PostPosted: Wed Jan 03, 2007 3:04 am
Από ΑρΕλα
Clairvoyant_ έγραψε:
ανθρωπάκι
Το έλεγα και το ξαναλέω, προτιμώ να απαγορευθεί η ελευθερία λόγου σε όσους είναι επιβλαβείς σε κάποια σημαντικά πράματα, στην κοινωνία, στον λαό μας, παρά να δίνω ελευθερία λόγου στους προαναφερθέντες
φίλε μου είσαι πανάθλιος
Είσαι πανάθλιος και άξιος της περιφρόνησης όλων
ανόητε
Αφού εσύ είσαι μάγκας και εκτός διαδικτύου, πήγαινε στο γήπεδο της Τούμπας και πες ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήτο σφαγέας, υλιστής και αλαζών... αλλά αυτοί είναι ανιστόρητοι οπισθοδρομικοί, γιατί θα σε ταλανιάσουν στο ξύλο.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
...Χμμ....
Aν εξαιρέσω κάποιους χαρακτηρισμούς που ανταλλάχθηκαν ένθεν κα κείθεν
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
...Καλά το ένθεν, το εκείθεν όμως που???.....Δηλαδή όλα τα προαναφερόμενα ήταν "χαρακτηρισμοί" που περνάν στο ντούκου ??
Εκτός κι αν και για τον συγκεκριμένο χώρο ισχύει ότι είπε ο LUNCHBOX
Εχω συναντήσει πολλούς σαν του λογου σου στο Διαδίκτυο,οι οποιοι προβάλλουν την (βλαχο)μαγκιά τους,ενώ κρύβονται πίσω από μια οθόνη...Συνέχισε απτόητος
Τότε ΟΚ πάω πάσο και αρχίζω το μπινελίκι κι εγώ, σαν
απλό ΜΕΛΟΣ που είμαι.....
Και μια ερώτηση επί του θέματος...
Υπάρχει καλός και κακός κατακτητής?
Θέλησα να καταδείξω
ότι ο χώρος ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τους χαρακτηρισμούς απ'οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται. Δεν ξέρω τι είπε ο Lunchbox, και μπορεί να μην εκτόξευσε χαρακτηρισμούς στο συνομιλητή του, αλλά "στόλισε" μια χαρά τον Αλέξανδρο, πράγμα που προσωπικά δεν εκτιμώ, ασχέτως αν
δύναται στο χώρο να τους καταθέσει ως προσωπική του άποψη.
Αν πάλι αρχίσεις κι εσύ το μπινελίκι, αυτοχαρακτηρίζεσαι μονάχος σου.
Δεν είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε, αλλά ο τρόπος που εκφράζουμε τη σκέψη μας αυτή, που καταδεικνύει και τη νοητική διαδρομή, αλλά και το ποιόν μας. Αν για κάποιο λόγο έχασες άλλα εκφραστικά μέσα που θα προάγουν το διάλογο σε ευρύτερα επίπεδα, (εκφραστικά μέσα που θα προβάλλουν
ένα δόκιμο επιχείρημα κι όχι εσένα τον ίδιο) μπορείς πάντα να επιλέγεις την υποδεέστερη οδό των "μπινελικίων" που δεν προάγουν απολύτως τίποτα πλην των αρνητικών, που δεν προβάλλουν παρά μόνο μια σαθρή εικόνα αυτού που κάνει χρήση και που στην τελική ακυρώνουν τον οποιονδήποτε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ διάλογο.
Μπορώ κι εγώ βέβαια με τη σειρά μου να πάρω χοντρές ανάποδες
![banghead :banghead:](./images/smilies/bangheadmy7.gif)
:madgo: - γιατί και η ιώβεια υπομονή έχει τα όριά της-
![brokenteeth :brokenteeth:](./images/smilies/brokenteeth.gif)
και να απεκδυθώ της δημοκρατικής μου λογικής που θέλει να ΣΕΒΕΤΑΙ τους συνομιλητές και να μη σβήνει ποστς τους, και να πάρω σβάρνα πολλά τόπικς όπου έχω δει ένα σωρό παρεκτροπές!
Δεν εξαρτάται μόνο από μένα η εύρυθμη λειτουργία αυτού του τόπου, αλλά κι από σας. Η επιλογή αφήνεται στην κρίση σας. Κι όταν λέω εδώ "σας" το εννοώ. Δηλαδή δεν απευθύνομαι ειδικά σ'εσένα, Χρήστο. Απλά εσύ μου'δωσες το εφαλτήριο ν'απευθυνθώ γενικότερα στα παιδιά των ΙΔΕΟ που στο συντριπτικά μεγαλύτερο βαθμό εμπλουτίζουν και κοσμούν αυτό το χώρο, αλλά υπάρχουν κάποιες ατυχείς στιγμές που κάποιοι παρεκτρέπονται.
Κι αφού είπα τα παραπάνω, και για να μην ξεχνιόμαστε, να μην παρεκτρεπόμαστε απ'το θέμα και να μην παραβλέπουμε κάποια αξιόλογα σημεία, οφείλω παραλληλα να ευχαριστήσω και τον Πολύφημο που με το τελευταίο ποστ του, παρέθεσε σημαντικά κομμάτια μιας ολόκληρης εποχής...
Συμφωνώ επίσης μαζί του στο...
Εάν αμφισβητείς και την Ελληνικότητα του Βυζαντίου, τι να πω... πιστεύω πως είμεθα ο μοναδικός λαός που δαιμονοποίησε 2000 χρόνια από την ιστορία του, ίσως και περισσότερα.
Καταστρέφουμε ό,τι δημιουργήσαμε, την στιγμή που οι άλλοι δημιουργούν ό,τι κατέστρεψαν.
στο οποίο προσυπογράφω και αδίστακτα.
Χρήστο, είπες...
Δηλαδή ο ιμπεριαλισμός και οι κατακτητές είναι κακοί μόνο όταν είναι από την άλλη πλευρά???
Θα σου πω κατ'αρχάς ότι η λέξη ιμπεριαλισμός (που ελληνιστί μεθερμηνευόμενο σημαίνει "αυτοκρατορισμός") δεν υφίσταται καν ως λέξη και έννοια στο ελληνικό λεξιλόγιο. Μη συγχέεις τις κατακτήσεις του Αλεξάνδρου με τις
ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις των Αγγλων για παράδειγμα που
καταλάμβαναν και εποικούσαν εδάφη ανήκοντα σε άλλους,
για να εκμεταλλεύονται τον πλούτο τους και να λυμαίνονται τους λαούς. Αυτές είναι (ιμπεριαλιστικές) πρακτικές των Αγγλοσαξώνων κυρίως, με το μεγαλείο ενός ένδοξου στρατηλάτη που κάποιοι λαοί προσκύνησαν κι ως θεό και λυτρωτή τους. Δεν έχουν καμία σχέση και συνάφεια. Οι Ελληνες και ο Αλέξανδρος εξέχων μέσα σ'αυτούς,
δεν ήταν άρπαγες. 'Αλλο να ενώνεις χώρες σ'ένα τεράστιο και πανίσχυρο βασίλειο- την τότε υπερδύναμη, με συνυπάρχοντες πολιτισμούς, όπου οι λαοί στην "ένωση" αυτή ζούσαν στην ευμάρεια κάτω απ'τον ίδιο ήλιο και στην ουσία όχι καταπιεσμένοι, (ακόμα και σήμερα σε κάποιες περιοχές της Ασίας τον μακαρίζουν και σχεδόν τον θεοποιούν) κι άλλο να καταπατάς εδάφη για αφαίμαξη, βλέπε Κεϋλάνη για το τσάι και το καουτσούκ, βλέπε Χονγκ Κονγκ, σημαντική γεωπολιτικής στρατηγικής θέση που άρπαξαν απ'την Κίνα αρκετά ύπουλα, βλέπε Ινδία για εκμετάλλευση που την άφησε έκτοτε ρακένδυτη, βλέπε Ν. Αφρική που άρπαζαν διαμάντια και χρυσό με τους τόνους, ΕΣΤΗΣΑΝ το καθεστώς του Απαρτχάιτ και μετά (όταν αποσύρθηκαν) το καταδίκαζαν... Μπορώ να πω πολλά για πολλές αποικίες των κυρίων, που μέσω αυτών έγιναν άρχοντες, "ευγενείς", άνετοι, τσαμπουκάδες, ισχυροί και Rule Britania- Britania rules the waves, Britains never never never shall be slaves...
(Ε πώς να γίνουν? ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ σκλάβους.) Για το Θεό, μην τα συγκρίνουμε αυτά με τις προθέσεις και τα επιτεύγματα του Αλέξανδρου. Στο τέλος θα μας πούνε ότι έκανε και "χειρουργικές", γενοκτονικές και απάνθρωπες επεμβάσεις όπως έκανε ο κρετίνος στο Ιράκ (γιατί έχω ακούσει να τον συγκρίνουν και με δαύτον), γιατί ήδη είχαν το θράσος να μας πασάρουνε ότι οι Ιρακινοί τους υποδέχθηκαν σαν θεούς και απελευθερωτές τους... Οι άμαχοι, τα παιδιά που κατακρεουργήθηκαν ήταν... "παράπλευρες απώλειες'. Αυτά από ανθρώπινα μυαλά του 21ου αιώνα. Από Αμερικανικό πλανηταρχείο που απλά έμαθε απ'τη δασκάλα γηραιά Αλβιόνα και την ξεπέρασε σε "μαγκιά". Και τα συγκρίνουμε με έναν Μέγα Αλέξανδρο που κάτι χιλιετηρίδες πριν, μεταλαμπάδευε πολιτισμό όπου πήγαινε! Σε μια εποχή που η βαρβαρότητα και η κτηνώδικη απανθρωπιά ήταν must, ο Αλέξανδρος ήταν άγγελος. Που γινόταν πραγματικά αντικείμενο λατρείας! Στην εποχή μας που
υποτίθεται εκπολιτιστήκαμε, έχουμε ανώτερη παιδεία και συνειδηση περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα εγκλήματα είναι και μαζικότερα και αγριότερα και παράλογα! Ε όχι! Νισάφι! Δε γίνονται συνγκρίσεις με τέτοιες λογικές, και άνισα/αδόκιμα μέτρα και σταθμά.
Ο Αλέξανδρος, ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ και η πορεία του είναι χαραγμένα με χρυσά γράμματα στην ιστορία. Τελευταία υπήρξαν απόπειρες να τα αμαυρώσουν αυτά τα γράμματα, κι εμείς πάμε να πέσουμε στη λούμπα, να καταπιούμε κανονικά κι αυτή την καραμέλα που μας πασάρουν, επικαλούμενοι ανθρωπιστικές ή ηθικές αρχές, που οι ιδιοι πρώτα παραβιάζουν κατάπτυστα.
Αν δεν μπορούμε να καμαρώσουμε για τους ήρωές μας, την κληρονομιά μας, τουλάχιστον ας προσέχουμε να μην γινόμαστε υποχείρια αυτών που θέλουν να μειώσουν και να βεβηλώσουν, πράγματα που πρέπει να είναι ιερά για μας.
Είναι λεπτή η ισορροπία που διαχωρίζει λέξεις και έννοιες. Κι άλλοι έχουν συσχετίσει ή παραλληλίσει τις ιμπεριαλιστικές πρακτικές μ'αυτές του Αλεξάνδρου. 'Εχουν τόση σχέση και συνάφεια όσο θα είχε η
παγκοσμιοποίηση που ευαγγελίζεται ένα σαθρό κέντρο εξουσίας σήμερα, με τον
οικουμενισμό που ήθελε να προάγει και προήγαγε ο Ελληνισμός, χαράζοντας το πνεύμα του στους αιώνες ως πολιτιστικό και πολιτισμικό πρότυπο παγκοσμίως.