Περί πέτρινων χρόνων...

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 420 φορές
Έλαβε Likes: 325 φορές

Re: Περί πέτρινων χρόνων...

Δημοσίευση από OTTO » Σάβ 30 Αύγ 2025, 21:16

dim έγραψε:
Παρ 29 Αύγ 2025, 20:07
Ως ψυλιασμένος και νοήμων θα περίμενα από σένα να το είχες εμπεδώσει πολύ νωρίτερα.. Δυστυχώς έτσι ακριβώς είναι, και τα περιθώρια αντίδρασης από το πλαίσιο που κατασκεύασαν είναι εξαιρετικά στενά. Καλούμαστε να επιβιώσουμε σε ένα σύστημα που μας αφαιρεί τα βασικά μας δικαιώματα και μέσω πλύσης εγκεφάλου μας ωθεί να πιστέψουμε ότι δεν αξίζουμε περισσότερα από αυτό που μας δίνουν. Αν ξυπνήσεις και προσπαθήσεις να βγεις απο τον ιστό της αράχνης θα θεωρηθείς τρ€μοκρ@της και θα εξοντωθείς πάραυτα, η θα γελοιοποιηθείς ως ψεκασμενος ή εχθρός του συστήματος.. Ζήσε με αυτά που έχεις και κάνε υπομονή, ίσως να συνωμοτήσει το σύμπαν κάποτε και μοιράσει δικαιοσύνη. :giverose:
Μπα.. ήρθε η ώρα να θερίσω. :P

Κοίτα το θέμα δεν είναι να ρίχνω όλο ευθύνες στους άλλους... όπως είπα νομίζω, ήξερα σε ένα βαθμό ότι έτσι είναι τα πράγματα. Αλλά δεν είχα εμπεδώσει ότι δεν άφησαν τρύπα για τρύπα αστοκάριστη. Και σε αυτό δυστυχώς πάλι θα πω το ίδιο... ότι κάποιοι δικοί μου μου έδιναν ελπίδες, λεγοντάς μου "θα έχεις χρόνο να κάνεις και αυτά που θέλεις" (εννοώντας για οικονομική ανάπτυξη). Κι όμως τώρα, ενώ κάποιος χρόνος υπάρχει, συνοδεύεται ουσιαστικά από κρατικές απαγορεύσεις.

Είναι απίστευτο το πώς η ζωή μας είναι μια παράλληλη τριλογία τύπου "maze runner" ή "divergent". Αν και όχι μόνο τριλογία, αλλά πολυλογία. Όπου κάθε φορά έχεις συνειδητοποιήσει την φυλακή σου, έκανες αγώνα για να σπάσεις τα δεσμά της, τα σπας και όταν λες "επιτέλους ελεύθερος" και κατακλύζεσαι από την ανατριχίλα της χαράς και τους αισθήματος ελευθερίας, εκεί κοντά αρχίζεις και βλέπεις τα πρώτα ψεγάδια του νέου κόσμου, τα οποία αρχίζουν πάλι σιγά σιγά να συσσωρεύονται, μέχρις ότου να ξανασυνειδητοποιήσεις ότι τελικά είσαι σε μια νέα φυλακή. Και μετά πάλι τα ίδια.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
dim
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 183 φορές
Έλαβε Likes: 237 φορές

Δημοσίευση από dim » Τρί 16 Σεπ 2025, 21:57

dim έγραψε:
Πέμ 28 Αύγ 2025, 14:02

Είχα υποσχεθεί ότι όταν φτάσω Ελλάδα και τελικά στο σπίτι που έφτιαξα θα χτίσω ένα εκκλησάκι ως προσφορά στην Παναγία που με βοήθησε να φτάσω σώος. Αν τα καταφέρω θα το στείλω να το δείτε.
Εικόνα
Εικόνα
Είμαι ένα σκεπτόμενο άτομο που έχει βγάλει το σανό απο την διατροφή του... :thumb:
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 391 φορές
Έλαβε Likes: 349 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 17 Σεπ 2025, 08:37

Υπέροχο, υπέροχη τοποθεσία και θέα!!
Σου εύχομαι να το χαρείς για πολλά, πολλά χρόνια!! :giverose:
Each man's death diminishes me,