(ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΩΝΟΥ ΜΥΝΧΑΟΥΖΕΝ, Terry Gilliam, 1988)

BIG FISH ( Tim Burton, 2003)

FAIRY TALE- A TRUE STORY ( Charles Sturridge, 1997)

Ο Θάνατος του Εμποράκου μαζί με τον Γυάλινο Κόσμο και το Λεωφορείο ο Πόθος και τα δύο του Τενεσί Ουίλιαμςdoctormarkon έγραψε: ↑Σάβ 01 Αύγ 2020, 10:05Ταινίες πολύ παλιές που δεν τις είχα υπόψη μου καθόλου.
Να σε ρωτήσω αν Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ έγινε ποτέ ταινία η παρέμεινε πάντα θεατρική παράσταση.
Πολύ δυνατό σενάριο του Αρθουρ Μίλερ που απομυθοποιεί το Αμερικανικο όνειρο και το επάγγελμα του εμποράκου (πλασιέ και όχι με την έννοια του καταστηματάρχη)

Το ακριβώς αντίθετο είπα...σας την συνιστούσα!doctormarkon έγραψε: ↑Κυρ 02 Αύγ 2020, 11:23Γιατί η ταινία Φρανκενσταιν είναι ακατάλληλη για μένα.
Την έχω δει σε πολλές εκδοχές ακόμα και στην πρώτη με βωβό κινηματογράφο του 1920.
Που έβγαζε κειμενάκια ενδιάμεσα.
Είναι ταινία με πολλές προεκτάσεις και όχι απλώς μία ταινία τρόμου.
Το τέρας νομοτελειακά σκοτώνει τον δημιουργό του.
Ότι σπείρεις θερίζεις και είναι και προφητική για τα τέρατα που δημιουργήθηκαν στη συνέχεια.
Δρακουλιάρικες ταινίες τις παρακολουθούσα μετά μανίας.
Είναι εκτός των άλλων και ατμοσφαιρικές.
Πρόσφατα είδα την παλιά ταινία πάρτυ βρυκολάκων.
Παρωδία του Ρομάν Πολάνσκι.
Στο πλαίσιο των μαθημάτων λογοτεχνικής γραφής ΕΙΔΟΣ Θρίλερ Τρόμου.
Από τα κορυφαία τρόμου.

Δε θα την έλεγα κωμωδία αφού η δρακουλική ατμόσφαιρα είναι ανατριχιαστική και διαπεραστική.ΥΓ. Την ταινία του Πολάνσκι την θεωρώ από της καλύτερες κωμωδίες που έχω δει.

Εντάξει διορθώνω, παρωδία ταινιών τρόμου.doctormarkon έγραψε: ↑Κυρ 02 Αύγ 2020, 12:10Δε θα την έλεγα κωμωδία αφού η δρακουλική ατμόσφαιρα είναι ανατριχιαστική και διαπεραστική.ΥΓ. Την ταινία του Πολάνσκι την θεωρώ από της καλύτερες κωμωδίες που έχω δει.
Η ταινία υποβάλλει περισσότερο από τις αντίστοιχες με τον Κρίστοφερ Λη
Από εκείνες που μόλις βγεις από την αίθουσα που παίζεται κοιτάς μη σε πήρε από πίσω κανένα βαμπιρόπουλο.

Γνώμη μου : Το θέμα-στην γενικότητά του- είναι τεράστιο και αγγίζει το ατελείωτο.doctormarkon έγραψε: ↑Κυρ 02 Αύγ 2020, 14:19Λέω να ανοίξω ένα ίδιο με μηνύματα σε τραγούδια.
Φανερά και κρυφά
Για ότι δε λέγεται με διαλέξεις αλλά μπορεί να μπει σε ένα στίχο.
Των αγγέλων τα μπουζούκια θα μπορούσε να παίξει σαν μουσικό χαλί στην παραπάνω ταινία γιατί αν δώσεις βάση περιγράφει σατανιστική τελετή
Όπως και το Αεροπλάνα και βαγόνια
Μιλούν για υπόγειες στοές πέταξε τα μαύρα τ άγνωστα σου λούσα
Κάποιοι φίλοι μας τις νύχτες.......ποιοί είναι αυτοί γμτ
Και να πεταχτεί σα μαύρο πνεύμα.