Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 07 Φεβ 2008, 11:00

Εγκυρότατη και συγνώμη που πάνω στη φούρια μου δεν τον ανέφερα.
Τον μελετάω από καιρού εις καιρόν κι ο άνθρωπος ξέρει τι λέει. Δεν πιστεύω δε να αμφισβητεί κανείς την εκτεταμένη, ευρύτατη και βαθύτατη μόρφωση του συγκεκριμένου ανθρώπου που πέρα από ιερέας είναι και καθηγητής πανεπιστημίου με μπόλικα εύσημα στην φαρέτρα της παιδείας του. Κι αν τέλος πάντων κάποιος αμφιβάλλει, ας παραθέσουμε κι ένα σύντομο βιογραφικό του ανθρώπου:
Αχμ σπουδαγμενοι ειναι πολοι και μορφωμενοι.
Ενας επαγγελματιας προπαγανδιστης δεν θα ειναι ξυλοκοπος.
Σπουδαγμενος θα ειναι.
Ξερεις ποσους σπουδαγμενους εχει το "ουρανιο τόξο";
"περιφερόμενους Χριστούς που πρέπει να περιποιούμαστε για να σώσουμε τις ψυχές μας".
Αφού θέλει να σώσει την ψυχή του,να τους πάρει σπίτι του
Ενας παπας τι θελεις να πει;
Αυτος ειναι ο ρολος του. ο παπας δεν πρεπει να ειναι ουτε Ελληνας ουτε κινεζος. ο παπας ειναι παπας
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 07 Φεβ 2008, 11:04

"Περιφερομενος Χριστός" ο κάθε άγνωστος που δεν ξέρουμε καν τι καπνό φουμάρει;
Οκ!
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 07 Φεβ 2008, 11:15

pagona έγραψε:
Εγκυρότατη και συγνώμη που πάνω στη φούρια μου δεν τον ανέφερα.
ο άνθρωπος μπορεί να είναι μία χαρά σπουδαγμένος και πολύ καλός χριστιανός! Ο λόγος που σε ρωτάω και σε καλώ να το ξανασκεφτείς είναι ο εξής:
οι δύο ιδιοτητές του, Ιερέας και ιστορικός έρχονται ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ σε σύγκρουση όταν ασχολείται με ιστορικά θέματα που άπτονται του ρόλου της εκκλησίας...δεν το καταλαβαίνεις αυτό?
Είναι σαν κάτι επιστήμονες που μεγάλωσαν πιστεύοντας οτι η θεωρία της εξέλιξης είναι σατανική και αναληθής, κι οτι η γη είναι 6.000 ετών (ναι υπάρχουν άνθρωποι που το πιστεύουν, στ'ορκίζομαι) και μετά την σπούδασαν και είδαν οτι υπάρχουν αποδείξεις γι'αυτό, και τότε αυτοί οι άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν την πίστη τους σε άλλο επίπεδο. Απο κείνη την στιγμή παλεύουν συνέχεια μέσα τους να βάλουν την πίστη και την επιστήμη σε ισορροπία, αλλά είναι ΠΑΝΔΥΣΚΟΛΟ! Ο κος Μεταλληνός προφανώς ΕΠΕΛΕΞΕ τί θεωρεί αληθινό για τον κόσμο του, γι'αυτό και είναι ιερέας, οπότε ΟΧΙ ΒΙΚΥ μου, δεν είναι δυνατόν να τον θεωρούμε αξιόπιστη πηγή όταν συζητάμε για την εκκλησία και την δράση της, ειδικά σε τέτοιους καιρούς, που 'κινδυνεύει' να την ξεριζώσουν μέσα απο την ελληνική ιστορία! Δεν καταλαβαίνεις? Μπορει΄να είναι έγκριτος και μία χαρά αξιόλογη πηγή όταν αναφέρεται σε ΑΛΛΑ ιστορικά θέματα, αλλά όχι σε αυτό...ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΕΛΠΙΖΩ!

Με την ίδια λογική μπορώ να αντιεπιχειρηματολογήσω για τους σύγχρονους ιστορικούς που μπορεί να ερμηνεύσουν την ιστορία σύμφωνα α/ με το πώς αντιμετωπίζουν σε ατομικό επίπεδο την εκκλησία -ΚΑΙ τους παπάδες (σαν θεσμό- και ιερατικό σώμα) β/ με την γενικότερη βάση της ιδεολογίας που ΕΠΕΛΕΞΑΝ να ακολουθήσουν στην απτή/χειροποιαστή τους καθημερινότητα.

Το θέμα είναι για τι πράγμα μιλάμε εδώ. 1/ Για την αντικειμενική διερεύνηση και ανάλυση των ιστορικών πεπραγμένων στο σύνολό τους και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτά, ασχέτως αν μας αρέσει η συγκεκριμένη περίοδος, η εκκλησία κι οι παπάδες ή όχι, ή 2/ την πλήρη γνώση των πεπραγμένων μεν, αλλά την συνειδητή και επιλεκτική, ενίοτε και αποσπασματική εστίαση σε συγκεκριμένα πεπεραγμένα που εξυπηρετούν στηρίζοντας την δική μας επιθυμητή ερμηνεία στα τεκταινόμενα μιας μεγάλης περιόδου/εποχής.

Οι ι σύγχρονοι ιστορικοί/αναλυτές της ιστορίας - μέσα στη σημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε, μπορεί δυστυχώς να τείνουν-κλίνουν περισσότερο στην δεύτερη πρακτική παρά στην πρώτη, για να εξυπηρετηθούν οι...ιδεολογικοπολιτικές ανάγκες των καιρών, όπως τις εξυπηρέτησε ας πούμε και η κατά τα άλλα... "έγκριτη" ιστορικός, η κα. Ρεπούση (?) πώς τη λένε ρε, ξέχασα και τ'όνομά της...ξέρεις, αυτή που'γραψε την πονηματάρα που'γινε βιβλίο ιστορίας πέρσι.

Γι'αυτό προτιμώ (και επιλέγω) να βασίζομαι περισσότερο Α/ ή στον ιστορικό που κατέγραψε/ανέλυσε τα συμβάντα αμέσως μετά την επανάσταση, ή στη διάρκεια της σκλαβιάς, Β/ ή σε σύγχρονο που ΕΧΕΙ τη δυνατότητα να διαχωρίσει τα της πίστης ή της ιδεολογίας του, με την ιστορική έρευνα/μελέτη/ανάλυση με την οποία έχει καταπιαστεί.

Το δεύτερο είνα πάρα πάρα πάρα πολύ δύσκολο τη σήμερον ημέρα, αλλά όχι ακατόρθωτο. Αν μπορώ εγώ να διαχωρίσω την προσωπική μου οπτική για το το εκκλησιαστικό δόγμα και τα αισθήματά μου για τους παπάδες (που δεν είναι αμιγώς αισθήματα συμπάθειας πίστεψέ με), από το ιστορικό δεδομένο και να αποδώσω σ'ένα σώμα (το ιερατικό-μοναχικό) τα εύσημα που του αναλογούν χωρίς να το καθαγιάζω, είναι βέβαιο πως το μπορούν και άλλοι, και δη πιο διαβασμένοι/σπουδαγμένοι/ψημένοι στη ζωή από μένα.

Με τον παπα-Μεταλληνό στο βαθμό που τον έχω παρακολουθήσει, (και τον έχωπαρακολουθήσει αρκετά και εκτεταμένα) μπορεί να διίσταμαι σε πολλά. (όπως σ'αυτό που προανέφερε ο Χρήστος). Στο βαθμό όμως που το φτωχό μου κριτήριο είναι σε θέση να αξιολογήσει, τον έχω κατατάξει στο 1/ και στο Β/ και άρα οι ιστορικές του αναλύσεις είναι για μένα ένας καλός μπούσουλας. Κύριος οδηγός βέβαια (και δικός του και δικός μου) είναι οι ιστορικοί που ανήκουν στην Α/ κατηγορία.

Και για να μην τα πολυλογούμε και στεκόμαστε σε αναλύσεις επί αναλύσεων που θα με ανάγκαζαν τελικά να διασπάσω πολλά ποστ σ'αυτό το τόπικ για να τα πάω στην ενότητα "Ιστορία" , θα σου πω το απλό.

- Στο βαθμό που όπως προείπα ΔΥΝΑΜΑΙ να διαχωρίσω την προσωπική μου τάση απέναντι στην εκκλησία (που δεν είναι θετική και εξακολουθώ να στιλιτεύω πάμπολλα σε ό,τι αφορούν και το δογμαατικό στοιχείο της και το ιερατικό της σώμα) ,

- στο βαθμό που τέλος πάντων εγώ μάθαινα -διάβαζα και άκουγα ιστορία σε μια παλαιολιθική εποχή που πολλοί εξ υμών είτε μόλις γεννιόσασταν είτε δεν ήσασταν ούτε στα @@ του πατέρα σας- και εκείνη την εποχή τα πράγματα ήταν πιο απλά, ένα κι ένα έκαναν δύο- και ΔΕΝ κυριαρχούσαν ιδεολογικοπολιτικές ανάγκες που θα επέβαλαν ένα...ρετουσάρισμα της ιστορίας αυτής...

είμαι σε θέση να ξέρω και να αναγνωρίζω το γεγονός ο κλήρος της εποχής (στην πλειοψηφία του) , συνέβαλε στην διατήρηση/διάσωση πολλών που μας διαχωρίζουν σήμερα απ'την τουρκιά , στην εθνική συνοχή του γένους, και στον εθνικοαπελευθεροτικό αγώνα. Τελεία.

Α, και αν θα'χα δυνατότητα να επιλέξω αρχιεπίσκοπο, εννοείται ότι θα στήριζα Ανθιμο, με την ίδια λογική που στήριζα Χριστόδουλο. Όχι ασφαλώς για το δογματικο-θρησκευτικό κομμάτι που υποδηλώνει το ράσο του, αλλά για τη μαγκιά και το τσαγανό που έχει πίσω από το ράσο να φωνάζει για Μακεδονίες και άλλα πράγματα που μερικοί έχουν ξεχάσει ή θέλουν σαν κολασμένοι να ξεχάσουν, γιατί έτσι τους επιβάλλει η ιδεολογία τους. Ο (σαλτα-ασυναρτητο-αριστερίζο)Βαρεμένος, τον είπε ειρωνικά Παπαφλέσσα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι ώστε να αναγκαστούν πολλοί έστω και στιλιτεύοντάς τον, (γιατί τα ρουθούνια ενοχλούνται χεχεχ) να βγάλουν το ειρωνικό απ'τη μέση και να τον πουν σύγχρονο αντάξιο εκείνου του παπα.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Clash
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 07 Φεβ 2008, 13:16

Η εθνική λήθη καλά κρατεί, όπως και η πίστη σε κατασκευασμένους εθνικούς μύθους , οι οποίοι διαμόρφωσαν την ταυτότητα του νεοελληνικού κράτους. Δεν χρειάζεται να πεις απλά κάποια πράγματα, αλλά να τα πεις σε αυτιά προετοιμασμένα να ακούσουν. Οπως οι Τούρκοι μαθαίνουν στην ιστορία τους ότι την Σμύρνη το 1922 την έκαψε ο ελληνικός στρατός που υποχωρούσε, έτσι και εδώ μαθαίνουμε ότι το Κιλκίς το έκαψαν οι Βούλγαροι το 1913. Οι Τούρκοι μιλάνε για το 1897 και το 1912 και εμείς για το 1922.

Η επίσημη ιστορία, λοιπόν, που έχει μάθει η Αρέλα όταν εμείς βρισκόμασταν στα @@ των πατεράδων μας, επιβάλει την σιωπή και την δική της μονομερή παρουσίαση. Σύμφωνα με αυτήν οι Ελληνες ήταν πάντοτε τα θύματα και οι δίκαιοι και ουδέποτε οι θύτες και οι άδικοι, ενώ αποβάλλει κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την εξαδινικευμένη εκδοχή του «λαμπρού» εθνικού παρελθόντος. Προβάλλοντας μια σειρά από μάρτυρες και ήρωες που υπέστησαν τα πάνδεινα από τους άλλους χωρίς να πάρουν ποτέ ή, στον επιθυμητό βαθμό το αίμα τους πίσω, έχουμε δύο αποτελέσματα. Το πρώτο να διαμορφώσει ιδεολογία πως η δική μας πλευρά που υπέστη μόνο αδικίες οφείλει κάποια μέρα να κλείσει τους ανοιχτούς λογαριασμούς και το δεύτερο και κυριότερο η παραγωγή καλών εθνικοφρόνων πολιτών, που αποτελούν τους στυλοβάτες του συστήματος, το οποίο ταυτίζεται με το εθνικό κράτος και ωραιοποιείται υπό τον τίτλο «πατρίδα».
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Clash την Πέμ 07 Φεβ 2008, 13:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 07 Φεβ 2008, 13:21

Α, και αν θα'χα δυνατότητα να επιλέξω αρχιεπίσκοπο, εννοείται ότι θα στήριζα Ανθιμο, με την ίδια λογική που στήριζα Χριστόδουλο.
καλα να παθεις που βγηκε ο jeronymo (Ιερωνυμος)
χαχαχαχα :rofl:
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Πέμ 07 Φεβ 2008, 13:33

Ο Ανθιμος που λετε δεν θα ειναι αν βγει οπως τον ξεραμε ηχηρος στα εθνικα θεματα. Αυτο συνεβαινε επειδη ηταν επισκοπος στη Βορεια Ελλαδα (Αλεξανδρουπολη, Θεσ/νικη). Τωρα αν βγει αρχιεπισκοπος θα ειναι αρχηγος της Εκκλησιας των Αθηνων και απασης της Ελλαδος. Βεβαια, θα εχει γνωμη για τα θεματα αυτα, αλλα οχι οπως τον ξεραμε. Ενας ικανος αρχιεπισκοπος πρεπει να ειναι πανω απο ολα πνευματικος ηγετης, να μπαινει μεσα στην κοινωνια και να επιδειξει πλουσιο κοινωνικο και φιλανθρωπικο εργο. Η μη επαγγελματοποιηση της πολιτικης εχει ως συνεπεια να μην εχει καποιο καθορισμενο αντικειμενο που να απορρεει απο την συγκροτηση της ως επιστημονικου πεδιου. Πολιτικος μπορει να γινει ενας δικηγορος, ενας δημοσιογραφος, ενας ηθοποιος, ενας τραγουδιστης, αλλα τουμπαλιν δεν συμβαινει, γιατι ΔΕΝ εχει πεδιο δρασης και ερευνης, αλλα απλως κατεχει δια της ψηφου του λαου μια θεση στα δημοσια πραγματα και αρα εχει δημοσιο λογο, οπως αλλωστε και η Εκκλησια και η Δικαιοσυνη. Ετσι εξηγειται η συγχυση των πεδιων δρασης των πολτικων που ουσιαστικα ειναι ανυπαρκτο με πεδια δρασεως αλλων. Η Εκκλησια λοιπον καπου διαπερνα τα ορια αυτα ως δημοσιος θεσμος και λιγοτερο ως πνευματικος, παιρνει θεση στα εν δημωι. Η καταγωγη εξ αλλου των πολτικων απο την κοινωνια οπως επισης και του κληρου και ολων των λοιπων δραστηριοτητων της δημοσιας ζωης αποτυπωνονται και βρισκει εφαρμογη σ' αυτο το πραγμα, την δημοσια φωνη σε θεματα που φαινομενικα δεν απτονται του πεδιου τους.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 07 Φεβ 2008, 13:35

Πωπωωω...χάσαμε! Θα μας πετάξουν στην πηγάδα του Μελιγαλά τώρα!
Απαπαπα!

Εν τω μεταξύ οι αριστεροπροοδευτικοί πανηγυρίζουν για τον Ιερώνυμο! Ρε Ιφικράτη...δεν ήξερα ότι ο χώρος σου είναι παραεκκλησιαστική οργάνωση! :P
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Πέμ 07 Φεβ 2008, 13:44

Μια ξεχασμενη προφητεια...

http://www.aegean.gr/agios-therapontas/ ... urios.html
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
Clash

Δημοσίευση από Clash » Πέμ 07 Φεβ 2008, 13:47

Ποιος είναι πάλι αυτός; Πανηγυρίζουν οι «αριστεροπροοδευτικοί» για την εκλογή αρχιεπισκόπου; Αντε καλά.
Παρίσι και Μόσχα βαθιά τιμημένα
Αθήνα, Βαρκελώνη που βάφτηκαν με αίμα.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 07 Φεβ 2008, 15:53

Εγω ειχα συμπαθησει τον Δημητριαδος παντως. Ετσι κι αλλιως δεν αναγνωριζω τον "θεσμο" οποτε ας βγει κι ο "βας ο παρασκευας"
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Πέμ 07 Φεβ 2008, 16:21

Και ποιος είναι ο αντικειμενικός ιστορικός; Η Παπαρρήγα; Ας γελάσω...
Είδες σε κανένα μου μήνυμα ρε Χρήστο να αναφέρω καν την γνώμη της Παπαρήγα!!!!??? Θεωρείς οτι την ΞΕΡΩ την γνώμη της Παπαρήγα για το θέμα/?
ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!
Διάβασε τί έγραψα στην Βίκυ λίγες σελίδες πρίν και μην με ξαναπρήξεις, αν δεν έχεις επιχειρήματα! Οκ?

Λοιπόν, Βικάκι:
Το θέμα είναι για τι πράγμα μιλάμε εδώ. 1/ Για την αντικειμενική διερεύνηση και ανάλυση των ιστορικών πεπραγμένων στο σύνολό τους και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από αυτά, ασχέτως αν μας αρέσει η συγκεκριμένη περίοδος, η εκκλησία κι οι παπάδες ή όχι, ή 2/ την πλήρη γνώση των πεπραγμένων μεν, αλλά την συνειδητή και επιλεκτική, ενίοτε και αποσπασματική εστίαση σε συγκεκριμένα πεπεραγμένα που εξυπηρετούν στηρίζοντας την δική μας επιθυμητή ερμηνεία στα τεκταινόμενα μιας μεγάλης περιόδου/εποχής.
Εννοείται οτι ΣΤΟΧΟΣ είναι το 1, αλλά ο κος Μεταλληνός προφανώς εμπίπτει στην 2η κατηγορία, όσο και να προσπαθήσει δηλαδή ο άνθρωπος, καταλαβαίνεις??? Γι'αυτό σου λέω, σε περιπτώσεις που ψάχνεις για την αλήθεια ενός θέματος, τουλάχιστον δεν διαβάζεις γνώμες (ΓΝΩΜΕΣ) ανθρώπων που επηρεάζονται ΑΜΕΣΑ απο το θέμα αυτό (όπως ο κος Μεταλληνός σ'αυτή την φάση)...βάζεις μόνη σου τρικλοποδιά στην γνώση έτσι ρε παιδί μου, πώς το λένε!? Και τέλος πάντων είναι εύκολο ν'αναγνωρίσεις ρε Βίκυ ποιοι είναι πιο αντικειμενικοί (100% αντικειμενικούς ιστορικούς δεν θα βρείς, αλλά αν διαβάσεις τους πιο αντικειμενικούς θα βγάλεις άκρη συνδιαστικά). Πχ αυτοί που παρέθεσα στην αρχή, οι οποίοι ανέφεραν και καλά και κακά για τα μοναστήρια έμοιαζαν μεν να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα μοναστήρια και την παρουσία τους και τον ρόλο τους στην καθημερινότητα, αλλά δεν φοβήθηκαν να πούν και τις αλήθειες. Έγερναν δηλαδή υπέρ της εκκλησίας αλλά ήταν αρκετά αντικειμενικοί οι άνθρωποι!
Γι'αυτό προτιμώ (και επιλέγω) να βασίζομαι περισσότερο Α/ ή στον ιστορικό που κατέγραψε/ανέλυσε τα συμβάντα αμέσως μετά την επανάσταση, ή στη διάρκεια της σκλαβιάς, Β/ ή σε σύγχρονο που ΕΧΕΙ τη δυνατότητα να διαχωρίσει τα της πίστης ή της ιδεολογίας του, με την ιστορική έρευνα/μελέτη/ανάλυση με την οποία έχει καταπιαστεί.
ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ Βικάκι μου, γι'αυτό σου παρέθεσα την Ελληνική Νομαρχία, που είναι απο άνθρωπο που ΕΖΗΣΕ τα γεγονότα, και πρόσεξε μην πέσεις στην παγίδα του τίτλου ιστορικός τώρα, γιατί εκείνη την περίοδο επιστήμη της ιστορίας στην Ελλάδα ΔΕΝ υπήρχε στην ουσία, οκ? Ωστόσο θεωρούμε ΕΓΚΥΡΕΣ και ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ και ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ πηγές όπως αναφορές του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη (με το υπέροχο έργο του) και άλλων ανώνυμων (όπως της Ελληνικής Νομαρχίας)...
Αν διαβάσεις λοιπο΄ν αυτο΄το έργο θα διαπιστώσεις οτι ο συγγραφέας αυτού του έργου νιώθει μεγάλη απογοήτευση απο τον ρόλο της εκκλησίας κατά την τουρκοκρατία...αυτό δεν είναι τυχαίο...
Και σου λέω ξανά: μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα και μόνη σου για τον ρόλο της εκκλησίας όχι μόνο τότε, αλλά και τώρα...αν ρίξεις μία 'ανοικτή' ματιά στην φαινομενική και λιγότερο φαινομενική δράση της εκκλησίας (δεν ε΄νιαι ανάγκη καν να ψάξεις πολύ βαθιά δηλαδή...τόσο ωμά και πρόστυχα κάνουν τις δουλειές τους πάντα, κατάλαβες?)

Αυτά...ΠΗΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩω!!!!
Περιφερομενος Χριστός" ο κάθε άγνωστος που δεν ξέρουμε καν τι καπνό φουμάρει;
Οκ!
Ναι ρε Χρήστο....δίκιο έχει ο κος Μεταλληνός σ'αυτό και ΜΠΡΑΒΟ του! Τϊ να κάνουμε, τουλάχιστον αυτό δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός, αν δεν αρέσει στην παράταξη που με τόσο ζήλο υποστηρίζεις τελικά, που σου ορίζει και τα επίπεδα ανθρωπισμού, τί να πώ.... Δεν σου είπε κι όλας ο άνθρωπος να τον βάλεις μέσα στο σπίτι σου, μπορείς να τον φροντίσεις αλλιώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις έναν άνθρωπο...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Πέμ 07 Φεβ 2008, 22:20

Ναι ρε Χρήστο....δίκιο έχει ο κος Μεταλληνός σ'αυτό και ΜΠΡΑΒΟ του! Τϊ να κάνουμε, τουλάχιστον αυτό δίδαξε ο ίδιος ο Χριστός, αν δεν αρέσει στην παράταξη που με τόσο ζήλο υποστηρίζεις τελικά, που σου ορίζει και τα επίπεδα ανθρωπισμού, τί να πώ.... Δεν σου είπε κι όλας ο άνθρωπος να τον βάλεις μέσα στο σπίτι σου, μπορείς να τον φροντίσεις αλλιώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις έναν άνθρωπο...
:lovey2: :hug: :love02: :baby: :makia:
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Πέμ 07 Φεβ 2008, 23:06

Περιμένω λοιπόν Παγώνα να μου βρεις εσύτον αντικειμενικό ιστορικό,σφου ο πατήρ Μεταλληνός είναι υποκειμενικός...
Ποιος είναι ο αντικειμενικός; Ο συγχωρεμένος ο Κορδάτος; Ή μήπως ο κύριος Άλκης Ρήγος;

Καλά εντάξυ,τα επίπεδα του ανθρωπισμού δηλαδή,είναι αυτά που ορίζει η αριστερά ε;
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Παρ 08 Φεβ 2008, 11:16

Δεν είναι δική μου δουλειά να ΣΟΥ βρώ τον αντικειμενικό, αλλά είναι σίγουρα δουλειά όλων μας να ψάχνουμε, και είναι το πιο εύκολο πράγμα να δείς αν κάποιος ΜΠΟΡΕΙ να είναι αντικειμενικός, και ο Μεταλληνός ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, που να χτυπιέσαι γλυκέ μου :)

ψάξε δες τα γενικά πιστεύω αυτών των κυρίων που μου λές και βγάλε πόρισμα...
Άβαταρ μέλους
sakisathens
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από sakisathens » Σάβ 09 Φεβ 2008, 21:24

Jeronimo έγραψε:παρακαλω οχι εκφρασεις επι προσωπικου.
Σακη ή εκκλησια ηταν πολυ καλυτερη επι σεραφιμ ακριβως επειδη ΔΕΝ εξεφραζε εθνικο και πολιτικο λογο.
Ναι γραφω με bold την λεξη "εθνικο" γιατι ειναι υποκρισια να λες οτι δεχεσαι την φιλοσοφια του χριστιανισμου και να μιλας για εθνικισμος.
Αγαπατε αλληλους οχι ομοίους.
Ο χριστος δεν εχει σχέση με τα εθνη.
ολες οι ηλιθιότητες περι δηθεν προτιμισης του χριστου προς τους Ελληνες ειναι παραμυθια.
Ολες οι συνομοσιολογιες οτι δηθεν οι εβραιοι παψαν να ειναι το φαβορι του θεου και ξαφνικα γιναν οι ελληνες ειναι παλι παραμυθια.
Ο χριστιανισμος δεν γνωριζει απο Ελληνες κι εβραιους αλλα απο ανθρωπους.
Δεν υπαρχει Ελληνορθοδοξια ρωσο ορθοδοξια ή σερβοορθοδοξια γιατι τοτε πολυ απλα κανουν ακορντεον τον λογο του ιδρυτη της θρησκειας και την φιλοσοφια του.
για ολους τους παραπανω λογους η εκκλησια πρεπει να ειναι καθαρα πνευματικη.
Δεν πρεπει να εχει καμια σχεση με εθνη συστηματα διακυβερνησης και γενικα με τα εγκωσμια.
Σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο δίχως σύνορα, δίχως λύκους τριγύρω μας, δίχως αγώνα για επιβίωση του Ελληνισμού, θα δεχθώ αυτό που λές. Για την ώρα, είναι επικύνδινα αυτά που λές. Και φυσικά εκπορευόμενα εξ αριστερών. Δεν μιλάς αμερόλυπτα. Οι αριστεροί είναι απάτριδες, προδότες. Για ότι έχει να κάνει για την Ελλάδα βέβαια. Για Κίνα, ΕΣΣΔ κλπ, δεν τους ένοιαζε η χούντα τους. μόνο όταν είναι να χάσει ο Ελληνισμός θυμούνται την ειρήνη και τις υπόλοιπες μπαρούφες.
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Τετ 13 Φεβ 2008, 01:39

na anaferoume oti opos fanhke sthn diathikh tou, o makaristos arxiepiskopos pethane Pamftwxos.
Ston de adelfo tou den afhse apolytws tipota (afou den eixe kai tipota, mono rouxa vivlia kai epipla) dioti opos anefere, "h syntaksh tou , tou ftanei yia ta pros to zein"
Ti egine re paidia??...penitas o xristodoulos? ayto to arpaktiko pws ton legane merika den eixe oute 10 euro sthn akrh?

Anarwtiemai ti tha afhsoun stis diathikes tous oi alavanos, mhtsotakhs, karamanlhs, giorgakis klp...
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 13 Φεβ 2008, 08:42

Για την ώρα, είναι επικύνδινα αυτά που λές. Και φυσικά εκπορευόμενα εξ αριστερών. Δεν μιλάς αμερόλυπτα. Οι αριστεροί είναι απάτριδες, προδότες. Για ότι έχει να κάνει για την Ελλάδα βέβαια. Για Κίνα, ΕΣΣΔ κλπ, δεν τους ένοιαζε η χούντα τους. μόνο όταν είναι να χάσει ο Ελληνισμός θυμούνται την ειρήνη και τις υπόλοιπες μπαρούφες.
Χούντα η επανάσταση του ίδιου τους του λαού??? αχαχαχαχαχαααααααααα....στον λαό τους να το πείς αυτό... Χούντα έγινε μετά, γιατί ως γνωστόν ο λαός είναι ο πιο σκληρός δικτάτορας!
κατά τ'άλλα χαλάρωσε λίγο, ή άνοιξε άλλο τόπικ, γιατί για αριστερά (πάλι) μέσα στο θέμα του χριστόδουλου είναι κομματάκι άσχετο!
na anaferoume oti opos fanhke sthn diathikh tou, o makaristos arxiepiskopos pethane Pamftwxos.
Βρε τον μαύρο...πέθανε τόσο φτωχικά όσο έζησε, έτσι???
Αφού ό,τι είχε ήταν της εκκλησίας ρε, δηλαδή με τα λεφτά του κοσμάκη έκανε την χλιδάτη ζωή...
άντε τώρα, μην το ξανανοίξω το στόμα μου, που πάνε να τον βγάλουν και φτωχαδάκι, λές και είμαστε στραβοί ρε πούστη μου...
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 13 Φεβ 2008, 09:24

Ξενητεμένε... :urock: :urock:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 13 Φεβ 2008, 13:40

Για την ώρα, είναι επικύνδινα αυτά που λές. Και φυσικά εκπορευόμενα εξ αριστερών. Δεν μιλάς αμερόλυπτα. Οι αριστεροί είναι απάτριδες, προδότες. Για ότι έχει να κάνει για την Ελλάδα βέβαια. Για Κίνα, ΕΣΣΔ κλπ, δεν τους ένοιαζε η χούντα τους. μόνο όταν είναι να χάσει ο Ελληνισμός θυμούνται την ειρήνη και τις υπόλοιπες μπαρούφες.
Δεν ξερω απο που εκπορευονται και κανεις λαθος να πιστευεις οτι η αριστερα ειναι το ιδιο με τις διαφορες αριστερες δικτατοριες.
Οι οποιες προεκυψαν.
Η αριστερα ως γνωστων εχει διαφορα ρευματα. και μην ξεχναμε οτι αυτη η επικινδυνη αριστερα σημερα ειναι η μια αντιπερα οχθη απεναντι στον καπιταλισμο και τον θειο σαμ. βλεπε τσαβες.
Η δεξια ποτε δεν πηγε κοντρα στον θειο σαμ.
Βλεπε "δογμα τρουμαν" βλεπε χουντα. Βλεπε ομοιοτητες Ελληνικης δεξιας με ρεμπουμλικανους.
Αν παντως κανεις το λαθος οτι αριστερα=μαρξισμος.
τοτε δεν μπορει αυτα που λεω να εκπορευονται εκ των αριστερων μιας κι ο μαρξισμος δεν δεχεται την υπαρξη της θρησκειας.
αρα δεν μπορει να μιλαω για το πως πρεπει να ειναι η θρησκεια. θα ελεγα να μην υπαρχει.
Άβαταρ μέλους
Fountikos_Xasistas
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fountikos_Xasistas » Τετ 13 Φεβ 2008, 19:02

atimi_ksenitia έγραψε:na anaferoume oti opos fanhke sthn diathikh tou, o makaristos arxiepiskopos pethane Pamftwxos.
Ston de adelfo tou den afhse apolytws tipota (afou den eixe kai tipota, mono rouxa vivlia kai epipla) dioti opos anefere, "h syntaksh tou , tou ftanei yia ta pros to zein"
Ti egine re paidia??...penitas o xristodoulos? ayto to arpaktiko pws ton legane merika den eixe oute 10 euro sthn akrh?

Anarwtiemai ti tha afhsoun stis diathikes tous oi alavanos, mhtsotakhs, karamanlhs, giorgakis klp...

Να δεις τι λενε σχετικα στο http://press-gr.blogspot.com/ για το θεμα.
Τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια...
http://www.youtube.com/watch?v=HtUFhbH1UZ4
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”