Ρε πουλάκι μου μην το χάνεις...χαλάρωσε.
όποιος νιώθει Έλληνας βίκυ μου ΞΕΡΕΙ τί έγινε στην Χούντα, όσο και να 'διάβαζε',οκ?
Τώρα ποιος το ιδεολογικοποιεί?
Και ποιος μίλησε για χούντα?
Εγώ σίγουρα όχι. Δεν ξέρω τι ακούστηκε, τι ακούγεται κλπ., δεν ξέρω ποια "ιστορία" διαβάζει ο καθένας για τον κάθε άνθρωπο-ηγέτη ή μη, εγώ προτιμώ να κρίνω απ'αυτά που έχω δει και ξέρω.
Ξέρω λοιπόν α/ ότι επί χούντας αρχιεπίσκοπος ήταν ο Σεραφείμ- μην μπερδευόμαστε.
ξέρω επίσης β/ ότι τούτος δω ο Χριστιανός εξελέγη το 1998 - χρονολογία που απέχει μακράν της χούντας
ξέρω γ/ ότι αναφερόμουν στις
δημόσιες εθνικές εστιάσεις του στη διάρκεια της θητείας του (κι όχι το 70-γαμώτο) οι οποίες μ'έβρισκαν, με βρίσκουν και θα με βρίσκουν σύμφωνη.
εξ'όσων εγώ (που δεν ξέρω ιστορία και δεν ήμουν εν Ελλάδι επί χούντας, ΟΥΤΕ παρακολουθούσα τι έκανε ο κάθε ιεράρχης σ'όλη τη διακονία του- εσύ παρακολουθούσες? :Ρ) διαπίστωσα, τα "πιστεύω" του εστίαζαν στην Ελλάδα. Τελεία. Δεν μεταφράζω αυτή την αγάπη εγώ ως "χούντα". ΑΡΝΟΥΜΑΙ να αποδώσω σ'αυτήν τέτοιο μονοπώλιο. (αν επιμένεις ντε και καλά να το πάμε ιδεολογικά δηλαδή). Κι όταν έλεγα-λέω πως στήριζα-στηρίζω και χειροκροτούσα αυτά που έθιγε ή στιλίτευε σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς ανθελληναριών πολιτικών στα εθνικά μας θέματα,
επικροτούσα ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΑ και όχι τα όποια και καλά υπονοούμενα "πιστεύω" του πίσω απ'τις τοποθετήσεις του, που θέλουν κάποιοι να του προσάπτουν (δικαίως ή αδίκως και πάντως για τους δικούς τους όχι και τόσο δίκαιους λόγους)
Αυτά ξέρω εγώ, αυτά καταλαβαίνω και
γι'αυτά μίλησα
Βίκυ μου, τα ρούχα που στέλνονται στην Αλληλεγύη ξέρεις πού πάνε???
Ώπα ρε μεγάλη. Πριν ζήτησες στοιχεία για το φιλανθρωπικό έργο. Σου'ριξα κάτι σχετικό. Έρχεσαι τώρα και αμφισβητείς το πού πάνε αυτά που μαζεύονταν στην Αλληλεγγύη. Ε, εντάξει, αν θέλουμε να δαιμονοποιήσουμε κάποιον, είπαμε, δεν θα επικροτήσουμε ούτε ένα καλό που όντως μπορεί να έκανε.
Γι'αυτό πριν δεχτώ τους ισχυρισμούς σου, ζητώ με τη σειρά μου όπως έκανες πριν κι εσύ, στοιχεία -ΤΕΚΜΗΡΙΑ- που θα αποδείξουν τους ισχυρισμούς σου για τον προορισμό των ρούχων ή ό,τι άλλων διακινήθηκαν από και προς την Αλληλεγγύη.
λείστε τα μάτια όσο θέλετε, λατρέψτε τον, κλάψτε για πάρτυ του, αλλά μην μας τον παρουσιάζεται κι εσείς σαν άγιο, ΕΛΕΟΣ δηλαδή!!!
Δεν νομίζω να τον παρουσίασε κανείς σαν Άγιο.
Υπάρχουν δυο πλευρές εδώ. Οι μεν που θέλουν να βλέπουν το συγκεκριμένο πρόσωπο σαν εκπρόσωπο σε ό,τι αρνητικό συνδέεται με τα ιερατεία, εκκλησίες, κλπ, οι άλλοι που βλέπουν μια προσωπικότητα ηγετική, χαρισματική, που τους είναι συμπαθής για τη στάση, τις καινοτομίες και το όποιο έργο προσπάθησε να κάνει, και πάντως δε νιώθουν αποστροφή ή μίσος για τον άνθρωπο, που σαν άνθρωπος στο φινάλε μπορεί να έκανε και λάθη. Ουδείς τέλειος και ουδείς αναμάρτητος.
Άσχετα αν διαφωνώ μαζί σου στα σημεία, σε διαβεβαιώ πως σέβομαι και έχω αποδεχτεί πλέον το γεγονός ότι δεν σου γουστάρει ο άνθρωπος, δεν τον παραδέχτηκες ποτέ και σαφώς δεν λυπήθηκες για το φευγειό του. Από αυτό μέχρι να συνεχίζουμε με εμπάθειες εδώ για την πάρτη του και ΜΕΤΑ τον θάνατό του, υπάρχει απόσταση και διαφορά. Ας χαλαρώσουμε λοιπον. Δέξου/σεβάσου κι εσύ ότι κάποιοι από μας τον είδαμε θετικά (κι είμαστε πολλοί θες δε θες, αυταπόδεικοτο αυτό) και ας αφήσουμε το θέμα εκεί.
Μπορούμε από κοινού να δεχτούμε ότι άφησε εποχή που άλλαξε τον εκκλησιαστικό ρου- στο βαθμό που οι λαικοί (κι αυτοί που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την εκκλησία παλιότερα) στρέφουν τα μάτια τώρα προς το παπαδαριό και το "ελέγχουν" περισσότερο. Μ'αυτή τη λογική και κάτω απ'αυτό το πνεύμα, αν είναι να συζητήσουμε περαιτέρω επ'αυτού...
δεν κοιτάμε καλύτερα λέω εγώ, τα κοράκια που βιάζονται τόσο για την εκλογή νέου επισκόπου, που δεν κρατιούνται ούτε για τα ρημάδια τα εννιάμερα?
Δεν είναι πιο δόκιμο πχ, να βάλουμε τους "υποψηφίους" ή τα "φαβορί" και να ασκήσουμε κριτική σε δαύτους που στο φινάλε είναι ζωντανοί και η κριτική γι'αυτούς είναι πιο δόκιμη τώρα ?