"η κόρη μου η Σοσιαλίστρια" ...
πόσο όμορφα ήταν τότε και τι χάλια έχουμε σήμερα
https://www.teokanistras.gr/i-kori-mou- ... laka-foto/

(θα δειτε κι άλλες φωτογραφίες εκεί)
Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά όχι δεν ήταν σαίτες. Ηταν αυτοσχέδια αερόστατα απο χαρτί. Ηταν κυλινδρικά με στρόγγυλη διάμετρο απο καλάμι και στο εσωτερικό του κρέμοταν ένα πανί ή κάτι σχετικό που το ανάβαμε και λόγω θερμοκρασίας ανέβαινε στον ουρανό..
Σε όλα δίκιο έχεις εκτός από ένα.dim έγραψε: ↑Κυρ 13 Μαρ 2022, 16:44Γενικά νοσταλγώ πολλά πράγματα και καταστάσεις αλλά η δυνατώτερη επιθυμία μου νοσταλγικώς μιλώντας είναι ποιά άλλη, η δεκαετία 80.Και δεν είναι μόνο η αιτία ότι ήμουν νέος και διψασμένος, αλλά γενικώτερα το πλαίσιο που που ζούσε ο κόσμος που ήταν διαμετρικά αντίθετο με το τωρινό περιορισμένο και πολλές φορές παρανοικό απο πολλές απόψεις. Υπήρχε μια μαγεία με την καλή έννοια της λέξης..
Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιζε το γεγονός θεωρώ ότι δεν υπήρχε αυτό το χάλι της τεχνολογίας σε βαθμό εξάρτησης. Οχι έξυπνες συσκευές, όχι μέσα κοινωνικού φακελώματος εχμμ.. δικτύωσης ήθελα να πω. Βγάλε κινητά, βγάλε gps, ATM, πλαστικό χρήμα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κλιματική αλλαγή, βυζιά απο σιλικόνη, πρησμένα χείλη, influencers, gay pride, παγκόσμιο ημερολόγιο.. Βγάλε όλα αυτά και είσαι στην δεκαετία του 80!! Οι θάλασσες ήταν ακόμα καθαρές, η δηλητηρίαση στα τρόφιμα πολύ λιγότερη, μπουζούκια μέχρι το πρωί, ντισκοτέκ, pub σε κάθε γωνία και για όλα τα γούστα. Δυστυχώς, απο τότε άλλαξαν πολλά καθώς η λατρεία στον Βάαλ κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ενας θεός ξέρει αν θα σταματήσει αυτή η έκπτωση αξιών, πολιτισμού, ανθρωπίνων σχέσεων, και γενικά κατρακύλα στα πάντα..![]()
Εχεις ένα ευχάριστο, κωμικό τρόπο να γράφεις για πράγματα.doctormarkon έγραψε: ↑Πέμ 14 Απρ 2022, 09:46Σε όλα δίκιο έχεις εκτός από ένα.
Οι θάλασσες δεν ήταν καθαρές αλλά πιο βρώμικες από σήμερα.
Το σκατό πήγαινε σύννεφο.
Ο βιολογικός καθαρισμός στην Ψυττάλεια έσωσε τις θάλασσες
Όμως είναι και κάτι άλλο.
Παλιότερα όλοι οι βόθροι πήγαιναν στη θάλασσα.
Και μύριζαν σκατίλα ειδικά μεταξύ Μοσχάτου Ν. Φαλήρου στο Μαρκομιχελάκειο το τρλάδικο.
Περνούσαμε από εκεί και λέγαμε μυρίζουν τρελά σκατά.
Νοσταλγείς τη νεότητα του σώματος και την ελαφρότητα του πνεύματος.ArELa έγραψε: ↑Παρ 15 Απρ 2022, 10:12Νοσταλγώ τα 80'ς με τα "κουλτουριάρικα" ρούχα μας, που κάποιοι βγάζαμε
ενίοτε για να βάλουμε φόρεμα ή μπλούζα με βάτες, νοσταλγώ τα χτενίσματα
με το πιστολάκι, τις αφέλειες, το βάψιμο, νοσταλγώ τα κουτουκάκια
με κιθαρίτσες ή άλλη μουσικούλα, που τα'νιωθα πολύ διαφορετικά
από τα σημερινά, νοσταλγώ που κυκλοφορούσα άνετα αργά το βράδυ
χωρίς να φοβάμαι εγκληματικότητες... νοσταλγώ την σχεδόν παντελή
απουσία της νεοταξίλας στη ζωή μου και τα "πολιτικώς ορθά"
νοσταλγώ τις πορείες με τους αριστερούς να'ναι πραγματικά αριστεροί
και να παλεύουν για το κοινό καλό (τα απλά παιδιά στις πορείες λέω,
όχι τους "ηγέτες" τους), νοσταλγώ πάρα πολλά, ακόμα και τις
κασετοταινίες με ψάλτη, μιχαλόπουλο κλπ κλπ...
Νοσταλγώ που μαζευόμασταν σε σπίτια ή καφετέριες και με ποτάκια,
ξηρούς καρπούς, πατατάκια ή απλά έναν καφέ, κάναμε άπειρες
συζητήσεις, και περνούσαμε περεϊστικα και πανέμορφα...
Νοσταλγώ που ένα βράδυ κατά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, μου την έδωσε,
σηκώθηκα απ'την καφετέρια κρατώντας τα κλειδιά του αμαξιού μου
και φώναξα "Πάω Θεσ/νίκη για καφέ και μπουγάτσα, όσοι πιστοί
προσέλθετε" (προσήλθαν 3) και ξεκίνησα...φτάνοντας 6 το πρωί
στη νύμφη...και περάσαμε υπέροχα βολτάροντας όλη μέρα,
τρώγοντας, πίνοντας, έναν υπνάκο σε παγκάκια και μετά κινήσαμε
για την επιστροφή...
Αχ... νοσταλγώ τόσα πολλά...![]()