργασία με ΟΛΑ τα κόμματα??? Ρε βίκυ...θές και τα λές????
Εδώ θα σου έλεγα για την οικουμενική κυβέρνηση, αν αυτό θές, αλλά μου το πετάς παρακάτω, και σου απαντώ ΕΥΘΕΩΣ, ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ αυτό ...Δεν το δέχομαι ως σωστή κίνηση!
Σε καλύπτω ως Πέγκυ?
Λίγο μπερδευτηκαμε. Σε παραπέμπω στο πρώτο μου ποστ. Μιλούσα για όλα τα κόμματα μέσα στη βουλή ή όχι? Μιλούσα.

Πάμε τώρα στην περίπτωση που δεν έβγαινε η Ν.Δ. με αυτοδυναμία, - ή στην πιθανότητα να μη βγει στο μέλλον. Ποιος προτιμά την ακυβερνησία? Σ'αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, εξυπακούεται ότι μιλάω για συνεργασία και μάλιστα συνεργασία όλων των κομμάτων. Αυτό θα ήταν (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) πολύ καλύτερο απ'το να συνεργαστεί η Ν.Δ. με το ΛΑΟΣ ας πούμε. Η μια πολιτική δύναμη θα ήλεγχε την άλλη και δε θα τα κάνανε πλακάκια ούτε θα πέρναγαν οι λαμογιές που περνάνε τώρα. Ναι, λοιπόν. Τα θέλω και τα λέω και δεν καταλαβαίνω γιατί σου κάνει κουλό εσένα αυτό.

Εστίαζα ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στην αντιπολιτευτική του στάση, (που παραμένει αναλλοίωτη και σήμερα) και η οποία σου θυμίζω, εξακολουθεί (σταθεράαααααα) να είναι δρυμύτατη κατά του ΠΑΣΟΚ και ηπιότερη προς στη Ν.Δ.
Αυτό επιμένεις να το λές, αλλά δεν έχεις καταλάβει οτι απλά επαναλαμβάνεις λόγια του Γιωργάκη και πολιτική του Πασοκ (μπορεί και να το έχεις καταλάβει),

Οκ, τυχαίνει να συμφωνώ με την άποψη του Γιωργάκη. Κακό είναι αυτό, απαράδεκτο, απαγορευμένο ή μήπως... εθνικιστικο-φασιστικό, διαδρομή που συχνά μου προσάπτεται? χεχεχ :lol:

που αντί να κάνει αντιπολίτευση ΕΚΒΙΑΖΕΙ την συνεργασία του ΚΚΕ και των αριστερών κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ... Όσο επιμένει ο Γιωργάκης να εκβιάζει θα παίρνει αυτά που του αξίζουν...αν θές να κάνει κάποιος αντιπολίτευση να κάνει ο Γιωργάκης που πήρε σίγουρα παραπάνω απο 8%, και το μόνο που κάνει είναι ν'ασχολείται με συνεργασίες με μικρότερα κόμματα. Δεν βλέπω να χτυπιέσαι ΠΟΛΥ γι'αυτό. Μόνο όσο πατάει η γάτα. Γιατί?
Αυτό βέβαια είναι σε ερμηνεία σε ελεύθερη απόδοση και μπορεί να ευσταθεί μπορεί και όχι. Να'σαι βέβαιη ότι αν τυχαίνει (όπως είπα παραπάνω) να συμφωνώ με το Γιωργάκη, συμφωνώ με άλλη λογική και σίγουρα όχι με αυτές τις προθέσεις.
Αν θες τώρα μια δική μου ερμηνεία σε ελεύθερη απόδοση, βρίσκω εξ ίσου σαθρή την ψηφοθηρική πρεμούρα του ΚΚΕ, που αντιπολιτεύεται με κεντρικό γνώμονα αυτή και το ίδιον όφελος (μεγάλο απωθημένο από τότε που ανέβηκε ο Αντρέας και θεωρεί ότι του υφάρπαξε ψήφους) , βάζοντας αυτή την πρακτική πάνω απ'το ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ αντιπολιτεύεσθαι που θα εξυπηρετούσε το γενικό καλό και το εθνικό όφελος
Τέλος, ασχολήθηκες με θέμα που "ξέμεινε" στην επικαιρότητα, αλλά δεν είναι πιο επίκαιρο από άλλα δυο που έβαλα. α/ το θέμα του κοσόβου, β/ το θέμα της χθεσινής επίθεσης σκοπιανών στην ελληνική πρεσβεία. Θα μ'ενδιέφερε να'βλεπα την άποψή σου και σ'αυτά. Το ΚΚΕ δεν τοποθετείται σαφώς εξ όσων είδα μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Εσύ θα το κάνεις?
Μην υπονοείς πάλι οτι ακολουθώ γραμμές, γιατί ξέρεις πως όταν τα παίρνω δεν καταλαβαίνω ούτε απο φιλίες ούτε απο τίποτα. Ήμουν σαφής στην τελευταία προειδοποίηση νομίζω.
Πρώτον θα σε παρακαλούσα να ηρεμήσεις. Κι εγώ ενίοτε μπορεί να γράφω με ένταση, αλλά σπάνια θυμωμένα και μάλιστα απαντώντας σ'ένα άτομο (άσε το φίλο) που ΔΕΝ επιδιώκει να σε διαολίσει, απλά παραθέτει άποψη που τυχαίνει να διίσταται από τη δική σου. Στο φινάλε εσύ είσαι αυτή που πρώτη σχολίασες αυτά που παρέθεσα εστιάζοντας μεμονωμένα στο ΚΚΕ, ενώ εγώ σχολίαζα ΟΛΑ τα κόμματα στη βουλή.

Δεύτερον, οι προειδοποιήσεις α/ δεν μου αρέσουν όταν δεν προκαλώ εσκεμμένα τουλάχιστον, β/ είναι το λιγότερο άτοπες στο συγκεκριμένο θέμα που πραγματευόμαστε, γ/ δεν είναι και το καλύτερο διαλεκτικό εργαλείο, εάν και εφ'όσον θέλουμε να κάνουμε διάλογο κατά προτίμηση ήρεμο, αλλά αν έχει και εντάσεις, τουλάχιστον ας μην εμπεριέχει και θυμό.
Δεν υπάρχει λόγος να τον εμπεριέχει! Εντάξει?

Τρίτον και κυριότερον: Άφησα τα λόγια μου όπως τα παρέθεσες να μου πεις εσύ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΥΠΟΝΟΩ οτι παίρνεις γραμμή. :banghead: Μην διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές πράγματα που ΔΕΝ γράφω. Είναι σαφές ότι συμπορεύεσαι ιδεολογικά με το ΚΚΕ, κι αυτό δεν είν'κακό, αλλά ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΥΠΟΝΟΗΣΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ότι παίρνεις ή ακολουθείς γραμμές. Τσιλ, οκ? Ξεκόλλα απ'αυτή τη :jerk: έλεος.

Τέταρτον, κακώς... κάκιστα επικαλέστηκες τη φιλία μας εδώ. Εδώ συζητάμε για ένα πολιτικό θέμα και αντιπαρατιθέμεθα επ'αυτού κι όχι επί προσωπικού. Εγώ τουλάχιστον ΕΤΣΙ το αντιλαμβάνομαι. Αν εσύ το αντιλαμβάνεσαι αλλιώς, να μου το πεις.

Να σου ξεκαθαρίσω λοιπόν εδώ οτι α) το θέμα του κοσόβου μου φαίνεται ΑΣΤΕΙΟ ως Πέγκυ, διότι ΞΕΡΑΜΕ τί θα γινόταν απο το 99, που έγινε ο πο΄λεμος στην Γιουγκοσλαβία, τότε που η κυβέρνηση Σημίτη έδινε το ελεύθερο στο Νατο να περνάει μέσα απο την Ελλάδα για να κάνει τις επιθέσεις του. Γιατί τώρα μας κόφτει Βίκυ μου η θέση της Ελλάδας? Δεν είναι ξεκάθαρη? Γιατί μας κόφτει το ίδιο το γεγονός? Δεν το ξέραμε απο τότε τί θα γίνει? Σου έκανε μία έκπληξη ας πούμε? Εμένα καμμία πάντως!!!!
Σεβαστή η άποψή σου, (άσχετα αν διαφωνώ) κι αν θες τη βάζεις στο συγκεκριμένο τόπικ που άνοιξα. Επί της άποψής σου δεν θα συζητήσω, παρά μόνο αν και όταν θα βεβαιωθώ ότι δε θα θυμώσεις πάλι. Άλλο το να εκφραζόμαστε έντονα κι άλλο ο θυμός που καταλήγει σε απολυτότητες, ίσως και παρεξηγήσεις που χαλάνε καρδιές. Δεν είμαι διατεθειμένη να μπω σ'αυτή τη λογική, ειδικά μαζί σου.

Κι όλα τα αποτελέσματα και τις φοβίες που αναφέρεις στο μήνυμά σου για το Κόσσοβο, τις συζητάμε ΑΠΟ ΤΟΤΕ! Θές απλά να μπώ να γράψω: "γαμώτο τί μας περιμένει?" το έχω πεί ΑΠΟ ΤΟΤΕ Βίκυ, όχι εδώ, αλλά δεν έχει σημασία...
β)το άλλο δεν το είδα καν...θα μπώ και θ'απαντήσω εκεί, ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!
Σε κάλυψα ως Πέγκυ?
Να διευκρινίσω κάτι εδώ. Λες "τις φοβίες που αναφέρεις στο μηνυμά σου για το Κόσσοβο".
Δεν ξέρω αν πήγες καν εκεί , http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 144&t=3674 αλλά όποιος πάει θα διαπιστώσει ότι το ποστ μπορεί να ήταν δικό μου, τα περιεχόμενά του όμως, όχι! θα δεις να λέω στην αρχή του ποστ:
Παραθέτω κάτι που ΙΣΩΣ να ενδιαφέρει κάποιους...
Και προς το τέλος του, δίνω και λινκ της πηγής μου.

Πέραν αυτού
α/ θυμάμαι τι είχες πει, και συμφώνησα σε πολλά σημεία
β/ Αν μπαίνοντας εκεί θεωρήσεις ότι ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ, κι αν χαλαρώσεις την θυμωμένη προσέγγιση γιατί λαθεμένα νομίζεις πως σε κοντράρω χάριν κόντρας, τότε το συζητάμε.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 22 Φεβ 2008, 09:14

Πάμε τώρα στην περίπτωση που δεν έβγαινε η Ν.Δ. με αυτοδυναμία, - ή στην πιθανότητα να μη βγει στο μέλλον. Ποιος προτιμά την ακυβερνησία? Σ'αυτήν την περίπτωση, λοιπόν, εξυπακούεται ότι μιλάω για συνεργασία και μάλιστα συνεργασία όλων των κομμάτων.
Δεν θα υπήρχε εύκολα περίπτωση ακυβερνησίας, παρά μόνο αν τα κόλπα με τον εκλογικό νόμο μας έφερναν εσκεμμένα σε τέτοια φάση. Η κυβένηση που είχε γίνει τότε με ΚΚΕ και ΝΔ ήταν μία αποτυχία, απο όποια πλευρά και να το δείς, και δεν έγινε για λόγους ακυβερνησίας...εκτός αν μιλάς για καταστάσεις 67' ας πούμε, αλλά δεν βλέπω κάτι τέτοιο στον ορίζοντα. Αν παιχτεί τέτοιο σκηνικό, είναι άλλη ιστορία. Αυτή την στιγμή ΔΕΝ παίζει περίπτωση ακυβερνησίας με πραγματικά δεδομένα, οπότε είναι άτοπο να συζητάμε καν...
Αν θες τώρα μια δική μου ερμηνεία σε ελεύθερη απόδοση, βρίσκω εξ ίσου σαθρή την ψηφοθηρική πρεμούρα του ΚΚΕ, που αντιπολιτεύεται με κεντρικό γνώμονα αυτή και το ίδιον όφελος (μεγάλο απωθημένο από τότε που ανέβηκε ο Αντρέας και θεωρεί ότι του υφάρπαξε ψήφους) , βάζοντας αυτή την πρακτική πάνω απ'το ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ αντιπολιτεύεσθαι που θα εξυπηρετούσε το γενικό καλό και το εθνικό όφελος
Το συγκεκριμένο κόμμα (ΚΚΕ) αντιπολιτεύεται τα δύο μεγάλα κόμματα, γιατί έχει καταλάβει οτι τα έχουν κάνει πλακάκια μεταξύ τους στα βασικά θέματα που αφορούν την χώρα, και μόνο για λόγους εξουσίας (ποιός θα φάει περισσότερο στην ουσία) κάνουν την οποιαδήποτε 'αντιπολίτευση'. Είναι ξεκάθαρα ενάντια στον δικομματισμό που προωθούν και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οπότε ασφαλώς και θα την λέει και στους δύο, γιατί και οι δύο δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Αν ένα κόμμα του μεγέθους του ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ κάνει αντιπολίτευση δεν πρέπει κάποιος επιτέλους να τονίσει την αδιαφορία του, και να επισημάνει ό,τι κρύβεται πίσω απ'αυτή? Έχουμε σαν λαός κακώς εννοήσει το θέμα της 'αντιπολίτευσης'. Η αντιπολίτευση δεν είναι 'τα βάζω μ'αυτόν που ΦΑΙΝΕΤΑΙ' να κυβερνά, αλλά και με αυτούς που υποβοηθούν με διάφορους τρόπους την κατρακύλα. Και το ΠΑΣΟΚ την υποβοηθά, να είμαστε ειλικρινείς!
Πρώτον θα σε παρακαλούσα να ηρεμήσεις. Κι εγώ ενίοτε μπορεί να γράφω με ένταση, αλλά σπάνια θυμωμένα και μάλιστα απαντώντας σ'ένα άτομο (άσε το φίλο) που ΔΕΝ επιδιώκει να σε διαολίσει, απλά παραθέτει άποψη που τυχαίνει να διίσταται από τη δική σου. Στο φινάλε εσύ είσαι αυτή που πρώτη σχολίασες αυτά που παρέθεσα εστιάζοντας μεμονωμένα στο ΚΚΕ, ενώ εγώ σχολίαζα ΟΛΑ τα κόμματα στη βουλή.
Βίκυ, έγραψες:
Το ΚΚΕ δεν τοποθετείται σαφώς εξ όσων είδα μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Εσύ θα το κάνεις?
Δεν διάβασα λοιπόν ανάμεσα στις γραμμές. Με τοποθέτησες στο ίδιο μπλόκ. Όταν λοιπόν έγραψε οτι δεν καταλαβαίνω απο φιλίες όταν τα παίρνω εννοούσα πως αν φτάσω στο σημείο να θολώσω (και θα σου εξηγήσω γιατί ήμουν κοντά στο να θολώσω) μπορεί να αντιδράσω άσχημα (δεν θα ει΄ναι η πρώτη φορά άλλωστε). Αυτό το έχουν ζήσει ακόμα και κολλητοί μου. Ειλικρινά εύχομαι να μην μου βγεί αυτό το κουσούρι μ'εσένα, κι αν μου βγεί, να μην το πάρεις στραβά. Δεν είμαι άνθρωπος που συγκρατούμαι, ειδικά όταν έχω ήδη κάνει ξεκάθαρη την θέση μου. Κι αυτο΄ακριβώς εννοώ με την 'προειδοποίηση'. Η προειδοποίηση δώθηκε την τελευταία φορά (σε άλλο μήνυμα, σε άλλο τόπικ) που είχα πεί οτι δεν 'συμπορεύομαι' με το ΚΚΕ, συμφωνώ με πολλές απόψεις του, αυτή την στιγμή είναι το μόνο κόμμα που με αντιπροσωπεύει, αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ! Για τους κομμουνιστές δεν είμαι κομμουνίστρια, και σίγουρα δεν είμαι οπαδός κανενός. Εσύ δηλαδή που συμφωνείς με τον Γιωργάκη σε πολλά θέματα, θα σ'άρεσε να σου έλεγαν κάθε τρείς και λίγο, ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ? ή ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΪΠΕ ΑΥΤΟ, ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ? Εκπρόσωπος του ΚΚΕ δεν είμαι ρε διάολε...πότε θα το καταλάβετε?
Ο λόγος που εστίασα απο 'όλα' όσα είπες, στο ΚΚΕ, είναι γιατί μετέθεσες το πρόβλημα σε ένα κόμμα που ΔΕΝ ευθύνεται για την κατάσταση, και ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. Διάβασε κι εσύ καλύτερα τί έχεις γράψει. Είναι τραγικό να μετατίθεται ΜΟΝΙΜΩΣ το πρόβλημα σε άλλους, που δεν έχουν πιά ΤΟΣΗ δύναμη ν'αλλάξουν τα πράγματα. Το παλεύουν αλλά δεν είναι και θεοί τέλος πάντων. Σ'αυτό αντέδρασα, κι όχι στο οτι 'μου έθιξες' το ΚΚΕ!!!!

Αυτή την φορά ελπίζω να έγινα κατανοητή. Κουράστηκα να ξεκαθαρίζω την πολιτική μου θέση. Εσύ ειδικά, που σε μεγάλο βαθμό νιώθεις με τον τρόπο που νιώθω εγώ, περιμένω να με καταλάβεις περισσότερο απ'όλους και να προσπαθήσεις να το τηρήσεις.
Σεβαστή η άποψή σου, (άσχετα αν διαφωνώ) κι αν θες τη βάζεις στο συγκεκριμένο τόπικ που άνοιξα. Επί της άποψής σου δεν θα συζητήσω, παρά μόνο αν και όταν θα βεβαιωθώ ότι δε θα θυμώσεις πάλι. Άλλο το να εκφραζόμαστε έντονα κι άλλο ο θυμός που καταλήγει σε απολυτότητες, ίσως και παρεξηγήσεις που χαλάνε καρδιές. Δεν είμαι διατεθειμένη να μπω σ'αυτή τη λογική, ειδικά μαζί σου.
Οπότε θεωρώ οτι κατανοείς κι αυτό, πως δηλαδη μπορείς να κρίνεις την άποψή ΜΟΥ όσο θέλεις, και να διαφωνήσουμε τα μάλα! Δεν θα ε΄νιαι η πρώτη φορά, και το γουστάρω να διαφωνούμε ως Πέγκυ και Βίκυ. Αλλά σου λέω εξαρχής οτι δεν ξέρω καν τί θέση έχει το ΚΚΕ αυτή την στιγμή, ό,τι πώ θα είναι ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ, που δεν με νοιάζει καν να την διασταυρώσω με το όποιο κκε...οκ? Μην με ρωτήσεις λοιπόν ποιά η θέση του κκε, δεν την γνωρίζω, και αυτή την στιγμή δεν με αφορά. Στις επόμενες μέρες σίγουρα θα ψάξω να δώ πού κινούνται, απλά και μόνο για να ξέρω αν αξίζουν και την επόμενη ψήφο μου, καταλαβαίνεις?
Για τα σκόπια απάντησα ήδη στο αντίστοιχο τόπικ.
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Κυρ 24 Φεβ 2008, 19:34

Πάντως για να πω την αλήθεια η Ιφικράτειος Ρήσις ΠΟΥΘΕΝΑΣ ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ στο giorgo. Μάλλον πρέπει να αλλάξει το όνομά του σε giorgo ΠΟΥΘΕΝΑΣ. :lol:

Εδώ giorgo εκεί giorgo που είναι το giorgo?

Όποιος τον βρει ας ενημερώσει την Νικολούλη. :wink:
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα”