Αν θέλετε την απόψη μου για το ποιές είναι οι 3 εφαρμογές σε smartphones που κλέβουν τα
περισσότερα προσωπικά μας δεδομένα θα σας έλεγα : Facebook, Instagram & Τik Tok.
Tα δύο πρώτα τα ξέρετε σίγουρα πάνω κάτω οι περισσότεροι ακόμα και αν δεν έχετε λογαριασμό.
Το tik tok είναι κινέζικη εφαρμογή παραγωγής μικρών βίντεο εώς 15 δευτερόλεπτα.
Έχει λοιπόν αρχίσει ενας πόλεμος του Τραμπ για το Tik Tok (και το WeChat που είναι app ανταλλαγής μηνυμάτων
της Tencent) και θέλει να το καταργήσει στις ΗΠΑ
γιατί κλέβει πολλά προσωπικά δεδομένα Αμερικανών πολιτών που πολλοί από αυτούς βρίσκονται και
σε υψηλές θέσεις εξουσίας και μπορεί άνετα να είναι ένα κατασκοπευτικό οπλο της Κίνας.
Η microsoft και το Twitter είναι από τις υποψήφιες εταιρίες που θέλουν να εξαγοράσουν
το αμερικανικό τμήμα του tik tok οπότε μία από τα ίδια θα είναι σε θέματα ασφάλειας& ιδιωτικότητας
Όπως και να έχει αυτό είναι θέμα της Αμερικής πως θα το χειριστεί και θέμα κάθε χώρας
να προστατεύει τους πολίτες της, τα κρατικά μυστικά της κ.τλ
Εγώ πριν λίγο καιρό είχα κατεβάσει το Tik Tok από περιέργεια και η αλήθεια είναι πως κόλλησα...
ομολογώ ότι οι αλγόριθμοι ήταν πάρα πολλοί καλοί και αντιλαμβάνονταν πολύ γρήγορα το τι σου αρέσει
να βλέπεις και τι όχι από το πόση ώρα έμενες ή έφευγες από κάθε βιντεάκι.
Μετά από λίγο καιρό το παράτησα λίγο και λόγω ανησυχίας μου ότι κλέβει πολλά προσωπικά μου δεδομένα
και πάνε σε ένα πλήρως αντιδημοκρατικό κράτος το διέγραψα...και για να μην νομίζετε ότι μόνο με τους
Κινέζους έχω θέμα έχω διαγράψει και την εφαρμογή του fb και του instagram. Οι εφραρμογές δίνουν πρόσβαση
και σε πληροφόριες από το κινητό όπως η κάμερα, το μικρόφωνο, επαφές, στο gps, πληροφρίες από άλλα app στο κινητό κ.α
Οπότε στην ερώτηση αφού έχεις φβ και ινσταγκραμ και να διαγράψεις τα app τι διαφορά υπάρχει το απάντησα...η διαφορά
είναι τεράστια από το να έχεις μια εφαρμογή με το να μπαίνεις από έναν browser. To γιατί έχω ακόμα λογαρισμό στο fb και ίνσταγκραμ
είναι επειδή το θέλω για κάποια πράγματα ακόμα και όταν δεν τα χρειάζομαι πια θα τα "διαγράψω" (θα τα κλείσω δηλαδή) και δεν θα ξαναμπώ.
Το messenger του fb το χρησιμοποιώ ελάχιστα, πιο πολύ προτιμώ το viber που έχει καλύτερη κρυπτογράφιση και δεν ανήκει και στο fb (όπως ανήκει
το whatsapp).
Για να μπω και στο θέμα τώρα για το Tik Tok βγήκε η CIA και είπε ότι δεν έχει αποδείξεις ότι κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν πρόσβαση στα δεδομένα του TikTok
ποιόν θα εμπιστευτούμε δηλαδή την CIA που δεν υπάρχει κάποιο προσωπικό δεδομένο μας που δεν έχει για εμάς
Καταλαβαίνετε τώρα ;;
θα κάνουν και κόμμα με την Κίνα για να μας κάνου ότι θέλουν
CIA: "Καμία απόδειξη" εμπλοκής του Πεκίνου στα δεδομένα του TikTok
Θέλω πολύ να δω που θα καταλήξει αυτό το θέμα....
και αν σας ακούγετε χαζό να σας πω ότι είναι στις top εφαρμογές σε download παγκοσμίος και
πως ΟΛΑ τα πιστιρίκια από 6 έως 18 χρονών έχουν Tik Tok και αυτά θα είναι οι επόμενοι πελάτες τους
που θα τα κονομάνε οι εταιρίες και από τα προσωπικά τους δεδομένα και θα τα έχουν του χεριού τους.